- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
Topikgazda
válasz
Lackooo84 #3147 üzenetére
De tudja.
OP 7-en is megy ha tesztelő az illető és manuálisan engedélyezik a Telekom rendszerében. Anno OnePlus 5-ön használtam is a Telekom VoWiFi-t mert valami miatt nekem is engedte akkor a rendszer és meg volt mókolva a telefon.
Lehet akkor a sok teszt alatti mókolt VoWiFi miatt tették bele a Telekomnál a tiltást? Mivel akkor a VoWiFi hívásokat nem számolta a rendszer. -
tomp
Topikgazda
válasz
madaraszoli #3145 üzenetére
Igen tudnál profilt váltani de nem fog menni!
Telekomnál jelenleg még csak OnePlus 8-as szériánál engedi a VoWiFi-t! A jelenlegi profil is tökéletes csak nem engedi a Telekom. -
madaraszoli
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Nekem pont azért lenne jó, mert vidéken lakom, az udvaron még csak-csak van térerő, de a házban egyáltalán nincs, amióta fel lett újítva (lemez tető, hőszigetelt nyílászárók). Így teljesen le van árnyékolódva a házban, wifi viszont van. -
Aurig@
őstag
válasz
madaraszoli #3140 üzenetére
Nekem sima 7 van, de nálam sem megy. VoLTE hibátlan! A szolgáltatónál is be van kapcsolva, nálam is aktív a VoWIFI kapcsoló, mégsem megy.
Egyébként én ki sem tudnám használni. Ahol nincs térerő, ott wifi sincs, /amerre járok/. -
anglergab
addikt
válasz
Vagy a profil nem jó, vagy nincs engedélyezve.
-
tomp
Topikgazda
válasz
Úgy tűnik igen, hogy csak a 8-as szériánál van engedélyezve a VoWiFi.
-
madaraszoli
csendes tag
Sziasztok!
OnePlus 7T Pro-t használok, nemrég aktiváltattam a dzolgáltatóval (telekom) a VoLTE és VoWiFi szolgáltatásokat, de csak a VoLTE működik megfelelően. A VoWiFi kapcsolója nem látszott a beállításoknál, szóval logkitben varázsoltam elő, be is kapcsoltam, de az alábbi üzenet jelenik meg hívásnál. (nem észleli, hogy kapcsolódva vagyok WiFihez)
(vowifi kikapcsolva)
(vowifi bekapcsolva)Esetleg tudnátok segíteni, hogy miért állhat fenn ez a probléma? Lehet, hogy csak a 8-as szériára engedélyezte még a szolgáltat?
-
anglergab
addikt
-
MDanny
senior tag
válasz
betyarr #3134 üzenetére
Szia,
Próbáld meg így: https://logout.hu/tema/re_redmi_note_7_nota_bene/hsz_9401-9401.html
-
betyarr
veterán
üdv!
redmi note 6 pro telefonon nem megy a vowifi digi esetében.beírtam a vowifi aktiváló kódot,de hiába jelent meg a menüben és kapcsoltam be,nem megy a vowifi.próbáltam úgy,hogy repgép üzemmódba tettem és visszakapcsoltam rajta a wifit,de hiába.
miui 11.0.4 global van a telefonon.van valami ötlet a működésre? -
MDanny
senior tag
Sziasztok,
Aki beírta, hogy a Redmi Note 8-cal (sima 8) működik a digis VoWiFi, gyári ROM-mal használja? Ha igen, akkor melyikkel? A PCOMIXM ROM-mal próbálom, gyárilag nem működik. A Redmi Note 5-tel PDC-vel sikerült beállítani, itt is megpróbálnám, de sajnos az ADB-ben a "setprop sys.usb.config diag,adb" nem működik, így sajnos a PDC sem látja az eszközt. Ha ezt tudom...
-
anglergab
addikt
válasz
Lackooo84 #3128 üzenetére
Így van, az esetek nagy részében valóban a készülékben van a hiba oka, hiányzik a profil.
Sokszor szóba került, hogy nem elég a VoLTE/VoWiFi támogatása, hanem sok gyártónál kifejezetten az adott szolgáltatóra is engedélyezve kell lennie külön-külön a VoLTE-nak és a VoWiFi-nek.
Tehát megfelelő régiójú és azon belül megfelelő konkrét szolgáltatói profilokat tartalmazó szoftver kell, ami nélkül nem fog működni, hiába tudja a készülék.
Sajnos ez a profilozás lassítja a technológia terjedését, az oka viszont hogy jobb legyen a kompatibilitás, szolgáltatás minőség, azaz tesztelve legyen az adott készüléken az adott hálózattal.
Ezt elég nehéz optimálizálni: minden működik de vannak hibák vs. kevésen működik de azokon jól.
A kezdeti "kevésen működik de azon is rosszul"-tól természetesen jól halad a dolog a "mindenen működik és jól" felé. -
DeusHun
őstag
Hella! Melyik OP telefonon megy neked? Én ma aktiváltam a VoWifit egy OP 7 pro-n de az istenért sem megy, még a jelét sem mutatja az értesítési sá on (pedig be van kapcsolva, hogy tegye ha. egy a vowifi). A SIM lehetőségeinél is be van állítva, hogy az a preferált, a routeren átengedem az 500-as és 4500-as portokat is. A ROM a hivatalos OOS 10.0.6 (EU).
-
anglergab
addikt
Ha valaki LTE-only-n használja, akkor nem felesleges
Mindig valakinek sok az ikon/részlet, másnak ugyanaz kevés.
Pl. sok TV nem ír ki a diagnosztikánál sem jelerősség pálcikákat (csak jelminőséget), mivel nagyon kicsi jelerősség érték mellett is lehet tökéletes a vétel.
Hasonló a telefon is. Viszont ott azért a jelerősséget mutatják a pálcikák, mivel a jelminőség nagyon ugrál. Szóval egyik sem az igazi (főleg mivel a skála eltolható, azaz ugyanannyi pálcika lehet nagyon sokféle esetben, azaz nem egyértelmű), de valamit ki kell írni. A biztos az RSRP, RSRQ, RSSI, SNR decibelben minden vivőfrekvenciára. Az egyértelmű, nem lehet a skálát eltolni, de cserébe nagyon sok szám. -
tomp
Topikgazda
Nálam látszódik OnePlus-on mivel LTE Only-n van a telefon így látom ha kiesik a VoLTE szerver.
-
anglergab
addikt
válasz
#40993792 #3119 üzenetére
Ilyenkor az a gond, ha nincs adatkapcsolat, akkor nem derül ki hívás közben. Meg hogy hívás kell hozzá.
Illetve a VoWiFi-nél hívás közben sem derül ki, csak repülő módban.
Sokszor amúgy a térerő ikonon lehet látni hogy 3G vagy 4G, ha eltérő a lefedettségük egy adott helyen.
Azaz ha híváskor változik a térerő, akkor nem VoLTE a hívás -
anglergab
addikt
válasz
#40993792 #3117 üzenetére
Így van, mindkettő megközelítésnek van előnye és hátránya is. Pl. mi van ha "beragad" a VoLTE ikon (kint marad), vagy ha meg kellene jelennie, de nem jelenik meg. Az is lehet, hogy kint van az ikon, de közben elmegy a jel, hogy azzal már nem lehet telefonálni. Illetve van aki megijed az ikontól, mert nem ismeri a technológiát mögötte vagy túl sok az ikon fent. Illetve sokaknak az LTE-t 4G-nek mutatja a telefon és furcsa a VoLTE felirat, miért nem Vo4G.
Hogy ugyanannak miért van kétféle neve (4G vs. LTE).
Vagy hogy a mobilnet/4G kapcsoló miért nem kapcsolja ki a VoLTE-t stb. -
Amúgy S10-en látnom kéne felül mindig a VoLTE ikont?
Mert amúgy:
-
-
tomp
Topikgazda
Telekom VoWiFi elkezdett működni OnePlus-on!
-
Hát akkor géppel lementek mindent, és Rom-ot cserélek akkor, az a legtisztább.
Köszi -
tibor23
senior tag
Elméleti szinten érdekelne, hogy VoLTE roaming akkor nem lesz megoldva a jövőben sem? Már csak azért is, mert a 3G nagyon hamarosan meg fog szűnni, sőt ahogy látom nyugat Európában a 2G is alig marad a tervek szerint 2025-ig. Nyilván ez mobilos téren nagyon sok idő még, de az valószínű, hogy addigra sem lesz mindenkinek 5G telefonja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest