Hirdetés
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
GG888
senior tag
ha már off...
X -
Phvhun
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére

-
Phvhun
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csak arra figyelj oda, hogyha nem a megszokott a kezelőrendszered, akkor egymás után többször is meg kell mutatni az usereknek mondjuk egy popup tutoriallal, hogy nem csak kattolni tudnak, hanem shift kattolni is.
Okosság forrása: [Google I/O 2013 - Cognitive Science and Design](#9569) Sk8erPeter: Egyelőre egyéb elfoglaltságok miatt nem volt időm foglalkozni a témával. Majd írok hejzetjelentést ha sikerül valamit alkotni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ekkora problémát okoz értelmes mondatokat írni?
Köszi, de az ilyen fajta dumára nem vagyok kíváncsi.

Sk8erPeter: Igen, egyértelmű volt.
ha nyomja az Altot vagy a Shiftet is
Ez már jobban hangzik.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Legalább annyit írt volna, hogy miért kell neki doubleklikk feltétlenül, mert lehet, hogy nem is kell. Vagy legalább alany lenne a mondatokban, és nem nekem kéne találgatni. Tudom, magasak az elvárásaim, ahelyett, hogy nyújtanám át a kulcsrakész megoldást.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Amit fordfairlane idézett, az szerintem elég egyértelmű iránymutatás volt.
Akkor másképpen, röviden: ne akarj ugyanarra az elemre sima click és double click eseménykezelőt rakni, mert szarul fog működni, szívni fogsz vele. Találj ki egy alternatív, átlagjúzer által is kezelhető módszert. Akár mittudomén, ha nyomja az Altot vagy a Shiftet is, és úgy klikkel, akkor más történjen, persze ugyanabban az eseménykezelőben intézd el (igaz, ez sem feltétlenül atombiztos módszer, most hirtelen ez ugrott be). Vagy klikk után jelenjen meg egy menü, vagy ilyesmi. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx
üzenetére
Köszi szépen a részletes ismertetőt, ez így elég meggyőző, szerintem ha lesz egy kis időm, mindenképp ki fogom próbálni valami kis tesztcuccon.
Nyitott vagyok a Microsoftos cuccokra is, a fejlesztést/adminisztrációt segítő eszközeikkel eddig általában elégedett voltam (már amit próbáltam). -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mi a zsákutca abban, hogy a single klikket, meg a dblklikket nem tudod egykönnyen szétválasztani? Ekkora problémát okoz értelmes mondatokat írni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ez nem segítség volt, egy zsákutca.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
A dupla klikk-re mi másra.
Jah, nyilván. Miután belinkelek egy olyan szöveget, ami azzal végződik, hogy ne használd egyszerre egy elemen a klikket meg a duplaklikket. Kár beléd a segítség.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane
üzenetére
A dupla klikk-re mi másra.

var singleClick = date.toUTCString();
if(doubleClick==singleClick){
console.log('Double-click!');
doubleClick = null;
}else{
doubleClick=date.toUTCString();
clearInterval(clickTimer);
clickTimer = setInterval(function(){
doubleClick = null;
clearInterval(clickTimer);
}, 500);
}
CSorBA:
Az élő nem érhető el jelenleg.
Sima klikkre bejön egy modal. Dupla klikkre pedig elvinne egy másik lapra.
Viszont ha icon szerű dolog van, a modal mindig bejön és az úgy gázos. -
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Valami élő verzió esetleg? Megnéznék, hátha megoldható valami kerülő úton, ikonnal, ketté osztva, felugorva, akármi.

-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Függvényt a mire?
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csinálsz rá egy külön ikont.

-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane
üzenetére
Mi a megoldás rá? Csinálok settimeout-tal egy függvényt?

-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Don't register click and dblclick events on the same element: it's impossible to distinguish single-click events from click events that lead to a dblclick event.
-
Speeedfire
félisten
Ismét egy kis fullcalendar-os segítséget szeretnék kérni, vagy ötletelést.
A sima click funkciót az alap forrás támogatja, de nekem kellene egy dblclick is. Ami viszont nincs benne alapból. Erre találtam egy bejegyzést, ahol a forrást át van szerkesztve, viszont nálam ezzel sem megy. [link]
Valaki esetleg rápillantana? -
martonx
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Visual Studio Express semennyire. VS Pro-hoz van egy fizetős bővítmény, ami PHP IDE-vé is teszi a VS-t, sokan esküsznek rá, mint legjobb megoldásra, de hangsúlyozom fizetős (plusz a VS Pro is fizetős, bár egy ingyenes MS Partner regisztrációval ingyen letölthetővé válik a VS Pro). Webmatrix-al nincs tapasztalatom.
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
+1
Nekem is felkeltette az érdeklődésemet. -
Köszönöm a választ mindenkinek! Alighanem framework-ös móka lesz a dologból.

-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Akkor néhány szó a TFS-ről. Először is igen, aktívan használom, oly annyira, hogy a legkisebb Hello World-öt is TFS-ezem, mert ki tudja. Mondjuk én jellemzően csak a verzió kezelő részét használom, de tud projekt menedzsementet, erőforrás menedzsmentet, bug reportot, csoport munkát, build, teszt automatizációt, sőt még saját team room-os cseteléseket is. Szvsz a verzió kezelő része is a legjobb verzió kezelő, amit valaha láttam (Github, Bitbucket, TortoiseSVN, TortoiseHg eddigi tapasztalatokkal a hátam mögött).
Eddig kimondottan .Net világban volt jelen, és az ára is igen borsos volt. Viszont 2012 óta van ingyenes verziója, aminek annyi a korlátozása, hogy 5 fejlesztő működhet csak együtt 1 - 1 projektben. Sőt mostanra van egy felhőben futó Team Foundation Services változata is, szóval mostanra már telepíteni se kell
A felhős verziónak is van egy elvi 5 fejlesztős korlátja, de ez jelenleg nem él, és még az sem biztos, hogy valaha be fogják-e kapcsolni? Én személy szerint a felhős verziót használom, mert minek telepítsek és futtassak még egy plusz szoftvert házon belül.Ja, és a legfontosabb, hogy idéntől nem csak a saját verziókezelő protokollját, hanem a Git-et is ismeri, azaz minden létező rendszerrel együtt tud működni, ami Git-et használ. Github-os integrációja például out-of-the-box megoldott (bevallom így sosem használtam). Ráadásul 2012 óta nem csak Visual Studiohoz telepíthető készen, hanem van XCode és Eclipse beépülője is (lehet van több IDE-hez is beépülője, ezeket sem használom, csak a híre jutott el hozzám).
Nem akarom, hogy úgy nézzen ki, mintha ez az ingyen reklám helye lenne, de ha már kérdeztél, igyekeztem minél korrektebben válaszolni. Szerintem nagyon jó, és nagyon egyben van a TFS.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na végül a JIRA-nál maradtál? Vagy mást választottál? Mik voltak a tapasztalataid?
A kérdésfelvetésed elég érdekes témának bizonyult végre, csak aztán sajnos elhalt a téma. Azóta mi a helyzet?(#9419) martonx :
Engem érdekelne a Team Foundation Serveres felvetésed, túl sokat nem tudok róla.
Annyit mondjuk tudok róla, hogy a Visual Studiós és WebMatrixos integráció elég jól megoldott kérdés (utóbbi mondjuk - ahogy beszéltük is - nem tudom, mennyire használható amúgy igazán éles projektekhez, annyira nem kötött le, pedig már tud PHP-hez pár dolgot, valamiért úgy rémlik, hogy eleinte csak ASP.NET-hez volt jól használható, de ahogy képekből elnézegetem, azóta, mióta kipróbáltam (végül is amikor híre ment), eléggé felfejlesztették), de ezenkívül gyakorlati tapasztalatról még nem nagyon mesélt nekem senki. Aktívan használod, vagy csak volt hozzá szerencséd valamennyi időre? -
Speeedfire
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Biztos vannak olyan szektorok, ahol előnyösebb ha a kód nem opensource. De átlag felhasználásban nem jellemző ez. Aki szerintem gyorsan akar fejleszteni az használ framework-öt.
Minden megoldható framework-kel is, csak az egyik jobban a kezed alá dolgozik, míg a másik kevésbé. Ennyi a különbség, meg a logikák ahogy azokat felépítették.
Vannak különbségek, de az alapok általában ugyan azok. -
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Szerintem egy saját cms megírása jó móka, rengeteget lehet tanulni belőle, főleg a saját hibákból ugye. Cserébe baromi időigényes, tele van buktatókkal, és nem éri meg.
Ennek ellenére én senkit sem beszélnék le róla. Nem lesz se szép, se univerzális, se teljesen biztonságos, de a miénk.
Saját rendszert írni jó. 
-
trisztan94
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Framework != CMS, DE CMS==framework.
A cms-ek is frameworkok (pl a joomla), csak altalaban sajat epitesuek. Te is tudsz magadnak sajat frameworkot irni, de minek?

Sot, sajat cmst is tudsz irni frameworkkel.
Osszerakhatsz magadnak egy kocsit csavaronkent, magadnak csinalod a femdarabokat, stb, denem egxszerubb alkatreszeket venni? Na meg ha te csinalod az szakertelem hianya miatt valszeg nem lesz biztonsagos, a fek elszall, stb. Erted

-
martonx
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
"Így garantáltan megtudnám, az biztos!"
Igen"Framework-kel is megvalósítható minden, ami nélküle?"
Igen"És amit még tudni szeretnék, az az, hogy a framework ugye nem olyan kattintgatós, mint a Joomla, hanem jobban bele kell ásni magát az embernek?!"
Igen -
-
martonx
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Figyi, csináld meg pont ezt a projektet saját magad nulláról, majd amikor pár hét múlva készen vagy, csináld meg ugyanezt frameworkkel. Így legalább saját kézből lesz tapasztalatod, hogy mennyi és milyen terhet vesz le a válladról.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi a választ! És van még olyan, hogy valaki teljesen nulláról kezd el egy projektet?
Úgy kérdezem inkább, hogy framework-kel is megvalósítható minden, vagy vannak korlátok? Mennyire veszi le a programozóról a terhet? -
Speeedfire
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Framework. Sokkal gyorsabb és biztonságosabb, mint egy nulláról megírt kód. Vannak nálunk okosabbak, akik ezeket már kitapasztalták és lefejlesztették.
-
A framework-kel kapcsolatban hadd kérdezzem meg tőletek, hogy manapság mi számít "up to date" webprogramozásnak? Framework segítségével elkészíteni a weboldalt, vagy a nulláról, PHP-kódokat írva? Egyáltalán, készítenek még így weboldalakat?
-
-
Phvhun
őstag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Akkor mégiscsak ingyen proxy. Mégis miért érheti meg ez nekik?
Más: Ti mennyit kérnétek el egy időpontfoglalásos rendszerért? Ilyen naptárban lehet kattolni, hogy mikor akar konzultálni valaki azzal akinél foglalni lehet. Van benne neten keresztül fizetett foglalási lehetőség, ajaxos felülettel, social loginnel, és wordpress oldal user adatbázisát kell használja. És még sok apróság.
Vehetitek állásajánlatnak is. Részleteket tudok mondani még. -
martonx
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Ha azt vesszük legnehezebbnek, azaz 10-esnek, hogy a legutolsó kódsort is magadnak kell megírnod, akkor valahol olyan 4-5 körül lehet ugyanazt a feladatot framework-kel elvégezni.
Másrészt a framework-öknek van egy betanulási fázisa, ami egyén és tapasztalat, illetve választott framework függő, hogy kinek meddig tart. -
-
martonx
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Ez esetben framework lehet

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, arra gondoltam, hogy olyan ne legyen alatta, aminek - ahogy te is írtad - már a 0. lépésben van egy grafikus felülete, amin be lehet állítani sok mindent. A jQuery persze használható, szóval annyira nem kell nulláról megírni az egészet.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Symphony (ezt lehet rosszul írtam)"
Még mindig Symfony, f-fel, ph-val az egy CMS.Sose fogom megjegyezni, amíg naponta nem használom, de erre remélhetőleg nem kerül sor a közeljövőben

-
Tele von Zsinór
őstag
Kora reggel gyorsan belenézve a forrásába ez tűnik a lényegi résznek:
exports.main = function(){
prefs.setIntPref("network.proxy.type", 2);
prefs.setCharPref("network.proxy.autoconfig_url", "https://mediahint.com/default.pac");
}
exports.onUnload = function (reason) {
prefs.setIntPref("network.proxy.type", 0);
prefs.setCharPref("network.proxy.autoconfig_url", "");
}; -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
csabyka666
üzenetére
Attól függ, mit tekintünk "készen lévő motornak". Végül is a framework is nyugodtan tekinthető ennek, de önmagában még sok mindent nem tudsz vele kezdeni, használni is kell.
Érted, önmagában egy gépjármű motorja sem ér sokat, kell köré valami, amit hajt (úgy lesz gépjármű, és nem csak egy motor).
A CMS általában tágabb kategória, a Drupal, Joomla és hasonlók már mindenképp biztosítanak egy grafikus felületet is a konfiguráláshoz, sok mindent valóban csak össze lehet vele kattintani (a modulfejlesztést igénylő feladatokat nyilván nem)."Itt arra gondolok, hogy ne olyan legyen, mint a Joomla, ahol már eleve megírtak sok mindent."
A frameworkökben is "eleve megírtak sok mindent". Nyilván máshogy kell ezt érteni, mint egy Joomlánál például.
Szóval ennél konkrétabban kellene rákérdezned, hogy mi az, ami használható.
A jQuery teljesen más tészta, egy JavaScript library, nem nagyon vethető össze ilyen módon szerintem pl. egy PHP-alapú Symfony frameworkkel (amúgy érdemes tudni, hogy a library és framework nem ugyanaz, nagyon sokszor hibásan hívják frameworknek a jQuery-t, pedig nem az, az egy library; de nemcsak emiatt nem vethető össze, hanem feladatuk jellege miatt sem - persze majd ha valaki nem így gondolja, bebizonyítja az ellenkezőjét).=================
(#9546) martonx :
"Symphony (ezt lehet rosszul írtam)"
Még mindig Symfony, f-fel, ph-val az egy CMS.
-
Phvhun
őstag
Vajon [ez] a régióvédelmet kijátszó megoldás hogyan működhet?
Nyilván nem rejtett vpn, mert az valakinek drága lenne. Lehet hogy a player betöltődésekor spoofolja az ip címet? -
blinthun
csendes tag
Sziasztok!
Egy apró kérdőív kitöltésével szeretném a segítségeteket kérni!
Ha indulna egy online oktatórendszer, amelyben a weboldalkészítés mikéntjét sajátíthatnátok el, akkor azon részt vennétek-e?
Erről kicsit részletesebben, pár kérdés kíséretében a kérdőívben tájékozódhattok.A kérdőívet ide klikkelve tölthetitek ki.
Felhívnám a figyelmeket, hogy a kérdőív elsősorban azoknak készült, akik még nem, illetve alapszinten ismerik ezeket a dolgokat.
-
válasz
martonx
üzenetére
Amennyiben ezek, amiket felsoroltál, arra szolgálnak, mint a jQuery, akkor használhatom. A lényeg, hogy ne egy már készen lévő motor fusson alatta.
Itt arra gondolok, hogy ne olyan legyen, mint a Joomla, ahol már eleve megírtak sok mindent.
Ez így mennyire súlyos feladat?
-
martonx
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Az oké, hogy CMS-t nem használhatsz, de valamilyen framework-öt? Yii, Symphony (ezt lehet rosszul írtam), CodeIgniter stb...
-
-
Annyit még, hogy a stílust illetően nem kell sajátot készíteni, oda jók lesznek például a jQuery elemei. Ez talán könnyít rajta egy kicsit.
-
Phvhun
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Minek szivatod magadat?
CMS-eket erre (is) találták ki pluginozva, vagy ha el akarod kerülni, akkor használhatsz ajaxplorer-t, fullos feltöltős oldal két kattintással, user acc és jogosultság kezeléssel.
Házifeladatodat meg nem itt kéne megcsináltatnod velünk, hisz ezt tanultad egész évben (vagy nem). -
válasz
DNReNTi
üzenetére
Nem a nulláról, de sok tapasztalatom azért nincs a témában. A PHP-vel már vannak alapjaim, de még van hova fejlődni. Kezdetnek átrágom magam a 24 órás PHP könyvön, hogy átismételjem a dolgokat.
Nem gondolok bonyolult rendszerre, inkább a működőképesség lenne a célom, mintsem a csilli-villi kinézet, vagy a biztonság. Alapjaiban az a lényeg, hogy a regisztrált felhasználók egymás között információt tudjanak cserélni. Ez mennyire "durva"?
MOD: Kb 2 hónapom van rá.

-
DNReNTi
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Hűűű

Remélem azért nem a nulláról vágod ekkora fába a fejszét.
Oké egy ilyen megírása során rengeteget lehet tanulni de hamar kedved is szegheti. Ha jól értem itt egy saját cms/portálrendszer megírása a cél.. ami így barátok közt se tréfa. 
-
Üdv mindenkinek!
Weblapot szeretnék készíteni, és abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy hol induljak el vele.
A lényege, hogy felhasználói regisztráció után lehessen csak használni teljes egészében, enélkül csak korlátozott mértékben. Regisztráció e-mail megerősítéssel, jelszavak tárolása titkosítva...stb.
Hol célszerű kettébontani? Már egyből az indulásnál?
Fontos továbbá, hogy semmilyen CMS rendszert (pl. Joomla) nem használhatok, kizárólag saját PHP, MySQL, és természetesen HTML kódok lehetnek a forrásban. Nyilván felhasználhatok már korábban megírt részeket, de gondolom értitek, mire célzok: kész rendszereket nem ültethetek bele.A weblap lényege egy adatbázis körül alapulna, ahova a felhasználók fel tudnak tölteni anyagokat, és a regisztrált tagok ezek között tudnak majd keresni.
Bárminemű segítséget szívesen fogadok, akár könyveket, segédanyagokat is szívesen látok.
Köszönöm előre is!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sketchifun
üzenetére
Még ezt is kukkantsd meg, gyors átpörgetés alapján elég értelmesnek tűnik:
http://html5doctor.com/native-drag-and-drop/főleg, hogy mutat módosítható demót rá:
http://jsbin.com/uzovu/1357/edit"Tetszik az ötlet, még ha HTML5-ben nem is valósítható meg szimplán."
De, elég szimplán megvalósítható. Lásd a demót.
Ha majd segítség kell:
http://prohardver.hu/tema/javascript_topic/friss.html -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Na, akkor legalább rájöttél

Egyébként ha már kiterjesztesz egy meglévő JavaScript-objektumot, mint a Date, akkor már használd a prototype kulcsszót, legalábbis tudtommal úgy szabályos.
Ezek szerint neked a toISOString() kell:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Global_Objects/Date/toISOString -
sketchifun
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja értem. Ez mondjuk igaz. Tetszik az ötlet, még ha HTML5-ben nem is valósítható meg szimplán. Viszont az a gáz, hogy a JS-hez elég buta vagyok. Na majd erre kitalálok valamit.

fordfairlane Köszönöm a linket. Ez most nagyon jól lett időzítve. Ha picit ráérek, beleásom magamat! Köszönöm szépen!

-
fordfairlane
veterán
válasz
sketchifun
üzenetére
Kell minimális javascript ahhoz, hogy meghatározd, mi történjen a drag and drop folyamat egyes lépéseiben.
-
sketchifun
senior tag
válasz
sketchifun
üzenetére
Tehát nem egy "Hozzáadás a kedvencekhez" a weboldalon belül, hanem amit akarok, odahúzom. Mondjuk egy kis ikont, egy keresztet megfogva.
De ha jól sejtem, akkor nem nagyon lehetséges. 
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sketchifun
üzenetére
Nem lehetséges JavaScript nélkül működő drag'n'dropot csinálni HTML5-ben sem, mivel kellenek a JavaScript-kódodban az event handlerek ahhoz, hogy tudj reagálni a különböző eseményekre, hogy megmondd, mi történjen akkor, amikor húzod az elemet, és főleg amikor leejted azt a célhelyre.
-
sketchifun
senior tag
Olyasmire gondolok, hogy például egy DIV fejlécét megfogva át tudom helyezni, vagy például egy másik DIV-be át tudom helyezni. Például egy naptár, vagy egy feladatütemező, vagy akármi.

Vagy például csinálok egy kedvencek DIV-et, és abba bele lehet húzni például valamit. Így értem.

-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Szerk.:
Hülye vagyok. Én másra gondoltam...
-
Phvhun
őstag
válasz
sketchifun
üzenetére
Mondjuk egy böngészőablakban akarsz arrébbhúzni egy négyzetet, vagy böngészőablakba akarsz belehúzni egy fájl-t feltöltésre?
-
fordfairlane
veterán
válasz
sketchifun
üzenetére
html5-ben sem lehet javascript nélkül drag and dropot csinálni.
-
sketchifun
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Köszi a választ, aranyos vagy hogy próbálsz segíteni. De konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy látott-e már valaki ilyet, vagy csinált-e már valaki ilyet. Elméletem nekem is van, csak nem vagyok biztos benne.

-
PumpkinSeed
addikt
válasz
sketchifun
üzenetére
Szerintem lehet CSS3-al.
z-index, position, transform, transition
Ezekkel szerintem össze lehet hozni.
-
sketchifun
senior tag
Azt hiszem, jó helyen teszem fel kérdésem.
Egy ismerősöm meglibbentette előttem azt, hogy lehet csinálni az új HTML szabványban drag'n'dropot, JS nélkül. Nem nagyon tudom elhinni neki, mert hótbuta
a programozáshoz. Utánanézni se tudok, mert nincs értelmes netkapcsolatom. Légyszives valaki válaszolja meg egyszerű kérdésemet. Köszönöm nektek. 
SZERK: Lényeg, JS nélkül lehet-e drag'n'drop-ot csinálni? CSS3 játszik.

-
Phvhun
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Egyébként ráhúztam a 1.8.3-at és így az esemény húzás egyik helyről a másikra nem működik, de minden más jónak tűnik eddig.
Te a hozzá adott jquery-t használod? Szerinted megoldható ez a probléma egyszerűen? -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A MysqlDate függvényben az nem túl jó, hogy a data paramétert átadod, de semmit nem kezdesz vele
Első körben nagyon sok dolgot itt írattam át vele, de később rájöttem, hogy nem szükséges nekem ez. Ezért ilyen módon meghagytam, hátha valamit módosítani kell rajta.Viszont jó az, hogy a title-t kinullázod ebben a fv.-ben? Ha ezt csinálod, akkor hogyan jelenik meg a naptárban?
Látod, ez lehet hogy gond neki. Chrome simán megeszi őket.
Aztán valami CSS-beli probléma nincs az oldaladon, ami FF alatt kilőheti a naptárbejegyzéseket valamilyen módon?
Egyszerűen nincs semmi a html azon részében ff alatt, aminek lennie kellene. Chrome alatt ott van, de ff alatt nincs. Én is css-re gondoltam, hogy nem jól jeleníti meg, vagy nem jó helyen stb. De nem. Nincs is benne a forrásban amit az ajax callback visszaad.De a title irányba mozgok első körben, hátha beválik.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
A MysqlDate függvényben az nem túl jó, hogy a data paramétert átadod, de semmit nem kezdesz vele, inkább a globális változót, az eventData tömböt módosítod. Míg az events-en belüli AJAX success callback-ben átadod a paramétert. De ez még nem olyan hiba, ami miatt nem kéne, hogy működjön, csak jelzem, hogy nem logikus. Viszont jó az, hogy a title-t kinullázod ebben a fv.-ben? Ha ezt csinálod, akkor hogyan jelenik meg a naptárban? Nem ismerem a plugint, ez nem jelenthet gondot? Pont azt néztem a plugin oldalán, hogy mindenhol ki van töltve a title, sehol nem marad üresen.
Aztán valami CSS-beli probléma nincs az oldaladon, ami FF alatt kilőheti a naptárbejegyzéseket valamilyen módon? -
Phvhun
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Melóban nem használhatsz ff-ot?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ennyiből áll jelenleg a kalendár js fájl. Semmi mást nem használok fel. Itt lehet csak a hiba szerintem. Máshol nem tudom elképzelni, de lassan vége a melónak aztán debuggolhatok ff alatt...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Én is valami ilyenre tudok gondolni. Magába a naptárbejegyzésekbe html kódot pakolok json repsone-al. Még itt tudok elképzelni hibát. Hogy a böngésző motor ezt nem szereti annyira."
Így ebben a formában ez kizárt, hogy a Firefoxnak azzal lenne baja, hogy JSON-formátumban fogadod a választ a szervertől, és azt felhasználva dolgoznál, ráadásul jQuery-vel mindezt... Attól függ, hogyan csinálod.
Azt viszont simán el tudom képzelni, hogy magának ennek a naptáras pluginnek van valami API-ja, és ha nem azt használod, hanem jól felülírod mondjuk a tartalmát valamelyik részen, akkor jól szétvágod a működését (ami miatt nem hibáztatható a plugin). Az egyik böngészőben valahogy ennek ellenére működik, másikban nem. Nem tanulmányoztam a plugin doksiját, de gondolom van jó módja a naptárba való események bepakolásának. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
ha nem teljesen szabályosan csinál vmit az ember, de az egyik böngésző toleránsabb a másiknál az adott kódra
Én is valami ilyenre tudok gondolni. Magába a naptárbejegyzésekbe html kódot pakolok json repsone-al. Még itt tudok elképzelni hibát. Hogy a böngésző motor ezt nem szereti annyira.
Este majd csinálok egy jsfiddle verziót, aztán ott elkezdtem nulláról bepakolni, hátha rájövök a hiba okára, hogy hol hasal el.
Sajnos a firebug nulla hibát jelzett a konzol felületen, az ajax respone is megjön. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Eléggé ki lett bővítve a kód, gondolom valamelyik része nem tettszik ff-nek."
Nálam működik maga a plugin FF-ben. Ezek szerint a kódbővítésnél lett elkövetve valami hiba, nem pedig a plugin rossz.
Konkrétabbat kód híján elég nehéz lenne mondani, de nyilván elképzelhető olyan eset, hogy egyik böngészőben műxik, másikban nem (pl. ha nem teljesen szabályosan csinál vmit az ember, de az egyik böngésző toleránsabb a másiknál az adott kódra). -
trisztan94
őstag
Az miért van, hogy a google analytics nem hajlandó megtartani egy nyelvet?
Sztori:
Ügyfélnek megkonfiguráltam az analytics kódot az oldalba. Alapból angol nyelvű volt a chrome, úgy lett beregizve az analyticsbe, így angol lett az analytics ugye.. Átállítottam neki a böngésző nyelvét magyarra, töröltem a cookie-kat, és még mindig angol az analytics. Bementem a beállításokba (az analytics beállításaiba), ott is átállítottam a nyelvet, akkor magyar lett, de ha kilép belőle és vissza, akkor megint angol lesz. Ha utána megint bemegyünk a beállításokba, akkor a "Language"-nál azt írja, hogy "magyar-hun", csak a save gombra kell kattintani, hogy megint magyar legyen... De ugye nem akarjuk, hogy minden látogatáskor be kelljen állítani a nyelvet.
-
Speeedfire
félisten
Tapasztalt már valaki olyat, hogy egy jquery plugin nem úgy működött egyik böngészőben, mint a másikban?
Konkrétan a jquery fullcalendar-t használom. Chrome alatt megjelennek a bejegyzések, de ff alatt nem.
Gondoltam biztos css hiba és azért nem jelenik meg, de a html kódban sincsenek benne az elemek.
Eléggé ki lett bővítve a kód, gondolom valamelyik része nem tettszik ff-nek. -
GG888
senior tag
-
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez marhajó, sosem tudtam szemléletesen magyarázni
Ezt képet berakom a tananyagos prezentációba. Remek 
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94
üzenetére
Az még a jövő zenéje.

(#9509) trisztan94
CSS

-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Amúgy mivel csináltad az oldalváltás effektust?

-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
http://i.imgur.com/1sTe5dB.jpg
Szerintem kicsit kene csiszolni a mobil megjelenesen

-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ez a SW-s kép...

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Azért írja felül a #ktvcontent div meghatározás, mert az egy specifikusabb stílusdefiníció, id-ra és azonbelüli divekre vonatkozik, tehát jobban behatárolt, mint az általánosabb, "csak" egy osztályra vonatkozó .alapminipopup-ban lévő rész: erre a legjobb bizonyíték az, ha ezt kicseréled erre:
#ktvcontent .alapminipopup
(ergo itt is elérakod az id-t)
Ezenkívül az .alapmini:hover .alapminipopup részt is erre:
#ktvcontent .alapmini:hover .alapminipopupÍgy már egyből láthatod, hogy érvényesülnek a kívánt beállítások.
Ezt a felüldefiniálási sorrendet egyébként szerintem ebből a Star Wars-os ábrázolásból elég jól meg lehet érteni:
http://www.stuffandnonsense.co.uk/archives/css_specificity_wars.htmlA fenti példa, tehát a #whatever .whatever mondjuk pont nincs az ábrán, de az látható a képen, hogy az azonosító-jellegű stílusmegadások igen "erősek".

-
GG888
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
ktvcontent-ből a font-size-ot vedd ki, és az alapmini classra rakd át
-
Phvhun
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Na hát meg lehet növelni a tv méretét.
-
PumpkinSeed
addikt
Igen ezt én is észrevettem.

(#9500) Phvhun
Azért ilyen a tartalom mert ketten készítjük az oldalt és ebből én csak a megvalósító vagyok, és nem tudok kreatív lenni a tv-s ötlettel, mert túl nagy lesz a tartalom ahhoz, hogy a tv-ben elférjen. 13 csatorna logóját kell majd megjeleníteni itt.
-
GG888
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
#ktvcontent div {
font-size:27px
}Ez teljesül.
nem a classodra vanatkozó 30px
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Hardverfogócska a kertben
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Elektromos autók - motorok
- AliExpress tapasztalatok
- Házi hangfal építés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest