Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
válasz
Miklós315
üzenetére
"A tolerancia nem épülhet önfeladásra..."
Nagyszerű gondolat, támogatom.
Akkor most fordítsd meg: mért kell valakinek feladnia önmagát, ha ettől másnak diszkomfortérzete van? Eddig úgy tudtam, más baj nem történt.
Hasonló példát véve:
Ha a munkahelyen úgy határoznak, hogy fekete kollégák ne használják a vécét, mert ettől másoknak diszkomfortérzete van, menjenek a kijelölt színes WC-be, az rendben van?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, a fenti példa miben más..."... nonszensz, hogy a mindenkori többségnek kell kushadnia ..."
Ismét: ha pl. Svédországban messze több a nem vallásos, mint a hívő, akkor joguk van megtiltani a nyilvános helyen való imádkozást? Vagy joguk van múzeummá alakítani a templomokat? Elvégre azt jobban látogatnák...A tranzíció kérdésében akkor látom a vita értelmét, ha konkrét, ellenőrizhető példákat hozol. Ez a téma sokkal bonyolultabb, mint aminek elsőre látszik. De szerintem is egy fontos vitatéma, akárcsak a felelősség kérdése.
Az biztos, hogy már ma is olyan döntéskényszerbe hozzuk a kamaszokat (pl. továbbtanulás, autóvezetés), ami nagy felelősséggel jár, és nem mindenki érett rá.
De azt végképp nem tudom hova tenni, hogy tudományos bizonyosságot akarsz, ugyanakkor a pszichológiai/pszichiátriai szakma konszenzusát meg nem fogadod el.Viszont egy nagyon fontos dolgot felvetettél: az individualista vs. kollektivista szemlélet.
Szerinted lehet előnye, ha közösség támogatja az egyén kibontakozását?
Mert én látom az előnyét a kollektivizmusnak: koherensebb közösség, társadalmi felelősségtudat fejlesztése, szolidaritás.
De tudom hogy vannak hátrányai: az egyén elnyomása a közösség érdekére való hivatkozással.
Új hozzászólás Aktív témák
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek összeállítása, alkatrészek + HomeAssistant
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest