Hirdetés

Aktív témák

• Morden24

nagyúr

Háj :)

Rövid leírás a problémámról: Kérdésem a következő lenne: adott egy Dell Studio XPS 1647-es gép, ami egy IDT HD audió cuccal van szerelve. A problémám ehhez, azaz ennek a driveréhez kapcsolódik.

Ennek az eszköznek van egy olyan remek tulajdonsága, hogy 30 másodperc nem-használat után lekapcsolja magát, ami nem is lenne gond, csakhogy ilyenkor illetve visszakapcsoláskor egy igen halk, "ciccenő" hangot ad ki magából a hangfal/füles, ami - bár lehet, hogy csak én vagyok hisztis - ROHADT IDEGESÍTŐ.

A rendszer Win7 x64, a driver az, amit a dell honlapjáról - egyedüliként - le lehet tölteni. Driver nélkül nem csinálja, de úgy meg egyéb bajaim vannak. Sem a szoftveres kezelőfelületből, sem a driver beállításai között nincsen lehetőség ennek az elcseszett energiatakarékos marhaságnak a megoldására.

Namármost, nyilván beállítás UI-ból nem lehetséges, másik driver sincsen, tehát csináld magad mozgalmat indítok. Mivel ennek a szarnak van egy értéke, feltételezem, hogy registry-ben módosítható. Még ha nem is lehet kikapcsolni, esetleg módosíthatnám az energiaspórolós szemétkedés életbe lépésének idejét, mondjuk 20.000 földi évre. Tud valaki segíteni, hogy hol kéne megtalálnom ezt a kis dögöt? Mert nem mondom, hogy világtalan vagyok, de azért ilyen jellegű regeditben valaki esetleg megfoghatná kicsit a kezemet :)

Aktív témák