Új hozzászólás Aktív témák

• MageRG
    addikt
    válasz Miklós315 üzenetére #23874

1. Kezdhetnénk talán alap emberi jogokkal: élethez való jog, önrendelkezés, törvény előtti egyenlőség, egyenlő elbírálás, szólásszabadság.
    Emberi értékek ezeknek a jogoknak a felismerése: pl. az empátia, az önzetlenség, önmérséklet. Legtöbbje levezethető az említett filozófiai irányzatokból.
    2. Ami hozzájárul az fizikai és mentális egészség, a boldogság megtartásához, kiteljesedéséhez.
    3.1. A társadalmi szabályokat az alapján kell elbírálni, hogy a társadalom minél több tagjának segíti elő a (2.)-t.
    3.2. Ha fájdalomra és örömre építkezünk, akkor amíg lehet, ne árts másoknak. A tégy úgy másokkal, ahogy ők szeretnék hogy tegyenek velük? (de ezt lehet hogy loptam. :) ) Szerintem fix nincs.
    3.3. Én azt vallom hogy nem szabad azt várni az egyéntől, hogy a közösség céljaira hivatkozva a saját érdekei ellen cselekedjen. De egyébként lásd fent. Nincs fix pont.
    3.4. Nem értem mire akarsz kilyukadni. Semmi?

4.1. Közös megegyezéssel? Társadalmi szerződéssel?
    4.2. A törvények érvényesítési a legtöbb helyen erőszakmonopóliummal történik.
    4.3. A közösség által felhatalmazott egyének által?
    Most komolyan, te egy államberendezkedésre vagy kíváncsi?
    Bocs de erre nincs kompetenciám. Az etikai alapokról vitatkozzunk, hogy mi alapján kerüljön valami törvénybe!
    Nem arról, hogy hogyan zajlik a törvényalkotás vagy az érvényesítés.

5., 6. Még mindig nem értem mi a kérdés.

7.1. Meghatároztam. Ha ez nem elég, konkrét kérdéseket légyszi.
    7.2., 7.3. Progresszió lehet a tudomány fejlődése, ami magába foglalja a társadalomtudományokat is. A tudomány segítségével teljesebb életet, jobb egészséget adhatunk az embereknek, és biztosíthatunk egy tisztességesebb, boldogabb társadalmat.

Új hozzászólás Aktív témák