- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fundey
tag
válasz
darál0w #13937 üzenetére
Hy!
Nem sikerült elinditanom a gépet,talán ha megmondnád sacc/kb-ra minden feszt hogy mennyire állítsak meg minden információkat hogy mit mennyire-hányra,akkor tényleg nagyon megköszönném,jah és idáig is nagyon kösz a segitséget...
Jah és akkor ha nemtartalak fel 4.25GHZ-ről mondj egy sacc/kb beállítást avagy kerek 4GHZ-ről is pls egy beállítást,hátha nem megy 4.25GHZ-t(ne igylegyen) hogy nekeljen percenként irosgatni a totyikba-feltartani a fórumot:Đ
Előre is-idáig is nagyon Thanx! -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13890 üzenetére
A rampage biosában szerintem egyik sincs,legalábbis ilyen MCH nincs,hacsaknem valami rövidítése,VTT?
Teljesneve esetleg?
Azért mond hogy azt mennyire állítsam...
Megpróbáljuk a 4.25-öt,mert ha minden nap csak arra jut idő hogy egy feszt mondj,majd beállítom és mire letesztelem meg irok,már nem vagy fent,majd másiknap ugyanigy...
Mond a 4.25 beállításait hogy mit mennyire állítsak,azt majd még te alszol,iszol,eszel,mulatsz én majd beállítom,letesztelem hogy stabil e,megnézem mennyire melegszik,mennyi poöntot ad markban stb,majd irok... -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13881 üzenetére
Nah akkor végre folytathatnánk a tuningot
3.6-nál jártunk,de magamtól délelőtt elmerészkedtem eddig,hogy kevés feszt avagy túl sokat adtam volna neki azt nemtudom,lényeg hogy stabil a rendszer és egyik tesztprogi sem jelzett hibát,lefutott 3dmark,prime,memtest...minden
Hogyan tovább? -
Fundey
tag
Hát a leguccsó tutti beállítás,amit még darál0w kolegával ügyködtünk, az ez lenne.:->
Al Overlock Tuner=Manual
FSB Frequency=400
CPU Ratio Setting=09.0
PCI-E Frequency=100
CPU Voltage=1.25000
Load-Line Calibration=Enabled
CPU PLL Voltage=1.5V
FSB Termination Voltage=1.29891
MCA/NB Overvoltage/1.3V=???(nemtaláltam ilyet)
NB DDRVref=???De délelőtt ezt sikerült magamtól összehozni,hogy sok avagy kevés Voltot biztosítottam e neki azt nem tudom,mindenesetre stabil volt...
Egyedül a ramnál a MHZ-vel nemvagyok Qvára megelégedve(2x2gb G.Skill 2133MHZ CL9 Low Voltage 1.65V van benne)...
Asszem elősször fejezzük be a CPU tuningot,majd ha eljutunk odáig,akkor mehetünk a ram tuningra...
Jah és még annyit...
Hogy lehet/hol lehet azt beállítani hogy nekeljen a CPU-nak 520-as FSB hogy menjenek 2133mhz-et a bios szerint a ramok(ahogy állítom fentebb-fentebb az FSB-t ugy apránként kúszik felfele a ram órajele is,de hát 520-as FSB-t szerintem bőven nemlehet elérni,akkor hogy fognak működni a ramok 2133-ba?
Thanx előre is! -
Fundey
tag
Hy!
Vkivel tudnám folytatni a befejezetlen tuningbeálítást RE&Q9650 téren...
Egyébként ha növelem az FSB-t,akkor csak a CPU Volton növeljek apránként vagy a CPU PLL Voltagen is + az FSB Terminationon is?
Az minek az oka lehet hogy vmikor a gép csak a második indulásra ad képet...
Elősször beindul,de nem ad képet,majd újraindítom és általában akkor már igen...
Jah meg ha pl van egy tuningbeálításom,majd bemegyek Win-be és pl gamelok egy órát avagy többet,majd kimegyek a biosba és beállítok egy másik tuningot,akkor ugye újraindul,majd mégegyszer,ami olyas féle lehet szerintem mint egy bios reset,főleg a hangjából,a világításból és a megjelenésböl ítélve,mert ilyenkor ugye bejön a Win,majd CPU-Z és eredti órajelen van...
Ilyenkor ha melegen visszamegyek a biosba sokszor még azt a tuningot sem sikerül visszaálítani,ami nagyon alacsony+amivel nemrég órákat ment game&prime alatt stabilan...
Vagyis sikerült beállítani,le is okolom,de újraindul,majd mintha csinálna saját magának egy Cmost és ugy jön be a Win,akkor meg ugyedebár megint szembesülök a gyári órajelekkel...
Talán vmit nem jól álítottam be(prime mindig stabil)?
Vagy mikor elsőre nem ad képet,akkor azlenne a baja h vminek kevés a Volt? -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13827 üzenetére
Ok,holnap én is hamarabb itthonvagyok,node akkor időben áljunk neki a dolgok elejébe
Am nekem is vízhűtésem van,amin igény szerint kb még 10%-ot tudok javítani(ventik rászerelése+utánatöltök kis lötyit)...
Mind1,majd lesz amennyi lesz,bár szerintem a 4.25 menni fog,de ha nem akkor sem veszünk össze,mert nekem elég 3.6 - 3.75 a húzott 4870x2 mellé...
Holnap jelzem ha fentvagyok(kb fél 3 - 3 fele)...
Jóéjt! -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13815 üzenetére
Nem zaklatlak:Đ
Ittvannak a képek->
Am ez is olyan cpu mint az enyém/olyan lap/annyi ram...node mind1,ezen nem veszünk össze...
A 3.6 jó nekem,csak markban kiakarom próbálni h max mennyit bir...
Nah akkor léphetünk fentebbi tuningra -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13802 üzenetére
Nah vagyok is...
Letöltöttem a Prime95-öt valamit hozzányultam teljes véletlenül,vártam is kb 15percet,ez idő alatt csak 8%-ig jutott el,de eddig hiba nemvolt benne...
Még egy kérdés igy közben...
Hol lehet a prime95-öt beállítani ugy hogy azért ne órákig ellenőrizzen és ha ez megvan hol lehet elinditani a tesztet...
CPU-Z & Core Temp
És azthiszem hogy nagyobbfokozatra kapcsolhatunk...
Mond főnök h mit mire/hányra állítsak... -
Fundey
tag
Nah hát nem mertem a beálításokat menteni és ugy bejönni a Windowsba,mert számomra egyes dolgok kétértelmüek voltak...
Nekem ilyenek vannak a biosba:
AL Overlock Tuner=manula,auto,stb
FSB Frequency=400
CPU Ratio settings =09.0
PCI-E Frequency=100
CPU Voltage=1.25000
Load-Line Calibration=auto,disabled,enabled
CPU PLL Voltage=auto
FSB Termination Voltage=1.29891
NB GTLUref=+10mV,-10mV,stb
CPU CTLVref=auto
-||-
-||-
-||-
NB DDRVref=+125.0mV
Ezek közül mit mennyire álítsak? -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13774 üzenetére
Szerintem tutti,én egy neten talált húzott Q9650 cpu-z-s kép alapján """próbáltam""" meghúzni,ami 4050mhz volt a volt asszem 1.336 és ha jólemlékszem 1800-as FSB,bár Far Cry 2 alatt 5perc után fagyott(memtestet nemigazán tudom kezelni,ha rákattolok a start-ra,akkor vmi dolláros bizgerét is ki) meg a gta4 grafikája abszolut felismerhetetlen,bár az mai napig is kilép 2perc game után h run fatali error v mi...
Nah tát akk térjünk a lényegre...
Proci,ram...
Elősször szerntem próbáljuk újra a 4ghz-t és itt kéne vhogy belőni a Voltot meg az Fsbram-ot...
Jah és 4ghz az 9-es szorzón,445-ös bus speed és 1780-as Fsb-n ment,ha minden igaz 1.344V-al,bár szerintem nem stabil,mert vmit pittyegett a memtest,de nem ilyen tesztet adott be csak a háttérbe kiirt vmi errort...jah és erröl a képröl próbáltam másolni,bár az enyémnek jobb a VID-je...
Vágjunk bele szerntem,ha minden okés... -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13763 üzenetére
Ha segitesz hogy hogy kell manuálisan beállítani pl egy 4.25ghz-s tuningot,akkor nem auton lesz a tuning+csinálok 3dmarkot...
Jah meg ramot is szeretnék tuningolni,elvárás hogy a lap lekezelje 2133mhz-en és ha belefér kis + fesz emeléssel,akkor vissza is varázsolhatnánk CL8-ban... -
Fundey
tag
válasz
zalman90 #13712 üzenetére
Gyárilag asszem 333Mhz az FSB,nah de XP alól kifrissítettem a Biost(legújabb),majd felakartam tenni egy WIN7 64bit Ultimate-t,de nemvolt jó a CD,igy feltettem egy WIN7 32bitet...
Gép bekapcs->biosba be->és 2Ghz/mag on van,hogy miért foggalmam sincs...
Erröl kis segitséggel,de gondoskodtam róla hogy ne igy legyen,igy a szorzót Autó-ról levettem,majd beállítottam egy 9x -es szorzót + az FSB-t feltornáztam 400Mhz-ra(feszhez nem piszkáltam),majd ki a Biosból és be a Windowsba,bejött a Win7 32bit,majd letöltöttem a 10.1-es Catalyst(eredeti oldalról)...
Feltettem,majd elinditottam és a 4870x2-nek ugyan ugy nincs olyan menüpontja,mint eddig az XP-n NEM úgy mint ahogy neked ezen a képen...
Mi lehet a problem?
Talán lekéne szednem vmi + olyan drivert az X2-höz,ami által lekezelt lesz mind a 2GPU vagy igyis levan kezelve mind2 GPU attól hogy nincs olyan CF menüpont, netán csak az 1-ik GPU-m megy(a kártya eleje felőli GPU meleg,még a hátulja felöli langyos)?
Visszatérve,tát leszedtem a CPU-Z -t is,majd elinditottam és voálá...3.6Ghz/mag-on ment a proci...
Natát akkor még igy utólag arra kellene nekem segitség hogy mitévő legyek ezzel a 4870x2-es gondal(most akkor működik mind2 GPU,avagy csak az egyik)?
Kb mennyi fesszel tudnám egy 3Dmark erejéig üzemeltetni a procit 4.25 avagy 4.5Ghz-n/milyen beálítással?
Illetve mindegy e az hogy az XP-ról frissitettem ki a biost avagy csináljam + újra most Win7-el...
Jah és hogy kell használni a memtest progit/mire való?
Jövök nemsoká egy 3Dmark06 és egy Vantage eredménnyel,majd kielemezhetjük hogy jó pont e/ezekből a pontokból ítélve működik e mind a kettő GPU,illetve mind a 4 magja a procinak... -
Fundey
tag
Hali!
Nah ha gondoljátok,akkor belevághatnánk a tuningba:Đ -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13655 üzenetére
Jah és a bios frissítést az OP rendszer ujrarakása előtt avagy utána csináljam?
Befolyásolhat egyáltalán e ez valamit?
Jah meg mikor bekapcsolom a gépet ez jön ki,egészséges ez? -
Fundey
tag
válasz
zalman90 #13649 üzenetére
Ha tudnám hogy hogy kell stabillá varázsolni 3.6ghz-re,akkor valószínű hogy tudnám-megtapasztalnám azt is hogy hogykell 4ghz-ig...
Persze azért csak kipróbálnám 3.6-on meg 4 fölött is gameban meg mark-ban is,azt ha keveset hoz,akkor vissza,ha hoz annyit ami befolyással lesz jóval az fps-re,akkor marad... -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13642 üzenetére
Elhiszem neked,de asse toom hol lehet + találni a legújabb biost hozzá,illetve hogy hol tölthető le az a progi, na+ hogy hogy kezdjek hozzá(életembenemcsináltammégilyet)...
Zalman90.:Hát én már ha + vettem a vizet meg már ha kialakitottam egy tényleg kurv@jó szellős házat,akkor nem elégednék + a 3.6ghz-val,egy 4.25 - 4-5-el szeretném tologatni...
Jah meg thx a linket,itt hátha sikerül + beszélni a bios frissítést,oda+ irok vga bios frissitésel kapcsolatban(ha joltudom vga biosfrissítést is szoktak csinálni)... -
Fundey
tag
válasz
zalman90 #13612 üzenetére
Hát igen,bár ahogy hallom egy új oprendszerrel(WIN7 64 Ultimate),új driverre(10.2),"új biossal" meg egy kis tuningal,akár kétszer ennyit is kilehet belőle facsarni...
Majd ha vhonnan szerzek egy kis segitséget a bios frissítéshez+újrateszem a rendszert+rávágok egy kis tuningot,akkor azért egy 06 eredményt+egy Vantage-t beteszek ide -
Fundey
tag
válasz
KaraDani #13581 üzenetére
Értem,hát igen azt én is láttam h haver a 9800gtx+ 1gb OC-val meg egy E8400-al WIN7 64 alatt többet produkált....
Namár csak akkor azt kőne megtudni hogy egy Bios firssítésnek hogy áljak neki,mert gondolom tuning alatt ez sem jelenthet hátrányt meg hogy egy 64-es Win7-nek hogy áljak elé...
Nomeg majd ha ez megvan a tuningnak...
Azért válaszod köszi,ennyivel is előrébbvagyok és hatralmas lustaságom közepette ennyivel is hamarabb álok neki újratenni a rendszert...
Továbbra is várnám a segítséget azoktól akik tudnak nekem vmi kis okosságot nyújtani ez ügyben... -
Fundey
tag
Hali!
Lenne egy kis problémám a 3DMark06 pontjaimmal...
A cuccaim közt található konfigon csináltam eme pontokat->
Hát mitmondjak...nemvagyok vele megelégedve,ahogy láttam ilyen konfigok pontjait mitnemondjak...2-3x ennyit nyomtak...
A gameban való teljesítésröl sem kell nagyon dicsekedni,mert ahogy a 06eredményeket is,ezt is láttam hogy hogy teljesitenek az ilyen avagy nagyon hasonló konfigok...
GTA4:1920x1200 full medium,16/16,100/100,100/100-as felbontás
15-40fps
Far Cry1:1920x1200,Veri-Ultra high minden,max AA, és csak 150-220fps-t ad rá,pedig ezsem mai game...
Az igazság végülis az h egy sz@r 2008 októberi 32bites XP van rajta,ami tiszta vírus és hol NV kari val volt használva hol Ati-val,persze ugy h nemlett újratéve az XP csak a VGA Drivere,de akkor is többet várnék tőle meg kétlem h oly nagy befojással lennének rá ezek a tényezők...
Meg ezmellett kérdezném a "tuningmesterektől" hogy kb vízzel(C.M. Aquamax+tuninglötty) meddig lehetne stabilan hajtani a QX9650-t eme remek lapkámba(A.Rampage Extreme)+remek rampárral(G.Skill 2133mhz TDS)?
Én igy látatlanba 4.25GHZ-t tűztem ki,de a baj hogy nekem ennek a lapnak a biosa teljesen új és fogalmam sincs hogy holkezdjem a tuningot...
A ramok ha minden igaz elég jólkellene hogy menjenek a lapban,mert állítólag szereti a RE a G.Skill-t,ennek igy látatlanba 2200mhz/cl8-at tűztem ki 1T-ben hogy ezt hány Volton tenné esetleg + az mind1,lényeg itt is hogy stabil legyen(hűtőbordás+airflow)...
A 4870x2-t már sikerült is kipróbálnom 800/1000-ben,stabilnak tűnt,mert 2.5H GTA4 után nemadott ki semmi rosszat,de egy 825/1005 jobban esne(csak eddig engedte a Catalyst,100% venti,szellős ház)
Jah és még annyi problémám lenne hogy egy biosfrissítésnek hogy áljak neki(RE) meg egy Win7 Ultimate 64 jólenne e a konfigom mellé és ha igen,akkor figyelni kell e valamire különösen a telepítés során(még csak XP-t tettem újra)...
Válaszotokat előre is köszönöm,esetleg ha vkinek ilyen lapja van és tuningol is benne,akkor megköszönném ha egy bios-os tuningbeállítást küldene...
Üdv!...Gergő -
Fundey
tag
válasz
Blaze71 #12576 üzenetére
Lehet az lesz,mert ugy néz ki már a hétvégére kész is lehet teljesen,talán megfelelő áru/értékű 5770-t még nem fogok találni,de a gamergép jó procija,alaplap,ram fejében már talán tudok COD4&5-özni a 7300gt-vel,legalábbis remélem tud annyit javítani rajta a 4mag,2x2gb 2133mhz cl8 és a RE h tudjak egyel felsőbb kategóriájú gamekkal játszani még végre az igazi vga-t meg nem találom...
Bár azon meglepődtem hogy még ugyan ilyen erősségű konfigom volt mint most ez a netezős gép csak Intel procival(2.6 cerka),azt feltudtam húzni alap hűtővel 3.25-re abszoolute nstabilan és még ahozképest annyira nem is volt meleg...az apróba is az ilyen procikat,pedig annyira kiemelik hogy bartonmagos meg minden,azt sokkal drágább mint az ilyen teljesítményű intel procik,azt felét sem tudja,legalábbis húzásban egy nagy 0...ezekszerint -
Fundey
tag
Hali!
Ugyedebár tuningal kapcsolatban lenne egy-két kérdésem...
A Gamer gépemhez még nincs meg minden alkatrész,igy a "netezős" gépre szorultam,amivel semmi baj nincs,de az újabb gamek nem igazán futnak rajta,ami ugyszint megérthető és nincs is vele semmi baj,de legalább a régi játékokkal szeretnék nagy felbontásban gamelni,ami már kissebb tuningot igényelne...
Íme a cumó nagyjából.:
Amit szeretnék.:
-procin húzni(gyárilag 1830mhz)
-picit talán még a ramokon is,bár az alapból cl 2.5/ 7-3-3 és most cl2/ 7-3-2-n megy alapfeszen...
A procin csak 25mhz-et tudtam húzni,mert amúgy 30perc game után fagy meg kilép a gém-ből,újraindul és érezhető hogy nem stabil...
Egy időben pedig 2000mhz-en ment,de fagyogatot,aztán szép lassan visszább-visszább kellett hogy vegyem és már lassan visszaállok az eredeti procivágányban,ami igy game szempontjából nem túl jó,mert ahogy érzem kicsit procilimites a dolog...(2000mhz-en 10fps-el volt több mint alapon)...
Várnám a segítséget hogy hogy lehetne úgy felhúzni hogy stabil legyen a rendszer,mert ez képtelenség hogy ezen a régi rendszeren az 1magjával nem lehet rajta annyit húzni mint a gamer gépben a 4magon,de még feleannyit sem tudok rajta húzni mint ott lehetne a 4maggal...
Segítségeteket előre is köszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mozilla Firefox
- Steam topic
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest