- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Nekem volt google, steam, és blizzard-os "nem jön meg az SMS" dolgom.
A google 3 hét után helyreállt, belülről azt mondták, hogy náluk hiba nincs -de google féle sablonüzisen. (ez volt 2017-ben hacsak nem korábban...)
A blizzard egy időben volt a steammel, és ők álltak bele, hogy náluk nem lehet probléma -el sem gondolkoztak a lehetőségén. (Azóta is áll)
Steam kérdezgetett alap dolgokat, majd rákérdezett, hogy benne lennék-e egy teszben amit az ő SMS szolgáltatójuk csinálna -mert ők megkeresték...-, küldenek 10-20 SMS-t, 10-20 féle módon, egyedi kódokkal, és én meg küldjem vissza azokat a kódokat, amik megjöttek. Visszaküldtem 6-8-at, ők elmentettek valami konfigot hozzám, és megoldódott...Ezt csak arra írom, hogy -mint sok minden- az SMS is múlhat rossz küldésen, és nem csak rossz fogadáson, szóval ha szolgáltatód azt mondja nem jött semmi, az nem jelenti azt hogy küldve sem volt... lehet, hogy valami félúton problémás.
Bár ez csak részletkérdés nálad! -
Szerintem ebbe estél bele, a cikk említ jópár nagy céget akiknél gombamód megszaporodtak a minden ok nélküli fiózárolások és megszüntetések.
Gyanítom gőzerővel folyik mindenhol az AI átállás és ennek hozadéka lehet a rendszerek meghülyülése. Ami idővel majd biztos megszűnik, addig meg akik beleestek azok szívnak.
Fennt vagyok egy egészen normális FB csoportba és naponta írnak a tagok hogy figyelmeztetve, tiltva lettek, vagy minden indok nélkül törölve lett ismerőseik komplett fiókja.
[link] -
cigam
titán
A kaland folytatódik. Az MS Magyarországnak Facebook üzenetben leírtam a problémát. Ő se tudott sokat segíteni. Viszont azt tanácsolta hozzak létre egy új fiókot, amivel belépve, már elérem az online ügyfélszolgálatot. Így is lett. Kértem egy visszahívást, és pár percen belül csörgött a telefon.
Ott is elmeséltem mik történtek eddig, de nem nagyon volt képben. Ragaszkodott ahhoz, hogy ha kitiltott a rendszer, akkor az úgy is marad. Azt is kérdezte miért nem választom az íméles azonosítást. Mer nincs ilyen opció! Végül kötötte az ebet a karóhoz, a telefontársasággal ellenőriztessem, hogy nincs-e letiltva a külföldi SMS-ek fogadása. Végül abba maradtunk megkérdem, és holnap visszahív. Nem is rémlik hogy ilyen létezik, de felhívtam a mobil szolgáltatót, 1 hónapra visszamenőleg megnézték, és az üzenő központjukba nem érkezett SMS a számomra. -
kutga
félisten
-
Csorbi
addikt
Nem mindegy, mert aki érti mi van odaírva, az csak annyit lát, hogy lassabban megy az adat mint amennyi a névleges sebesség. Azt meg millió dolog okozhatja, de főleg az hogy mi van a másik oldalon.
Bocs, de nekem végig világos volt hogy az 1000 Mbites kártyán valami csak 184 Mbittel utazik.Na, kelegessél csak fölfellllééé
-
Megértem a felháborodásodat, mert régebben is előfordult ilyesmi, de ritkán. Most meg az a ritka, hogy nem fordul elő.
Több megoldás is van:
1. Rendszervisszaállító pont használata
2. Blokk színtű biztonsági mentés létrehozása mindig a frissítés előtt
3. Legalább egy tartalék gép fenntartása
4. Áttérni Apple-re. Náluk van a legkevesebb galiba, hiszen csak a saját cuccaikra fejlesztenek. -
bebeago
tag
A Hasleo Backup Suite teljesen ingyenes, még nincs fizetős verziója.
-
-
-
csixy
addikt
Gondolom, hogy az Intel HD grafikus kártya drájver egyik dll-je nem fog az eszközbiztonságnak tetszeni. A másik gépemen az i7-3770-es proci integrált hd garafikájával legalábbis ez történt, de ott nem gond mert azt egy nvidia kártyával használom és az inteles kártya drájverét letiltottam, azután meg eltávolítottam és ott ez a probléma megoldódott. Az is LGA1155-ös tokozású proci.
-
pinnacle
nagyúr
3uToolsnak írtam a probléma miatt. Utána meg rákerestem. Első találat végén írják.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Így már lefutott, de nincs változás. Azt kellene megtudni, hogy mi a különbség a PC-s iCloudon, Windows Fényképek és a 3uTools, Google fotók, webes iCloud importálás között, mert az utóbbi esetben sem jelennek meg a miniatűrök.
Nem kodek probléma, hiszen akkor nem az lenne, hogy hol látszódik a miniatűr, hol nem. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! 18.1.1 van rajta. Szerintem ez Win11 hiba. Valakinek megjelennek a miniatűrök Win 11-en? Majd megkérdezem az iPhone topoikban is. Felettem egy laptopra is a 3uTools-t. Azon sem látszódik a miniatűr. Azt hittem az volt a gond, hogy nem telepítettem az iTunest, mintha régebben ez is kellett volna, de most eleve jelzi, hogy kell az iTunes vagy a driver.
PC-s iCloudon, Windows Fényképekben viszont látszódnak a mappában a miniatűrök. Windows valamit korlátoz ha a 3uTools-al vagy a Google fotókból importálom. -
-
King Unique
titán
Na és ténylegesen be is kapcsolható és működik is, meg akkor a microsoftos és más leírások miért említenek minimum Enterprise és Education kiadásokat?
Igény ugye már ahol, ez a funkció alapvetően az Embedded kiadásokban volt eddig elérhető, amelyeket ATM-ekben, POS-rendszerekben, kioszkban, önkiszolgáló terminálokban, ipari rendszerekben stb. használtak, nem általános irodai vagy otthoni használatnál.
Komolyabb és nagyobb létszámú cégeknél, vállalatoknál azért alap az a helyi IT support és a Pro vagy inkább Enterprise kiadás, ellenben az 5 fős garázs bt-knél valóban nem feltétlen.
-
King Unique
titán
Mivel annak a hozzászólásnak már az elején le lett írva, hogy nem live rendszerre van szükség, ezért felesleges újra.
De akkor újra leírom lassan, pusztán csak arról volt szó, hogy az idézett szövegrészhez lett egy megjegyzés fűzve, miszerint azt az ún. live rendszerek is tudják, újraindítás után elvesznek a módosítások, nem az lett írva, hogy okvetlenül live rendszert kell használni.Ha annyira kell ez a módosításvédett megoldás, akkor marad a már említett UWF, de az Home és Pro kiadásoknál nem opció a leírás alapján. Bár mondjuk, ha már céges munkakörnyezet, akkor az normál esetben minimum Pro, vagy nagyvállalatoknál inkább Enterprise kiadás, meg a helyi IT support és szakemberek feladata ilyet szükség esetén beállítani, stb.
-
Geth
veterán
-
King Unique
titán
"Ha valami megváltozik egy megváltoztathatatlan OS-ben, az csak ideiglenes, és újraindításkor visszaáll az eredeti állapotba"
Pedig pl. a linuxos live rendszerek jellemzően pont ilyenek
és csak külön perzisztens lemezterület beállítása után mentik a módosításokat, meg akkor elvileg egy Windows PE 10/11 alapú HBCD PE live rendszer is hasonló. -
-
Geth
veterán
Unified Write Filter (UWF) is an optional Windows 10 feature that helps to protect your drives by intercepting and redirecting any writes to the drive (app installations, settings changes, saved data) to a virtual overlay. The virtual overlay is a temporary location that is cleared during a reboot or when a guest user logs off.
-
coco2
őstag
Itt egy blog. Széljegyzetnek: én magam nem ellenőriztem a valóságtartalmát.
-
DrKapocs
őstag
Nem, nem olvastam el. Ezt az örömöt nem adom meg neked, felesleges dobtál ki pár percet az életedből, hogy kikeress egy totál offtopic dolgot. Továbbra sincs értelme a mondandódnak. Igenis jó a Bitlocker azoknak a mezei usereknek, akikről te beszélsz. Mindenféle erőfeszítés nélkül kapnak védelmet; mi ezzel a gond?! Szerintem semmi. Kvázi zéró lassulásért cserébe. Aki akarja, az pedig kikapcsolja. Felesleges puffogás a hőbörgésed, már megbocsáss.
-
-
King Unique
titán
Igen, nyilván nem mindenki, pont ezért felesleges úgy beállítani, mintha senki számára semmi értelme nem lenne. Ráadásul ez a sok kérdés sem teljesen világos, mivel a #24537-ben már linkelve lettek leírások, amikben eleve le vannak írva a főbb infók, többek között pl. a "Mekkora helyet foglal az "emlékek" tárolása?" kérdésre is, hogy a Felidézés engedélyezéséhez legalább 50 GB szabad tárterületre lesz szüksége, 256 GB a hivatalos rendszerkövetelmény, stb. Persze ha csak az #24575-ben leírtak az oka, akkor az más.
• Enable or Disable Recall Feature in Windows 11
• Uninstall or Reinstall Recall in Windows 11
• Enable or Disable Recall Snapshots in Windows 11
• Turn On or Off Click to Do in Recall in Windows 11A linkelt útmutatók jól szemléltetik, hogy kikapcsolható, sőt akár el is távolítható a rendszerből a Felidézés (Recall) funkció, ami normál esetben úgy is marad és nem kapcsolódik csak úgy vissza.
Na meg ugye már ahol működik és be van kapcsolva egyáltalán, mert ugye NPU-s Copilot+ PC a használatának a feltétele.A BitLocker meghajtótitkosítás / BitLocker alapú eszköztitkosítás csak tiszta telepítésnél (clean install) kerülhet bekapcsolásra 24H2 verziótól, ellenben a meglévő rendszer alól indított verziófrissítésnél (in-place upgrade) nem, meg az előbbi esetben is kikapcsolható utólag, sőt akár már a tiszta telepítésnél is pl. a nemrég említett
unattend.xml
módszerrel. Ez pedig nem igazán a kötelező kategória, az az lenne, ha nem egyáltalán nem lehetne kikapcsolni és alapból kötelező lenne használni. -
-
-
-
King Unique
titán
Vajon menyire releváns a több 100 millió felhasználóhoz képest, hogy neked éppen mire van vagy mire nincs szükséged, mi érdekel vagy mi nem érdekel és egyebek, ha semmire akkor az ráhúzható mindenki másra is és ahhoz fogják igazítani a Windows 11 fejlesztését?
"A pillanatképként mentett adatok mindig Önre vannak irányítva. Bármikor letilthatja a pillanatképek mentését, szüneteltetheti az ideiglenes szüneteltetéseket, szűrheti az alkalmazásokat és webhelyeket, és bármikor törölheti a pillanatképeket.
A személyes adatok védelme érdekében Felidézés helyben dolgozza fel a tartalmat a Copilot+ PC, és biztonságosan tárolja az eszközön. Minden alkalommal, amikor elindítja Felidézés vagy módosítja Felidézés beállításait, a rendszer megkéri, hogy erősítse meg, hogy a Windows Hello használja. Ezen a lapon megtudhatja, hogyan szabályozhatja Felidézés élményét.A felhasználó az eszköz minden új felhasználója számára engedélyezheti a pillanatképek mentését a Felidézés használatával. Ha nem engedélyezi a beállítást, az alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva, és a pillanatképek nem lesznek mentve. A Felidézés a Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolásával is eltávolíthatja a Windowsban."
Tehát ha még csak használni sem feltétlen kötelező és eleve kikapcsolható sőt eltávolítható, akkor belátható, hogy felesleges túlaggódni.
"Tényleg nem értem mire jó."
Pedig linkelve lett hozzá leírás bőven, amikben részletezik.
-
cigam
titán
Az kimaradt, hogy köszi a linkeket!
Én szurkolok az AI-nak, csak olyan játékokkal prezentálják, amik abszolút hidegen hagynak(, vagy online elérhetőek).
A Felidézés meg kb az alzheimereseknek (és nagy testvérnek) segít. Én köszönöm szépen, még emlékszem miket olvastam tegnap, vagy a múlt héten. Ha pedig nem, akkor arra sem fogok emlékezni mit kellene keresnem. Tényleg nem értem mire jó.
-
King Unique
titán
Ha ezek komolyan kérdések, akkor a Microsoft weboldalán van hozzá bőven olvasnivaló.
• Kövesse nyomon a lépéseit a Felidézéssel
• Műveletek kattintással a Felidézésben: hozzon ki többet a képernyőn lévő elemekből
• Adatvédelem és a Felidézés élményének kezelése
• Alkalmazások, webhelyek és bizalmas információk szűrése Felidézés
• Copilot+ PC-k vásárlása: A windowsos AI PC-k és laptopok
• További információ a Copilot+ PC-kről és a Windows 11-számítógépekről a Surface-ről
• All about neural processing units (NPUs) -
King Unique
titán
• Intel és AMD processzoros gépekre is jön a Windows 11 új kémfunkciója
• Megint adatvédelmi hibát találtak a Windows 11 új kémfunkciójában
• Rekordmagasságba lőtt a Windows 11 népszerűsége a felhasználók körében
• Megállt a Windows 11 térhódítása, váltanak vissza Windows 10-re az emberek?
• Rekordmagasságba emelkedett a Windows 11 népszerűsége a játékosok körében"Ugyanakkor - legalábbis egyelőre - nem minden PC-n fog futni a fejlesztés, hanem ún. Copilot+ PC lesz továbbra is szükséges hozzá. Ezek a gépek abban különböznek hagyományos társaiktól, hogy megtalálható bennük egy, a mesterséges intelligenciás alkalmazásokat gyorsító egység, az ún. NPU bennük, és támogatják a Windows Hello biometrikus azonosítást is"
Hát nem feltétlen ezért, pláne hogy a nagy átlag jó eséllyel azt sem tudja mi pontosan az a "Recall / Felidézés", meg sokaknak nincs is olyan PC-je amin működne.
"A legfrissebb Windows októberben még 35,58%-kal végzett a statisztikában, ami akkor két százalékpontot is meghaladó, jelentős növekedés eredménye volt az előző hónaphoz képest. A mostani legújabb eredményekben a Windows 11 viszont már csak 34,94%-os eredménnyel végzett, ami több mint fél százalékpontos visszaesést jelent."
"Bár a Windows 11 már októberben abszolút többségbe került a játékosok által használt operációs rendszerek között, november során még tovább növelte részesedését. Így mostan úgy tűnik, hogy a gamereknek már 52,98%-a futtatja ezt gépén (ami 4,18 százalékpontos növekedést jelent), míg a Windows 10-et már csak 43,31%-uk használja (ami 4,15%-kal rosszabb eredmény, mint októberben)."
Ebből nem feltétlen az jön le, hogy annyira nem akarnak váltani, meg pláne hogy az utóbbi hónapokban eleve növekvő tendenciát mutatott a Windows 11 részesedésének emelkedése, még ha novemberben kissé vissza is esett.
-
tylerddd
veterán
Igaz. gpedit.msc/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Lanman-munkaállomás/Vendégek nem biztonságos bejelentkezéseinek engedélyezése. Ezt engedélyeztem. Jó lett. Most letiltottam, újraindít, továbbra is jó. A gép újraindítása legelőször megtörtént, általában ezzel kezdem, ha valami nem stimmel, sokszor megoldja. Lehet felkúszott valami update? Olyan gyakran előfordul, hogy frissítést jelez és amíg nem csinálom meg, anomáliákat tapasztalok.
-
cog777
őstag
"cog777
Melyik OS verzió van fent a PC-n Home/pro/... ? A távoli hozzáférést engedélyezted, felkonfiguráltad, hogy az adott user is hozzáférjen távolról?"
Nem lattam a hozzaszolasodmar nem vagyok a gepemnel.
Pro verzio, engedelyeztem a tavoli hozzaferest."felkonfiguráltad, hogy az adott user is hozzáférjen távolról?"
Ebben nem vagyok biztos, mit kell csinalni. Kereso olyan talalatokat hozott ki hogy tiltsam le a PIN es a cameras belepest stb. De total nem jott be. Ha van tipped, akkor megkoszonom, szerdan kiprobalom. -
V.Stryker
nagyúr
Ahogy lentebb írták, ez kikerült. Egyszerüsíteni lehet, de variálni nem. Az egyszerüsítés meg pont azt nem hozta, ami nekem kéne. Csak visszarakják majd az 56H2-be.
Néztem, hogy a kétfelé partícionált ssd-m mindkét partíciója titkosított, gondolom a win magától csinálta. Ezt majd simán fogom tudni törölni egy új rendszer telepítésekor vagy előtte fel kell oldani win alatt a titkosítást? -
V.Stryker
nagyúr
-
Csorbi
addikt
Én a lista alapján védelem (protection) szempontjából a kevésbé jók között látom, egyenértékű a (számomra ismeretlen) BKAV és a K7 megoldásaival, ennél rosszabb már csak a semmitmondó NetProtection nevű csoda van.
Az összes többi ismert AV a MS megoldása felett áll, hangsúlyozom, védelemben. -
-
szeky81
tag
A mindenféle telepítőt úgy értettem, hogy uup-rol 24h2-t, valamint mediacreationtool-lal és hivatalosan letölthető.isoval is próbálkoztam. A gépem megfelel a win11-nek, már pár hete lefrissítettem. Most ujrahuztam a 10-et, formáztam a winyot is, gondoltam ott kavart be valami, de nem. 11-et kiirva be sem bootol a fenti hibát írja. A helyreállítast is próbáltam az is elbukik, de azt elfelejtettem már min...
-
sony309
őstag
Microsoft oldaláról töltöttem le az iso fájlt és nem nyúltam hozzá (Win 11 Pro).
Rufus-sal pendrive-re másoltam és telepítettem.
Telepítés után sem babráltam semmit, csak a driver-eket telepítettem.Tehát akkor nem kell felhasználó és jelszó sem?
Ha nem volt jelszó, akkor csak a nyilvános mappákat értem el, de én egy HDD-t szeretnék elérni és másolni oda fájlokat.Rick4:
Értem én, hogy simán megy, de nekem mégsem.
De azt sem rejtettem véka alá, hogy én vagyok a láma.Biztos van olyan dolog a világon, ami nekem megy simán és másnak nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest