- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
riolobo
tag
Mármint "Dinamyc Power Saver".
-
riolobo
tag
Közbe még annyi újdonságra jutottam,hogy feltettem az easy tune 5 pro nevű progit ami ugye windowsból engedélyezne némi tuningot viszont per pillanat ez se engedi. Mikor rámegyek az overclocking fülre azt mondja,hogy vagy az alaplapom nem támogat tuningot(ami hülyeség) vagy a dynamic energy saving be van kapcsolva,próbáljam meg kikapcsolni. Tehát mi a fene az és hol kell ki/bekapcsolni ,nem ugrik be,hogy biosba találkoztam volna ilyesmivel. Pedig gondlom ez lesz a titoknyitja.
-
riolobo
tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte p35-ds3-as alaplapom meg egy core 2 duo e6550-es procim. Régóta használom túlhajtva a rendszert stabilan minden gond nélkül. aztán ma történt egy olyan ,hogy nem bootolt be a gépem a vinyomról így küldtem a biosra load default-ot ami meg is oldotta a gondot. Ami viszont fura,hogy most hiába állítom be a biosban a jól megszokott túlhajtási dolgaimat és mentem el őket,továbbra is alapbeállításokon működik a rendszer. Ha újra belépek biosba látszólag be van állítva az emelt fsb meg ilyesmik de mégse ezt használja a rendszer. Mi lehet az oka? Azért idegesítő a dolog mer túlhajtás nélkül nagyon gyengusz a procim a vga-hoz így valamelyest rá vagyok kényszerítve a túlhajtásra és hónapok óta működött is rendesen minden meg most is működik csak nem az én beállításaimmal pedig elvileg be vannak állítva. Nagyon jól jönne néhány használható ötlet.
-
riolobo
tag
Üdvözletem! Szerintetek az everest által közölt hőmérsékleti adatok mennyire hihetőek? Csak mivel nehezen tudom elképzelni ,hogy 3220 mhz-n járatott e6550esem(gyári 2,33 ghz) maghői 39 fokon lennének miközben occt-vel nyúzom szegényemet. Occt beépített monitoringja 49-50 fok körül mutatja.Gondolom inkább utóbbi a hihető,mit gondoltok? Egy CM hyper tx 2-vel hűtöm a procit,ilyenkor azér már eléggé pörög a drága((: Milyen jó monitorozó progit ismertek ami megbízható?
Ja egyébként az eddigi procihúzásom sikerét a ph segítőkész tagjainak köszönhetem,uyganis előtte tök analfabéta voltam hozzá(a tuning dolgokhoz legalábbis).Tehát ezúton is kösz mindenkinek a segítséget
-
riolobo
tag
válasz
zoo8800 #8638 üzenetére
Köszi! Ramot nem akarok cserélni,annyit nem ér.Úgy lehet e belőle még többet kihozni hogy nem költök rá? Ha adagolom neki kicsit az fsb-t mi lehet a legrosszabb ami történik a 800as ramokkal.Mármint ha apró lépésenként csinálom és már nem bírja előbb csak instabillá válik ugye? Szóval megsülni nem fog valami ugye? Konkrétan ez az a ram: [link] Most ugye 450 az fsb és 2 szorzó.Vajon bírnak ezek még többet?
A másik 2 giga geil ultra 1066os.Ezekkel eleve nem lehet gond gondolom én. -
riolobo
tag
Szervusztok!
A közelmúltban lelkesen belevetettem magam a procituning rejtelmes világába.Sikerült is az e6550esem 2,33ról 3,15re feltornászni,gyakorlatilag alapfeszen. Elégedett is voltam mert hát kezdő létemre ez is eredmény viszont azóta se hagy nyugodni a dolog h esetleg többet is ki lehetne hozni. 4 gb ram van a gépembe viszont ebből 2 800as (most 900 mhz-n mennek) és szintén 2 1066os. Világos hogy az 1066os így nem fullon megy.Ugyanakkor a proci még hosszú occt nyúzás során se megy 50 fok fölé és az állandó használat során is stabilnak tűnik a rendszer. Lehet ezt még húzni?Mi az a hőmérséklet ami még nem túl magas? Viszont a 800as ramok miatt amúgy se merem jobban felhúzni hátha azok nem bírják majd,ugyanakkor logikus h az 1066osok még bírnák a gyurmát.
Na szóval a lényeg amit kérdezni akarok ((:
Érdemes a memória mennyiségét felére csökkenteni a 800asok kipattintásával azér , hogy párszáz mhz-t húzhassak még a procin?Arra sajna jelenleg nincs pénzem h az 800as ramokat 1066osra cseréljem.
Ja és persze az alaplapom bírná a dolgot? Sajna csak egy gigabyte p35-ds3l -el rendelkezem(: -
riolobo
tag
Hello!
Ez mar nagyjából stabilnak tekinthető?[link]
Memtest se dobott rá hibát,4 gb van benn viszont abból 2x1 gb corsair 800mhz , meg 2x1gb geil ultra 1066, 890 mhzre van visszaosztva, 5:5:5:18al vajon ezen lehet még szűkíteni? -
riolobo
tag
Hello!
Annyi kérdésem lenne,hogy a proci húzásakor a Rated fsb is növekszik (alapba nálam 1333 mhz ami proci 200 mhz többletórajelére 1452 mhzre ugrott) jelenthet e problémát?
c2d e6550 ,p35ös gigabyte alaplap -
riolobo
tag
a cooler mastert pont nézegettem is,filóztam rajt hogy vajon elég lenne e.De akkor ezek szerint elég,hülye lennék többet költeni rá,eleve pesszimistán áltam hozzá,azt hittem konkrétabb kell.kösz
-
riolobo
tag
válasz
KaraDani #7670 üzenetére
Igazából még nem tudom konkrétan milyen hűtőt veszek,valamilyen léghűtést az tuti.Persze azér már nézegettem milyen megoldások vannak,árba olyan 8-12ezer körüli összeget szánnék rá,thermaltake,asus,ilyesmiket lesegettem,ha valaki tud ajánlani vmi normálisat azt is megköszönöm.Amúgy gondoltam h ez nem egy tipikus tuning lap,igazából már jó ideje használom.Nem is olyan célzattal vettem,hogy majd tuningolok vagy ilyesmi,akkoriban egy olyan gépet akartam venni ami árban is meg teljesítményben is elfogadható, meg is voltam/vagyok vele elégedve meg nem is valami brutális túlhajtást akarok elérni.párszáz meghertzel elégedett lennék így kezdőként,korábban soha nem húztam a procijaimat meg ez se úgy indult csak az utóbbi időben elkezdett bennem motoszkálni a gondolat,olvastam ,hogy a processzorba azért van potenciál hozzá.
A válaszokat mindenesetre köszönöm. -
riolobo
tag
Üdv mindenkinek!
A minap már tettem fel néhány alapvető kérdést az e6550esem húzásával kapcsolatban és lévén ,hogy új vagyok a témában összegyűlött közben egy újabb kalapra való.Remélem nem lesz túl fárasztó a kérdésözön megválaszolása((: Igazából pár megahercet húztam eddig a procin(olyan 140et) csak úgy kiváncsiságképpen ,hogy mégis lássam h mi fog történni,alapfeszen,ramokat se buheráltam.Az egyből világossá vált h egy hűtőt be kell szereznem amit a napokba meg is akarok tenni,addig is igyekszem körültekintően tájékozódni a témában.
Szóval a kérdéseim a következők a bios-os beállításokkal kapcsolatban mivel van pár pont ami nem teljesen világos hogy mit jelent konkrétan és milyen effektív hatása van(ga-p35-ds3l lapom van) :
-performance enhance:itt 3 lehetőség van,standard,turbo és extreme erről vki felvilágosíthatna hogy konkrétan mit befolyásolok vele,természetesen most standarden van.
-C.I.A. 2 : erről vmi olyasmit ír hogy automatikusan állítja a proci teljesítményét,jelenleg disabled (nekem gyanús hogy így is kell hagyni) de a következő lehetőségek vannak: cruise,sports,racing,turbo,full thrust(?).
-high speed DRAM DLL settings:itt van option 1 és option 2 de abszolút nem ír róla semmit ,hogy mi a különbség.
-A system voltage controllnál természetesen világos hogy mire való viszont annyi érdekelne ha netán autóra állítom látszik ,hogy dinamikusan álítgatja a gép a voltage-et miközben orthossal nyúzom.Ez mennyire biztonságos?Gondolom elvileg biztonságos kéne hogy legyen de én azért tartok tőle kicsit.Valami vélemény?
-még az elején észrvettem mikor kemény 10 megahercet dobtam az fsb re hogy ramot is autómatikusan húztam vele,ezt persze az spd manualra állításával kiküszöböltem viszont annyi problémám mégis maradt,hogy a rated fsb-t ezután is megemelte mikor újabb 10 mhzel emeltem a proci-t.Ez gond lehet nagyobb órajelemeléseknél?
És végül csak annyi hogy az alaplaphőmérsékletnél mi az a normál érték ami fölé nem kéne menni?Mer ha úgy látom ,hogy melegszik akkor arra is vennék vmi kis hűtést ha az segít.
Remélem nem voltam túl fárasztó és nem lesz túl megterhelő válaszolni a kérdéseimre((:
Kösz előre is ha valaki veszi a fáradtságot -
riolobo
tag
válasz
bogyo33 #7565 üzenetére
Kösz a segítséged.A feszültség egyébként valszeg egyik következő kérdésem lett volna,egyelőre semmiképp nem akartam hozányúlni.A hűtőbeszerzésig most mindenesetre nem bolygatom a dolgot.Még annyi hogy alapfeszen vajon meddig lehet húzni ezt a processzort? És mi az a hőmérséklet ami fölé már ne nagyon engedjem cpu-t?
ja és gondolom a ratiohoz se nyúljak bár ott csak 6 meg 7 között lehet válaszatni ,de alapból 7. -
riolobo
tag
Hello!
Már korábban írtam ,hogy szeretném felhúzni az e6550es procimat de még eléggé új vagyok a témába úgyhogy egyelőre próbálok kupálódni kicsit,nem akarok csak úgy belecsapni a lecsóba.
A konfigom:
alaplap: Gigabyte ga-p35-ds3l
proci:c2d e6550
ram : 2x1 gb geil ultra 1066 mhz
2x1 gb corsair 800 mhz
Azt gondolom ha komolyabban fel akarom húzni a processzort akkor kéne rá tenni vmi komolyabb hűtőt,így van?
Végülis annyit csináltam kiváncsiságból hogy a cpu host frequencyt 333ról 343 állítottam.Igazából annyi történt hogy 2333 mhz helyett most 2401 mhz-n megy móka.Semmi mást nem állítgattam még.Viszont CPU-z ben észrevettem hogy a rated fsb is 1333ról 1472re ugrott,a dram frekvencia pedig 411,6ra ,400ról.Ez azért van mer a biosban az spd autora van állítva és ezért automatikusan húzza vele azt is?Gondolom ha a procit jobban meg akarom húzni akkor úgy kell hogy ne állítsa vele felfelé ezeket az értékeket is hanem azt is külön állítsam?Meg igazából egyelőre csak a procival akarok foglalkozni.Bocs ha kicsit fárasztó kérdések de tényleg most próbálok okosodni(: -
riolobo
tag
Üdv!
E6550esem akarom húzni,a végeredmény szempontjából van jelentősége hogy biosból húzom vagy easy tune 5-el?Még csak most ismerkedek a témával úgyhogy ne lepődjetek meg ha teszek majd fel fura kérdéseket((:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mozilla Firefox
- Steam topic
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest