Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- DIGI Mobil
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ni88
addikt
hello.
melyik elemmel lehet a programban füleket létrehozni (c#)? beadandóhoz kellene[ Szerkesztve ]
-
x007
tag
-
ArchElf
addikt
Meg, de nálam nem jött elő a probléma. VS.NET 2008-at vagy 2010 beta-t használsz? Most látom, hogy 2010... Sajnos azt tesztelni sem tudom, nálam csak 2008 van; lehet, hogy .NET 4.0 bug?
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
-
sunsaw
tag
válasz ArchElf #1254 üzenetére
2010 RC. Eppen ez az, amit mondtam, hogy az SDK peldaban ez a bug nem jon elo, de az alkalmazasomban meg igen. Ugyanigy .net4 alatt is, SDK pelda OKés, szoval nincs ez a hulyeseg, az en alkalmazasomnal viszont mvan, szoval van itt valami megoldas, csak nem tudok rajonni (meg ezek szerint te sem!), hogy mi az.
Windows Phone 7 Developer
-
sunsaw
tag
válasz ArchElf #1257 üzenetére
Ez az amit nem tudok Nekem egyformanak tunnek, de ez nyilvan lehetetlen, kulonben akkor mar tul lennek ezen a dolgon Ha nem tul nagy gond, feltoltom a forrasokat valahova, aztan megnezheted, hatha a te erto szemed tobbet lat belole, benne vagY?
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Közben körbenéztem a neten és elég sok showdialog-os problémát talátam... Akár az is lehet, hogy ha újra kreálod a projektet már máködni fog...
(igaz, mondjuk, hogy ilyesmi problémát a .NET 3.5-ről olvastam)AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
sunsaw
tag
válasz ArchElf #1261 üzenetére
Igen, mert az emberek tobbsegenek az a baja, hogy a ShowDialog metodus valoban megnyitja dialogus modban az uj ablakot (letre kell hozni egyet feltetlenul, nem letezik Modal Windows vagy hasonlo WPF alatt, nem letezik iylen, mint Control), csak aztan furcsa modon banik a fokusszal (es most finoman fejeztem ki magam, mert eleg idegesito!). De az a vicces, hogy a Microsot SDK Sample-je meg ugy fut, mint ahogy azt el lehet varni, es az is ugyanugy .net 4 alatt. En nem tudom, mi a francot tehetnek ok bele, amitol nekik mukodik, nekem meg nem... direkt teszteltem, az o kodjuk tokeletes, egyetlen fokuszra utalos sort talaltam a kodjukban, ami az enyembol hianyzott szemmel lathatoan, azt atmasoltam, de ugy sem ment (sot MSDN-bol kiderult, az amugyis vmi tok masra van, amit beirtak, de varom a megoldasodat). Amugy igen, VS2010 RC kell hozza, meg esetleg egy JetBrains ReSharper Beta (5-os nightly build beta-t tettem hozza, mert az jo). Ja, IntelliSense PAtch-et rakd fel, kulonben idegbajt kapsz a 10 inditas utan: VS2010RC IntelliSense Patch
-
jubilleum
senior tag
Hello!
Érzem hogy nagyon láma kérdésem, de nem jövök rá magamtól.
valamiért nem lép be az ifekbe, és max, min érték nem változik...static void Main(string[] args)
{
int min=8848;
int max = -12000;
int viz=0, fold=0;
int maxviz=0, maxfold=0;
Console.WriteLine("A program a szonár mérési adtait vizsgálja");
Console.Write("Hány mérést vizsgáljak?: ");
int tombhossz=int.Parse(Console.ReadLine());
int[] melyseg = new int[tombhossz];for (int y = 0; y < tombhossz; y++)
{
Console.Write("Add meg a(z) " + y + ". adatot:");
melyseg[y] = int.Parse(Console.ReadLine());
}
for (int i = 0; i < tombhossz; i++)
{
if(melyseg>max)
{
melyseg(i)=max;
}
if(melyseg(i)<min)
{
melyseg(i)=min;
} -
petersonal
tag
Hali!
Tudom béna vagyok hogy nem tudom megoldani, de segítsetek, sima buborékos rendezés nem tudom miért nem megy :/int []tomb=new int [4];
for (int i = 0; i <tomb.Length; i++)
{
Console.WriteLine("adj 1 számot:");
tomb[i] = int.Parse(Console.ReadLine());
}
int seged = 0;
for (int i = tomb.Length; i <1; i--)
{
for (int j = 0; j < i-1; j++)
{
if (tomb[j] > tomb[j + 1])
{
seged = j;
j = (j + 1);
tomb[j+1] = seged;
}
}
}
for (int i = 0; i < tomb.Length; i++)
{
Console.WriteLine(" Növekvő sorrenbe rendezve: {0}",tomb[i]);
}
Console.ReadLine(); -
Gyuri16
senior tag
válasz petersonal #1268 üzenetére
a kulso ciklusodban rossz a feltetel, i > 1 jobb lesz
Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
Gyuri16
senior tag
válasz petersonal #1270 üzenetére
ok, eloszor ezt neztem meg, azt hittem a tobbit jol irtad.
szoval a ciklus belseje se jo, a seged valtozodba elteszel egy indexet (j), es ezt irod be a tombodbe, ezzel elrontva ami ott volt. meg kell kulonboztetned a tomb elemeit, es indexeit. probald meg leptetni a programodat es nezd meg, hogy a valtozoidban mi van, es hogyan valtozik.
most megyek buszra, este majd ranezek ha meg nem lesz joNem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
petersonal
tag
válasz Gyuri16 #1271 üzenetére
wááá megvan!! úgy utálom h annyira kis apróságokon annyira sok időt el tudok baszni hogy az nem igaz dee megvan és neked köszönhetem igazából már többször megnéztem meg léptettem és most leesett:
seged = tomb[j];
tomb[j] = tomb[j+1];
tomb[j+1] = seged;
Ennyi kellett volna ááá -
ArchElf
addikt
Sorry, borzasztóan elfoglalt volam (és vagyok) a héten. Talán a hétvégén lesz időm feltenni a VS-t (ma is kb 9-f10 felé érek majd haza) és megnézni.
AE
-
kovsol
titán
Valaki volt ezen a Microsoft: 16 órás ingyenes ASP.NET 3.5 előadáson ?
Most én a Pécsire jelentkeztem ami egy 4 órás előadás és 25 óra gyakorlati részből áll.
Kíváncsian várom.[link][ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Tomor
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérésem lenne.
Adodott egy adatnyilvántartás jellegű programkészítési feladatom, amit Visual C# 2008 -ban MySQL adatbázissal kell megcsinálni. Mivel Visual C# -ben ilyen jellegű
feladatot eddig nem csináltam ( csak PHP-val), így most elég kezdő vagyok ezen a téren.
Addig már eljutottam, hogy letöltöttem hozzá a MySQL Connector/ODBC -t. illetve a
MySQL Connector/Net -t. és az interneten utánanéztem tutoriáloknak, így egy egyszerű
localhost-os táblalekérdezést már összeraktam, de még ebben a témában túl sok kérdésem maradt.
Szívessen igénybevennék ebben a rész témakörben, egy pár órás személyes oktatást valakitől, akinek ezen a területen már van valami gyakorlata. -
snow.man
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van 2-es dotnetben, hogy berántok két web referenciát két különböző wsdl alapján, de a legenerált osztályok között egy csomó közös van, amit szeretnék is "közösként" használni (ergo ne legyen redundancia). Sok osztály teljes egészében ugyanaz, csak ugye külön névtérbe kerülnek, mivel két külön web referenciában vannak. Hogy tudnám megoldani, hogy az egyik web service metódusaival tudjam használni a másik web service típusait és fordítva? Mert az nem túl elegáns megoldás, hogy propertyket másolgatok manuálisan...
Előre is köszi a segítséget!
-
snow.man
tag
-
Khelben
nagyúr
Az első nap még elment, bár enyhén reklámszagú volt, "kicsit mindenből", hogy lásd, miket tud a dotnet. A második napot csak a feléig bírtam, a gyakorlati rész abszolút nem kötött le, kivetítőn néztél egy embert, aki programot ír, de hogy mit miért, arról nem nagyon árult el infókat... Összességében akkor érdemes elmenni, ha épp nagyon ráérsz, esetleg devportalos pólót akarsz szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
valaki tudna nekem abban segíteni, hogy asp.net ben?
van egy AccessDataSource -m amihez szeretnék új adatoat hozzáadni amik két textboxban találhatóak és gombnyomásra adja hozzá őket. [link] itt próbáltam segítséget találni, erre az insert.aspx file -t már nem tudom letölteni pedig abban rejlene szerintem a megoldás számomra
May the Force be with you!
-
fLeSs
nagyúr
Lenne egy kérdésem/kérésem.
Ahogy olvasgattam a neten, kiderült, hogy egy program/projekt lefordítását a HDD szokta a legjobban visszafogni. Éppen SSD/HDD-teszteket készítek és jó lenne, ha vki tudna nekem segíteni összehozni egy tesztmetodikát a vinyók sebességének lemérésére visual studio alatt.
Csak annyit kéne segíteni, hogy elmondjátok, hogy mit installáljak fel és adnátok nekem egy projektet amit le kell fordítani, és a fordítás idejét lemérném a különböző vinyókkal/SSD-kkel.
Ennyi.
Alapvetően ezt nem magam miatt csinálom, mivel nekem nem hiányzik ez, én nem vagyok programozó, szóval számítok rátok. Ha nem lesz belőle semmi, akkor nem lesz belőle semmi. Ilyen teszteket még nem láttam egyik hardveroldalon sem, szóval sztem érdemes lenne segítenetek.
Előre is köszi.szerk: egy olyan projekt kéne, ami egy 7200-as vinyón 4-5 perc alatt fordul le.
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Gregorius
őstag
Túl sokat nem tudok segíteni, csak egy kicsit itt-ott.
A cold-start build valóban durván darálja a vinyót, a másodiknál viszont már sokminden a system cache-ből megy. A build enginek ráadásul ritkán használnak több magot - már ahol ez egyáltalán lehetséges - úgyhogy gyanítom, hogy itt a dolog inkább CPU limitessé válik.
C#, VB.NET illetve egyéb CIL-re forduló projekt majdnem biztosan felejtős. Sok olyan projekt még nem fordult meg a kezem alatt, ami egy perc alatt ne tudna könnyedén fordulni. Natív C++ alá viszont nagyságrendekkel tovább tartó buildeket is lehet találni. Érdemes valamelyik népszerűbb szabad szoftver csomagot választani, pl. OpenSSL, Apache httpd stb. Ezekben általában elég részletes dokumentáció is van, hogy mi kell a fordításhoz és hogyan kell lefordítani.
Egyébként szerintem leginkább a nagyon sok (>10000) nagyon kis fájl (1-100k) olvasása/írása vegyesen tesztesetre hasonlít a terhelés. Ha még erősen fragmentált is a vinyó - ami a fordítás közben keletkező sok kis fájllal könnyen kialakul, bár ez erősen fájlrendszer- és kihasználtságfüggő - akkor még jobban köhögnek a sok seekeléstől hagyományos HDD-k.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz Gregorius #1285 üzenetére
Köszi az infót.
beszéltem Mlacával, ő VS-ben programozik és asszonta, hogy még sosem vette észre, hogy a HDD lassúsága miatt lenne lassú a fordítás, igaz ő nem dolgozik baromi nagy projekteken.
Akkor ez a teszt kilőve. Ha létezik is ilyen probléma, akkor sem tudnám letesztelni, mert ahhoz vkinek adnia kéne egy nagy projektet."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
lám, mit találtam [link]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Asesino
csendes tag
Sziasztok !
A microsoft oldalról kellene az eredeti iso link Microsoft Visual Studio Enterprise Edition 6.0 SP6. Előre is kösz
-
Asesino
csendes tag
válasz ArchElf #1290 üzenetére
Köszönöm a segítséget, igazából nem az sp6 kellene hanem együtt a visual studio 6 sp6. Illetve az msdn library is kellene ehhez a verzióhoz. A 2010 rc verziót kihozza full iso-ba de a régebbi verzókat nem találom. Lehet én vagyok a lámer de ha esetleg meg lenne ez a link azt megköszönném.
-
ArchElf
addikt
válasz Asesino #1291 üzenetére
Miért gondolod, hogy a teljes változat letölthető a MS oldaláról?
Azt anno csak CD-n lehetett megrendelni (vagy esetleg MSDNAA-n keresztül lehetett hozzájutni, de ugye ahhoz nem fogsz publikus linket kapni). Az MSDN-t is CD-n (később DVD-n) adták ki hozzá.AE
-
Gregorius
őstag
Most már van bolti változat is. Le is tölthető, de értelemszerűen csak a trial.
-
bpx
őstag
válasz ArchElf #1299 üzenetére
nem is kellettek ide napok
bme msdnaa
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest