Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Rájöttem!
Nem a bejelentkező képernyő hosználja a procit, hanem az Enhanced IDE mode!
P4P800-an van, és SATA winyóm. Ha a BIOS -ban Enhanced IDE-t állítok ben, használható mind a 4 PATA eszköz, Compatible módban viszont az egyik PATA csatorna helyére teszi a SATA potrokat, eljátssza, hogy SATA0 = Master, SATA1 = Slave. Viszont ilyenkor 0% a procihasználat.
De miért használja a procit 50%-ban a SYSTEM, akkor is, ha ninsc lemezművelet? -
proximus
senior tag
Off
Egy Longhorntól elfogadható az ''üresjárati procizabálás'', de egy pingvintől nem.
On
Ha KDE -ben vagy nyisd meg a processzlistát a Ctrl + Esc gombokkal, (vagy egy terminálba beírod: top), és nézd meg nincs -e olyan futó progi, ami folyamatosan stresszeli a procit. Ha van, és az mondjuk nem maga az X, a KDE, vagy a Gnome, akkor ez a program bizony vagy bugos, vagy rosszul van fordítva, esetleg konfigolva, már ha ez nem szintén a bug kategóriába tartozik.
''Hogy lehet beállítani, hogy nem induljon el automatikusan az X?'' UHU -nál nem tudom hol tudnád beállítani(talán a beállítóközpontban?), de azt megmondom hogy lehet átmenetileg, legálisan leállítani: Ctrl + Alt + F1 gombokat lenyomod, amivel kapsz egy DOS -hoz hasonlatos képernyőt. Jelentkezz be az admin. jelszavaddal, majd írd be ezt: init 3 és enter. Ezzel 3 -mas futási szintre kerültél, ami általában, és szerintem UHU -ban is egy többfelhasználós, hálózatos, de X nélküli szint. Ha még most is nagy a proci -terhelés (top parancs),akkor ott valami gond lehet a kernellel, esetleg a maradék futó progik közül valamelyikkel. A grafikus futási szintre az init 5 parancsal tudsz visszalépni. (egyébként init 0 leállítás, init 6 pedig újraindítás.)
Aktív témák
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Eredeti játékok OFF topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szappanos topik (Dettol, Xiaomi, Lebath...)
- DOOM - The Dark Ages
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest