- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
sziaszok.
esetleg nem volt valakinek 5000-szériás Radeonnal és nyílt driverrel baja?
barátnőmék számítógépén időnként GPU lockup-ot lehet észlelni, megfagy minden.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1707695?comments=all
írtam is ebbe a bugreportba. -
-
vinibali
őstag
válasz
Gigabyga #11078 üzenetére
a kulcstartónak ha beírtál jelszót, indítsd el a kulcstartó alkalmazást majd lesz egy lakat az ablak jobb-felső oldalánál. az kioldod(jelszóval), majd beírsz egy üres új jelszót. és a többet nem fog a chrome előtt nyivákolni
az fglrx-es lassulás meg szerintem egy hibás engedélyezés okozza 13.8-nál, ha megpróbálnád:
sudo chmod -R a+rX /proc/ati -
vinibali
őstag
válasz
Gigabyga #11019 üzenetére
ha a gépedet újrahúztad és nem váltogattad a drivert a további driverek között az fglrx-re, akkor ilyet nem írhat ki.
(#11020) Kendek: a repóban az updates alatt is csak a 13.6beta van. nagyon sokat javított a 13.8, én csupán ezért ajánlottam azt.
(#11031) macko18: ezek szerint most megy
(#11032) Focke-Wulf: liveUSB sokszor nem úgy működik, ahogy kéne
(#11042) spammer: a liveUSBnek is van perzisztens opciója
(#11047) sh4d0w: ha sokat nem írkálsz rá, akkor biztos sokáig elvan. az olvasás nem terheli a cellákat
-
vinibali
őstag
válasz
Gigabyga #11010 üzenetére
valszeg azért írja ki, mert már nincs ott a file(lefutott és letörölte).
ha ezen a két parancson végigzongoráztál, megpróbálhatnád a további illesztrőprogramokból visszatenni az xorg-osat, aztán amd oldaláról CCC, ahol a (#11012) macko18-ban is írtad.
viszont egészen biztos vagyok, hogy már a 12.9-esben is van, mert én még 12.04 körül ismerkedtem először az Ubival és akkor már volt -
vinibali
őstag
válasz
Gigabyga #11000 üzenetére
su jelszó nincs addig beállítva, amíg meg nem teszed.
indíthatod amúgy a nem adminisztrátorosat is vagy sudo fglrx-amdcccle-vel(a pontos névben nem vagyok biztos) és akkor a te user passodat kéri.
vagy terminálban csináld meg a
1. sudo su -
2. passwd root
parancsokat és akkor majd azzal a rendes root passworddel tudsz belépni. -
vinibali
őstag
válasz
Gigabyga #10991 üzenetére
a hangot a hangkezelőben kell beállítani, kimenetnek az SPDIF(vagy HDMI) legyen beállítva.
a képkeret meg a CCC aztán kiválasztod a a digitális kijelzőt(pl: DTV) és lesz egy méretezési fülecske.
chromenál a youtube akadását a blacklist felülírásával tudod megoldani.
először írd be az url helyére, hogy chrome://gpu, ott elvileg kell lennie felváltva sárga, piros és zöld funkcióknak. majd chrome://flags-nél:
A szoftveres renderelési lista felülírása Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android és GPU általi feldolgozás minden oldalon Mac, Windows, Linux opcióknál menj a bekapcsolás és engedélyezve üzemmódokra!
nekem bevált(#10992) God Vazzeg: a te hozzá
állásszólásodhoz, meg külön gratulálok. "linux mint, próbáld" -
vinibali
őstag
válasz
kertsa #10984 üzenetére
sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
de ez annyira kommersz, hogy google 1 másodperc alatt kiadja. és ne ppa-ról szedd le, hanem inkább az AMD hivatalos oldaláról!
vízjel eltávolítás -
vinibali
őstag
akkor gyaluld le mind. wint am sem használod, a mint meg minek ha elementary van mellette?
szerintem áthelyezéssel kéne próbálkozni, de az nagy valószínűséggel megölné a wint. én pár napja rángattam odébb(w7) és aztán telepítős javítás után indult csak. majd az elementary telepítőjénél a windows-os partíciót állítanám be, hogy oda rakja a rendszerindítót -
vinibali
őstag
válasz
God Vazzeg #10881 üzenetére
GNOME disk usage analyzer
köszönöm szépen -
vinibali
őstag
sziasztok!
valaki megnézné nekem, hogy milyen néven fut ubuntuban a lemezhasználat kezelő?
xubuntuból hiányolom
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest