- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jakab66[hun]
senior tag
Mivel tudom elérni, hogy a proci visszavegye a szorzót, és a feszt, amikor nem használom?
-
Jakab66[hun]
senior tag
-
-
Jakab66[hun]
senior tag
Ez egy elfogadható tuning eredmény?
-
Jakab66[hun]
senior tag
AMD x2 3800+
MSI K9N4 Ultra
2x1Gb noname 800 Mhz-es RAMMinden defaulton volt, csak a proci kapott +200Mhz-et. Természetesen a többi arányosan vele nött... De ettöl nem hiszem hogy a cuccnak lett baja, nekem gyanus, hogy a rendszerem omlott össze. Mindent visszaraktam gyárira, és amikor tölti az XP-t, ott kékhalál és ujraindul.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Hali.
Mi lehet a probléma, ha tuning után 20 orthos stabil volt, lelöttem orthost utánna fagyott ki a gép, és mostmár be sem kapcsol? Elkezdi tölteni az XP-t és kékhalállal ujraindul.
Valami ötlet? MEMO-k haltak be?
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #11815 üzenetére
Most csináltam egy ilyet. Most tesztelgetem kicsit, hogy mi hibázik, mi nem, illetve milyen meleg lesz a proc.
Szerintetek a PCI freki eldobhatja a gépet? Nincs semmim PCI-ban, de akkor is emeli a frekit, mivel nem lehet fixálni. Ha jól emlékszem, itt már 45 körül volt a PCI freki. Okozhatja ez a gondot?
-
Jakab66[hun]
senior tag
Esetleg nekem tudna valaki segíteni?
Nekem DDR2 RAM-ok vannak, 800Mhz-esek. Tuningoltam a procit AMD A64x2 3800+, a RAM-ot visszavettem 667-re, a HT-t 800-ra. A gyári időzítései a RAM-nak 5-5-5-15 2t. Ha ezen hagytam, akkor 2200Mhz-ig jutott a prockó. Adtam még egy kis feszt a RAM-nak is ill. a procinak is. Proci: 1.375V RAM: 2V. Így most 2250Mhz-en még nem hibázik. Na most, kipróbáltam, hogy a RAm időzítéseit levettem 6-6-6-20 ra, ekkor 2300Mhz fölé jutottam kicsivel. 1.4V-ot tudok adni max a procinak, és ekkor is csak 60fok körüli a max hőm. load alatt. Szerintem a proci bírná még 2500 körül is, de valami közbejátszik.
És itt jön a kérés. Mit próbáljak állítani, hogy bírjam a procit 2400-2500Mhz körül járatni?
CPU-z Most így áll jelenleg. Az alaplapot kiteszteltem, 290-es FSB körül bírja a dolgot. Azóta még hűtést is tettem rá, ami szerintem számít neki. Kérem valaki próbáljon tippeket adni, aki jártasabb ebben.illetve még egy kérdés. Miért van, hogy BIOS-ban fixálom a proci feszkóját pl.:1.375V-ra, és CPU-Z szerint néha így is felugrik 1.4V közelébe, sőt néha fölé is pillanatokra?!
Előre is nagyon szépen köszöntem!!
-
Jakab66[hun]
senior tag
Na. Ez már mondható stabilnak?
Ill. a HT-n merjek még 1-et húzni? ha jól számolom akkor 1090-re jönne ki. Azt bírja?
Meglepő hogy a memo hogy bírja a dolgot
Mit állítsak még amitől pötykébb lesz?
-
Jakab66[hun]
senior tag
Na csinálok egy óra orthost 9-es prio-n. 2200Mhz procin, RAM 440 cpu-z szerint. (akkor gondolom 2x440) HT 800 valamennyi. Majd egy óra mulva jövök a screen-el ha bírja addig.
Bocsi a sok HSZ-ért.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Eddig itt tartok. Merre tovább?
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #11468 üzenetére
A ceteris paribus elv (latin; szó szerint: „a többi egyenlőségével”) azt jelenti, hogy a komplex, egymással kölcsönhatásban álló viszonyok elemzése során csak egyetlen tényező megváltoztatásával elemezzük a jelenségeket. Tehát a vizsgált tényezőn kívül valamennyi hatótényezőt változatlanul hagyunk, így vizsgáljuk a jelenséget, majd lassan szélesítjük az elemzés területét, megengedve más tényezők hatását is.
A HT-t vettem le 800-ra, hogy ne menyjen fel 1000 fölé, és a procit meghúztam 2.2-re.
(most valamiért ujra is indult a gép 3dm alatt)
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #11459 üzenetére
És bocsi az idiótaságomért, de ebben még kezdő vagyok.
-
Jakab66[hun]
senior tag
A fesz / fsb kombót most fogom csak kijátszani. Orthos alatt ment fel kb. 60 fokig, de auton volt a fesz, és egyszer amikor kilengett 1.488V-ra akkor kinyomtam.
8 perc van még letöltésből, azt megvárom, és lefixálom a fesz-t, illetve a HT-t 1000-re.
Szóval max meddig engedjem el a hőmérsékletet?
És köszi a segítségért.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Üdv.
Végre sikerült tuningolni a procimon a ClockGen nevű progival.
A hőmérséklet meddig jó? AMD a64x2 3800+ ról van szó. Annyi hogy a fesz autorol leveszem bioszban, inkább fixálom nehogy tulfezelje, meg a memo-t visszaosztom.
60fok még jó?
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
pepe_g #11328 üzenetére
Nem nézem le! Én anno az 1.4-es sempronból is kivettem 2.5-öt, pedig senki nem hitte el.
14adam: Tudom, hogy jó arra. Az én gépem is csak filmnézős, mert ez az MSI lap fél mhz-t sem enged emelni. Egyböl warningol.. (b@szódjon meg)
Azt ráadásul még itt sem akar senki segíteni...
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #11303 üzenetére
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #11300 üzenetére
Ilyen sokan ne pls!!
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #11299 üzenetére
Ezt írja, ha emelek akár egy fél FSB-t is. Memo limiten (amint látszik is 667) szinte minden Disabled, és akkor is.
Katt rá. -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok!
Gondban vagyok. MSI K9N4 lapom van, és akár mit próbálok, sehogy nem engedi a proci tuningot. AMD A64x2 3800+-ról van szó, ami gyárilag 2.0Ghz. Ezt szeretném olyan 2.4-2.5 körülire emelni, de ha csak fél FSB-t is emelek, akkor a restart után a lap kiírja, hogy az előző "tuning" beállitások nem sikerültek "failed", és mindent vissza állít alapra.
Ezzel kb 2 hónapja szenvedek, és mostmár tényleg segítségre szorulok.
Sokat olvastam vissza, de sajna semmi hasonlót nem találtam.
Kérlek titeket segítsetek!
Előre is köszönöm. -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok. Nem vagyok kezdö, és nem kell számba rágni, de ezt nem értem...
Van egy konfigom, ami ezekböl áll:
MSI K9N4 Ultra lapban egy AMD Athlon 64x2 3800+.Akármit csinálok vele, az istenért sem engedi a tuningot.
Mindent kipróbáltam, az ég egyadta világon, és a resi után akkor is ez fogad:
-A gép tuningolása sikertelen, ezért minden visszaáll gyárira, folytatáshoz (BIOS-ba lépéshez) nyomj entert.
(persze angolul)Gondoltam beírom, hátha van itt nálam tapasztaltabb ember, és tud segíteni, hogy a 2Ghz helyett, mondjuk 2,5Ghz-n menyjen a prockóm.
Segítségért előre is köszi.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Motmár valaki tényleg segíthetne... [link]
MOD: kimaradt egy betű
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #7687 üzenetére
Valaki??
-
Jakab66[hun]
senior tag
Üdv.
Valaki segít nekem egy nForce4 Chipsetes MSI K9N4 Ultra lapban lévő A64X2 3800+ tuningolásában?
HT 800-on, RAM-ok vissza 667-re, Spectrumok kilőve.
Ha csak fél FSB-t is emelek, egyből ez fogad a resi után: Warning! The Previous Overclocking is Failed!
És hogy a rendszer visszaállított mindent. Kérem nyomjon enter-t a BIOS-ba lépéshez.Na ilyenkor miva?
Lécci segítség... lassan a szétverés határán állok.... -
Jakab66[hun]
senior tag
igen 1000 bocsi... nem is ide akartam
Akkor javítok
Ez jó?
-Gainward 9400Gt 1Gb DDr2
gyári jelek:
-GPU: 550Mhz
-MEM: 350Mhz
Shader: 1400Mhz
Tuningommal:
-GPU: 700Mhz
-MEM: 525Mhz
-Shader: 1600MhzPasszív hűtés mellé vettem egy + VGA hűtőt, és 3dmark06 alatt ezeken az értékeken, 45fok alatt tartotta. Max volt a 44fok.
Ez jónak számít ettől a karitól? (több mint 1000pontot dobott 3dmark06-on)
-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok.
Konfig:
-MSI K9N4 Ultra
-AMD Athlon 64x2 3800+
-Gainward 9400Gt 1Gb DDR2
-2*1Gb DDr2 800Mhz RAM
-160Gb ATA vinyóAlap proci, és húzott vidikari mellett, milyen pontra számíthatok?
Ha mondotok pontot, akkor rakok fel képet, csak kíváncsi vagyok, hogy jónak számít-e.
Előre is köszi.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #6890 üzenetére
és pl, miért nem tudom a vidikarim sem húzni? ami van hozzá progi, azzal leet elméletileg, de a GPU csúszkályán nem lehet húzni
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6889 üzenetére
már mindent próbáltam, de a mentés után automatán visszaállítja
-
Jakab66[hun]
senior tag
túl sok a segítőkész ember
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6885 üzenetére
aha, és ezt a kisujjamból szopi?
Akkor ezt nem is lehet tuningolni? Valahogy csak meglehet azt kerülni nem?
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #6877 üzenetére
meg is van az első gondd.... ha csak egy csöpp, akár egy fél fsb-t is emelek, a resi után egyből írja a gép, hogy az overclocking failed, és hogy visszaállította.
ezzel most mit kezdjek?
-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék valakitől, aki kicsit többet foglalkozna velem, és összehoznánk a legmagasabb pontszámot ettöl konfigtol: (nem egy hyper-szuper konfig...erre tellik)
MSI K9N4-Ultra
AMD Athlon 64x2 3800+ (2010Mhz)
Gainward 9400Gt (1Gb-DDr2/550-350-1400 ) + pro VGA hűtő (állítható erősséggel)
2x1 Gb DDr2 800Mhz (5-6-5-18-24-2T)
160Gb HDD
Semmi nincs még húzva, de mindenre készen állok Jelenleg megy a 3dmark letöltése, amikor meglesz, akkor csinálok így egy alap tesztet 1024-es felbontáson. (ha sikerül, mert nemértek hozzá :S)
És megnézzük közös erővel mit hozunk ki... Mit is ér a tapasztalat
A segítségért előre is köszi, és kellemes, boldogságban eltelő, békés karácsonyt, és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek! -
Jakab66[hun]
senior tag
A hirdetésekben ez a BOX, illetve OEM jelzés, ez a kiszerelését mutatja?
Tehát BOX: Dobozában, hűtővel.
OEM: Doboz és hűtő nélkül.
Erre utal a jelzés? -
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6641 üzenetére
Majd segítesz nekem jövőhéten, hogy mit merjek megtenni egy 64 x2 3800+-al?
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
dangerzone #6621 üzenetére
Szerintem próba... a 110-et még elkell bírnia.
-
Jakab66[hun]
senior tag
-
Jakab66[hun]
senior tag
kéne help nekem is...
Van egy MSI k9n4-ultra lapom, benne egy AMD athlon 64 x2 3800+
Húzzak ezen? vagy értelmetlen? inkább vegyek másik procit?Meg a másik, hogy mi a kül a PCI-E x16, meg a PCI-E x16 2.0 között?
Mert azt írják a lapomhoz, hogy PCI-Express x16, de én olyan VGA-t néztem, ami PCI-Express x16 2.0!
Na azt a VGA-t megvehetem? Megeszi a lapom? -
Jakab66[hun]
senior tag
Nincs jobb a nod32-nél, ha párosítod egy penge tűzfallal.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6569 üzenetére
Mostmár nekem is csak 1 gigám van RAM-ból
volt benne egy 256 @ 333-as meg egy 1024 @ 333-as.Az elöbb elkapott a harciideg, hogy többet bírnak a RAM-ok. Feltoltam 400Mhz-re, és a 256-os meg is adta magát
Ha a procim tovább emelem, akkor mindig újraindul a gép egy idő után. Mondjuk gyári hűtővel meg ilyenekkel nem is csodálom
Egyszer volt rá példa, hogy rápróbáltam a max-ra ami asszem 280 FSB-t jelent ennél a biosnál, és a winfos töltés közben újraindult, majd nem jelzett semmit, csak hangos sípolásokkal jelzett, hogy nem tuti a dologA lapom: Asrock K7S41GX... gyors kikaptam a gombelemet, le a tápkábelt, majd vissza az egész, és kezdhettem is előről
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #6564 üzenetére
Amúgy ezen tudnék még valamit alkotni, hogy jobb legyen, de hasonlóan stabil mint most?
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6561 üzenetére
Nekem 250-es FSB-nél már érdekes dolgokat művelt...
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Mekibácsi #6558 üzenetére
Hali.
Van egy hasonló adatokkal rendelkező gépem, csak egy kicsit több RAM van benne.
A proci szerintem ugyan az, ebbe egy AGP-s inno3d 7300Gt van 512 megás.Kicsit felpöccintettem a procit, és láss csodát, a ProStreet-től a Test Drive Unlimiteden át, a Medal of Honor AirBorne-ig minden fut.
Lesd meg a tesztet hamár tuning totyik
További szép estéket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest