- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
proximus
senior tag
''RÁKERESTEM Nemtaláltam !!'' Mármint mit? az egér dev -beli eszközfájlját? Vagy ez a DC++ -ra vonatkozik?
''Valami dcgui -ról volt szó'' Igen, így hívják.
1. keresd az UHU CD -ken
2. keresd a neten, hátha van valahol belőle UHU -s csomi.
3. szintén net, de a forrást keresd(.tar.bz2, vagy .tgz, vagy .tar.gz, kiterjesztéssel)
A 3. -hoz: A legtöbb Linuxos progi lefordítása: a kicsomagolt forrás könyvtárában kiadni:
./configure Hozzáhangolja magát a rendszer többi komponenséhez, ha valami kötelező nincs meg, akkor error-ral ''kiugrik''.
make Program fordítása.
make install Program telepítése, de a legtöbb progi futtatható enélkül is, a forrás könyvtárából (ahol állsz), csak így minden fölösleges csak a fordításhoz való file is foglalja a helyet, viszont hogy egy nagyobb programot le tudj szedni, ahhoz kell a forrás könyvtára, mert csak ott tudod kiadni a make uninstallt.Megmondom neked a frankót
: a ./confugure -t egészítsd ki ilyenre:
./configure --prefix=/home/az-en-dcguim/ Ezáltal a make majd make install után minden fájlt a /home/az-en-dcguim könyvtárba rak, és onnan bármikor átmásolhatod a /usr megfelelő helyére. Ja és ezt az az-en-dcguim -ot be is tömörítheted, így csináltál magadnak egy csomit.Ahoz hogy tudj programot fordítani, fel kell tenned a gcc -t az UHU CD -ről, ami remélhetőleg a használatához szükséges egyéb csomagokat is felteszi neked.
*Kicsomagolás: mondjuk a /tmp -be másolod a csomit, majd az őt tartalmazó könyvtárban kiadod:
tar.gz esetén: tar -xvzpf fájl_neve
tar.bz2 esetén: tar -xvjpf fájl_neve -
proximus
senior tag
Na jöttem.
Szóval, a /dev/input/mice mint mondottam, nem egeret jelképez, hanem ha van a /dev/input -ban mouse0, 1, 2, ..., akkor azokat egy interfészbe fogja, így ezt megadva bárhol, akármelyik egeret mozdítod, már viszi is az egérkurzort.A /mice lehet hogy akkor is ott van, ha a jelenlegi egered nincs is felismertetve a neki való driverrel, mert pl. nincs betöltve. Így viszont X jó lenne, de a mice alá nem dolgozik semmi valós driver. Azt hogy kap -e a dev/mice inputot így tudod megnézni:
cat /dev/input/mice <-- Most ha mozgatod az egeret, mindenféle krix-krax -nak kell szaladgálni a terminálban, vagy a konzolon. Ha semmit nem csinál,vagy nincs is mice, akkor nincs bent a driver. Ha mégis ráharap a cat, akkor ''kijönni'' a teszt után a Ctrl+c -vel tudsz. Ha nem használtak az eddigiek, keress /dev/psaux -ot. Ha nincs, tényleg driver hiány gyanús a dolog. Nézz be a /lib/modules/kernel_verzio/kernel/drivers/input -ba, és szemelj ki egy két jónak tűnő drivert. most add ki a: modprobe ''/inputban talált esélyes modul, .o, és '''' nélkül írva ide'' Minden ilyen modprobe után próbáld a: cat /dev/input/mice -t, vagy ha mouse0 jelent meg, de mice nem, akkor azt. Ha dőlnek a krix-krax -ok, akkor megtaláltad a megfelelőt, próbáld X alatt is, hogy jó -e. Hogy minden induláskor betöltse a jófajta drivert, be kell írni a modulbetöltő fájljába az UHU -nak, ennek majd utánanézek ha már megy az egered.
''Szal az ATI cuccos lett belemásolva'' Az ATI driver nem rossz dolog, ha már be van üzemelve, ahoz viszont az fglrxconfig által csinált XF86Config(-4?) dukál. Nálad mindössze az agp -vel van még valami bibi, de már arra is javasoltam egy két dolgot. Szóval jó az az újabb XF86Config.De a lényeg: kézzel nem lenne szükséges ezeket szerkeszteni, mert vagy az fglrxconfig, vagy az UHU erre való beállítója magától létrehozza a XFCo... -ot a megfelelő helyen. Amúgy az egér része kb így kell hogy kinézzen az XFCo..- nak:
Section ''InputDevice''
Identifier ''Mouse1'' Ez nálad lehet hogy más, de ne módosítsd
Driver ''mouse'' Ez szerintem ua. lesz
Option ''Protocol'' ''IMPS/2'' Ezt módosítsd erre, ha nem ilyen.
Option ''Device'' ''/dev/input/mice'' Ezt már tárgyaltam
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5'' Ez a sor kell az egérgörgőhöz, hogy működjön.
EndSection -
proximus
senior tag
Naszóval, az egész XFree86.log úgy működik, hogy az elején ha megnézed van egy olyan hogy Markers: és itt magyarázza, hogy melyik jelölés mit jelent. A gong a (WW), méginkább (EE) kezdetű sorokkal van. A log amit küldtél, a vége felé tartalmaz 2 (EE) -t, meg 6 (WW) -t, ami az (EE) miatt keletkezett. Szóval a gondok az EE által említett agp körül vannak, de az utánna lévő WW -kben azt írja, hogy ettől még menni fog, de csak a 2D. Namost a log alapján az ATI féle drivert használod(fglrx), ami nincs alapból az UHU -ban, szóval ezt már te tedded bele.
Ez a driver a többivel ellentétben igényli egy nagyban más XF86Config(-4) file meglétét. Ezt a file -t az fglrxconfig -al tudod elkészíteni, ha még nem tetted volna meg. Majd figyelj a kérdésre, ami az agp -re vonatkozik, hogy a beépített, vagy a külső agpgart drivert akarod használni. Egyébként nem árt az agpgart.o drivert ''távol tartani'' fglrx.o -tól, ha az fglrxconfig -ban a belső agpgart -ot választottad, mert keveredés lehet belőle, illetve akkor is betöltődik az X által, ha nem kéne. Én ezt úgy csináltam a belsőt választva, hogy az agpgart.o -t áthelyeztem a /lib/modules/kernel_verzió/kernel/drivers/char/agp -ből egy külön helyre(mondjuk a felhasználó egy könyvtárába). Ha ez megvan ki kell adni a depmod parancsot. Ezután csinálsz egy restartot biztos ami biztos. Amiért egyébként nem megy az X, az nem más mint az egér,
ami a log végén látszik is. Megoldás: keresel a /dev/input -ban mouse0 -t, illetve mouse1 -et két egér esetén. Ha megvan, eldöntheted hogy melyiket akarod használni, illetve választhatod az ugyanitt lévő mice -t is, ami az összes egeret jelképezi, tehát bármelyiket mozdítod, ezen az interfész -en keresztül máris jelzi. Én a /dev/input/mice -t javaslom. Most nyisd meg szerkesztésre az XF86Config -ot monjuk az mc -ben, és a /dev/mouse -t cseréld ki /dev/input/mice -ra. Ismét ATI -s ügy: Ha még mindig megvan a logban ez a hibaüzi:
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
,akkor tedd vissza az agpgart.o -t a helyére, majd depmod parancs kiad, és az XF86Co. -ban a:
Option ''UseInternalAGPGART'' ''yes'' -t ''no'' -ra cseréled, és indítsd az X -et.
Sikíts, ha még balhézik. -
proximus
senior tag
''Próbálkozom, ha nemjó, akkor inkább leszedem / ujrarakom egészet'' Rossz hozzáállás,
Linuxban nincs ''bedrótozott'' hiba, ami javíthatatlan. Mindenre van megoldás, csak nem szabad feladni.
''csak annyira, h ELINDULJON x''
Ha nem fontos a 3D, akkor simán lehet használni az X -et a vesa driverrel. Ha a vesa -ra állítással megy az X, akkor a többi beállítás megfelelő, és csak a video -val kell vacakolni érdemben, ha meg akarod csinálni a 3D -t is tudó működést, mert miért ne... -
proximus
senior tag
A win -re: fdisk /mbr -t kiadod egy DOS -os lemezről, vagy egy 9x sorozatú win CD -ről (a ''csak parancssor'' -t választod). NT -knél: CD -be ....... Javítás menüpont, majd ha bent vagy, fixmbr -t kiadod.
Vidkari: mindig figyeld a hibaüzeneteket, és annak megfelelően próbálj nekivágni. Pl. nézd meg a /etc/X11/XF86Config(-4) -ot, hogy mindenhol az van -e benne, amit te választottál a beállításkor. Ha ez rendben van, akkor másold be ide a hibaüzit, ha nem túl hosszú. Ha az, akkor linkeld be, vagy küld el nekem mail -ben. -
escie
őstag
-
escie
őstag
Bővebben: link
ha eszerint jársz el mennie kell. nekem megy a 9100-el szépen. ut2004, q3, stb...
bár volt itt valaki, akinek nem sikerült belőnie a 9600-ra.
olvasd vissza az uhu-s topikokat, van erről szó.
Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Formula-1
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest