- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
The Goth #24018 üzenetére
Persze, lehet utólag magyarázni, hogy így + úgy kell érteni, csak akkor pont nem úgy tűnt. Sőt, ha valaki biztosra akar menni, akkor eleve le sem írja az olyat itt, meg pláne hogy amúgy is tiltott téma, ez ennyire egyszerű, koma.
Annyira reméljük talán te sem, hogy ne tudnád hogy pl. meglévő Windows 10 termékkulccsal és digitális licenccel eleve ingyenesen aktiválható a Windows 11 is, sőt tavaly októberig Windows 7, 8, 8.1 termékkulcsokkal is működött, aztán ott vannak a Windows 10/11-gyel gyárilag előtelepített PC-k, akár oktatási intézmény / cég által biztosított Windows-licencek, továbbá manapság a pár-néhány ezres olcsó termékkulcsok tömkelege amiket pont elég sokan vesznek pl. ezen a fórumon is, stb.
Tehát valójában pont az a vicc az egészben, hogy manapság már egyre kevésbé kell a Windows 10/11 aktiválásához a klasszikus warezolós módszerekkel szórakozni, mármint a pl. otthon is reálisan és legálisan használható Home és Pro kiadásoknál.
Mi is csak azokra kommentekre reagálunk amiket írsz, amikkel traktálsz mindet, ami ha probléma, akkor le lett már írva, hogy mi lenne a teendő. Ami láthatóan nem akart eddig menni, de akkor most már reméljük sikerülni fog.
Az már rég megtörtént, mivel az eredetileg felhozott állításokat, miszerint az Enterprise LTSC nem feltétlen általános otthoni használata való + olyan környezetben a jogtiszta licencelése is eleve kérdéses, nem sikerült érdemlegesen cáfolni. Ennyi!
-
Armagedown
őstag
válasz
The Goth #24018 üzenetére
Én eddig minden LTSC verziót kipróbáltam, és nem volt velük semmi gond, átlag felhasználó, aki nem játszik, csak böngészik, nyugodtan használhatja.
Viszont vannak olyan szoftvergyártók, akik nem támogatják az LTSC verziókat, pl Adobe, ennek még a telepítés előtt utána kell nézni. -
King Unique
titán
válasz
The Goth #24015 üzenetére
De, válasz volt a kérdésre, ő próbált először segíteni.
Ahhoz valóban semmi, ellenben te írtad nagy büszkén, hogy "Ne vicceljünk már.
Script aktiválás, digitális licensz, működik, pont.", amivel ugye nem igazán kellett volna hencegni, mert eleve warez, ami tiltott itt téma a fórumon.
Nem, éppen, fordítva, te traktálsz minket felesleges irományokkal, meg ráadásul úgy, hogy több ponton még csak igazad sincsen és a kifogásolt dolgokat (pl. LTSC otthoni használatának hivatalos ajánlása) továbbra sem tudtad semmivel sem igazolni és nyilván nem is fogod tudni, pont ezért felesleges.
Igen, az azon hsz-ekben fogadkozott "engedjük el" mellett valóban hirtelen átsiklottam, de úgy meg pláne érdekes, hogy többször is fogadkozol hogy befejezted, aztán csak nem akar sikerülni.
A teljesen irreleváns válaszok nyilván nem igaz, elég csak Geth válaszait megnézni, pl. a legelső sem volt az.
De, Windows 11 topik, ellenben világosan le lett írva az előbb az is, hogy az Enterprise LTSC kiadás használata normál esetben szervezeti szinten reális és legális, aminek okán elsődlegesen akkor a szervezet IT részlegénél kellene érdeklődni. Ha nincsen, akkor meg nem feltétlen hencegni a warezzel, amit nem meglepő, ez esetben ha firtatnak...
Egyébként nem verziók, hanem kiadások az Enterprise LTSC, Home, Pro és egyebek, a verzió illetve Windows-verzió maga a Windows 11, azon belüli alverziók a 23H2, 24H2, stb.
Engem nem igazán, ellenben téged láthatóan annál inkább, ahogyan próbálsz itt magyarázni a nyilvánvaló érvék és tények ellenében, meg ezt erősítendően szaporítani a mondat végén az írásjeleket...
Nem, inkább az a szomorú, hogy a "MS nem ajánlja"állítást vehemensen kritizálod, holott az ellenében továbbra sem tudsz felmutatni semmilyen hivatalos állásfoglalást a Microsoft vagy más szakértők részéről, meg azért nehogy már kis számú LTSC warezolók véleménye mérvadóbb legyen e tekintetben milyen kiadást javasolt otthon használni, mint maga a Microsoft hivatalos álláspontja, aki készíti ezeket.
-
King Unique
titán
válasz
The Goth #24007 üzenetére
Amire kaptál is választ, szóval az az állításod sem igaz, hogy egyből feszegetve lett a licencelés téma. Az csak a későbbiekben lett és ott sem kizárólagosan, hanem az altatás téma további fejtegetésénél, de egyébként teljesen jogosan, amire az volt a válasz hogy "Ne vicceljünk már.
Script aktiválás, digitális licensz, működik, pont.", vagyis full warez...
Mármint mi a "súlyos", hogy se a Microsoft, se IT szakértők nem javasolják az Enterprise LTSC kiadás széles körű otthoni használatát, amit jelen esetben én és akár más is leír, te meg semmilyen hivatalos ellenajánlással, microsoftos leírással nem tudod megcáfolni, hanem csak azt mantrázni, hogy "de hát én tudom otthon is használni"? Ha ezt nézzük, akkor igen, ez valóban az...
Mármint ezelőtt 1x jelezted eddig, hogy engedjük el a témát, de láthatóan csak nem sikerül és továbbra is szajkózod, sulykolod az LTSC-t. Azon meg ne csodálkozzál, hogy ha rendre firtatod a mások által leírtakat, folyamatosan megkérdőjelezed az állításaikat, akkor arra válaszolnak. Ha ennek elkerülése a cél, akkor evidens, hogy valójában kinek is kellene befejezni.
Az meg a másik, hogy az Enterprise és Enterprise LTSC kiadásokat normál esetben szervezeti szinten (céges, vállalati, intézményi) használják, nem pedig otthoni szinten, ami okán pedig a különféle problémákkal normál esetben eleve a szervezet IT részlegéhez, rendszergazdájához kellene fordulni.
Az meg a következő, hogy az ebbe a fórumra és ebbe a topikba írogatók 9X%-a otthon eleve Home vagy Pro kiadást használ, vagy esetleg oktatási intézmény kapott Pro Education / Education kiadáshoz licencet, ellenben Enterprise és pláne Enterprise LTSC-t nem nagyon szoktak, vagy csak páran. Vagyis az utóbbiak fejtegetése amúgy sem nagyon téma itt, úgy meg pláne, hogy míg az előbbieknél reális és biztosított lehet otthoni használathoz is a jogtiszta licencelés, addig az utóbbiaknál ugye már nem feltétlen és már csak emiatt sem kellene annyira fejtegetni...
-
-
King Unique
titán
válasz
The Goth #23985 üzenetére
Nem egészen, mivel abban egyrészt eleve leírják azt is, hogy az Enterprise LTSC alapvetően speciális, kritikus felhasználáshoz készült, mint pl. gyártási vagy orvosi berendezéseket tápláló rendszerek, beágyazott rendszerek a kioszkokba, például ATM-ek vagy repülőtéri jegyrendszerek, stb. Ami tény és eleve felesleges cáfolni, vagy ha megpróbálod, akkor kérek arról egy hasonló, microsoftos leírást.
Másrészt attól hogy újabban már van az LTSC-ben előtelepítve pl. Edge böngésző, attól még Microsoft Store még továbbra sincsen, max. utólag lehet feltákolni, Microsoft 365 (nem sima Office, hanem a 365) támogatás 2020-tól a leírtak alapján elvileg nincsen, a rögzített életciklus miatt eleve nem kap meg olyan fontos funkcionális fejlesztéseket és akár javításokat amiket az új verziókkal szoktak elérhetővé tenni, hardveres és szoftveres / driveres támogatottsága (akár Surface és egyéb) sem feltétlen minden esetben a legjobb, stb.
Hát azért ha visszaolvassuk, akkor ezt az LTSC témát inkább pont te hogy sulykolod itt, meg nemcsak nekem, hanem más fórumtagoknak is.
Én csak annyit állítottam, hogy speciális kiadás speciális célra és nem feltétlen általános otthoni használatra, ami megint kb. tény és amivel maga a Microsoft is egyetért. Az hogy az a kb. 0.x% felhasználó tudja technikailag otthon is használni, meg itt-ott ilyen olyan utólagos tákolással, csak egy dolog, ami mellett ha nem tudnak semmilyen hivatalos ajánlást felmutatni, mármint hogy a Microsoft és IT szakértők javasolnál az Enterprise LTSC kiadás széles körű használatát, akkor nem sokat ér, hogy "de hát így + úgy jó otthonra az LTSC".
Úgy meg pláne nincs miről beszélni, hogy home user szinten az esetek vsz 99.x%-ban a jogtiszta használat sem feltétlen adott, hanem max. a scriptes aktiválás és társai.
-
Geth
veterán
-
Geth
veterán
válasz
The Goth #23994 üzenetére
Én nem tudom, csak felvázoltam egy korábban biztosan működő módszert. A szál elején azt hittem, hogy Te ennek utánamentél, azért kérdeztem.
Vagy most azt várod, hogy én vegyem fel a kapcsolatot valamelyik reseller-rel? Félreértés lehet, én nem akarok ilyesmit vásárolni. Viszont egyre biztosabb vagyok benne, hogy Te sem.Nem ismerem ezt az NTLite-ot, de itt egyik "karcsúsított" rendszeren sincs gond a frissítésekkel. Melyik capability/package/feature/app eltávolításával volt gondod?
-
teptep
senior tag
válasz
[hu-hu_windows_11_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_8fea6034.iso]
i3-4170, Rufus, helyi fiók, Internet nélküli telepítés után az alvás tiltva volt. [Graphics!]
Kiengedtem a netre, maradt aktiválatlan, de összeszedte a drivereket, és a képernyő átváltott 1024x768-ról FullHD-re. Ekkor elérhető lett az S3 alvás.
Win update előtti és után állapotok: [Főkapcsoló] [Powercfg] -
Geth
veterán
válasz
Pár êve elég volt egy resellerrel (pl. CDW) együttműködni, 5 seat volt a minimum (nem több tucat vagy száz), és ebből 4 lehetett valami filléres bigyó.
De úgy látom Te alaposabban utánanéztél ennek.Nekem ntlite nélkül sikerült megugrani a gyomlálást, nem használtam külső szoftvert.
-
teptep
senior tag
válasz
The Goth #23969 üzenetére
"hétfőn az lesz, veszek egy SSD-t azt rárakom élesbe"
Nekem van egy 80%-os SSD az asztali gépemben. (Az éles rendszer van ráklónozva és azon próbálok ki alkalmazásokat.) Nem tart semmibe megfuttatni a telepítőt. A MAS-ról ezt a két ISO-t tudom leszedni:
[en-us_windows_11_iot_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_f6b14814.iso] vagy
[hu-hu_windows_11_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_8fea6034.iso]Melyik verziót teszteljem alvásra? [Infó]
(Pár hónapja tesztelgettem. Tetszett, hogy feladatkezelőben csak fele annyi folyamat fut. De gyakran belefutottam, hogy ez vagy az nem működik, ezért elengedtem.) -
King Unique
titán
válasz
The Goth #23980 üzenetére
Mármint egy olyan microsoftos leírás, ami a Windows 11 Enterprise LTSC 2024 újdonságait mutatja be, talán cáfolná azt a szintén microsoftos leírást, ami lényegében azt részletezi, hogy az Enterprise LTSC kiadás egy speciális kiadás speciális felhasználáshoz és nem feltétlen általános otthoni vagy akár vállalati használathoz? Nem gondolnám, úgy meg pláne nem, hogy gyakorlatilag semmilyen olyan microsoftos ajánlást, leírást nem lehet találni, ami az Enterprise LTSC kiadás széles körű használatát javasolná pl. otthoni felhasználók számára is!
Nem is cél itt semmiféle meggyőzés, pusztán csak a tények lettek leírva és kifejtve, ha már firtatva lettek a leírtak, ahol a véleményem mellé eleve oda tudom állítani magát a Microsoftot is, ellenben ez a másik oldalon ugye már nem feltétlen mondható el.
Igen, tudjuk, van egy 0.x%-os felhasználói réteg, akik szeretnek otthon LTSC-vel warezolni, ellenben a többségnek bőven megfelelnek otthonra és a Home és Pro kiadások is, azokhoz jogtiszta licencet is inkább tudnak beszerezni, stb.
-
King Unique
titán
válasz
The Goth #23972 üzenetére
Szerintem ha visszaolvassuk, akkor elég egyértelmű és nyilvánvaló a leírtak alapján, hogy a "potyázás" kizárólag az Enterprise LTSC otthoni használatára vonatkozott. Másra még csak utalás sem történt, meg pláne nem általánosítás, szóval a tekintetben eleve nincs miről beszélni.
Az Enterprise LTSC speciális környezetbe és felhasználásra szánt kiadás rögzített életciklussal, nem pedig otthoni általános használatra szánt kiadás, az előbbi okán számos olyan funkció és szolgáltatás hiányzik belőle, ami otthoni és bizonyos esetekben vállalati környezetben is alapvető követelmény lehet. Amiket a linkelt leírás szépen felsorol és ennek okán nem meglepő, ha a Microsoft nem nagyon kínálja az otthoni felhasználóknak, hiszen ugye nem is feltétlen otthoni általános használatra szánt kiadás.
-
-
norba69
senior tag
válasz
The Goth #23960 üzenetére
Ha van elég helyed, akkor telepítheted vhd-re is.
-
King Unique
titán
válasz
The Goth #23960 üzenetére
Eleve adott a lehetőség a már telepített, belakott rendszert képfájlba menteni és abból visszaállítani, nem feltétlen kell a 0-ról újratelepíteni egy másik Windows kipróbálása után.
"Mennyiségi licensz? Ne vicceljünk már.
Script aktiválás, digitális licensz, működik, pont."Tehát akkor ahogyan sejthető volt, csak a szokásos potyázós megoldás és nyilván nem vásárolt, jogtiszta licenc, ami az Enterprise LTSC esetében amúgy is erősen kérdéses otthoni használatnál, mivel normális esetben szervezeti szinten (céges, intézményi) reális és legális mennyiségi licenceléssel az olyan használata.
-
Geth
veterán
válasz
The Goth #23957 üzenetére
Akkor tedd fel vasra és nézd meg ott. Nekem is ugyanaz a rendszer van fent VM-ben és a vason is, és természetesen a vason van altatás.
Vagy Nálad nem lesz ott se, és akkor szereztél egy tapasztalatot, hogy miért nem kell erőltetni az LTSC-t.Hátha Te válaszolsz, ha már szóba került az LTSC!
Mennyibe fájt a mennyiségi licence? Mit vettél mellé? Úgy emlékszem nem olyan egyszerű összekattintani egy csomagot, hogy adjanak ilyet. -
The Goth
tag
válasz
The Goth #23928 üzenetére
Az lehetséges, hogy azért nem tudom beállítani a fentebb írtakat, mert virtuális gépen futtatom?
Mondjuk minden más Windows és Linux is amit virtuális gépen használok megjeleníti az alvó módot, és el is tudom szundíttatni.
Találtam ugyan egy ilyet: [link] (Option 2), meg más "megoldásokat" is de nem hozza vissza a menübe az alvó gombot. -
teptep
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
The Goth #3190 üzenetére
Ha ugyanazt a kiadást telepíted a W11-ből mint amihez a W10-nél van digitális licenc, akkor értelemszerűen aktiválódik azzal a W11 is, nem újdonság.
(#3193) Bossp:
Mármint mi nem működik, nem tudod a telefonos aktiválásnál a linkelt lépéseket végigcsinálni, vagy másik opcióként Microsoft-fiókba belépve újraaktiválni az új PC-t kiválasztva, vagy mi? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest