- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
donceleger8
őstag
Hali! Windows 8 fut a gépemen, de a mai napon sikeresen telepítettem az XBMC 12.2-t is. A merevlemezem két részre van osztva. C: Windows és D: media fájlok. Utóbbiból csíptem le helyet az XBMC számára.
A problémám most az, hogy a D meghajtón található media fájlokat hogyan tudnám elérni XBMC alatt?
Ha rámegyek a video hozzáadása menüpontra, akkor sehol sem találom.
Remélem tud valaki segíteni.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9815 üzenetére
Mert ez ubuntut nem win felületre telepítettem, hanem bootolható változatban telepítettem, és amikor a gépem elindul választhatom, hogy a win8 vagy az ubuntu induljon el.
Szóval xbmc elindul, onnantól már linux-os a téma, a kérdésem meg az volt, hogy linux alatt hogyan érem el a windows-os mappáimat, ami szintén ezen a meghajtón található meg, hogy a media fájljaimat meg is tudjam nézni az xbmc alatt.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9818 üzenetére
Nem értem ezt a fájlkezelő részt!
Nekem egyből az xbmc indul el, csak azon belül tudok mozogni.
A legújabb xbmc van feltelepítve, de sajnos nem találom a D-nek megfelelő partíciót. Pedig már szinte az összes mappát végignéztem. Igazából egyetlen fájlt sem találok, ami a merevlemezen van!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9823 üzenetére
Köszi szépen, így már sikerült.
Viszont valamiért nem tökéletes a dolog. Ha arrébb húzok egy ablakot, akkor ott marad a nyoma, mintha lefagyna, de mégsem.
Illetve két megjelenítőt használok, a monitor és a tv, de amikor kikapcsolom a mirror funkciót, nem engedi elmenteni vmi felbontás hiba miatt, illetve nem tudom kiválasztani csak a tv-t, mint megjelenítőt.
Továbbá hang sem volt, pedig az xbmc felületen a hdmi van kiválasztva. Érdekes, hogy normál hang sem volt, a házi mozi ugyanis a sima hangkimenetre van kötve, de ott sem jött hang. Az Ubuntu felületen viszont a beállításokban ugyanakkor látszik mindkettő lehetőség.
Amúgy a filmet először szépen elindította, de utána akadozott mint az állat. Ez másnál is előfordult ahogy olvastam a fórumokon.
Ha ezeket sikerülne beállítani tetszene a dolog, a windowsos változat pedig valóban nagyon gyenge.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9825 üzenetére
Nem és erre magam is rájöttem kb 45 perce. Mekkora láma vagyok mi?
Épp most szereztem be a linuxos drivert, feltelepítem és majd jelzem hogy alakult a dolog.
Köszi az eddigi segítségeket!
üdvAmelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
Én naiv, azt hittem letöltöm a drivert és majd simán feltelepítem, mint a windowsban!
Hát nem! Eleve a run kiterjesztésű fájlt nem indítja el az ubuntu, aztán utánaolvasva létre kellene hoznom valamilyen deb állományokat, amit valamilyen titokzatos terminálban tudok megcsinálni.
Közben megnéztem a verziószámot, 12.10-es, én viszont olyant nem látok, hogy alkalmazások fül és azon belül terminál. Semmi baj, elvileg Alt+F2 megoldja a problémámat, majd gépeljem be a gnome-terminal parancsot majd enter, de semmi! És ahogy néztem a találok között sem szerepelt semmilyen féle terminál.
Szóval itt megakadtam és lehet maradok a windows mellett az eddig bevált mpc-hc lejátszóval.
Csak gondoltam egy látványosabb megoldást alkalmaznék ami csak a tévét használná mint megjelenítőt és egy vezeték nélküli egérrel vezérelném a kanapémban fekve.....Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz quailstorm #9828 üzenetére
Nem ilyedek meg tőle, mert még csak el sem indul. Hogy tudnám működésre bírni?
Amúgy Radeon kártya. HD 6450-es.
Na most elteszem magam holnapra, este folyt köv.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9833 üzenetére
Miért szűnik meg a támogatás egy elvileg újabb rendszer esetében?
Szerintem megpróbálom a terminált elérni ezen verzióval, ha nem megy akkor 12.04-es lesz.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz szoke12 #9838 üzenetére
Mondjuk úgy került fel a 12.10-es verzió, hogy az xbmc-t szereztem be bootolható változatban és az ezt tette fel mellé.
Ha felteszem a 12.04.2 verziót és mellé telepítem az xbmc-t futtatható változatban, akkor ugyanúgy használhatom a programot? Leginkább a teljesítménye érdekelne.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz quailstorm #9840 üzenetére
Mintha kínaiul írtad volna. A kártyám típusa Ati Radeon HD6450.
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz quailstorm #9842 üzenetére
Akkor lehet mégis a 13.04-et teszem fel, végül is nekem a támogatás nem fontos, úgyis csak az xbmc miatt használnám.
-
donceleger8
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9846 üzenetére
Már késő!
Tegnap este felraktam a 13.04-es verziót, a telepítés rendben lezajlott, de újraindítás után semmit sem volt hajlandó csinálni. Többször is megpróbáltam. Mérgemben szakítottam az Ubuntuval, helyreállítottam az MBR-t és visszaadtam a meghajtót a D meghajtóm számára.
Marad a Windows és max majd veszek egy mediaplayert.
Azért köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz lionhearted #9852 üzenetére
Visszavehetnél a stílusból, nem mindenki linux zseni!
Amúgy nem vártam tüzijátékot, sem köszönő videót az indítás után, de azt azért elvártam volna, hogy mondjuk a bal oldali ikonok valamelyikére, ha nem is az összesre, de legalább minimum egyre reagáljon! Még a jobb felső sarokban található off gombra sem reagált.
De ha ez sok, amit elvárhatok a linux-tól, akkor tényleg jobb nekem a win!Ha ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásaid vannak, akkor inkább maradj csendben! Mások szívesen segítettek és nem pedig beszólogattak!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest