Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Win7 és XP egymás mellé telepítéssel lenne a következő problémám:Még pár hete javasoltátok, hogy az XP telepítővel hozzam létre a particiókat, és azt telepítsem elöször, utána a Win7-et, majd utána a Linuxot.
Így szeretném felosztani a 160GB-os Sata vinyómat (és úgy, hogy ebben a sorrendben legyen a fizikai elhelyezkedés is):
- Win7 50GB
- XP 25GB
- Linux 20GB
- Linux swap 2GB
- Adat: maradék 45GB
- tartalék (esetleg Mac OS, ha sikerült felrakni egy vinyóra a többivel) 15GBA telepítőhöz (floppyval, mert ugye XP-hez még csak azzal lehet...) hozzá is adtam a SIL3114 Sata kártyám driverét, létrehozom a particókat egymás után, majd rányomok a másodikra (D: , 25GB), hogy telepítse rá az XP-t, formázás NTFS, erre kiírja, hogy formázás: 49999MB.
Kiderült, hogy az első particiót le kell formáznia először, és gondolom arra rakja a rendszerindításhoz szükséges dolgokat.
Erre gondoltam trükközök egyet, töröltem az első particiót (amire a Win7 menne), "nem particionált terület" maradt. De ez után sem megy, mert "A telepítő nem talált a Windows XP-vel kompatibilis particiót".
Próbáltam azt is, hogy kitörlöm az első, és a második particiót is, és újra létrehozom a másodikat (amire menne az XP), így az lett a C: betüjelű, de így is ugyanezt írta ki.Ha az XP a másik, Win7-es particióra rakná az indítófájljait, az azért lenne gond, mert ha pl. újra akarom telepíteni a Win7-et, és formázom a particióját, akkor utána nem fog elindulni az XP...
Korábban javítottam fixmbr meg hasonló parancsokkal így XP-t, de most inkább kihagynám.
Vannak ilyenek, hogy elsődleges, logikai, stb. particiók, régen még tudtam is nagyjából melyik mit jelent; valami ilyesmi lehet gondolom a hiba hátterében.Szóval mi lehet a megoldás, hogy az XP csak a saját particójára rakja az inditófájljait ?
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- World of Warships
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- LEGO klub
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest