- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
szoke12 #18472 üzenetére
A probléma okát nem tudom megmondani, de többször előjött már az Ubuntu fórumon. Nézz bele, talán segít. Általában működő megoldás az is, ha csinálsz egy új felhasználót.
-
BoB
veterán
válasz
szoke12 #16938 üzenetére
"Az XBMC (eredeti nevén „Xbox Media Center”) egy szabad és nyílt forráskódú, cross-platform digitális médialejátszó és HTPC (Házi-Mozi PC) szoftver, melyet úgy alakítottak ki, hogy nappaliban amolyan médialejátszó szerűen, könnyen vezérelhető legyen akár egy távirányítóval is, egy televízión. A grafikus felhasználói felület kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan hozzáférjen a képekhez, videókhoz, zenékhez és podcastokhoz, akár a számítógépen, hálózaton vagy optikai lemezeken tárolja őket."
Forrás: wikipedia
-
-
Rimuru
veterán
-
kriszpontaz
veterán
válasz
szoke12 #9899 üzenetére
Vannak a padláson csodáim (286AT, 8 Mhz, 1MB SIMM ram, 512K Trident video, 20MB winyóval, sőt, talán régebbiek is), nem is egy, de ezért már csak nem szedtem le, a C64-et meg elő szoktam venni
. Egy régebbi Apple is majdnem sikerült, de elhappolták előlem.
kép, ilyesmi lett volna:
-
válasz
szoke12 #9869 üzenetére
Én alapból kikapcsolom ezt a jelentegetősdit, mert általában feldobja az ablakot, de gyakorlatilag nem történik semmi probléma. Tökre idegesítő tud lenni, gyakorlatilag feleslegesen. Ha valami jelentős összeomlik, arról nem kell jeleznie, mert előbb észreveszem minthogy szólna róla.
-
-
-
donceleger8
őstag
válasz
szoke12 #9838 üzenetére
Mondjuk úgy került fel a 12.10-es verzió, hogy az xbmc-t szereztem be bootolható változatban és az ezt tette fel mellé.
Ha felteszem a 12.04.2 verziót és mellé telepítem az xbmc-t futtatható változatban, akkor ugyanúgy használhatom a programot? Leginkább a teljesítménye érdekelne. -
God Vazzeg
veterán
válasz
szoke12 #9806 üzenetére
Alapból lassabb kicsit talán a 64 bites, és több memót is eszik (gondolom a 32 bites libeket is behúzza) de ha natív 64 bites progit használsz, az maga gyorsabb lesz, tehát ha grafikázol, 3D-zel, stb. Legalábbis én így gondolom, a fentieket nem csinálom, szóval majd javít valaki ha rosszul tudom
Eleinte én is a 64 bitre törekedtem, de rájöttem hogy amire én használom bőven elég a 32 bit is, meg én cserélgetem sokszor a linux alatt a platformot, volt hogy egy celeron ketyegett alatta 64 bit nélküli! Kinek mire kell, úgy válasszon, de a linux kernelnél nincs a 4GB memória címzési korlát, PAE kernellel valami 32GB-ig tud ha jól emlékszem
Szerk: 64GB, megnéztem, az azért elég lehet már
-
God Vazzeg
veterán
válasz
szoke12 #9801 üzenetére
11-es Mint nagyon régi, próbáld a 13-ast, az az LTS-ből van, vagy a 14-es is jó, a 15-ös annyira nem stabil, de ahogy jönnek a frissítések egyre jobb.
32 bites elég, csak akkor kell a 64-es ha valami extra natív 64 bites progit használsz
Itt nincs memória korlát, a 32 bites is lekezel 8Gb ramot simán
-
-
stopperos
senior tag
válasz
szoke12 #9370 üzenetére
A 12.04 3.2 kernellel simán megy. Nyugodtan frissíts rá, nem lesz semmi gondod. Csak mi, akik kísérletezünk és új dolgokat próbálunk ki szaladunk rá érdekességekre a 3.8 as kernelnél.
A flash problémádra pedig csak annyit tudok mondani, hogy töröld a csomagot, és tedd fel újra. -
-
God Vazzeg
veterán
válasz
szoke12 #9284 üzenetére
12.04 a legstabilabb, vagy 12.10 vagy 13.04 ami támogatott, inkább ezekből szemezgess. 12.04-et ajánlom, abból is a 32 bitest, ezzel lesz a legkevesebb gondod.
Amit még jó szívvel felrakhatsz a linux mint 14 nadia 32 bit, nálam eddig ez a legstabilabb, és nagyon gyors, ami nekem fontos
-
God Vazzeg
veterán
-
-
stopperos
senior tag
-
quailstorm
félisten
válasz
szoke12 #8997 üzenetére
Sose tudtam hogy létezik, pedig használok piriform cuccokat... Remélem működik is. Csak általában a népszerű fizetős alkalmazással kezdek, mert az a tuti.
Partíciókezelésből is van egy rakat app, egyik se teljes. Ezek a mentős cuccok is ilyenek.
Eddig vagy 4 féle kell nekem 2 rendszeren... -
-
-
-
Rimuru
veterán
-
-
-
-
-
-
válasz
szoke12 #7285 üzenetére
"elméletileg valahol kéne, hogy legyen egy meghajtóm, de hogy hol van..."
Erre gondolsz?Ha egy windóz alól megnézed, hogy mi az elérési útja, akkor ugyanúgy megtalálhatod Linuxon is... smb://szervernév/meghajtó elérési útja... Valahogy így. Ubuntun a filekezelőben a hálózati helyek között találod.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged