- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Aktív témák
-
csimmasz
aktív tag
válasz
MacCaine #45414 üzenetére
Szia!
Megcsináltam amit írtál bemásoltam a parancsot és amit kiírt bemásoltam a fájlba.
Ez lett azt eredménye.-rwxr-xr-x 1 root root 108 2012-02-04 23:17 vncstart.txt
#!/bin/sh
x11vnc -display :0 -gui tray -passwd yyyyyyy -rfbport 5900 -bg -viewpasswd xxxx -http -foreverMár ha jól csináltam.
Futtatva ez lett az eredmény.: not foundart.txt: 1:
/home/vncstart.txt: 2: -rwxr-xr-x: not found
starting gui, trying display: ...Ez csak az eleje a kiírásnak mert nagyon hosszú lenne az egészet bemásolni.
Bocs, hogy itt szerencsétlenkedem de az a baj azt sem tudom mit miért csinálok,nem igazán értem a lényegét a parancsoknak, így ha valamit elnézek nem is tudom.Az az igazság csak egy egyszerű gépet akartam ami a háttérben csendben elfut és a w7 ről tudom kezelni,okosított win kizárva!
-
aag
őstag
válasz
MacCaine #44674 üzenetére
Nem warezolok vele(!), csak a frissítéseket szoktam belerakni. Én nem tudom (és nem is biztos, hogy akarom tudni) mi van vele, csak azt tudom, hogy például a Poweriso nem szól semmit csak megcsinálja jól. Ilyen programot keresek linux alá. Ne szóljon semmit, csak csinálja meg jól. Tudsz ilyen programot Ubuntu alá?
-
aag
őstag
válasz
MacCaine #44670 üzenetére
Próbáltam a különböző mountokat, de visszaíráskor nem stimmelt a dolog. Például egy W7 iso-fájlba szerettem volna módosításokat végrehajtani, de visszaírás után már nem lehetett róla installálni. Látszott a méretén is. A Powerisoval végzett változtatás utáni iso mérete és a linux mount visszaírás utáni mérete jelentésen eltért egymástól. Szóval olyan megoldást keresek, ami nem rontja el az iso-fájl egyéb, esetleg rejtett beállításait sem.
-
-
-
válasz
MacCaine #43962 üzenetére
szerencsére van azért néhány progi ami a guijából teljeskörűen, remekül "configolható"
de köszönöm a segitséget!
beleírtam az inditópultba, hogy: vnstat,
újrainditás után úgy tűnik indul is, mert a ps aux pedig ezt adja: vnstat -d.
úgylátszik a -d kapcsolót már a program használja automatikusan. -
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
MacCaine #43740 üzenetére
Configure már elakad, függőség miatt, és hiába akarom pakolgatni a lib-eket hozzá, mindegyik függ egy másiktól, így abbahagytam a keresgélést. Gondolom újabb ubuntu verzió kellene, vagy engedni hogy frissítsen be, de akkor meg gondolom felrakja az új felületet is, ami nagyon nem lenne jó
Fákk
Ui: skype nagyon fullosan műxik, hang átvitel jobb mint eddig bármivel
-
-
aag
őstag
válasz
MacCaine #43345 üzenetére
Mi a gondom? Hát ez igazán egyszerű. Notebookra szeretném rakni a linuxot:
Van két pendrájvom. Egy 2.6.37-es kernellel, amivel nincsen hangkártya-hangja a gépemnek, de a ventillátor halkan megy és hűvös levegőt lehel. És van egy 11.10-es Xubuntu, amivel megy a ventillátor mint a vaddisznó és jó-forró levegőt fú, de ismeri a hangkártyáját az i3as noteszomnak.
Vagyis egyik rendszert sem tudom a noteszra másolni. Ez a gondom.
Kellene olyan kernel, ami javított. Vagyis 3.2.0-4-es, vagy azutáni nem-bétás verzió. De olyan, ami az Ubuntu szokásos pach-jeit is tartalmazza már. Ráadásul kellene az-az eljárás, amivel "rendesen" fel lehet rakni, a régit meg leszedni.
Szóval csak ennyi kellene segítség gyanánt. Tudsz segíteni?
-
vilmaboy
őstag
válasz
MacCaine #43231 üzenetére
értem... nem tudom milyen cipőben járt 10 éve a linux, de jelenlegi helyzetben én javaslom több "gyengébb" géppel rendelkező páciensemnek, hogy tegyen linuxot. Ne szórakozzon win7el. pláne azok, akik csak neteznek meg facebookoznak... max fényképeket tárolnak. Amint beletanulok kicsit terjeszteni fogom... Én magam sajnálom, hogy nem ismertem meg előbb a linuxot... ez egy nagyon összetett, néha varázslást igénylő (alap felhasználásnál nem), de baromi jó dolog... szerintem...Én élvezem minden percét a tanulásának...
-
-
szoke12
őstag
válasz
MacCaine #43165 üzenetére
MacCaine: olvass vissza pár hsz-m, bár mostmár jóval visszább vannak.
A lényeg: (tty7-ben nem fut semmi) átlépek az ismert bill-kombinációval a tty1-be, dolgozgatok vmit, Ééés, amikor vissza akarnék léni a tty7-be a CTRL+ALT+F7-el...
Na akkor szó szerint megfagy. A kurzor nem villog, a lemez-led nem világít, énme nyugodtan csinálhatok 1 restartot... -
pinnacle
nagyúr
válasz
MacCaine #43140 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy amikor az Ubuntu az első mappa törlésénél, ami nem Shift+Del volt, létrehozott egy .Trash mappát és ehhez valahogy belenyúlt a fájlrendszerbe. A lemezkezelő RAW-nak jelezte a vinyót, (amikor meg akartam nyitni állandóan formázni akarta) az EASEUS viszont felismerte.
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MacCaine #43117 üzenetére
Nem. Ahogy korábban írtam, a net Framework telepítési mappáit nem tudtam törölni Win alól. Ubuntuval sikerült, de lehet, hogy az okozta a gondot, hogy az első mappát nem Shift+Del-el töröltem. Viszont mégis újra át kellett másolnom mindent, mert állandóan ezt az üzenetet kaptam a javítás után.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MacCaine #43065 üzenetére
Azt hittem, hogy Ubuntu alól sem tudok törölni, ezért az első fájlt még nem shift+del-el töröltem. Egyébként ez lehetett a hiba? A CHKDSK ezt jelezte.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MacCaine #43037 üzenetére
Köszi! Az Easeus-ból futtatot CHKDSK megoldotta a problémát. Egyébként szerintem az lehetett a gond, hogy az Ubuntu által a lomtárba helyezett fájlokat nem tudja a Windows értelmezni, mert most is állandóan ezt az üzenetet kapom.
-
-
-
-
Auratech
őstag
válasz
MacCaine #42745 üzenetére
nem Nem ismeri. Crt-nek gondolja. Evvel nincs gond. Analóg csatlakozás. 60hz. Az nvidia panelben. Annyit már elértem, hogy 1920x1080 virtual desktop felbontásom van. Régi ataris idők...
Amúgy a többi eszközt felismerte. A 1220-HP nyomtatót. Tplink- usb wifi eszközt. Net is lett simán. Tulajdonképpen ok a rendszer. Ha a felbontás rendbe jön, ígérem békén hagylak benneteket! De most iszom egy sört a nagy stresszre...
-
vilmaboy
őstag
válasz
MacCaine #42617 üzenetére
Az altenative telepítőnél nem volt nekem kipróbálás mód... ha a sima telepítőt leszedem és arról bootolok,, az nem lesz baj nekem ugye? nem cseszem szét a rendszerem, hogy "nem ugyanarról a telepítőről" bootoltam... gondolom hogy nem, de jobb kérdezni... mint elszúrni.
-
vilmaboy
őstag
válasz
MacCaine #42523 üzenetére
ez így van
az lenne a legjobb. gyakorlott szerelő vagyok... windózban... de per pill linux amatőrnek is kevés vagyok úgy érzem. na... ifconfig aszt irja (most ír legalább)
link encap:local loopback
inet addr:127.0.0.1 mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:host
up loopback running mtu:16436 metric:1
rx packets:864 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
tx packets:864 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:
rx bytes:66984 tx bytes: 66984 -
-
-
-
viw
aktív tag
válasz
MacCaine #42377 üzenetére
hát elolvasni el tudom amit írtál...
de érteni ugyan nem értem...
esetleg linkelnél valami érthetőt erről a megoldásról? addig google-zom köszönöm. -
válasz
MacCaine #42116 üzenetére
A nyílt meghajtó is jó, csak kevésbé funkció gazdag, meg persze a 3D-s gyorsításban nem jeleskedik annyira. Egyébként én mióta megvettem ezt az erősebb APU-t, azóta fglrx-et használok megint és csak pozitív tapasztalataim vannak. Ez az e havi Catalyst is elvileg kiváló kódbázisra épül, és valójában nálam egészen jól is megy. Ettől persze igaz, hogy a legjobb a kettőféle meghajtó jó tulajdonságainak összefésülése lenne.
-
-
-
válasz
MacCaine #42001 üzenetére
Ja, csak mivel pl. egy T-Home -s, ADSL-es gép IP-je naponta cserélődik, el kell helyeznie egy scriptet, ami küldi neki az IP-t, hogy elérje a gépet pl. Macera neki is.
Meg amúgy is, ha már spamet akar küldeni, akkor is egyszerűbb ezt egy winnyózos gépen tenni, mert azokra könnyebb bejutni. -
válasz
MacCaine #41629 üzenetére
Nyilván túl magas a PCI órajel az alaplapi hangkártyának, mivel az is PCI eszköz, csak nem csatlakozóban ül.
Nekem is előfordult ilyen nem egyszer.
Nem tudod a PCI órajelet visszaosztani?
Mert ha igen, akkor lődd be 33MHz köré. Ha nem tudod, akkor ott a tuning felső határa...
Aktív témák
Hirdetés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged