Aktív témák
-
-
http://www.omgubuntu.co.uk/2011/09/kubuntu-low-fat-settings-speed-boost-older-hardware/
Akkó' bocs. Íme a gúglis eredmény
-
-
-
Tök felesleges, nekem még nem sokszor ment 2Gb fölé a RAM fogyasztás.A nem azonos ramok, marhaság. A több RAM modult majdnem minden úgy kezeli, hogy ha az egyik lassabb, akkor annak a sebességén fog menni mind a kettő, de menni fog.
Ha biztosra akarsz menni, akkor azonos órajel, és azonos CL idejű ramokat veszel bele, de ha sok szabad ramod van, akkor azt se fogod észrevenni, hogy esetleg eggyel lassabb időztésen jár a RAM.Mondjuk vásárlás előtt érdemes belepróbálni, mert laptopok néha random összevesznek egyes gyártók cuccával, de ezt előre nem nagyon lehet kitalálni.
@shearatan + bsanya : F6-ra is a cmsort jelöli ki.
@ RaZroX : A driverteleptőben esetleg válassz régebbi drivert, próbaképp. Vagy csak egyfélét jelöl ki?
-
Hibának hívják
Néha előfordul, ez mondjuk winnyózon is megesik, csak ritkábban. (Pl. előző munkahelyen bizonyos, nagyon fontos gépekre, bizonyos frissítéseket nem volt szabad feltenni, mert megállt tőle PC, meg az is, amit vezérelt. Attól viszont a gyár állt meg. Ezt úgy tudtuk meg, hogy valaki egyszer feltette. Utána jött a backup...)
Amúgy ja, írtam már korábban a dpkg parancsokt, ami helyretette
Nekem is elhasalt tőle mind a két Kubuntus gépem (az asztali, meg rajta a virtuális is).
-
benzol
aktív tag
RBJ: ilyen parák miatt kezdtem el használni a Chromium böngésző szinkronizálási opcióját. A biztonság (google account-os biztonsági másolat) mellett az otthoni Linuxos Chromiumnál és a melóhelyes Windows-os Chrome-nál azonos a könyvjelző sávom, ha az egyik helyen beszúrok egy újat az a másikon is megjelenik.
A másik dolog pedig a Win-es Chrome-nál használt bővítmények is szinkronizálódnak a linux-os verzióban. Így teljesen azonos körülmények között tudok netezni itt is ott is.
-
/home/firefox vagy /home/.firefox ... vagy húzd le a teljes /home könyvtárad, meg ha módostottál valami konfigfile-t, akkor azt is.
@floatr : Mondjuk az Autocadben tök jól működik ez a dolog, de nem vagyok benne biztos, hogy egy Office-ban pl. jó lenne... OK, ízlés dolga, mindenkinek más jó.
-
A megoldás a 44648-ban már leródott.
Mondjuk frissítés után nem néztem a Muon-t, mert jöttem melóba. De amúgy az apt is ugyanerre jó, amíg ki nem javtjákA Rendszerment-es mentés jó lehet, kérdés, mikori. Az USB-s dolgok nem látása az nálam nem jött elő... Az mástól lehet.
@floatr : Viszont sok esetben hatékonyabb, ha a toolbaron nyomkodod az ikonokat. Persze kis helyen az nem fér el (telefon ugye, meg tablet) de egy FullHD monitoron azért akad hely.
-
Azaz, nálam is. A Muon elcrashel, utána meg az apt-get update hisztizik. Gondolom a legutóbbi frissítéskor valami megint nem lett jól
De amúgy mit ír ki? Nekem közölte, hogy nyomjak egy sudo dpkg --configure -a -t. Az rendberakta a csomaglistát, így már tud updatelni, és az upgrade is ment.
-
-
viw
aktív tag
-
Babetta-X
senior tag
Jó kérdés, gondoltam így egyszerűbb. Sorry de közben rájöttem, hogy én is rosszul írtam, a hiba error 17.
Gondolom köze van ahhoz, hogy az alaplapom biosa az IDE eszközök közt, csak a CD olvasót látja a SATA-s winyót nem (Egyáltalán kéne neki?)
Ellenben a win7 látja a sata-s winyót. Van esély így telepíteni win7 alól, vagy inkább gyártsak USB-set mert az az egyszerűbb? -
-
-
-
bsanya
aktív tag
Mert a "beépített" partition manager nem akarta megcsinálni, amit szerettem volna.
Mivel winfosról tértem át a meghajtórendszerem még most is kesze-kusza.
/dev/sda1 ntfs 100Mb (ebből 34Mb használ és boot flag)
/dev/sda2 extended 297.37Gb gondolom ez a merevlemezem úgy unblock és lba flag
/dev/sda6 linux-swap 2.33Gb
/dev/sda7 ext4 / 18.62 / 6.07
/dev/sda8 ext4 /home 41.91 / 34.03
/dev/sda5 ext4 /media/c1048fae.......(sok szám) 234.5 / 3.86
unallocated 637.88MbHogyan tudnék ebből:
sda6 maradna
sda7 rendszer maradna
sda8 /home maradna de megnagyobbítva a sda5 és az unallocated-l partícióval
file rendszert csinálni? -
-
-
-
-
aag
őstag
Ezt a hibaüzit kapom:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
sun-java6-jre csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá
.A kért csomag tehát: hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető elsun-java6-fonts csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá
.A kért csomag tehát: hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető elE: „sun-java6-jre” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: Az alábbi csomag nem található: sun-java6-plugin
E: „sun-java6-fonts” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójaInnen viszont megy:
sudo add-apt-repository ppa:ferramroberto/java
Sajnos a http://bet.hu/ görbéire kattintva mégsem működik...
-
-
-
-
-
-
Akkor passz... Én még sosem használtam.
@hallari : Nem feltétlen az egy gazda a megoldás, de ott konkrétan ez az ok. Amúgy a többi disztró is nyugodtan lehetne egységes, mert egy gazdásak. Disztrón belül is pont elég lenne, ha megoldott lenne az, hogy amit az x verzióra felpakoltál progit, az csont nélkül futtassa ugyanannak a disztrónak a x+3 verziója is.
-
-
Kubuntum van, 11.10. De a Pidgin bővítményei alapesetben szerintem minden Linuxra ugyanazok (a Pidgin csomag tartalmazza), illetve a nyakamat rá, hogy windózon is ugyanazok vannak benne. Csak alapból nincs mind bekapcsolva, az audio/video sem.
@qamu74 : Nem használok dokkot, nemtom melyik jó...
@sh4d0w : Hé, t eazt mondod, amit én szoktam
Egyszer beállítod nagyanyádnak, és után megy, nem tudja összedönteni... Apósjelöltem kb. félévente szétborítja a (legális, megvette...) XP-t - ki telepíti újra? Vagy az asszony, vagy én.
-
-
-
-
-
-
Válaszd le a partíciót, majd csinálj rajta fájlrendszer-ellenőrzést és -javítást. Ha az rendben lefutott és végbement, akkor már biztosan engedi az átméretezést.
(#40957) hcl: Akkor a kézi telepítős módszerrel kell csinálni. Töltsd le a Firefoxos .xpi fájlt (architektúrára figyelj), majd csomagold ki belőle (sima zip fájl, max. nevezd át) a plugins/moonlight könyvtárat és a plugins/libmoonloaderxpi.so fájlt a /usr/lib/firefox/plugins könyvtárba.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- One mobilszolgáltatások
- Mesterséges intelligencia topik
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged