Hirdetés
- Netfone
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
Azt szeretném tudni, hogy amikor a menüpontra kattintok akkor az effekt előtt miért villan egyet?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
martonx
veterán
válasz trisztan94 #8896 üzenetére
A js minden böngészőben olyan sandbox-ban fut, hogy a felhasználó gépével biztonsági okokból ne tudjon a felhasználó tudta nélkül interakciót végezni. Kizárólag cookie-t, illetve local storage-ot tudsz elérni programozottan js-ből (illetve HTML5 file api-val olvasni tudsz bármilyen más file-t is).
Azaz, js-ből file-t lementeni nem fogsz tudni a felhasználó gépére.
Én kérek elnézést!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz trisztan94 #8896 üzenetére
Sajnos én csak az elvet tudom, hogyan kellene.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
trisztan94
őstag
válasz PumpkinSeed #8895 üzenetére
jQuery-ben tolom.
Ezt eddig értem. Viszont azt nem tudom, hogy hogy tudok js-ből egy fájlt lementeni a felhasználó gépére? Én azon kezdtem el gondolkodni, hogy egy remote php scriptnek átküldöm json formájában az adatot és az készít belőle nekem egy szép kis .txt fájt.
[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
-
PumpkinSeed
addikt
válasz trisztan94 #8894 üzenetére
Milyen nyelven?
Az elv a következő.
Ha tudod hogyan ments le egy adott változó adatát akkor már jó vagy, mert utána csak az egészet beteszed egy számláló ciklusba (ami a for jobb esetbe) majd a változó helyére amit lementenél beírod a tömb elemét.
[ Szerkesztve ]
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Chrome kiegészítőt fejlesztek, egy olyan problémám lenne, hogy szeretnék egy tömböt lementi egy txt fájlba. Hogyan lehet? Lehet egyáltalán?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz spammer #8892 üzenetére
Szerintem ez a képes megoldás annyiban jobb, hogy ez biztos minden böngészőben.
Visszatérve, tényleg a kép volt a hibás, ugyanis a photoshop mentésnél csinálhatott valamit, így hogy Illustratorból mentettem ki így már jó.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz PumpkinSeed #8891 üzenetére
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
PumpkinSeed
addikt
válasz spammer #8890 üzenetére
A kép biztos nem lehet, mivel ugyan az van alul is csak megfordítva, szval ott valami eltolódás van. Amúgy css-el hogyan tudnám ezt megtenni?
-
spammer
veterán
válasz PumpkinSeed #8889 üzenetére
Az nem fekete csík, hanem ennek a képnek a része
Ugyanis a fekete sáv olyan módszerrel van megcsinálva, hogy nem a fekete cucc "recés", hanem ez a világos háromszög van rárakva és ennek a felső részei egymás mellett alkotják a csíkot, amit el akarsz tüntetni. Tehát ez a kép miatt van, így nem tudod eltüntetni.
A fekete részt csináld meg képpel, vagy css módszerrel "recésre", vagyis annak a recéi (fogai) "álljanak ki".
Vagy alkalmazz ugyanolyan színű háromszöget és hátteret és akkor egymásba olvadnak, nem látszanak.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Üdv,
Lenne egy olyan problémám, hogy adott ez az oldal.
Itt van az első fekete csík (de a másodiknál is fent áll ez a probléma), hogy az elválasztásnál a recés rész tetején látszódik egy 1px-es fekete csík. Azt hogyan tudnám eltüntetni?
-
Phvhun
őstag
válasz fordfairlane #8887 üzenetére
Hopp el vagyok tévedve, akkor lehet hogy még szabványos, csak kevertem a noframe html4 doctype-al a dolgot.
Konkrétan Egy bootstrap template-t kéne belerakni egy wordpress oldalba, és azért nem akarok iframezni, mert ha van egy másik megoldás erre, akkor az később hasznos tudás lenne.
Ugye a wp meg a bootstrap is meghatároz stylusokat minden alap tag-re. Na most ez a kettő együtt nem fér meg.
Amikor a chrome-al inspectelek valamit, akkor az oldalt az összes arra az elemre vonatkozó stílust kilistázza, nincs valami progam, ami vesz egy css-t, és átalakíja úgy, hogy a html és body tagekre vonatkozó formázásokat belerakja az összes többi tag formázásába, és átalakítja az összes selectort úgy, hogy csak egy bizonyos id-jű diven belül hassanak?Ez így lehet elég kacifántosan lett megfogalmazva, ha nem értelmes, akkor tudok írni egy rövid példát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Huh, ez így elég csúnyán hangzik, miért nem használsz eleve valami Bootstrap-alapú theme-et, és aztán csiszolgatod annak a megjelenését? Rákerestem, rengeteg van.
OK, semmi, ezek szerint azért, mert már széjjel van formázva az alapoldal, de a beillesztendő tartalomban a Bootstrapet milyen módon kívánod felhasználni? Valami a formázásban el fog csesződni, hacsak a konkrét részeket ki nem ollózod a Bootstrapből, elég sok szívás érződik ki a dologból.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
Azt hogyan lehet megoldani, hogy egy oldalba, ami masszívan használ css formázást, ( ha csak egy valami is elállítódik, akkor széteshet az egész ), be lehessen ágyazni egy másik masszívan, de máshogyan formázott oldalt ?
Szóval valahogy így néz ki a dolog:
oldal1 eleje, header meg felső menü.
oldal2 beágyazva a fő tartalom hasábba.
oldal1 vége, footer oldalsómenü.Tehát az oldal2-ről le van hámozva a body előtti rész, szóval az csak konkrétan a body tag közti tartalom van benne.
Iframe-el meg lehet oldani egyszerűen, de az nem túl elegáns, meg deprecated is.
Egész konkrétan wordpressbe akarok bootstrap tartalmat tenni.
-
trisztan94
őstag
Csak sztem van nagyon alul/szarul dokumentálva a firefox addon developer oldal?
Pl:
"Note: The extension created by this tutorial won't work in Firefox that don't have a static status bar (that is, Firefox 4 and up)."Nagyon régi dokumentáció, nagyon sok helyen ki van emelve, hogy "This is a DRAFT", stbstb..
Azért ez elég gáz.
Chrome-hoz nagyon jó a docs, szokásos google: [link]Nem tud valaki egy jó leírást FF addon developement-ről?
[ Szerkesztve ]
-
gabo89
senior tag
Közben megoldottam. Működik, jobb megoldás nem is kell.
<?php
$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
if ($username == "user1" && $password == "pass1")
{
header("Location: https://valami.hu");
}
if ($username == "user2" && $password == "pass2")
{
header("Location: https://valami2.hu");
}
else
{
print "Rossz felhasználónév/jelszó!";
}
?>indul a sörös aludni
-
DS39
nagyúr
válasz fordfairlane #8881 üzenetére
lehet. bár úgy elegánsabb
mindenesetre természetesen megoldható anélkül is.
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Csinálok egy weboldalt (total amatőr szinten). Azt szeretném megvalósitani, hogy egy adott weboldalon, beírva egy felhasználónevet, és egy jelszavat, átírányítson egy másik weboldalra (pontosabban egy megosztott skydrive mappára). És úgy hogy, pl. lenne 3 felhasználónév/jelszó, és mind három account 3 különböző weboldalra irányítson.
Ez a megoldás tetszik, nem tudom, ebből ki lehet-e hozni ezt.
indul a sörös aludni
-
DS39
nagyúr
válasz dabgergo #8874 üzenetére
igen, a 000webhost-ra írtam.
maga az oldal bejön www.-vel is (ami egy aldomain.domain.com - csak nem mi szempontunkból) ill. a CPanel Subdomains menüpontnál írja hogy www.______.választottoldalnév.domain.com (példának írja a forum-ot), szóval elvileg mennie kellene.én mondjuk fórum esetén inkább a /forum -ot használnám, annyira kacifántos már így is ez az ingyé cím
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
Köszi a válaszokat! Tudtom a 000 helyett mást ajánlani? (Egyébként több éve van náluk 2 elatíve kis forgalmú oldalam és szerencsére eddig egyikkel sem volt semmi gond, de ha van bármi jobb szívesen váltok.)
DS39: neked a 000webhost-nál jön be www-vel az oldomain-es cím vagy valahol máshol?
Mert ha fix lenne az ip (ami a 000-nál direkt csak a fizetősnél van) akkor simán be tudnám állítani h a *.aldomain.domain.hu-t átirányítsa.
-
randras
veterán
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Készítgetek egy honlapot, mely egyelőre az ingyenes (olyan is) 000webhost-nál lenne tárolva.
A fődomain alapból át van irányítva egy aldomainre. Azt szeretném elérni, hogy ha valaki rosszul írja be a címet és az aldomain elé ír véletlen www-t is (www.aldomain.domain.hu), akkor át legyen az oldal irányítva az aldomain.domain.hu-ra, ne pedig a 000webhost 404-es oldala jöjjön be.
Wordpress van egyébként telepítve és a 404-es oldalánál be is állítottam a 301 Moved Permanently-t, illetve a .htaccess file-ban is beállítottam az elérést. Ez működik is, de csak akkor ha a domain után írok vmi nem létezőt, de ha a fent említett eset fordul elő (www.aldomain.domain.hu) akkor továbbra is a 000webhost 404-es oldal jön be.
Van esetleg ötletetek? Nagy segítség volna
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #8865 üzenetére
"Ha esetleg kell neki admin felulet v barmi mas szerveroldal az sem gond, mert a generalt oldal az full sima html ergo ha beleraksz egy php szkriptet ugyanugy mukodik minden."
Itt van egy logikai buktató, mert amint admin-felületet raksz az egész fölé, máris szükséged van szerveroldali kódra, amivel feldolgozod a felhasználó által távolról szerkesztett szöveget, majd azt feltöltöd adatbázisba, és onnan is olvasod ki (nem pedig a lokálisan megszerkesztett fájlokat töltögeted fel FTP-n, és aztán olvasod be azokat (most ugye nem VPN-ről beszélünk, hanem egy osztott tárhelyes megoldásról)), így a szóbanforgó Jekyll máris teljesen kiesik a képből. Így jutottunk el oda, hogy jobb lett volna eleve szerveroldali kóddal (most mindegy, mi az), a megszokott környezetedben összehozni az oldalt (ha olcsó osztott tárhely kell, akkor nyilván PHP, hiszen melyik olcsó osztott tárhelynél nincs manapság PHP telepítve? PHP-ben is van ugyebár Markdown-feldolgozásra támogatás), aminek a tartalma akár Markdownnal, akár hagyományos WYSIWYG-felületen szerkeszthető, az már a másodlagos rész (bár a Markdown sokkal tisztább kódot eredményez).Persze nem elvenni akarom a kedvedet, mert tök jó lelkesedni, csak nehogy aztán legörbült szájjal jöjj rá, hogy na basszus, ha már elkezdenek igényei is lenni a megrendelőnek (mert ő is tanul ám a fejlesztés során, és rájön, hogy amire az elején nagy hévvel mondta, hogy "ááá, ugyaaan, csak egy-két statikus oldalról lenne szóóó", az minden, csak nem statikus a végére), akkor bizony nem elég erre támaszkodni.
Amúgy is, miért jó eleve tényleg totál statikus, külön szerkesztendő HTML-oldalakkal szívatnia magát az embernek, ha már megvan egy bejáratott környezete a neki megfelelő szerveroldali nyelvvel? Ha 2013-ban az egyébként jól megírt szerveroldali kód feltűnően lassú a statikus HTML-oldalakhoz képest a nem túl komoly elemeket tartalmazó oldalon, akkor a tárhellyel van gond, nem magával a szerveroldali kód iránti igénnyel.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
trisztan94
őstag
válasz martonx #8868 üzenetére
Igazad van, nem vagyunk egyformák. Nekem bejött, még nem használtam ki teljesen, ha nem lesz vele semmi gond szerintem maradok nála.
Én nem is mondtam, hogy új dolgokat hoz, csak azt, hogy nekem legalábbis sokkal egyszerűbb vele megcsinálni egy statikus oldalt szerveroldal nélkül, layoutot használva. Egyszerűen gyűlölöm azt, hogy van 5-6 oldal és ha kell bele akármilyen új dolog (pl új menüpont) akkor az összesen módosítgatni kell. Egyszerűen időhúzás.
Alapból ilyen nem túl bonyolult oldalakat ASP.NET Web Pages-ben csinálok, mert nagyon dotnet párti vagyok (bár még jó sokat kell tanulnom, az biztos ), csak hát ugye az csak dotnetes tárhellyel megy, ezért most próbálok erre 'áttérni' ilyen szinű oldalaknál, mert kb ugyanazt nyújtja (szóismétlek: szerveroldal nélkül)Amúgy ha valakinek mégis meghoztam a kedvét ehhez akkor van a ruhoh is, azt még nem próbáltam, ki fogom, majd meglássuk melyik a jobb. (Lehet lesz Logout bejegyzés is belőle )
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz trisztan94 #8859 üzenetére
Ezeket elolvastam, értem. Van benne markdown, hűha. Minden normális szerver oldali keretrendszerben tudsz markdown-t, vagy zen coding-ot használni, ha olyanod van, ahogy a filtereket, route-okat is kedvedre állítgathatod. Ismét megkérdezem és akkor a Jekyll-nek mi az előnye?
Ne mondd már, hogy nem tudsz egy statikus blog oldalt magadnak összedobni. Ha pedig szeretsz szövegszerkesztőszerűen html-t létrehozni, arra is megvannak ezer éve az eszközök.Ezek alapján amit leírtál éppen semmi olyan újdonságot nem látok benne, ami alapján egy percet is rászánnék az életemből, de nyilván nem vagyunk egyformák.
Bevallottan nem vagyok CMS párti, de most őszintén blogoláshoz 5 perc alatt feldobnék egy Wordpress-t valami ingyenes, vagy évi 1-2K-ba kerülő oldalra, netán létrehoznék magamnak egy új blogot az indablog-on vagy bármilyen oldalon.Semmi bajom az útkeresésekkel, kísérletezésekkel (én is ezt teszem folyamatosan, ezért is érdeklődtem, hogy ez hátha valami újdonságként ható okosság lenne), de akkor miért nem lehet azt válaszolni, hogy figyelj itt a nyár, sehol semmi meló, valamivel agyon kell csapni az időt.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
Phvhun
őstag
Szóval akkor bonyolítsuk meg a dolgot, hogy fura nyelven nem szerveroldali oldalt generáltatunk, és utána jöjjünk rá, hogy mégiscsak kell a pgp, és adjuk hozzá a támogatást plugint formájában
-
fordfairlane
veterán
De mondjuk ne (csak) a hivatalos dokumetaciot nezd, mert elegge alul van dokumentalva, en ebbol jottem ra a lenyegere. Illetve van neki kulon boostrapja is.
Azért szerintem nem kéne elájulni egy kvázi html preprocesszortól.
x gon' give it to ya
-
trisztan94
őstag
válasz Sk8erPeter #8864 üzenetére
Ha esetleg kell neki admin felulet v barmi mas szerveroldal az sem gond, mert a generalt oldal az full sima html ergo ha beleraksz egy php szkriptet ugyanugy mukodik minden. De ha jol tudom van is php plugin a jekyllhez. Probald ki, hidd el meg fogod szeretni. De mondjuk ne (csak) a hivatalos dokumetaciot nezd, mert elegge alul van dokumentalva, en ebbol jottem ra a lenyegere. Illetve van neki kulon boostrapja is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #8863 üzenetére
Jaja, eddig is érthető volt. Csak kérdés, a statikusnak kikiáltott oldal hosszú távon is statikus marad-e, nem fog-e a megrendelő még ezt, meg azt kérni, és legyen már admin-felület is, amiből aztán az derül ki, hogy jobb lett volna a megszokott szerveroldali kódolás, annak kiegészítése hasznos toolokkal, de elfogadom, ha teljesen biztos vagy benne, hogy nem változik a dolog, akkor talán hasznos lehet.
A SASS/SCSS-ből történő statikus CSS-generálás is hasonlóan működik egyébként.
Sk8erPeter
-
trisztan94
őstag
válasz Sk8erPeter #8860 üzenetére
De ezaz, hogy neked nem kell szarakodni a konvertalgatassal, kell egy ruby a gepre meg a jekyll gem es a tobbi automatikus (ramesz a mappara amiven van a projekt terminalllal es beirod h jekyll serve --watch. Ez letrehoz egy localhost:4000 szervert ami magatol frissul amikor modositasz egy fajlt, automatikusan konvertalja a md-t)
Tehat a markdown meg a tobbi nem kerul fel a szerverre, csak ea kizarolag egy statikus html oldal. De mondom, nem is a markdown a lenyeg, hanem az, hogy nincs benne szerveroldal es a layout-ozas.
A munkavegzres gyors, mert legepelsz egy szoveget (akar beilleszted) es alig kell modositgatnod hogy ugy jelenjen meG ahogy akarod. Erted
De hat kinek a pap, kinek a paplan, egyszeru oldalakhoz nekem ez jott be, nincs annyi copypasta.
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #8860 üzenetére
Én tisztán az újdonság varázsa miatt szoktam eltérő eszközökkel megvalósítani a megszokott dolgokat, szerintem itt is erről van szó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #8859 üzenetére
Azért a leírásod egy picit félrevezető, mert ez alapján valaki azt hiheti, hogy csak pötyögi a dolgokat Notepadbe, aztán abból tök jól működő oldala lesz, pedig a Markdownhoz nyilvánvalóan szükség van egy konverterre, ami aztán legenerálja belőle a kész kódot. De a Markdown nem egy nagy újdonság, Stack Overflow-n is ezt használod, amikor megírod a kérdést, és ez az oldal pedig ASP.NET-ben készül(t), és a Markdownsharpot használják ([link]). Igazából sztem az az érdekes, hogy számodra mitől jobb ezt a Jekyllt használni, mint valamelyest a megszokott környezetedhez igazodva használni egy alternatív eszközt.
Sk8erPeter
-
trisztan94
őstag
válasz martonx #8856 üzenetére
"Mik az előnyei egy PHP-s MVC-hez, vagy ASP.NET MVC-hez képest? CMS-ekhez képest?"
Static site generator a cucc, egy darab szerveroldal nincs benne, ezáltal sokkal gyorsabb. Tárhelynek sem kell semmit sem támogatni, csak html-t, tehát szinte ingyen tudsz normális tárhelyhez jutni. (Jó, a PHP-s tárhely sem drága, de jelen pillanatban nekem olyan tárhelyen van az oldalam ami ezzel készült, hogy 2USD évente - godaddy) és szinte teljesen leváltok mindent amihez kéne szerveroldal.
CMS meg túl nagy, pont te mondtad még múltkor, hogy mennyi felesleges szar van bennük,stbstb. Meg amúgy sem szeretem őket
Igazából ez blogra lett kitalálva, de szinte bármit tudsz vele csinálni (github motorja is ez) amit akarsz."mik az előnyei ahhoz képest, hogy magadtól összeraksz 3-4 statikus oldalt?"
Első és legfontosabb előnye számomra: layout-ozás. Ugyanaz, mint ASP.NET-ben, van egy layout fájlod ami mindig ugyanaz marad és csak a content-eket rakosgatod bele.
Többi előnyéhez sorolnám pl a markdown, textile nyelv használatát (akár lehet markdown, textile, yaml és html kombinálva is!)Miért jó nekem a markdown? Miven szinte csak blogolásra használom, nem kell html-t irogatnom minden bekezdéshez.
Markdown és html összehasonlítása:
html:
<h1>Cím</h1>
<h2>Alcím</h2>
<span>dátum</span>
<p>Szöveg...... </p>
<p>másik bekezdés</p>
<a href="www.google.hu">link</a>stb...
markdown:
##cím
#alcím
{{date}}
Szöveg
Másik bekezdés
[link](www.google.hu)stbstb...
Azért mégis könnyebb így irkálni, nem?
Ja, és nagyon szép, szemantikus (X)HTML-t generál a md fájlokból.Szerk:
Liquid templating-et használ a Jekyll, például a stackoverflow-os kérdésemre ennyi megoldás:
(Ugye azt akartam, hogy egy ilyen url-ből: /blog/valami/megvalami/valami-cime legye annyi, hogy blog)
Filterekkel lehet játszadozni, így néz ki a megoldás:
{{ page.url | replace:'/',' ' | truncatewords: 1 | remove:'...' }}[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz trisztan94 #8853 üzenetére
Tényleg ezt már kérdezni akartam tőled, hogy miért jó egy-egy ilyen rendszer?
Mik az előnyei egy PHP-s MVC-hez, vagy ASP.NET MVC-hez képest? CMS-ekhez képest?
Megfordítva a dolgot, mik az előnyei ahhoz képest, hogy magadtól összeraksz 3-4 statikus oldalt?Én kérek elnézést!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Sk8erPeter #8851 üzenetére
Köszönöm a segítségeket. !!!
-
trisztan94
őstag
-
Speeedfire
félisten
válasz fordfairlane #8845 üzenetére
Akármilyenre, ami nem refresh-el előtte. De úgy néz ki marad a sima redirect.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #8847 üzenetére
Nagyon jól használható jQuery plugin ilyen célokra: jQuery ScrollTo.
Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
Egyébként itt van egy ingyenes fullos bootstrap theme, pont olyan mint, amit keresel: [link]
-
DS39
nagyúr
javascript, ill. jquery [link] [link]
Phvhun: nem csak az "odaugrás" érdekli szvsz, hanem az animálása.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
beteszel egy <a name="idejon"></a> taget a kódban oda, ahova ugrani akarsz, utána meg ha beraksz máshova egy linket, hogy: <a href="#idejon">kattide</a>, akkor odamegy.
Formos cucc: Amit én írtam, az miért nem jó? Ha a formot submitolja az illető, és minden lefut, amit az adatokkal csinálni akarsz, pluszba egy $_SESSION['formsubmitted']=1-et beleraksz a kódba, akkor ha hystory-1-el visszalépsz és újrasubmitolódik, akkor csak azt az egy változót kell lecsekkelni, hogy 1 e az értéke.
És ha 1 akkor nem kell lefuttatni mégegyszer a form feldolgozását. -
PumpkinSeed
addikt
Üdv,
Kíváncsi lennék, példaként ezt az oldalt felhozva, hogy hogyan csinálják ezt.
Vagyis ezt az oldalfelépítést, hogy adott 3-4 menüpont így nem átdob egy másik oldalra hanem csak legörget. Mi ennek a honlapkészítési eljárásnak a neve?"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
randras
veterán
válasz Speeedfire #8844 üzenetére
Tedd egy random string MD5 hashét a form egy hidden mezőjébe, és mindent elküldött hasht ments táblába. A form feldolgozásának feltétele legyen, hogy a hash még nincs a log táblában. Lehet hogy hasonló mint amit ő ír, de azt nem igazán tudom elképzelni.
-
fordfairlane
veterán
-
-
randras
veterán
válasz Speeedfire #8842 üzenetére
Amit én írtam, az...
-
Speeedfire
félisten
válasz fordfairlane #8840 üzenetére
Nálam elküldi sajnos (chrome alatt tesztelve). A másikra nem tudom mi lehet pontosan.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
fordfairlane
veterán
válasz Speeedfire #8835 üzenetére
Ha a formnál post metódust használsz, akkor nem küldi újra automatikusan az adatokat. A post-redirect-get módszer nem működik jól?
x gon' give it to ya
-
randras
veterán
window.location=...
-
Phvhun
őstag
Header redirect?
Vagy csinálsz egy global php változót a formhoz, és ha az fel lett dolgozva, akkor 1-re teszed, és minden form submitkor megnézed hogy fel lett e már dolgozva, és ha igen, akkor nem dolgozza fel megint.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Formnál van valami vissza ugrási lehetőség az adatok elküldése nélkül?
Ha a history.go(-1)-et használom, akkor mindig elküldi a form adatait a szervernek. Erre keresnék valami jobb megoldást.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Siriusb
veterán
válasz trisztan94 #8832 üzenetére
Egy linuxon telepíteni root jogosultsággal lehet. Futtatni valamit már normál felhasználóként kell. Természetesen vannak olyan - rendszerszintű - programok, melyek futtatásához root jog szükséges. Ahhoz hogy egy php, python stb kód végrehajtódjon, nem kell jogosultságokkal bíbelődni. Nem kötekedni akarok, meg nem is ide tartozik, így inkább be is fejezem, csak mintha nem úgy használnád a rendszert, ahogy kellene.
-
trisztan94
őstag
válasz martonx #8831 üzenetére
na erre nem is gondoltam.. Jobban tetszik ez a megoldás, ez lesz! WinForm-mal sem olyan nehéz megcsinálni.
Siriusb:
Először így raktam fel a ruby-t és a rubygems-et is. gem telepítésnél mindig kidobott vmi olyan errorral, hogy missing permissions, must be root to write /var/lib/ruby1.9.1/...
Nem volt kedvem átirogatni a jogosultságokat, így inkább rvm.. meg jobb, hogy több verziót használhatsz egyszerre (pl egyik gem csak 1.8-cal működik, egyik csak 2.x felett, stb.. tudsz váltogatni a rvm use verziószám paranccsal: rvm use 2.0.0)[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz trisztan94 #8829 üzenetére
Én harmadik utat javaslok, írsz mondjuk C#-ban, vagy bármilyen nyelven egy web scrawlert.
Sima konzol alkalmazás, egy szál argumentumként beadod neki az url-t, és már kapod is a file-t, hogy milyen email címeket talált.Én kérek elnézést!
-
Siriusb
veterán
válasz trisztan94 #8829 üzenetére
Azért nem szeretem az apt-get-es megoldást, mert a /var/lib-be rakja a ruby-t (ráadásul nem is a legfrissebb verziót), amihez root jog kell. Szebb így, na
Ezt kifejtenéd? Mármint mihez is kell a root jog? A telepítéshez? -
trisztan94
őstag
válasz Tele von Zsinór #8828 üzenetére
Végül megoldottam egy RVM újratelepítéssel. Azért nem szeretem az apt-get-es megoldást, mert a /var/lib-be rakja a ruby-t (ráadásul nem is a legfrissebb verziót), amihez root jog kell. Szebb így, na
Más:
Új ügyfél, új feladat:
Egy olyan cuccost kéne csinálnom ami egy adott oldalt végignéz és kiszedi belőle az e-mail címeket. Mi erre a legegyszerűbb megoldás? Weblap v böngésző kiegészítő?Weblap:
Beírod az url-t, átnézi az oldalt és kiírja az e-mail címeket (le is menti egy fájlba)Kiegészítő:
Rányomsz az ikonra, beszkenneli, megnyit egy oldalt ahonnan letöltöd a fájlt.Sztetek?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz trisztan94 #8827 üzenetére
És ha gem helyett apt-tal telepíted? Nálam így jó. (Github pages-re használom).
-
trisztan94
őstag
Végül a .jpg-s megoldás lett, teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel (Kár, hogy nincs linux verzió a minijpeg-ből )
Más:
Nem tudom ki találkozott már a Jekyll nevezetű csodálatos static site generator-ral. Eddig Windows-on használtam, de tényleg látszott rajta, hogy unix rendszerre van csinálva, ezért is váltottam linuxra.
Ugye mivel a dolog ruby alapú, ezért felraktam a ruby 2.0-t RVM segítségével, azért, hogy a /home/ mappában legyen a cucc.
Utána fel kell rakni a Jekyll-t: (gem install jekyll)
Felrakta, majd kipróbáltam, generáltam egy oldalt és indítottam a szervert.Na ott jön a problémám, hogy kiléptem a terminál ablakból ami a szervert vezérli és azóta használhatatlan a Jekyll.
Ha rányögöm egy mappára, hogy "Jekyll", ez fogad:
The program 'jekyll' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt-get install jekyllGondoltam újrarakom a gem-et:
$ gem install jekyllSuccessfully installed jekyll-1.0.3
Parsing documentation for jekyll-1.0.3
1 gem installedDe ezek után sem működik. Valaki használta már a dolgot, jött elő ilyen hiba?
Azért írtam ilyen részletesen, hogy minden le legyen írva. Bár mondjuk a linux fórumba lehet jobban illene a kérdés, de mégis köze van a weboldal készítéshez, ezért inkább ide írom.
-
Siriusb
veterán
válasz randras #8824 üzenetére
És az a szép az egészben, minél kevesebb a hozzáértés, annál inkább meg akarja mondani a tutit.
Inkább ne értsen hozzá egy cseppet sem, akkor nem mondd hülyeségeket.Személyes tapasztalat: amikor a telefonban azt mondta a hölgy, úgy magyarázzak neki, hogy ő egy szőke nő, simán elboldogultunk, mert azt csinálta, amit mondtam. Na de amikor úgy mutatkozott be az illető, hogy ő a rendszergazda, hát egy idő után elég erőteljesen feszített valami belülről és az nem az öröm volt...
-
cucka
addikt
válasz trisztan94 #8822 üzenetére
Szerintem html legyen.
A weben sehol nem prezentálják docx-ben az információt, ezt a fasságot ki kell verni a megrendelő fejéből.
Fejlesztőként neked nem csak a kód begépelése a feladatot, hanem az is, hogy beletedd a szakértelmedet a projektbe.[ Szerkesztve ]
-
trisztan94
őstag
"Azért akarja mutogatni az oldalán, hogy közvetlen bele lehessen szerkeszteni az oldalon, és utána kinyomtatni?
Vagy csak simán ki lehessen nyomtatni?
Vagy csak simán mutogatás céljából van?"Csak mutogatás. Egy hajápoló termékcsaládot bemutató fájl: a legjobb minőséget használom: xy hajápoló...stb
Szóval akkor .jpg legyen? Megpróbáljuk azzal, köszi a tippet!
-
Phvhun
őstag
válasz trisztan94 #8820 üzenetére
Azért akarja mutogatni az oldalán, hogy közvetlen bele lehessen szerkeszteni az oldalon, és utána kinyomtatni?
Vagy csak simán ki lehessen nyomtatni?
Vagy csak simán mutogatás céljából van?Egyébként ha jpg-t akarsz tömöríteni, akkor akárhogyan is tömöritetted jpeggé, told át ezen a progin: http://www.jpegmini.com/, nagyon le tudja csökkenteni a fájl méretét, minőségromlás nélkül.
-
martonx
veterán
válasz trisztan94 #8817 üzenetére
ha már átkonvertálod, akkor szvsz inkább png-be vagy jpg-be kellene konvertálni, már rögtön a docx feltöltésekor, és utána már ezeket a képeket könnyen mutogathatod fancybox-al.
Én kérek elnézést!
-
randras
veterán
válasz trisztan94 #8817 üzenetére
PHP alól PDF-et már csináltam automatizáltan, minden bizonnyal visszafele is megy. Tehát igen, előbb mentsd át PDF-be.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
A megrendelőm ragaszkodik hozzá, hogy egy fancybox-ban egy docx nyíljon meg (méghozzá egy elég nagy, 10+ oldalas..)
Na most én hiába magyarázom neki, hogy ez nem úgy megy, oldjam meg.Arra gondoltam, hogy legrosszabb esetben átkonvertálom pdf-é és azt rakom bele a fancybox-ba. Lehet valahogy pdf-et belepaszírozni egy modal window-ba?
Vagy valami más megoldás?Következő ötletem az lenne, hogy leprogramozom html-ben és css-ben a kinézetet, de kva sok stílus van benne, nagyon nem akarom...
-
spammer
veterán
válasz TomyLeeBoy #8815 üzenetére
Én ebből csináltam meg magamnak [link] A cikk régi, vannak benne elavult részek, meg nyilván személyre kell szabnod, de alapnak, kiindulásnak használható.
Esetleg guglizva: jquery infinite ajax scroll, jquery load more ajax vagy hasonló kulcszavakra kereshetsz.
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Egy kis ötletre, segítségre lenne szükségem. Php-mysql párossal dolgozok egy ideje egy munkámon, nem annyira a design, inkább a tartalom, a használhatóság, az adatbázis a fontos. Szükségem lenne az egyik funkcióhoz egy olyanra, hogy egy lekérés első x sorát megjelenítem egy táblázatban vagy bármiben, ha legörgetek teljesen az oldal aljára akkor újabb x rekordot megjelenít és hozzáfűzi az előző táblázathoz. Remélem érthető mit szeretnék, egy kis ötlet vagy irány is elég hogy merre induljak ezzel kapcsolatban.
Az idő sebessége: 1s/s
-
Phvhun
őstag
válasz randras #8813 üzenetére
Ez eléggé bonyolult.
Épp most fogok énis elindítani egy szolgáltatást, és valószínűleg énis ezt a modellt fogom alkalmazni.
Az elönyök:
-Ha olyan a szolgáltatás, hogy sok adatot viszel be, meg sokat dolgozol a rendszeren belül, és ha újrakezdenél egy másik trialt, akkor túl sok idődbe telne felépíteni ugyanarra a szintre a tartalmat, akkor sokkal többen fognak előfizetni.
-Nem mindenki olyan penge IT szakember, hogy eldobálós emaileket ad meg, és így egész szép ügyféladatbázist lehet építeni, akiknek lehet értékesíteni további dolgokat emailben. -
randras
veterán
válasz trisztan94 #8812 üzenetére
Nem arról van szó, hogy sajnálom rá a pénzt - pláne úgy, hogy a valamelyikőtök által linkelt MS-es oldalon keresztül 3 hónapig ingyenes - hanem hogy miért hagynak kiskaput egy ilyen király cuccban?
-
randras
veterán
Remélem ismeritek a http://www.browserstack.com/-ot, mert nagyon király.
-
ztajti
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem, mert már belekavarodtam. XAMPP localhoston csinálok egy weboldalt, aminek az admin felületén be van ágyazva egy MCImage manager és folyamatosan az alábbi hibát kapom:
The specified path is not a directory. Probably an incorrect setting for the filesystem.rootpath option.
Ez azt mondja, hogy nem elérhető az a mappa, ami meg van adva a filesystem.roothpath opcióban.
A tinymce elérési útja:
d:\xampp\htdocs\shop\plugins\tiny_mce\plugins\imagemanagerKépek helye:
d:\xampp\htdocs\shop\products\configban a kritikus sorok tartalma:
preview.wwwroot: <üres>
preview.urlprefix: {proto}://{host}/
filesystem: Moxiecode_LocalFileImpl
filesystem.path: ../../product/
filesystem.roothpath: ../../product/Ahonnan meg szeretném hívni a mcimage managert:
localhost/shop/adminpanel/index.php?m=products&func=add azaz
d:\xampp\htdocs\adminpanel\p\products.phpKérdés. Szerintetek milyen hivatkozással adjam meg a hivatkozást, hogy ne kapjak hibát? már mindenféle relative és absolute linkelést végigzongoráztam, és egyik sem jó!
Várom az ötleteket!
Köszönettel!
Best regards, Zoltan
-
DS39
nagyúr
válasz trisztan94 #8803 üzenetére
a lap alja nem erről árulkodik
visszajelzést is az ms email címére lehet küldeni.[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz trisztan94 #8800 üzenetére
Browserstacknak ( minden oprendszeren minden böngészővel élőben lehet kipróbálni az oldalakat ) van 1 hónapos próbaváltozata, egész jónak tűnik eddig.
-
spammer
veterán
MS csinált egy oldalt, ahol objektíven megjelenik majd, hogy mekkora szar a böngészőjük?
IE10-ben nekem elég az IE-7-8-9 mód, de szerintem linux alá is inkább belőnék egy virtuális gépre natív IE-t tesztelni.
-
randras
veterán
Jónak tűnik, habár én ezt használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spartan Wuzzler összecsukható csocsó asztal, asztali foci, minőségi, osztrák termék, újszerű állapot
- ÚJ! Acer Predator Helios 15 - i9, 32GB, 2TB, RTX4080, 4K IPS 3D kijelző - 3 év hivatalos garancia!
- Samsung Galaxy A71 Független szép állapot
- Playstation 4 Pro 1TB (CUH-7216B) kontrollerrel eladó
- Random Steam kulcsok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest