Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Tudod, a csillagászok régebben is jobban tudták ezt, mint azok, akik Jézusra hivatkoztak. Meg is fenyítettek párat Jézusra hivatkozva. Szvsz. ebbe nem kéne belemenned. Vagy, azt állítod, hogy arra sincs bizonyíték, hogy a Föld kering a Nap körül? Vagy, esetleg a formájára? Lehet, hogy lapos?

-
BE4GLE
aktív tag
válasz
MageRG
üzenetére
"Ezt mondtam volna?"
Igen. Ezt mondtad.
"Szerintem az, hogy létezik Isten és legalább érdeklik az emberek, már óriási előrelépés lenne."
És ezzel megerősíted, hogy tényleg ezt mondtad. Az, hogy látsz felvételeket csodákról, miért mozdítana pont Isten felé? Bármelyik vallás istene felé mozdíthatna. Akár földönkívüliekkel is magyarázhatnád, és még sorolhatnám. Ha Jahve azt szeretné, hogy BENNE higgy az nem a dokumentált csodákon fog múlni.
-
-
MageRG
addikt
válasz
BE4GLE
üzenetére
Ezt mondtam volna?
Szerintem az, hogy létezik Isten és legalább érdeklik az emberek, már óriási előrelépés lenne. Ha belátható lenne.
A csodák terén meg nincs igazad.
Egy olyan helyen, mint pl. Krynn, Mishakal és Paladine papjai akár naponta tesznek csodát. Ott senki sem ateista.
Amikor meg az istenek elhagyták a világot, azt mindenki észrevette. -
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
MageRG
üzenetére
"Nem lennék automatikusan keresztény, de azután SOKKAL INKÁBB hinném, hogy a természetfeletti létezik, mint nem."
Nem ezt mondtad. Azt mondtad, hogy egy KONKRÉT hit, vagy vallás, hihetőségén dobna sokat. Nem nehéz belátni, hogy csodákkal értelmetlen próbálkoznia Istennek. Mivel kisérleti úton nem reprodukálhatók, nem vizsgálhatók és nem vonhatók le belőle egyértelmű következtetések. Lényegében akármit hihetünk róluk.
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Van... Csak a te érdeklődési körödben nem szerepel. Ezért nem is keresed,így hát nehéz ilyet találni."
De ez a te érdeklődési köröd. Nyilván nem okozna gondot dokumentált eseteket találni.
Egyébként azért írtam pont ezt, mert vannak emberek akiknek viszont hiszek, és ugyanúgy kutatták a témát. És eddig mindig az derült ki, hogy csalás, vagy más, banális ok van mögötte.
De érdekes felvetés...
Szerinted volt már olyan hogy emberek valamit bizonyítani akartak, és nem találtak rá bizonyítékot? -
MageRG
addikt
válasz
BE4GLE
üzenetére
Feltételezem, hogy kizárható a csalás (több felvétel, független szemtanúk, orvosi papírok, stb.).
Nem lennék automatikusan keresztény, de azután SOKKAL INKÁBB hinném, hogy a természetfeletti létezik, mint nem.
Így azt is, hogy Isten létezik (most épp fordítva van).
Az hogy ez melyik isten és mit akar tőlünk pontosan, annak bizonyítását a hívőkre bízom.
Aztán lehet alkudozni. -
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
MageRG
üzenetére
"Néhány jól dokumentált csodatétel nagyon sokat dobna a hihetőségén."
"Ezért szokták felhozni, hogy először növessze vissza valaki levágott lábát."
Biztos vagy benne? Csak képzeld el, hogy ha ma látnál videófelvételeket ilyen csodatételekről: Kereszténnyé tenne? Miért pont azzá? Katolikussá? Miért? Nem gyanítanál csalást? Megváltozna az álláspontod az abortusszal, vagy akár a homoszexualitással kapcsolatban? Hány felvételt kellene látnod? Hány tanú kellene hozzá? Hogyan reagálnának erre az iszlám hívek? Mi lenne sok évvel később, amikor már az utolsó szemtanú is elhunyt? Egyáltalán hogyan kellene ezeket a csodákat dokumentálni, hogy az utókor számára hiteles legyen?
-
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Már tegnap mutatta nekem a Szent Szellem veled kapcsolatban a következő Igét.
Tit 3:9 - 3:11
"9 a balga vitatkozásokat és a veszekedést és a törvényharcokat kerüld ki, mert hasznuk nincs és hiábavalók.
10 A szakadást szító embert első vagy második intés után kerüld,
11 tudod, hogy rossz útra fordult az ilyen, és célt téveszt, és saját magát ítéli el."Én hálát adok a mennyei Atyámnak,mert a veled való beszélgetést is sokaknak javára fordította. Nagyon sokat tanított nekem ma is az Ő Igéjéből. Köszönöm Jézus Krisztusnak!
Ui.: Ne felejts el megtérni,a bűneid meg vannak bocsájtva Jézus Krisztus áldozata miatt. Neked mindaz meglehet,amit a szellemed el tud hinni,mert Jézus meghalt a bűneidért ésa betegségeidet is elhordozta helyetted. 1Péter 2:24
Jó éjt.
-
Somatom
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Én csak egy igazságot ismerek. Az isteni igazságot. Egyébként fölöslegesen idézel a sátán könyvéből, nem olvasok ilyet. Ha magamévá tenném az abban írtakat, azzal Istent tagadnám, mert akkor nem hinnék a mindenhatóságában. Nem is értem, hogy hitethette el veled a gonosz, hogy az Istennel való kapcsolathoz egy emberek által írt könyvre van szükség.
-
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Úgy mint az akkori zsidók az Ige szerint?
Melyik igazságot ismered? A törvény igazságát?
Vagy a sátán hazugságát amit igaznak vélsz?Ján 8:42 - 8:58
42 Monda azért nekik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.
43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.
44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
45 Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nekem.
46 Ki vádol engem közületek bűnnel? Ha pedig igazságot szólok: miért nem hisztek ti nekem?
47 Aki az Istentől van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentől valók.
48 Felelének azért a zsidók és mondának neki: Nem jól mondjuk-e mi, hogy te Samaritánus vagy, és ördög van benned?
49 Felele Jézus: Nincs énbennem ördög; hanem tisztelem az én Atyámat, és ti gyaláztok engem.
50 Pedig én nem keresem az én dicsőségemet: van aki keresi és megítéli.
51 Bizony, bizony mondom nektek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.
52 Mondának azért neki a zsidók: Most értettük meg, hogy ördög van benned. Ábrahám meghalt, a próféták is; és te azt mondod: Ha valaki megtartja az én beszédemet, nem kóstol halált örökké.
53 Avagy nagyobb vagy-e te a mi atyánknál Ábrahámnál, aki meghalt? A próféták is meghaltak: kinek állítod te magadat?
54 Felele Jézus: Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi: az én Atyám az, aki dicsőít engem, akiről ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek,
55 És nem ismeritek őt: de én ismerem őt; és ha azt mondom, hogy nem ismerem őt, hozzátok hasonlóvá, hazuggá leszek: de ismerem őt, és az ő beszédét megtartom.
56 Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült.
57 Mondának azért neki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?
58 Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Az szeretne kibújni a felelősség alól, aki hisz az isteni bűnbocsánatban.
Aki hisz és újjászületik,az
nem hogy szeretne kibújni ez alól,hanem ebben az életben már általment a halálból az életbe és nem kerül ítélet alá.
Ha te ezzel ellenkezel az azért van,mert nem ismered az Igazságot.
Az Ige az Igazság és egyben maga Jézus Krisztus.Ján 5:22 - 5:24
22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt.
24 Bizony, bizony mondom nektek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
Gyónással, imádsággal nem lehet kibújni a tetteink következményei alól.
Senki nem is állította,hogy ki lehet bújni a következmények alól. Jézus által van szabadulásunk,akiben te nem hiszel. Pedig Ő az Út,az Igazság és az örök Élet! Dicsőség Istennek!Isten előtt minden tettünk mindenképpen megmérettetik.
Jézus Krisztus a kőszikla,aki nem Őrá épít,kárt vall.
Ellenben,aki Jézus Krisztusra épít,bölcsnek mondatik Isten szerint!
Máté 7:24 - 7:26
24 Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, aki a kősziklára építette az ő házát:
25 És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
26 És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, aki a fövényre építette házát:
27 És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása. -
Somatom
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Nagyon rosszul gondolod. Attól, hogy nem szól, még tud a tetteinkről. Az szeretne kibújni a felelősség alól, aki hisz az isteni bűnbocsánatban. Gyónással, imádsággal nem lehet kibújni a tetteink következményei alól. Isten előtt minden tettünk mindenképpen megmérettetik.
-
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
1Ján 1:1 - 1:4
1 Ami kezdettől fogva vala, amit hallottunk, amit szemeinkkel láttunk, amit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek Igéjéről.
2 (És az élet megjelent és láttuk és tanúbizonyságot teszünk róla és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál vala és megjelent nekünk;)
3 Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük nektek, hogy nektek is közösségetek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal.
4 És ezeket azért írjuk nektek, hogy örömetek teljes legyen.Te nem hiszel Jézus Krisztusban,ezért megdőlt az amit mondasz.
Ez csak azoknak jó kifogás,akik nem vállalnak felelősséget a tetteikért és így,ha az Isten nem szól hozzánk,nincs tennivalónk,sőt nem is bűnözünk,jobban mondva ha bűnben élünk és hitetlenek vagyunk,azokért is Istent tesszük felelőssé,ugyanis nem szólt hozzánk. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Akkor te igazán egy úgymond mókuskerékben vagy. Az igazság ismerete megszabadít,viszont te nem olvasod, mert azt gondolod,hogy a gonosz ihlette.Így hát nehéz lesz megismerni az Igazságot.
Remélem,az Isten felnyitja a szellemi szemeidet vagy megkeni gyógyító írral,hogy láss. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Meg van írva,hogy adott. De hát ha nem olvasod a bibliát,nem tudhatod,ezért leírom neked.
1Móz 1:26 - 1:31
26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
27 Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket.
28 És megáldá Isten őket, és monda nekik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
29 És monda Isten: Íme nektek adok minden maghozó füvet az egész föld színén, és minden fát, amelyen maghozó gyümölcs van; az legyen nektek eledelül.Luk 10:17 - 10:20
17 Visszatére pedig a hetven [tanítvány] örömmel, mondván: Uram, még az ördögök is engednek nekünk a te neved által!
18 Ő pedig monda nekik: Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből.
19 Íme adok nektek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat nektek.
20 De azon ne örüljetek, hogy a lelkek nektek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben. -
-
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Köszönöm,hogy próbálsz segíteni.
De, ha pl. visszább megy az időben, mint az igérete, akkor az ígéret meg sem történt.
Miért menne visszább? Nem kell neki változtatnia a tökéletes szaván,minden így tökéletes ,csak még sokan nem értünk mindent.A mindenhatóság mit jelent véleményed szerint?
Szerintem nem azt,hogy megszegi a szavát és bűnöket követ el,és hazudik és a többi,mert akkor hasonló lenne a sátánhoz. Ő a hazugság atyja. Isten hűséges,igaz,Ő a világosság és Őbenne nincs semmi sötétség.1Ján 1:3 - 1:6
3 Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük nektek, hogy nektek is közösségetek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal.
4 És ezeket azért írjuk nektek, hogy örömetek teljes legyen.
5 És ez az az üzenet, amelyet tőle hallottunk és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság és nincsen ő benne semmi sötétség.
6 Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és sötétségben járunk; hazudunk és nem az igazságot cselekesszük.
7 Ha pedig a világosságban járunk, amint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.
8 Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk.
9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.
Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá tesszük őt, és az ő igéje nincsen mi bennünk. -
Somatom
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Nem kértem segítséget, csak megmutatom a réseket a gondolatmenetedben. A hazugság az lenne, ha nem tartaná be, amit mondott. De, ha pl. visszább megy az időben, mint az igérete, akkor az ígéret meg sem történt. Neked kell megváltoztatnod a gondolkodásmódodat ahhoz, hogy megértsd a mindenhatóság mibenlétét.
-
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Nem,nem tudja megoldani,mert ez olyan,mintha azt mondanám,hogy Isten mindent megtehet. Ez sem igaz,mert nem hazudhat,hiszen akkor már nem lenne igaz sem igazságos,sem megbízható.
Nem mintha lenne számonkérési lehetőségünk.
Szerintem sincs. Egyébként nekem már eszembe sem jutna bármiért is számon kérni. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
De fogják tudni. Mielőtt eljön a vég,mindenhol hirdetve lesz az evangélium .Ezért nem lesz mentsége senkinek,sem ilyen kifogások,hogy " mert nem hallották"...
Máté 24:14 ....És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.
-
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Jézus csak úgy tudná elpusztítani a gonoszt, ha odalesz az ember is? Ha bármilyen kompromisszumra kényszerül, akkor nem lehet mindenható.
De mindenható,viszont a szava kötelezi Őt. Ezért is Isten Ő és Igazságos,Igaz Isten.Ha egyszer az embernek adta a föld feletti hatalmat,és az ember azt tovább adja,akkor mit kellene tennie Istennek?
Ha ez miatt elpusztítaná az embert,akkor önző lenne,ha visszavenné a hatalmat,akkor hazug lenne. És sorolhatnánk.Ha bármilyen kompromisszumra kényszerül, akkor nem lehet mindenható.
A szavához pedig akkor is tartania kell magàt. Ez nem kompromisszum,ez az igazságosság. Akkor igazságos,ha mindenben az Ő szava szerint megfelelően jár el igazságban.
Nem Isten irányítja az ember minden lépését. Ezt csak azért szúrom be ide,mert sokan azt gondolják,hogy Isten irányítja minden embernek minden lépését. Ez nem így van.
Azt mégsem mondhatja, hogy csak minden ötödik ember maradhat életben. Az emészthetőbb, hogy a gonoszoknak el kell pusztulniuk.
Azokat fogja elpusztítani,akik nem hisznek Jézus Krisztusban.
Ján 16:7 - 16:11
7 De én az igazat mondom nektek: Jobb nektek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
8 És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
9 Bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem;
10 És igazság tekintetében, hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem;
11 Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett.
Tehát a világ fejedelme a sátán már meg lett ítélve és el is fogja pusztítani őt Jézus.2Thess 2:3 - 2:8
3 Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. Mert nem [jön az el addig], mígnem bekövetkezik előbb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
4 Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.
5 Nem emlékeztek-e, hogy megmondtam nektek ezeket, amikor még ti nálatok valék?
6 És most tudjátok, mi tartja vissza, amiért [csak] a maga idejében fog az megjelenni.
7 Működik ugyan már a törvényszegés titkos [bűne]: csakhogy annak, aki [azt] még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.
8 És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, akit megemészt az Úr az ő szájának leheletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;
És érdemes megfigyelni, hogy ilyen módon fogja elpusztítani a hitetleneket is Jézus.
Ézs 11:4 - 11:5
4 Igazságban ítéli a gyöngéket, és tökéletességben bíráskodik a föld szegényei felett; megveri a földet szájának vesszejével, és ajkai lehével megöli a hitetlent.
5 Derekának övedzője az igazság lészen, és veséinek övedzője a hűség.Ezek is megerősítései annak, az Igének amit fentebb írtam( János 16:9 ↑↑↑),hogy a hitetlenség a bűn,és a hitetleneket ugyanúgy fogja elpusztítani az Úr,mint a gonoszt.
Zsolt 96:13 Az Úrnak orcája előtt, mert eljön, mert eljön, hogy megítélje e földet. Megítéli majd a világot igazsággal, és a népeket az ő hűségével. -
Somatom
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Nekem tökéletesen megfelel ez az állapot, ezért nem foglalkozom azzal, hogy miért nem akarok gyereket.
De, valami itt nem stimmel. Jézus csak úgy tudná elpusztítani a gonoszt, ha odalesz az ember is? Ha bármilyen kompromisszumra kényszerül, akkor nem lehet mindenható. Persze, ez lehet, hogy csak kamu duma, valójában a túlnépesedést akadályozná meg. Azt mégsem mondhatja, hogy csak minden ötödik ember maradhat életben. Az emészthetőbb, hogy a gonoszoknak el kell pusztulniuk.
-
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Mások is mondták, hogy az apaság vágya jön magától, csak meg kell érni rá. Egyszer biztosan eljön nálam is. De, még csak 54 vagyok, még nem értem meg rá.
Valami oka biztosan van. Ezt neked kell tudnod,hogy mi az. Ha éretlennek érzed magad,annak is oka van. Ha valamitől tartasz vagy félelem van benned a gyermekvállalást illetően,annak is oka van.De, úgy biztosan nem szeretnék apa lenni, hogy a barátnőm azzal áll elő, hogy a gyerek tulképp nem tőlem van, de istenbiza nem csalt meg, hanem egy angyal szólt neki, hogy terhes lesz.
Ha Isten angyala neked is szól és kijelenti ugyanezt amiről egyébként több tucat prófécia is szól,azért teljesen más a helyzet.Egyébként én a saját vesztemet ajánlottam fel, nem másokét.
Ezzel nem mész semmire,Jézus Krisztus a megváltó,sem te,sem én sem más ember nem képes megváltani senki mást. A te felajánlásod nem fogja elpusztítani a sátánt. -
Somatom
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Mások is mondták, hogy az apaság vágya jön magától, csak meg kell érni rá. Egyszer biztosan eljön nálam is. De, még csak 54 vagyok, még nem értem meg rá. De, úgy biztosan nem szeretnék apa lenni, hogy a barátnőm azzal áll elő, hogy a gyerek tulképp nem tőlem van, de istenbiza nem csalt meg, hanem egy angyal szólt neki, hogy terhes lesz.

Egyébként én a saját vesztemet ajánlottam fel, nem másokét. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Van... Csak a te érdeklődési körödben nem szerepel. Ezért nem is keresed,így hát nehéz ilyet találni.
Ez ugyan olyan mint amikor nem keresed Istent, valószínűleg nem is találod meg. Találkozhatsz vele ugyan,de tovább is állsz például. Lehet,hogy a te közeledben is van ilyen milliomos,csak nem tudsz róla. Nem a te dolgod tudni erről. Ha halálos beteg és Isten hozzá küld egy szolgálót,hogy imádkozzon érte,majd Isten meg is gyógyítja azt,és az a milliomos ember felkarolja őt-( bár ezt nem tudom,te hogy érted,mit értesz felkarolás alatt)-az nem feltétlen jut el a te füledbe. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Van rá példa,de a pénznek és hatalomnak ellenségei ezek az emberek,így ha ez a felsőbb vezetés fülébe jut,ellene mennek. Bebörtönzik őket,elveszik vagyonukat stb stb... Szerinted miért van ez így?
Somatom!
El fogja pusztítani teljesen Jézus Krisztus második visszajövetelekor. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
mint kené fel őt az Isten Szent Lélekkel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög hatalma alatt voltak; mert az Isten vala ő vele.
Igen,ebből az következik,hogy akik betegek,azok az ördög hatalma alatt vannak.Honnan veszed, hogy Jézus ezeket cselekedte?
Elhiszem.
Zsid 11:1 A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.Egy könyvből, amit emberek írtak más emberek elbeszélései alapján? Ez logikus?
Lépjünk tovább!
Igen,logikus. Ugyanis nekem is tett már az Isten kijelentéseket,és ezeket ugyanúgy feljegyezhetném az utókornak,és azokat is,feljegyezhetnénk,amikor az Isten emberei imádkoznak a beteg emberekért és Isten meggyógyítja őket.
Ezeket mind hozzá lehetne írni a bibliához vagy egy újat írni. Ezt olvasván is ugyanígy sokan megtérnének Istenhez,mert hitre jutnának és lennének olyanok is,akik kérdőre vonnák azokat akik ezekben hisznek.Kezdetben csak Isten volt. Mindent ő teremtett. Akkor nélküle hogyan lett ördög, meg démonok? Ha Isten mindenható és zavarná őt az ördög, meg a démonok, akkor egy gondolatával elpusztíthatná őket. Szóval az ördög, meg a démonok Istentől független létezése egyáltalán nem logikus. Vagy nem léteznek, vagy ők is Isten teremtményei.
Isten nem teremtett sátánt,Ő angyalokat teremtett,akik Őt szolgálták. Aztán amikor az emberpárt ,Ádámot és Évát teremtette,felruházta őket hatalommal a föld,a tenger felett és a földön és tengerben lévő állatok,növények,ásványi anyagok stb.. felett.
Az angyalok és a démonok is Istenhez hasonlóan szellemi lények és testre van szükségük ahhoz,hogy meg tudjanak nyilatkozni,kivéve Istent,Ő a szavával teremtette a mennyet és a földet és az azon látható életet.
-Ezt látván egy az Isten angyalai közül irigy lett,és szerette volna ezt a hatalmat amit az Isten az embernek adott,de mivel testre volt szüksége,ezért egy kígyón keresztül szólt Évához,és vette rá,hogy egyen a jó és rossz tudásának fájáról. És mivel ezt Éva aztán Ádám is a szabad akaratából tették( nem pedig kényszer hatására), ezért annak az angyalnak a szolgálóivá váltak.(Ján 8:34... aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.)
Ebben a pillanatban úgymond túszokká tette az embert,ugyanis az emberpár neki adta a hatalmat a saját szabad akaratukból. Ezután átkozta meg az Isten Lucifert és ez miatt lett bukott angyal a sátán. Isten nem pusztíthatta el őt,hiszen az emberpár a túszává vált a sátánnak. Ha a sátánt elpusztította volna akkor az Isten,ugyanúgy Ádámot és Évát is el kellett volna pusztítania,mert ugyebár az ő döntésük miatt alakult ki a bűn,és ők a Lucifer szolgájává lettek.
Ezért lépett be a bűn ,a halál,a hazugság,a betegség,a problémák,az átkok.... az életbe,ami az Éden kertben nem volt jelen,de onnan az Isten kizárta az embert,mert az ember elfordult tőle,szolgája lévén egy angyalnak,aki bukott angyal,azaz mai néven sátán. Ugyanis nem akarta,hogy egyen az örök élet fájáról,mert már jelen volt az átok,bűn, betegség,és mert az Isten az embert jobban szereti,mint sokan azt gondolják,ezért nem akarta,hogy betegen örökké éljen.Tehát Isten nem démonokat teremtett,hanem angyalokat és embereket. Az egyik angyal irigy lett,megbukott,Lucifernek és sàtánnak nevezi az Ige. Ő az angyalok 1/3- át rávette az Isten elleni lázadásra az Ige szerint. Ők a démonok,szellemi lények és ma is léteznek.
Ezt a hatalmat amit a sátán elvett az embertől,ezt Jézus Krisztus visszanyerte az Ő egyszeri tökéletes mindenkor tartó áldozatával a sátán és démonai felett azoknak,akik Jézus Krisztusban hisznek és újjászületnek Őbenne.
Röviden,tömören. -
„Ne tedd másokkal azt, amit nem kívánsz, hogy veled cselekedjenek!"
aranyszabály
így ha van, ha nincs, minden rendben lesz -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
az egyház dolga lenne Isten erejében járni..."
Akkor miért nem teszi?
Na miért nem?
Például a hatalom miatt,pénz szeretete miatt,állammal való alku miatt?Néhány jól dokumentált csodatétel nagyon sokat dobna a hihetőségén.
Lenne is,ha az egyház Jézus tanítása szerint működne. -
Somatom
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Neked így logikus? A hitben keresel logikát? Nemáááá! De, tudod mit? Próbáljuk meg!
Honnan veszed, hogy Jézus ezeket cselekedte? Egy könyvből, amit emberek írtak más emberek elbeszélései alapján? Ez logikus?
Lépjünk tovább!
Kezdetben csak Isten volt. Mindent ő teremtett. Akkor nélküle hogyan lett ördög, meg démonok? Ha Isten mindenható és zavarná őt az ördög, meg a démonok, akkor egy gondolatával elpusztíthatná őket. Szóval az ördög, meg a démonok Istentől független létezése egyáltalán nem logikus. Vagy nem léteznek, vagy ők is Isten teremtményei. -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"...az egyház dolga lenne Isten erejében járni..."
Akkor miért nem teszi? Néhány jól dokumentált csodatétel nagyon sokat dobna a hihetőségén.
De nem ám ilyen himu-humi síró Madonna, meg Mari néni hátfájása elmúlik.
Ezért szokták felhozni, hogy először növessze vissza valaki levágott lábát. Nem lehet bonyolultabb, mint egy halottat feltámasztani. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Óhh,az egyház....
Nem az egyház tanítása a fontos,kivéve,ha azt tanítja,amit Jézus Krisztus parancsolt.Sokan a farizeusok,sadduceusok, zsidók,rómaiak,görögök... közül sem hittek benne,pedig nem talàltak benne bűnt,csupán azt,hogy Isten Fiának mondta magát. Na meg persze az olyan dolgokat,amik a törvény szerint bűnök,mint például, hogy szombaton nem szabad semmit csinálni,még gyógyítani sem.Nem szabad mosatlan kézzel enni stb... mert ők nem láttak többet a törvény betűitől. Pedig Jézus az Atyát jött bemutatni,megmutatta,hogy milyen az Isten valójában. Kegyelmes,mindenkit meggyógyít,aki hozzá jön és benne bízik,szerető Isten,irgalmas és kegyelmes,igazságos.....
Sőt a saját tanítványai sem értettek meg a keresztre feszítése előtt sok mindent és azt sem,hogy fel fog támadni.
Az egyház Jézus Krisztus feltámadása után nem cselekedte azt amit Jézus parancsolt. Ezért is gyenge és erőtelen,pedig az egyház dolga lenne Isten erejében járni,bemutatni azt,és tanítványozni az embereket,úgy ahogyan Jézus Krisztus tette és Ő utána a tanítványai,aztán pedig azok akik megkeresztelkedtek Jézus Krisztus nevére, hittek és hisznek benne.
Ezeket tette Jézus
... mint kené fel őt az Isten Szent Lélekkel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög hatalma alatt voltak; mert az Isten vala ő vele.
Ebben az Igében is látjuk,hogy kiket gyógyított meg? Mindenkit akik az ördög hatalma alatt voltak.
Tehát,akkor ezek szerint akik betegek,azok az ördög hatalma alatt vannak. Nekem ez így logikus. Erről beszéltem már ,de lehurrogtak a többiek,pedig nyilvánvaló.
Ezenkívül hirdette Isten Királyságát,szabaddá tette a démonoktól elnyomott embereket,meggyógyította őket,megnyitotta a vakok szemeit ,süketek füleit,a púpos asszonyt megszabadította szombatnapon úgy mint a születésétől fogva béna embert,bort csinált a vízből a mennyegzőn,halottakat os támasztott fel,a vérfolyásos asszony is meggyógyult,pedig csak a ruhája szegélyéhez ért hozzá,a leprásokat meghyógyította,a sorvadt kezűt úgyszintén és még sorolhatnánk...
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Péld 14:14 - 14:15
14 Az ő utaiból elégszik meg az elfordult elméjű; önmagából pedig a jó férfiú.
15 Az együgyű hisz minden dolognak; az eszes pedig a maga járására vigyáz.Róm 16:19 - 16:20
19 Mert a ti engedelmességtek mindenkihez eljutott; örülök tehát rajtatok; de azt akarom, hogy ti bölcsek legyetek a jóra, együgyűek pedig a rosszra.
20 A békességnek Istene pedig össze fogja morzsolni a sátánt lábaitok alatt hamar. A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme veletek. Ámen. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Ő nem egy bomló rothadást határozott meg nekünk. Ez nem alázat,hogy te szerénységre hivatkozol és valami teljesen Istentelen dologra vársz és abba egyezel bele. Nem ez Isten kívánsága,nekünk embereknek! A legjobbat akarja nekünk. Jézus azt mondta,hogy:
" Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.
Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem [volna], megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek.
És ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek."
Ján 14:1 - 14:3
Ha Iaten 6 nap alatt teremtette a földet akkor Jézus vajon 2000 éve milyenre készíti azt a helyet ahová az Ő testvérei kerülnek? -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Ha te a testeddel azonosítod magad,akkor igen,az bomló szerves anyagként él majd tovább, vmi növényben ameddig teljesen el nem rohad. De ha tudod,hogy az ember,test,lélek és szellem és az Atya gyermeke vagy,akkor miért elégednél meg ezzel,amikor a mindenség Istene sokkal jobbat kínál?
-
Somatom
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Írtam már, hogy közvetlen kapcsolatom van vele. Csak nem zargatom fölöslegesen. Aműgy meg, ahogy a közmondás tartja:
Reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra! Számomra teljesen elfogadható, ha halálom után max. bomló szerves anyagként élek majd tovább, vmi növényben. Meghalok, oszt ennyi, nincs tovább. Nem nagy ügy. Hogy jövök én ahhoz, hogy ettől bármi jobbat kérjek Istentől? Majd ad, ha úgy látja jónak. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Nem,én Istenben hiszek és a megváltó Jézus Krisztusban! A biblia pedig segít megérteni ,hogy ki is vagyok valójában Jézus Krisztusban és azt, hogy mindez mivel jár,ha élek vele. Nincs kedvem várni még 30-40 évet úgy,hogy nem teszek semmit ami a bibliában le van írva és nem történik semmi. Sem csodás gyógyulás sem más,aztán meg idős koromban erre gondolok majd vissza, hogy mi lett volna,ha mindez igaz,és megcselekedtem volna?
Én inkább most lépek ki abból a bizonyos "csónakból" a mennyei Atya pedig kísér engem azokkal a csodás dolgokkal,amiket megmondott az Ő Igéjében.Ha te ezt nem hiszed,akkor te nem teszed,de te is meg fogod majd látni,amikor ennek a földi életnek vége lesz,vagy azelőtt,idővel és akkor sajnálni fogod,hogy miért nem hitted el, veled miért nem történt meg,miért hezitáltál stb...
Figyelj, több mint valószínű,Isten neked is ki fogja jelenteni magát,mert nem akarja,hogy bárki is elvesszen, viszont nem erőszakos. Azt mondja Jézus, hogy:
"Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."
Jel.3:22A szíved ajtaján zörget. De ha nem nyitod meg neki a szívedet,Ő nem hoz feszítővasat,nem jön erőszakkal,nem erőlteti magát rád.
-
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Róm 1:16 - 1:23
16 Mert nem szégyenlem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek.
17 Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképpen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él.
18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.
19 Mert ami az Isten felől tudható nyilván van ő bennük; mert az Isten megjelentette nekik:
20 Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
21 Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem neki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívük megsötétedett.
22 Magukat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
23 És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával. -
MageRG
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
De a Biblia neki hiteles, mert a szent szellem mondta.
Lásd még...
Ne akarj így vitatkozni, mert nem működik. -
Anfänger
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Lehet,hogy te megfutottad és ezzel is próbálod félrevezetni az embereket. Pont azért mert nem a mindenség teremtő Istenében hiszel. Akiben te hiszel,azt az Istent Jézus Krisztus legyőzte, minden hatalmat elvett tőle,és nekünk ,hívőknek adta azt.
Máté 28:16 A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába, a hegyre, ahová rendelte őket Jézus.17 És amint meglátták őt, leborultak előtte; de némelyek kételkedtek.
( ahogyan te )
18 És odamenvén Jézus hozzájuk, szólott nekik, mondván: Nekem adatott minden teljhatalom mennyen és földön.19 Elmenvén tehát, tegyetek tanítványommá minden népet, megkeresztelvén őket az Atyának és a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevébe, :20 tanítván őket, hogy megtartsanak mindent amit én parancsoltam nektek: és íme én tiveletek vagyok minden napon, a világ végezetéig. Ámen.És a Lukács 10 - ben mondja Jézus,hogy nekünk,hívőknek adta a hatalmat.
Hívőknek,akik nem csak szájjal hisznek,nem csak KÉPmutatók.Akik újjászülettek Isten Szellemétől.
Nem csak egy olyan képet mutatnak kifelé a külvilágnak,ami hazugság és az embereknek tetsző vallásos hit,hanem szívből hisznek,mégpedig úgy,hogy arról Isten is bizonyos.Luk 10:16 - 10:20
16 Aki titeket hallgat, engem hallgat, és aki titeket megvet, engem vet meg; és aki engem vet meg, azt veti meg, aki engem elküldött.
17 Visszatére pedig a hetven [tanítvány] örömmel, mondván: Uram, még az ördögök is engednek nekünk a te neved által!
18 Ő pedig monda nekik: Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből.
19 Íme adok nektek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat nektek.
20 De azon ne örüljetek, hogy a lelkek nektek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben. -
MageRG
addikt
válasz
BE4GLE
üzenetére
De azt el kellene fogadni, hogy ugyanazok az emberek nem voltak ott Jézus születésénél, mint akik felnőtt korában a tanítványai lettek. Aki meg írt róla, sok évtizeddel évvel később tette, hallomás alapján.
Rengeteg fontos történelmi személy gyerekkora ismeretlen.
Akkor miért kell ehhez ennyire ragaszkodni?
Nyilván csak az gondolkodjon ezen, aki szerint a hitét rengeteg racionális érv támasztja alá. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
MageRG
üzenetére
"Akkor miért ragaszkodnak hozzá hogy minden szava igaz?"
Az ugye megvan, hogy a történet hőse vizen járt, kézrátétellel gyógyított, visszatért a halálból stb. Azok akik elhiszik a történetet, még ezeket a nyilvánvaló fantáziaelemeket is igaznak tekintik. Nem gondolhatod komolyan, hogy pont a születésével kapcsolatos kronológiai problémákon fognak fennakadni. A ragaszkodásuk nyilván nem racionális, de racionalitást várni azoktól, akik elhiszik a sztori fent említett részeit, szintúgy irracionális.
-
MageRG
addikt
válasz
BE4GLE
üzenetére
"Számít az, hogy milyen bukfenceket tartalmaz a Biblia?"
Szerintem ezt nem nekem kellene címezni.
Amennyiben erkölcsi bölcsességek gyűjteményekent tekinted, nem. Nem számít.
Ez a rész még Jézus tanításai szempontjából sem számít.
De akkor mire fel ez a mentálgimnasztika? A Biblia nem történelemkönyv.
Akkor miért ragaszkodnak hozzá hogy minden szava igaz? Mint valami bálványhoz... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest