Hirdetés
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Netfone
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Hirdetés
-
Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
ph A maximum 2,5 GB/s-os iramot diktáló megoldás 2-től 8 TB-ig skálázódik, és tetszetős a körítése.
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
TMNT: Splintered Fate - Jövő hónapban érkezik PC-re
gp A készítők egy publikus demóval készültek, ezt bárki letöltheti Steamről.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinter
addikt
A tallózó ablakban kiválasztott fájlt olvasnám be. A betolto.FileName értéke hiába helyes, valamiért mégsem azt olvassa be.
private void megnyitásToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
string vonal="";
OpenFileDialog betoltes = new OpenFileDialog();
betoltes.Title = "Betöltés fájlból";
betoltes.Filter = " KEY fájlok |*.key";
DialogResult result = betoltes.ShowDialog();
if (result == DialogResult.OK)
{
DialogResult felulir = MessageBox.Show("Felülírja a régi kulcsokat? Nem válasz esetén hozzáadódnak.", "Felülírás", MessageBoxButtons.YesNo);
if (felulir == DialogResult.Yes)
{
kulcsok.Clear();
torleslista.Items.Clear();
using (StreamReader betolto = new StreamReader(betoltes.FileName, System.Text.Encoding.Default,true))
{
while ((vonal = betolto.ReadLine()) != null)
{
torleslista.Items.Add(vonal);
var sor = vonal.Split(' ');
Kulcs kulcs = new Kulcs();
kulcs.mezo1 = sor[0];
kulcs.mezo2 = sor[1];
kulcs.mezo3 = sor[2];
kulcs.mezo4 = sor[3];
kulcs.mezo5 = sor[4];
for (int i = 5; i < sor.Length; i++)
{
kulcs.nev += ' ' + sor[i];
}
kulcsok.Add(kulcs);
}
}
}
if (felulir == DialogResult.No)
{
using (StreamReader betolto = new StreamReader(betoltes.FileName, System.Text.Encoding.Default, true))
{
while ((vonal = betolto.ReadLine()) != null)
{
torleslista.Items.Add(vonal);
var sor = vonal.Split(' ');
Kulcs kulcs = new Kulcs();
kulcs.mezo1 = sor[0];
kulcs.mezo2 = sor[1];
kulcs.mezo3 = sor[2];
kulcs.mezo4 = sor[3];
kulcs.mezo5 = sor[4];
for (int i = 5; i < sor.Length; i++)
{
kulcs.nev += ' ' + sor[i];
}
kulcsok.Add(kulcs);
}
}
}
}[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Kész lett a program. 3 "tabból" állna a program, ezek közül az egyik 1 label, 6 textbox, 2 gomb, 1 kép, a másik 1 label, 5+1 mező (1 disabled), 2 gomb, 1 kép, a harmadik pedig egy Listbox és 2 gomb. Elsőre a Visable propertyk állítgatásával oldottam meg.
Arra lennék kíváncsi, hogy mi lenne a legjobb az ezek közötti váltogatásra? TabControllal gondolom biztosan meglehet csinálni, mint írtátok. Menüstrippel is lehetséges lenne ehhez hasonló módon lehet? Pl. Eszközök>Keresés-re rákattintok, és hogy olyan látszata legyen, mint amikor láthatóvá teszem az egyik tabhoz tartozó dolgokat, a másikét meg láthatatlanná?
-
Dinter
addikt
válasz ferensz #6754 üzenetére
Ez szép megoldásnak tűnik. Legyen UserControl1=uc1; uc2 és uc3, ill. panel1.
És ilyenkor:
UserControl1 uc = new UserControl1();
ucp.Controls.Add(uc);
uc.Show();Ezekután ha másik UserControlt akarok megjeleníteni, akkor:
UserControl2 uc2 = new UserControl2();
ucp.Controls.Clear();
ucp.Controls.Add(uc2);
uc2.Show();Így?
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert gyakorlatilag hozzá sem tudom fogni jelen pillanatban a következő feladathoz:
Fejlesszünk olyan C# „Windows Form” alkalmazást, amely:
1. használja az aktuális mappában található DLL_2.dll fájlt (123 verziószámú);
2. leolvas a használatban lévő DLL_2.dll verzióját (lásd DLL_2 forrás.txt fájlt);
3. leolvass a fenti Web-címen található „CurrentVersion.txt” fájlból a legfrissebb
DLL_2.dll verzióját („125”);
4. összehasonlítja a kapott értékeket;
5. szükség esetén letölti legfrissebb DLL_2.dll fájlt és azzal felülírja a régit.Hogyan tudnám ezt kivitelezni?
üdv
Bankkártyával? Hát persze!
-
sztanozs
veterán
legegyszerűbb, ha egymásra rakod a három formot és mindig azt hozod előtérbe (fejlesztéskor), amire pakolni akarod az adott kontrollokat; ha pedig végeztél vele, akkor send to back
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sirszevenap
addikt
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Van egy beadandó feladatom, és az az egyik követelmény, hogy a függvények külön .cs állományban legyenek.
Megirtam már a programot, működik is, de nem tudom, hogy tudom így szétdarabolni?Tud valaki segíteni nekem ebben?
Mit kell tartalmaznia annak a .cs-nek? Mi maradjon a függvény helyén?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne.
Ugyanis van egy listám, aminek az elemei nincsenek sorban. Viszont úgy kéne kiírnom őket, hogy legyen sorban egy bizonyos tulajdonság szerint. De nem szeretném módosítani az eredeti lista elemeit, vagy azok sorrendjét.
Van erre megoldás?
Tehát, hogy csak a kiíratás történjen sorban."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
netpeti98
addikt
Sziasztok!
Adott egy a WPF felületen egy alapkép. Ezt szeretném magából a C# programból megváltoztatni bizonyos feltételektől függően. Ebben az esetben milyen megoldás felé érdemes nézelődnöm?
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
válasz lord.lakli #6765 üzenetére
Sikerült vele megoldanom! Bár mire rájöttem a pontos használatára...
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
netpeti98
addikt
válasz netpeti98 #6770 üzenetére
Megvan a megoldás a WPF Image problémámra. Legalább is eddig ezzel sikerült normálisan betölteni a képet, holnap kipróbálom, hogy mennyire beépíthető a programomba.
[ Szerkesztve ]
-
szabok512
csendes tag
Hali!
En hobbi szinten programozok, most csinaltam egy lotto progit, amit melekelek pok.avi ,
At kell nevezni zip-nek, tabom van csak igy tudom felrakni.Fremwork 1.1 alatt fut csak, vagy
Annak telepitve kell lennie.
Anyagrol anyit, hogy keress ra az Ektf Hernyak Zoltan konyvere pdf-ben megvan a neten.
Privatban elkuldom,ha elkuldod az email cimed. -
martonx
veterán
válasz lord.lakli #6773 üzenetére
A nyitó hsz-re való reagálás egy ilyen gyöngyszem hozzászólásban már csak hab a tortán
Másrészt értékeljük a segítő készséget, respectÉn kérek elnézést!
-
Dinter
addikt
A Felhasznalo osztályt nem tehetem a legelejére, mert Win Forms Appként a Form1 osztálynak kell legelöl lennie. Viszont ha mögé teszem, akkor nem bírom a program indulásakor beolvasni szövegfájlt és az adatokat eltárolni a felhasznaloban.
-
Dinter
addikt
Más problémám van,, mivel egy felhasználóhoz tartozó adat 4 sorban van, csak 4 új soronként kell létrehoznom új felhasznalo-t, illetve az adatokat is ez alapján tárolni. A tárolást még meg is tudom oldani ha egy for ciklussal végigmegyek, és a maradék alapján állapítom meg, hogy mi, viszont a létrehozását nem tudom hogy kéne.
-
-
Dinter
addikt
Van egy WinForm Appom, benne regisztrációs űrlap, ami a következőkből áll: azonosító, név, jelszó, fiók típusa, engedélyező kód. Ezeket mind megvizsgálom a feltételek alapján, de hogy tegyem? Egybeáágyazott if-ekkel, mezőnként? Itt a mostani kód, még csak külön írtam meg az ellenőrzéseket.
-
Dinter
addikt
Még mindig Win Forms App, ha a Form1-re rakok gombokat, aztán rá egy panelt, arra is gombokat, de a Form1-en lévőkét változtatni akarom, és ha ilyenkor megmozdítom, akkor miért rakja rá a panelra? Ezt hogy tudom elkerülni?
-
Kriszz08
újonc
Srácok segítsetek plíz!
Full kezdő vagyok c#-ban. Igazából android appomhoz írnék/írtam egy kis toolt. A problémám a következő:
Akár debug akár release exeket indítom a visual studion kívül semmi se történik töltikézésen kívül. Konkrétan a total commander is kifagy tőle. Gondoltam csinálok egy új, üres projektet és azzal meg nézem és úgy se. Kipróbáltam másik gépen ott se működik. Visualon belül debug módban mindig elindul release módban mikor milyen kedve van. Ötletek? -
Kriszz08
újonc
Megoldottam!
Az avast akasztja be valamiért. Remélem hasonló problémával küzdőknek sikerült segítenem.
-
Dinter
addikt
Tegyük fel van egy Windows Forms Application-öm, benne 3 funkció. A főmenüben (Form1.cs) megjelennek a választási lehetőségek (regisztracio gomb), most nézzük a "Regisztráció"-t (Regisztracio, regisztracio.cs). Azt akarom elérni, hogy a Regisztracio osztályon belül megírom a funkciókat a regisztracio gombhoz (Regisztralas()), majd a Form1-ben a regisztracio_clickhez csak meghívom a Regisztralas()-t, ahol láthatóvá teszem a regisztrációs panelt (regpanel, public). Hol a hiba?
regisztracio.cs:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace DANET
{
class Regisztracio
{
public static void Regisztralas()
{
Form1 frm1 = new Form1();
frm1.regpanel.Visible = true;
}
}
}Form1.cs:
using System;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.IO;
using System.Text.RegularExpressions;
namespace DANET
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void regisztralas_Click(object sender, EventArgs e)
{
Regisztracio.Regisztralas();
}
}
}[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Az egy formon belüli tevékenységeket én nem tenném amúgy külön osztályba - főleg ha form manipulációt is tartalmaz a függvény.
Amit te csinálsz az az, hogy létrehozol még egy Form1-et és azon módosítasz.
Azt kellene csinálnod, hogy átadon a Regisztralas függvényben a már létező Form1 objektum hivatkozását, és azon dolgoznál.regisztracio.cs:
using System;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace DANET
{
class Regisztracio
{
public static void Regisztralas(frm Form1)
{
frm.regpanel.Visible = true;
}
}
}[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
netpeti98
addikt
Közben ismét adódott egy kis probléma A WPF képekkel (asztali WPF alkalmazás)
img.Source = new BitmapImage(new Uri("D://2.png"));
Ezzel a kóddal sikerül betölteni a képeket. De sehogy nem tudom elérni, hogy a program könyvtárából töltse be a képeket. Már végigpróbáltam mindent (Resources, stb) de sehogy nem sikerül rávennem a betöltésre.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz netpeti98 #6786 üzenetére
Ne a program könyvtárban tárolj adatokat - amúgy ezt olvasgasd át: [link]
De szerintem így mennie kellene:
Uri uri = new Uri("/2.png", UriKind.Relative);
img.Source = new BitmapImage(uri);[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Egy verseny nevezéseit feldolgozó szoftvert kellett csinálni. 4 kategóriában nevezhettek, 3 fős csapatot alkottak, meg kellett adni a megyét, az iskolát. Létrehoztam egy Nevezesek osztályt és hozzá a property-ket. A nevezes() példányokat egy listában tároltam. A feladat az volt, hogy minden megyében megkeresni az 1-es kategóriákban azokat az iskolákat, ahonnan a legtöbben neveztek, ha pedig ugyanannyian, akkor lehessen közülük választani.
Ez most pszeudokódban leírva hogy nézne ki? Én csak egy külön listába tudtam kiszedni a megyéket, aztán az iskolákat, majd úgy gondoltam, hogy létrehozok egy int[] tömböt, ahol számolom, hogy melyik iskolából hány nevezés van ( az iskolák indexe és az tömb indexe ugyanaz) és ha a külön listába kigyűjtött iskola neve megegyezik a nevezésekben eltárolt iskola nevével, akkor a tömb ahhoz az eleméhez hozzáadok egyet, ami az iskola indexe, aztán már csak egy max keresés.
Amúgy mi a suliban Visual Studiot használunk(C#), az összes többiben meg kb. Code:: Blocks-ot használnak, melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
totesz09
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Szeretnék a wpf-ben kicsit elmélyülni, viszont előtte nem sokat használtam winformot, se egyéb c#-ban használatos grafikus felületet, itt az egyetemen találkoztam vele először és nem nagyon sikerült megértenem.
Van esetleg egy olyan, lehetőleg magyar nyelvű könyv, vagy hosszabb leírás, amiben érintik az alábbi témákat?:- Adatkötés
- Converterek
- Rajzolási módszerek(Shape,Drawing,Visual).Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
XML szerializáción örlődöm, lehet, hogy triviális, de nincs ebben tapasztalatom. Az osztályon belül van egy gyűjtemény (array), és arra keresek megoldást, hogy ne csak egy memóriában létező teljes objektumot lehessen szerializálni, hanem inkrementálisan hozzáadva az elemeket álljon össze végül a szerializált xml.
Az elemek egyébként adatbázisból származnak, és akár sokan, nagyon sokan lehetnek, ezért nem szeretném memórában összerakni a teljes objektumot. A szerializációt magát nem szeretném elhagyni, mert elég bonyolult az osztály és nem is én definiáltam.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz lord.lakli #6793 üzenetére
Nem, db-ben lévő adatokat kell XML-be exportálni (NAV adatszolgáltatás). Időközben megoldottam úgy, hogy az először az üres gyűjteménnyel rendelkező objektumot szerializálom memóriába, majd egy XmlReader-rel átpakolom immár fájlba egy XmlWriter-rel, de csak a záróelemig. A nyitott XmlWriterrel aztán egyenként lehet a szerializált gyűjtemény-elemeket hozzáfűzni a fájlhoz, majd a végen lezárni az egészet.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
cubix
tag
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok. Most hátha kapok választ!
A SetWindowText -et szeretném használni, de sehogy sem működik. Adott egy egyszerű Dok2 - Word aminek a címsorát akarom átírni a SetWindowText függvény segítségével.
Tudtok ebben segíteni?
Köszönöm.
Bankkártyával? Hát persze!
-
Dinter
addikt
var s1 = "1234";
var s2 = "5678";
var carry = false;
var result = String.Empty;
for(int i = s1.Length-1;i >= 0; i--)
{
var augend = Convert.ToInt32(s1.Substring(i,1));
var addend = Convert.ToInt32(s2.Substring(i,1));
var sum = augend + addend;
sum += (carry ? 1 : 0);
carry = false;
if(sum > 9)
{
carry = true;
sum -= 10;
}
result = sum.ToString() + result;
}
if(carry)
{
result = "1" + result;
}
Console.WriteLine(result);Ez itt mit jelent? sum += (carry ? 1 : 0);
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen