Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phvhun
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Szerintem értelmetlen így elrejteni felugróba a tartalmat, vagy ha már ezt csinálod, akkor legyél kreatív, és a tv képernyőjén jelenjen meg.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94
üzenetére
Én még ilyet ott nem tapasztaltam. Viszont a jobbaknál van olyan, hogy designt lehet vásárolni, de az meg már nem az, hogy valaki kiír egy feladatot és arra adnak árat, hanem csak ilyen önálló unalom munkák eladása.
Amúgy nem tudja valaki, hogy itt a hoverre felugró rész betűmérete miért nem teljesül?
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Ha jol emlekszem volt egy olyan is, hogy nincs kotott ar, hanem bekuldod a koncepciod es te irod meg, hogy mennyit szeretnel elkerni. De lehet keverem valamivel.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94
üzenetére
A 99designs-nál fixek a bérek, ott megmondják az árat és lehet munkákat küldeni. Az indiaiak nem tudnak olcsón elvinni mindent

-
válasz
trisztan94
üzenetére
Köszi a választ! Állami portfólióba tartozó cég vagyunk, így mindenképpen pályáztatni kell, és csak megfelelő referenciákkal, tanúsítványokkal, minősítésekkel, nullás NAV-os igazolással rendelkező pályázók jönnek számításba (mástól nem is fogadhatunk el ajánlatot), tehát a himi-humi és külföldi cégek eleve kiestek, a kisebb, egyéni fejlesztők szintén. Egyébként nem a legolcsóbb megoldást keressük, hanem egy jó ár/érték arányú, kellően rugalmas együttműködési koncepciót.
-
trisztan94
őstag
Az a baj, hogy a legtobb cegnel nem a legjobbat hanem a legolcsobbat keresik. Ezert is letezik a freelancer meg a 99designs, ahhol indiaiak szarer hugyert elvallalnak mindent (es altalaban olyan is). A masik, pedig az, hogy valakinek a valakije csinalja szarul, de baromi sok penzert (vagy ingyen eloleptetesert)
Amugy egy ilyen palyazat kinezetet le tudod csorni a freelancer-rol vagy mas ilyen oldalakrol.
-
Sziasztok, tudnátok linkelni néhány, weboldalfejlesztésre kiírt pályázatot? Túrom egy ideje a guglit, de szinte csak támogatási pályázatokat találok, nekem pedig olyan kellene, amit egy adott cég írt ki webfejlesztőknek, a webes megjelenés kialakítására, fejlesztésére. A helyzet az, hogy a cégünk hamarosan kiír egy pályázatot ebben a témában, és jó lenne látni, hogy szokott általában kinézni egy ilyen felhívás.
Köszönöm előre is, ha találtok/tudtok vmit! -
GG888
senior tag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Jelen esetben nem fontos a biztonság, csak hogy egyedi legyen az adott számsorozat/azonosító
-
Phvhun
őstag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Random.org api-ja garantáltan kriptográfiailag biztos id-t ad vissza.
-
Tele von Zsinór
őstag
Egyszerűbb és gyorsabb, de az uniqid nem kriptográfiailag biztos (így van vajon magyarul a criptographically secure?).
Biztonságos random generálás nem egy egyszerű feladat. Nézd meg például a CryptLibet, ahol több forrás entrópiáját tudod kombinálni egy erősen megjósolhatatlan véletlen értékhez.
-
GG888
senior tag
Egyedi id generálásra egy ilyen megteszi szerintetek?
$hash = 0;
for ($i=0; $i < rand(1000,4000); ++$i) {
$hash ^= md5(substr(str_shuffle("0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ"), 0, rand(1,10)));
}
$time += microtime(true); -
Sk8erPeter
nagyúr
Hátha valaki mást is érint, aki osztott tárhelyen van: ha frissítik a phpMyAdmint (pl. a teljes cPanellel együtt), akkor 4.0.5-ös verzióval ne lepődjetek meg, ha egy nagyobb adatbázis exportálása memóriakorlátokba ütközik, és kaptok egy "NetworkError: 500 Internal Server Error - https://........./phpMyAdmin/export.php" hibát (bár a hibaüzenet a böngészőben az lesz, hogy "A fájl nem található", fejlesztőpanelen látszik az előbbi), erről már készült bug report:
http://sourceforge.net/p/phpmyadmin/bugs/4046/
Átmeneti megoldás az újabb frissítésig felrakni egy korábbi, 3.5.x verziójú phpMyAdmint (legfrissebb a 3.x-ágból a 3.5.8.2) valamelyik publikus alkönyvtárba, de ne felejtsétek el korlátozni a hozzáférést IP-címre, pl. .htaccess-fájlba rakjátok bele:Order deny,allow
Deny from all
## http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_authz_host.html#allow
Allow from 127.0.0.1
Allow from xxx.xxx.xxx.xxx # cseréld le az x-eket a saját IP-címedreés igen, ha kell az exportálás funkció, és dinamikusan változó IP-címed van, akkor minden alkalommal frissítsd a .htaccess-fájlban ezt az infót az aktuális IP-címedről, tök felesleges, hogy publikusan elérhető legyen bárkinek a phpmyadmin (és a teljes exportálás funkció többnyire nem kétpercenként kell).
Gondoltam jelzem, mást ne érjen meglepetésként a dolog. -
ahetaton
csendes tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Igen CMS, de mint említettem fasthostos szerveren volt eddig és ott nem volt baj.
Ezért biztos, hogy jó a kód.
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Kiveve ha van ra penze
(van olyan tarhely szolgaltato ami megcsinalja a kodod ha gaz van - nagyobb csomagoknal neha ingyen
) -
trisztan94
őstag
válasz
ahetaton
üzenetére
Nezd meg consoleban h minek a betoltese tart sokaig.. Lehet h a google analytics vagy valami cdn-es script. Vagy sok a kulso script, akarmi lehet.
Rakd fel ingyenes tarhelyekre (atw, 000webhost) nezd meg ott hogy hogy teljesit szinten consoleben majd vesd ossze az adatokat. Ha vala.iert valami lassu a godaddyn akkor irj nekik.
Cms alapu az oldal? Lehet a sok adatbazis keres miatt van.
-
ahetaton
csendes tag
Sziasztok!
Van egy weboldal ami nem iszonyat gyors, de nem is lassú.
Át kellett költöztetnem, saját szerverről, godaddy premium tárhelyre.Semmi hibaüzenet, minden funkció jól működik.
Viszont dög lassú. Majd 1 perc alatt jön be az oldal (ha becachel akkor gyorsabb mint a google
).Oldalfelépítéssel semmi gond, tehát nem ilyen tanácsokat szeretnék, hiszen másik szerveren jól ment.
Inkább valami php.ini-s configgal lehet esetleg baj?
Köszi
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Ha kelloen optimizaltan/logikusan van felepitve egy json fajl, (nem feltetlen json, ez csak egy pelda) akkor gyorsabban tudod lekerni belole az adatot, mint egy adatbazisbol.. Gondolom en.
Hogyan indexelsz egy json fájlt? Hogyan szűrsz, hogy rendezel JSON fájlba? Hogyan biztosítod a konkurens adatkezelést. (lock, tranzakció) ?
Ha van egy adaforráskezelő komponensed, amelyik ezeket megoldja ugyanolyan transzparens módon, mint ahogy megoldja ezt egy relációs adatbáziskezelő, akkor nincs gond, még akkor sem, ha nem SQL alapú. Ha nincs ilyen adatkezelő komponens, és neked kell az alkalmazásodban implementálni, akkor könnyen korlátokba ütközöl.
Egyébként ja, perzisztencia - perzisztencia. Csak az egyik magas szinten strukturált, a másik meg nem. A közvetlen fájlkezelés tekinthető a legalacsonyabb szintű perzisztenciának.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
"Ha kelloen optimizaltan/logikusan van felepitve egy json fajl"
Az mit jelent?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"akkor gyorsabban tudod lekerni belole az adatot, mint egy adatbazisbol.. Gondolom en."
Szerencse, hogy hozzátetted a "gondolom én" mondatot is, így legalább senki nem veszi komolyan.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na jó, a szemétkedést nem kell magadra venni, de ez a kijelentés vicc kategóriának is rossz. Egy idő múlva - remélhetőleg - meg fogod bánni, hogy leírtál egy ilyen mondatot. 
Nagyjából annyira értelmes ez a kijelentés, mintha azt írnád, hogy egy JSON-alapú webshopmotor is tök jó lehet. Hagyjuk már. Még mindig nem reagáltál amúgy arra, hogyan is pakolsz össze egy komplex, jó összetett lekérdezést ezzel a remek módszereddel. Mondjuk ezt az álláspontot inkább ne védd, mert nehéz elképzelni, hogy jól jönnél ki belőle.
"Amugy pont most irok egy adatbazis nelkuli hozzaszolasi rendszer félét a blogomra (mert baromira unatkozok, azé ) és eddig nagyon szepen megy, ott is json alapu az egesz."
Aha, most tök jól bebizonyítottad az igazadat azzal, hogy néhány hozzászólást tök jól ki tudsz olvasni, vagy épp elmenteni.
Amúgy hogy lehet unatkozni? Hogyan kell olyat?
================
(#9473) Athlon64+ :
kezd lassan megint az az érzésem lenni, mint a másik topicban, hogy valaki butaságokat terjeszt, de a végén mi kérünk elnézést.
===================
(#9474) Phvhun :
attól függ. Sztem idegesítő is lehet, itt a példában hű de csillivilli, de elvonja a figyelmét az embernek az érdemi tartalomról.===================
(#9475) trisztan94 :
"Jingling tapasztalatok? Tényeg működik?"
ha sokat mondogatod, biztos
-
trisztan94
őstag
Lehet, hogy csak az álmosság beszél belőlem, mindegy

Más:
Jingling tapasztalatok? Tényeg működik? -
Phvhun
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
lyajj..
Még van időd beismerni hogy csak álmatlanságtól gyötört kábult állapotod miatt keringenek ki a fejedből ilyen gondolatok a fórumba.
Más: nektek mennyire tűnik menőnek, vagy inkább idegesítőnek, ha az orrom előtt ugrálnak be egy oldalon a képek meg szövegdobozok, ahogy görgetek,
mint pl itt: [link]
Teljesen értelmetlennek tűnik, de amikor nézegetem az ilyesféle témákat, és visszanézek a statikusabb változatokra, azoknak olyan gagyi hatásuk van. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Áhh, a különböző SQL szerverek gyorsítótárazási megoldásai csak marketing célokat szolgálnak!

-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Meg mindig nem ertek veled egyet

Ha kelloen optimizaltan/logikusan van felepitve egy json fajl, (nem feltetlen json, ez csak egy pelda) akkor gyorsabban tudod lekerni belole az adatot, mint egy adatbazisbol.. Gondolom en.
Mondjuk szivesen megneznek egy sebesseg tesztet a kettorol, kivancsi lennek a vegkifejletre.
Amugy pont most irok egy adatbazis nelkuli hozzaszolasi rendszer félét a blogomra (mert baromira unatkozok, azé
) és eddig nagyon szepen megy, ott is json alapu az egesz. (Mivel github pages-en nincs se php se ab) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
"Ha valami jol van megirva, akkor az (szinte) minden "adattarolasi" modszerben mukodik."
Bullshit.
Gondold már végig egy kicsit, hogyan is állítasz össze egy komplexebb lekérést a remek JSON-ös struktúráddal, és mennyi idő alatt fog annak a több fájlból történő összeszöszmötölése lefutni egy tisztességes JOIN helyett. Meg azt is gondold végig, hogy mennyire fogja megérni egy milliós nagyságrendű rekordot tartalmazó JSON-fájlt beolvasni ahelyett, hogy a megfelelő adatot kérnéd le az éppen erre kitalált adatbázisból. Ezernyi problémát vethetnék fel, ami gátat szab ennek az elképzelésnek, és ami igazolja, hogy már belekezdeni sem érdemes, szóval asszem az ilyen magasröptű általánosságokat hagyhatjuk "a hanyatló nyugat ópiumának".
(Gy.k.: A tanú.)
Egyelőre csak az adattárolási módszerek előnyeiről/hátrányairól van szó, nem biztonságról, amit jelen esetben tekinthetünk irrelevánsnak is. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem feltetlen. Ha valami jol van megirva, akkor az (szinte) minden "adattarolasi" modszerben mukodik. Sot, egy json fajlokkal mukodo motor meg gyorsabb is lehet egy adatbazisnal. Igaz, itt a biztonsag az egyik fo kerdes, de itt megint oda terunk vissza, hogy valami jol legyen megirva. Egy szarul megirt ab keres is lehet olyan karos, mint egy szarul levedett fajl amiben adatokat tarolunk.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
Aha, hát az olyan is.
-
landy69
csendes tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Köszi. Kiegészítő volt a probléma.
Firefoxba ez: Shockwave Flash 11.8.800.94.
Chromba: nem tudom, mert azonnal töröltem. -
biker
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
szerintem a credites rész miatt több.
mert gondolom valahogy a credit account kezelés (jóváírás, feltöltés paypal/sms) is meg kellene oldani
-
trisztan94
őstag
válasz
landy69
üzenetére
Nezd meg a chrome es firfox kiegeszitoket, hogy van-e ott valami gyanus, kapcsold ki az osszeset es ha meg mindig fennall a jelenseg, akkor biztos nem egy kieg csinalja.. Ha eltunik, akkor egyesevel kapcsolgasd be oket, es amelyiknel elojo az csinalja.
Tudsz feltolteni egy kepernyokepet a jelensegrol?
-
landy69
csendes tag
Sziasztok.
Légy szíves segítsetek nekem.
A probléma: Szinte az összes honlap aljára a Chrome és a Firefox böngészőm beszúr egy kb 20 px magas területet egy 1px-es fehér pöttyel. Betöltődik a honlap, majd kb 1 másodperc múlva le fut egy script és ezt a pár sort a honlap mögé pakolja (ez aáv az 1pixelel):

És nem a honlapok vírusosak. Az első 10 honlapot néztem meg erre a kúlcsszóra: honlapkészítés és mindegyik honlap aljára berakja.Amit tettem ellene: Gyors és lassú vírusirtást csináltam a gépemen. (Microsoft Security Essentials és SpyWare Terminator 2012-vel). De semmi, továbbra is fenn áll, ez a probléma szinte
az összes honlapnál.Pár kép a scriptről amit minden honlaphoz hozzá rak:

Köszi előre is.
-
orion-7
csendes tag
Sziasztok!
Ha van olyan itt, aki vállal weblap készítést, akkor írjon nekem, a következőt kérném:
a weblapon lesznek elérhető dokumentumok (videó,prezentáció,egyéb más dokumentum), amiket a felhasználók megtekinthetnek, de csak a saját accountra bejelentkezés után. Ezen belül mindenkinek lesz egy virtuális számlája, amin kreditek lesznek. ezeket lehet majd arra költeni hogy megtekintsék a dokumentumokat. A megvalósítás a lényeg, a dizájnt én csinálom.
További megbeszélés és részletek e-mailben. Írjátok meg hogy kb mennyiért vállaljátok, mennyi idő alatt?
Üdv!
-
Phvhun
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Megnézem mikor írsz át egy meglévő fórummotort ilyenné.

-
Locos1981
csendes tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
????
-
Locos1981
csendes tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Mi van?
Érthetően nem tudod leírni?
-
Phvhun
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Mi baj azzal, ha egyik szerón fut a fórum, és egy másik szerón meg a mysql, és akkor nem kell az iframe-es gányolás.
-
Kommy
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
köszönöm, akkor marad az iframe.
-
trisztan94
őstag
Az iFrame a legjobb megoldás szerintem..
Maximum még egy aszinkron (ajax) kéréssel lehet lekérni a megadott oldal dom-ját és beilleszteni a sajátba, de egy az, hogy nem a leggyorsabb folyamat, másik pedig, hogy nem is fog biztosan helyesen megjelenni..
Nézd meg iFrame-mel is, meg aszinkronnal is, amelyik jobb azt használd

-
Kommy
veterán
Sziasztok van egy ismerősnek a webnode-nál egy ingyenes tárhelye, és szeretne rá egy fórumot, de ott nem megoldható, felajánlottam neki, hogy a tárhelyparkos oldalamon megcsinálom neki a fórumot, de úgy kéne, hogy ez az ő oldalán jelenjen meg. iframe-en kívül ez máshogy megoldható?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Alternatíva magára a lejátszóra (kissé kiforrottabb, konfigurálhatóbb):
http://www.jplayer.org/latest/demos/ -
válasz
trisztan94
üzenetére
Már kész is van!
Köszi!
automatán csinál mindent, azaz php-val szedi ki a listád ahogy mondtad. -
trisztan94
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére

Arra figyelj a html5-ös zenelejátszóval, hogy minden böngésző más-más kiterjesztést támogat,így ha html5-öset akarsz berakni akkor konvertálgatni kell..
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Jaaaaa!
Most már értem!
Már találtam is ilyet: [link]
Köszi! -
trisztan94
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szerintem nem érted, hogy mire gondolok, itt egy gyorsan összedobott példa:
<audio controls>
<source src="horse.ogg" type="audio/ogg">
<source src="horse.mp3" type="audio/mpeg">
Your browser does not support the audio element.
</audio>Így néz ki egy html5-ös zenelejátszó. Annyit kell tenned, hogy abból a mappából, amikbe a lejátszandó zenék vannak php segítségével kigenerálod az útvonalakat.. érted.
<?php
echo "<source src='$eleresi_ut' type='audio/tipus'>;
?>Ez persze nem így néz ki, de a lényeg megvan..
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Az lenne a cél hogy online lejátszható legyen a szám weblapon belül.
-
trisztan94
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát akkor tudod, hogy hogy működik, miért nem jó így?

Ha valamilyen okból kifolyólag nem szeretnéd ezt, akkor biztos léteznek olyan (sztem flash) megoldások, amik rá állnak egy mappára, de azok backendje is valószínüleg php, mivel kliensoldalról nem tudsz hozzáférni a szerveren tárolt adatokhoz.
-
válasz
trisztan94
üzenetére
php generálásom eddig is volt fileokra gyárilag.
http://mcextreme.dyndns.info/kepek/new4/
tudom nem biztonságos de nincs olyan adat ami ne lenne publikus a szerveren -
trisztan94
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A php generálás rögtön megjelenik, így minden frissítéskor az aktuális tartalom jelenik meg. valahogy így néz ki: [link]
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Na ez az amit nem szeretnék, pont az a lényeg hogy ha valaki felölt valamit akkor egyből megjelenjen.
-
trisztan94
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy "zene" mappába berakod az összes zenét, majd php-val kigenerálod a linkeket oda, ahhol kell a zenelejátszónak..
google: list directory content php asszem első SO-os kérdésben van példakód
-
Hali mindenkinek!
Weblapra keresek ingyenes akár flash akár html5 alapú mp3 és flac lejátszót.
Mindenképpen olyan kell ami teljesen automatikusan csinál playlistet ha a webszerverre új zenét rakok fel. Tehát ne nekem keljen a playlistet kézzel megcsinálni linkekből hanem a lejátszó "tudja" hogy az adott könyvtárban milyen lejátszható fileok vannak. (ez egy kis gép apache és mysql van)Esetleg ugyan ilyen módon videót is tudna lejátszani az jó lenne.
Ötletek?
Köszi előre is!

-
GG888
senior tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Regisztrált
2006-02-01 16:35, azaz 2759 napja
és még mindig fanatik vagyok...ez a szomorú
-
GG888
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
én anno a mailinator.com -ot használtam, nemtudom azok élnek-e még...
Az meg nálam nem csinosítgatás, hogy csináltam egész pontosan 2 divet, 15 sor css-sel, és csak utána kezdtem el írni a formot

Annyi a különbség, hogy most előbb lett szép, mint a JS validáció (de szerintem maradok a ToastMessagenél, beleszerettem
(az meg nem rondít végülis a formon, szóval nem vagyok se hátrébb se előrébb)) -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, hogy erre gondoltál itt, valóban, el is felejtettem, kreatív!
(Vagy inkább rohadék módszer. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) Na de akkor ezt minden üzenetedbe bele kellene passzírozni. Mondjuk engem annyira amúgy sem izgat, ki, mikor látta a privátot, amit küldtem neki, majd válaszol, ha úgy tartja kedve. 
-
Sk8erPeter
nagyúr
"mert ha onload nyílna meg, akkor minden látogatónak az virítana a fejébe, amint felkeresi az oldalt."
Őőő, feltételekről hallottál már?
"JS validálás is lesz, egyelőre legyen funkcionális az oldal, aztán majd lehet ilyenekkel csinosítgatni"
Máris elkezdted a csinosítgatást ezek szerint, anélkül, hogy a regisztrációs form rendesen működne. JavaScripttel dobálod fel az ablakot, de még nem tudod, hova írd ki az üzenetet, ennek így nem túl sok értelme van.
Ha elkészíted a validációt, nyilván először mindig szerveroldalon készítsd el, JavaScript nélkül is hibátlanul működjön, és csak utána foglalkozz azzal, hogy először is megcsinálod a validációt kliensoldalon IS (nem pedig először feldobálod a formot!), és aztán azt, hogy hol dobódjon fel a regisztrációs form, na az már tényleg a csinosítgatás része. Szerintem ez a logikus sorrend, no de nem vagyunk egyformák. Meg a lényeg, hogy jól működjön (mondjuk pont ebben segít a megfelelő sorrend
)."E-mail validálás nincs, megrendelő nem ragaszkodott hozzá, én meg személy szerint utálom, hogy ha pl. le akarok tölteni valmait, akkor nem hogy be kell regisztrálnom, de még az aktiválómailt is kaparhatom elő.
regel, belép..elég gyors"
Igen, de gondolom vágod, hogy ennek meglehet a hátulütője is, hogy nem is gondolja annyira komolyan a regisztrációt a felhasználó.
Mondjuk az is igaz, hogy nagyon egyszerű átmeneti email-címet létrehozni (http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html).Ez a PHP_SELF remek, de tök felesleges, ahogy már írtam.
-
Phvhun
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Privát üzi elolvasottságát meg tracking pixellel lehet megoldani, mert ph (még) nem szűri úgy mint a levelezőkliensek.
-
GG888
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
mert ha onload nyílna meg, akkor minden látogatónak az virítana a fejébe, amint felkeresi az oldalt.
JS validálás is lesz, egyelőre legyen funkcionális az oldal, aztán majd lehet ilyenekkel csinosítgatni, meg ajaxxal lekérni, hogy van-e már ilyen username.
E-mail validálás nincs, megrendelő nem ragaszkodott hozzá, én meg személy szerint utálom, hogy ha pl. le akarok tölteni valmait, akkor nem hogy be kell regisztrálnom, de még az aktiválómailt is kaparhatom elő.
regel, belép..elég gyors.Nem colorbox.
van egy display:none divem, amiben benne van a regisztrációs form, meg minden kehe.
rgba (0,0,0,0.6) a background, z-index:9999 stbstb.
gombra kattkor display=block és ott is van mint egy popup. (azt mondták olyasmi legyen, mint a teszveszen, hát összedobtam egy ilyet)Amit elfelejtettem az előbb megírni a kódba, hogy ezt használom.
$PHP_SELF = $_SERVER['PHP_SELF'];
Működik minden prímán már, mail is, adatbázisba is bekerül. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Ha hibás a regsiztráció, akkor a felhasználó nem látja mit rontott el, mert az index.php-ra irányítja vissza a form, a #dim meg persze nem nyílhat meg onload, csak ha újra a regisztráció gombra nyom."
Miért ne nyílhatna meg onload?Amúgy ha ez valami Colorbox-szerű overlay-ben jelenik meg, akkor a style.display állítgatása nem jó megoldás, akkor az API-t kell használni. Bár úgy tűnt, valami saját megoldást használsz.
Az meg elég gáz, ha az echo $PHP_SELF helyesen működik, mert akkor a register_globals beállítás nincs kikapcsolva. Inkább $_SERVER['PHP_SELF'], de ez amúgy is tök felesleges az általad mutatott esetben, az action-attribútumban, amikor annyit akarsz csinálni, hogy ugyanarra a lapra irányítod az űrlapot - erre az a megoldás, hogy egyszerűen üresen hagyod az action-attribútumot:
<form action="" .....>"a régebbi regisztrációs rendszerben Toastmessage-eket használtak"
Ezzel nincs is semmi gond. Kissé szebb módja az üzenetkiírásnak, mint a mezei alert()-ek használata.Ha eddig nem tetted, validálj kliensoldalon IS, ne csak szerveroldalon, és akkor nem kell a lapnak újrafrissülgetnie egy elcseszett mező miatt. Mondjuk a Toastmessage plugin használatából feltételezem, van már valamilyen szintű validálás, csak akkor nem értem, hol jön a képbe a lap-újrafrissülés, amikor még nem volt sikeres a regisztráció.
Plusz validálhatsz AJAX-szal is más jellegű adatokat (amik nem ilyenek, mint hogy ki van-e töltve egy mező), és ha minden oké, csak akkor küldöd el a formot a szervernek végleg, és dolgozod fel, majd esetleg frissíted újra a lapot bejelentkezve. De ha e-mail-megerősítés szükséges a regisztrációhoz amúgy is (ami nem hülyeség, sőt), akkor erre sincs szükség, egyszerűen elintézhető lap-újrafrissülés nélkül az egész. -
GG888
senior tag
Na közben egy olyanra gondoltam, hogy a levélküldés előtt, validáció után, meglesi ezt a $FORMOK változót a kód.
Ha false értékkel tér vissza, akkor kiiratok egy kis js-t<script type="text/javascript">
document.getElementById("#dim").style.display = "block";
</script>"Megnézzük mi lesz...
szerk: nem vált be

-
GG888
senior tag
Bevetettem egy PHPmailert, azzal nincs is probléma,
plaintextbeszövegként, meg htmlmailbeüzenetbe is szépen megkapja a regisztráltuserfelhasználó amit meg kell kapnia, viszonta formmalaz űrlappal kapcsolatban problémába ütköztem.if(isset($_POST['submit'])) {
if($_POST["ac"]=="sendmsg"){
$FORMOK = TRUE; // $FORMOK -->ha FALSE nem megy el a levél és hibát dob.
...validációs rész, nem fontos most....
<form method="post" action="<?php $PHP_SELF ?>" id="regForm" name="regform">A gondom az, hogy ezt az egész regisztrációt index.php-ról nyitom, egy #dim nevezetű áttetsző hátterű div-be.
Ha hibás a regsiztráció, akkor a felhasználó nem látja mit rontott el, mert az index.php-ra irányítja vissza a form, a #dim meg persze nem nyílhat meg onload, csak ha újra a regisztráció gombra nyom.
(Természetesen az oldal újratöltése nélkül.)Erre kéne valami megoldás.
-
GG888
senior tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Nincs gondom HTML email küldésével, de mivan ha valakinek a levelezője nem támogatja a HTML leveleket.
(tudom manapság ritka, de már céges környezetben is találkoztam ilyennel)
Kipróbálom majd ezt a swiftmailert, ha nem határidős munka lesz (vagy nem ennyire szűkös...) -
fordfairlane
veterán
Vagy van altBody (vagy hasonló), mint egy PHPMailernél?
Nincs. A mail egy sima email transzport szolgáltatás. Kábé annyit tud, hogy a fejlécek paraméter mögé rakja a tartalom paramétert, és van külön bemenet a címzettnek, meg a tárgynak, így azt nem neked kell a fejlécparaméterek közé befűznöd.
Ez max plain textre jó, és már HTML tartalomnál is ismerned kell a módját, hogyan kell kódolni a tartalmat ahhoz, hogy a címzett rendesen megkapja. Ezért is használják a legtöbben a különféle mailer könyvtárakat.
Swiftmailer-t ajánlom, nekem bevált.
-
Phvhun
őstag
Na egyébként az alapvető problémám az az, hogy itt nem csak fejlesztéshez kell az eszköz, hanem van hogy marketinges kutatás tervezéséhez, ami pl nem feltétlen ugy zajlik, mint egy szoftver készítése. Menetközben a feladatok gyakran változnak projekten belül is, szóval kicsit kaotikus a helyzet. Van hogy egyedül dolgozom, van hogy külsősökkel, akiket nem feltétlen lehet rávenni az aktuális project management eszköz használatára, meg ilyenek vannak.
Plusz ugye van 1000 féle eszköz, amiket végig kéne próbálgatni, de most pl tesztelem a pivotaltrackert, amibe bele lehet integrálni a campfire-t a dolgozók közti kapcsolattartásra, de ez ugye 2 külön gyártó, szóval keveredik a felhasználói élmény, más az UI, etc.. Tehát jobb lenne 1 tool, ami ellát mindent.
Most pl az asana-t használjuk, csak azzal is az a gond, hogy nem lehet benne rendesen kommunikálni, szoval arra meg ott a gmail, de ott meg elvesznek az utasítások néha, meg nem lehet asanában levelekre linkelni, amiben egyéb információk vannak a task befejezéséhez. -
Phvhun
őstag
Elképesztő hogy mit művelnek ezek az atlassian-nál.
Ilyen mértékben teljeskörű és szinte tökéletes minőségű munkát elősegítő szolgáltatás csomagot még sosem láttam. Eddig a bitbucket-et használjuk gitelésre, nagyon meg vagyunk elégedve vele. Remélem hogy ez a jira megfelelő lesz. -
Phvhun
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Volt valahol nemrég egy vizszintesen és függőlegesen is középre igazító snippet, ami valami new york timesben is megjelent, annyira pofonegyszerű volt. tud erről valaki valamit? sehol nem találom.
szerk: [ez] így miért nem működik? Amikor a zöld szövegre megyek, akkor a fekete szöveg meg kéne nőjön.
szerk2: hogyen lehet megoldani értelmes együttműködést 2 ember között távmunkában? ha levélben jönnek a feladatok, akkor azok elvesznek néha, meg nehezen kereshetők ha már öbbszáz levél között kell turkálni.
-
-
CSorBA
őstag
Azért gyakorlat alapján legtöbb esetben nem szükséges a szülő-gyerek viszony selector használata. Szóval nem érdemes egy oldalt szigorúan ez alapján "beselectorozni", legtöbb esetben bőven elég az elem elemen belüli egyszerű megadás.
Ha kezdő vagy akkor általában a legfontosabb dolog, legalábbis a diákoknak ezt szoktam agyonismételni mindig:
1, Azonosító (html: id attribútum, css: #) - egy lapon egy darab (ugyanazzal a névvel), egy elemnek egy azonosítója
2, Osztály (html: class attribútum, css: .) - egy lapon lehet több is, egy elemnek lehet több is -
CSorBA
őstag
Első esetnél elem az elemen belül.
Második eset pedig szülő-gyerek közvetlen viszonyt is feltételez. -
GG888
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Akkor nincs semmi kerülőút?
azon kívül, hogy IE-n alapból nem rakok belső árnyékolást...
gondolom text-stroke, meg fill tulajdonságokkal hasonlóképp járnék, annak utána se nézek...szerk: bocs, nem neked szántam

viszont hibádhoz meg annyi, illetve inkább kérdés, hogy ehelyett:
#valami:hover #valamipopup
ez
#valami:hover [B]>[/B] #valamipopupvan érdemi különbség?(fiddle-be ugyanaz az eredmény)
-
biker
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem
A megrendelo oldja meg, kattingassa ossze, vagy fizessen amiert en kattingatokDe pelda: gyere, mosd le a kocsim.
Vizem van, mosni nem tudok, lemosod ingyen?A vasarolt pro theme eseten is sokszor napokat finomhangolunk, es szimpla oradijat szamolunk, rateve kis tartalekot a "nem tudom ezt hogy kell" kerdeseknek a kov honapokra
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem reszponzív, úgyhogy én kihagynám. Most már rengeteg reszponzív theme van.
Le is töltöttem, engedélyeztem (Drush-sal ez iszonyú gyors, ha majd Drupalozol, ne hagyd ki, must-have), hát elég furán néz ki tőle az oldal, nekem nem bejövős, mintha csomó elemre elfelejtettek volna stílust rakni CSS-ben.Amúgy ma őket nézegettem, hogy egész jó reszponzív sminkjeik vannak (próbáltam mobilon, jól műxik):
http://www.devsaran.com/devsaran-drupal-theme
Persze van még csomó másik jóféle, csak ez most aktuális, kábé 1,5 órája néztem.
És most mi van, most meg már Drupalozol?
Úgy váltogatod a projektjeidet, mint más a zokniját 
-
kenwood
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
wp eseten ez a kerdes nem nagyon kerul elo,mivel baromi kevesen fognak tarhelyet vasarolni,majd megbizni valakit penzert,h telepitsen neki egy blogmotort, es egy ingyenes themet,modositas nelkul.
altalaban aki enyivel is beeri ,az beregel a blog.hu-ra,vagy a wordpress.comra (utobbinal par dolcsiert sajat domained is lehet)ha wordpressben normalis pageket akarsz (nem csak post,category oldalakat),kiszeded a felesleges blog-szeru widegeteket,sidebarokat.
hasznos,egymassal nem utkozo plugineket konfiguralsz, facebook comment lehetoseget biztositasz stb ,,
akkor mar reg nem par klikkelesrol beszelunk.ez meg csak a "programozas resze" .
arculattervezes,logo,header image stb.. meg nem is volt,amit gyakran kulon grafikus csinal,egy kisebb vagyonert
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Tényleg. Csak így este már nem tűnt fel, hogy milyen hülye vagyok.

-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Logitech POP Keys mechanikus vezeték nélküli billentyűzet - Kailh Speed Bronze Switch
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Xbox Series X // Számla // Garancia //
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(van olyan tarhely szolgaltato ami megcsinalja a kodod ha gaz van - nagyobb csomagoknal neha ingyen
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

automatán csinál mindent, azaz php-val szedi ki a listád ahogy mondtad.
)