Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pibácsi

senior tag

válasz Silent77 #68 üzenetére

Bocsánat. Még egyet kihagytam: a Windows Movie Maker. Erre is lehet csatlakoztatni az EasyCap-ot, fogadja. Be kell állítani a képet, hangot és a 2,1 MB-os 640x480,25/30-ba (ezt be kell állítani külön, attól függ, hogy PAL, vagy NTSC) menteni wmv-be, ezután ezen belül megvágni és úgy adaptálni valamelyik jól dolgozó DVD szerkesztőbe, vagy átkonvertálni .mpg Upper FF-be és úgy betenni pl. az Ulead VS SE DVD progiba megvágni. Én a DVD menűs-fejezetes DVD készítést nem itt csinálom, mert sajnos a DVD-t lejátszva a TV-ben remeg a kép (váltottsorosság). Mindegy hogyan állítom be, még eddig nem sikerült vele jó DVD-t gyártani. Sajnos ez nagyon sok DVD szerkesztőre igaz. Az Uleadok közül sem tud mindegyik, hiába folyamatos a fejlesztés.
    Én az alábbi Ulead összeállítást használom: Ulead VideoStudio SE DVD (10-es) + EasyCap STK160, beveszi .mpg Upper FF-be, majd ugyanebben a programban megvágom, effektezem, szerkesztem, hangot teszek hozzá stb.
    Kimentem: same as project settings , ugyanúgy DVD mpeg–be adja, Upper Field First-be, ha nem, akkor át kell állítani a File-nál a Project Properties-t. Ezután a mentett videót bemásolom az Ulead MovieFactory 6 Plus-ba (ezek közül is csak ez a változat a jó, meg a 2-es(de ez kicsi), a többi számozású fejlesztés nem ad normális DVD-t. Itt megszerkesztem menűs-fejezetesre a DVD-t kiíratom mappába.(itt figyelni kell, hogy Lower FF legyen a deinterlace)
    Ezután Nero-val lemezre írom és OK. A hagyományos TV-ben lejátszva (két fajta DVD-vel is) nem remeg a kép, ugyanúgy adja vissza, mintha a kameráról néznénk.
    Ez a módszer az analóg váltottsoros kamerákra és a VHS magnókra is alkalmazható.
    A miniDV váltottsoros kamerákra kicsit mást dolgoztam ki.
    A progressiv felvételeknél is más a módi.

Ü: Pibácsi.

• pibácsi

senior tag

válasz Silent77 #68 üzenetére

Jó, hogy írtad az Easycap (STK 1160-as gondolom) használatát, mert így egyértelmű. Az én tapasztalatom szerint is sajna igaz, hogy az Easycap csak az Ulead VideoStudio SE DVD (10-es Ulead VS) - hoz csatlakozik normálisan. PL. az Ulead VS 11 Plus be sem veszi, az Ulead MovieFactory 6 Plus sem veszi be, a korábbiakkal nem is kisérleteztem már.
    Az SE viszont szépen viszi hangszinkron hiba nélkül. Egyet vettem észre, hogy amikor analóg kameráról direktbe veszem át az anyagot, akkor enyhén keresztbe halvány-piros csíkos a videó. Ha valaki nem figyeli, akkor talán észre sem veszi. Ugyanezt az anyagot, ha előbb felmásolom normál VHS magnóra és onnan olvasom be, akkor már nem csíkos.
    VHS magnóról szépen lehet átmásolni.
    Van más megoldás is a másolásra. A Nero VE 3-as (Nero része), itt át kell állítani a hangot "stereo"-ra, mivel ez az Mpeg2-Layer 2, a másik dolbi d.AC3 és ez utóbbit nem minden vágó tudja kezelni. Itt viszont próba felvételt kell csinálni, mert a képanyag ugyan jó, mpg (Upper FF), viszont van, hogy a hang szinkronhibás. Nem megbízható ilyen szempontból.
    Van az AMCap capture progi, ez is jó ide, (de jó a mini DVD-hez is). Itt tömörítetlenbe érdemes kimenteni. Ez nem szinkronhibás.
    Van egy másik megoldás is: íuVCR (4.16.0.403-at használom, van ennél már frissebb is).
    Itt lehet tömörítetlenbe is kimenteni, (de lehet másba is), ezenkivül amibe érdemes az a DV-tip2 (Main Concept DV Codec ), ez tömörebb, viszont a hangszinkron miatt érdemesebb a tömörítetlent alkalmazni. Itt van külön lehetőség a szinkron pipálásra. Ettől függetlenűl van, hogy hibás. Sajna az Easycap-ból eredően. Mivel én használok Pinnacle USB 510-et is (főleg ezt) és ez sehol nem szinkronhibás, ahol beveszi a program( ezt sem szereti mindegyik). A tömörítetleneket viszont át kell konvertálni előbb mpg (Upper Field First) anyaggá, mert így lehet tovább feldolgozni, hogy ne remegjen a DVD kép a TV-n.

Remélem tudtam segíteni Ü: Pibácsi

Új hozzászólás Aktív témák