Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát nem nagyon él ez a topik... pedig volna cseverészni való egészen biztosan...
-
törölt tag
Szívesen X8-hoz közben felfedeztem, hogy frissítést is adtak ki/javítást, ami eme problémát javítja, de korábbi verziókhoz nem.
Az X9 megjelenésével, meg úgy látom a gyakorlat inkább az, hogy csak az újat támogatják, a korábbi verziókkal nem nagyon foglalkoznak, a továbbiakban.
-
törölt tag
Ha valakit esetleg érdekelne 2 windows frissítés volt a hiba oka, ha törlitek, tiltjátok őket, akkor menni fog ismét.
In Control Panel, Programs and Features, click View Installed Updates.
- Remove KB3126587 and/or KB3126593
- Do NOT reboot.
- Run Check for Updates again.
- Hide updates KB3126587 and/or KB3126593. -
törölt tag
Valaki találkozott már olyan jelenséggel konkrétan el sem indul a program, holott előtte (eddig) semmi baja nem volt? (Corel\Corel VideoStudio Pro X7) Lehet egy win frissítés az oka??
Tippek miért nem indul el? Fontos lenne.
-
celf
őstag
Sziasztok, bocsi, hogy hijack-elem a topikot, de nem tudtok jó ingyenes video recorder programot egyszerű webkamerához, ami könnyen kezelhető és nem szuperbonyolult? fontos lenne, hogy ne csináljon óriás file-okat, tehát a minőség nem olyan fontos, csak ne csússzon szét a hang és a kép, és ne legyen pixeles.
Adott mát egy Microsoft LifeCam HD-3000 webkamera.
köszönöm, ha esetleg lenne valakinek valami tippje -
törölt tag
Mi az, hogy nem tudja felrakni?
egyébként én közvetlenül a hangkártyára kötöttem rá(és a realtech programjában állítottam be a felvételt,) a digitalizálót kihagyva, de egyébként arról is működött, csak a laptop egyéni programja vezérli a hangot, így az unleadban nem jelent meg, az ablak, hogy betudjam állítani a hang szintjét.
-
Rockroll
újonc
Sziasztok
Tudna valaki segíteni?
Most vettem egy vhs digitalizálót és a hangot nem tudja feltelepíteni a gépre.
Néztem a beállításoknál nincs az a lehetőség,hogy átváltsak rá.
Mit csináljak?
Köszi előre is. -
törölt tag
Látom nem túl aktív (enyhe kifejezés), ez a topic, de hátha, az érdekelne, hogyan lehet kimenteni a különböző sémákat, mintákat, mint pl felirat minták.
esetleg más mintákat.
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, mint a mellékelt képekből látni fogjátok milyen programo(kat) kaptam a digitalizálóhoz, amivel feltudok venni, ill amivel videót lehet vágni.
Mindenek előtt ezt a hardvert vettem meg: [url=http://www.delock.de/produkte/gruppen/Multimedia/Delock_USB_20_Video_Grabber_61534.html?setLanguage=EN]Delock USB 2.0 Video Grabber[/url]
És akkor most térjünk a tárgyra:
Amikor feltelepítettem minden tökéletes volt, tvből is képes rögzíteni, már vettem is fel és elfogadható minősége van, igaz nem digitális forrásból... Semmi gondom nem volt. néhány nap eltelte után (feltehetőleg az újabb divx- telepítése miatt) Elkezdett csikózódni a felvétel ez ugye az Interlace miatt van. DE előtte nem volt ilyen gond. Gondolom ezért:
"Az okosabb tömörítők ezt alapból tudják és a DVD szabványhoz használatos MPEG2 konvertálásánál automatikusan megcsinálják"
A dixv pedig belenyúlhatott valamibe ami a problémát okozza. Gondolom én.
Ha valaki jártas tudna segiteni ebben nagyon megköszönném.
Mellékletek: -képek-
[url=http://hanibal.uw.hu/new/program.JPG]Program[/url]
[url=http://hanibal.uw.hu/new/program2.JPG]Program2[/url]
[url=http://hanibal.uw.hu/new/program3.JPG]Program3[/url]
[url=http://hanibal.uw.hu/new/video.JPG]video[/url]
[url=http://hanibal.uw.hu/new/video2.JPG]video2[/url]
[url=http://hanibal.uw.hu/new/divx.JPG]divx[/url]
[url=http://hanibal.uw.hu/new/divx2.JPG]divx2[/url] -
pibácsi
senior tag
válasz
World-Soft #103 üzenetére
Szia Zoli!
Milyen videó szerkesztővel dolgoztál (dolgozol)?
Az AVI fájlok milyenek: tömörítetlen - DV typ 1 - DV typ 2 (váltottsoros, vagy progressive), Xvid, Divx, M-Jpeg esetleg más? A felvételek kameráról származnak?Pibácsi
-
somi55
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek.
Az Ulead vs11-el próbálok ismerkedni,fellelhető valahol egy magyar leírás hozzá? -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellne.
Csináltam egy 3.5 órás anyagot.
A bemenetek AVI fájlok, melyek szépn gördülékenyen játszódnak le.Sajnos szerkesztéskor, illetve a végeredmény kimentéskor a kép remeg, szaggat picit.
Nem akadozik, de azért zavaró.Mit kell beállítani hogy jó legyne?
A másik, hogy ha a hangom 5.1, akkor AVI kimenet esetén hogy tudok ott is 5.1-et csinálni.
Nem PCM érdekel, mert akkor nagyobb lesz a hang mint a kép, hanem AC3.
Ilyet csak MPG esetén találtam.Köszönöm eőre is a gyors segítséget.
(Remélem nem feleslegesen dolgoztam hatakat rajta...)Zoli
-
Teasüti
nagyúr
Létezik az, h a legfrissebb moviefactory már használja a gpu-t is?
Mert dvd kreálás közben gyanus, h nem csak a quadot izzasztja, de a vga-m is 100%-on pörög. Na de ehhez képest hűvösebb, mint ha általános terhelésnek lenne kitéve - egyébként jó 10 fokkal melegebb más progik alatt ugyancsak 100%.os terheléssel. -
pibácsi
senior tag
Az előző hozzászólásomat kicsit kiegészítettem, így adom mégegyszer, mert lejárt a szerkesztő-időm.
Helló Pajcsi!
Bocs, de nemigen nézegettem mostanában a topikot. A kérdésedre sajna nem tudok konkrét választ adni mert még ezt nem próbáltam. A rögzítés módot ki lehet választani a Format funkcióval és beállítani az Opció pont alatt.Lehet pl. avi (tömörítetlen) amibe minden benne van, csak az sok helyet foglal, de abból lehet konvertálni szépen,és lehet pl.mpeg-be. Az analóg kamerákról mpeg-be történik és általában 7000-9200 kbps-el, változó bitrataval (Vbr), Upper Field First-be (Top FF-be),. attól függ, hogy milyen a bemenő jel kbps. A jobb analóg, (nem progressive) mpeg-es normál kamerák 9200-al dolgoznak, de itt játékkonzolról van szó, azt nem ismerem, nem tudom mibe adja ki a jelet (MJpeg, mpeg, Mov, Mod, stb).Amikor felveszed az Uleaddal, (csak egy kicsit kell felvenni mintának), akkor ott is megjelenik a mentett videó és a videóra jobb klikk-properties -nél meg tudod nézni hogyan vette át, ill. eleve látod a kis monitoron, hogy jó vagy rossz. Ha eleve kicsi a bemenő bitrata akkor az sajnos nem eredményez jó kimenetet. Ezt lehet azután konvertálni valamilyen alkalmas konverterrel.
Ü.Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Helló Pajcsi!
Bocs, de nemigen nézegettem mostanában a topikot. A kérdésedre sajna nem tudok konkrét választ adni mert még ezt nem próbáltam. A rögzítés mpeg-be történik és általában 7000-9200 kbps-el, változó bitrataval (Vbr), Upper Field First-be (Top FF-be),. attól függ, hogy milyen a bemenő jel kbps. A jobb kamerák 9200-al dolgoznak, de itt játékkonzolról van szó. Amikor felveszed az Uleaddal, (csak egy kicsit kell felvenni mintának), akkor ott is megjelenik a mentett videó és a videóra jobb klikk-properties -nél meg tudod nézni hogyan vette át. Ha eleve kicsi a bemenő bitrata akkor az sajnos nem eredményez jó kimenetet. Ezt lehet azután konvertálni valamilyen alkalmas konverterrel.
Ü.Pibácsi
-
pajcsi
csendes tag
Szia!
Látom te nagyon vágod a témát.
Azt szeretném kérdezni, ha én PS3 játékkonzolról szeretnék mentett replayeket felvenni easycap-el, amiket a youtubra szeretnék élvezhető minőségben feltenni, milyen beállításokat használjak, mert nem igazán találtam rá a megfelelőre. Aminek jó volt a felbontása, annak alacsony a kbps, az alacsonyabb felbontás meg elég pixeles. Kompozit kábellel van kötve.
Ilyen vidit tudtam összehozni. http://www.youtube.com/watch?v=sjPpnVZ-dHg
Előre is köszönöm a válaszod. Üdv -
pibácsi
senior tag
válasz
hd3650-65Hz #95 üzenetére
Szia hd3650-65Hz!
Sikerült-e megoldani a zoom-olást? Gondolom, elolvastad a hozzáfűzött elgondolásomat. Feltudtad-e használni?
Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
hd3650-65Hz #95 üzenetére
Szia!
Beviszed az Ulead VS 11 idővonalára a videót, amiből nagyítani akarsz. Kiválasztod a részt, amit szeretnél nagyítani. Annak a résznek az elejére odahúzod a vezérlécet, pontosan beállítod, majd ráklikkelsz az idővonalon a videóra, (ekkor beszürkül) ezután, ha kell még állítani a kezdeten oldalt az időszámlálóval is tudsz finomítani: ráklikkelsz az időjelző megfelelő számkijelzőre, az elkezd villogni és ekkor tudod állítani, ha befejezted, akkor akár alatta, de bárhova klikkelsz egyet és az idő rögzül. majd a monitor alatt jobb oldalon lévő ollóval elvágod. Ugyanezt megcsinálod a nagyítandó rész másik végével is. Ekkor kapsz egy önálló klippet. Kiválasztod az "Effect" funkciót, onnan a legördülőben a "video filter"-t. Itt a "video pan and zoom"-ot megkeresed, ráhúzod a nagyítandó klippre. megjelenik az "Attribute"ablak, az ablakban a szűrő neve. Az ablak alatt a "customize filter"-re klikkelsz és megnyílik a nagyítás beállítási lehetőség. Itt el lehet szórakozni: lehet bárhol változtatni a Zoom-ot úgy, hogy a becsíkozott vezérvonalra kétszer ráklikkelsz ott lesz egy piros jelzés és alul a jobb sarokba beállítod az ehhez a ponthoz tartozó nagyítást. Ezek a pontok automatikusan összekötődnek és egy nagyítási-kicsinyítési folyamat jön létre. Ha bejelölöd az "Enable Device" funkciót, akkor egyből látod az Ulead normál monitoron a változtatást. El lehet vele szórakozni, kicsit gyakorolni kell az igaz, de jó. Bal sarokban lehet változtatni a nagyítási poziciót, de lehet a kismonitoron a keresztet mozgatva is kijelölni a nagyítás helyét, ráirányítva a konkrétan kinagyítandó felületre. Ezután még itt végignézzük a nagyított videót (Play) és ha jó akkor "OK". A klipp elejét és végét két effectel lezárjuk, hogy ne legyen ugrás pl.f/x- Crossfade.
Az egészet tovább tartott leírni, mint megcsinálni. Ugyanezt álló képpel is lehet, érdekes mozgást lehet belevinni.Üdv.. Pibácsi.
-
hd3650-65Hz
csendes tag
Sziasztok!
Ulead V. S. 11-ben a videól egy részét szeretném kivágni és azt kinagyítani de még nem jöttem rá, hogy ez hogy lehetséges! Tud valaki nekem ebben segíteni!
Köszi! -
pibácsi
senior tag
Szia Garffi!
Az Ulead VS 11-el szépen meg tudod oldani a dolgot, mivel ott 6 db. overlay található.
betöltöd, megvágod az alap videót ha lehet, akkor készre, mivel ha az alapot később módosítod, akkor hozzá kell igazítanod az overlay sávokban megszerkesztett dolgokat is (mert időben szerkeszt). Kijelölöd az első overt, arra ráhúzod a kívánt képet, logót, de akár videót is, majd ezzel egyídőben a monitor ablakban az állítható keretben beállítod a méretet, a helyet ahová akarod, hogy a logó(kép) kerüljön. Balra középen az edit-nél be tudsz állítani pan-zoom-ot, ha kell, átlépve az atribute-hoz beúsztatást- kiúsztatást, forogva-beúsztatást- kiúsztatást, videó filtert tudsz beállítani tetszés szerint. Ha ezt egymás után akarod, akkor elég egy overlay, ha több variációt akarsz, akkor ott a többi. Ezt meg tudod ismételni 6x, váltakozva beállítva az idővonalon a megjelenés hosszát. Lehet úgy is pl. hogy egyszerre jelenjen meg több kép is be-ki úszva. (Ha videóklipeket raksz bele, akkor a hang részt külön-külön is tudod szerkeszteni.)
Itt már a fantáziára van bízva.
Üdv. Pibácsi -
Garffi
tag
Sziasztok!
Van egy filmem.
Keresek olyan progit, amivel képeket/logókat/ tudok betenni a filmbe.
Próbáltam már a Ulead VideoStudio 11-et, de ezzel az a baj, hogy nem tudok a beillesztett képhez animációt /beúszás, berepülés, mint a powerpointba/ hozzárendelni.
Az elképzelésem az, hogy elkezdődik a film kb 2-6 percig a felső sorban 3db logó jelenjen meg beúszva egymás után.
7-8.percben tünjenek el kiúszva, majd 8-14-ig ismét ússzanak be.....és így tovább..Köszi!!
-
pibácsi
senior tag
Mivel a kamerád vbr MPEG 2- be váltottsorosan vesz fel, (úgy gondolom, hogy Upper FF-be),így ebből nem lehet normális, deinterlace-s átalakítást csinálni. Hosszú ideig kisérleteztem és ahogy az előzőekben leírtam, csak a DVD adott normális eredményt, a TV-ben lejátszva az oldalmozgásoknál nem remeg a kép, úgy adja vissza, mint a kamera. A váltottsoros kamerával felvett váltottsoros videó váltottsorosság megszüntetését igazán nem sikerült még a videós szakembereknek megoldani. Léteznek szoftverek, de nem adnak tökéletes megoldást. Ezzel elég sok szakcikk foglalkozik. Az LCD és plazma TV-khez külön erre a célra kifejlesztett processzor-megoldású deinterlacet alkalmaznak az AV- bemeneteknél, de még sokszor így sem tökéletes.Így ebben sajna nem tudok segíteni, hogy jó is legyen. Más a helyzet, ha TV-ből VHS kazettára felvett filmet, műsort (progressive felvételek) digitalizálunk a gépünkre. Itt már lehet deinterlace-t alkalmazni és utána Xvid-be áttenni. Ez a számítógépen és a TV-ben lejátszva normális lesz. Úgy gondolom, hogy a kamera felvételből az előzőek felhasználásával szerkessz meg az U.11-el egy rövid próba-videót, írd ki ujraírható DVD-re és TV-ben nézd meg. Az .avi (Xvid, Divx) ebben az esetben nem jó megoldás.
Üdv. Pibácsi.
-
elistvan
őstag
Megnézem neked holnap. A deinterlace-es beállításokat leírnád nekem (virtualdubmodot használok mpeg2 a forrás)? De ne divx-re, nem hiába bannolt a nagy filmes csapatoknál is, az xvid sokkal jobb minőséget ad ráadásul ingyenes is. Ja és a kamerával is 4000-es változó bitráta mpeg2-be vettem fel.
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Ezzel a szoftverrel a VHS, ill. az analóg -ból bevitt felvételek mindenképpen mpeg (upper)-ba kerülnek a gépre, ha DVD formába rögzíted. Itt nem lehet deinterlace-t alkalmazni. Ide nem kell. Ha kisérletezni akarsz, akkor a (pl.tömörítetlenül) felvett videót külön másik programon kell átengedni, amibe lehet ilyet alkalmazni. (Pl. VirtualDub) Lehet kisérletezni, de az én tapasztalatom az, hogy az analóg kameráról direktbe felvett, vagy az analóg kameráról mentés céljából VHS kazettára rögzítve és úgy beadva a gépre a deinterlace nem segített, nem tudtam normális videót készíteni sem Xvid-be, sem Divx-be. CD-re kiírtam, de a TV-ben lejátszva a vizszintes mozgásoknál enyhén remegett a kép, úgyhogy erről letettem, pedig ez egyszerű lett volna.
Viszont ha a TV-adásból veszel fel valamilyen filmet vagy összeállítást VHS-re, vagy egyéb normál filmed van felvéve és azt akarod lemezre menteni, akkor ott lehet alkalmazni deinterlacet mindjárt az első lépésben, ill. a Divx 6.4 tömörítőnek a videó funkciójánál van lehetőség deinterlace választásra és ez nálam működik is, utána vágás, szerkesztés mentés, CD-re írás. Ezt, ha szükséges külön leírom lépésenként.
A kameránál marad az mpeg(upper) végigvitele és DVD-re írása, akkor szépen úszik a videó. Én ennek a 10-esnek a DVD szerkesztőjével nem voltam megelégedve. A 10-el megszerkesztett videót kimentem Share- Same as Project settings. és ezt az mpeg (upper) videót Ulead MovieFactory 6 Plus-sal szerkesztem DVD-be. Az biztos jó.
Nem tudom, hogy végül is milyen fájlba vetted fel? Avi-ba? Mivel az tömörítetlen YUV, abba még benne van minden. Az nem baj, ha váltottsoros amit felvettél, csak ezt az idővonal nem fogadja, így előtte egy másik programmal (Pl. Avidemux 2.) át kell ültetni mpeg DVD-(Upper)-ba. így időigényes, már macerás.
Kérhetnék egy "Properties" ablak képet a bemásolt videóról e-mailen? Egy képernyő képet.Lehet, hogy nem mondok újat, de a legegyszerűbb lefényképezni úgy, hogy a képernyőre elővarázsolod amit le akarsz fényképezni, ezután a billentyűzetnél PrintScrn, majd megkeresel egy valamilyen jpeg képikont (Pl. 1024x768, vagy 640x480), jobb klikk - a lenyílóba - társítás - Paint, ott beilleszted, majd mentés másként pl. az asztalra. Lesz egy Jpeg képed. Ez csak leírva ilyen hosszú. De lehet, hogy alkalmazod is.Üdv. Pibácsi
-
elistvan
őstag
Megkaptam a mailt, amint tudok én is eltöltök némi videót, de visszanéztem már monitoron is váltottsoros a cucc. Úgyhogy vehetek fel újra mindent előről. Esetleg ha tv tunerrel veszek fel és xvidbe kódolok. (hardveres,mpeg2-es Leadtek tv tunerem van) ott gondolom a deinterlace-et a virtualdubos kódolásnál kell beállítani neki ugye?
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Még egyet elfelejtettem. Küldök képeket a program különböző információiról: betöltéskori kép, betöltés utáni jobb klikk a videóra ott a properties (tulajdonságok) kiválasztása, a következő kép a tulajdonságok ablaka és ott látható az Upper FF is. Ez mpeg és mod esetében automatikusan így jelentkezik be. Szeretnék kérni tőled is az utólsó képnek megfelelő képernyőképet, ahol is látom miről van szó. Vagy esetleg egy fél vagy egy perces már feltöltött videó anyagot, ha átküldenél valamilyen feltöltőn, mondjuk a Rapidshare oldalon.
Akkor ki is tudom próbálni miről van szó és hogyan lesz jó.
Feltettem a képeket, de nem tudom, hol jelenik meg? Lehet, hogy jobb lenne a privát e-mailban megküldenem.Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Ahogy az előzőekben leírtam, a bemenő videót DVD-formátumban kell felvenni, az pedig Upper FF-et ajánl fel, nemigazán találom, hogy hol adja fel az autodetec-tet. Amikor elindítod az EasyCapot, az bejelentkezik, és ettől kezdve meg lehet nézni az opcióknál a Capture opciót, (ez OK), "Video and Audio Capture Propertings ablakban a beállításokat, ott jelzi többek között az Upper FF-et, ha nem azt adja, hanem Frame-t,akkor ott van az Advanced gomb, amit ha megnyitsz ott át lehet állítani a deinterlacet is. Lowert semmiképpen nem tud adni. Van még a Change Field Order, ahol viszont, ha Lower van az ablakban, akkor át kell írni Upper-ra.De itt is Uppert szokott feladni. Ha megpróbálom átírni Lower-ra, a Detectel, nem engedi. Nem értem, hogy nálad a Lowert hol adja.
A gyakorlatom azt mutatja, hogy a Lower-nál, ha végigviszem a vágást és a többit, akkor a TV-ben remeg a kép. (deinterlace). Ha kivülről emelek be máskor letöltött videót pl. USB-vel átvett kamera mpeg videót, vagy MOD videót, az is Upper-ba kell, hogy legyen, másként remeg a TV-ben a lejátszott DVD videó-kép.
Hát csak azt tudom javasolni ismét, hogy az előző válaszomban részletesen leírt dolgokat kövesd, így szerintem sikerül bemásolni és megszerkeszteni. Ha bemásolod, akkor a megjelenő videónál jobb klikk, az ablakban a properties(tulajdonságok) és ott meg lehet nézni a videónál, hogy upper-ba vette-e fel. Még eddig bármilyen mpeg kameráról, vagy VHS magnóról vettem át, vagy ami MOD-ba dolgozott, mindíg Uppert adott.Egyébként vigyél végig egy pár perces videót próbaképpen egészen a TV-beni lejátszásig. Ez a legjobb módszer, ha bizonytalan vagy. Várom a fejleményt.
Üdv. Pibácsi.
-
elistvan
őstag
Ma sikerült utánanézni (mivel még egy sulis videót be kell digiznem): Mini DV Típus Panasonic NV-DS15 de még mindíg nincs meg az adatcsati, úgyhogy analógon s-video-n keresztül veszek fel vele a gépre.
Mennyire gáz ha alapból lower-field first-el veszek fel illetve a kimentés is abban történik. Van a videó beállításoknál autodetect, ott malmozik picit, aztán azt ajánlja fel.
-
pibácsi
senior tag
OK. Ha kiskazettás, akkor az miniDV lesz, viszont akkor kell legyen rajta valahol FireWare kicsatoló. Ez egy igen kicsi aljazat, lehet, hogy kicsit rejtettebb helyen van. Na majd hétfőn.
Az U VS 11-es már nem veszi be az EasyCapot, Mivel én a 10-est jónak itéltem, így már az EasyCappal nem kisérleteztem a régebbi változatoknál, mivel azok szerkesztéshez is egyszerűbbek, és inkább azt kerestem. Van egy Pinnacle asztali csatolóm korábbról, még az Easy előtt vettem, így azzal és egy másik Capture programal tömörítetlenűl be tudok vinni akár a VHS, akár az analóg kamera jeleket, így a visszamenőleges tipusoknál főleg a szerkesztésre koncentráltam. Viszont a 11-nél próbáltam használni és nem veszi be.
Tulajdonképpen a Capture bemenetnél mikor kiválasztjuk az EasyCap-ot, hozzá a DVD formát, ezután az opciónál a "Video and Audio Capture Property Settings"-nél meg lehet nézni, hogy mibe állította be automatikusan a Deinterlace-t: Upper Field First kell hogy legyen.Ezt át lehet állítani "Advanced" megnyitása után Frame Based-ra, de nem kell, mert a bevitt mpeg-es videónak most és később is Upper FF-nek kell lennie, mert ezt kell tovább feldolgozni, hogy a DVD szerkesztéshez bekerülve helyes váltottsrosságra váltsa át és a DVD lemezt kiírva és TV-n lejátszva szépen ússzon a kamera-kép. A Frame Based az kép-alapú fájlokra jó (pl.M-Jpeg, vagy képekből szerkesztett anyag, stb.)
Ennél az MPEG Settings ablaknál a tömörítést maximumra kell beállítani Pl.Variable 9500 kbps., mivel az a legjobb, ha az alap minél több információt tartalmaz amiből később esetleg lehet elvenni. Tehát az Uppert úgy kell hagyni és le lehet OK-ni.Az Options-nál a következő ablak a Change Field Order, ami szintén alapba az Uppert adja, át lehet állítani, de nem kell, hanem ez is OK. Kezdődhet a másolás. Annyi még, hogy a kamerát, vagy a VHS magnót az előtt indítsuk el, mielőtt a szoftvert elindítanánk, hogy érzékelje, majd utána már tekerhetjük ide-oda.
A DVD szerkesztőnél igazad van, mivel tényleg kevés a kellékanyag, de a 11-nél is csak 3 sablon, 1 gomb variáció, úgy gondolták, hogy elég, mert lehet variálni, vagy saját képet betenni stb. de sajnos szegényes. Nekem a DVD lejátszás (remegés miatt) nem jött be, így ezt nem is nagyon forszíroztam. Ha javasolhatom, először vigyél végig egy pár perces szerkesztett témát, szerkeszd meg a menű- fejezetet és utána nézd meg TV-n. Ugyanúgy kell, hogy előjöjjön a videó és mozogjon, mintha egyenesen csatoltad volna a kamerát a TV-hez. Ha nem adja vissza a szépen mozgó-úszó, zoomolásos képet, akkor a DVD rész itt felejtd el. Én arra, ahogy írtam is az előbb az Ulead MovieFactory 6Plus-t használom. Az fel van szerelve sablonokkal, kezelő gombokkal, keret választási lehetőségekkel. Kéféle DVD lejátszón TV-ben megnézve is stabil, nem remegő képet lehet előállítani. Egyébként ez a szoftver őnállóan is képes videó szerkesztésre is, bár nem olyan bőségesen, mint a Video Studió, de normálisan elégíti ki az igényeket.
A fentiek az EasyCapos analóg bevitelre vonatkoznak. Ha kiderülne, hogy van FireWare lehetőség, akkor majd leírom a másik Capture módot is. A szerkesztés és a többi már ugyanaz. Az igaz, hogy a videó szerkesztéshez sok idő és főleg türelem kell.Üdv. Pibácsi
-
elistvan
őstag
Kösz a válasz, mivel munkahelyi a kamera ezért leghamarabb jövőhéten tudok választ adni rá. De én csak s-video illtve compozit kimeneteket találtam rajta, a márkája Pananasonic, kis kazettával kell "eteteni", pontos típus hétfőn. Tehát felvételre csak 10-es vagy ennél régebbi használható mivel az újabb nem szereti az easycap-et? Illetve nem lehet a programban deinterlace-elni? Vagy ha lehet akkor hol állítod be neki? Nem a felhasználóbarátsággal van a bajom, csak szerintem ebben az SE verzióban a layoutokból van kevés, szinte semmi butítás nincs benne de kellékanyag az nulla.
-
pibácsi
senior tag
Most látom, hogy időkorlátos a belépés és én valószínű, hogy túlléptem, azért nem ment át az előző levelem.
Úgy veszem ki a leírásodból, hogy a DV kamerából az EasyCap-on keresztül csatlakozol a géphez, ami természetesen egy analóg csatlakozás, amiből digi jel lesz, viszont ha van a kamerán IEEE1394-es FireWare csatlakozó, akkor azt kellene használni, mert az viszi be tisztán a digi jeleket. A számítógép sem biztos, hogy tudja a kábelt fogadni ezt is tisztázni kell, mivel akkor egy külön erre a célra való kártyát kell betenni, vagy egy asztali megoldást.
Kérdezném, hogy milyen a kamera, miniDV, vagy más fájl rögzítésű, mivel másként lehet az egyiket kezelni és a másikat. Az előbb leírtam a miniDV betöltést, de most megvárnám a választ, hogy jó fele induljak.
Az Ulead VS SE DVD (10) szerintem egy jól kiforrott "felhasználó barát" szerkesztő, eltekintve a DVD szerkesztő részétől, az sztem nem jó, én nem is azt használom, a kész DVD-t a TV-ben lejátszva a kameramozgásoknál nem szépen úszik a kép, hanem remegve (váltottsorosság). Bárhogy próbáltam a Deinterlace-t állítgatni sehogy sem tetszik neki. Uleadot használok arra is, de nem a videó szerkesztők közül. A gyakorlatban eddig összesen 65 db videó és DVD szerkesztőt próbáltam, teszteltem, köztük Adobe, Sony Vegas, Corel, Pinnacle, Ulead stb. és nekem az Ulead jött be, de még egyazon márkán belül sem mindegyik OK, még akkor sem, ha közben továbbfejlesztették. Pl. az Ulead 5-8-10-11 Plus. A 11-es van amivel többet tud (6 db. Overlay, 5.1 hang, dolbi hang, mentés HD-ba), de van dolog amiben leszűkült( nem fogadja az EasyCap-ot, de más hasonló dolgot sem szeret,). Én a 10-est használom szerkesztésre (egyes esetekben a 11-est), a DVD írásra a DVD MovieFactory 6 Plus-t. Ezek elfogadható helyet foglalnak a gépen és áttekinthetőek, "felhasználó barátok".Hát egyelőre ennyit, ha jön válasz szivesen segítek.
Pibácsi.
-
elistvan
őstag
Nekem is sikerült beszereznem egy ilyen easycap eszközt. Dv kameráról viszem be az anyagot a hozzá adott Videostudio 10se-vel. Tudtok ennél jobb progit? Mi a különbség az SE illetve a normál vagy plus változatok közt? Pl: Mikor elékszítenm a menüt a dvd-hez csak pár féle menü közt lehet választani. Esetleg nem tudtok linket adni, honnan tudnék dvd menü templateket leszedni hozzá? Közbe láttam, hogy mostmár az új verziók neve Corel X3 ha jól tudom. tapasztalata van abban valakinek? Mennyivel bonyolultabb?
-
pibácsi
senior tag
Bocsánat. Még egyet kihagytam: a Windows Movie Maker. Erre is lehet csatlakoztatni az EasyCap-ot, fogadja. Be kell állítani a képet, hangot és a 2,1 MB-os 640x480,25/30-ba (ezt be kell állítani külön, attól függ, hogy PAL, vagy NTSC) menteni wmv-be, ezután ezen belül megvágni és úgy adaptálni valamelyik jól dolgozó DVD szerkesztőbe, vagy átkonvertálni .mpg Upper FF-be és úgy betenni pl. az Ulead VS SE DVD progiba megvágni. Én a DVD menűs-fejezetes DVD készítést nem itt csinálom, mert sajnos a DVD-t lejátszva a TV-ben remeg a kép (váltottsorosság). Mindegy hogyan állítom be, még eddig nem sikerült vele jó DVD-t gyártani. Sajnos ez nagyon sok DVD szerkesztőre igaz. Az Uleadok közül sem tud mindegyik, hiába folyamatos a fejlesztés.
Én az alábbi Ulead összeállítást használom: Ulead VideoStudio SE DVD (10-es) + EasyCap STK160, beveszi .mpg Upper FF-be, majd ugyanebben a programban megvágom, effektezem, szerkesztem, hangot teszek hozzá stb.
Kimentem: same as project settings , ugyanúgy DVD mpeg–be adja, Upper Field First-be, ha nem, akkor át kell állítani a File-nál a Project Properties-t. Ezután a mentett videót bemásolom az Ulead MovieFactory 6 Plus-ba (ezek közül is csak ez a változat a jó, meg a 2-es(de ez kicsi), a többi számozású fejlesztés nem ad normális DVD-t. Itt megszerkesztem menűs-fejezetesre a DVD-t kiíratom mappába.(itt figyelni kell, hogy Lower FF legyen a deinterlace)
Ezután Nero-val lemezre írom és OK. A hagyományos TV-ben lejátszva (két fajta DVD-vel is) nem remeg a kép, ugyanúgy adja vissza, mintha a kameráról néznénk.
Ez a módszer az analóg váltottsoros kamerákra és a VHS magnókra is alkalmazható.
A miniDV váltottsoros kamerákra kicsit mást dolgoztam ki.
A progressiv felvételeknél is más a módi.Ü: Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
Jó, hogy írtad az Easycap (STK 1160-as gondolom) használatát, mert így egyértelmű. Az én tapasztalatom szerint is sajna igaz, hogy az Easycap csak az Ulead VideoStudio SE DVD (10-es Ulead VS) - hoz csatlakozik normálisan. PL. az Ulead VS 11 Plus be sem veszi, az Ulead MovieFactory 6 Plus sem veszi be, a korábbiakkal nem is kisérleteztem már.
Az SE viszont szépen viszi hangszinkron hiba nélkül. Egyet vettem észre, hogy amikor analóg kameráról direktbe veszem át az anyagot, akkor enyhén keresztbe halvány-piros csíkos a videó. Ha valaki nem figyeli, akkor talán észre sem veszi. Ugyanezt az anyagot, ha előbb felmásolom normál VHS magnóra és onnan olvasom be, akkor már nem csíkos.
VHS magnóról szépen lehet átmásolni.
Van más megoldás is a másolásra. A Nero VE 3-as (Nero része), itt át kell állítani a hangot "stereo"-ra, mivel ez az Mpeg2-Layer 2, a másik dolbi d.AC3 és ez utóbbit nem minden vágó tudja kezelni. Itt viszont próba felvételt kell csinálni, mert a képanyag ugyan jó, mpg (Upper FF), viszont van, hogy a hang szinkronhibás. Nem megbízható ilyen szempontból.
Van az AMCap capture progi, ez is jó ide, (de jó a mini DVD-hez is). Itt tömörítetlenbe érdemes kimenteni. Ez nem szinkronhibás.
Van egy másik megoldás is: íuVCR (4.16.0.403-at használom, van ennél már frissebb is).
Itt lehet tömörítetlenbe is kimenteni, (de lehet másba is), ezenkivül amibe érdemes az a DV-tip2 (Main Concept DV Codec ), ez tömörebb, viszont a hangszinkron miatt érdemesebb a tömörítetlent alkalmazni. Itt van külön lehetőség a szinkron pipálásra. Ettől függetlenűl van, hogy hibás. Sajna az Easycap-ból eredően. Mivel én használok Pinnacle USB 510-et is (főleg ezt) és ez sehol nem szinkronhibás, ahol beveszi a program( ezt sem szereti mindegyik). A tömörítetleneket viszont át kell konvertálni előbb mpg (Upper Field First) anyaggá, mert így lehet tovább feldolgozni, hogy ne remegjen a DVD kép a TV-n.Remélem tudtam segíteni Ü: Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
illusion111 #69 üzenetére
Az Ulead VideoStudio 11 Plus-ban van 6 overlay sáv. Az idővonal felett jobbra van egy Overlay Track Menagar, ahol be lehet még iktatni a többit, ha kell az 1 db. állandó sávon kivül.
A UVS DVD SE (10)-ben még csak egy van. A 11-es már egy továbbfejlesztett változat, egy pár dologban többet tud (hangban, mentési módozatokban stb.). Viszont az a meglátásom, hogy a 10-es stabilabban működik, nem mindíg a legújabb a jobb. Pl. a Capture része nem dolgozza fel azt a bemenetet amit a 10-es normálisan bevesz.Üdv. Pibácsi
-
illusion111
csendes tag
Sziasztok! Az Unlied Videostudió 9-ben csak 1 overlay track-et lehet használni? Ha nem, akkor hogyan lehet még hozzáadni? Vagy melyik progiban van több overlay sáv?
-
pibácsi
senior tag
Szervusztok!
Nem tudom működik-e még ez a topik, mivel én is Uleaddal dolgozom főleg,(de használom a Windows Movie Maker-t, AVS és az Aimersoft szerkesztőket is rendszeresen) Kidolgoztam a miniDV kamerák felvételeinek DVD-re való fel-szerkesztését kpl. menűvel úgy, hogy a TV-n szépen le lehet játszani, nem remeg a kép, követi a kamera-mozgást. Ugyanezt kidolgoztam analóg kamerára és VHS felvételekre is. Elég sok szerkesztő progit kipróbáltam, közöttük drága profi szerkesztőket is ( a nagyok legtöbbje nem felhasználó barát, átláthatatlan, idegesítő, nem lehet rajtuk eligazodni) és sajna még egy gyártón belül sem tudja mindegyik a jót. Az Uleadnál végül is egy Vid.Stud (10)SE DVD-vel szerkesztek (nem mindíg az újabbak a jók), mentés és azután a MovieFactory 6-Plus-al menűzök+ fejezet és úgy mappa DVD. A mentésnél lassan dolgozik mindkettő, de precízen. Ezután Nero-val lemez írás. Hát röviden ennyi. Nekem ez bevált. Vannak közben apró trükkök amit feltétlen be kell tartani, ha esetleg tudok valakinek segíteni a gyakorlati dolgokban örömmel válaszolok ha én is találkoztam hasonló esettel. Mindenesetre időigényes türelemjáték. Gondolom, nekem is lesznek kérdéseim ahogy találkozok több megoldatlan feladattal.
Üdv. Pibácsi
-
rien
senior tag
Sziasztok!
Ulead 11-esem van. Megnyitottam a mentett videomat és nem is figyeltem miért kérdi, hogy mentem-e. Oké Save, és valami nagyon kezdeti állapot lett belőle, ki is fagyott újra kellett indítani.
Ezt visszatudom valahogy csinálni? Vagy kezdhetem elölről? -
Baraqkk
csendes tag
Szervusztok!
Frissen telepített XP alatt szeretnék Video Studio 12 -vel DVD-t csinálni. Amikor a Share menüben eljutok az Add Chapter funkcióhoz, akkor a kis ablakban nem jelenik meg a filmem, olyan, mintha nem érezné a program, hogy lenne mivel dolgoznia. Így aztán nem tudok navigálni a filmben, szürke az Add Chapter gomb. A Create Menü be van pipálva. Az automatikus Chapter hozzáadás gombja aktív, de ha ráklikkelek akkor némi matatás után a program "hibát érzékel" és elszáll. Szintén nem működik a következő "Előnézet" rész sem. A távszabályzóra klikkelve nem történik semmi. A többi rész eddig jó.
Feltettem egy 11-est, amiben a Chapterezés régen ment. Most ugyanígy nem működik, mint a 12 -es. Ezután tartok tőle, hogy ez a probléma inkább Windows eredetű, de nincs ötletem.
Egy angol fórumon írnak a dologról, de csak kérdés van, válasz nincs.Segítsetek!! Köszi, Baraqkk
-
Melack
veterán
Sziasztok!
Szüleim vettek egy USB-s digitalizálókártyát, és hozzá kapták az Ulead VideoStudio SE DVD progit. A video bedigizésénél (Sony Handycam Video8XR-ről) ki lehet választani, hogy szoftveresen milyen kódolással dolgozzon. Itt mi az Mpeg4-et választottuk, de a sima felvételhez viszonyítva mintha szaggatott lenne a kép visszajátszáskor Sony vegasban.
A kérdésem az lenne, hogy milyen kódolást válasszak, hogy jó legyen a kép, és a Sony is tudja kezelni?Válaszotok előre is köszönöm!
-
Korte123
csendes tag
VirtualDub ingyenes, kicsi, avi-t és mpg1-et fogad (a VirtualDubMod mpg2-t és vobot is), de kimenteni csak AVI-ba tud (sokféle tömörítéssel. attól függ, milyen kodekek vannak a gépen). Youtube-nak tudtommal úgyis mindegy, miben küldöd.
Vdubbal csak vágni tudsz, ill. hangosítani, hangsávot cserélni...
Mit értesz optimalizálás alatt?
Mit szeretnél, hogy tudjon a videoszerkesztő prg?
A Windowsnak a Movie Maker-je pl. ha úgy vesszük ingyenes, de még sose használtam, így nem tudom, mire jó. -
celf
őstag
-
scover
csendes tag
Sziasztok! Nemrég kezdtem el használni Ulead progikat. Fényképekből szeretnék csinálni egy dvd albuot, zenével, effektekkel stb. Ez megy is. A problémán, hogy a video studióval amikor megcsinálom és átakarom video formátumba (mpg, avi) konvertálni, akkor a kép élességéből láthatóan sokat veszít, homályos lesz. Akármilyen avi vagy mpg beállításokat próbáltam nem jártam sikerrel. Viszont ugyanazok a képek és ugyanazon mpg beállításokkal a Ulead Movie Factorynál éles és jó minőségű. Ha valaki tud egíteni, akkor légyszíves írjon.
Köszi -
Korte123
csendes tag
Helo
Mire való az Overlay sáv? Miket lehet vele megoldani?
Nekem az kéne, hogy egy két kamerával felvett eseményt össze tudjak vágni úgy, hogy kedvem szerint tudjak átváltogatni a két kamera képe között, effekttel, vagy anélkül. Alkalmas lenne erre ez a progi?
Előre is kösz -
Korte123
csendes tag
Nekem is volt hasonló gondom felirattal, és ha jól emléxem, talán ugyanez.
Úgy kerültem ki a problémát, ahogy te a feketeképre fade-out-otA feliratot egy fekete hátteren megszerkesztettem egy tetszőleges grafikus programmal, beraktam mint bmp-t, és így bármilyen effekttel be- és kivihettem. (bejött a szöveg, és pár mp múlva széttörtem
alatta pedig egy jó kis ablakkitörés effekthang
Ez persze csak álló háttérnél jó ugye, mozgóképre nem lehet rávinni...A fekete fade out-ot szerintem úgy kell, hogy abban a menüben, ahol a transition van, a colort választod (most nincs előttem a progi), ott bármilyen alapszínt beállíthatsz (fekete), és berakhatod a clipsávra, és akárhány mp-re beállíthatod a hosszát. Utána közé a fade A-B-t, és kész. Végeredményben ugyanezt érted el a fekete bmp-vel is, de így azért könnyebb
Az 1 GB magyarázata szerintem, hogy a filmet HQ minőségbe konvertáltad, amikor a DVD-re 1 óra fér rá. Általában az asztali felvevőknek ez a legjobb minősége. Ez 9-10 MBit/s bitrate-t jelent. Nézd meg a Share-nél (vagy mi a neve, szóval az mpg file-ba való kimentésnél) Asszem felajánlja a HQ, SP, LP, stb minőséget. Az SP az 2 órás, 5 MBites, LP 3 vagy 4 órás, stb.. de a Custom-nál beállíthatsz akármennyi bitrate-t is, akár 7451 KBitet is
Hasznos, ha a videofile-nak szánt méret meg van szabva. Kiszámolhatod és megadhatod a pontos bitrate-t.
-
Andie
őstag
Na belövöm ide a kérdést, hátha jár erre valaki néhány videószellemen kivül
Nekikezdtem ennek az érdekes témának, lévén vettem 2 hete egy sony dcr-sr33e -t. Tök frankó kamcsi, nagyon könnyen és jól kezelhető, de ez most nemlényeg.
Az Ulead Videostudio 11-hez "jutottam" hozzá kedvezményes áron, ezzel hoztam tegnap össze életem első klippjét. (sajnos pont egy kedves kollega búcsúztatója apropóján, kimegy németbe dolgozni, dehát ilyen az élet).
Frankón összevágtam, effekteltem, feliratoztam, DVD-ztem. Gyorsan kiismertem az egyes funkciókat, nem volt gond.
1 valamire azonban nem tudtam rájönni. Hogy lehet 2-oldalú effekteket csinálni?
Elmondom mire gondolok.
Csináltam egy feliratot: Pisti búcsúztatója. Erre ráraktam egy animációt, miszerint FADE-IN.
Remek. Meg is csinálja, hogy szépen a homályból előtünik a felirat. Aztán hopp, eltünik, ahogy vége az effektnek. De nekem FADE-OUT kéne!!!
És egy istennek nem tudtam rávenni, hogy ugyanezt a feliratot FADE-OUTolja, 2 mp után. Copy-paste-tel sem tudtam lemásolni ugyanezt a text objektumot, hogy rátegyem rögtön utánna a fade-outot.
Egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy csak egy-oldalú effektek vannak.
Ugyanide tartozik, hogy a videó végén akartam volna egy elsötétitést. Hát tudtam? Nem! Mert effektet csak 2 videódarabka _közé_ enged betenni! A végére nem.
Ezért csinálnom kellette egy fekete BMP-t, azt betettem a videó végére, és ebbe fade-eltem el. Dehát ez igen sufni megoldás. Bizti van rá gyári módszer.Várom az ötleteket!
(ja, és normális az, hogy 15 percnyi videó (mpeg2) 720x576ban, mp3 aláfestőzenével, stb 1 giga lett a DVD-n? Igy kb 1 óra fér a lemezre, az elég szükös) -
Speeedfire
félisten
én is valami hasonló cipőben járok!
az egyik xvid codekes a másik kamerás /wmv/!
az elején jó a hang aztán meg siet!
megpróbáltam azt h a wmv-t átkonvertáltam aviba aztán virtualdubbal kiszedtem belőle a hangot wav-ba! de így is ugyanaz van! az fps mind a 2-nél megegyezik! -
Korte123
csendes tag
válasz
Speeedfire #54 üzenetére
Helo
Mpeg1-2 vagy AVI filmekről van szó?
Saját felvétel (VHS, kamera, TV) vagy Netről származó 700 MB-s divx film?
Mpeg2-nél nekem akkor csúszott el a hang, amikor egy videokameráról bevitt anyagot szerettem volna vágni. Az eredeti file még jó, de vágáskor a selejtes kockákat egyszerűen kihagyta, így a video lerövidült, a hang pedig ugyanaz maradt..Ha AVI-k: próbáltad a VirtualDubbal?
Egyáltalán késik, vagy siet a hang? Mennyivel?
-
Speeedfire
félisten
sziasztok!
lenne egy problémám!
van 2 film! és ezt szeretném összefűzni! az egyik magyar a másik angol nyelvű!
csak az a gond h a film elején rendesen belövőn a szinkront! de a végére már elkezd csúszni a hang! ez mitől lehet?? -
Secretive
aktív tag
akkor nem feszegetem....időközben meg úgy néz ki, szakítok is vele a hiányosságai miatt és átállok egy kisebbgyorsabbfélprofibbra..
-
Secretive
aktív tag
válasz
Secretive #50 üzenetére
Hiányolom többek között (vagyis nem sikerült sehogysem megtalálnom) a kimeneti formátum paraméterezhetőségét (méret,bitráta stb.), egy sima videó átméretezést, a körbevágást, illetve egy tök szimpla fade in-out effektet (nem a color funkció+fade black -re gondoltam)
Ha nem én voltam a vak vagy tudatlan, akkor ez elég nagy hiány egy már a 11. verzióját megélő programmal szemben.
valakinek infó vagy ötlet??! -
Secretive
aktív tag
válasz
halflife74 #46 üzenetére
nem tudom él e még ez a témakör, de ha egyáltalán aktuális még, a kérdésere a válasz:
nem sok mindent tudsz szerkeszteni rajta, csodát ne várj. gyári alap megjelenítésben hangsávra klikklesz,majd felül kiválasztod az audiót, aztán alul 5.1 ikon, majd középen surround sound mixer....ugye világos?!
ha lesz hozzáértő érdeklődő, akkor én is felteszek 1-2 kérdést.
a programsorozat egyébként tényleg jópofa, főleg az egyszerűsége miatt, bár sajnos talán pont ezért is hiányolok sokmindent, de még mindig kezelhetőbb,mint pl. egy atomerőmű bonyolultságú Sony Vegas Studio 7, na az annyira deformált program számomra, hogy alig volt ''világos'', hogy mikor hová klikklejek, sajnos ott meg már a túlbonyolítottság volt a jellemző. szinte a legegyszerűbb dolgok elvégzéséhez is kigúvadt szemekkel kellett keresnem az opciókat. nem sokáig használtam... -
halflife74
csendes tag
csá,én is az Ulead video studio 11-gyel próbálkozom,pontosabban azzal hogy 5.1.es hangot szerkesszek 2 csatornás hangból,mert addig megy hogy beillesztem afilmet de utána hogy kell folytatni,nem találok semmi gombot ami a folytatásra utalna,ha valaki tud légyszíves segítsen.
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
A Ulead Videostudio 11-gyel kapcsolatban lenne kérdésem:
A Edit részben a Timeline módban csak az első kocka jelenik meg, utána kék sáv. Hogy lehetne elérni, hogy végig kockák legyenek és lehessen zoomolni? Előre is köszi! -
piadex2
senior tag
Hello!
Miért száll egy Dothan procis rendszer a capture-ölés 2. percében?
Előre is kössz a választ!
p.
ps: paraméterek:
külső rack (250GB-os samsung), 448MB RAM - mindez albacomp fedél alatt
psII: most lett egy sp2-es xp felrakva + zonealarm, avg, adaware
ps3: ulead videostudio 9 se dvd a szóbanforgó verzió, a kapcsolat pedig ieee 1394-es (usb 2.0-ssal egyáltalán nem ment)
[Szerkesztve] -
Faby
senior tag
Ulead gurukhoz lenne egy kérdésem:
Nagyjából megtudok csinálni egy házi videót, csak az a gondom, hogy nem tudom rátenni a dátum/idő jelzést, amit a kamera rögzít.
Eddig manuálisan csináltam, tulajdonságoknál vagy a kamerán megnéztem és beírtam feliratba. Lehet ezt valahogy automatizálni, hamár a kamera rögzíti, a progi meg kiolvassa?
Kamera: JVC GRD73
WinXP Prof SP2
Ulead Video Studio 10 plus -
Lakly
csendes tag
-
Dexter68
addikt
A kamerám eleve mpeg-2-t csinál. Dv type-ot konvertálnom kéne. És pont azért vettem ilyet, hogy ne kelljen a kódolással időt tölteni. A minőség egyébként tök jó. Sőt meg is lepődtem rajta, hogy ilyen kis sz*r, és milyen remek képe van.
Ja és persze az Ulead-nek nem hagyom, hogy konvertálgasson, max ott, ahol belenyúlkáltam az anyagba (áttűnések, feliratok... mást nem használok)
[Szerkesztve] -
Lakly
csendes tag
Eleve mpeg-2-be kovertálni nem egy túl jó dolog. Vannak erre külön progik, amik amúgy is sokkal gyorsabbak.
Az anyagot dv type-2 rögzítsd a winyóra. Ott könnyen megszerkesztheted, majd Dv 4:3-ba mentsd el. Ezt követően a kapott tömörítetlen avit CCE-vel konvertáld át mpeg-2 be. A lépésekkel és a bitrátával is klasszul el lehet szórakozni, jó minőségben, több lépcsős konvertálással 2 órátnyugodtan rá lehet pakolni egy lemezre. Ezután csak egy menü készítőt kell keresned (Tsunami DVD Author). Nálam az egész kb 3-4 óra szerkesztéssel-konvertálással 2600+ -os Amd-vel. A Uleados és a CCE-s konvertálás között hatalmas különbség van, hidd el. Mind minőségben, mind időben. -
Dexter68
addikt
A digi-kamerám, direkt mpeg2-be rögzíti az anyagot. Ulead Video Studio 10-zel megszerkesztettem, csináltam belőle dvd-t. A DVD-t asztalil lejátszóban visszanézve „rángat”, vibrál valahogy olyan hatású, mintha minden második kocka hiányozna. Rettenetesen zavaró.
Az Ulead-ot úgy állítottam be, hogy ne kódolja újra az anyagot, csak ott, ahol effekt van, de sztem valahol belenyúl. Kamerából visszanézve a nyers anyag nem rángat. Megpróbáltam azt is, hogy Womble Mpeg Video Wizard DVD-vel állítottam össze belőle egy dvd-t, ott sem rángat. (a Womble-t ezért szerettem régen is, csak gondoltam, megnézem, mit tud az ulead).
Szóval van valakinek ötlete? -
Noxy
veterán
válasz
keszegduda #30 üzenetére
Egyszerű kérdésem lenne? A honlapján már nézted? [link]
-
Dexter68
addikt
válasz
keszegduda #30 üzenetére
Olyan, mintha támogatná. Szöszöltem vele, és néztem a feladatkezelőben a Teljesítmény tület. Mind a két ablakban ment a folyamatot jelző diagram, némileg eltérő értékekkel.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy az Ulead Video Studio 10 újrakódolja-e a kapott mpeg-2-ket, vagy csak ott, ahol effekteltem? -
keszegduda
őstag
Egyszerű kérdésem lenne!
Melyik verzió támogatja hivatalosan a Dula-core procikat?
10. már támogathatja?
Üdv! -
P.Dude
őstag
csősztök!
Nekem megvan az ulead videostudio 10 és lenne egy kis gond!
Szöveget szeretnék berakni és hát eddig ok, de nem engedi hogy én szerkesszes a szöveget! pl. bemegyek oda hogy title, kiválasztom a szöveget de nemengedi hogy én írjak a szöveg helyére!
Ha vaéaki tud segíteni előre is köszönöm! -
_Hunter_
őstag
Mester megvan a megoldás!
1. Tmpgenc Xpress - Demultiplex
2. Headac3he - AC3 fájlból wav
3. Ulead - Video a rendes mpg fájl, audio pedig az elkészített wav
Végeredmény, hogy van hang.
Szóval most minden egyes ilyen fájlt megcsinálok és végre sikerül befejeznem a Keresztelő dvd-t.
Thx a segítséget. -
Balinov
titán
de legalább a demux sikerült. az ac3-as filet wma-ra átnevezve valszeg azért jácca le az mp mert valami ac3filterség fennvan.
nem vok még képben,de te az UVS-t authoring-ra használnád?mert nekem arra nem jött be,igaz,hogy az még az UVS 6.0SE DVD volt,amit a leadtek tuneremhez adtak. inkább a DVD-Lab-ot ajánlom.az megeszi az ac3-as,mp2/3-as,wav hangsávot is. -
_Hunter_
őstag
Kezdek elkeseredni.
Felraktam a Tmpgenc Xpress progit amit javasoltál. Meg is örültem már mpg tools aztán demultiplex. Szépen az mpg fájlomból csinált egy m2v és egy ac3 fájlt. Nah most ezzel nem kerültem előrébb.
Sőt ha mondjuk beolvastatom az mpg fájlt a progi info része aztat írja, hogy no audio data. Holott az ac3 fájlt mondjuk átnevezem wma-ra simán lejátsza a media player, viszont az ulead progiba történő beillesztésekor aztatat írja, hogy invalid file format.
Szóval nem jutottam még előrébb.
Megpróbáltam a WinDVDCreator nevű progival is. Az se semmi. Ha nem húzom be a szerkesztő lécre akkor szépen lejátsza a videót, viszont ha rárakom a szerkesztőlécre 17 mp-t lejátszik, majd újabb 17 mp-t áll a kép és folytatja. Mintha pufferelne csak azt nem tudom, hogy miért.
Nah akkor most mit csináljak? -
_Hunter_
őstag
Ahogy említettem majd csak hétvégén lesz reá időm.
Amúgy nem rossz kis progi ez. 100 képből álló mpg-t csinálok és tetszik, hogy sok effekt van a két kép között, vagy akár hogy egy kép hogyan jelenjen meg.
A videó fájlokkal majd csak hétvégén foglalkozok. Hétfőn megírom mire jutottam. -
_Hunter_
őstag
Thx. Progit leszedtem, hétvégén lesz rá időm kipróbálom.
Amúgy arra lennék még kiváncsi, hogy mondjuk ok hogy az Ulead nem játsza le a hangot, de mondjuk változtatni sem akarok rajta és megcsinálom az mpg összefüzéseket, megírom korongra utána mondjuk a dvd lejátszó rendesen hanggal együtt hozza? -
_Hunter_
őstag
Nem próbáltam, mivel azt sem tudom hogy mit takar a demuxolás. Gondolom valamilyen progival mpg-ből ki kellen nyerni az audió-t egy másik fálj formátumba. Nem ragaszkodok az ac3-hoz. Kérdés milyen progival tudom a legegyszerűbben megtenni?
Akkor valszeg az lehet a gond, hogy nincs ac3 codec fenn a gépen.
[Szerkesztve] -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Jelenleg a 9 SE verzióval próbálkozok. Viszont már előtte is volt kisebb gondom. Van jó pár mpg fájom. A képpel nincs is semmi baj, de valami miatt a hangot nem játsza le edit közben. Miért van ez?
Fájl audió tulajdonságai:
Audio type: Dolby Digital Audio
Total Samples: 1.036.800 Samples
Attributes: 48.000Hz 2/0 (L.R)
Layer: None
Bit rate: 256 kbps -
piadex2
senior tag
Nem akarok bunkónak tűnni, de általában ezt az emberek ránézésre használják. Ha valami nem ok, akkor meg vagy a gyártó supportja/faqja vagy simán F1.
Az egyetlen magyar ''kézikönyvet'' azt a UVS 6.0-hoz láttam, amikor annak idején megvettem a 3xfirewire-ös PCI bővítőkártyát. (Mer' ahhoz volt egy UVS 6.0 hozzácsapva.)
De éppen csak arról regél, hogy hogyan állítsam a gépet optimálisra, meg driver telepítés, és minimális troubleshooting max 20 oldal.
ps: kérdezz és segítek - bármilyen kérdés jöhet (ami a videoszerkesztővel közvetlenül kapcsolatos - vagyis pl: nem DVD szerk....)
-----------------
Viszont itt jön az én kérdésem: mi a különbség a
a UVS x.y BASIC (többnyire firewire-ös kártyákkal adják) és a dobozos UVS-ek közöt???
előre is kösz a választ,
p. -
Matthew
őstag
Tud valaki valamelyik verzióhoz magyar nyelvű leírást?
-
thakl
csendes tag
Meg elfelejtettem azt írni, hogy ha a hide-al eltünetetek egy chapter-t akkor a videostudio dvd előnézője a rejtett chapternél megáll és nem megy tovább.
Ha valaki találkozott ezzel a jelenséggel az léci segítsen!
-
thakl
csendes tag
Sziasztok ! Valaki tudja hogy egy chapter thubnail-jét eltüntetni? Mert a Create Disc / Add Edit Chapter menüjében ha a hide eltüntetem akkor bár nem jelenik meg a menüben a thubnail, de a dvd lejátszó azt a fejezetet meg árugorja. Valaki tud valami megoldást?
-
parandroid
félisten
A témát átneveztem, legyen ez Ulead Video Studio gyűjtőtopik.
Egyúttal up neki.
p -
tomas
tag
Az Ulead Video Studio 7 vagy 8-at szeretném kipróbálni.
Minden megoldás érdekel.
Írhattok mailt is. -
DrSoul
őstag
Mhhh... sehol senki...
-
DrSoul
őstag
Közben válaszolok magamnak, mert elvileg sikerült: a Share menüpontnál kell, ott van, hogy Create Video File, vagy ilyesmi.
A 9 perces video az 1,90GB-ról 325MB-ra redukálódott, elvileg a lehető legjobb minőség (mpeg2). De akkor kb. egy CD-re 20 perc fér rá?
Ha DIVX-be rakom, jobban elfér? Ezzel a programmal meg lehet csinálni, vagy más kell? -
DrSoul
őstag
Sziasztok! Nem láttam létező topicot erről a programról.
Kezdjük az alapokkal, az mindenkinek jól jön, főleg nekem!
Nagyon sok kérdésem lesz még, biztos, de addig is: DV Camcordert bekapcsoltam, Win indítja az adott progit.
Csinálom a ''Capture''-t, indul: ez egy majdnem 9 perces rövid felvétel (próbának kíváló). Mire leállítom, kiírja, hogy ez túl nagy, és darabokra szedi (ilyen ''átmenet-idéző'' ikonokkal, amiket gyorsan töröltem).
Miért? Nem mehet egybe? NEm olyan nagy, és a partició, amire raktam, az eleve NTFS... LEhet, hogy ezt mindig így csinálja? Volt egy BATCH CAPTURE gomb is: azzal kellett volna?
Most csak annyit szeretnék, hogy ezeket a darabkákat egybe szeretném, és az adott AVI file-t (ez a 9 perc) szeretném tömöríteni, mondjuk mpeg2-be, a legjobb minőségbe. Hogy kell? Ha a SAVE -re megyek, ott csak *.VSP formátumba lehet (ez a Ulead Studio formátum).
Pontosan hogy kéne?
Tehát az eddigi célom: hogy egy felvételt a gépre tegyem, és tömörítsem úgy, olyan formátumba, amilyenbe szeretném. MAjd CD-re írom. Aztán persze tudom, hogy lehet itt még variálni, már nézegettem az effecteket stb. még sok kérdés lesz, de most legyen ez az első lépés.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen autót vegyek?
- Könyvajánló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- gerner1
- Medence topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged