Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Nem lehet hogy a számítógépházad zörög?Terhelés alatt jobban pörög a venti és lehet hogy pont ennyi kell hogy berezonáljon valahol a ház vagy valamelyik alkatrész.Akár a táp is ahol érintkezik a házzal.
-
westcoastog
veterán
Van nekem egy ctg400-as tápom, ami néha, terhelés mellett elkezd zörögni, de a ventilátor nem lehet mert ahogy a videón látható, ha hátul nyomkodom a tápot abbamarad, meg ha a gépen belül magát a tápegységet nyomom is abba marad, mi lehet ez? A műanyag légterelő valamik zörögnének benne?
Videó -
Béci72
csendes tag
Tisztelt fórumozók!
Kis segítségre lenne szükségem,mert nem találok infot a neten.... valószínűleg én vagyok a béna,de:
Van egy asztali gépem Hp dc7600 (azt hiszem) aminek tegnap előtt elromlott a tápegysége! Találtam pár hibás elko-t,de a csere nem segített,és a táp nem éled! Egy pillanatra mefordul a venti,és nagyjából ennyi a tünet.........
Gondoltam teszek helyette egy másikat,bár ha pontosan akarok fogalmazni,akkor egy hagyományos atx tápra gondoltam,és itt a bökkenő!
Az alaplapon lévő csatlakozó 24 pines,de kisebb sokkal,mint a normál!!!
Nem merem egy az egyben átdrótozni az atx alapján,mert nem tudom biztosan,hogy a pin kiosztása ugyan az-e,mint a normál társának....
Ha esetleg van valakinek érdemi infoja,az sokat segíthetne....
Ezen felül a szokásos 4 csatlakozó helyett 6 van a proc közelében! Az viszont a videokártyák méretével megegyező!!! Egy az egyben rádughatom????

-
agressiv
addikt
válasz
awertuskov
üzenetére
A tápteszter működik, viszont nem tudja annyira leterhelni a tápot. Ha mellette még a molex-eket megterheled valami műterheléssel, akkor jobb képet kapsz, de a hiba leírásából én inkább alaplapra tippelnék.
Viktoár Lehet, hogy kondenzátor éppen kifújta a lelkét.

-
awertuskov
csendes tag
Sziasztok
Sajnos elkövettem azt a hibát hogy vettem egy használt tápegységet.Valami nevenincs ATX 350W-os 20 pin-es 12 cm-es ventilátorú tápot.Hazavittem, egy tápteszterreel leteszteltem, nem jelzett hibát.Rákötöttem egy alaplapra amiben csak a processzor (1,7-es Celeron) és a hűtő volt.(normál hűtő) Kb 10 perc után megállt a táp.A power led világít, de a táp és a hűtő ventilátor áll.Újraindításkor semmi sem kapcsol be (se a led se a ventilátorok) viszont cmos reset után 2-3 másodpercre felpörögnek a ventilátorok aztán megállnak.Kipróbáltam másik alaplappal is, ugyan ez történt.A tápteszteren hagytam a tápot kb 30-40 percig de simán ment.Mielőtt kidobom a kukákába azért érdekelne hogy mi lehet a baj, Ennyire nem bírja a terhelést? És hogy ez gyakori probléma-e, mert ha igen akkor a tápteszter gyakorlatilag használhatatlan.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Van egy FSP Everest 400w 80plus tápom és reggel amikor bekapcsoltam a gépet egy erősödő sistergő hangot hallottam majd gyorsan elhalkult.Mintha lefőtt volna a kávé.
Ezután büdös szagot éreztem pár másodpercig.
A táp azóta is hibátlanul üzemel,de tartok tőle hogy ez csak ideiglenes állapot.
Szét még nem szedtem,van valakinek tippje hogy mi történhetett?Ha lesz időm szétszedem,már nem garis.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
építész
üzenetére
Ezt próbáltam én is leírni, és gondolom az értelmezése ugyanoda vezet. Amit elfelejtettem és minden rutinos szaki tudja: kontrollámpát általában legalább 60-75W-os izzóval látunk el.

akkor az ujjad pedig nullán illetve földön lesz
Minden esély megvan rá, de nem kötelező. Lebeghetsz is (nem a levitációra gondolok
). -
építész
aktív tag
válasz
flash-
üzenetére
Amennyiben zárlatos lesz a tápegységed és nem földelt konnektort használsz halált okozhat a géped tehát, emellett minden más kérdés eltörpül.
Sajnos a perifériák könnyen tönkremehetnek. A géped háza, alaplap, billentyűzet, kábelek mind 110V on fognak lebegni. Amikor hozzáérsz egy csatlakozó tüskéjéhez akkor az ujjad pedig nullán illetve földön lesz. A tápegységben lévő szűrő kondenzátorok pedig az adott tüskén/áramkör bemenetén vagy kimenetén kisülnek. Ha belenyúlsz a gépbe és hozzáérsz egy alkatrész kivezetéséhez az is tönkremehet. Nem köteles sem az alaplap sem egy videókártya elviselni, hogy 110 voltra töltött kondenzátorokat süssenek ki rajta.
-
építész
aktív tag
válasz
Lompos48
üzenetére
Ha nem ért hozzá jobb, ha egy villanyszerelőre bízza az egészet.
Ha pedig valaki veszi a teszthez a bátorságot, jobb ha földelt dugóba köti be a lámpát a fázis és a védőföld közé és mindkét pozícióban bedugja mivel fázisceruza nélkül nem tudja, hogy melyik a fázis. Viszont ez a teszt nem teljes körű. Ha egy 15 wattos varrógép izzóval próbálkozik és bármi okból (pl rossz kontaktus) egy 22 ohmos ellenálláson kap megtáplálást észre nem veszi, hogy nem világít eléggé. A 22 ohmos földelési ellenálláson viszont nem tud 16A-es hibaáram se kialakulni, ami levágná a kismegszakítót. -
mr_ricsi
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
"Más magyarázat akkor?"
Megvan a magyarázat építész hozzászólásában: "Mindenféle cucc volt az USB csatikba dugva, ami alaposan leterhelte a tápegység készenléti körét"
Nálad is az USB-k a készenléti körről mehetnek, aminek csak 2 A körüli a terhelhetősége.Az alaplapodat meg kell nézni, hogy jumperekkel vagy a biosban kapcsolva át lehet-e rakni az USB-k táplálását a készenléti 5Vsb ágról a +5V-ra.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
A konnektor védőkontaktussal kell rendelkezzen (2 oldalt elhelyezett fémlemez a konnektor falra merőleges falán, egymással szemben).
Lehet mérni is műszerrel.
A legegyszerűbb egy kontrollámpával. Ez egy izzófoglalat, amiből kivezetsz 2 szigetelt szálat és izzót csavarsz bele. A 2 lyukba dugva az izzó normálisan ég, azután a 2 lyuk valamelyike (kipróbálod mindkettőt) és az említett lemezhez érintve ugyancsak normális fénnyel ég. Csak ha mindezek teljesülnek van védőfölded.
-
master90
aktív tag
Tudtok itt a fórumon olyan kollégát aki táp javitásal foglakozik ?
-
építész
aktív tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
"De a portól csak nem megy tönkre a táp...."
Sajnos tönkremegy. Minap került a kezembe hasonló hibával egy 300W-os Gigabyte táp. Mindenféle cucc volt az USB csatikba dugva, ami alaposan leterhelte a tápegység készenléti körét és ezzel egyidőben fél centis sűrű por lepte be a tápot belül. Készenlétben nem megy a venti, de a sok USB-s kacat meg terheli a készenéti 5V-ot előállító áramkört, ami melegszik és remekül hőszigeteli a por. Meg is púposodott a kondi rendesen.
-
építész
aktív tag
válasz
flash-
üzenetére
Ha laptopot használsz, akkor azt nem zavarja, ha földeletlen konnektorba dugod.
Ha rendes asztali PC-éd van, annak bizony kell a védőföld. Kell, hogy legyen földelt konnektorotok, ha van hűtőgépetek vagy mosógépetek. Régi házban lehet, hogy az óránál nullázva van a védőföld és az is piros színű, de ettől még jó. Keress a házban egy védőföldes konnektort és egy hibátlan max. 5 méteres hosszabbítóval tápláld meg az asztali PC-t és a monitort.
Ha földeletlen konnektorba dugod a géped vagy a hosszabbítót a tápegységben lévő kondenzátorok 115 V-ot adnak a PC házára. Általában nem üt agyon de rázhat annyira, mint a TV koax bemenete. Viszont így ne használd, mert így nem rendelkezik érintésvédelemmel a géped és ha egy zárlat esetén agyoncsap valakit tiéd a felelősség.
Időnként a földelt konnektorokat is ellenőrizni kell. -
flash-
veterán
lenne egy kérdésem(sajnos nem értek az elektromos dolgokhoz)
kétszintes házban lakunk.Édesapám vezetékezte aki azóta már meghalt.
Nem tudom hogy a házban van e védőföld.
Azt tudom hogy a szobámban(emeleten ott nincs)
mikor lehet ebből probléma?és milyen probléma hogy nincs védőföld az emeleten? -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
mr_ricsi
üzenetére
De azóta megy minden rendesen.Más magyarázat akkor?
A joypad ez lenne, csak nekem a rezgés nélküli megoldás van. -
mr_ricsi
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
"feszültségvédelem, nagy a feszültség és a táp nem bírja, ezért a gép leáll..."
USB-be dugott cucctól nem nőhet meg a feszültség, maximum csökkenhet. (sajáttápos a Ligitech?)
Egy 0,5-1 A-es USB-s fogyasztó nem terhelheti le annyira a tápot, hogy az ne bírja.
Ha zárlat van a cuccban, akkor az USB-t az alaplap letiltja, vagy kimegy az SMD bizti, de úgy 10 év óta a gép már nem állhat le ennyitől.A leírt sztori nem kerek ebben a formájában.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
agressiv
üzenetére
De az.De nem az volt a gond.Közben megtaláltam.Az élet néha hoz meglepetéseket.
Délután az usb3 foglalatba dugtam a Logitech joypadomat és kiírta h "feszültségvédelem, nagy a feszültség és a táp nem bírja, ezért a gép leáll...bla bla"...mondom mi a franc van most?Ezt 2x eljátszottam még, és a gép mindig leállt.Az usb3 foglalatba beletettem egy másik joyt és a probléma nem lépett fel.A Logitech joyról tudni kell, h sokszor leejtettük és az analóg része hol működött, hol nem.Talán zárlatos lett a joy?Na mindegy, a lényeg h a probléma megszűnt.Tegnap mikor elkezdett szarakodni a gép, akkor be volt dugva a Logitech joy.De ki gondolta volna h a joypad miatt van minden?Ilyent még nem pipáltam... -
mr_ricsi
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
"De a portól csak nem megy tönkre a táp...."
A melegtől megy tönkre. De ahogy egyre több lesz benne a por, úgy lesz egyre melegebb."10 másodperc múlva lekapcsol és újraindul, de volt h nem is rögtön hanem pár másodperccel később indult el magától."
A windowsban ki kellene kapcsolni az automatikus újraindítást, hogy lehessen kék képernyős hibaüzenet, ha esetleg a win csuklik össze. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Na akkor most ez k@rvára nem értem...
Bevittem a nem garis tápomat és szerintük jó!
Hazahoztam és működik minden....na ilyenkor most mi van?
Hazafele kifújtam a tápomból a port, igen csak poros volt szegényke.De a portól csak nem megy tönkre a táp....
Szerintem itt valami érintkezős dolog van a háttérben vagy az öreg vinyóm...vagy a gyerek megint hozzányúlt...(#11972) adax01
Adatlapomon van: Corsair VX 450W.Első osztályú táp -
master90
aktív tag
Sziasztok tudnátok segíteni nekem abban hogy
kivel csináltassam meg 2db tápot újra kellene kondizni ! -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Nincs kép se hang.10 másodperc múlva lekapcsol és újraindul, de volt h nem is rögtön hanem pár másodperccel később indult el magától.Tehát a gép magától is elindult majd lekapcsolt.
Haver tartalék tápjaval ment a gép és ott igen, kiírta h csökkentett vagy normál üzem módban inditom.
Szerinted rakjam vissza a tápomát mert csak windows hiba lehetett? -
ProEvoFan
nagyúr
A gépem leállt magától.Ha ujrainditok akkor a monitoron nincs kép se hang, és kb10 masodperc mulva leáll majd uijraindul magatol...mi mehetett tonkre?:-(
-
csib41
aktív tag
-
becsitibi
senior tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Na Szia!
Megvan a hibás,a táp volt az,a 12 voltos PCI ága ment el,azt még nem tudom hogy a kábelbe,vagy a csatlakozóba,vagy esetleg a táp belsejébe ment-e tönkre valami,most gariztatom,azt majd kiderül,most egy chieftech gps-550w van rákötve a gépre,és már 4 napja vigan játszok több órán keresztűl,és nem jön elő a probléma.
Kösz a segitséget!

-
csib41
aktív tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
A hőfokokkal nincs baj, hiába bírhatatlan a környezeti hőmérséklet(alapon hajtok mindent, ebből a proci vizet is kapott). A héten elkérek egy multit, hogy biztosra mennyek. Eddig még nem mutatott ilyen alacsony értéket a 12V helyett, ezért érdeklődtem. Remélem nem valami komoly probléma. Még arra is gondoltam, hogy lehet a driver okoz ilyen meghibásodást, mert 1-2 korábbi verzió is okozott megmagyarázhatatlan fagyásokat. Köszönöm a reagálást.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
csib41
üzenetére
"Kicsit utánaolvasva látom, hogy a +12V megengedett tűréshatára +/- 5%. Akkor meg van a probléma."
Csakhogy +/- 10%-nál is tökéletesen működnie kell. Vagyis a probléma valóban meg van, csak a megoldás nincs továbbra sem.
Egyébként pedig a biosban látható érték nem jelent semmit. Multiméterrel kellene megmérni.És közben nézegesd a biosban a hőmérsékleti adatokat, vagy a gép működése közben a VGA kártya hőmérsékletét, mert valószínűleg ezek közül valamelyik okozza a problémádat.
-
csib41
aktív tag
válasz
mclaren-d
üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy nektek megoldásilag egyszerűnek tűnő, de nekem bonyolult kérdésem. A gépem fél vagy egy teljes óra után eldobja magát (terhelésnél (játék)). Amikor a biosban túrkáltam észrevettem, hogy a 12V helyett 11.073-11.300 között ugrál. Ha azonnal bekapcsolnám eljut a Windows logóig majd újraindul, de ha hagyok neki 10-20mp szünetet, akkor zökkenőmentesen indítható. Vélemény? (Táp hibára gondolok, remélem, hogy nem.)
Szerk: Kicsit utánaolvasva látom, hogy a +12V megengedett tűréshatára +/- 5%. Akkor meg van a probléma.
-
becsitibi
senior tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Most az előbb szétszedtem,megnéztem,belevilágitottam lámpával,de nem láttam semmilyen sérülést,most menet közben megkocogtattam,de nem történt semmi.
Az elmúlt két nap termése:a Vga-t elvittem ismerőshöz hogy tesztelje le,nála ment gördülékenyen,addig a proci IGP-jét használtam,leállás és újraindulás nem volt,mihelyst visszakerült a gépbe a Vga,azonnal előjött a probléma játék közben 30 percen belül,majd nagy nehezen sikerült felállnia a windowsnak,ekkor kölcsönkértem egy HDD-t,feltelepitettem a win7-et,amikor letöltötte a 75 frissitést,közben ismét mintha áram szünet lenne,majd újraindul,tehát a hdd kilőve,annak nincs baja,felfigyeltem arra a jelenségre is hogy kikapcsolt hangfallal milyen hangot ad ki a gép amikor ez a jelenség előjön,rédugtam egy enermax apollish vegas ventit az alaplapra,és figyeltem a gépet játék közbe,egyszer csak olyan mintha elkezdett volna halványulni az enermax venti,és erőlködő hangot adott ki,kb 3 mp után újraindult a gép,és az ÜDVÖZÖLJÜK feliratnál állandóan újraindult,csakis csökkentett módban volt hajlandó elindulni,ekkorra már eléggé elegem volt,most kikaptam a vga-t,és az IGP-t használom,ezekből következtetve nem lehet hogy a táp 12 voltos ágával van a baj?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
becsitibi
üzenetére
Subarunak meg CoolerMastere van, nekem meg ment már tönkre FSP-m és Corsairem is. A legjobb az lesz, hogy ha nem is veszel tápot.
Subaru sem a tápját hibáztatja, mert kilazult az érintkező, hanem belátja, hogy úgy volt a kábel, hogy a súly húzta, stb. Érintkezőt amúgy a legkönnyebb cserélni...
Szemrevételezéssel meg tudod nézni, van-e látható nyoma a melegedésnek a csatlakozó belsejében. Ha meg kontaktos, akkor mozgatásra megjelenik a hiba. Azt is ellenőrizheted.
HGyu
-
becsitibi
senior tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Adná a jó Isten hogy csak az legyen a gond,holnap jön egy chieftech 550w-os táp kölcsönbe,gtx570/580 topikba megkérdeztem hogy rövid távon elég lenne-e a matrix-nak,azt válaszolták hogy hosszú távon is,azt ha a táp lesz a ludas,valszeg szakitok a chieftech márkával,pedig amióta van pc-m,azóta azt használom hibátlanul,esetleg ajánlhatnál egy 750-800 wattos tápot,bivaly 12 voltos ággal,jöhet akár pü-be is.
-
04ahgy
nagyúr
-
becsitibi
senior tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Na Üdv mindenkinek!
Hát nem szűnik a gond,most végre nagy nehezen bootoláskor ezt irta ki:
Power supply surges detected during the previous power on
Asus Anti-Surges was triggered to protect system from unstable power supply unit!
Press F1 to run setup
Ez mitől lehet?Azt gondolom hogy táphiba.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szcsaba1994
üzenetére
Tökéletes választás. Olcsó, megbízható, korrekt és modern felépítésű.
HGyu
-
agressiv
addikt
válasz
szcsaba1994
üzenetére
El bizony, én is azt néztem ki magamnak.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szcsaba1994
üzenetére
Az a táp nem ajánlott, veszélyes típus, a hatásfoka meg amúgy is a béka segge alatt van, azért forró. A kondik szűrése ilyen meleg állapotban, az amúgy is alulszűrt állapotot tekintve pocsék lehet, ha egyáltalán nem púposak.
Ajánlott nagyon gyorsan egy minőségi (FSP, Chieftec) típusra cserélni, és nem megvárni, amíg meghal. Ez utóbbi esetben a gépet is viheti. A gépednek a legkisebb, 350W-os FSP 350-60APN is elég amúgy, akár használtan.
HGyu
-
agressiv
addikt
válasz
szcsaba1994
üzenetére
Ez a tipikus esete annak, amikor megfullasztod a tápot azzal, hogy a házból minden csak kifelé fúj.
JHC. Hanyagold a 20-24pin átalakítót, csak ront a helyzeten minden esetben!
-
építész
aktív tag
válasz
szcsaba1994
üzenetére
Az, hogy a kifújt levegő meleg az sem túl egészséges, de ha a táp házát alig lehet megfogni,akkor az nagy gáz. Valószínűleg túl van terhelve, vagy nem forog eléggé a venti. Előfordul, hogy vacak a fordulatszám szabályzó, meg olyan is van, hogy a melegtől, pont a venti hal be.
Mi a konfig és mi a táp? Illetve azt nézd meg, hogy a +12V mennyire terhelhető? -
JHC
tag
A következő ügyben kérnék segítséget:
Vagy egy Enermax tápom, ami nem mai darab, pontos típusa EG465AX-VE(G).
Úgy 3 éve kikerült a gépemből, ami akkor Phenom 9850, 4GB RAM, ATI 4870 volt. A csere amiatt történt mert ennek még nem olyan erős a 12V-os ága, és a gépben lévő mindkét nagyfogyasztó szereti a gyomrát rendesen, és néha nagyritkán a videókártya játék közben le szokott kapcsolni terhelés alatt, és ki szokott gyulladni a D2 led, ami kevés amperre utalhat.
Ezen kívül az égvilágon semmi baja sem volt, viszont a napokban elővettem, hogy eladásra váró cuccaimat teszteljem vele, de 3-ból semmi.
Amit tudni lehet ez táp még 20 pines, erre én tettem egy 24 pinre átalakítót, még akkor régen, és így is használtam. A gyári tápcsatlakozóban egyik érintkezőhüvely összenyomódott, mert valószínűleg az átalakító rádugásakor a tüske mellément a hüvelynek, ezt egy tűvel meg vékony csavarhúzóval nagyjából helyrehoztam.3-ból 3 alaplap nem indul, a prociventi lassú fordulaton jár, a képernyő meg azt mutatja mikor a fekete szénbányában éjszaka áramszünet van. Amikor ebben az állapotban rámértem a feszültségekre akkor a következőket tapasztaltam:
5V: 5,03V
12V: 11,92V
5V VSB: 5,12VSzerintem érintkezési hiba van de majd megmondjátok a frankót.
A tervem az, hogy a tápegység csatlakozójából, meg az átalakítóból kiimádom az összetartozó érintkezőket, és egyesével tesztelném őket, de ez nem mostanában lesz. -
szcsaba1994
tag
Az normális, hogy a tápegység használat közben forró, még a házon keresztül is? Eközben a 8 centis ventillátor meleg levegőt fúj ki a tápegység belsejéből, de a 12es venti, ami a házba fúj egyáltalán nem olyan meleg.
Játék közben már szinte hozzá se lehet érni a táphoz, annyira meleg.
Emellett még a VGA is szarakodik, mert egyik pillanatról a másikra leesik a teljesítménye. Pedig az csak 60 fok alatt van. -
adax01
tag
Szerintem ebből új táp vétele lesz mert azok az alkatrészek ára 1000 Ft nél kezdődik.
-
-
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Nem rég telefonált az unokám, hogy amikor az elosztón lévő kapcsolót bekapcsolta, azaz áram alá helyezte a gépet (de azt még nem kapcsolta be) egy csattanás volt halható és éget szagot lehetett érezni, valamint levágta az egyik fázist a villanyóránál. A fázis vizakapcsolása után nem indult a gép, és nem világi rajta semelyik LED sem.
Tudom, hogy a leírtak alapján , főleg látatlanul, nehéz véleményt mondani, de mégis megkérdezném, hogy szerintetek is "erősen feltételezhető", hogy a táppal van gond?
FSP Blue Strom II 400W-os táp van a gépben.Előre is köszi a választ.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
::Trunks::
üzenetére
Még az is lehet, hogy semmi nem volt hibás. Nála más a szoftverkörnyezet, más a táp, más minden. Lehet, hogy csak később fog előjönni. Ha kontaktos, akkor szállítás közben kaphatott olyan erőbehatást, ami ideiglenesen meggyógyította.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Zoolee19
üzenetére
Nem valószínűsítem, hogy a ventilátor csere okozná ezt a hibát, de ha eddig kivezetett ventilátorcsatival használtad, házilagos venticserét követően, akkor adtál az életvédelemnek egy pofont. Szóval egy indokkal több, hogy cseréld le, minőségi, nem berhelt tápra.
HGyu
-
adax01
tag
Úgy látszik hogy ezek a vérpistikék ma különösen szaporodnak !!!
Kb 2 hete kapott az egyik tőlem egy zalman hp 600w-s tápot ma hív hogy durrant valami, benne kérdem hogy mi történt erre ő hogy kicserélte tegnap előtt, a 12 ventilátort mert hangos volt neki ami benne volt.
Az kb 3000 ezret fordult amit meg belerakott az meg csak 1800-at forog percenként mert azt mondja hogy azért tette mert ez halkabb ja és még azt a hűtőbordás csövet is kiszedte a marha és ugye ebben a gatya repesztő melegben ugye az a szerencsétlen meg tönkre ment.
Jön hogy próbáljam meg újra éleszteni én leg szívesebben fejéhez vágtam volna.
Úgy látszik ezek a melegben klónozással szaporodnak. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Zoolee19
üzenetére
De ha tudod, hogy egyértelműen táp, és azt is tudod, hogy nem tudsz belenyúlni a tápba javítási célzattal (mert nincs benne gyakorlatod, és esetleg elméleti háttered sem), akkor értetlenül állunk a kérdésfeltevés előtt.
Mondjuk pszichológiailag felfogva: - akarsz róla beszélni?
Úgy még jogos lehet. 
HGyu
-
Zoolee19
senior tag
válasz
agressiv
üzenetére
Igazából gondom nincs vele.
Csak ez amit leírtam.
És kíváncsi voltam hogy van-e valakinek ötlete.04ahgy
Akarok róla beszélni

Azt tudom ha púpos a kondi akkor már gubanc van, meg ha serceg de ezeket nem tapasztaltam. Sőt nagyon is halk a táp.
Venti csere miatt csinálhatja ezt?
Mert az előző tulaj kicserélte benne a ventit és külön moxelre vagy lapra kell kötni. -
Zoolee19
senior tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Azt már néztem.
Amióta meg van a táp az óta 2 alaplapom is volt, és alkatrész csere is volt.
És ugyan úgy csinálja, és már nincs ötletem hogy mi lehet a gond..És amit mondtál megnéztem és semmi ugyan az.
Amúgy jelenleg ilyen lapom van: Biostar g41d3+Agressiv
Nem MSI lapom van hanem Biostar -
04ahgy
nagyúr
válasz
Zoolee19
üzenetére
Inkább alaplap lesz, az ACPI beállításoknál valami elállítódott. Vagy a BIOS bebugolt ---> javasolt a BIOS frissítés, ha meg a legfrissebb van rajta alapból jelenleg, akkor is célszerű az újraírás. Ha ezzel sem javul, akkor lehet kezdeni jobban körülnézni, és keresztbe tesztelésekkel kipróbálni az alkatrészeket. Célszerű a táppal kezdeni, mert egyszerű kiszerelni, és megnézni, másik géppel csinálja-e a hibajelenséget.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Egy apró kontakthiba, és kész a fagyás. Természetesen tud VGA is teljes gépet lefagyasztani. Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat ezen a téren, így, végszóval a teljes.
Azért a kártya pontos típusát elárulod?

HGyu
-
agressiv
addikt
válasz
üzenetére
Picit részletesebb hibalírás kellett volna, mert kérdezték is, hogy van e valami hibaüzenet stb. Ha semmi ilyesmi, csak a kép megmerevedik az is hasznos infó ám...
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- EVGA 1000W Gold Moduláris Tápegység
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- EVGA 500 W1, 80+ WHITE 500W
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem merem egy az egyben átdrótozni az atx alapján,mert nem tudom biztosan,hogy a pin kiosztása ugyan az-e,mint a normál társának....
Ettől még használható marad a táp?

).
És semmibe nem került
köszi a segítséget