- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Netfone
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz
kraftxld #3249 üzenetére
Meg kell kérdezni, hogy tiltják-e vagy engedélyezik-e az ő oldalukon a pontos típust VoWiFi-n.
Illetve nem elég az adott SIM-et tesztelni másik telefonban, hanem az adott készülékben is kell tesztelni egy VoWiFi-n biztosan működő másik SIM-et (így a készüléket teszteled). -
anglergab
addikt
válasz
kraftxld #3247 üzenetére
Mindegyik gyártó máshogy, máshol konfigurál, ez nem szabványos. Azaz nem lehet átrakni a konfigot.
Illetve az is lehet, a szolgáltató tiltja a nem támogatott készülékeken a VoWiFi-t az ő oldalán, vagy csak bizonyos gyártók esetén engedi (TAC, FAC). Pl. mert rosszul működik az adott készülék VoWiFi-n, feleslegesen terheli a hálózatot, túl sok hibajelentést kapott arról, vagy nem tesztelte és nem kockáztat vele, mert van elég másik készülék ami jól működik és/vagy amit tesztelt.
Ekkor pedig lehet jó a készülék konfiguráció, nem fog működni. -
kraftxld
félisten
Van egy Xiaomi Redmi 8A telefonom, amin aktiváltam a VoWifi-t, de nem megy
a szolgáltató tudja a szolgáltatást, csak bizonyos telefonokkal. [link]
Nemrég vettünk egy Samsung A31-et a feleségnek, és nála tök jól megy a VoWifi.
Valakinek ötlete, hogy tudnám működésre bírni a Xiaomi-n? A szolgáltató csak a saját telefonjait támogatja.
Valahogy kinyerni a konfigot a Samsungból és átrakni a Redmi-re? -
válasz
anglergab #3241 üzenetére
"A VoLTE "mobilnetét" a VoLTE kapcsolóval lehet kikapcsolni"
Nekem nincs volte kapcsolóm Xiaomi A2 Lite esetén, viszont sokszoros újraindításra már 4G-n marad a hívás közben is, miután még egyszer felhívtam a voda-t, hogy kapcsolják be.
Ellenben megjelent egy opció, hogy Wifi Calling...Ez a vowifi?
-
anglergab
addikt
válasz
Krisszalai #3242 üzenetére
Ha az RCS lett volna aktiválva, akkor is "IMS státusz: Regisztrálva" lenne. És ettől még természetesen nem lenne VoLTE.
-
Krisszalai
csendes tag
Az IMS státusz : regisztrálva nekem akkor váltott át, amikor a TCOM bekapcsolta kérésemre. Onnantól nem is ugrik le beszéd közben. Szóval nálam ez megbízható, annak ellenére, hogy ugyanebben a menüben (Redmiknél *#*#4636#*#*) a VoLTE kikapcsoltan látszik azóta
-
anglergab
addikt
válasz
Landsmann #3238 üzenetére
Szoftver és szolgáltató függő a VoLTE/HD ikon/kapcsoló, ha a szolgáltató konfigurálta az adott szoftvert (szolgáltatós szoftver).
A 2G/3G-n is lehet HD bizonyos esetekben, de VoLTE nem.
Szóval a HD ikon nem megbízható indikátor, de még az "IMS státusz: Regisztrálva" sem.
Az a biztos, ha hívás közben végig 4G-n van a mobilnet. Ehhez be kell kapcsolni a mobilnet kapcsolót. Természetesen kikapcsolt állapotban is a VoLTE "mobilnete" megy, arra nincs hatással ez a kapcsoló, de akkor ugye nem látszik hogy 4G a hálózat.
A VoLTE "mobilnetét" a VoLTE kapcsolóval lehet kikapcsolni, de akkor a hívások 2G/3G-n fognak menni. Ha pedig ekkor nincs engedélyezve a 2G/3G, akkor a hívások nem fognak működni, csak a mobilnet, ha fel van kapcsolva. -
anglergab
addikt
válasz
Krisszalai #3239 üzenetére
Csak Telenornál volt ilyen 2G/3G leváltás VoLTE esetén bizonyos rövid számokkal hálózat oldali probléma miatt.
-
Landsmann
addikt
Szoftverfüggő, hogy a VoLTE ikon kint van vagy nincs. Redmi 8-on kint volt, aztán egy szoftverfrissítés után már nem.Már csak hívás közben a HD felirat és a gyorsabb kapcsolási idő emlékeztet rá, hogy VoLTE hívás van folyamatban.
-
M@Db0Y
senior tag
-
Sziasztok!
Xiaomi A2 Lite + vode kombónál kikapcsoltam a carrier check-et a volte-re és a vowifi-re is.
Mindkettőnél megjelent a kis értesítés h kikapcsolva.
Viszont semmi változás sehol. Hogy tudom csekkolni, hogy tényleg műxik-e a volte?
A menüben nincs volte opció.Kössz!
-
Landsmann
addikt
válasz
imrus49 #3226 üzenetére
A híváslistában lehet nyoma, hogy VoLTE hívás, illetve beszéd közben az időmérő óra körül HD felirat lehet. Illtev ha a kijelzőn kint van a VoLTE ikon, beszéd közben sem kellene hogy eltűnjön. Illetve ha megcsörgeted, például vezetékesről, 2-3 másodperc múlva már csörög is. Ha másik, biztosan VoLTE hívást kezdeméynező készülékről, akkor még hamarabb.
-
imrus49
újonc
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
imrus49 #3217 üzenetére
Annyi kiegészítés hozzá, hogy a vowifi csak az 1-es sim slotban megy, és csak a DIGI, a Telekomost sajnos egyik profillal sem tudtam életre kelteni, valamint nem támogatja a repülő módot. Van MIUI 11 pie rom (nem hivatalos), (én ezt használtam, szerintem a legjobb rom, akku is szereti) azzal megjelenik a státusz báron is a vowifi ikon rendesen.
-
gabor9991
őstag
Mi 9t-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Vodafone és telenor sim van benne, a vodafone simen aktív a VoLTE.
Adat általában a telenor simen van bekapcsolva.
A 1-es slotban van a vodafone sim és nem lehet LTE only módban használni csak LTE/wcdma módban van hang szolgáltatás.
A 2-es slotban a telenor sim működik LTE only módban.
Ma is észrevettem, hogy 4G+ hálózaton volt a vodafone sim, de híváskor levált H+-ra a hívás végén meg vissza 4G+-ra.A [VoLTE jelző] nem aktív, de van itthon egy redmi 8t szintén vodafone simmel használva ez az ikon aktív és az működik LTE only módban.Lehet ennek köze a dologhoz?
Olvastam itt korábban 1+ telefonokkal volt hasonló problémája másnak is lett erre valami megoldás? -
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3212 üzenetére
Hah! Ez jó sok feltétel, valamit biztos buktam közülük.
Eredetinek eredeti.
Viszont végül tényleg ott van most is a XEH-el az IMS státusz Voda SIM-el. Bár most regisztrálatlanként, de ez könnyen lehet attól, hogy nincs aktiválva erre a Voda kártyára a szolgáltatónál.
A menüben nincs ott a VoLTE kapcsoló. De szerintem ez (kapcsoló) akkor sem volt ott, mikor még a saját SIM-emmel (amin tuti működik a VoLET) kapcsoltam be először XEH flash után. De a státuszból nem tűnt el az IMS, miután betettem a Voda kártyát.
Talán majd egyszer aktiválja neki a Voda (gondolom egy nap minden létező SIM-re aktív lesz majd kérés nélkül). -
imrus49
újonc
A Xiaomi Redmi 4x Global verzió 11.0.2 verziójú telefonon lehet aktiválni a VOLTE-t?
-
anglergab
addikt
válasz
janos666 #3210 üzenetére
A legfrissebb XEH-et tetted fel? Eredeti?
Az AP/PDA, MODEM, CSC-t is feltetted? Ugye nem a HOME CSC-t használod? Az nem jó.
Sima CSC kell, és utána factory resetelnie kell automatikusan első boot előtt.
Első bootnál az a kártya legyen bent, amivel VoLTE-zni szeretnél.
Ha bármi ezek közül nem teljesül, nem lesz VoLTE, hiába XEH. -
DeusHun
őstag
válasz
madaraszoli #3202 üzenetére
Na jó, de hol kell profilt váltani? Vagy hogy? Tezstelném én, de nem tudom mit is kell
-
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3209 üzenetére
Nem... TMH-ról tettem most át XEH-re (ugyan az a június-i verzió), és eltűnt mindenhonnan a VoLTE. Régen is ezért tűrtem el T-s kártyával a T-s brande-elt OS-t (zenélő ki/be kapcsolás, stb), mert a korábbi verziókkal is ez volt. Sőt, most reset-eltem is (kompletten) a flash után, régen még gondolkoztam, hogy talán azért tűnik el a VoLTE, ha TMH-ról XEH-re flash-elem ODIN-al HOME módban. De nem...
Vagy valahogy speciálisan kell előcsalni XEH-ben? Nincs VoLTE a menüben. -
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3206 üzenetére
A Xiaomi megoldódott. Akkor jó, ha a *# üzenet vége disabled/letiltva, mert az ellenőrzést tiltja le, vagyis hogy adja ide a funkciót ellenőrzés nélkül...
(#3205) anglergab - Akkor inkább visszarakom a tréromot ODIN-al (pont most nyomtam fel rá a szolgáltatófüggetlent, mielőtt eladom egy Voda-snak)
(#3207) anglergab - Ez gondolom PM akart lenni. -
janos666
nagyúr
Másik: A Samsung Galaxy A3 2017 Telekom firmware-el tud VoLTE-t Vodafone kártyával? Vagy kizárólag a Telekom rendszerében működik az a Samsung implementáció, amit csak a TMH firmware-be raktak be?
-
janos666
nagyúr
Ha Samsung A3 2017-en működött ugyan ezzel a SIM-el, és a *# játékkal engedélyezve van a Xiaomi Mi 8-on is, akkor mi lehet a gond, hogy nyoma sincs a VoLTE-nek (vagy VoWiFi-nek), sem ikonokan, sem a menükben szövegként/kapcsolóként, illetve telefonhíváskor egyértelműen visszavált Edge-re az ikon? A telefonon a legújabb hivatalos Global Stable OS fut.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest