- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #77581 üzenetére
Detto - én is bettem oda az ikonját - ahogy így olvasom ilyen is volt, egyszerűen nem működik konzisztensen, ez egy ilyen egyszerű programnál elfogadhatatlan.
Magam részéről amúgy is úgy vagyok a "windows"-al hogy CSAK mint OPERÁCIÓS rendszer tekintek rá, azaz igyekszem minden lehetséges opcióra külső programot használni:
- az UWP-s számológépe helyett a CALCUTE nevű progit használom
- Defender helyett AvastEgyedül a lemezkép olvasója (anno daemon tools majd clone drive) az amit használok, de még ennél is találkoztam anomáliával : egymás után csaklakoztattam több lemezképet és a lemezkép ikonja mindegyiknél az elsőt adta be - beragadt vagy ilyesmi -
Ameddig játszom (esetleg munka) PC-n addig marad is a windows aztán irány valami linux.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #77573 üzenetére
A beépített jó lenne, amikor működik akkor megfelelő, de sajnos sokszor egyszerűen FELEJT. Csinálok egy gép újraindítást (mondjuk már naplemente után) és nem kapcsol be. Pedig még újraindítás előtt naplementekor bekapcsolt automatikusan. A Sunsetscreen is kiváló de anno az alterantiveto alapján választottam és kezdtem el használni F.lux 762 kedvelés vs. Sunsetscreen 29 és mivel bevált nem próbálgattam a többit.
-
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #77392 üzenetére
Továbbra is te pörögsz egy ilyen kb. jelentéktelen dolgon és próbálod erővel megmagyarázni, hogy mekkora gond ám, holott nem az. A 77391-es hsz-ben is erre utalt a másik fórumtag, de csak nem sikerült megérteni... A korábban linkelt cikkeket meg inkább hagyjuk, mert pl. ez is elég fura, látszik, hogy nagyon ráértek...
Az pedig pont nagyon is betalált, hogy ha folyamatosan csak a kritizálás megy és ennyire nem jó semmi, akkor ugye minek is használja az ilyen user a Windows 10-et. Ezen pedig az utólagos magyarázkodás nem változtat, pláne hogy ismerjük az előzményeket is, amelyek pl. ebbe, vagy más topikokba lettek produkálva...
Ja, és kb. itt kellene zárni ezt az offolást, mert ez egy szakmai topik és inkább az az irányú kérdések megválaszolásban kellene villogni, nem az ilyen nem túl fontos témákat túlragozni.
Ha ennyire az kell, akkor lehet írni blogbejegyzést, meg ott van az Windows felhasználók OFF topikja...
-
Syl
nagyúr
válasz
#86564352 #77368 üzenetére
Én nem használok word/excel-t. Csak annyira kell a formátum olvasása, hogy az így kapott fájlok tartalmát kimásoljam. Ilyen célra egy jó megtekintő bőven elég.
Az os-ek verzióelnevezésében valóban szerencsésebb a mac. Ott egyértelműen látszik a marketingben tolt név. Windowsnál nem találom sehol se a redstone, se a fall creators update elnevezés. [kép] Ha már a csapból is ezek a creators cuccok folynak, igazán rátehetnék a winver ablakra.
Szerintem. -
King Unique
titán
válasz
#86564352 #77377 üzenetére
Pont, hogy te rugózol rajta totál feleslegesen... Nem mintha ez lenne egy ilyen verziónál a legfontosabb és attól, hogy idelinkelsz pár ilyen bulváros cikket, még nem is lesz az. Az meg a másik, hogy ennyi erővel mondhatom azt én is, hogy neked meg jóformán semmi sem tetszik, amit a Microsoft csinál jelen esetben a Windows 10-nél. Csak akkor ugye jön a kérdés, hogy ha ennyire nem, akkor mégis minek használod, mért nem valamelyik másik rendszert? Bár lenne egy olyan tippem, hogy azok sem felelnének meg a nagy, sajátos elvárásaidnak...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #77368 üzenetére
A marketingnév csak egy dolog és nem kell neki a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Eddig sem ezeken ment a téma és ha jól tudom azzal sem volt gond, hogy melyik verzió melyik. A Spring Creators Update elnevezés pedig elvileg reális, legalábbis eddig erről volt szó. De biztos meglátták az MS-nél, hogy neked kifogásolnivalód van és inkább átnevezik, azért (is) késik az RS4...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #77354 üzenetére
Ha már következetesség, akkor a Threshold 1-2 fantázianevek után itt vannak a Redstone 1-5 kiadások. Ahogyan a marketingnevek pedig pont a megjelenés idejéhez kapcsolódnak, ahogyan a 1709 stb. verziószámok is. Szóval azt nem igazán lehet mondani, hogy ebben nincsen semmi következetesség, meg hogy a másik platformon a korábbi válaszban szemléltetett elnevezések annyival különben lennének... Ha szerinted egy Creators Update-> Fall Creators Update elnevezés annyira gagyi, akkor ennyi erővel pl. a Sierra-> High Sierra szintén, sőt... A szimpla Windows megnevezés pedig fura lenne és szvsz nincs azzal gond, hogy az aktuális verzió a 10-es számot kapta. Amúgy meg kb. k.n.sz.l. kategória és úgysem ezen van a hangsúly, hanem magán a rendszer tényleges használatán.
-
Zotya84
őstag
válasz
#86564352 #77345 üzenetére
A Bitlockeres részhez: a napokban találkoztam egy Vostroval, amin (ölég régi) gyári 10 volt, oszt gyalu, tiszta telepítéssel, partícionálással. És nem értettem, hogy miért volt olyan lassú (i3-6006u mellett). Aztán észrevettem, hogy alapból be volt kapcsolva a Bitlocker minden partíción. Úgy kellett kilőni, mert a vinyó nem egy gyors darab volt benne...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #77345 üzenetére
Nem mintha a másik platformnál a korábban nagymacskákról elnevezett rendszerek, meg a "snow" és "mountain" előtagokkal megtoldott elnevezések annyival kreatívabbak lennének. Vagy éppen most a Sierra helyett a High Sierra... Az évszám és hónap pedig a Windows 10-nél is megvan, lásd 1709, 1803 stb.
Ja, és a
.docx
kiterjesztésű fájlokat megnyitja a beépített WordPad is... Szóval az nem igaz, hogy a Windows egyáltalán nem tudja kezelni. Max. nem minden funkciót támogat a WordPad, de ennyi erővel pl. az LO sem, ahogyan valószínűleg a macOS helyi megjelenítője sem.(#77347) Zotya84:
Az ilyen szoftveres titkosítások rendszerint lassítanak és csökken valamelyest az adatátviteli sebesség. Ilyen szempontból a hardveres titkosítás előnyösebb. -
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #77321 üzenetére
Úgy látszik, az amerikaiak szeretnek elnevezgetni mindent.
pl. az én fényképezőgépem Canon EOS450D, de USA-ban a Canon az EOS sorozatot nem számmal, hanem mindenféle fantázianevekkel, Digital Rebell, Digital Kiss Rebell, xti, xt2i, ... néven forgalmazza. Európában sokkal egyértelműbb, 400, 450, 500,...750D. Aztán persze elfogy a számsor, de akkor is jobban átlátható, hogy melyik fényképezőgép melyik sorozat. -
B-L-A-C-K
titán
-
válasz
#86564352 #76704 üzenetére
+ core i7
- A legfontosabb különbség az ára (azoknak persze mindegy aki nem fizet érte)
- Bitlockert a Home is kezeli: írja és olvassa, csak létrehozni nem tudja (emiatt a C sem titkosítható), de tarthatsz egy pendriveos v virtualboxos aktiválatlan win prot a létrehozáshoz (ami ritkán kell).
- Csoportházirend szintén utólag telepíthető Home-ra.
- Távoli asztal szerver nincs, csak kliens, de sok alternatívája van. -
King Unique
titán
válasz
#86564352 #76535 üzenetére
A politizálás nem az ilyen szakmai topikokba való, sőt nem is megengedett!
Van annak saját topikja, ott lehet bizonyos keretek között kitárgyalni a témát, nem itt burkoltan offolni vele... Egyébként más desktop platformoknál is lehet pró és kontra, ott sincs kolbászból a kerítés és elég csak beleolvasni azok itteni szakmai topikjaiba.
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #76530 üzenetére
Igen, mondjuk nekem ahhoz biztos, hogy nem lenne gusztusom, hogy olyan rendszert használjak, ami egy előző rendszerről lett felupdate-elve.
Azt már én is túlzásnak vélem. De a rendszeres és módszeres újrahúzást már a Win 10 nem igazán indokolja, ez az XP-s időkben volt csak értelmes rutin – már amennyiben értelmes rutinnak lehetett azt nevezni, hogy állandóan a rendszerrel szopjon az ember. Szerencsére azok az idők már a legtöbbünknél elmúltak.
-
tpeter77
addikt
válasz
#86564352 #76213 üzenetére
Tudom, csak azért volt fura, mert gondoltam, ha bejelentkezek a MS fiókkal amit a játék kér a legelső használatnál, valamint még a főoldalon külön lehet FB fiókkal is belépni, akkor egy újratelepítésnél nem lesz gond, mert úgy hittem, ott tárolják el az elért eredményeket, de nem, sajnos ezek nem tárolnak el semmilyen adatot.
Ezt elcsesztem rendesen... de legalább most lemondott egy időre erről a játékról :-) mert nincs kedve nulláról kezdeniegyébként hova menti, telepíti a win10 ezeket a játékokat? Mert csinálnék én mentést a játékokról, ha tudnám hol kell, mert eldugva pakolja el az Áruházból letöltött programokat ez a szemét...
-
-
Cr00py
senior tag
válasz
#86564352 #76040 üzenetére
A sima restart, fagyás után csak azt oldja meg. A betöltési idő még mindig siralmas a korábbihoz képest.. bár ez a cca fél perc sem egetrengető.
Az előtte jelzőt, még a friss telepítés előtti állapotra értettem. Fogalmam sincs mi lehet a gondja, mivel mindent úgy csináltam mint korábban, akkor pedig nem volt gond.. talán a frissítésekkel lett valami.
Azt mindig kikapcsolom. Az első dolgom minden friss windows telepítésnél, hogy az automatikus frissítéseket letiltom, illetve a driverek frissítését is ( volt már mikor bekavart, így inkább majd felrakom én azt, amit szeretnék. )
Nyilván nem nagy dolgok ezek, de azért picit zavaró.
Ugye, aki megszokja a jót..
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #75997 üzenetére
Azt nem is állítottam, hogy mindegyik felesleges lenne, sőt én is használom némelyiket. De, ha valamelyiket nem akarom, akkor valóban szimplán csak nem nyitom meg, leveszem a menüből, aztán kész. Nem mintha annyira sok vizet zavarna bármelyik is. Illetve csak emiatt még muszáj erővel eltávolítani őket, pláne nem pl. a teljes áruházat. A build upgrade pedig valóban visszakapcsolhatja pl. a gyorsindítást, de nem mintha utólag olyan nagy gond lenne a vezérlőpultban kikapcsolni. Amúgy már a 8.x-nél is így volt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #75965 üzenetére
Na, ez már valami értelmesebb lista, köszi, végis is fogom lapozni.
Hiába vagyok benne az insider programban, és nézegetem időnként az insider verziókat, én is csak a látványos UI változtatásokat veszem észre, annyira nem mászok bele a belsejébe, hogy ilyeneket észrevegyek.A focus assistra pipa vagyok egyébként. Régen (illetve a mostani 1709 buildben is), amíg nem volt, semmi baj nem volt vele. Amikor megjelent az insiderben, már rosszul esett, hogy mit csinált. Korábban játék közben nem jöttek az értesítések, de miután kiléptem a játékból, azért láttam az értesítő ikonon, hogy van ott valami.
Most, ezt a valamit sikerült úgy megcsinálniuk, hogy játék közben csipogott az új levél. Hát, nagyon fontos. Először én is úgy tettem, mint szerintem az összes egybites user fog tenni, hogy az egész segédet kikapcsolja, mert nem olvassa végig, és akkor meg hőbörög majd, hogy semmiről nem értesíti a rendszer. Persze, lehet profilozni, van játék profil is, és, ha azt bekapcsolod, akkor csak játék közben nem értesít, ami jól is van, de játék után rögtön felhajítja az ablakot az értesítésekkel. Zavaró, tolakodó, akárhogy vesszük, köszönöm, de nem kérem, jó volt, ahogy eddig.Igazából az Edge és a Cortana újdonságaira pedig szelektív a hallásom, ha arról beszélnek, akkor a fülem lekapcsol. Soha nem fogom ezeket a szoftvereket használni, mert kivárhatatlanul lassan kerülnek bele használható funkciók. De pl. a hangvezérlést a droidos telefonomon sem használom, pedig a google fényévekkel előrébb jár ezen a téren.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #75981 üzenetére
Sajnos a Cortana - még ha nem is működik teljes funkcionalitással hazánkban - olyan szinten integrált, szerves része a Windowsnak, hogy hiába tiltom csoportházirendben vagy bárhol, nem lehet teljesen kiiktatni. Nem teszi tönkre a rendszert az ésszel buherálás, csak vannak olyan összetevők, amik kiirthatatlanok.
-
Cr00py
senior tag
válasz
#86564352 #75905 üzenetére
Igen. Rog Maximus X Formula lap. 2018/03/23-kor megjelent legfrissebb van fent. Amint van elérhető, ezeket mindig frissítem.
(#75906) Met Én még sosem tapasztaltam hasonlót. Eddig, akármikor nyomtam be a gépet, azonnal, kb 10mp alatt felállt a teljes rendszer.
Annyira nem zavar, hisz nem sűrűn indítgatom újra, de nem egészséges szvsz így.. főleg nem SSD-n.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #75721 üzenetére
Prohardver tesztcsomagban lévő 4K videóval kínáltam meg, 2-3%CPU, 30-35% GPU használat.
H.264_2160p_60fp@45.9mbps_samsung_seven_wonders_of_the_world_china_uhd-DWEU volt a videófile.
i5-3470, 8G RAM, Nvidia 1060 6GB videókártya.A másikat, a 10mbites, h265 videót, 1% CPU, 10-12% GPU-val viszi.
Természetesen 4K kijelzőn, egy TV van HDMI-n rákötve a gépre, és közben a monitoron is megy a windows.Beállításokban semmit nem állítottam át.
Megpróbálok keresni valahol egy HDR videót, azzal mit kezd. -
válasz
#86564352 #75700 üzenetére
Mi a gond az újraindítással..? Ekkor még a HDD-ktől sem veszi el a tápot, azokra így nem káros.
Ha valami szerverként tartod akkor alapból beállítható hogy késő éjjel induljon újra amikor senkit se zavar; ha számítás fut rajta az is beállítható hogy az újraindulás csak manuális jóváhagyásra menjen.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #75653 üzenetére
"HDD gépeken előnyös"
Hát, én ezt sem tudom alátámasztani.
Egy időben, a Windows Insider verziók kipróbálására egy öregecske 250-es Samu vinyót használtam.
Elvileg itt domborodna ki a gyorsindítás előnye, de én semmivel sem tapasztaltam gyorsabbnak az indulást.
Ellenben a leállás sokkal tovább tartott, mert, amíg a hibernáláshoz a kernelmemóriát, driver állapotokat kiírta, addíg sok idő eltelt.
SDD-n is lassítja a leállást a gyorsindítás, mert ugyanúgy ki kell írnia mindent. Ráadásul az SSD-t is feleslegesen firkálja.Én a hibernálást kapcsolom ki minden telepítésnél. Persze volt olyan windows upgrade, ami mocsok módon ezt is visszakapcsolta.
Nincs szükségem a hibernálásra, ennek a kikapcsolása a hibrid alvást és a gyorsindítást is kikapcsolja, valamint felszabadít annyi tárhelyet az SSD-n, mint a memória mérete.
A hibrid alvás azoknál lenne érdekes, akik olyan helyen használják a gépet, ahol altatva van a gép, és gyakrabban előfordulhat alvás közben áramszünet. Laptopoknál nem számít, ott nincs is hibrid alvás, mert feltételezi, hogy akkuról életben marad alvás közben. Ennek lényege ui. az, hogy altatáskor lementi a memóriát, a hibernálási funkciónak megfelelő állapotba, de a gép alapvetően csak altatásba megy át. Ha nem volt áramszünet, akkor altatásból éled fel. De, ha áramszünet volt, akkor a hibernáció segítségével, hibernációból ébreszti magát. Nos, nálunk néhány évente vagy egyszerkétszar talán áramszünet, így nagy károm nem származna a dologból, ezért nem tartok igényt a hibrid alválsra. Ha munka (játék) közben megy el az áram, arra úgyis hatástalan a hibrid alvás, azon csak a szünetmentes táp segítene.
Mivel a hibernálást kikapcsoltam, ezzel törlődik a hibernáció file is, és a gyorsindítás is ezt a hibernációt használná, ezért szűnik meg ilyenkor a gyorsindítás.u.i: Bocsi a sok pofázásért, csak viszonylag új a billentyűzetem, és szoktatom maga a gépeléshez, ti vagytok a szenvedő alanyai a dolognak
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #75653 üzenetére
Nagyon jó, hogy felhívtátok itt erre a figyelmem - a gyorsindításra - mert van egy egy rainmeter nevű kiegészítőm, ami egyfajta oldalsávként gadget-ként funkcionál: időjárást, gmailt, CPU,RAM, hálózat kihasználtságát monitorozza realtime és a bekapcsolástól eltelt időt is méri. Tegyük fel csinálok egy újraindítást ekkor minden okés kiírja hogy 0 az idő - system uptime- tegyük fel megy egyhuzamban a gép 3 órát majd kikapcsolom és 10 óra múlva kapcsolok be újra akkor a system uptime: 13 órát fog mutatni. Gondolom a gyorsindítás zavar be mert mióta kikaptam ezt az opciót (SSD-m van egyéb változást nem érzek) azóta rendesen lenuállózik miután egy leállítás után újra bekapcsolom a gépet.
-
Pityke78
őstag
válasz
#86564352 #75575 üzenetére
A 2. pont oké, szuper! A zárolás feloldása maradt ki.
Az 1-es pontnál arra gondoltam, hogy lehet-e gyorsindító gombokat tenni a tálcára, külön szeparálva bal oldalon, szeparálva a tálcán látható megnyitott alkalmazásoktól, illetve ha lehet ilyen gyorsindító, akkor oda lehet-e tenni asztal megjelenítő gombot?
Köszönöm
-
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #75322 üzenetére
Neki mondhatod. Szerinte minden szar amit Ő nem szeret, vagy neki nem tetszik. Ez tisztán látszik majd minden hsz-éből. (Ezért is nem látogatom az oldalát, mert nem kicsit elfogult, és kibaxott lenéző.) Mondjuk az is igaz, hogy szerintem meg pl. a Firefox egy nagy szar, mióta csak létezik. Csak én nem mondogatom mindenkinek...
-
ro_bert17
őstag
válasz
#86564352 #75256 üzenetére
Épp ezt írtam, de ezek szerint félreérthetően. Edgem van, beépített adguardal. Teljesen jól működik, azt hiszem erre térek majd át...
Az IE-hez kellett volna valami kiegészítő. Évek óta nem használtam ilyen izéket. És nem, nem kellett két havonta újra telepítem. Sok éves vindóz heteket, és több éves tízet használok. Bár tudom ez is eretnekség.Köszönöm a válaszokat a böngészős témával kapcsolatosan!
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
#86564352 #75227 üzenetére
Köszi, mondjuk hely van bőven, de mivel nem használom a hibernálást így azt kilövöm és minden más marad.
(#75226) Syl
Csak megkérdeztem, ha ne adj isten ellszálna, (egyébként gyári hibás lehet ssd/hhd is) akkor veszek másikat és nem sírok mint a prolik, hogy drága a ram, vagy épp gééééémer VGA. -
válasz
#86564352 #75029 üzenetére
Nem. Ez a lényeg.
Nem a third party progival tiltottam le, hanem simán csak az új vezérlőpultban állítottam be, hogy a zárt képernyőn ne futhassanak "app"-ok a háttérben. Ennyi. A third party arra kellett, hogy megtaláljam mi okozza a problémát. De azt még nem használtam, el se indítottam mikor a probléma már jelen volt.Nem tudom magyar winben hogy van ez fordítva, angolom van.
De sokan írták hogy ilyen problémájuk van, ezért gondoltam ideírom. -
-
Syl
nagyúr
válasz
#86564352 #74519 üzenetére
Bocsi, de valamit félreértettél!
Írtam, hogy nem akarok belefolyni az update kikapcsoló vitába, annál is inkább, mert nálam megy az update, relatíve hibátlanul.
Én csak jeleztem, ha az itt, 90%-ban leírt módszerek a HOME verzión nem működnek és ezt általában elfelejtitek megemlíteni. Mintha mindenkinek PRO változata lenne.>szabad a pálya a Pro verzióra
Igen? Akkor engedj meg egy kis cinizmust: te fizeted a különbséget?
Csak mert én boltban, pénzért vettem az OS-t, DVD-n, matricával, áfás számlával. És biza ott a PRO változat 15 ezerrel drágább a HOME-tól. (Az ilyen, enkórról leszedett aktivátoros sz*rok, meg az aprón pár ezresért árult kétes eredetű sorszámok nem érdekelnek) -
Syl
nagyúr
-
vampire17
addikt
válasz
#86564352 #74499 üzenetére
Igazabol barmelyik oldal bongeszese kozben le tud fagyni, de talan az online videok (youtube, indavideo) a leggyakrabban.
Nem tekeri semmi a CPU-t, normal modon fut.
Csak a reset segit...
Volt mar olyan is, h tavolrol felkapcsoltam a gepet, de nem csinaltam vele semmit (tehat meg csak at sem leptem) es mire hazaertem a kepernyozaron lefagyott....
Viszont azert nem gondolom h hardver hiba, mert a frissites elott konkretan egyszer sem csinalt ilyet, a frissites utan meg mar aznap...
-
válasz
#86564352 #74311 üzenetére
"A kalózkodás hogy jön a témához?"
Úgy hogy csak ebben az egy dologban történt változás az utóbbi időben, csak ezt elég bonyolultan fogalmazta meg a MS. 7-8 kulccsal évekkel ezelőtt is lehetett (majdnem a kezdetektől) win10-et aktiválni, most is lehet, valószínű ezután is lehet még jó darabig.
És nem csak kalózkodás, hanem diák verzió amin legális aktivált w7-8 de lejáró rendszer helyett kapott egy örökéletű w10-et szűnt meg.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #74175 üzenetére
Nem mintha eddig annyira égető lett volna a hiánya, illetve pl. a számológépnél és az Edge-nél most is működik. De legalább ugye a Windows 10-et fejlesztik, még ha bizonyos újításokra várni is kell egy ideig. Ellenben a korábbi Windows-verzióknál, pláne némelyiknél (...) már nem feltétlen ez e helyzet. Sőt, vannak olyan dolgok, amelyeket egyik-másik már a néhány évvel ezelőtti megjelenéskor sem tudott és most 2018-ban sem, ahogyan fejlesztések híján a jövőben sem fog...
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #74175 üzenetére
Nem lenne baj azzal, hogy az UWP appot csak 1 pld-ban lehet futtatni, ha az UWP-t ott használnák, ahova való. Telefonon, tableten, érintős környezetben. De, mivel a telefon kimúlt, az ARM-ot futtató surface pedig inkább csak halva született, ezért nem sok felhasználási területe maradt az UWP-nek. Talán még az XBOX-t tudom, ami futtat UWP appokat. De nem tudom, hogy mennyire rendszeres az, hogy valaki az XBOX-át alkalmazások futtatására, pl. levelezésre, facebookra, időjárásra, bankiutalás, könyvolvasás, és hasonló, a telefonon megszokott tartalomfogyasztási feladatokra használná.
Tehát az UWP is kvázi használhatatlan, mert úgy járt, mint az őserdei állatok, kivágták alóla a fát. Namármost, vagy megtanul más környezetben életben maradni, vagy pedig reszeltek neki. Asztaligépes környezetben pedig elvárás, hogy több példányban fussanak a programok, habár mondjuk egy levelezőtől ezt nem várom el, de akár mondjuk egy rajzolóprogitól, file managertől adott esetben igen. Telefonon csak azért nem elvárás, mert úgysem nagyon fér el, és a tapicskolós felület alapvetően lehetetlenné teszi 4-5 alkalmazás közötti váltogatást, ésatöbbit. -
King Unique
titán
válasz
#86564352 #74167 üzenetére
Ennyi erővel a legelső verziót is kb. ennyiért árulták a store-ban, de OEM formájában a Home és Pro kiadások nyilván olcsóbbak voltak akkor és most is... A még mindig élő potyázási lehetőségről már nem is beszélve...
Aztán az meg a másik, hogy az évi 2-ből egy-egy új build nyilván nemcsak a kommersz újításokból áll, hanem vannak egyebek is, ahogyan kevésbé reklámozott, de ugyanakkor hasznos funkciók szintén. Elég csak a CU-ra gondolni, amelynél nyilván megint nemcsak a Paint 3D és társai volt az extra, hanem voltak egyebek is: [link], [link]. Ahogyan az MBR2GPT, pendrive-oknál több partíció kezelése stb. szintén. Szóval nagy valószínűséggel a 1803-as verziónál sem csak a több példányban futó UWP appokból fog állni a teljes lista... Aztán az meg a következő, hogy anno a Windows 7-et és a 8-at / 8.1-et is meg kellett 1x venni hasonló áron az adott kiadástól függően. Viszont azoknál utána ennyi újítás, ennyi új funkció ingyen korántsem volt...
-
YASKATIR
senior tag
válasz
#86564352 #74116 üzenetére
Igencsak vicces vagy, hogy idelinkelsz egy 2013-as cikket
Mindossze ennyit talaltal?
"ami elrontja a géped az nem malware?"
Nem, nem malware. A windows update is tonkrevaghatja a geped, szoval a windows update malware?
"Vagy csak írd be google-be: "
Vagy ird be a google-be, hogy ccleaner problems, vagy windows update problems vagy potplayer problems vagy 7zip problems vagy barmilyen tetszoleges "problems" es talalni fogsz legalabb 10 olyan embert, akiknek allitolag tonkrevagta az X program a gepuket.
Vicces is lenne, ha egy olyan program rontana el a gepet, ami WHQL drivereket rak fel (ti tisztaban vagytok egyaltalan, hogy mit jelent a whql?)
"Milyen órákat vesztegetünk? Win10 magától felismer 99% ismert hardvert."
Az ugye megvan, hogy en sosem allitottam mast, en azt mondtam, hogy a windows update-es driverek honapokkal vannak az aktualis whql driver mogott (mikori is az utolso windows update-es HD 5500 driver? Tobb mint 1 eves, mikori a legutolso whql driver? 2017 november).
A bemasolt dologgal pedig az egvilagon nem bizonyitottal semmit (szerintem nem is erted, hogy mi van leirva, csak latod, hogy "china"), mivel egy amerikai ceg, amibe bevasaroltak magukat a kinaiak, es nem egy kinai ceg, amit ide sikerult hazudnotok
Bar mit is varok egy olyan embertol, aki szerint minden malware ami elrontja a geped
Meg a malwarebytes is malware mivel elofordul, hogy olyan fertozott fajlt torol, ami bedonti az egesz rendszert.
(#74117) movax: Ha az az ember szamlaval adja a a ramot meg a cpu-t akkor igen, mivel itt ez tortenik. Ismet leirom: whql.
En itt be is fejeztem, mert ez mar nevetseges, ovodas szint.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
#86564352 #74111 üzenetére
Miert az olyanok probalnak meg okoskodni a driver booster-el kapcsolatban, akiknek fogalmuk sincs rola?
Ember, ez a program annyit csinal, hogy megkeresi a legfrissebb WHQL drivereket a nyominger gepedhez, majd letolti es szepen felrakja silent install-al. Pontosan ugyan olyan hasznos program, mint a ninite. Elkepzelesem sincs, hogy hogyan hozod ide az idiota registry meg memory cleanereket... Persze ertem en, hogy ti szerettek orakat vesztegelni a manualis letoltesekkel es telepitessel, de az emberek 99% pont nem ilyen.
Ez a malware-ezes pedig kezd unalmas lenni, mert csak egy alaptalan hazudozas, az pedig ismet vicces, hogy az Iobit inc nem kinai, hanem amerikai ceg...
Gondolom szamologepet sem hasznaltok, hiszen lehet tollal es papirral is szamolni. Minek egy extra dolog ehhez?
(#74112) SP4C3: Ja izzadsag szag... Kettonk kozul te vagy aki hazudik, de persze, en erolkodom, hogy igazam legyen.. Nevetseges
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged