- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
De most Kínában az van, hogy covidosan is lehet akár dolgozni is (sőt van akinek kötelező). Szóval nehéz lenne pont az utazást megtiltani (még ha globálisan ez lenne is a leghatékonyabb). Más országok sem nagyon éltek korábban ilyen eszközzel, csak a beutazást tiltották. Vagy tiltják most is, csak most fordított a felállás.
-
Vesa
veterán
Az nálam alap, mindig van itthon 2-3 üveg + pár doboz Mebucain.
mozso
Köszönöm!Kínával az a baj -többek között-, hogy az adatszolgáltatásuk jó diktatúrához méltón, teljesen random, hiteltelen és politikailag kézivezérelt. Szóval túl sokat nem fogunk megtudni tőlük, csak a kész tényekkel fogunk szembesülni megint. Remélem nem úgy, hogy valahol elkezdenek tömegesen hullani az emberek egy új variánstól ami a Deltánál is halálosabb lesz.
-
Vesa
veterán
Hát mi beleléptünk a covidba is, most már teszt is igazolja. Reggel a kisebbik fiamnak bedurvult az orrfolyása, de más tünet nincs. Feleségem -az én megnyugtatásomra
-, csinált neki egy tesztet, ami kiverte a piros csík plafont 3 másodpercen belül. Úgyhogy most nagyon pöpec, hogy akkor még ki fertőződött meg a családban, de esélyesen mindenki.
-
Z.É.T.
őstag
RSV (kismintás) esetek, talán van közte közérdekű infó.
Bajorország, ~35 fős munkahely (20-50 éves korúak), mindenki benyelte (plusz a párjaik, családtagjaik).
7-en a kollektívából kórházba is kerültek néhány napra (3-5 nap), köztük egy havercsaj is.
Az RSV-re nem jellemző a hasmenés, hányás, itt viszont előbbi megvolt a többségnek, utóbbi néhányaknak. Sípoló tüdő, ugató köhögés, étvágytalanság, plusz a tipikus tünetek. Havercsaj esetében 7kg fogyás (eleve ropi a csaj, de izmosan, spartan race-es), sosem volt ilyen beteg, húszas évei közepén jár, 2 nap légzéstámogatást is kapott.Szóval, lehet hasmenés is RSV-nél.
Egy gyenge lábakon álló következtetés náluk:
Először ment, hogy "csak azok lettek nagyon betegek, akik covid-oltakoztak".
Aztán azok is, akik nem. Illetve itt a nagy viták közben kiderült, hogy volt közülük kamu-oltott is. Az egyetlen összefüggés, amit végül találtak: aki 2022-ben volt covidos, mind közepesen, vagy nagyon komolyan beteg lett és mindössze 4 fő volt, akin minimális tünetekkel futott át, közülük ketten sosem voltak covidosak, ketten pedig még az első hullámban utoljára. (3 oltott, 1 nem)Mondom, kicsi minta és abszolút nem tudományos igényű a következtetés.
Viszont eléggé odavert sokaknak. A csaj 3 hét után is még gyenge, köhécsel, 30km hegyi futás helyett 300 méter kocogást bír.Itthon szerencsére nem hallottam még ilyen súlyos rsv esetekről a köreimben.
-
Maszk és odafigyelés nélkül lesz itt nemulass. Melóhelyen nálunk kötelező lenne a maszk, de kb. senki sem hordja, még a betegek sem. Se a sorokon, se az irodákban.
Így nyertem meg kb. én is, mert egy beksiből korán visszajött ájtís tag ült velem szemben, persze letagadták, hogy koronás lett volna, végigköhögött egy teljes napot, ráadásul onnan pont felém áramlik a levegő. Én voltam a hülye, át kellett volna ülnöm. Félelmetes az emberi gyökérség, kb. azért kellett bejönnie a tagnak pénteken, hogy a kollégái elmehessenek szabadságra. Szóval csak és kizárólag önmagára számíthat mindenki. -
-
Ringman
félisten
ma reggelre tiszta kiütés lett a kezem és viszket, meg a számat csípi minden.
elvileg nem szekálja, gyakorlatilag meg a pár nappal ezelőtti bágyadtság, fejfájás, torokfájás az ez volt (azt hittem megfázás, de nem)
nem tudom hol tart itthon a post/long covid ellátás, jövőre azt hiszem beutaltatom magam.
-
Ringman
félisten
így egyre több idő elteltével egyre inkább nincs meg a viszonyítási alap, de szerintem kicsit továbbra is mindent kevésbé érzékelek (mint egy nagyothallás), meg néha van amikor a húsoknak rossz szaga van (és akkor ízre sem okés), ez így megszokható.
az hogy átlagosan havonta elkapok valami szart (mostanában sűrűbben) és nagyon könnyen megfázok + ilyenkor fáj az összes ízületem azt sokkal kevésbé tolerálom (meg emiatt a kondim is szar, mert semmit sem tudok folytonosan csinálni)
#66979 Parci köszi, remélem ebben lesz majd javulás. (mármint a betegeskedésben)
-
Ringman
félisten
remélem lesz visszaút, de kérdéses
Goldstein said learning what sites are damaged and what cell types are involved is a key step toward beginning to design treatments. He said the researchers were encouraged that neurons appeared to maintain some ability to repair even after the long-term immune onslaught.
"We are hopeful that modulating the abnormal immune response or repair processes within the nose of these patients could help to at least partially restore a sense of smell," Goldstein said, noting this work is currently underway in his lab. -
-
-
Nem akartam minden kínás cikket belinkelni ide, de az egyikben elhangzik az az állítás, hogy pl. a kórházi terhelés már a Nagy Nyitás előtti hetekben növekedésnek indult, azaz a törölköző bedobása nem csak a tiltakozásoknak volt köszönhető. (Az már a saját értelmezésem, hogy a teljes nyitás ilyen értelemben arcmentés is: "eddig megvédtünk benneteket, de nem kértetek belőle, így ami most jön, azt magatoknak köszönhetitek.")
Amúgy már ott tartanak pár helyen, hogy az egészségügyi dolgozóknak covidosan is dolgozniuk kell - van ahol a személyzet 80%-a pozitív.
-
(Ja, egyre gyakoribb a sikeres felépülés. Szerencsére.)
2022. november 02.
Kórházba került Mészöly Kálmán, a fia szerint már jobban van
2022. november 08.
Mészöly Kálmán elkapta a koronavírust a kórházban, másik osztályra helyezték
2022. november 16.
Mészöly Kálmán meggyógyult a koronavírusból
2022. november 21.
Meghalt Mészöly Kálmán, a magyar futball egyik igazi legendája -
-
Ezért az "5 helyett kettő". Azért a fokozottan falusias életmóddal eddig sikerült 1db-on tartani az átesések számát. Kközben több ismerős már 3nál tart, közte van olyan aki deltázott akkor réginek számító oltással/másik meg oltatlanul. Ha a long ilyen kumulatív dolog, akkor k.rvára nem mind1. Ezért is húz fel, ha a cégek totál feleslegesen nyomatják a masszív beltéri gruppen-nyalós jeleneteket.
-
-
-
kpityu2
őstag
Igen. De elkaphatta a váróban is, dugig volt és 2 órát kellett várni. Én ragaszkodtam az influenzaoltáshoz, ő nem akarta. Még saját maga lépcsőzött föl az emeletre. Két hét múlva meg már kész volt. Akkor még zöldfülű voltam, azóta is furdal a lelkiismeret...
A covid oltásnál már nem voltam hajlandó bemenni az oltópontra, a háziorvossal oltattam és utána se a váróban ültünk hanem azonnal ki az udvarra. Persze eső után... Egyszer utána még beoltattam magam influenza ellen nehogy elkapja tőlem, de akkor már megvettem a vaxigripet.
-
Vesa
veterán
Ha összerakom azt, hogy a Covid 2 éve után van ez az RSV helyzet, és mellé teszem, hogy az Ázsiai országok egy részében a maszkhordás nem újkeletű, hanem évek, akár évtizedek óta kvázi hagyomány, akkor nem nagyon jön ki más forgatókönyv. Nyilván ez sem tény, de az esélyét nagyobbnak látom. Ha a maszk lenne a felelős, akkor a maszkot a Covid előtt is hordó emberek országaiban már régen látni kellett volna ezt az RSV mizériát, de nem emlékszem, hogy ilyen szinten ez felmerült volna (ettől még lehet, hogy így van, utána kell nézni).
-
Ringman
félisten
majd pár év múlva lesz elég stat arról, hogy mi a helyzet, valamint hogy lehet-e a 2020-as/2021-es lezárásra kenni majd a megnövekedett érrendszeri megbetegedések mellett a daganatos esetek számának emelkedését meg azt, hogy egy évben 2-3-4-szer annyit beteg az átlagpolgár, mint a covid előtti időben
-
lafaty80
addikt
Eddig random nézegettem, amikor a közeli ismerettségből valaki az lett és esetleg találkozhattam vele közben. Mindig volt valami T-nél, de tünet semmi.
Tegnap estére lett nátha kezdemény és reggelre kicsi torokkaparás. Nyálkás persze T harmatgyenge árnyalatot mutat, most a boson viszont semmit.
Lassan már ténylegy nehéz lesz kiigazondi, mikor mire gondoljon az ember. -
lafaty80
addikt
Ok, a reggeli elmaradt, mert nemrég jött meg ez.
Az a baj, hogy szeptember óta nem tudok a nyálkással olyat tesztelni, ahol egyértelműen nem látszik a T, ha k@ra haloványan is, de mindig láttam. Ezt már írtam itt is, de azért is zavaró, mert hasonló teszteredményekkel ismerősi körben simén covid-osnak mondtak dokik embereket.
Ennyi ideje nem vágom hogy tud ilye mutatni, ennyiszer. Vagy ilyen hosszan csak nem lehetek azEzért akarom kipróbálni ezt is....
-
Vesa
veterán
Nem olvastam el, de oltásos alatt mit értenek? Direkt Covid para volt, vagy általában bármilyen "oltásos vér". Mert utóbbi esetben gyakorlatilag nem kaphat vért a gyerek (valamilyen oltása szinte mindenkinek volt életében), tehát kizárják az életmentésből, tehát kvázi gyilkosságot követnek el a saját gyerekükkel szemben.
Ha viszont direkt Covid para, akkor meg logikátlan, mert miért pont csak a Covid oltástól félnek, a többitől miért nem? Szóval úgy gáz az egész ahogy van.
-
várj, nálatok egyáltalán adnak 5 alattiaknak bármilyet? Mert ha a vuhani nincs meg, akkor a protokollkövető EÜ bizony nem lesz hajlandó első oltásként beadni az #egérentesztelt ba.5-öst...
#66748: lassú vtam, +1! a leszállított készlerek ugyan 2-3 átmatricázás után 1-1,5 év múlva tleg bepudvásodnak, de a spájzer még nagyban gyártja és gyártani fogja a vuhani sz.rt... Na itt az a pont, amikor én is #gyógyszerlobbit emlegetek.
-
gergo5991
őstag
lábszáramban éreztem, hogy ahol szúr és megnyomtam a szúrás lejebb ugrott azonnal, mintba belülről karcolnának tűvel, bőrön keresztül olyen érzés volt mikor megnyomkodtam mint amikor szürcsölöd a kólát a szivópálcával és a levegő mellé akadozva jön a kóla..
na és ezt képzeld el az egész testedbenén 100% biztos vagyok benne ez mikro vérrög (volt)..
amugy találtam egy nagyon jó "élménybeszámolót"
[link] -
gergo5991
őstag
amit irtam is, hogy kolega gyerek hazahozta a streptococust, én meg elkaptam tőle, asszem kb 1 hónapja lehetett kb, azóta rózsahámlás-om van, neten azt irja akár 12 hétig is tarthat, hát eddig 1 nagyobb folt meg vagy 10 kisebb van a hasamon.. nem úgy néz ki mintha el akarna múlani..
5 covid után én ezt a streptococust legyőztem durván 5 nap alatt antibio nélkül (csak orrcseppet kaptam antibiotikumosat) anyámnak 1 hét antibiotikum kellett és még utána is "megfázott" hangja volt vagy 10 napig -
Ringman
félisten
“The bacteria usually cause a mild infection producing sore throats or scarlet fever that can be easily treated with antibiotics. In very rare circumstances, this bacteria can get into the bloodstream and cause serious illness called invasive group A strep (iGAS).
benne van a cikkben -
kpityu2
őstag
A nevemet mondta valaki?
A Twitteren már rég elmondta a dolgait. A lényeg, hogy az emberke az Ecohealtnél főnökösködött (a cég amelyik az amcsi pénzeket relézte vuhanba) és szép lassan nyilvánvalóvá vált neki, hogy Daszakék lehazudják a csillagokat az égről. Ezért ne vegyétek meg a könyvet.
-
kpityu2
őstag
Én még tavaly bespájzoltam neomagnolból gyümölcsfertőtlenítéshez, de nem igazán használom. Amúgy a kínaik fertőtlenítenek ezerrel embert, állatot, élelmiszert, fagyasztott árut, meg csak úgy a levegőt is, rengeteg videó van a Twitteren. Pár hónapja volt egy kisebb médiabalhé mert valami külföldi gyümölcs külsején mutatták ki a vírust.
-
Picit vitatkoznék. Addig oké, hogy jelenleg nem a covid veszély miatt kell átmenni az utca túloldalára, ha szembejön egy brokkoli. Ugyanakkor bizonyos betegségeket el lehet kapni fertőzött felületeken vagy élelmiszereken keresztül is, így az ilyen irányú vizsgálatokat nem érzem feleslegesnek. Mivel a covid folyamatosan változik, a vírus ilyen irányú képességei is változhatnak. Dokumentált esetet meg nehéz produkálni, mert ki kellene zárni a légúti fertőzést, ami nehéz.
-
Z.É.T.
őstag
Köszi a választ!
Nálunk a múltkori - nálam negatív teszttel végződött - körnek lett bőven utóhatása.
Az egyetlen antigén-pozitív húgom fia lett, ugye. Nála diszlexia maradt utána. Nálam elsősorban számokkal, de szintén, egyebek mellett. Feleségem és a 92 éves nagymama teljesen tünetmentes volt, kivéve a kiújuló ízületi fájdalmakat.
Aztán asszonynál ismét megérkeztek a nőgyógyászati gondok, egy kicsit súlyosabb is, mint korábban, jóindulatú méhizomzat daganattal megspékelve.
A nagymama pedig ismét demens tüneteket és nyelési rendellenességet produkál. (és nem nagyon javul, az infúziók hatására sem, már minden nap úgy vagyunk mellette, hogy lehet ez az utolsó napja is, de a januári covid kör után 3 hónap alatt még kijött belőle, szóval passz)Úgyhogy, én továbbra is tartom, amit már másfél - két éve mondok: nem magától a betegségtől tartok - ha menni kell, akkor menni menni kell - hanem az utóhatásától.
(legalább 12-14 enyhébb diszlexiás lett körülöttem a járvány kezdete óta) -
kpityu2
őstag
Fül-orr-gégész. Általában a belső fül gyulladása miatt elzáródik a fülkürt. Szoktak fülcseppet felírni. Esetleg forró fürdő. Meg lehet próbálni a nasivilt és társait, azok csökkentik a nyálkahártya duzzanatát. Csak rá lehet szokni, mert amikor elmúlik a hatása, megint fújni akar az ember. Nekem sose volt gondom korábban, de tavaly meg tavalyelőtt kétszer is volt belsőfül gyulladásom, most is forgolódnom kell éjszaka mert eldugul az orrom, fülem és csak akkor dugul ki ha az oldalamra fordulok és akkor egy idő után kidugul a felül lévő.(Amúgy az okosórám jelzett, hogy éjszaka légzési problémákat érzékelt.) Reflux is okoz ilyet. Meg a nem megfelelően tisztított bedugós fülesek.
-
Jogos, kétélű a dolog... De ami a f#szbúkon és egyéb felületeken ömlik, az tényleg a legalja már. Nyugatisztánban picivel jobb a "közmédiára bekötött" agylágyultak aránya, de IQ<x esetén itt is gond, ha bármilyen sz.rt öntenek a népre.
#66648: az NHS nem ér rá, számolják a busznyi pénzt, ami a brexittel rájuk szakadt...
-
-
kpityu2
őstag
A nonprofit gazdaság hívei. Egy cég két dolgot állít elő: az eladandó terméket/szolgáltatást illetve profitot. A spektrum egyik véglete az olyan cég amelyik csak terméket/szolgáltatást állít elő profit nélkül, a másik véglete pedig amelyik profitot állít elő termék/szolgáltatás nélkül. A neoliberálisok a spektrum profitorientált vége felé szeretnek lenni. De ez már nagyon off.
-
Ringman
félisten
amúgy igen, lásd még novavax lassú engedélyezése, ocugen nem tudta engedélyezni a covaxint az usában, mert sokkal több adatot kértek be tőle, mint a moderna/pfizer esetében, paxlovid azért bőven nem hibátlan, etc.
---
[link]
New study: Men infected with COVID have one third less sperm compared to uninfected men over 3 months later. Of 100 men infected and not hospitalized four had no viable sperm. Of 100 men not infected, none had this condition.
---
Second new study: Vaccines themselves have no detectable effect on sperm qualities -
-
-
Eleinte érthető, hogy nem hajtottak rá az amcsi oltóanyagokra: elég jó volt a sajátjuk - kivéve idősek(!), ráadásul ha megjelennek vevőként 2milliárd dózis mrns-re, akkor 404es hibát dob a piac.
viszont idén nyár folyamán már igazán elkezdhettek volna import vagy saját fejlesztésre ráhajtani. Fel nem tudom fogni, h miért nem kotyvasztottak pl egy elölt omikronos sino-t?? Faék 1xerű feladat, a semminél v a vuhanis sinónál hóttziher többet érne.
-
kpityu2
őstag
Én szerencsére nem bíztam, mert mire Nyunyókanéniék elkezdték tolni a kínai vakcinát addigra már a lableak "konteó" okán olvastam Ralph Baric 2018-as tanulmányát az attenuált vakcinák alacsony hatékonyságáról idős egerekben. Ezzel persze nem villogtam, mert nyunyókáék gumitörvényt hoztak a járványügyi védekezés "akadályozásáról", pedig akkor már fel lehetett kutatni az arab eredményeket (pontosabban eredménytelenséget) a kínai oltással. Amikor a házidoki jött a kínai oltással megmondtam, hogy csak EMA által jóváhagyott vakcina jöhet szóba. Az igazi okot nem mondhattam a nyunyókatörvény miatt. A doki azt mondta, hogy ha nem fogadjuk el akkor nem biztos, hogy lesz oltás. Két hét múlva lett Pfizer, hála a közös EU beszerzésnek és elosztásnak. Ismerőseim közül két idős ember hunyt el akiket kínaival oltottak. Hogy az idősotthonokban történteket ne is említsem... és akkor kitünteti a WHO a remek munkájáért...
-
"végigoltották": leginkább 2x sinoval, régen. 50% körül vannak a 3x sinosok, átesés-kombós minimális: kb ennyi az össznemzeti immunitás.
Anno rebesgettek vmi kínai mrns-t, ami elvileg tök jó 5let lett volna boosternek: nem lett belőle semmi. kb úgy állnak a coviddal szemben, mint a ruszkik Ukrajnában.
-
Annyi kieggel, hogy amíg a 30-90%-os mortalitású ebola simán kirabolta a hűtőt és éhen halt bizonyos vidékeken, addig egy <10% mortalitású covid-variánsnál ez az effekt elhanyaholható.
A társadalom meg totál elfásult, simán végignéz pl egy eü-t hanyattvágó delta járványt addig a pontig, amíg már késő. Érzésre, ha a kutatók kongatnák a vészharangot, hogy jön egy 5% mortalitású vakcina/immunrezisztens rém, akkor a politikusok nagyrésze legyintene a nép meg nekiállna kifogásokat gyártani, miért nem kell lockdown. A covid-tapasztalat keveset használ.
-
kpityu2
őstag
Az, hogy mely mutációk szaporodnak el korántsem random. Van egyfajta szelekciós nyomás. Ha túlságosan patogén egy variáns akkor nem tud elterjedni, mert elpusztul a fertőzött élőlény mielőtt továbbadhatná. Viszont a vuhani őstípus bár patogénebb volt, hosszabb lappangási idővel rendelkezett, ezért tudott erősen terjedni. Tehát vannak működő stratégiák amely mentén tud érvényesülni a vírus, a többi "random" gyorsan eltűnik.
-
Ringman
félisten
-
-
-
kpityu2
őstag
Nekem nincs gondom a virológiával úgy általában. Se a génmódosítással. Hiszek a tudományban. De úgy látom, hogy a kutatások során eljutottak egy olyan szakaszhoz, aminél meg kell állni és erősen átgondolni a dolgot. Lehet hekkelgetni, de akkor nem elég a tűzfalban letiltani a programot, hanem ki kell húzni a csatlakozót a falból. Mert elég egy pillanatnyi figyelmetlenség és a dolgok elszabadulnak. És ezek már olyan dolgok amelyek nem lokalizálhatóak. A globalizáció nem csak a temészetes zoonózis során átugrott fertőzések terjedését könnyíti meg.
-
kpityu2
őstag
A SARS2 egyáltalán nem volt ügyetlen. Valójában nagyon is erősen indított. A kérdés az, hogy honnan szerezte meg a képességet az erős induláshoz. A denevérvírus nem fertőzi könnyen az embert. De azért fertőzi. A denevérkolóniák környékén élők vérében kimutathatók a denevérvírusok elleni antitestek. De nem lesz belőle pandémia, mert nem terjed emberről emberre. Ahhoz további mutációk (vagy rekombináció) kellenek. Ennek viszont nyoma van. A vuhani emberekben viszont annyira nem volt ilyen antitest, hogy nullreferenciaként használták az ottani populációt a fertőzöttségi statisztikákhoz. És akkor közéjük pottyan egy olyan vírus amihez hasonló a környéken csak egy helyen volt. A laborban. Ott is csak azért mert odavitték ezervalahány kilométerről. Lehet hogy konteó. Nekem az a meggyőződésem, hogy O.J Simpson volt gyilkos. Még ha nincs is bizonyítékom. Mert nem hiszem, hogy épp akkor veszített el egy ugyanolyan bőrkesztyűt mint amilyet eldobott a tettes. Bocsesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Goggles N3 drón FPV szemüveg - ÚJ
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- SEIKO NEO SPORTS CHRONOGRAPH SSB303P1
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest