Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Körbefordul a Galaxy A56 a bemutató előtt
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
válasz
betyarr #23886 üzenetére
Én ismerősöm is megszívta már ezzel... első dolgom volt ma kikapcsolni a Napinet-et... miközben aktiváltam a Domino MOST-ot...
Nem ez az egyetlen lehúzás náluk... valami nagy gáz van, úgy általában, a Telekom hozzáállásával...csak nem tudom eldönteni hogy az alkalmazottak ennyire balfékek... vagy csak ügyeskednek....
-
-
-
-
Magnat
veterán
válasz
betyarr #18051 üzenetére
Sztem arra gondol, h tök süket a vonal, mindenféle mellékzörej meg sistergés abbamarad ... néha én is tapasztaltam már ilyet, de sztem ez inkább abból lehet, ahol beszéd közben van vmi alapzaj, mert alapvetően a gsm hívás is csendes, csak előbbinél nagyobb talán a kontraszt a két állapot (beszélgetés vs csend) között. Viszont arra én sem emléxem, h ez kimondottan voip sajátosság-e.
-
KurtCobain
őstag
válasz
betyarr #17947 üzenetére
Ha júli 21.-ig megrendeled a klikket, akkor azt a 3 hónapot végig tudod használni, és ha feltöltöd a kártyát, akkor utána is fogod tudni használni a klikket, de már 1190Ft-ért, de 150 megát kapsz érte.
Ha egyenleghiány miatt törlik, akkor utána bukta. Nem fogod tudni megrendelni újra. -
Zeki
nagyúr
válasz
betyarr #17889 üzenetére
Ne várj hó végéig! Ha van 3-4 utolsó napi kuponod, váltsd be! Vagy legalábbis nézd meg, hogy élnek-e.
Lehet olyat is csinálni, hogy megnézed az előző vásárlásaid, és azt újra rendeled. Így olyan kicsi feltöltést is megtudsz tenni, ami az első ajándék feltöltés volt. Igaz akkor már nem ajándék. Sajnos a kuponokat nem lehet megismételni.---
Nem telefonáltam el, csak nyomtam rá. A mobilevoip-voipblazer páros hiába olcsóbb, kezd idegesíteni a változó minőség miatt. a sipgo- olcsomobilhivas okés.
-
club1
veterán
válasz
betyarr #17830 üzenetére
Itt kapható náluk a rendes A510-es cordless telefon.
-
Okosandroid
tag
válasz
betyarr #17697 üzenetére
Szia. Nem jelenik meg az egyenlegeden. Az egyenleg alatt pár sorral látsz egy olyat hogy "kifizetésre váró jutalékod:" Ott jelenik meg az összeg és ha eléred az 1200 ft-ot akkor kupon formájában majd jóváírják neked ezt az összeget csak egy mailt kell küldeni nekik. Amig ezt el nem éred,nem tudod felhasználni sajnos.
-
KTU
addikt
válasz
betyarr #17191 üzenetére
DIGI nomadikus (0621-es) számot ad, havi 900Ft
Másodpercalapú számlázás: vezetékes 6,25 Ft, mobil 29,5Ft.(#17190) Murphys2: Nem érdemes!
Kevered a DIGITel 900 csomaggal, amit csak akkor vehetsz igénybe ha van már tőlük valamilyen vezetékes szolgáltatásod.
"DIGITel 900, TV VAGY INTERNET CSOMAG MELLÉ" [link] -
Soma01
veterán
válasz
betyarr #16466 üzenetére
És lehet használni nomadikus szolgáltatással VOIP hívásra is:Mobilról is 6 forintos percdíjat biztosít a DIGI
Ez olcsóbb a legtöbb VOIP szolgáltató jelenlegi perdíjánál is. -
törölt tag
válasz
betyarr #15961 üzenetére
Ezt szeretném én is, de ez a nyomi Android nem képes rá. Nem lehet médiafájlt beadni aktív hívásba. Pedig de szép lenne! Nem mondhatná senki, hogy bunkó vagyok, mert tiltok. De aki egy listában szereplő számról hív, az előbb végighallgatna egy szép, hosszú monológot az összes ide vonatkozó btk, ptk, stb paragrafus felsorolásával. Ha ezek után még van kedve, hát üsse kavics, beszélgessünk.
-
törölt tag
válasz
betyarr #12950 üzenetére
Ezzel kapcsolatban bennem egy másik lehetőség is felvetődött és kíváncsi lennék nálam beavatottabbak véleményére. Mi van akkor, hogy ha a Digi azért csinálta ezt, mert valamit tud, hogy mint frekvenciával rendelkező hazai szolgáltató, kedvezőbb pozícióba kerül jövő decembertől. Ha itthon besétálok a személyimmel, vásárolok egy Digis kártyát és azt hálózaton belüli tarifával használom mondjuk Romániában, vagy Spanyolországban, akkor az azért emelhet a Digi népszerűségén. Persze lehet, hogy ennek nincs jelentősége, csak én lihegem túl, mivel az egyik irányban érintett vagyok.
-
KTU
addikt
válasz
betyarr #12111 üzenetére
SMS-l kb én is így vagyok, de van aki kiköti hogy így értesítsem,
és regisztráltam 1 accoutot a Rebvoice-nál, ahol most:
Hungary $ 0.007 $ 0.008
ennyi 1db SMS ára
Meg persze 1 más színű alkalmazás hogy össze ne keverjemJa és nem kell "pötyögni",.
hangalapú gépelés, nekem nagyon bevált -
edk-
őstag
válasz
betyarr #11895 üzenetére
A klikk úgy működik, hogy három fordulónap után válik fizetőssé vagy kerül felfüggesztésre egyenleghiány esetén.
Például március 5-én aktiválod. Fordul márc., ápr. és máj. 14-én; jún. 13-án ingyenes utoljára.
----
Volt itt szó arról, hogy Spanyolországban nehéz helyi SIMet beszerezni. Nos, nekem negyed órába telt. Lebara a szolgáltató, maga a SIM ingyenes. 15 eurót kellett rátölteni, abból 7.50 volt 30 napra 1GB.
Ha valaki most utazna arrafelé, átadó. Aug. 9-ig még van 300MB, utána valószínűleg újra kezdődik a 30 napra 1GB a másik 7.50-ből.
-
-
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
betyarr #10692 üzenetére
Köszi a tanácsot ,akkor tán felhívom őket...
Ha pedig fonio-nál (nagyjából) egyévente megy a 2000,- Forint, akkor az ephone 100Ft/hó -ja olcsóbb..
(ha ugye amazoknál nincs hasonló egyéb költség-tényző ... )"Én foniora csak egy 100 ast utaltam, és megkaptam a számot :-D"
Hát mert te wizzard vagy, de amúgy mióta? (Mióta van ez a százforintos számod?
PP -vel fizettél?) -
ÁrPi2
senior tag
válasz
betyarr #10531 üzenetére
Másként fogalamzva ez felzabálná a "21-es számmező"-t,
akkor már inkább mellékeket kéne fabrikálni 1 darab megvásárolt/ingyenregisztrált ephone megaphone neox stb.. telefonszámm alatt ...Asteriskben
(.. a mellékek tárcsázását a kliens telóról kellene automatizálni)
InstantVíz Mester! ez így is kialakítható? :-)
-
fujifilm1
senior tag
válasz
betyarr #10520 üzenetére
A kezdőknek szolo leirásban lehet hogy tudok segiteni, mert én sem vagyok vérbeli programozó... még emlékszem hogy mik voltak az első kérdések számomra is.
Lehetne pl egy kezdő oldalt és egy Google groupot csinálni neki ha GPL alá helyezi Instant Víz...
Majd megmondja hogyan osszuk meg a munkát. -
-
-
-
válasz
betyarr #10484 üzenetére
Valami alap automata QoS nak kellene benne lenni. Vagy ezt rabizza a kliens oprendszerre? Lehet.
Amugy annyit tudsz tenni ezzel a routerrel, hogy post tartomany alapjan tudod korlatozni a savszelt.
Bandwidth Control > Rules listDe akkor most erre akarod feltenni az asterisket, vagy egy 1043 ra, vagy ezt akarod lecserelni kompletten egy 1043 ra, vagy 2 routert akarsz amibol az egyik csak asterisk, vagy mar nem tudom kovetni
-
-
válasz
betyarr #10477 üzenetére
Ha megy a gigaseted torrent mellett, akkor valszeg a jelenlegi routered jol van beallitva, es valoszinuleg az asterisk is fog menni tokeletesen.
(#10479) fujifilm1
Azota irtam ujabb hozzaszolast a tieddel kapcsolatban.Kozben Kerti kollega adott egy otletet, hogy eleg lenne a teloszamok utolso 7 / 9 szamjegyet vizsgalni, es akkor nem lenne keveres a 06 tal meg 00036 tal...
-
kerti008
aktív tag
válasz
betyarr #10471 üzenetére
Összekapcsol 2 voip csatornát
, le és feltölti a beszélgetéseket.
A VOIP szolgáltató az interneten bejövő hangot adja ki GSM-re és a GSM-rő bejövőt vissza interneten keresztül. És ez két csatornán megy...
A gyengébb processzorok esetében a procihasználat lehet magas ezáltal be szaggathat. (meg akkor is ha ha elfogy a sávszélesség a letöltés miatt) TP-LINK TL-WR1043ND routeren mennie kellene. -
válasz
betyarr #10471 üzenetére
Na varj.
A mobilevoip fele callbacknal te annyit latsz, hogy GSM en megy a hivas, de VALOJABAN az ADAT ott is az interneten megy, csak a dellmont szerverei kozott.
Namost ha te a sajat routeredre rakod a callback osszekapcsolast vegzo kodot, akkor MINDKET hivas a TE halozatodon megy, a te savszelesseget fogja.
Ezt tartsa szem elott mindenki aki torrentes halozaton akar asterisket uzemeltetni.
Nem mondom, hogy eselytelen, de elofordulhat akadozas ez miatt.
Bar egy jol bekonfiguralt QoS sal nem szabadna akadasnak lennie, de ebben majd valaki okosabb QoS ban tapasztaltabb kollega felvilagosit, vagy egyszeruen kiteszteljukHa esetleg akadozik a hivas, akkor G711 helyett lehet hasznalni GSM kodeket is, aminek joval kisebb a savszel igenye, viszont a hangminoseg is rosszabb.
Hat akkor torrent tesztre fel kollegak
Azannya, akkkor azt a 8000 koruli arat apron lathattam
Akkor nem kapok szivsokkot, hogy felere esett az araViszont ha veszed akkor kerdezz ra hogy pontosan melyik verzio (feher vagy fekete) mert lehet ugyanannyiba kerul az uj is, es akkor azt eri meg venni.
-
válasz
betyarr #10468 üzenetére
Anno nagyon jo router volt, en meg olyan 13.000 korul vettem, ma mar van 8 korul, vagy a frissitett V2 verzioja (fekete hazas) ami sokkal erosebb, csak az ertelemszeruen dragabb.
Vard meg, hogy mi sul ki a tesztekbol, mert egy ma mar sovanynak szamito 400 MHz es proci van csak benne nem tul sok rammal.
Aztan ha oke, akkor "olcson" kapsz ma mar ilyet. Bar en torrentet nem futtatnek rajta asterisk mellet
Sem ugyanazon a halozaton hivas kozben.Beszelsz a nagyival:
-Kisunokam, szaggat a hangod.
-Persze, mert a gyerek most tolti le a legujabb (18) as filmet.
-Nagyi: -
törölt tag
válasz
betyarr #10407 üzenetére
Nem. A Tomato nem tudja fogadni az Asterisket. Van az a 180 megás csomag, a Tomatoware. Ez elvileg tartalmazza az Asterisket. De ezt csak külső tárolóra tudod tenni. De hogy ez mi a túrótól ekkora, arról gőzöm sincs. Meg hogy miért nem jó símán, Entware alá felpakolni. Ja, abból a 180 megásból is van 5 féle verzió. MMC, meg JFFS (na, oda hogy férne fel?), meg mittudoménmi. Ködös ez nekem.
-
törölt tag
válasz
betyarr #10399 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Az egy dolog, hogy többnyire milyen eszközzel használják/használjuk. De a VOIP telefonálás minden internet alapú kommunikációt magába foglal, nem csak a mobiltelefonról történő kommunikációt. Az Asterisk pedig elég alap VOIP szempontból. Ráadásul épp egy mobiltelós használattal kapcsolatos módot boncolgatunk. Sztem teljesen ide tarozó téma.
Szerk.: Bocs, nem akartam rátrillázni csak mire megszültem, addigra más is kifejtette ugyanezt az álláspontot.
-
goop
őstag
válasz
betyarr #10384 üzenetére
Ki lehet, pl így, azóta nem rosszalkodtak, ne félj
[100]
type=friend
context=kimeno
defaultuser=100
secret=XXXXXX
nat=yes
insecure=invite
qualify=yes
port=5060
host=dynamic
dtmfmode=auto
canreinvite=no
disallow=all
allow=ulaw
allow=alaw
deny=0.0.0.0/0.0.0.0
permit=192.168.1.162/255.255.255.255
call-limit=1+
extensiosba azt szabad engedni amit használsz, pl magyar számok:
exten => _0036X.,1, Dial(SIP/${EXTEN}@voipkimeno,60)
exten => _X., n, HangupDe ez esetben ugye nálam kliens is csatlakozik bele, de a callback-es dologgal kapcsolatban, meg a saját számod azonosít, tehát teljesen jó az is.
-
válasz
betyarr #10368 üzenetére
Fel lehet pakolni a routerre is a PHP t is, csak nem tudom milyen RAM okkal és procikkal dolgozik a többség.
Nekem ami 1043as TPlink van az sztem nem a legerősebb, és elkél neki egy külső pendrive, ha az ember komolyan akarja használni...Bár ki lehet próbálni a PHP s verziót, és meglátjuk, mennyire bírja a router...
(#10369) goop Hát a SIP REGISTER t. Hogy a 21 es szám hívásokat tudjon fogadni.
Ez nem ment nekem a TPlinken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Reklámblokkolók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG MSI650
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest