- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Hatalmas kamerasziget emelkedik ki a Z Fold7 vékony házából
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
"egy olyan projekt kéne, ami egy 7200-as vinyón 4-5 perc alatt fordul le."
hát, ekkora méretben már gyakorlatilag eléggé komoly projektről beszélhetünk, aminek a forrását a legtöbb helyen (nálunk is) 7 pecsétes truecrypt partíción őrzik lakat alatt, bekamerázva
Viszont annyit elmondhatok, hogy amikor RAID0+1 HDD-ről RAID0+1 SSD-re váltottam, akkor a build sebesség kb megkétszereződött (OCZ Vertex Turbo VS. sima WD RAID edition).
Viszont most már a CPU a nagyobb limit, pláne, hogy a rohadt VS csak 1 szálon fordítja a sulition-ön belül még az egymástól független projekteket is (VS 2010 Ultimate final @MSDN) -
amargo
addikt
Egy közel 80megás projekt lefordítása esetén is - amit külön build server végez -, inkább a source control-ból való kiolvasás ami lassú. Maga a projekt lefordításához nem kell 1 perc. Ezek a mai wincseszterek pillanatok alatt felolvasnak ennyi adatot. Olyan projektet találni, ahol több száz megabyte-nyi forrást kell befordítani szerintem open source részen lehet. De mint többen is írták ez inkább CPU függő.
-
Gregorius
őstag
Túl sokat nem tudok segíteni, csak egy kicsit itt-ott.
A cold-start build valóban durván darálja a vinyót, a másodiknál viszont már sokminden a system cache-ből megy. A build enginek ráadásul ritkán használnak több magot - már ahol ez egyáltalán lehetséges - úgyhogy gyanítom, hogy itt a dolog inkább CPU limitessé válik.
C#, VB.NET illetve egyéb CIL-re forduló projekt majdnem biztosan felejtős. Sok olyan projekt még nem fordult meg a kezem alatt, ami egy perc alatt ne tudna könnyedén fordulni. Natív C++ alá viszont nagyságrendekkel tovább tartó buildeket is lehet találni. Érdemes valamelyik népszerűbb szabad szoftver csomagot választani, pl. OpenSSL, Apache httpd stb. Ezekben általában elég részletes dokumentáció is van, hogy mi kell a fordításhoz és hogyan kell lefordítani.
Egyébként szerintem leginkább a nagyon sok (>10000) nagyon kis fájl (1-100k) olvasása/írása vegyesen tesztesetre hasonlít a terhelés. Ha még erősen fragmentált is a vinyó - ami a fordítás közben keletkező sok kis fájllal könnyen kialakul, bár ez erősen fájlrendszer- és kihasználtságfüggő - akkor még jobban köhögnek a sok seekeléstől hagyományos HDD-k.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest