- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
King Unique
titán
Biztos ami biztos alapon nyilván a külső program is figyelmeztet, mivel a tárolt adatokért felelősséget nem vállalnak, ahogyan a HDD-k és SSD-k gyártói sem, ha már itt tartunk.
De normál esetben lefut egy ilyen összevonási művelet gond nélkül, csináltam már nem egyszer. Ha esetleg nem sikerülne és nincs mentés, akkor lehet mindegy, de amúgy meg nem az előző válaszban leírt ok miatt.
Azért, mert nyilván egy videólejátszó is külső program és általánosan jellemző, amit sok user használ, ellenben spéci rendszerbuherálót már nem mindenki. Az meg tök jó, hogy utólag hozzáköltesz, feltételezel olyanokat, amiket konkrétan nem írtam le...
Viszont ez az eredeti állításon továbbra sem változtat, vagyis hogy jellemző Windowson a külső programok használata és nem véletlenül van ezeknek akkora létjogosultsága. Ha nem lenne rájuk igény, akkor vsz nem készítenének ennyit, meg mindenkinél natúr mivoltában futna a rendszer 1 db külső program nélkül. Viszont ténylegesen nem éppen ezt látni...
-
King Unique
titán
Ha már a destruktív szóba került, akkor az ugye alap, hogy a fontos adatokról mindig legyen biztonsági másolat. Viszont az már ez esetben sem mindegy, pláne nagyobb adatmennyiségnél, hogy valamit csak 1x kell megcsinálni, 1x átmozgatni az adatokat egy átméretezésnél, vagy 2x, 3x... Meg hova másolod akkor, ha nincs a lemezen ahhoz elég hely? Max. másik fizikai lemezre, aztán utána vissza az eredetire. Már akinek van másik szabad lemeze, vagy éppen biztonsági mentése, amiről 1:1-ben vissza tudja másolni. De akkor ezek szerint inkább csináljak magamnak plusz munkát és másolgassam akár duplán az adatokat a beépített particionáló eszköz korlátoltsága miatt csak azért, hogy utána elmondhassam, hogy én bezzeg nem használtam külső programot... Meg úgy, hogy ott van közben egy arra való, akár ingyenes célprogram, ami simán meg tudná oldani. Hát nem és aki nem akar feleslegesen szórakozni ezzel, az vsz szintén nem így fogja...
Amúgy nem emlékszem, hogy bárhol is írtam volna olyat, hogy (azok a bizonyos) rendszerbuheráló programok, meg azok kötelező használata... Olyanokat konkrétan én sem nagyon szoktam használni, viszont a külső programok korántsem csak az ilyenekből állnak.
-
-
-
need
addikt
Igaz nem tartozik szorosan a win 10 témához vagy is semmi köze hozzá de ma a hírek között [szerepelt]
-
Ice&Lime
veterán
A game dvr már előtte ki volt és kivan kapcsolva.
Majd a game indító .exe-jében az eddig nem volt és nincs kipipálva a "disable fullscreen optimulizations", majd kipróbálom.(#94069) Doky586: ennek megint nem volt értelme és csúsztatsz vele, a kérdésed pedig nem kérdés volt, hanem pusztán csak kötekedés, és ami még, hogy nem segíteni akarásról szólt, összességében egyik válaszod sem azért készült, hogy segítsen, hanem hogy kötekedjen. Ha szerinted ezek bizony tényleg segítségek, akkor oké..
-
Ice&Lime
veterán
Minden információt leírtam.
Idézem akkor mégegyszer az előző (#94061) Ice&Lime hsz.ből:
"Az inteles felületen a vsync az alap, hogy be van kapcsolva, amikor felteszed a driverét és használod, az az alapbeállítás. Eddig is azon volt, és nem korlátozta le 60-ra az fps értéket, csak win update után változott meg valami, amit nem tudok hogy micsoda. de mint írtam, vsync rajta be/ki és nem változik vele semmi, nem áll vissza korlátlanra az fps érték utána sem. (játákban nincs bekapcsolva, eddig sem volt és utána sem lett)."Mint írtam inteles felületen kilett próbálva be/kikapcs a vsync-et, játékokban pedig nem volt és nem is lett bekapcsolva, ennél többet mit szeretnél, hol kapcsoljam még ki a vsync-et?
(A játék/ok speciel most nem lényeg, több régebbi játékról van szó, amik eddig fps limit nélkül mentek). -
Ice&Lime
veterán
Egyenlőre nincs értelme frissíteni, így sem örömmel váltottam 10-re, jó volt a 8.1, sőt, de a másik laphoz nincs 8.1-hez driver, csak 10-hez... Mit adna egy újabb verzió például? de, amit nem is tesztelnek, hanem csak majd a felhasználó?
A task managert nem az, hogy nem vagyok hajlandó, hanem már nem dolgozik a háttérben az update, mert már megcsinálta a galibát, már nem tekeri a cpu-t, így már nincs értelme a task managernek ebben a kérdésben, hanem inkább az, hogy mit csinálhatott, ami ezt okozta.
Az inteles felületen a vsync az alap, hogy be van kapcsolva, amikor felteszed a driverét és használod, az az alapbeállítás. Eddig is azon volt, és nem korlátozta le 60-ra az fps értéket, csak win update után változott meg valami, amit nem tudok hogy micsoda. de mint írtam, vsync rajta be/ki és nem változik vele semmi, nem áll vissza korlátlanra az fps érték utána sem. (játákban nincs bekapcsolva, eddig sem volt és utána sem lett).
Igen, a win update önkényes bekapcsolódása és munkálkodása-kavarása után lett ez a dolog a semmiből, amíg nem kapcsolta be magát, addig az fps korlátlan volt.
Az, nehéz ügy, ezért tettem fel a kérdést.(#94060) Doky586: te mit szeretnél, csak nem kötekedni (mint régebben egyfolytában az ssd topikban) ? ne tegyél már fel ilyen üres kérdést!
Üres hsz. helyett inkább a hasznos megoldás hsz.-t írd be máskor. -
Ice&Lime
veterán
Az 1709-es.
Amikor dolgozik azért van idézőjelben, mert nem kéne és felesleges, de hogy min, egyértelműen a win update bekapcsolódott és az dolgozott a háttérben valamit, azt hogy pontosan mit azt csak "ő" tudja. Mert mint írtam, telepített előzményekben nincs telepített frissítés, sem driver verzió nem változott, sem nem állított semmit intel verzérlőpultban azon a pár darab beállítási lehetőségen.
Nem, még a régebbi, az alaplap gyártója által közzétett gyártói vga driver, azóta is az van fent. Ilyen dch drivert nem is szeretnék telepíteni.
A driverben elméletileg nem kéne ilyen önmagát optimalizáló dolgonak lennie, mert még a régi asrockos telepítő lemezen lévő igp vga driver, amikor még nem jött dch, vagy ebben már van, ki tudja?... ez a verziója: 23.20.16.4939 a dátuma: 2018-01-29. -
Necronom
senior tag
Amugy nem ertem, hogy honnan szedte azokat amik ott voltak
Ha esetleg egyszer mar elmentette, akkor miert nem azt mondja, hogy nem jo a felhasznalonev vagy a jelszo?
Bezzeg most, hogy tudok csatlakozni, mostmar irja, hogy csatlakozas mas hitelesito adatokkal
franyasag akkor is -
uriember
aktív tag
Kivonat a cikkből: A számítógépek 99%-ánál a webkamera mellett van egy kis visszajelző LED, ami világít akkor, amikor a kamera működik. Nézzük meg a miénken van-e ilyen! Nos, ezt kijátszani nem lehet, tehát hiába indítja el egy kémprogram a kameránkat, ez a LED akkor is világítani fog. A működése egyszerű, ezért megkerülhetetlen: ahogy a kamera elektromos feszültséget kap, úgy a LED is, tehát a kettő együtt működik. Ezt épp biztonsági okok miatt építik be a gyártók a termékeikbe.
És itt én be is fejeztem, ha úgy gondolod, te nyertél...
-
-
Döglött Róka
veterán
"Ha nektek fogalmatok sincs róla hogy érint-e a fenti két szcenárió, akkor jogos, hogy nem upgradeltetek fel a kezdetben kiadott 1809-re. Azóta már ezt is javították (bármelyik .1-nél újabb buildnél jó)."
Annál sem, mert átlag desktop üzemeltető tesztel deployment előtt. vásárlow nyilván nem tesztel, nem tud network share-t mappelni gpo-ból sem (akkor nem tűnnének el a hálózati beállítások), helyette tudatlanul fröcsög hogy bughalmaz mert olvasta a reddit-en.
-
törölt tag
Megosztott mappák és nyomtatók mentek a levesbe, a könyvelő program nem érte el a szervert. 1703-ra azért váltottam, hogy ezeket megakadályozzam, mert ott legalább volt lehetőség késleltetni ezt. Bevallási határidő napján elég kellemetlen, és mellesleg mai is ilyen nap van, csak még jött hozzá egy cég- és ügyfélkapus mizéria is. Szóval érthető mód nem akarok milliós büntetéseket kapni, mert munka helyett próbálom orvosolni ms bénázásait.
De eltűntem, biztos én vagyok a helikopter. -
Cs1csó
titán
Szignifikánsan.
Fene tudja ezt ha akarod keresek a neten táblázatot vagy valamit:
- gyorsabban indul a gép
- gyorsabban indul bármelyik program
- adatmásolás is fürgébb--Disztroj--
Ha azok a nagy fájlok SSD-n vannak akkor értelemszerűen azokat is gyorsabban olvassa be, Általánosságban az SSD-ről írtam egy HDD-vel szemben.
Egy 5400RPM-es 2,5" HDD és egy 7200RPM-es 3,5"-os HDD között is van különbség, mint egy SATA3-as 2,5"-os SSD vagy egy M2-es NvMe között
Általánosságban egy HDD-nél gyorsabb az SSD és ezt tudják kihasználni a programok.
-
olbaidhun
őstag
q6600-nál azt hiszem a Q vagy FHD videót nem tudta a youtube, még a flash leállás előtt. Aztán a hardver acc kikapcs megoldotta.
UEFI -vel kapcsolatban a kompatibilitásban és a "BIOS emulation" kulcsokban látom a kisördögöt. Javítsátok, ha tévedek. Műxik "mindég, minden körülmények között" visszafelé is?
-
Hmm, az ntfs jogosítványok csengetnek, pár napja Diskpart-tal a fizikaliag külön darab ADATWINYÓ jogosítványait buheráltam, mert nem volt hajlandó ráírni a 8.1-es gépem által megosztott fájlokat. (Ez továbbra se működik.)
Akkor nem néztem, hogy történt-e valami a C-vel, ezekszerint annak sikerülhetett legyalulni a jogosítványait
.
Asszem ezt vhogy illendő lesz visszacsinálni, mielőtt egy külső érdeklődő is nekiáll böngészni a rendszerfájlok között.
-
*Ropi*
félisten
Win 10 Pro 17763.194 szűz telepítés volt, most 17763.195 - de mint írtam az előzővel is csinálta, így esélyesen általános hiba (nem mellesleg a net is tele van vele, már korábbi verziókkal is). Az Intel BT driver jelenleg a 20.90.1, de ebből is volt fent korábbi (20.70.x), amivel csinálta.
-
Memora
senior tag
-
-
-
-
Doky586
félisten
A kérdés így hangzott: "A telepítés során választhatok magyar nyelvet bárhonnan is van ez a licensz?"
EGY ember (egy nem skizofrén) jellemzően EGY nyelven akarja használni a gépét. Telepítőben valahogy biztos megoldható hogy több nyelv (lengyel / ukrán / arab / magyar) is benne legyen az ISO ban, de tudtommal a MS-től csak egy nyelvű win iso tölthető le.
Win10 (home?) esetén hogy van az hogy az első órában egy user angolul, utána a 2.órában magyarul, 3.órában arabul akarja használni valaki 4.ben egy 4. nyelven és így tovább? Valóban jól működik ez?
-
-
Nem parancssorba csináltam hanem a VSubst nevű kis segédprogrammal, ez minden indításnál megcsinálja automatikusan a mountolást.
Azért kellene mert van egy rakás régebbi-újabb portablém amit egy szintén portable, startmenűre hajazó segédprogrammal, a Pstart nevűvel szisztematiusan csoportokba szedtem és így indítom őket, valamint sok portable a saját mappájába ment és be vannak állítva a szintén az erre a meghajtóra mutató útvonalak is. Egy mini programgyűjtemény amit nagyon megszoktam és xp óta bővítgetem, az újabb kiadásokkal. Pl a Thunderbird 10 éve így megy, a TrueCrypt is, stb. Csak w10 mióta van, kénytelen voltam újabb verziós portablékkel frissíteni a kollekciót, de az alapelv nekem nagyon bevált.
-
Ami nem gömbölyű, ezen lenének a portable programjaim, az elérési utakkal, mindennel, és szintew egyik sem fut, olyan hibaüziket dobálnak amiket nem láttam még:
pl. a Truecrypt a saját mappájába, ott az exe, rákattintva "nem találja az elérési utat" Mit nem talál, hát ott van!
De ilyen van még két tucat, egyszerűen nem úgy működik mint egy normál meghajtó.Természetesen ha bármelyik, az M:/ meghajtóra mountolt portable programomat kihúzom az asztalra, akkor minden hibaüzenet nélkül tökéletesen működik.
-
Érdekes, hogy a superseedelt-et is letöltötte, meglepett, de inkább beleraktam...
Utánanézek az eredeti 1809-nek
. Az újabbikkal elkészült az image, holnap (=ma később...) felrakom, meglássuk mire lesz jó. Layout.xml-t és az OOBE csillió fogadó kérdésére választ nem komponáltam bele (nem ártott volna...).
-
Az épp aktuális 1809-es ISO a hivatalos M$ oldalról:
Win10_1809Oct_English_x64.iso,
SHA1: bee211937f3ed11606590b541b2f5b97237ac09dValóban, ez már tartalmaz egy CU-t, de ez a hivatalos iso, nem akaródzik olyanból kiindulni, amit visszavontak.
Ja, rosszul mondtam, nem 7, hanem 11 index van benne Home-tól Educatiönig. A Pro-t fogom kivenni belőle, és ezeket a frissítéseket pakolom bele (ezeket akarja letölteni a "félrement" telepítővel felrakott rendszer):kb4462930
kb4470502
kb4470788
kb4471331
kb4483235Jó a hivatalos doksi, csak mire összerakok belőle egy scriptet, beesteledik...
Viszont igaz, más tollaival ékeskedni nem mindíg célravezető.
-
Pontosan, az egyik lentebbi HSZ-ben idézi a kolléga, sajna közvetlen link nincs a postokhoz:
Dism /Export-Image /SourceImageFile:install.wim /SourceIndex:<index number you require> /DestinationImageFile:<name of new image>.wim
Kis szerencsével az install.wim is összemegy 4.8-ről 4gigára (ez a hízás is érdekes, hogyan lett az eredetileg 4.1GB-os install.wim-ből 200megányi frissítés integrálása után 4.8)
-
-
Íme a komplett lista, a végrehajtás sorrendjében, a frissítések egy mappába voltak gyűjtve:
dism /mount-wim /wimfile:C:\Win8\sources\install.wim /mountdir:C:\wim /index:1
dism /image:C:\wim /Add-Package /PackagePath:C:\update
Dism /image:C:\wim /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:Microsoft.SkypeApp_14.26.95.0_neutral_~_kzf8qxf38zg5c
.
.
.
dism /Unmount-Wim /MountDir:C:\wim /commitEz van a dokumentációban és ebben a formájában használom a parancsot win8.1 óta, sose történt még olyan, hogy az integrált frissítés eltűnjön vagy a "kivett" app visszamásszon. Az ESD-be csomagolás is a DISM segítségével történt, a script hiba nélkül lefutott.
-
Yeffy
veterán
Szia!
Koszonom a valaszodat.Ha Everyone-t szeretnél használni, a password protected sharing legyen kikapcsolva.
Ezek megvannak, mappat mar meg tudok osztani, sajnos meghajtot nem enged.
Mindenesetre kiprobalom ezt a drive felmountolast, amit javasoltal.Most olyan bajom van, hogy Win10-es PC-vel nem tudok kapcsolodni, keri a belepesi adatokat, es a noverem gepen csak helyi admin fiok van, jelszo nelkul.
Gondolom, kell jelszot beallitanom ahhoz, hogy hozzaferjek? -
stanley00
aktív tag
Hát nekem biza tuti nincs ott, vagyis valószínű ott van de hogy semmit nem lehet kezdeni vele az biztos. Mindjárt kitérek rá hogyan értem. Előtte azért leírnám, hogy 2 napja a MediaCreationTool1809-el készítettem a lemezképet amivel telepítettem a legújabb 1809 buildet. Tudom, hogy bugos volt de az ember azt hinné, hogy azóta már javítgattak vele valamit nem mellékesen csak azért mert nincs is más opció (build) a lemezkép elkészítéséhez csak a 1809. És az említett elérési utak valóban nem léteznek. Be van állítva a fájlkezelő, hogy a rejtett könytvtárakat, fájlokat is mutassa de a „%APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs” és „%PROGRAMDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs” elérési utak nem léteznek. Ennyire nem vagyok vak
. twofatcat megoldása jónak tűnt mert akkor file explorerben valóban beadja az említett elérési utakkal a Start menü parancsikonjainak a helyét viszont ha oda behúzok egy általam használni kívánt parancsikont attól még nem jelenik meg semmi a Start menüben.
twofatcat, lck köszi nektek is a válaszokat.
-
-
vlevi
nagyúr
TROLL ON:
Igen, a javíttott 1809-es buildben már tényleg megmaradnak ugyanott a könyvtárak, ahol voltak.
Mert a 1809 azért került visszavonásra, mert egyszercsak, hiphopp frissítés közben ez-az el-eltünedezett. Aminek megvan az oka, hogy miért tűnt el, de most nem vagyok hajlandó normálisan leírni -
stanley00
aktív tag
-
törölt tag
Te milyet használsz, lehet magyar nyelvű telepítővel más? Én MCT által UK angol nyelvű telepítő, telepítéskor HUN régió és menetrend szerint automatikusan települtek ezek mindig kb. másfél GB, a többi csak link vagy keveset foglaló szponzorált app. Clean install után a start menü első megnyitása mindig nagyon bazári élmény.
Eddig egyetlen előtelepített szponzorált app volt telitalálat, a Spotify amit egyébként is felraknék Store-ból, többi kuka. Start menüt is úgy használom az ABC applistát kikapcsoltam ne is lássam a jobb klikkel eltávolíthatatlan vackokat és a csempés részt személyre szabtam.
-
xy.zsolt
őstag
Nem is annyira egy konkrét hiba ami kiakaszt....sokkal inkább az ahogy a termékeket van pofájuk piacra dobni. Ezesetben adott egy viszonylag problémamentes 1803 és rátolnak 2x is egy sok sebből vérző frissítést, igazi tesztelés nélkül.....a felhasználókra bízva annak tesztelését....akiknek nem ez a dolguk, ha már pénzért vették az adott terméket. Pl adatvesztésről amit emiatt elszenvednek már ne is beszéljünk.... Szóval nekem nincs konkrétan hatalmas gondom (ami mázli) de sokaknak igen.
-
divan
őstag
"Credential Manager + scheduled task NET paranccsal, ahol be lehet ikszelni, hogy csak ha már van hálózat."
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben, hogy hogyan kell megcsinálni? Bekapcsoláskor guta üt meg, hogy mindig jön a "Hálózati meghajtót nem lehetett csatlakoztatni." hibaüzenet.
A Credential Managert megtaláltam, hogy a magyar keresztségben a Hitelesítőadat-kezelő nevet kapta. Hogy kapcsolom hozzá a scheduled task NET parancsot, ahol ikszelhetek? -
Döglött Róka
veterán
Elég sokszor kellett javítanom már component store-t pont az ilyen barbárságok miatt és persze ilyenkor nincs frissített base image vagy windowsupdate elérés
Kösz a tippet, de ha ilyet tud akkor inkább kihagyom. Azt meg nem tudom elképzelni hogy mivel gyorsabb annál minthogy ha az van beindexelve amit keresek azt azonnal dobja a start menüben.
-
Kékes525
félisten
"Fogynak az érvek?"
Körbe jártuk a témát. Szerintem lehetne sokkal gyorsabb is, szerinted nem.
Kérdés, hogy más programok sokkal gyorsabbak e ebben? A PatchCleaner azt hiszem tudja ezt is, ha jól tudom, de milyen gyorsan?
(#89664) Döglött Róka
Leírtam, hogy szerintem hogyan.
"Az megvan, hogy a patchcleaner teljesen mást csinál? (egy vbscript ami törli a %windir%\installer msp,msu file-ait"
Azért kérdeztem. Kérdés volt, nem kijelentés. Úgy írtam, hogy hiszem, nem úgy, hogy tudom. Én nem használtam még.
-
Döglött Róka
veterán
Tudja hát, amúgy ez megint olyan kérdéskör amit lehet beépített eszközzel megoldani:
DISM a válasz:
Use the /StartComponentCleanup parameter
Using the /StartComponentCleanup parameter of Dism.exe on a running version of Windows 10 gives you similar results to running the StartComponentCleanup task in Task Scheduler, except previous versions of updated components will be immediately deleted (without a 30 day grace period) and you will not have a 1-hour timeout limitation.
From an elevated command prompt, type the following:Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
Use the /ResetBase switch with the /StartComponentCleanup parameter
Using the /ResetBase switch with the /StartComponentCleanup parameter of DISM.exe on a running version of Windows 10 removes all superseded versions of every component in the component store.
From an elevated command prompt, type the following:Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase
SZERK: Most olvasom hogy ugyanezt csinálod, elnézést, hogy belevau
Üdítő ilyet olvasni ezen a fórumon.
Pontosan az ilyenek miatt nem szeretem a 3rd party eszközöket, mert a kereket találják fel újra meg újra.
Kékes, az everything beindexeli az összes cuccodat a lemezeken és ezért gyors, ezt el tudod érni windows search-el is:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- OLED TV topic
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- VoIP telefonálás
- Tőzsde és gazdaság
- OLED monitor topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest