Keresés

Aktív témák

• _Petya_

őstag

válasz _Petya_ #736 üzenetére

Rájöttem!

Nem a bejelentkező képernyő hosználja a procit, hanem az Enhanced IDE mode!

P4P800-an van, és SATA winyóm. Ha a BIOS -ban Enhanced IDE-t állítok ben, használható mind a 4 PATA eszköz, Compatible módban viszont az egyik PATA csatorna helyére teszi a SATA potrokat, eljátssza, hogy SATA0 = Master, SATA1 = Slave. Viszont ilyenkor 0% a procihasználat.

De miért használja a procit 50%-ban a SYSTEM, akkor is, ha ninsc lemezművelet? :F

• proximus

senior tag

válasz _Petya_ #734 üzenetére

Off
    Egy Longhorntól elfogadható az ''üresjárati procizabálás'', de egy pingvintől nem.:DDD
    On
    Ha KDE -ben vagy nyisd meg a processzlistát a Ctrl + Esc gombokkal, (vagy egy terminálba beírod: top), és nézd meg nincs -e olyan futó progi, ami folyamatosan stresszeli a procit. Ha van, és az mondjuk nem maga az X, a KDE, vagy a Gnome, akkor ez a program bizony vagy bugos, vagy rosszul van fordítva, esetleg konfigolva, már ha ez nem szintén a bug kategóriába tartozik.:DDD
    ''Hogy lehet beállítani, hogy nem induljon el automatikusan az X?'' UHU -nál nem tudom hol tudnád beállítani(talán a beállítóközpontban?), de azt megmondom hogy lehet átmenetileg, legálisan leállítani: Ctrl + Alt + F1 gombokat lenyomod, amivel kapsz egy DOS -hoz hasonlatos képernyőt. Jelentkezz be az admin. jelszavaddal, majd írd be ezt: init 3 és enter. Ezzel 3 -mas futási szintre kerültél, ami általában, és szerintem UHU -ban is egy többfelhasználós, hálózatos, de X nélküli szint. Ha még most is nagy a proci -terhelés (top parancs),akkor ott valami gond lehet a kernellel, esetleg a maradék futó progik közül valamelyikkel. A grafikus futási szintre az init 5 parancsal tudsz visszalépni. (egyébként init 0 leállítás, init 6 pedig újraindítás.:) )

Aktív témák