Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Én évekig havi többszöri alkalommal vásároltam az Emagon. Az utolsó vételem fél éve volt. Egyszerűen az Emag egy tré eladóhely lett. Sajnálom az Edigitalt.
-
válasz
King Unique #57 üzenetére
Defendernél én is tudom, hogy túl lelkes, de most a Chrome is rögtön lármázni kezdett
Megnézem a többi linket is
-
King Unique
titán
válasz
Donki Hóte #56 üzenetére
Biztonságos letöltési link az is, kipróbáltam és ESET IS + Firefox nem problémázik, gond nélkül letölthető és futtatható is utána
Vagyis itt a Defender + Chrome páros lihegi túl a dolgot, előbbinél amúgy sem ritka a false positive találat...Van egy rakás letöltési link, lehet válogatni.
-
válasz
King Unique #53 üzenetére
Ki akartam próbálni ezt a FakeFlashTest programot, de a Defender, plusz a Chrome is akkora ribilliót csapott, hogy gyorsan töröltem
Mind ilyen, vagy van biztonságos letöltési link
-
Armagedown
őstag
-
King Unique
titán
válasz
Donki Hóte #3 üzenetére
Itt mondjuk még az sem feltétlen kell, mert elég csak ránézni, már abból látszik hogy nem stimmel és ennek okán jó eséllyel fake...
Ugyanis az SSD-n lévő címkén normál esetben eleve fel van tüntetve a gyártó és / vagy a sorozat mint a bejegyzésben is szereplő WD Blue esetében, ennél meg semmi ilyen, csak a semmitmondó "SATA SSD SATA III", ami amúgy is evidens...
-
King Unique
titán
Ez nem újdonság, van hasonló Winodwsokhoz is FakeFlashTest néven, a nemrég linkelt pendrive-os példában is említve van. Ahogyan "méretfixáló" program szintén MyDiskFix néven, de az utóbbi ugye megoldható máshogyan is csak a valós kapacitást particionálva.
-
-
-
válasz
Donki Hóte #35 üzenetére
Ez nem igazán türelem kérdése, hanem például jogi kérdéseké is, de ezt is hiába magyaráztam
-
ViZion
félisten
+1 a használt SSD-re, Tőled is vettem.
Viszont sok esetben itt a használt árak is magasak, ha vki tud cégre vásárolni, akkor már nem biztos, h érdemes használtat nézni.
Alaplapoknál is ez a pálya sajnos.vadkörte: igen, az emagot el kell engedni. Nekem is volt negatív tapasztalatom párszor, anyagi veszteség nem ért/minimális volt. De inkább választok mást. Allegro-ra is figyelni kell, nehézkes a keresés, de pl. autós dolgok sokkal olcsóbbak, mint itthon bármi.
-
vadkörte
addikt
2025. január 06. óta várom, hogy megérkezzen az eMag-on vásárolt Finish mosogatógép tabletta csomag (valami bolgár eladótól, ami azóta elérhetetlen).
Elvileg január 13-ra meg kellett volna érkeznie, a vele ||-an rendelt USB-HUB rendben megjött. A követőoldal 1,5 héttel később frissült, az szerint már át is vették a tablettákat. Hogy ki azt nem tudom, de én nem. Az eMag több panaszüzenetre sem reagált érdemben (Bejelentését köszönjük, nagyon leterheltek vagyunk, majd jelentkezünk, blablabla...)
Buktam 2.700Ft-ot...
Lassan tiltólistás lesz, pedig évekig elégedettem vásároltam tőlük. A beszélő zöld szemetesvödör talán egy fokkal jobb. Talán...
#44 Graphics
512GB-os Netac-ot néztem Ali-n, elég jó áron van, de annyiért (minimálisan többért) itthon is kapok. (a kapacitás a lényeg, nem a márka) HA-n még jobb áron is. -
válasz
Busterftw #41 üzenetére
Van igen pár ajánlható márka, SSD kibeszélő topicban néha felbukkan egy-kettő.
De azt szoktam mondani, lehet jobban jár az ember egy hardveraprón megtalálható OEM SSD-vel, akár Kioxia ( Toshiba) , Samsung, SKHynix , WD-vel, mert konstans minőséget és ismert alkatrészeket tartalmaz.
-
ViZion
félisten
válasz
kriszpontaz #42 üzenetére
+1
Kicsit korrigálnék: "az it tele van fake cuccokkal" Nem csak az IT része... -
kriszpontaz
veterán
válasz
Donki Hóte #7 üzenetére
Az eMag ilyen szempontból egy putri lett, rosszabb mint az Aliexpress, az it tele van fake cuccokkal, oda kell figyelni, de ez azért vicc. Milliós szoftvereket adnak (diák verziót kapsz) 20-30000 Ft-okért. Onnan semmit nem veszek már. Vicc ami ott megy. És semmit nem csinálnak ellene.
-
marcee
addikt
Nyilván nem rendelek adathordozót kínából, nálam az emag sem játszik, mióta egy több elemből álló rendelésre több szállítási költséget számoltak fel, mert más-más eladótól érkeztek, illetve ismerősöktől is rossz tapasztalatokat hallottam.
Meg annyi eszem is van, hogy ne higgyem el, hogy 15e Ft-ért 4TB-os SSD-t lehessen kapni, de az nagyon durva, hogy egy egy ilyen jól ismert, régi, országosan bejáratott webshopban gond nélkül kint lehet a kínálatban egy ilyen ordas nagy átb@szás! -
DJGABI
addikt
Még nem próbáltam, de múltkor kolléga mutatta: f3 (FightFlashFraud) [link]
Elvileg ez a jövő, gyorsabb mint a h2testw, nem írja végig a pendrive-t de mégis kitalálja a valódi méretét. Van mellé tool amivel csökkenti is a jelzett méretet a valódira. Sajna csak Linux/WSL/Docker, gondolom azért nem annyira népszerű.
Én vettem amúgy SSD-t már Kínából: joybuy-os Kingbank KP310, gamer gépben ha jól emlékszem a rendszer ment róla.
-
ViZion
félisten
Sok kütyöt veszek aliról, de SSD-t és alaplapot sem mertem még...
Boltokat alaposan meg kell nézni, meg a véleményeket. Volt olyan billencs, ahol kb. 50 db 5* amcsi vélemény volt, de mindegyik kicsit furán, egyszerűen fogalmazott és nyelvtanilag a félmondatok sem voltak jók. Elvileg 2000+ eladott termék volt... Nem tudom, ezeket hogyan csalják oda. De a túl jó is figyelmeztető jel.Ahogy írták fentebb, ha egy "túl jó, hogy igaz legyen" deal-re bukkanunk, akkor el kell dönteni, h vállaljuk-e a rizikót. Ősszel valami 7,2k-ért 2 db TRV-t vettem, aminek darabja 12k szokott lenni. Megjött, működik, kifutó modell, gondolom ezért dobták utánam.
FW-t kellett frissíteni és kicsit hegeszteni, h a HA felismerje rendesen.
Kollégám bevállalt egy 2 TB SSD-t pár éve, bebukta, refoundolni sem lehetett. De tudta, h rizikós, vállalta, nyilván nem a konyhapénzt kockáztatta.Most egy dual port hálókari jön, majd kiderül... ezekkel sztem nem szoktak baCCkódni, ha az a chip van rajta, amit írtak, akkor nem lehet baj... asszem
-
King Unique
titán
Mármint biztos valami ilyesmit sikerült rendelni, ami eleve fake, meg pláne hogy sok ismert gyártó kínálatában nincs is 2 TB-os pendrive, max. pendrive-hoz hasonló méretű külső SSD (pl. SP DS72)...
+ Az "ilyen" USB-s tákolmányoknál az is beszédes szokott lenni, hogy gyárilag exFAT fájlrendszerűek és nem is lehet átformázni másra (pl. NTFS), csak exFAT-tal használhatók, ami nyilván nonszensz, normál esetben nincs ilyen korlátozás... -
King Unique
titán
Már kb. abból látszik hogy fake, akarom írni "hamis" a hamis, hogy márkajelzés sincsen a címkén, kopizzák a WD dizájnt, de azért a márkanevet már nem merik rátenni...
-
-
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
Nos igen, talán a legegyszerűbb út ez lehetne. Ezzel teljesen egyet tudok érteni.
Ez egy járható protokoll a témában, és elég hamar döntésre vihető a téma.
-
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
A mai idő volt erre 4 óra, privát beszélgetés és a bejegyzés írása.
A hirdetés jelentéseit nem én intéztem. -
Kalandor úr 4 órát foglalkozott a témával
Az első bejelentés után meg kellett volna kérni a hirdetőt, hogy ugyan legyen szíves már egy H2Testw programot ráengedni és a program eredményéről a printscreent küldeni.
Mivel ezek a hamis SSD-k (igen, hamis, nem "kadaver") nemcsak sokkal kisebbek a ráírt kapacitásnál, de brutálisan lassúak is, a teszt kb. 1 nap alatt futott volna le, Kalandor úrnak lett volna ideje ezalatt mással foglalkozni.
A belelentőről persze biztosan megoszlanak a vélemények, de szerintem jól tette, hogy nem hagyta annyiban a dolgot
-
Nos, akit érdekel egy állásfoglalás a témában, olvassa el ezt a bejegyzést.
-
válasz
Armagedown #26 üzenetére
Ne beszélj a magas lóról, nem lehet mindenki olyan számtech zseni, mint amilyen te vagy.
-
Armagedown
őstag
Amíg lesz olyan agyoniskolázott, aki ezeket a nyilvánvaló hamisítványokat megveszi, mert élete üzletét látja benne, addig gyártani fogják ezeket a hulladékokat.
-
-
Most kerestem rá a neten, ez a hamis pendrive ipar még mindig él, csak már egyre nagyobb kamu tárhellyel kínálják őket... szokásos helyeken, Ebay és Ali...
Majd elfelejtettem, ez a Maxiotek vezérlő egyébként tudtommal a JMicron csak átkeresztelve, ami amúgy igencsak jó minőségű volt a SATA kontrollereknél. Talán az SSD-kben is jó szolgálatot tesznek. -
-
perge666
veterán
Itt én sem arra mondanám hogy hamisítvány mert nem az,hanem akkor van a gond szerintem ha a ráírt tárhely adott esetben mondjuk 4TB helyett 200-300GB.
Én az ilyenekért keményen büntetnék.Néhány éve elég olcsón árultak 2TB-os Pendrive-ot,gyorsan rendeltem is 2db-ot hogy milyen jó lesz,és mikor megérkezett csak pislogtam hogy ez meg mi?
másolás-olvasás sebessége nem érte el az USB 2-es sebességet és ilyen 20-30GB körüli tárhelye volt. / még mindig meg vannak a szekrényben / ,esetleg szövegfájlok tárolására alkalmas lehet,mert a felmásolt videók is szaggattak rajta.Szerk. : Ja azt elfelejtettem hogy megreklamáltam és el akartak hajtani mire írtam hogy megyek a fogyasztóvédelemhez,mire ők írták hogy az már békéltető testület,és rögtön vissza is utalták a termékek és a szállítás árát és még kaptam egy 4 vagy 5K-s kupont is,és a szemetüket sem kellett visszaküldeni.
-
Talán vad ötlet, a PH! is csinálhatna a YouTube csatornáján egy videót ezekről, esetleg szét is szedhetnék őket. Emlékszem anno a 2010-es évek elején az E-bay-en terjedő hamis méretű pendrájvokról is volt egy rakás blogbejegyzés és YouTube videó, szóltak az embereknek, hogy ne vegyék meg őket. Valami ilyesmi kéne ezekhez is, de magyar nyelven.
-
-
Örülök ennek a cikknek, örülök, hogy legalább beszélünk róla. Annyit azért leírnék (lehet nem leszek vele népszerű), hogy a PH! álláspontját is megértem. Hiába hajaz a dizájn a WD SSD-ire, nincs rajta a márkajelzés, így egyértelműen nem is lehet rámondani, hogy hamisítvány. Ugyanígy a pár hónappal ezelőtti Samsungra hajazó kamu SSD-re sem lehetett egyértelműen rámondani, hogy hamisítvány.
Egy olcsó, tömeggyártott sz*r, amivel itt próbálják rontani a piac minőségét, de ettől függetlenül minden bizonnyal legálisan teszik. Keleten amúgy is népszerű a "copycat, knockoff, rip-off", stb. ipar, ha emlékeztek még az Adidas cipők helyett mennyi hamisítvány jelent meg a 2000-es évek közepe táján a piacon, meg 3 csíkos helyett 4 és 5 csíkos cipőkre, egy ideig elvolt árasztva velük a piac. Itt van is egy gyönyörű összefoglaló ezekről a másolatokról: https://www.reddit.com/r/crappyoffbrands/comments/kuetib/ultimate_collection_of_adidas_knockoffs/
Nem tudom, hogy ezekre mi lenne a legjobb megoldás, talán leginkább az, ha a fogyasztók felhívják egymás figyelmét rá, hogy, ha valami nagy valószínűséggel kamu. Beszélni kellene róla többet. -
perge666
veterán
Nem ismerem a márkát,tárhely bővítés kellett,próbaképp vettem egy ilyet is és bevált.
Én most Micro SD-vel vagyok gondban mert egy maximum 8GB-osat szeretnék venni egy nyomógombos Nokia 3210-be,de sehol nem kapok már ilyen méretben csak horror áron.
Próbálok ismerőstöl,családtagtól szerezni egyet.
Nézegettem emagon,de ott már buktam be Micro SD-vel és Pendrive-al is / néhány éve / ,így elengedtem. -
-
perge666
veterán
Nekem van Temus Eaget SSD-m 512GB-os,és semmi gondom vele,sem a tárhellyel sem pedig a sebességgel.
Annyi hogy a HD Sentinel a hőfokot fixen 48C-nak írja állandóan,ellenben a többi SSD-mmel,mert azok 30C alatt vannak........ -
-
Alusky
senior tag
válasz
Donki Hóte #7 üzenetére
És kajak átfordítja az ezer éve bevett és elterjedt Green, Red, Blue neveket magyarra. Talán nem is magyar az eladó, mert senki nem hívja őket zöldnek meg vörösnek, kéknek itthon.
Lehet automatikus fordítás, de akkor a zöld is nagybetű lenne.Ennyi pénzért 512-es esetleg, de tartok tőle akkora sincs, mert akkor nem lenne haszna rajta.
Én ilyeneket mindig Euronics vagy Media Markt veszek, esetleg ismertebb boltok, mint iPon, Aqua stb. -
Gábor90!
csendes tag
Igen, az Ali/Temu egy tűrhető forrása átalakítóknak, telefontokoknak, általános kínai boltos dolgoknak, amiket az ÁFA-mentes ár feléért megkapsz és ugyanazt az ujgur rabszolgamunkával gyártott vackot kapod.
Viszont ami "márkás", és/vagy komplexebb műszaki cikk, az 99.999% csalás. Pár hete egy kolléga is kikérte a véleményem ezekről a telefonokról:
[kép] [kép]
Azt hiszem, nem kell jósnak lenni, hogy megmondd, mennyire felel majd meg a specifikációknak, amit megkapsz. Az SSD/pendrive/memóriakártya ugyanez. -
Kábelek, csatlakozók, töltők, adapterek, SSD átalakítók, olyan kis apróságok is, amelyeket nem éri meg itthon megrendelni , mert a szállítási költség olcsóbb kintről és 10 napon belül onnan is megjön ingyen , mármint alirol
.példa, pár éve displayport HDMI adapter kellettKint 1500 Ft, itthon 6500 Ft ugyanaz a termék...
Nem vagyok a pénzem ellensége .. és még sok sok olyan dolog, amit ittthon nem is tartanak készleten.
-
vm93hun
aktív tag
eMag
Egyszer volt alkalmam náluk egy BT Egér/Bill. kombó garanciális cseréjére, mert az egér egyik gombja 1 évnél hamarabb bedobta a törölközőt. Sikerrel jártam, de nem is ez a lényeg:A boltvezető-helyettes leányka, aki intézte a visszavételt hiányolta a csomagból a dongle-t amit az USB portba kellene dugni. Én meg mondtam, hogy ez Bluetooth-tal csatlakozik és nincs hozzá ilyen, mert a jelvevő az a céleszközben (mobil/laptop/tablet) már alapból benne van. Erre a csaj felsóhajtott, hogy: "Tényleg? De jó! Ma is tanultam valamit."
*boltvezető helyettes!
-
husztiimi
csendes tag
Én pár hete az emagon egy WD márkájú 1TB-os SSS-t akartam "csak" venni. (Tehát nem olyat, amit a cikk írója prezentál, hogy "átverés".) Gondoltam, hogy a WD jó lesz, -hisz használok WD SSD-ket máshol is. Ámde a tetü emgag partnercége nem tervezi elküldeni a terméket. Átvertek.
-
-
Victorio
aktív tag
A Samsung Magician SSD kezelő programja például a saját gyártmányokról megmondja, hogy valódiak-e. A Drive Details fülön írja a Serial Numbernél, hogy Genuine (vagy sem).
Bár ha már odáig jutottál, hogy bent van a gépedben, akkor gondolom már késő. Max utólagos csekkolásra jó. -
[link] egy éve hirdeti az értékelések szerint (számlával, garanciával)
-
A hamis/nemhamis kérdés előre történő megválaszolásában azt az egyszerű algoritmust használom, hogy megnézem az eladásra kínált SSD árát és megnézem a hasonló kapacitású SSD-k árát az Amazonon (természetesen az Amazon által forgalmazottakat).
Ha az alis/temus eszköz ára több mint 10%-al alacsonyabb, mint a legolcsób hasonló Amazonos, akkor az algoritmusom hamisnak minősíti és nem veszem meg.
Így még sosem futottam bele hamis SSD-be
Persze, lehet, hogy lemaradok valami tuti vételről, de inkább maradjak le tíz jó vételről, mintsem, hogy egyszer átverjenek
-
-
vm93hun
aktív tag
Elég régóta vásárolok online azonban soha nem éreztem késztetést arra, hogy úgy általánosságban bármit is az AliExpress-ről rendeljek. Ha van egy termékkategória, amit soha, semmilyen körülmények között nem vennék onnan, na az pont az adathordozó.
Francokat! Viszonteladótól számlával és jótállással!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Felbukkanhat nagyobb piactereken, online hirdetési felületen jónak ígérkező SSD, amely valójában Aliexpress-Temu-stb. származik.
- LG 34UC79G-B 34" 21:9 UltraGear Full HD IPS Curved Gaming Monitor
- Dell Vostro 15 3590 laptop, notebook i3 10gen CPU, 8GB RAM, 250GB SSD, 15,6" repedt kijelző, W11, HU
- MacBook Air 13" 2015 1.6GHz i5 8gb Ram 256Gb 50ciklus
- LG (27GR95QL-B) 27" 240HZ OLED QHD MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest