Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Soak
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem feltétlenül kezdő feladat, curl-t , DomDocument-et át kell nézni és akkor automatizálni tudod, persze akkor ha nagyából egységes környezetet kell átnézni, mert akkor nem sok érelme van ha 20 termékenként uj modositani kell a scripten.
-
-
Soak
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Igen !
-
Ja, tényleg, rossz helyen kopogtattam.
Kizárólag csak a legális módszerek jöhetnek szóba, mert sulis projektről van szó - meg amúgyis'...
Tehát azt mondod, hogy amit emberi szemmel látni lehet, azokat ki tudjuk nyerni a weblapból, és fel tudunk építeni belőle egy adatbázist? -
Soak
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Ez a weblap készítés topik, nem pedig hogyan keressük meg a tesco managmentet egy együtt működésre topik
. Nyilván keresni kell rá megoldást. -
-
Soak
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Ha megjelenik valahol (tehát elösször nem api-ban gondolkodunk, hanem mint amugy emberi szem számára olvasható formában) akkor igen.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Feltéve, ha a kettőben ugyanaz a selector. Ha nem, akkor a specifikusabb érvényesül. Szóval ha mondjuk az elsőben id alapján címez, a másodikban meg class alapján, akkor az első fog érvénybe jutni, példa itt.
-
Üdv mindenkinek!
Szeretném kérni a hozzáértő fórumtársak segítségét! Az érdekelne, hogy lehetséges-e olyan internetes alkalmazást készíteni (konkrétan egy weblapra gondolok), ami "leszívja" a különféle hipermarketek (TESCO, Spar...stb.) weboldalairól az egyes termékek árait? Illetve inkább úgy kérdem, egyáltalán hozzáférhetőek ezek az információk (mármint az összes termék ára)? PHP, MySQL témában gondolkodom, de egyelőre elméleti szinten van a projekt.
Köszi a segítséget előre is!
-
Soak
veterán
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Probáld ki, hogy jobb gombbal rákattintasz és elem megtekintése ( ha firefoxot használsz akkor ajánlom a firebugot és ugyenez) , látszik, hogy nem is értintett a link semmivel, mivel a div-nek adtad, nem az a tagnek.
http://jsfiddle.net/uGCqq/ , nyilván így az összes a tag megkapja, de ezt tudod finomitari id-ra, vagy összes a tagre egy diven belül.
-
Soak
veterán
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
http://jsfiddle.net/AUWFE/ . Úgy látszik ez még mindig úgy működik ahogy régen, most megprobálom fejből leírni a css-ed, hogy megtaláljam a hibát....
...1. Tegyél be konkrét kódot.
2. Chrome jobb gomb -> elem megtekintése -> érvényesül a style? érvényesül csak át van húzva? -
PumpkinSeed
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy linkem, amire rátettem a text-decoration: none; -t és úgyanúgy alá van húzva. Miért van ez?
-
Phvhun
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen ezt valahogy énis így gondoltam.
Viszont pont azért nem tudtam megoldani, mert utoljára volt deklarálva, és utolsó selectorkén írtam be ami kellett volna nekem, de így is a korábbi érvényesült.
Tuti nem írtam el semmit, mert ffox-ban inspectelés közben kikapcsolva a nemkivánatos sort, az újabb, és jó aktivizálta magát.
De akkor majd az !importantot kipróbálom.De közben felmerült mégvalami

Van egy divben egy linkes h3 meg még egy div, aminek a magassága ugyanakkora, szélességül összeadva sem nagyobb mint a külső div.
Sehogyan sem tudom a kettőt egy sorba tenni.
Próbáltam belső divvel már mindent, de se float right, se displayinline, semmi nem teszi a helyére. -
Sk8erPeter
nagyúr
Mindig a később include-olt szabály érvényesül, tehát ha a style1.css-ben padding:20px; van, míg a style2.css-ben padding:1320px;, és ebben a sorrendben is húzza be a böngésző (tehát ilyen sorrendben van a forráskódban), akkor az utóbbi fog érvényesülni; kivéve akkor, ha a style1.css-ben lévő padding mögött van egy !important utótag, tehát így:
padding:20px !important;
ebben az esetben az előbbi stílus jut érvényre, hiszen ezzel azt mondtad, hogy az a szabály a fontosabb. (Ez is abban az esetben igaz csak, ha a style2.css-ben lévő paddingnél nincs szintén egy !important utótag az adott selectorra vonatkozóan.)Tehát !important-tel erőltetheted, de ez nem túl jó módszer, mert problémát okozhat, inkább a forráskódban cseréld meg a CSS-fájlok sorrendjét.
-
Phvhun
őstag
Oké újabb probléma: css-ben meg van szabva 2 helyen a linkeknek a paddingja, de mindig csak az egyik érvényesül, hogy tudom megszabni hogy nekem a 2. kell?
-
Phvhun
őstag
Wordpresses oldalt kell szerkesztenem, és egy olyan hiba merült fel, hogy nem jelenik meg a sidebar az oldalakon ( csak az üres hely, ahova mennie kéne ), csak a postokon.
ReBrand plugin van feltéve.
Nem tudom mit tudnék állítani, ami megjavítaná, valaki találkozott már hasonlóval? -
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Attól még nem feltétlenül kizáró ok, hogy egy frissebbel működjön. Miért ne lehetne kompatibilis? Ezek szerint nem működik, ilyen a friss verzió, kész ennyi. Felesleges túlragozni a témát. Főleg, hogy nem a drupalnal maradok.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igaz, már lassan 1 éve volt updatelve, ezt nem is figyeltem [link] Ezek szerint e a frissebb verziókkal nem kompatibilis. Mindegy is

-
Sk8erPeter
nagyúr
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem rontottam el semmit, ahogy az előző hozzászólásomban is írtam, hibás volt a téma (amit a hivatalos oldalról töltöttem le). Ezért hiába másoltam a megfelelő helyre, hiányzott egy fájl belőle, gondolom ezért sem látta. Persze ilyenkor azt hiszem, hogy én csesztem el, szívok vele perceket, fél órákat, be is írtam ide, aztán kiderült, hogy mégsem én néztem be.
Közben nézegetem a WP-t is, lehet, hogy mégis annál maradok majd.
Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget!

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
Az általad linkelt helyen nem írják, mert ott a könyvtárba másolós módszert mutatják be.
De ha az nem működött, akkor valószínűleg valamit mégis elrontottál, és igazából nem az a baj, hogy elrontottad, mivel szerintem mindenki szív CMS-ekkel az elején, amikor még nem ismeri eléggé, én is szívtam eleget, de attól még, mert valamit nem sikerült összehoznod, nem biztos, hogy az a rendszer a hibás, amit használsz, hanem valószínűleg valamelyik pontot elrontottad. Számíts rá, hogy semmi nem lesz "egyszerű" egyik CMS-ben, és olvass utána rendesen, például épp az előbb linkelt magyar, jól összeszedett tutorialban, csak ez volt a korábbi mondanóm lényege. Én drukkolok hozzá.
Amúgy ja, az jogos, hogy bele lehetne írni a cikkbe, hogy van egyszerűbb módszer is, pont ez az összekattintgatós, az update modul engedélyezése után.Ha további kérdéseid vannak Drupallal kapcsolatban (például amikor már ötödször kiabálsz fel, hogy "ezt a szar-fos-szart!!"
), akkor ebben a topicban vagy a Drupal topicban tedd fel nyugodtan. -
spammer
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
Na ez volt az egyik probléma, nem volt engedélyezve az update manager. Alapból így települt a 7.20-as verziónál. Most már működik köszi
Egyébként ráadásul hibás a zip ("does not contain any .info files.), szóval +1 hiba, valószínűleg ezért sem működött bemásolva sem. Még jó, hogy hivatalos oldalról van ez is
Na mindegy, majd más témát telepítek. 
(#7171) Speeedfire: köszi neked is.
(#7172) Sk8erPeter: azért ennyire mégsem vagyok bamba, mint kiderült.
Nem tudom, alapból miért nincs engedélyezve az update manager, vagy akkor legalább figyelmeztethetne, hogy amíg nincs bekapcsolva, addig nem lehet így telepíteni. Egyszerűen csak nem volt ott semmi opció. És ezt a linkelt oldalon sem írják, hanem azt, hogy másolgassam kézzel a mappákat. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
"Ez mind oké, csak éppen pont úgy csináltam, ahogyan az a hivatalos oldalukon le van írva (amit linkeltem).
Youtube-on is néztem videót, hátha én vagyok a bamba, de ott volt még olyan, hogy zipből vagy url megadással telepítés, itt meg semmi."
Hát pedig akkor valószínűleg Te voltál a bamba.
Nem megsértődni, de ez tényleg egyszerű művelet. Utánaolvasás nélkül semmi nem fog egyszerűen működni, úgyhogy első körben:
http://nagygusztav.hu/drupal-7-alapismeretekHa nem szánsz rá időt, akkor hidd el, választhatsz bármilyen CMS-t, nem fog neked megfelelni.
Most érted, hiába felhasználóbarát a Windows, meg grafikus felületen minden az arcodba van tolva, de ha odarakod a Windows-t egy abszolút kezdő elé, hogy na akkor most kezdj el benne telepítgetni programokat, böngészni, szövegszerkeszteni, akkor fogalma nem lesz, hova kell kattintani. Próbálkozás és utánaolvasás nélkül semmi nem megy.Ha konkrét kérdésed van a Drupallal vagy bármelyik CMS-sel kapcsolatban, akkor tedd fel, de ne kezdd el izomból fikázni, amikor valószínűleg Te rontottál el valamit. Sejtheted, hogy nem azért népszerűek ezek az általad is említett CMS-ek, mert annyira szarok lennének, hogy még egy sminket (theme-et) se lehetne benne telepíteni. Ráadásul a Drupal 7-től felfelé megvan az a lehetőséged is, hogy megadod a tömörített zip- vagy tar.gz-formátumú állomány URL-jét egy űrlapon (7-esnél az admin/modules/install címen), leokézod, és az kitömöríti neked, és berakja a megfelelő könyvtárba. Aztán már csak engedélyezni kell (a sminket vagy modult). Feltételezem, ezt manapság a többi népszerű CMS is tudja.
"Nekem meg sem időm, sem kedvem ilyen apróságokkal órákig szórakozni"
Ha ez így van, akkor bízz meg valakit pénzért a honlapod elkészítésével. Hidd el, bármelyik CMS-t is választod, sok-sok órád fog elmenni vele, hogy megfelelően megismerd és konfiguráld úgy, ahogy neked tetszik.Szerk.:
látom Speeedfire kolléga közben készített neked egy videót, ez egy elég jó szemléltetése annak, hogy 50 másodperc alatt lehet telepíteni és engedélyezni egy sminket.
Ennél már csak a Drush gyorsabb, amivel konzolból irányítva meg lehet csinálni 5 másodperc alatt az egészet, de ez már a haladó téma. -
Speeedfire
félisten
válasz
spammer
üzenetére
A 7-es drupal-ban pedig valóban lehet telepíteni már url-ből. Megadod neki, majd feltelepíti.
Gyors csináltam egy kis videót, szerintem valamit nem jól csináltál vagy nincs valami jog megadva linux alatt. Sima alap drupal telepítés volt, majd megadtam neki az url-t és engedélyeztem a témát.
-
spammer
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez mind oké, csak éppen pont úgy csináltam, ahogyan az a hivatalos oldalukon le van írva (amit linkeltem).
Youtube-on is néztem videót, hátha én vagyok a bamba, de ott volt még olyan, hogy zipből vagy url megadással telepítés, itt meg semmi. Új verzió, közben meg visszalépés az előzőhöz képest, ráadásul nem is megy úgy, ahogy az le van írva. Nekem meg sem időm, sem kedvem ilyen apróságokkal órákig szórakozni, mikor pont az lenne a lényege, hogy egyszerű és gyorsan beállítható legyen. Mindegy, majd szánok rá időt, de inkább kipróbálom a WP-t közben. -
spammer
veterán
Hát ez a Drupal is... egy nyamvadt letöltött témát nem lehet telepíteni. 7.20 -as alatt nincs install opció admin felületen, könyvtárba kell másolni [link], bemásoltam a megfelelő helyre, de nem mutatja, letiltott témák között sem...
És ilyen apró hülyeségekkel szívok, megy el az idő vele. -
spammer
veterán
Köszi a válaszokat, Drupalt és a Wordpresst is megnézem.
-
The DJ
addikt
válasz
spammer
üzenetére
Wordpress kell neked. Régóta jóval több már, mint egy blogmotor. Minden feladatra létezik hozzá kiegészítő, a témákat könnyedén lehet módosítani és tuningolni és a kezelőfelülete is egyszerű és letisztult. Adj neki még egy esélyt és bővítsd ki a szükséges pluginekkel. Szerintem ez a legjobb opció.
A Drupalnak is adhatsz egy esélyt, de attól tartok az is "sok" lesz elsőre.
-
spammer
veterán
Tudtok ajánlani olyan ingyenes CMS-t, ami "könnyedebb" darab, de azért nem faék, lehet testreszabni, css-en keresztül formázni, módosítani?
Ezeket próbáltam:
Joomla + T3 (sok, nagy, felesleges)
PyroCMS (majdnem jó volt, de mégsem)
bolt (jó lenne, csak elbaszott módon lehet módosítgatni)
Anchor (egyszerű, túl egyszerű, meg még béta)
Wordpress meg inkább szöveges blogokhoz való szerintem.
-
Dave-11
tag
válasz
kozmabalazs
üzenetére
Ez a két videó talán segít, bár nem egy mai Joomla!-t telepít, de hátha megteszi

Joomla! telepítés 1.
Joomla! telepítés 2. -
martonx
veterán
Egy kis HTML5-ös techdemó, kedvcsináló.
http://codepen.io/jkneb/pen/smtHA
Ránézésre még lehetne mit javítani rajta, mindenesetre már most is egészen jópofa.
-
kozmabalazs
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna ajánlani egy videót amin kezdőknek mutatják be hogy kell telepíteni a Joomlát?
-
InfiniteReality
őstag
Attól függ. Ezért kell értened Neked is a html-hez, ugyanis a photoshop sokmindent elbír, de megcsinálni weben már nem lehet mindent (feltéve hogy nem akarunk minden képekkel és átlátszó png-kkel megoldani).
Minél kevesebb kép van egy weboldalon, annál gyorsabb. Persze itt is lehet optimalizálni (pl a sok kis ikon, illetve a menüelemek és azok mouseover változatai spriteként vannak), illetve sok mindent már natív css-ből meg lehet valósítani (pl kerek sarkú elemek, átlátszóság).
A sok változatot azért kérik, hogy jól megmeetingelhessék és jól megmenedzselhessék. Ráadásul ha egy "nehéz" design-t alkotsz, szegény weboldal programozó fog szívni, ha az elvárás, hogy a végeredményt "pixelpontosan" egyezzen meg a photoshop tervekkel. Ezt főleg cross-browser módon nehéz kivitelezni.
Ezért jó lenne beszélgetni is azzal, aki majdan a weboldalt "összerakja" / leprogramozza.
-
G.F.
aktív tag
Sziasztok! Megkértek, hogy csináljak egy weblap tervet Photoshopban. Megrajzoltam, el is küldtem egy előnézetet. Ezt írták vissza: "Az igény az lenne, hogy kéne akkor négy különbőző méretű terv, hogy a responsiveness-t tartani tudjuk. (1 mobil, narrow, normal wide)" Ezt nem is értem. A mobil az különféle felbontás lehet nem? Szerintetek milyen felbontásokra gondol?
-
Phvhun
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hát igen, sajnos maradt a gány kókányolás..
Azért köszi a segítséget. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
randras
üzenetére
Köszönöm a bókot!
Amúgy nem saját, valami előadásról származik 
(#7150) DeltaPower : jól hangzik

(#7151) Phvhun :
ennyi alapján úgy tűnik, hogy az aggregálás eleve be van kapcsolva. Így már nem csoda, hogy "szemétdombnak" nevezted, mert fogalmad nem volt, miért néz ez ki így, hogy ki vannak belőle szedve a felesleges kommentek és whitespace-ek...
Eleve azt sem értem, hogy elvárják, hogy összepakold holnap reggelre, és adnak FTP-elérhetőséget, de nem kapsz rendes hozzáférést az oldalhoz... mindegy, nem az én dolgom, de akkor most átmenetileg nagyon gáz megoldás, és el is fog veszni, de próbálj beleszerkeszteni a source-ban látható sites/default/files/css könyvtárba pakolt fájlokba... de számíts rá, hogy ez majd faszán törlődhet, szóval ez NAGYON átmeneti megoldás, kábé arra jó, hogy holnap máshogy nézzen ki az oldal...
Mondd meg a tulajoknak, hogy ha azt akarják, hogy átszabd az oldalt, akkor adjanak hozzáférést (nem is kell feltétlenül mindenhez, Drupalban a jogosultságkezelés elég jól meg van oldva). -
Phvhun
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Mint már mondtam, nincs hozzáférésem az admin részleghez, ezért amiket írtál, sajnos nem tudom megcsinálni.
Az alapvető probléma az az, hogy olyan az egész html és css felépítés, hogy minden összefügg mindennel, és ha valaminek mondjuk meg akarom változtatni a szélességét, akkor az össze vissza van megszabva, és logikátlanul függnek össze az elemek, ha átírok egy dolgot, másra is hat, és szétesik az egész.http://mernokfutam.iaeste.hu/ erről az oldalról lenne szó.
Hátha már láttad ezt a témát, és akkor meg tudom oldani drupalosan is ( talán ). -
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
[link] csemegeként binárisan kódolt class fájlok, hogy véletlen se lehessen belenyúlni bugfix vagy új feature miatt
-
PumpkinSeed
addikt
Köszönöm a válaszokat

-
randras
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Te egyre hülyébb vagy.

-
Sk8erPeter
nagyúr
"Összedobtam egy css fileba a dolgokat, áthúztam az egész kócerájt egy html & css beautifyer-en, de az alap probléma még mindig adott."
Az alapproblémát lenne jó ismerni.
Milyen sminked (theme) van fent, mi van defaultként beállítva, melyik az az aktív smink, amelyiket módosítani kellene? Egyéni vagy valami gyári smink?admin/appearance
Ezen az oldalon (Administration » Appearance) tudod ezt megnézni, az a default, amelyik az "Enabled themes" szekcióban van, és amelyiknél NINCS a "Set default" link.Mindenesetre ezeknek a megfelelő CSS-fájljaiban úgy tudod felülbírálni a dolgokat, ahogy akarod, de persze úgy a szép, ha egy gyári sminkből alsminket készítesz, és úgy bírálod felül. De mivel sürgős, ennek a tanulmányozását akkor halaszd el, vagy ahogy gondolod, igazából elég gyorsan elintézhető a dolog, de a Drupal működésének megértése nem két perc.
Mindenesetre ha valami alapdolog kell, ajánlott pdf:
http://nagygusztav.hu/drupal-7-alapismeretek(#7141) DeltaPower :
nem tudom, melyik webshopról van szó, nem ismerem az alapproblémát, úgyhogy ilyenformán nehéz érdemben kommentálni, biztos lehetnek kivételek.
Ha pl. az adott webshopnál nem oldják meg normálisan a moduláris módosíthatóságot - ez pl. Drupalnál az igényes webshopmotoroknál (Ubercart, de manapság inkább a Commerce) jól meg van oldva, és saját modullal más modulba beletákolás nélkül lehet készíteni kiegészítő feature-öket, elvileg egész speckó esetekre is, legalábbis az alapján, amiket eddig olvastam róla (én eddig csak egyszerű webshopfeladatokat végeztem el, úgyhogy erről nincs tapasztalatom, amit írsz). -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
A képet szerveroldalon kell átméretezni, mert a böngészők általában ezt point-sampling algoritmussal csinálják, és ettől lesznek olyan rondák.
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Átméretezed a képet natív felbontásra - mint a div, vagy úgy marad. Esetleg ami kilóg elrejted.
-
CSorBA
őstag
max-width: 100%;
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower
üzenetére
Az úgy meg csúnyán néz ki, valami olyasmire gondoltam, ami ha beteszem a kép maga kisebb lesz, de a felbontáson nem változtat.

-
Phvhun
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem véletlenül kérdeztem ezt és így. Van egy drupalos oldal, amit le kell másolnom, és nem férek hozzá az admin részleghez. Engedélyem van, semmi rosszaságot nem követek el, egyszerűen csak ilyenek a körülmények, és holnap reggelig össze kell tákolnom az oldalt, úgyhogy eléggé tanácstalan vagyok.
Összedobtam egy css fileba a dolgokat, áthúztam az egész kócerájt egy html & css beautifyer-en, de az alap probléma még mindig adott.
Templateként felhasználva újra tudnám kódolni a layout-ot, de ha van rá mód, ezt elkerülném.
Drupalhoz sajnos nem értek, ezért lehet, hogy ha most elkezdeném megtanulni, hogy hogyan tudnám abban megvalósítani a dolgot, már feljönne a nap, én meg nem érezném jól magam a dolog miatt. -
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Amikor pl. egy kereskedelmi, tehát fizetős webshop core nem hajlandó olyan képeket importálni xml-es frissítésnél, ami php-val van kiszolgálva (tehát a linkben nem jpg-gif-png a kiterjesztése), supportban kategorikusan kijelentve hogy "ez így működik és így is marad", akkor bizony az ember a kismacskák egészségére tekintet nélkül coret fog hackelni.

PumpkinSeed: overflow:hidden vagy overflow:scroll esetleg?
-
PumpkinSeed
addikt
Ha van egy képem amit be akarok szúrni egy div-be de túl nagy a kép a divhez képest akkor mi a teendő? Kép átméretezésen kívül.

-
Sk8erPeter
nagyúr
"Van valami progi, vagy netes script, ami drupalos szemétdombot omlaszt össze simán jegyzettömbben szerkeszthetővé?"
Nem értem a kérdést.
Eleve milyen Drupalos "szemétdombról" beszélsz?
Igen, a Drupal stylesheetjei széjjel vannak szabdalva tematikusan, így egy oldal megnyitásakor elég sok CSS-fájl include-olódik.
De ha a CSS- és JS-fájlok aggregálását bekapcsolod, akkor egy-egy fájlba lesznek ezek sűrítve (egy nagy JS-fájl, egy nagy CSS-fájl, ami az adott oldalon szükséges). Ezt viszont csak akkor érdemes bekapcsolni, ha production változatot nézel, nem fejlesztés alatt lévő változatot.
Minden mást a saját sminkedben (theme, subtheme) változtass meg, mert a core fájljait NEM módosítjuk:Everytime you hack core, god kills a kitten!

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Közben sikerült megoldanom! Minden jó volt, csak elfelejtettem a háttért tartalmazó divemnek szélességet adni

-
Phvhun
őstag
Van valami progi, vagy netes script, ami drupalos szemétdombot omlaszt össze simán jegyzettömbben szerkeszthetővé?
Értem ezalatt, hogy akár egy sima szövegre is vagy 20 különböző tulajdonság van össze vissza megszabva css-ben, és teljesen átláthatatlan. -
lordjancso
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Pont ezt akartam mondani.

-
Valójában egy abszolút pozicionált div, átmenetes képpel és a z-indexszel variálva. De sehogy nem jön össze.
-
válasz
lordjancso
üzenetére
Rosszul fogalmaztam. A sidebar és a content div közötti átlátszó - színátmenetes háttérre gondolok.
-
-
Helló!
Hogy tudom az egyik divem "fölé" helyezni a háttérképes divet? Konkrétan így szeretném megoldani, mint ahogy ezen a képen is látszik a bal oldali menü felett.
Kösz!
mobal,
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Ez jó volt.

-
PumpkinSeed
addikt
válasz
lordjancso
üzenetére
Ajánlottam neki nagyon olcsóakat ahol domain név + tárhely 2 évre olcsón, de nem kívánt fizetni semmit, és mivel én ingyen elvállaltam referencia munka végett, így nem sok kiadása lesz.

-
lordjancso
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Őszintén szólva egyik sem...
Kb mind egykutya. -
CSorBA
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Kapsz, igen. ATW-n még egy 1.5-ös joomla is elmegy

-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Tudok egy kicsit C-ben, és ismerem a Shell Scripteket. Oracle Adatbáziskezelő vizsgám van, és mivel az adott weblaphoz nem tudok LAMP-ot kapcsolni, így kicsit nehéz lesz adatbázis nélkül megcsinálni. A megrendelő (életem első honlap megrendelése.
) nem kíván semmi pénzt költeni ilyenekre. Van egy ATW regisztráció... bár most jut eszembe... az ATW reg mellé elvben kapok adatbázist nem? -
Peter Kiss
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Ilyen munkához nem tutorial kell, hanem meg kell tanulni programozni meg gondolkodni, aztán felismerni, hogy kell egy adatbázis is.
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, azzal a kiegészítéssel, hogy nem érdemes.

-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Lehet, fájlba.

-
PumpkinSeed
addikt
Fórumot lehet adatbázis nélkül csinálni?

-
PumpkinSeed
addikt
válasz
lordjancso
üzenetére
Sajnos ez se segített, de átalakítottam úgy a design - t, hogy ehhez alkalmazkodjon.

-
lordjancso
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Nem ismerem az oldalad, de a biztonság kedvéért ezt tedd bele a css-be és szerintem jó lesz:
body {
margin: 0;
padding: 0;
} -
Peter Kiss
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Böngészőben nyomsz egy F12-őt, aztán megnézed, mi van a lap tetején.

-
CSorBA
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
body-n nincs margin? padding?
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy ilyen CSS részletem:
div#base{
width: 800px;
height: 1000px;
background-color: AliceBlue;
margin: 0 auto;
box-shadow: 1px 1px 5px black;
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px black;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 10px black;
}Ezzel az a baj, hogy fent nem ér teljesen a böngésző tetejéhez. Hogy tudnám megcsinálni, hogy odaérjen?

-
Peter Kiss
őstag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Weboldalkészítő suli @PC World
@tick: W3Schools jó, ha tudsz valamiről, csak nem ugrik be, de tanuláshoz nem az igazi, vannak benne f.szságok.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Tudnátok tanácsot adni miképp sajátíthatnám el valamilyen szinten a weboldalak elkészítésének mesterségét? Régebben a suliban tanultam html-t meg java-t, de ennél többet nem, azzal most már nem megyek semmire, valami tanfolyamon vagy oktatóanyagon kellene végigrágnom magamat, ilyet tudtok ajánlani nekem? Ha ingyenes lenne, az lenne a legjobb.

-
Egy kis segítséget kérnék, elég sok spam hozzászólás érkezik mostanában be hozzám...
Az alábbit felraktam (SI CAPTCHA Anti-Spam), de igazából, mintha semmit se érne... ugyanúgy "özönlenek" befejel a spam-ek.
1 éjjel cirka 8-10...
Nézegettem az akiismet-et, de ha van más javaslat, akkor nem fizetnék érte havi díjat...
WP-ről van szó -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
500 MB-ért akkor is sok szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung kuponkunyeráló
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Villanyszerelés
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kizárólag csak a legális módszerek jöhetnek szóba, mert sulis projektről van szó - meg amúgyis'...
Tehát azt mondod, hogy amit emberi szemmel látni lehet, azokat ki tudjuk nyerni a weblapból, és fel tudunk építeni belőle egy adatbázist?
Youtube-on is néztem videót, hátha én vagyok a bamba, de ott volt még olyan, hogy zipből vagy url megadással telepítés, itt meg semmi."
És ilyen apró hülyeségekkel szívok, megy el az idő vele.

Ha pl. az adott webshopnál nem oldják meg normálisan a moduláris módosíthatóságot - ez pl. Drupalnál az igényes webshopmotoroknál (Ubercart, de manapság inkább a Commerce) jól meg van oldva, és saját modullal más modulba beletákolás nélkül lehet készíteni kiegészítő feature-öket, elvileg egész speckó esetekre is, legalábbis az alapján, amiket eddig olvastam róla (én eddig csak egyszerű webshopfeladatokat végeztem el, úgyhogy erről nincs tapasztalatom, amit írsz).