- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
svgyula
addikt
válasz
#86564352 #147746 üzenetére
Óóó! Félreértetted! Engem már nem zavar! Van mindenre megfelelő program. Nem default a pdf mert a firefox is megnyitja, de van adobe. A web-es keresés böngészővel működik nálam! A gépen lévőket meg megtalálja a win keresője edge nélkül is. Ja és nem állítja vissza! Csak akkor jön vissza mint pl. a H21-H22 váltás. Akkor szoktam eljárni ezt az ördögűző táncot és békén hagy.
-
svgyula
addikt
-
válasz
#86564352 #147699 üzenetére
Mert az csak olvassa. Legfeljebb kalimpál az olvasófej mire a mágnes kirántja parkolóra.
Írás közben ha minden együttáll, sérülhetnek akár leírók is és azokat nem teszi helyre semmilyen csodaszoftver, így lehet egyébként elég nagy eséllyel raw partíciót/tárolóeszközt is gyártani amin vagy nagyon sok gépészkedés vagy teljes formázás segít.
Aztán jönni ide hogy szarawin szaralinux szara.... igény szerint.
Az már hab a tortán és az újabb hdd-k megoldják de nem használ a fejnek se ha a lemez végefelé elveszik a tápot tőle és leáll alatta a lemez amin mikromilliméteres légpárnán siklik a fej és ezt a rést a névleges fordulatszám tartja fennt.
SSD-t flash eszközt már nehezebb így agyonvágni de nem lehetetlen azokat sem. -
válasz
#86564352 #147111 üzenetére
Hoppácska, ez a megoldás!
A másik gépre telepítettem annó ilyen programot, erre a rendszerre pedig nem. Bár ez nem ilyen microsoftos volt, nem tudom ennek mennyi a jelentősége. A számológép felületén volt olyan gomb, hogy kitűzhető volt mindig láthatóra.
Köszönöm szépen a megvilágosodást!
Így nézett ki:
szerk: Itt azt olvasom, hogy alapból bent kellene lennie a windowsban a 18956 (20H1) verziótól. Nálam a 19045.2364 (22H2) van fent. Na ezt már nem értem.
-
Kube
senior tag
válasz
#86564352 #146807 üzenetére
Köszönöm szépen neked és a többieknek is.
Be is szerzem a hozzávalókat, aztán upgradelünk win 10-re.#146806 Lauda:
Ezt én is tapasztaltam, anno mikor xp-ről váltottam valahogy az éhesebb win7 mégis sokkal jobban futott -
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #144323 üzenetére
Szomorú. Amúgy jött újabb komment és tényleg ez van sajnos, hogy mivel SOHA nem fut le teljesen ezért bármikor amikor magara hagyja az ember a gépet elkezdi a karbantartást és ez a "loop" addig tart ameddig megint nem nyúlok hozzá. Ha meg manuálisan adom ki az utasítást akkor meg soha nem fogja abbahagyni - ha jól figyeltem - max ha lesz egy újraindítást akkor kezdni megint az automatát.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #144315 üzenetére
Érdekes, amúgy pontos a hiba leírása, az automata karbantartás elindul de magától nem áll le, szerencsére azért ha "hozzáérek" a géphez (egér megmozdítása stb.) akkor abbahagyja.
Tegnap este csináltam egy tesztet: ahogy írtam "hozzáértem" az egérhez tehát így végül abbahagyta a karbantartást de utána a monitort kikapcsoltam, majd hagytam a gépet és most értem haza nemrég ránéztem és megint akkor hagyta abba amikor ránéztem tehát a legutóbbi karbantartás óta is újra elindult megint - magától - de megállni csak akkor áll le ha emberi tevékenységet észlel.Amúgy azt hittem én baxtam el valamit úgyhogy hétvégén újratelepítettem a gépet.
Legalább megnyugodtam.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#86564352 #141414 üzenetére
A neten találtam azért rá pár Thread-et, hogy hasonló a gond a Stadia+egér párossal, ott sokaknak megoldotta a polling rate levétele, de nekem nem, csak mérséklete egy kicsit. De nem egy globális jelenség, a Stadia Topic-ban is mindenki azt írta, hogy nincs vele problémája. Akoor az e kérdés ezekben az esetekben mi okozthatja. (Nem mai a vasam, az biztos: Asus P5Q SE, E5200, 4GB DDR2. Más USB port-ban is próbáltam már persze, ez volt az első, de semmi hatás.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#86564352 #141412 üzenetére
A CPU terhelés ezzel együtt lenne véletlen? Mert nem hiszem. Írtam, a bill.-zettel, vagy a gamepad-el mozogva tök sima az egész Stadia-n, de ha megmozdítom az egeret egyből lag-ol és szétesik a stream képe. Itt mindenképp az egérrel (egér kezeléssel, USB-vel, vagy tudom is én) nem stimmel valami.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#86564352 #141404 üzenetére
500, ez az alapérték, de csak ezért vegyem le? Amúgy meg igen, lehet köze hozzá, mert Stadia-n szétesik a stream képe nálam, ha mozgatom az egeret. A billentyűvel, vagy gamepad-al mozgok, akkor minden rendben, de egérnél beszaggat és széthullik a kép. Ha leveszem 125Hz-re a polling-ot, akkor kevésbé, de még úgy is játszhatatlan. Ennek mi lehet az oka, forrása? Valami USB gubancra gondolok, de máshol ez nem jelentkezik, pl. telepített játékoknál sem.
-
-
Dorian
félisten
válasz
#86564352 #139557 üzenetére
Mindent megnéztem, 37 GB-ra tudtam csökkenteni a Win méretét. Ez azt jelenti, hogy a 49 GB-os meghajtón 2 GB szabad hely lett.
Kiírja, hogy egy csomó frissítés szükséges, de nem tölti le őket. lehet, hogy kevés neki a 2 GB hely?
Ill. valamiért nem lehet a fényerőt állítani, maxon megy ami nem napsütésben elég gáz. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #139536 üzenetére
Én most csináltam egy clean installt. waketimers üres, Automatic Maintenance alatt nincs bepipálva a felkeltés, task schedulerben a WakeUp-pal kezdődő jobnevek mellett azt látom, hogy disabled. Nem állítottam még be semmit az update résznél (minden toggle off-on van, aktív órák 8-tól 17-ig). Nálad ezek hogy néznek ki telepítés után?
tudjuk nálad alapból is minden szuper.
Én azt tudom, hogy nem olvasod végig amit írok -
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #137186 üzenetére
Bennem van a szándék, hogy minél kevesebb telepített program használatával megoldani a Windows üzemelését de egyszerűen NEM jók a beépített programjai pl. a Defender védelem szempontjából jó, de a karanténozása botrányos, a visszaállítás is gáz, a fájlműveleteket nagyon fogja és a finomhangolása is macerás a frissítése is érdekes mert nem önállóan hanem a Windows update-en keresztül teszi és ott sem mindig tökéletes.
A többi beépített is problémás sajnos akár a film, zene lejátszó vagy a képnézegetője. A beépített gyors segítség jó de ha jól tudom a másik gépnél ott kell lennie valakinek aki elfogadja tehát automatikusa csatlakozásra felhasználói beavatkozás nélkül nem képes.
De akár a hardverelemek tulajdonságainak a megjelenítése, vagy a hőmérsékleti értékek megjelenítése sem a legjobb erre inkább a HWiNFO Lehetne még sorolni. -
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #136648 üzenetére
A megboldogult Symantec (Norton) termékei voltak hiresek ilyenekröl sorozatosan,akinél a termékük volt telepitve azok kaptak virust majd csomó SSL certet ,nem kispályáztak mivel az össze Symantec certet vissza kellett vonni /tiltani
https://www.thesslstore.com/blog/symantec-re-issue-thousands-of-ssl-certificates-will-be-distrusted-tuesday/
Jóféle Security cég, a norton márkanevet el is adták akik a tovább a lenini uton szlogent vallják,a virusirtójuk beeépitve tartalmazza a bányász xart
Norton Crypto announced: mines Ethereum on your PC with Norton 360
Read more: https://www.tweaktown.com/news/79769/norton-crypto-announced-mines-ethereum-on-your-pc-with-360/index.html -
pinnacle
nagyúr
válasz
#86564352 #136475 üzenetére
Köszi! MPC-BE állította be magát valahogy miniatűrnek. Átváltottam a gyári Filmek+TV-re, egyből megjelentek a képek.
Most már MPC-BE-nél kis látszódnak. Tegnap VLC-re váltva, a VLC ikonja látszódott.
-
válasz
#86564352 #136471 üzenetére
Nem szeretnék bele böfögni a vitába de nem tartom, túlságosan életszerű helyzetnek, hogy a microsoft olyan hardverkövetelményekkel áll elő ami a felhasználók jelentős részénél még nincs meg. (vagy lehet, hogy előállnak de a valós viszonyok sokkal konszolidáltabbak lesznek) Nagyon sok gamer gép fut pl. viszonylag elavult de erős hardvereken. És ezeknek a többségén win 10 van! Egy ilyen lépés nem fogja fellendíteni a hardverpiacot, mert véleményem szerint, azok közül akiknek nem megfelelő a gépe, elég kis százalék fog hardvert upgradelni a win 11 kedvéért. Főleg úgy, hogy a microsoft bejelentette, 2025 ig párhuzamosan fog futni a két rendszer (10,11) fejlesztése, tehát elvileg a win10-et futtatók sem csak a kötelező biztonsági frissítéseket kapják majd, hanem rendes fejlesztéseket.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #136467 üzenetére
Közölték is, konkrétan volt egy változata az MS oldalnak, hogy soft floor, hard floor.
Azóta megint megváltoztatták
Majd jövő héten újra pontosítanak. Ilyen ez a popszakma. Októberig mi lesz itt... Szerencsére ez engem nem érint, de mókás mennyi sittet generálnak ilyen és ehhez hasonló fórumokba, blogokba.Ismétlem (lehet nem olvastad), a Win10-es oldalukon nincs fent a haswell mint támogatott generáció, és én behaluztam többévnyi Win10 használatot egy nem támogatott procin
Ezt többször nem tudom Neked leírni, ha érted a problémát érted, ha nem, hát nem. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #136457 üzenetére
Nem követelmény a 8. generáció. Pontosabban a követelményeket felosztották hard és soft floor-ra. A generáció csak a soft floor része, a hard floor jóval megengedőbb (szerintem intel vonalon 5th gen. is esélyes).
Ugyanezen doksi Win10 1511-es (vagy későbbi) változata szerint álmodtam a haswell procimon a Win10et
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#86564352 #136434 üzenetére
Köszi! Így volt beállítva, eleve a Videók mappában vannak a fájlok. Lefuttattam a Lemezkarbantartót, mindent töröltem, hogy újragenerálja a miniatűr képeket. Fényképeknél, azonnal betölti újra, videóknál semmi változás. Ezt is megcsináltam. Ugyanaz a helyzet, mint előbb, fényképeknél újra, videóknál, minden marad a régiben, pedig újakat hozott létre. Mindegy, úgy néz ki, sajnos ez ilyen.
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #136447 üzenetére
Egyetértek veled,10+ évre visszamenöleg minden MS stream müködött (ellentétben az almásokéval) most ezt is koppintották :-)
Ráadásul nem is élö volt hanem elöre felvett anyag
Valami nagy fejetlenség uralkodik most az MS-nél (consumer részleg)
Szerintem Sinofsky volt a megfelö ember,office vezetöböl lett windows vezér,windows7,office 2010 -re senki nem mondott rosszat,mivel jó termékek votak.
Remélem az uj server verzióra is by default lesz ez a start förmedvény és azzal kell kezdeni,hogy visszaállitani a "régire"
Live tiles visszaállitahtó és sok minden más is (persze jól eldugott helyen)
Gadgetek egy vicc,nagyon nem megy a Bing és a többi MS moslék,igy kell jó statisztikai mutatókat kreálni hogy beépitve adjuk
Fünek fának nyilatkoznak az MS töl,megy a magyarázkodás de végre konkrét technikai infók is elérhetök -
Wolfskin
őstag
válasz
#86564352 #136305 üzenetére
igen, köszi, tegnap éljel el is kezdtem szkennelni vele, már 13 órája futott, 97%-on volt, amikor elkezdett homokórázni a total commander. Bementem a feladatkezelőbe, hogy kilőjem, total commander /feladat befejezése, enter. És befejezte...
-----------------------------
a GetData back.
----------------------------Nem tudom, eljutok-e még egyszer eddig, iszonyatosan akaszt minden ez a hdd így. A feladatkezelő, tcm, de még a shutdown exe se indul el, amíg be van dugva. A get data back is csak homokórázik vele, nem tudom, el tudom-e még egyszer indítani.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #136252 üzenetére
Még nem jött rá válasz, de ez esetleg érdekes lehet:
Wddm 2.x support is not a given. Check what drivers you have installed for video,Windows update tends to install whatever it sees fit as video drivers, sometimes neolithic era drivers. These older drivers may or may not support wddm2.0. For example, the nvidia fermi gpus started with wddm 1.3 and via driver updates got to wddm 2.0. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #136210 üzenetére
majd win10 iso-ból install.esd/wim kiveszed és cseréled a 11-ben
Vagy csak dism expand, a telepítő nem is kellA notepad inbox app lesz (hurrá..), viszont inbox app lesz a Terminal (nem kell végre külön telepítgetnem) és valami automatizálós izé. Bár ezeket nem a w11 kapcsán olvastam, de most valamiért eszembe jutott.
-
-
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #134910 üzenetére
Amellett, hogy rosszul tudod (szerintem ez a feature egy kalap fos, rögtön kikapcsoltam), nem értem az összefüggést ("attól még").
Btw, azért mert nem fröccsintek ide minden nekem nem tetsző MS marhaságot, az nem azt jelenti, hogy az a halmaz nálam üres lenneMert nem annyira triviális a jobb klikk sok usernél.
Ez a baj, és ezért javasoltam, hogy a jobb klikket kellene először beleverni a fejekbe.
Most leírják n^10-szer hogy kell konkrétan ezt kikapcsolni (anélkül hogy kihangsúlyoznák a jobb klikk lényegét), majd a jövő hónapban ha MS kitalálja, hogy a nap cicanevét fogja feldobálni (ami remélhetőleg kikapcsolható lesz), akkor jönnek ugyanezek a userek, hogy és azt hogy kell kikapcsolni -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #134871 üzenetére
Ezért írtam, hogy érdemes rászoktatni az embereket.
Pont annyira triviális, mint a bal gombot lenyomni. Max. nem történik semmiViszont sokszor van környezetfüggő menü, és akkor jön a megvilágosodás.
Btw van valami infód, hogy konkrétan erre félévet folyamatosan elfejlesztgettek? Az elég kemény lenne
De jöhet a link, nevetés sose árt.
-
Predator2
addikt
válasz
#86564352 #134463 üzenetére
Nem jó sajnos.
Elméletileg így kell majd szórakoznom vele.
"Próbálj szerezni offline flash és HP telepítőket beszerezni, majd 2020-ra visszaállítani a dátumot, persze internet nélkül. Úgy elvileg menni kéne a flash-nek is, később pedig tudod használni HP Scan and Capture-rel talán a beolvasást
Ha nem elég a dátum, akkor kellhet windows frissítés rollback is."
Nevetséges az egész.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #134451 üzenetére
Ez a gondolat bujkált bennem is csak nem írtam le és nem mondtam ki. JÓ lenne valami ÁLTALÁNOS driver ezekhez is mint pl. az egereknél vagy a billentyűzeteknél. Komolyan ha 10 évnél régebbi nyomtatód van könnyebb kidobni és venni egy újat mint szenvedni vele, ezt nem tartom jónak mert a nyomtató egy olyan periféria aminek operációs rendszereken átívelően is használhatónak kéne lenni.
JÓ is lenne ha pl. egy 10 éves USB-s egér nem menne a Windows 10-el. -
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #134436 üzenetére
Az a vicc, hogy ott is be van állítva a magyar, és ott sem jelenik meg az angol a választhatóak között..
Ja, igen, és ahogy látjátok, a W10 nyelve is magyar. Ez a gép viszonylag új, pár hónapos, és akkor alapértelmezetten magyar nyelven volt telepítve. Angolt elvileg sose látott.
De mégis, van nyelvi eszköztár, és kiválasztható az angol is. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
#86564352 #133349 üzenetére
Persze, két példányban tárolom a nyerset / filmes vagyok / csak azt nem tudom hogy ha frissül a windows, vagy mit ad isten kék halál van / 4 év alatt eddig 1x / akkor azért bízhatok e a rendszerben, hogy nem kutyul, vagy ez továbbra is para?
Marci112233: Igen, reinstall miatt hasznos, de csak emiatt nem partícionálnék, mert elég nagy gikszer kell ahhoz, hogy erre szükség legyen.
sz.j: Alapvetően én is, de 1Tb vinyónál félek több gondot jelentene falakat húzni, mint egyben hagyni. Hadd nyújtózkodjon a win is, ha akar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest