Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Korte123

csendes tag

válasz Andie #57 üzenetére

Nekem is volt hasonló gondom felirattal, és ha jól emléxem, talán ugyanez.
    Úgy kerültem ki a problémát, ahogy te a feketeképre fade-out-ot :) A feliratot egy fekete hátteren megszerkesztettem egy tetszőleges grafikus programmal, beraktam mint bmp-t, és így bármilyen effekttel be- és kivihettem. (bejött a szöveg, és pár mp múlva széttörtem :) alatta pedig egy jó kis ablakkitörés effekthang :)
    Ez persze csak álló háttérnél jó ugye, mozgóképre nem lehet rávinni...

A fekete fade out-ot szerintem úgy kell, hogy abban a menüben, ahol a transition van, a colort választod (most nincs előttem a progi), ott bármilyen alapszínt beállíthatsz (fekete), és berakhatod a clipsávra, és akárhány mp-re beállíthatod a hosszát. Utána közé a fade A-B-t, és kész. Végeredményben ugyanezt érted el a fekete bmp-vel is, de így azért könnyebb :)

Az 1 GB magyarázata szerintem, hogy a filmet HQ minőségbe konvertáltad, amikor a DVD-re 1 óra fér rá. Általában az asztali felvevőknek ez a legjobb minősége. Ez 9-10 MBit/s bitrate-t jelent. Nézd meg a Share-nél (vagy mi a neve, szóval az mpg file-ba való kimentésnél) Asszem felajánlja a HQ, SP, LP, stb minőséget. Az SP az 2 órás, 5 MBites, LP 3 vagy 4 órás, stb.. de a Custom-nál beállíthatsz akármennyi bitrate-t is, akár 7451 KBitet is :) Hasznos, ha a videofile-nak szánt méret meg van szabva. Kiszámolhatod és megadhatod a pontos bitrate-t.

Új hozzászólás Aktív témák