- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
Drizzt #57340 üzenetére
Azért nem voltál eddig ennyire naiv.
Eddig az összes új mutáció megjelenését az harangozta be, hogy a neumann labs lenyilatkozta, hogy már egy igen szignifikáns százalékban jelen van; ezután jött a bejelentés 1-2 nappal Cecíliáéktól:
Jajj, találtunk mi is egyet.
A transzparencia úgy tűnik elveszett, hiszen a neumann labs erről már nyilatkozott egyedüliként
A szennyvíz minta, mindig 2-3 héttel előre jelez, egy dolog viszont biztos, ha még most is emelkedés látható, akkor 2-3 hétig nem lesz itt semmilyen tetőpont.
-
fatal`
titán
válasz
Drizzt #57212 üzenetére
Bőven van tünetmentes fertőző (van akin eleve tünet nélkül megy át a fertőzés és a vuhani változattal is volt már tünetmentes szuperterjesztő is), nem is értem ez hogyan merül fel két év után.
Ennek ellenére, nem lehet megfogni a terjedést, legalábbis nálunk, mert köhögve, betegen is dolgozni járnak az emberek és iskolába/óvodába küldik a gyerekeiket.
Ráadásul két köhintéssel senki nem marad otthon. -
Kékes525
félisten
válasz
Drizzt #57085 üzenetére
"Ha nagyon fogyóban lennénk, akkor a média harsogna róla már szerintem. "
Hát én erre nem számítanék, mert hivatalos adatközlések nem a legjobbak nálunk. Az ellenzéki média pedig nem fér hozzá ilyen adatokhoz. A csoportomban sokan panaszkodtak erre, onnan gondolom. Biztos információim persze nekem sincs róla.
-
Kékes525
félisten
válasz
Drizzt #57066 üzenetére
"Ha ősszel lesz legkorábban omikron vakcina, de közben lesz erős járvány, akkor én lövetek negyediket(, ezúttal valószínűleg Pfizert, hogy minél változatosabban mutassam meg azt az antigént.)"
Hát, addigra erősen sanszos, hogy elfogy. Olyanokat olvasok, hogy már alig lehet Pfizerre vagy Modernára jelentkezni.
-
pjen
félisten
válasz
Drizzt #57051 üzenetére
Azért írtam amit írtam. Szerintem10 ből 8 ember még mindíg munkahelyhez kötött. Az iskolákról ne is beszéljek. Menjetek el egy suli elé, mikor vége a tanításnak. Meg a fiúk is puszival búcsúznak. Napi 20K (x5) fertőzött mellett szerintem senki nem tud értelmeset mondani.
-
-
válasz
Drizzt #57041 üzenetére
"Amiről nem tudok nyilatkozni, az az iskola, mert nem tudom ott követni mi folyik és mi nem."
az összes gyerek elkapja, méghozzá egy-két kör elég hozzá, egyik héten az osztály egyik fele hiányzik, másik héten a másik. hazaviszik, és otthon is minden egyes családtag elkapja (max. aki atom védett valamiért, azon nem jön ki semmi).
-
Dare2Live
félisten
válasz
Drizzt #56748 üzenetére
nekem fura, az ország 30% nincs beoltva és kb pont ennyi 30% elutasítja a gyógyszert.? Jellemzően amikor beüt a baj látni már szabad szemmel az "aszteroidát" azért a 30% is elgondolkodik. Persze van a menthetetlen aki meg nekiáll imádkozni, hogy biztos bűnözött és azért és tüntesse el isten az aszteroidát...
-
Soulfly842
addikt
válasz
Drizzt #56576 üzenetére
Értem, köszi... akkor lassan be kell fogadnom a tényt, minden tiltakozásom ellenére.
Valószínűleg páromnak még csak azért negatív, mert pár nap késésben van hozzám képest. Kíváncsi leszek a holnap reggeli gyorstesztjére.
Allergodil orrspray, Tantum verde torok spray, mebucain szopogató tabletta, rubophen, forróital, ami hatóanyagban nem üti a többit betárazva. 2000 mg C vitamin+D naponta
-
válasz
Drizzt #54820 üzenetére
UK-ban az esetszám most kb. kétszerese a delta hullám alattinak (jelentősen (felére, kb.) esett ugyan, de az esés most éppen megtorpanni látszik), a halálozás 2-2,5-szeres, a kórházban lévők száma majdnem háromszoros. (Miközben a felnőtt (12+) lakosság több mint 90%-a kapott legalább egy oltást, és a 64%-a már harmadikat is.) Szóval annyira nem enyhe, szerintem.
Más.
Egy új vizsgálat szerint a Szputnyik V jobban véd az omikron ellen, mint a Pfizer-vakcina
"A témában készült tanulmányt két okból is érdemes fenntartásokkal kezelni: igen kismintájú, ráadásul az az intézet is részt vett a vizsgálatban, amelyik az orosz készítményt legyártotta." -
Sir Pocok
őstag
válasz
Drizzt #54834 üzenetére
2022.01.21-22-23
Új fertőzöttek számának napi átlaga: 13309 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest +39 928)
Új tesztek számának napi átlaga: 44275.
Új halálos áldozatok számának napi átlaga: 41.
Kórházi ellátást igénylők száma: 2921.
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 176.
Az első dózissal oltottak száma: 6 342 496 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi +4437)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 080 592 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi +2365)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 554 502 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi +32 335) -
Kékes525
félisten
válasz
Drizzt #54622 üzenetére
Nálam szerencsére semmi mellékhatása nem volt. 40 fokos lázzal kerültem Deszkre, mert két hét alatt nem változott a betegségem, lázcsillapítók nem használtak. Más gyógyszert nem adtak, mert vírusos betegségnek nyilvánították, ami lehet, hogy igaz is volt, de utána felülfertőződhettem. Először infúzióba adták az aveloxot és mindennap 1 fokot csökkent a lázam. Pár nap alatt elfújta. Utána tablettában szedtem 1 hétig. Persze hetekig nagyon gyenge voltam utána is. Enni alig tudtam, mert a legkisebb íz is köhögési rohamot váltott ki. Kellett jó néhány hónap, hogy teljesen felgyógyuljak.
-
BlackV
őstag
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Drizzt #53049 üzenetére
Nálunk speckó helyzet van, többen is várjuk a 4. lövést, ha lehetséges. Anyum és n.fater a harmadikat valamikor az első napokon (július vége, augusztus első napjai?) kapták, közben indul egy sugárterápia a napokban faternak, miközben húgom ahányszor teheti, lepasszolja a három unoka egyikét, másikát és ő/ők nagyon belesz@rósak a védekezésbe, noha longoznak lassan egy éve.
Mindeközben feleségem 91 éves nagymamája át lett költöztetve hozzánk, mert szenteste medencetörése lett, ami miatt esélytelen a liftnélküli második emeletre feljutása, ott élése. (normál esetben minden nap le kell mennie a "dobozból", nem bírja a bezártságot, szóval esélyes, hogy többé nem megy vissza a lakásába)
Viszont a törése egyéb gondokat is indukált, bekerült kórházba, elvileg hétvégén, jövőhét elején engednék ki, viszont ma kiderült, hogy covidos van a belgyógyon az osztályán (szerintünk a szobájában, de ez csak erős gyanú, mert ággyal együtt kikerült a szobatársa) így sem látogatás, sem hazaengedés nem lesz még valameddig. Ha és amennyiben hazajön, akkor nálunk folytatódik az extra védekezés és így mi mind az öten azonnal felvesszük a 4. shotot, amint lehet.Mondom, speciális eset, de ez van, nekünk nem opció a várakozás az Omicron-vakcinára, vagy a korábbi elképzelés szerinti élő boosterre...
-
-
törölt tag
válasz
Drizzt #51601 üzenetére
Van nekem is olyen ismerősöm aki állítása szerint valamikor Márciusban 1 napra elvesztette a szaglását, azóta szentül hiszi, hogy átesett, és emiatt nem veszi fel az oltást. (Elhízott, magas vérnyomás)
Meggyőződése, hogy ez egy influenzva ami átmegy az emberen.
Amikor elmesélem neki, hogy nálam minden volt csak influenza tünetek nem, azt mondja, hogy ezeket csak bebeszéltem, mert megrémültem a médiában elhangzottaktól.A kollégáim mind meg vannak győződve, hogy kardiológiai tüneteim mind pszhiés eredetű volt...
-
Vesa
veterán
válasz
Drizzt #51601 üzenetére
"Valóban átment rajta, így azt gondolja bármi ellen védett."
Ilyen ember több is van a környezetemben. Átesett még a Brit verzión, azóta vasembernek képzeli magát, persze tudományosan teljesen képzetlen, a túlélését is isten kegyelmének tartja. Mindenkire rászól, hogy minek vesz fel maszkot ha oltva van, és rendesen ideges lesz, ha maszkot lát valakin a környezetében. Miközebn egyébként longos, 6 hónapja köhécsel, nem múlik neki.
-
-
syberia
veterán
-
válasz
Drizzt #51107 üzenetére
> Tehetnénk ellene valószínűleg többet is, de mérni sem nagyon tudjuk hol állunk az ideálistól.
Nincs 'idealis' az evolucioban, mert hogy fogalmazod meg, hogy mi az evolucio 'valodi' egysege? Az emberi faj? Egy gen? Egy csalad? Ezeknek csomoszor szembenalloak az erdekeik. Az emberiseg egyebkent is egy totalis outlier a kooperacios kepessegevel, megkozelitoleg sincs semmilyen faj a termeszetben, ahol az egyedek ennyire szofisztikalt modon lenne kepes egyuttmukodni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #51105 üzenetére
Mondok még egy másikat.
Miért nem támadjuk emiatt az élelmiszeripart? Ha jól végeznék a dolgukat, akkor lenne olyan káposzta, amiből elég egyszer enni és az életben soha többé nem kéne. De nincs ilyen, mert profitéhes gecik.Semmiképpen nem azért, mert az emberi szervezet ilyen dinamikus működésű. Pedig mennyi időnk felszabadulna, ha nem kéne enni. De inkább fej a zöldségpiac-maffia életünk végéig.
Persze, nyilván minden piacon megjelenik a kapzsiság, önzés, vetélytársakkal leszámolás, ez az emberi természetből fakad, nehéz ellene tenni. Tehetnénk ellene valószínűleg többet is, de mérni sem nagyon tudjuk hol állunk az ideálistól.
-
válasz
Drizzt #50855 üzenetére
Briteknél manapság kissé hektikus az adatszolgáltatás. A mai esetszám pl. nem tartalmazza a skót és északír számokat + ma vontak le korábbi napokban keletkezett negatív PCR teszteket.
Tegnapra lettek kórházi adatok (még mindig csak dec 27-ig) - azért azok is meglódultak: deltás időszakban napi ~800 körüli esetszám, és ~7000-es ágyfoglaltság, most ez 1900 feletti felvételre, és 12 ezer közeli ágyfoglaltságra ugrott (utóbbi még mindig csak harmada az egy évvel korábbi csúcsnak). [Adattorlódás itt is lehetséges?]
Más. USÁ-ban pedzegetik, hogy nem is kellene esetszámokat közölni, mert csak megijesztik a lakosságot. [Nem mintha nem férne rájuk némi ijedség...]
-
-
-
-
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Drizzt #49848 üzenetére
""Mondjuk oltottak nem nagyon haltak meg, semmilyen oltassal."
Hogy mondja? Persze, a 30K(, ami egyébként 38K+) halott többsége nem az oltottakból derül ki, de az nekem például adatok híján továbbra sem egyértelmű, hogy ebből mennyi az oltott. 2K-8K közé tenném."Ez még a matek alapján sem jön ki sehogysem.
Hány ember volt beoltva akkor amikor 32 000 elhunytnál jártunk?
1-2 millió? (nagyon maximum ennyi lehetett)
Jó ha minden ötödik ember be volt oltva idehaza.
Ha egyenlő arányban hunytak volna el oltottak és oltatlanok, még akkor is "érdekes" ez a 2-8K oltott-halott)A 2K és a 8K pedig nagyon messze van egymástól.
-
-
-
Rive
veterán
válasz
Drizzt #49451 üzenetére
Ehhez a tempóhoz csak valami magasabb R0 önmagában nem lenne elég a jelenlegi hazai átoltottság és átfertőzöttség mellett. Ehhez ~ az kell, hogy a korábbi védettségen úgy átgyalogoljon, mintha az ott se lenne
És ez teljesen összecseng a máshol megfigyeltekkel.
Szóval akkor lehet még drukkolni, hogy a vakcina/átesés legalább a tüneteket mérsékelje, mert ha nem, akkor jöhet megint az a fajta lezárás, mint anno 2020 elején
-
Ringman
félisten
-
válasz
Drizzt #49354 üzenetére
hamarosan aktuális lesz lesz a heti Dél-Afrikai heti halálozási adatok frissítése, sztem ez a legtisztább infó az országból.
#49355: alapnak nem rossz, de 4hónapra rá mindenképp kell az mRNS booster.
-
válasz
Drizzt #49309 üzenetére
UK-ban is van egy heti periodicitás az adatokban, pl. hétvégén általában kisebbek a számok, hét közben van egy felfutás. Emellett az adatgyűjtés ott sem gyors, ennek legékesebb példája, hogy a kórházba kerültek adatai még csak 17-nél tartanak. Fentiek miatt kétféle adatsort lehet látni: bekövetkezés dátuma szerint (hányadikán történt a haláleset például), illetve a lejelentés időpontja szerint. Amiket így újságban olvasni lehet, az a lejelentés időpontja szerinti, ezért van a vad hullámzás az adatokban. A hivatalos oldalon megvan mindkét adatsor. Illetve ott a grafikonon az utolsó oszlopok szürkék - az hivatott jelezni, hogy az arra a napra vonatkozó adatok még nem lezártak (azaz ezek visszamenőlegesen változhatnak.)
Ami a 90 ezres korlátot illeti, az a múlt heti felfutás fényében tényleg picit érthetetlen. Viszont: azért lettek korlátozások, valószínűleg az emberek hozzáállásában is lehetett változás (maszkviselési hajlandóság és társai), illetve most megint eléggé csúcsra van járatva az oltási kampány (ma ~900 ezer oltás), azaz a friss harmadik oltottak aránya dinamikusan nő (már 52% feletti teljes népességre vonatkoztatva.)
Ami még érdekes lesz, az az ONS felmérés, mert ott jobban képet lehet kapni a latenciáról is (lehet, hogy sok a tünetmentes fertőzött?). Sajnos az egy hét csúszásban van, azaz ennek a hétnek az adatait szilveszterkor fogjuk látni csak.
A sok (friss) harmadik oltás miatt lehet, hogy egyre kevésbé lehet (Mo szempontjából) modell országnak tekinteni a briteket.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Drizzt #49182 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 1985 (a hétvégi napi átlaghoz képest -1383)
Új halálos áldozatok száma: 132 (a hétvégi napi átlaghoz képest )
Új mintavételek száma: 7428 (a hétvégi napi átlaghoz képest -)
Kórházban kezelt betegek száma: 5527 (az előző napi adathoz képest -)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 501 (az előző napi adathoz képest -2)
Az első dózissal oltottak száma: 6 232 575 (az előző napi adathoz képest +6176)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 945 349 (az előző napi adathoz képest +8044)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 114 011 (az előző napi adathoz képest +9817) -
válasz
Drizzt #49011 üzenetére
Hibázni? Ebben? Na ne szórakozzunk már...
A Moderna alapból is "erősebb" mint a Pfizer adagja felnőtteknek, most ezt telibeverték gyerekeknek? Hogy lehet ilyen faxságot elkövetni?
Az 5-11 éves korosztályt külön oltják, azt sem vette észre senki, hogy LÓBETŰKKEL mi van írva az oltóanyagra, meg azt sem, hogy a "páciensnek" nincs bajsza? -
BlackV
őstag
válasz
Drizzt #48965 üzenetére
Azt, hogy az antitest mennyiseg ugyanolyan fontos, mint a delta ellen, nem lehet tudni.
+Vesa
Na ez egy kulcskérdés akkor mivel túlzottan optimistán szamoltam. Inkább >7M lesz januárban antitest nélkül. Ha tényleg enyhébben támadja a tüdőt, akkor 4-5 nap elég lehet, amíg feláll az adaptív.
-
Stanlee
őstag
válasz
Drizzt #48864 üzenetére
A mindenfele csokkentesi probalkozas kb. ugyanazon a szinten levo talalgatas es atgondolatlan megszoritas, mint ami mar lassan 2 eve megy. A beutazasi szigoritasnak nem latod a hatasat a fertozes szamokon. Ha jol emlekszem akkor dec 6-tol el, tehat ha beutazol UK-be, akkor negativ teszt kell egy nap karantennal, majd utana engednek csak ki a tarsadalomba. Semmi megtores nincs a statisztikaban, mert az a valtozat mar ott van es terjed a sima nepesseg kozott. Mar nem kintrol erkezik, hanem bentrol terjed eszeveszetten.
Ez a beutazasos intezkedes ugyanolyan buta, mint a nemeteknel, hogy a bevasarlokozpontban a cipoboltba nem mehet be az oltatlan, de a mellette levo elelmiszerboltba meg igen.
A nemeteknel a tomegkozlekedesen is 3G van, utobbi 1 hetben aktivan hasznaltam vonatot, metrot, buszt, hany alkalommal ellenoriztek szerinted? soha. Szoval ennyit is ernek az atgondolatlan szabalyozasok. Most jottem haza Mo-rol Nemetorszagba, alig engedtek fel a repulore, mert csak kitoltott Einreiseanmeldunggal lehet beutazni, gondolod a helyi Gesundheitsamt azota is keresett hogy karantenba kerultem, vagy mi a csocs van?
Mielott azt mondanatok, hogy mekkora antivaxer dumat nyomok, 2x oltva vagyok, booster-re be vagyok jelentkezve, munkahelyemen ha bemegyek mindig keszul gyorsteszt, FFP2 maszkban nyomulok mindenhol, de konyorgom, ne veszitsek mar el a politikusok a realitaserzekuket.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Drizzt #48544 üzenetére
Immáron több mint 3 hete, de még semmi változás. Megfázva nincs egyáltalán, nem is volt, csak a nagy fokú fáradékonyság (ami végre kezd a múlttá válni), mint tavaly is az elsőnél. Mondjuk az óvoda melegágya a fertőzéseknek, neki meg nem olyan erős az immunrendszere, amúgy elég sokan elkapták most nálunk a pedagógusok, de könnyen ki is jöttek belőle. Milgammát szed most, meg valami szaglás tréninget mondott neki a doktornő.
-
-
nobela
senior tag
válasz
Drizzt #48507 üzenetére
"Hiroldalakat nem kovetsz? Azoknak a hozzaszoloi nem az ismerosok javareszt. De barmilyen tok masrol szolo helyi csoportokban is ez megy allandoan."
Miért olvasnám el bármelyik híroldalnál a vadidegenek hozzászólásait ???Plusz információt nyilván nem adnak, akkor meg minek idegesítsem magam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged