- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
erre szerintem nem annyira vannak nagyobb elemszámú kutatások, szerintem a helyes hozzáállás az, hogy amennyire lehet, csökkentjük a kitettséget (nyilván műanyag nélkül nincs modern gazdaság).
de eleve ott problémába ütközök, hogy a biciklis kulacsot mire cseréljem? a fém kulacsok nagy részének nem olyan az átmérője, mint kulacstartóknak (nem tudom miért amúgy, a pohártartókhoz igazodnak?)
haszna biztos nincs a mikro/nanoműanyag-fogyasztásnak, azt el tudom képzelni, ha fizikailag gátat szab a mikroműanyag pl. a keringésnek, az nem lesz jó.
---
#72451 Parci
passz, az első link szerint igen, de még nem merültem ebbe bele. -
-
mekker
őstag
Ebből volt valami főcímes cikk is itthon.
Mondjuk a konklúzió kicsit viccesre sikeredett
A vitaminok ettől függetlenül lehetnek hasznosak, anélkül is, hogy csökkentenék a korai halálozás kockázatát. Egy 2022-es tanulmány például kimutatta, hogy a multivitaminok lassíthatják az időskori kognitív leépülést. Az viszont biztos, hogy a multivitaminok valójában nem segítenek és túlértékeltek is – mondta Dr. Neal Barnard, a George Washington Egyetem orvostudományi adjunktusa.
-
PuMbA
titán
14. HETI SZENNYVÍZVIZSGÁLAT EREDMÉNYEK
A húsvéti összejöveteleknek sem sikerült a COVID szintet emelni, ez remek hír
Ugyanaz van, mint az előző héten:
"A 14. héten a szennyvízminták többségében már nem mutatható ki a SARS-CoV-2 örökítőanyaga, ezzel összefüggésben az országos átlagértéket tekintve stagnálás jellemző "
-
Vesa
veterán
Igen persze, minden bizonnyal...
De felőlem mindenki azzal hitegeti magát amivel csak akarja...
-
Vesa
veterán
Ahogy neked sincs az ellenkezőjére. Egyébként a szociális média elmére gyakorolt negatív hatásáról vannak tanulmányok. Szerintem pedig azt lenne meglepő nem észrevenni, hogy amikor egy ember -főleg egy tanulatlan- maximum a szűk környezetével volt csak képes érintkezni és azt a pár kis hírt amihez hozzájutott, jellemzően ellenőrzött forrásból kapta -internet előtti idők-, akkor kevésbé volt sebezhető, mint ma, amikor az ország, vagy a világ másik végén élő ugyanolyan hülyével is napi szinten tud kommunikálni, és szívhatja magába a teljesen eszement agyalágyult elméleteket, melyekről internet nélkül esélyesen soha az életben nem hallott volna, nem juthatott volna el hozzá. Nyilván, mindig is voltak konteók, internet előtt is, már a 80-as években elterjedt az egész országban, hogy a "Gellért-hegy bele fog csúszni a Dunába mert egy japán tudós megmondta". De ezek mértéke messze nem hasonlítható össze a maival. Honnan tudná megszűrni Mari néni, hogy a szomszéd baromságát fogadja el, aki szerint az oltásban chip van és krokodillá változik tőle, vagy a TV-ben a szakértő mantráját arról, hogy ez nem veszélyes? Mindig is egyszerűbb volt rettegni az ismeretlentől, és ezt rémesen könnyű kihasználnia azoknak, akik ebben érdekeltek. A konteó is úgy működik, mint egy vírus. Ha nem tud terjedni, nem veszélyes. Ha tud, akkor gond van. Most tud.
-
Ringman
félisten
fantasztikus lehetőség, hogy mondjuk eljárhass kocsmába
amúgy elég kevés helyen volt de jure kötelező.amúgy érdekes hogy a sok szabadságharcosnak azért egy csomó mindennel nincs baja (pl. a sokkal súlyosabb jogfosztásaival és jogorvoslati lehetőségeinek csökkenésével, de ez megint a nemracionalitás kategóriájába esik)
nekem roppant nagy csalódás ez az egész covid abból a szempontból, hogy a lakosság egy jelentős része tényleg kurva önző, semmiről sem tud lemondani és közben buta/funkcionális analfabéta, 0 kockázatelemzési képességgel.
-
attiati
veterán
milyen kommunikáció működött volna?
Ha kivárnak (míg mindenki észhez tér önmagától), azzal elnyújtják a gazdasági visszaesést, karantént. Nő a halálozások száma.
Miközben ott volt az eszköz, hogy ezeket elkerüljék.Elrettentő példa kellett volna? Addigra már ott volt a szemük előtt a sok haláleset.
Pozitív ösztönzőket kellett volna adni? Volt abból is. -
Vesa
veterán
Ha a védekezés formája az oltás, akkor nem nagyon lehet mást mondani, mint hogy oltani kell. Nem emiatt fognak sokan meghalni, hanem a tömeges edukálatlanság miatt. Eddig ezek a tömegek maximum lokálisan, kisebb csoportokban tudták hülyíteni egymást, ezen kívül a hírforrások ellenőrzöttek voltak, ahova eleinte csak valódi szakembereket hívtak be akikre az emberek jelentős többsége hallgatott. Jelenleg viszont, az interneten összekapcsolódik a sok tanulatlan, rettegő, semmihez sem értő ember, magukra zárják a buborékukat, és a legelvetemültebb öngyilkos szektákat időző módon hajszolják bele magukat bármibe, amiben hinni akarnak. Legyen az oltás, Nibiru, kemtrél, laposföld, akármi. A probléma gyökere az internet, azon belül pedig a közösségi hálózatok. Sajnos tök mindegy mit csinálunk, mert a hülyeség gőzerővel terjed. Lásd az Ukrán háborúval kapcsolatos teljes alternatív valóságot, amit ebben az országban milliók hisznek el 1:1-ben.
-
Vesa
veterán
A járvány egy speciális helyzet, nem lehet összehasonlítani más társadalmi problémákkal. A Fekete Himlőnél is kizárólag úgy működött az oltás, hogy mindenkit beoltottak, ahogy a legtöbb olyan betegségnél is csak így működik, melyeket sikerült erősen visszaszorítani az évtizedek során az oltásoknak hála. Tehát akkor, ott az volt a legfontosabb, hogy védekezni lehessen valahogy. A probléma nem az oltások nyomatása volt, hanem a nyunyókás, teljesen ididóta kommunikáció, ami nem volt képes megértetni az emberekkel a miérteket, a hatásokat, a működési elvet, és semmit.
Az oltásellenesek nem a Coviddal kezdték a pályafutásukat, hanem már jóval előtte. Biztos lehetsz benne, hogy aki fogékony a marhaságokra, azt nem hozod le semmivel a vak hitéről. Nem látott még senki észhez tért ezóst, laposföldest, fényevőt. Aki egyszer a fejébe vesz valami marhaságot a szoc.médiából, és elég hülye ahhoz, hogy abból saját vallást generáljon, azzal nem lehet mit kezdeni sajnos. És akkor én azt kérdezem, hogy ilyenek miatt engedjünk meghalni ezreket, gyerekeket, normális embereket? Nem hinném, hogy erre igen a válasz.
Plusz amit Parci írt, azzal értek egyet. Utólag lehet elemezgetni, ez mindeig, mindenre igaz. De a döntést akkor, ott kellett meghozni, azoknak az adatoknak az alapján ami akkor rendelkezésre állt. Akkor pedig az oltás propagálása volt a legjobb döntés és ezt utólag sem látom hibának, sőt!
Nekem már 2003 körül is azzal jöttek emberek, hogy ne oltassam be a gyereket kullancs-encephalitis ellen, mert bele fog halni az oltásba, amiben direkt higany van és az illuminati megrendelésére teszik bele, a túlnépesedés ellen.
-
fatal`
titán
Az oltásellenes meg vírustagadó agyhalottak agymenései már az oltás megjelenése előtt szédületes tempóval terjedtek, már a járvány legelső szakaszában is. Ha nem nyomatták volna az oltásokat, akkor már baromság lett volna. Pl. "Nincs is semmi, mert különben jobban nyomnák az oltásokat"
A hatóságok dolga ebben az esetben az egészség megőrzése, amennyire lehet (gazdasági okokból is), nem húgyagyúak agymenéseinek a támogatása.
-
Vesa
veterán
"joval nagyobb arat fogunk fizetni erte a kovetkezo evtizedekben"
A hülyéség enélkül is bődületes mértékben terjedt. Egy ismeretlen eredetű és hatású járványnál pedig van elég gondja a hatóságoknak anélkül is, hogy idióta agyhalottak sirámaival foglalkozzon. Ha nem nyomatták volna az oltást -az egyetlen értelmes és hatékony védekezési módot-, akkor csak még nagyobb súlya lett volna mindenhol az oltáselleneseknek, akik egyébként is irtózatos hangerővel tonbolnak mindenfelé.
-
no de amikor tolták, akkor brit, meg delta volt, azon a ponton nem volt meg minden infó, ami most megvan. se a tapasztalat, hogy az oltásellenesség milyen mértékű és milyen mértékű lesz. se a védekezés a ruszkik ellen, akik erre pillanatok alatt ráugrottak.
az egész rohadt közösségi média egy marha nagy lyuk egyébként a demokráciák immunrendszerében
. könnyen használható manipulációra és az üzemeltetőnek ez kifizetődő és támogatja is.
-
Ringman
félisten
két dolog problematikus: egyik az általad írt oltás mindenre is jó (vax&relax; Mo-n a bélásplakátok - oltásműködikmagyarországműködik), a másik meg a LC-gaslighting mindenki, de tényleg mindenki részéről.
persze hatalomtechnikai oldalról érthető ez, mert airborne vírus esetén nem nagyon lehet csak az egyénre tolni a felelősséget, hanem központilag kéne előírni dolgokat (légszűrés)
-
Dorian
félisten
"ha egyik nap alig eszel zöldséget"
Igen, az rendben van, ha napi szinten nincs kiegyenlítve, de azért itt is vannak határok. Ha nem nagyon eszel zöldséget, aztán egyszerre sokat, ott bizony jön a puffadás, hasmenés. Ha a bélflórát átállítod sok zöldség evésére, ahogyan az dietetika alapján javasolt, akkor pedig (legalábbis nálam) a sok cukrosizé befalása okoz kellemetlen gyomrot, ami előtte nem. Mondjuk ez valahol logikus is. -
Dorian
félisten
Nem így van. Ki kell alakulnia egy az ember (mint faj) számára hasznos mikrobiomnak, és utána is úgy kell étkezni, hogy túlnyomó részt azokat etessük. Ez a kúraszerű dolog teljesen hülyeség, ebből csak hasfájás, felpuffadás, hasmenés lesz. Amúgypedig a zöldség is szénhidrát ha tapanyagként vizsgáljuk.
A gyerek ősi ösztönből a zsíros és cukros dolgokat helyezi előtérbe, hiszen ezek éhezéskor az életbenmaradás alapjai. -
Vesa
veterán
Elbeszélsz mellettem! A folyamat természetesen így működik, de amíg csak dolgozik a validáción, addig nem kezelheti tényként. Akkor kezelheti annak, ha már validálta! Mert validáláskor, a reprodukálható bizonyítás közben még kiderülhet, hogy hibás volt a hipotézis, éppen ezért nem helyes egy intuíciót tényként, kijelentő módban kommunikálni. Elmondhatja, hogy bízik a sikerben a -még nem bizonyított- tapasztalatok alapján, de nem mondhhatja azt, hogy biztos benne, hogy igaza van. Én mindössze erről beszéltem.
-
Vesa
veterán
Az korrekt, hogy odatette mellé, de ha nincs rá bizonyíték, akkor szerintem nem oké kvázi tényként hivatkozni rá. Pont ezt csinálják az alternatívok is, van egy hitük, egy "intuíciójuk" (pl. az Ivermectim gyógyítja a Covidot, bár nincs rá bizonyíték, de hiszi, hogy igaza van), és innentől mennek félre a dolgok. Pont az küölönbözteti meg ezóséktól a szakembert, hogy tényekre támaszkodik. Azt nyilván elmondhatja, hogy személyes tapasztalata szerint mit gondol valamiről, de ha nincs rá bizonyíték, akkor feltételes módban kéne. Szerintem...
-
Vesa
veterán
Igen, egyetértek. Pozitív, hogy végre valaki nem ostoba ezós oldalról közelíti meg a témát, hanem tudományosról, de kicsit túltolja bizonyos tekintetben. Hallgattam egy podcastot is vele, ott legalább 4 olyan kijelentést tett, ami után azért odarakta, hogy semmiféle tudományos bizonyíték nincs rá, de az intuíciója ezt mondatja vele és biztos benne, hogy igaza van. Ez már nem annyira tetszett, ahogy nyilván az sem életszerű, hogy a szegényemberek vegyenek maguknak egy kis kertet valahol ahol olcsó, és vonattal menjenek le kapálni, hogy friss zöldséghez jussanak. Ezeket a marhaságokat ki kéne hagynia, mert sokat ront az egyébként okos részeken is.
-
Dorian
félisten
"ez csapodik le a hallgatóságban"
Ez honnét veszed, h ez csapódik le? Benne vagyok több egészséges életmóddal foglalkozó csoportban, egyáltalán nem így van, inkább az a vélemény, hogy ő azért keményvonalasan túlzó követelményeket állít az emésztési rendszerrel kapcsolatban, és senki nem gondolja azt, h ennyitől egyéb baja nem lehet az embernek. -
Totál civilnek kijön <600 alatt egy platina biztosítás pl Hawaii-n.
Az "ingyen" nhs sincs ingyen, fizeted az NI-t, ami igaz a fenti összegnél kevesebb, de az ellátás is esélyesen sz@rabb. Szimpla kórházi vizsgálatokra(!) több hónapos-fél éves várakozási időket mondanak a nejem ügyfelei, az nhs fogászat pedig gyakorlatilag megszűnt. Gazdálkodj ki 12£ órabérből egy 800£-os gyökértömést vagy repülj Mo-ra kb uennyi effektív költségért.
-
Fene se tudja, nem tudom mostanság mennyibe fájna egy MŰKÖDŐ biztosítás odaát, amikor kb 10éve arrafelé jártam havi 300dodóból már rendesen ellátták az embert A-tól Z-ig. Persze segít, ha pl egy egyetem a munkaadó.
És nem csak IT-szakma van (én se az vagyok sajna).
#68722: mert az emberek a saját felelősségüktől félve instant kitörölték az agyukból. A híradóban láttuk a leolvadó hullaszállító kamionokat New York-ban, erre mint VALÓS, igen esélyesen valóban visszatérő eseményre instant shift+DEL-t nyomott a humanoidok agyacskája. És persze a másik, hogy nem tűzvihar-golyózápor-cunami-álcázott meteorbombázás, halálcsillag történt, hanem az r=1 jóskapista apró mulasztásai tömegesen.
-
Vesa
veterán
"Azert az szerintem egy erdekes info, hogy a gyermekhalalozast leszamitva 60 ev valahol a varhato elettartam"
Erre van adat egyébként? Kifejezetten az iparosodás előtti, kvázi natúr időszakra gondolok természetesen. Mert én úgy emlékszem, hogy ezekben az időkben tisztes öregnek számított egy 45-50 éves ember is. Természetesen lehet, hogy téves az infóm, én sem vésném kőbe. Jó lenne látni erről valamiféle hiteles elemzést vagy adatsort.
"amikor totalisan idiota 'ervekre' epitenek valamit, ami egyebkent nem lenne rossz."
Igen, ezzel maximal egyetértek! Kiegészítve persze azzal, hogy minden ilyen "csoda étrend" mögé kellene valamiféle tudományos megerősítés, hiszen ahogy Te is mondtad korábban, szinte évtizedenként változnak az ajánlások mert kiderül, hogy valami mégsem úgy volt jó. Meg ugye ez soköszetevős, pl. van amikor valamilyen nomád nép egészségi állapotából vezetik le, hogy az étrend miatt ilyen, holott ezer más oka is lehet, pl. a nyugodtabb, rohanás nélküli életmód, a tisztább levegő, a harmonikusabb mindennapok. Szóval nem egyértelmű, hogy kizárülag a kaja a csodaszer ezekben az esetekben sem.
Utolsó bekezdéshez: Na ezért -is- vagyok én a "néhány kivétellel, de mindent lehet enni csak módjával" elmélet mellett. Ha nem eszik valaki valamiből szélsőségesen sokat vagy egyoldalúan -én ezt a zöldség/gyümölcs kombóra is értem-, akkor azzal biztos nem árthat magának, viszont ha mindenből IS eszik egy keveset, akkor hiánybetegsége se nagyon lesz, és ez vonakozik a húsra is. Hogy ON is maradjak kicsit, az efféle kiegyensúlyozott étrendben látom a leginkább biztosítottnak az immunrendszer működését, mert ha elfogadjuk azt, hogy nem tudunk mindent a táplálkozásról, akkor így lehet minimalizálni azt is, hogy valami fontos dolgot nehogy kihagyjunk, amiről esetleg nem is tudjuk még, hogy fontos lehet.
-
Vesa
veterán
Ahogy a tudományos ismeretek bővülnek, úgy változnak az ajánlások. Ez egy normális folyamat, természetesen időnként tévedésekkel is találkozni. A lényeg abban van, hogy a rendszer képes az önkorrekcióra, míg a hit alapú "régen minden jobbvót" elmélkedés, aminek számos pontja cáfolható, soha nem korrigál, csak erősen hiszi, hogy "márpedig régenminden jobbvót". Ha utánanéz az ember, akkor meg hamar kiderül, hogy nagyon nem.
"Szoval Laca olyan szempontbol pl. jo iskolat tolt"
Ezzel nem is volt gond, mivel kb. alapvetések, nem találta fel a Spanyolviaszt. Azonban minden egyéb levezetése amit ebből indított ki, tévedés, vagy semmivel sem alátámasztott, puszteán az egyéni hitvilágból táplálkozó elmélkedés. Ugyan ki vitatta egy percig is azt, hogy a savanyúkáposztának van ezernyi pozitív tulajdonsága? Szerintem senki. Azt viszont már annál inkább, hogy megvéd a Covidtól és a ráktól és egyebektől. Nem véd meg!
Zöldésget enni jó, de csak akkor, ha vegyszermentes! Ami az esetek 90%-ában már sajnos nem teljesül.
Nekem legalább ennyire evidens, hogy a húsevés is jó, mert -többek között- kritikus fehérje forrás, de ez is csak akkor ha vegyszermentes, ami általában szintén nem teljesül ma már. És persze módjával kell enni, nem egyoldalúan csak azt. A szélsőségekre viszont nem találni tudományos bizonyítékot (csak zöldségen és magokon élni, csak nyerset enni stb.). Ezek ilyen divat megfejtések, tudományos alapjuk nem sok van.Mivel azonban, eleink csak idényzöldséget ettek mert import nem sok volt, húst is jellemzően frisset és nem gyakran mert értéknek számított, nem látom bizonyítva, hogy ennek ilyen mágikus ereje lenne. Ugyanis hullottak mint a legyek, és betegesek is voltak ugyanúgy, mint ma. Akkor tehát ők sem lettek örökéletűek a táplálkozástól. Ez inkább ilyen bájos, de téves nosztalgiázás a régi időkről.
-
Vesa
veterán
Hát nem tudom, pl. tüdőgyulladásban még 80 éve is hullottak a fiatalok is, ma az arány sokkal jobb, persze ma is bele lehet halni, csak sokkal nehezebben (most pont a Covidot hagyjuk
). Mindenféle fertőzés, ételmérgezés, melyek ma sokkal kevésbé fenyegetnek, napi szinten probléma volt a fertőtlenítés, élelmiszerbiztonság hiánya miatt. Szóval tök jó, ha egy kaja BIO volt, csak ha emellé nem társult megfelelő higiénia, akkor még veszélyesebb volt mint ma az ipari élelmiszer. Ugye a pasztörizálás előtt a sima tehén/kecsketejtől is mindenféle sz*rt össze lehetett szedni, akár halálos kimenetelű cuccokat is.
Vagyis önmagában az, hogy valami BIO és egészséges az összetételénél fogva, nem elégséges a hosszú élethez, ha nem párosul mellé kielégítő higiénia, vagy ha már mégis baj van, akkor modern orvolás ami elejét veszi pl. a halálos kimenetelnek.ÁLtalában elmondható, hogy az étkezésben is törekedni kell a középutas megoldásokra, de hogy ebből következik a hosszú élet titka, azt számos dolog elég egyértelműen cáfolja from real life.
-
Vesa
veterán
"a taplalkozas a jelenlegi ismereteink szerint nem old meg mindent"
Ez egyébként teljesen egyértelmű, hiszen ha így lenne, akkor az iparosodás előtt makk egészségesnek kellett volna lennie mindenkinek, mivel nem léteztek feldolgozott élelmiszerek -vagyis nem léteztek a mai értelemben véve feldolgozottak-, és kvázi minden BIO volt, mert vegyszerek sem voltak. Ehhez képest meg 35 év volt az átlagéletkor és mindenféle ma már triviálisnak számító nyavajától hullottak az emberek. Már csak ezért is beszé hülyeségeket az, aki mindent a táplálkozásból vezet le.
-
évi három az scifi, tavaly ha nem volt legalább egy tucat családi kör, akkor egy sem. persze ezekből minket egy sem rángatott meg igazán, és a gyerekeket is csak az influenza jobban.
viszont ezt a három hét magas pulzusos gyengeséget én nem kérem
, a flu nálam egész máshogy fut le, 2-3 nap láz, aztán csá.
-
Ringman
félisten
-
jobbulást! lehetsz egyszerre a kettő akár. egy rapichek kombi teszt megmondja (vagy nem).
amúgy miért gondolod, hogy rsv? felnőtteknél az annyira nem okoz galibát, de ha mégis, akkor a fő tünet az erős köhögés inkább.
amiket írtál, az inkább covid. viszont az is igaz, hogy az rsv most ilyen több hullámban előjövő cucc, nálunk is most fut ki hetek után (ha az volt egyáltalán, de covidra jellemző tünet nem volt semmi, meg egyet teszteltünk is negatívra), a szomszédban bő egy hónapja megy.
-
-
Ringman
félisten
politicotól nyilván nem várható el nagyon részleteibe menő elemzés/összefoglaló.
szerintem az a tldr ebből is, hogy az átlagember még mindig nagyon alábecsüli a covid (mivel ezt prezentálja neki kb. mindenhol a közmédia - politikusi nyomásra megy a gaslighting) súlyosságát/komolyságát, kezdenek kiderülni a rövidtávú hatások után a közép/hosszútávú várható hatások is (van elég átesés -> adat már viszonylag ritka esetek is detektálhatók).
-
-
Ringman
félisten
elég sok mindent ki lehetne hozni ezekből, a hepa szűrőt meg nem érdekli a variáns meg a tüskefehérje mutációi.
vsz. amúgy ez úgyis cégeknél lesznek ezek először rendszeresítve, mert ott kiadja a matek hogy olcsóbb drága üzemeltetés+a kevesebb kieső munkaerő.belgáknál már a co2 monitor is csomó helyen kötelező. nem ástam bele magam, de a sokat "reklámozott" aranet4 200€, ami nem vészes a hanyatló nyugaton. (persze vannak olcsóbbak is, meg más elven működők kétes eredménnyel)
flu egy sima maszkolással (még nem is ffp2 jó fittel), odafigyeléssel, minimális viselkedésbeli változtatással (nem dolgozol betegen) kb nullázható volt
-
igen, és egy ritkítás jól jönne, de közben tök nehéz ügy ez is, mert amikor aztán meg visszajöttek a vírusok, akkor a szokásos kis rsv-k, parainfluenzák és társaik akkorát rúgtak, hogy majd beszartunk
ettől függetlenül a szellőztetés annyira alap kéne, hogy legyen a xxi. szd-ban, hogy csak na
-
Ringman
félisten
a flow mask az elég extrém valóban, kb 100k-ból egy.
amit írsz a suliban, az tök jó, de sajnos nem jellemző, a prioritás meg az hogy fatüzelésű kazánra (!) kellene átállítani az iskolákat - na meg hogy legyen kréta.
ez egy egy éves cikk:
The Plan to Stop Every Respiratory Virus at Once
The benefits of ventilation reach far beyond the coronavirus. What if we stop taking colds and flus for granted, too?
még mindig aktuális, sőt egyre inkább. -
Sped
aktív tag
Nekem most volt covidom, amiket itt leírtál, szóról szóra így volt nálam is, de tényleg.
Annyi kieg. hogy nekem volt szaglás-ízlés vesztés a lázas napom utáni napon, de aztán kb. 4-5 nap alatt visszajött minden 100%-ra.Egyébként tegnap voltam vizsgálatokon céges eü. biztosítás terhére, csakhogy nyugodtan tudjak újra edzeni, csináltak nagylabort, nyugalmi EKG-t, ultrahangot, meghallgattak, megnyomkodtak minden oldalról és full egészséges vagyok, nincs is semmi tünetem, úgyhogy ezt f.szán megúsztam.
-
Vesa
veterán
Dehogy! Csak bájos nézni ezt a vergődést, ahogy annak ellenére, hogy _állítólag_ nem érdeklik a tudományos hírek, mégis olvassa -és sajnos néha írja is- a topikot. Pedig van saját játszótere is, ahol az elvtársaival teljes egyetértésben hülyíthetik egymást 0-24-ben. Mindig így megy. Az ateista soha nem megy be a temlomba relativitáselméletet magyarázni a híveknek, a vallásos viszont mindig késztetést érez rá, hogy megtérítsen másokat. Namármost, ha itt téríteni akar, azt nem lehet reakció nélkül hagyni.
-
PuMbA
titán
Ja, az ilyen embereket a valóságban messze kerülöm, de néha itt a fórumon sajnos beleállok a vitába, bár már egyre jobban megy, hogy itt is teljesen elengedem. Milyen uncsi lehet beszélgetni azzal, aki 10-20-30 éven át ugyanazt gondolja és semmi újat nem mond, csak ugyanazt hajtogatja
-
PuMbA
titán
Én azért titkon reménykedek, hogy egyszer laca azt írja, hogy: bocs, mégis tévedtem, ezt az egy dolgot pont rosszul tudtam. De lehet sose jön el ez a pillanat
A fórumtól eltekintve viszont gondolom a valóságban, emberek között beismeri, ha téved, mert itt a net az csak egy játszótér, ahol minden ember személyisége torzul.
-
Z.É.T.
őstag
Quicksearch: - Zen meditation, Length of Telomeres, and the Role of Experiential Avoidance and Compassion
(de még a járvány előtt olvasgattam róla, nem vagyok naprakész... Talán egy német kutató a zászlóshajója a témának)
-
kenwood3
addikt
En az elson is gondolkodom. A nagy 7 eves, 1 estes lazzal veszelte at a covidot, marciusban, a kicsi 1 este 1 nap lazzal, es ennyi volt szamukra hala eg a covid, semmilyen mas tunetuk nem volt. Olyan konnyen atment rajtuk, hogy nem tudom erdemes -e ezzel terrorozalni a nagyobbat, akinek irtozatos tűiszonya van. Ha esetleg jon vmi durvabb varians, akkor valszeg beoltatom, de a friss covid atesos tapasztalat, sztem nem indokolja még most
-
én egyelőre úgy gondolom, hogy egy október környéki második pfizer, úgy, hogy közben tudhatóan behúzta az omikront, szépen megerősíti a védelmet, a már nem naiv b-sejtek még tovább érnek (és emiatt szerencsére amúgy sem vuhani antitestet termelnek már, hiába vuhani az oltás). ja, és ami még fontos, hogy az időzítés segíti, hogy a következő vírusszezonban védett legyen a kölyök, míg ha nem kapja meg, egy kivénhedt, egy éves omikron átesés védi legközelebb.
valamiért úgy "érzem" (oké, ez tudományosan értelmezhetetlen, de egy kis ezotériát moderátorként megengedhetek magamnak
), hogy ha nem adok egy garantáltan erős immunválaszt kiváltó frissítőt a most bekönyvelt omikronos átesésre, akkor az "feledésbe merül".
de nyilván ráérek hülyeségeket gondolni őszig...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged