-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #50138 üzenetére
"Szóval ha "elengednék" a járványkezelést"
Milyen járványkezelést látsz? Fel kell húzni a maszkot a boltban/buszon/melóhelyen? Omikron ellen?
Ennyi?A kórházak leállítása jelneleg egyértelműen sokkal több kárt okoz mint hasznot. 10-40%al esett az újonnan diagnosztizált xyz betegségben szenvedők száma. Jahát ha nincs szűrés nincs új beteg. Egy pl emlő ráknál szerinted mit jelent, hogy nem tudott elmenni mamográfiára?
Hogy ~nincs kardiologia és már csak szivinfarktussal viszi be a mentő? Elöző esetben még dolgozhatott volna a kolléga 25-30évet havi félmillió+ adót befizetve. Most leszázalékolják és 25-50évig nem befizet hanem neki fizetnek zizit.
Tömegével vannak ilyenek. Fejem verem a falba.
@#50141
pl. Nekem erősen az a tippem hogy sokkal jobban jártunk volna ha schengen szinten ezt úgy amblokk végigvertük volna. Emberéletben nem kérdés de sztem! gazdaságilag!!! is! -
Vesa
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49664 üzenetére
Tudom, hogy nem amiatt írtad, viszont számos készítmény létezik pont ezen az elven allergiára is, de ott nem ér semmit. Ebből nekem az következik, hogy Covid esetén is minimum kérdéses lehet.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49664 üzenetére
az allergodil keserű ízre egy fél pohár tej és jó vagy
-
Vesa
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49662 üzenetére
És ez működik? Mert ezek a filmbevonatot képező izék pl. allergia esetén sz*rt se értek az egész családomban, beleértve a tágabb rokonságot is...
-
lacafaca
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49109 üzenetére
egyben egy egész ampullával és ffi volt
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49113 üzenetére
8 éves lesz
-
azbest
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #49101 üzenetére
Ok, csak azért kérdeztem rá, mert egy relative kis településen is akad pár online és offline információcsere entitás. A szülőfaluban is van pár falu bolondja, aki az oltásokon szörnyülködik, miközben valsz nem is tudnak róla, hogy elvileg januártól nincs már orvosi ellátás sem a faluban (nem tudom a régi doki vállal-e valamit a magánpraxisa mellett, ha nem jelentkezik senki a háziorvosi praxisokért). De offline is van mindenféle pletyka, egymás halálhíréről is akár. Nagybátyámról is hónapokkal korábban már terjesztették, hogy meghalt, amikor még élt. Szóval óvatosan kell kezelni a híreket kicsiben is.
#49092Parci
btw, most bukott ki, hogy gődény ráiratta valami falusi alkeszre a cégét, amikor vizsgálat indult ellene. -
válasz
Fire/SOUL/CD #49101 üzenetére
egyébként tökre nem kétlem, hogy olykor középsúlyos mellékhatásai vannak ezeknek a szuriknak. vannak. abban mondjuk nem hiszek, hogy a user, aki így járt vele, az csak annyit rontott el, hogy beadatta, mert ha nem teszi, akkor minden happy. idővel benyeli a fertőzést, és a franc se tudja, hogy az mit eredményez. de ránézünk csollányra és azért el tudjuk képzelni...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49048 üzenetére
"Egy, abban a korcsoportban nem engedélyezett löttyel oltottak"
Attól, hogy az oltóanyagot nem megfelelő módon adták be, még nem lesz "lötty". (Emlékezetes az oltások kezdetéről, amikor egy teljes fiolányi (5 adag) Pfizer oltóanyagot adtak be egy nőnek.) Ez így szimpla hangulatkeltés, szerintem kerülni kellene.
-
azbest
félisten
válasz
a tisztázás végett, ezt saját szemeddel láttad vagy valami helyi facebook csoportban írta egy lakos?
-
válasz
+1, ez igencsak meredek műhiba, annak se örülnénk, ha az altatóorvos felnőtt adagot adna műtét előtt a gyereknek.
Bár attól függetlenül, hogy ez hiba volt, a keletkező adatokat mindenképp használni kell.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49042 üzenetére
nagyobb a szívizomgyula kockázata, ha teljes adagot kaptak, de szokás szerint előre temeted a gyerekeket, meg szörnyülködsz, hogy kísérleteznek rajtuk stb., miközben by default nem lesz semmi bajuk (pláne, ha az érintetteket külön kiértesítik, hogy mire kell figyelni, esetleg csinálnak egy ajándék szűrést stb.).
...és ahogy a harmadolt pfizer adagtól sem lett semmi baja még egyetlen gyereknek sem! (miközben 6 millió kölyökből azért lenne, akit kórházba lök ez a szar)
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49014 üzenetére
Szerintem harmadolt adagot kaptak csak. (Vagy csak még nem tudjuk? "Zunächst war auch unklar, ob die betroffenen Kinder sogar die volle Erwachsenen-Dosis erhalten hatten." (forrás))
A Modernának 12 év felett van ugyan engedélye, ugyanakkor a helyi hatóságok 30 év alattiaknak nem ajánlják a most átfutott cikkek szerint.
-
Vesa
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #46337 üzenetére
Nem tudom mi vót itt korábban, de anyukádnak mielőbbi gyógyulást!
-
Csatravi
senior tag
válasz
Mielőbbi gyógyulást anyukádnak!
-
válasz
basszus, remélem meggyógyul anyukád, drukkolok!
-
válasz
Szorítunk / imádkozunk anyukádért (nem kívánt törlendő). -
Coyot
őstag
válasz
Maxi respect
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Spongyát rá, respekt a bocsánatkérésért
-
Vesa
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #45683 üzenetére
Látom, nálad is politikai kérdés a járvány és nem szakmai.
-
nobela
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #45689 üzenetére
""az mrns vakcinák bizonyultak a leghatékonyabbnak" - NEM IGAZ. mert a SPUTNIK volt a vezető, nem is kicsivel "
Barátom mutasd már meg a hiteles, életkorra is lebontott nemzetközileg elfogadott tanulmányokat erre vonatkozólag!Mivel ilyen nagy arccal és határozottsággal állítod, biztos vagyok benne hogy rendelkezel ilyennel.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #45694 üzenetére
nagyon hinni akarsz
a "spray/nazális" vakcina tényleg jobb, de szó sincs game overről (hol születnek ezek a legendák??), annyiban jobb, hogy nyálkahártyás védelmet is csinál, ami csökkenti a megfertőződés/továbbadás esélyét. felső légúti vírusok ellen ez a hatékonyabb forma.
az meg alap, hogy épeszű ember megelőz (vakcina) és nem benyeli a szart, majd megpróbál utólag masszív gyógyszerrel tűzoltani (gyógyszer), de azért arra a gyógyszerre nagyon nagy szükség van!
-
Kékes525
félisten
válasz
+ fatal` + Parci
4. Lásd fatal`. Másrészt a vektorvakcinák ugyanazt csinálják, mint az mRNS vakcinák, a Spike fehérjét termeltetik a sejttel, csak egy plusz lépést közbeiktatva. Ez a plusz lépés a transzkripció (mRNS szintézis). Az mRNS vakcináknál a transzláció (fehérje szintézis) közvetlenül történik. Nincs transzkripció. Már ez is bizonyítja, hogy lehetetlen az, hogy jobb legyenek a vektor vakcinák az mRNS vakcináknál. Másrészt a technika, amivel előállítják sokkal jobb, sokkal könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb.
6. Részben egyetértek. Nincs róla elég adat, nem lehet még tudni, hogy mit tud, egy kivételével, nagyon gyorsan terjed, gyorsabban, mint a delta. Akár nagyon jól is elsülhet az omikron. Abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy enyhébb tüneteket fog okozni, mint ahogy az első néhány híradás mondja. De ez még nem bizonyított!
7. 32 mutáció a Spike-ban 20 mutáció egyéb helyeken. Boldogkői mondta, amire gondolsz, csak félreértették. Egy szót elfelejtettek idézni tőle. Ez a szó: RELATÍVE. Azaz kevésbé fog romlani a hatékonysága, mint a többi vakcináknak. Másképp fogalmazva csökkenni fog a különbség a többi vakcinákkal összehasonlítva a hatékonyságban, de a sorrend változatlan marad. Oka, ennek az, hogy hiába van 32 mutáció a Spike fehérjében, ez NEM olyan sok relatíve, mert a Spike fehérjében több száz olyan hely van (epitóp), ami ellen antitest képződik. Ezekből 32 mutálódott, de még azokról sem tudni, hogy azok ellen képződött antitesteket ez mennyire fogja érinteni hatékonyság szempontjából. Másrészt ezek a helyek ellen képződött antitestek nem egyforma neutralizációs hatással bírnak. Jövő héten kiderül a neutralizációs vizsgálatok által. Ezt a Pfizer és a Moderna is elvégzi.
Az a 20 mutáció azokat a fehérjéket érinti, amikben a Sinopharm hívők jobbnak tartották a Sinopharmot a többi vakcinától. Ezt azért ne felejtsük el. Másrészt kiemelem, amit fatal` is írt, hogy a Spike fehérje elleni antitestek a neutralizálók. A Sinopharm ezek ellen képződött antitestekből gyártat kevesebbet, mint a többi vakcinák.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #45698 üzenetére
általában nem tudunk semmit de pont a kaspersky eset elég jól ismert. Logokat nem takarított egyértelmű volt még maga Kaspersky se tagadta avval védekezett, hogy FSB a tudtuk nélkül csinálta. Ami lehet akár igaz is. Aztán mentek Svájcba nah ami Oroszban van az nem a tied, nem részletezem. [link]
az esetnek külön pikantériát ad az izraeli szál... én ezért se vetem el az a hülyeséget, hogy kaspersky nem tudott róla. Na de ez itt nagyon off... -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #45695 üzenetére
Még a magyar állam is száműzte a Kaspersky-t az állami szférából, mint potenciálisan veszélyes szoftvert
-
válasz
Fire/SOUL/CD #45694 üzenetére
Ja, amúgy is Kasperky-t használók vírusirtóként évtizedek óta... SO bízom a ruszkikban...
Az legalább ez ellen is véd: A hackerek már az análdugókban vannak Hákúnámátátá, milyen gyönyörű szó... -
válasz
a sputnikot is normálni kéne azzal, hogy milyen korosztálynak adták és mikor. mert ha fiatalabbaknak és májusban, szemben februári-márciusi sok pfizerrel, amit idősnek, akkor nem lehet őket normálás nélkül érdemben összehasonlítani. nem is sikerült még a magyar kormánynak soha.
félre ne érts, én örülök, ha a sputnik hatékony, mert azt kaptam
-
fatal`
titán
válasz
4. "az mrns vakcinák bizonyultak a leghatékonyabbnak" - NEM IGAZ. mert a SPUTNIK volt a vezető, nem is kicsivel (Alfaról beszélünk, ezt linkeltem)
Ez nem igaz, csak fiatalabbaknak adták. Nincs róla adat, mert a fejlett országokban nem nagyon oltanak/oltottak Sputnikkal.6. OMIKRON - Média fújta fel, a MÉDIA nevezte el "szupervírúsnak, meg szupervariánsnak" meg nem udom mi a tosznak...) Most meg olybá' tűnik, hogy kb. semmi)
Ez sem, nézd meg a dél-afrikai grafikonokat.7. az első Dél-Afrikai infók szerint 32 mutáció volt/van az Omikron esetén a Deltához képest. (nem Én mondtam).
Ez sem, már az elejétől mondták, hogy a spikeon van ennyi mutáció, az eredetihez képest.A tüskén kívül nincs nagyon olyan fehérje, amire neutralizáló antitestet gyártasz, vagy legalábbis hatékonyat. Ha ez így lenne, akkor a sino lenne a leghatékonyabb vakcina, de nem, a leggyengébb.
-
Kékes525
félisten
válasz
"ebből 32 valóban a tüskét érinti... "
A tüske az egy hatalmas fehérje. Több száz epitópja van, amelyek ellen antitestek képződnek. Ebből 32 mutálódott, ezekről nem tudni még, hogy az ellenük képződött antitestek semlegesíteni tudják e. Azonban még marad több száz, amelyek továbbra is jók. Úgyhogy az a változás, azért nem olyan hatalmas. Legfeljebb az eddigi variánsokhoz képest, de abszolút értelemben nem. Aztán a tüskén vannak olyan epitópok is, amik rendkívül konzervatívok. Ezek megfognak maradni valószínűleg a következő mutációkban is.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #45677 üzenetére
Ezt úgy pont sikerült a #45675 alá🤣🤣🤣
-
válasz
az a bohózat, amit a magyar kormány előad a vakcinahatékonyság témájában, tényleg semmit sem ér. meg sem nézem, hogy legalább korosztályra és a beadás óta eltelt időre normálták-e az adatokat, de sokat elárul róluk, hogy egyáltalán nem elrugaszkodott feltételezés, hogy nem.
szakmailag nincs igazán vita róla, hogy:
- mindegyik nálunk használt oltás hatásos
- a sino a leggyengébb közülük
- az mrns vakcinák bizonyultak a leghatékonyabbnakés még pumba barátunk is mrns-t kért rá......
ami meg az omicront illeti, meg kellene várni legalább a laborvizsgálatokat, meg majd tapasztalatokat, mielőtt megpróbáljuk ex-has megfejteni. egyébként meg mit jelentene? fenyegetőnek tűnik.
a kérdésed nem értem, 50 mutációból 32 van a tüskefehérjén, a többi a vírus többi részén. (ergo a sino sem feltétlenül fog jól működni még az elmélet szerint sem, mert a "sino-specifikus" részek is mutálódtak)
ja, és itt vannak a mai adatok intenzíves részről (anyám is megerősíti, hogy kb. ez van náluk), vakcinatípusokra bontva is. nézd meg a sinót. de a sputnik is csak addig tűnik jónak, amíg nem veted össze azzal, hogy pfizert mennyien kaptak (és főleg idősek, betegek) stb.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Valahol valami félrement.
A Sinopharm a maga helyén tök jó. Ott, ahol nincs jobb.
Ahol nincs más.
Aki szerint a jobbak között a legjobb, az az idióta.Omicron?
Nagyon minimális az esélye, hogy ellene a jobbak között lesz, nem valószínű, de ha igen és az bizonyított lesz, majd akkor lehet mondani, hogy de.
Addig csak az idióta politikus és az idióta fogalmatlan mondja.
Pont. -
Kékes525
félisten
válasz
Nem. Azok nem neutralizáló antitestek (N,M,E elleni IgG). Ráadásul N a lipid burkon belüli. Azaz csak a sejtes immunválaszban vehetne részt, de az a Sinopharmnál nincs.
-
válasz
figyelj, neked ez valami frusztrációd, engedd el. az mrns a király. én tökre értem, hogy téged valamiért idegesít, hogy "sztárolják", de ez a vakcina hatékonyságát nem befolyásoló "tényező".
ez a magyar "kutatás" nem valami sokat ér, viszont millárdos nagyságrendben lettek beadva vakcinák világszerte, már rég nincs mit megfejteni ezen, pontosan tudható.
és mellesleg a sinót a saját gyártója sem tartotta jobban 79%-nál, ő maga is mrns alapú boostert fejleszt. szóval, izé...
ja, és ez az omicron kapcsáni sinós újrafellángolás a biológusnál csak erős szemforgatást idéz elő. de semmi gond, kérjél sinót magadnak, van még bőven.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
(az IDIÓTA miatt nem csodálkoznék, ha nem udvariaskodnának néhányan, hanem szétkapnának, mintha te lennél az 50 kilós szemüveges görnyedt a profi kemposok között
)
-
Kékes525
félisten
válasz
Ez most szarkazmus?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #39129 üzenetére
Az a baj, hogy a delta a gyerekeket is megviseli, sőt. UK-ben többtízezres a több mint 3 hónapja longcoviddal élő gyerekek száma. Extrém eset, 12éves kislány szívátültetésével végződött covid történetet sajnos Magyarországról is ismerünk.
Őszintén a v1.0 oltásokat én is megkésettnek tartom már - bár a mutánstérkép alapján kell a koktélba.
-
válasz
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Mindegy ez egy nagyon messzire vezető elvi vita.
Akkor lenne, igazad ha az oltások 100-os védelmet nyújtanának a haláltól és a maradandó károsodásoktól, de ezt egyelőre egyik se tudja, szóval azzal tudunk segíteni, ha populáció minél nagyobb hányada immunizálásra kerül, ezzel csökkentve a rossz immunrendszerű emberek megbetegedésének az esélyét.
Laca se érti meg, hogy nem szabad ennyire individualistának lenni. Megoldja a szervezetem, erős vagyok stb stb. Igen csak ameddig beteg vagy másokat is bajba sodorhatsz.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #39125 üzenetére
Két Moderna, pénteken jön rá a Pfizer 3. - nak. A gyerekeknek nyilván két-két Pfizer. Nem kóstolgattalak, csak megalapozatlanul igen durván fogalmaztál. Kell oltani a 11 év alattiakat, nekem viszont van róla tudományos infóm is, az imént felvázoltam honnan.
-
AMD Power
titán
válasz
Ezt majd a szüleik eldöntik.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Nem érted.
A gyereket azért kell oltani, mert fertőzési gócok a gyerek közösségek. Én személy szerint nagy részt csak olyanokat ismerek, akik a saját gyereküktől kapták el a betegséget.
Ez szolidaritási kérdés.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #39095 üzenetére
Csak hogy tisztában legyél azzal, amit már leírtam nem egyszer, sőt kitettem a linkeket is anno: Két rokonom többek között ezekkel foglalkozik: immunológia, mikrobiológia, rákkutatás, mégpedig igen magas szinten, azaz nem kell semmiféle külföldi megmondó. Nem véletlen hagytam ott a laza topikot amikor megtudtam, hogy komolyabb is van. Neked viszont ott lenne a helyed, laca tárt karokkal fogadna. Egyébként meg azt gondolod, te nem kaptál gyerekkorodban egy csomó kötelező oltást? Akkor te is telibe lettél verve sok XARRAL, amelyek megvédtek a fertőzésektől, nem gondolod?
-
válasz
Ezzel a hangnemmel és stílussal vonulj át kérlek laca mellé a laza topicba
-
válasz
azt fogja mondani anyám, amit én is: ne elsőként álljunk be a sorba, de ha pozitívak a tapasztalatok, akkor mehet. apám nem fog állást foglalni az orvos anyám mellett, nyilván.
-
Qtya123
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #39074 üzenetére
Ezzel gyere át a laza topikba.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Fejezd be a hangulatkeltést.
-
válasz
izé, nem a "tudományos nézet" megosztott, hanem a tudományoskodó fórumerek, maximum. a szakemberek szerint a gyerekeknél is megáll, hogy jóval kisebb a kockázata az oltásnak, mint a vírusnak, ráadásul soha, senki nem vizsgálta még (mert nem is igazán lehet), hogy ahol az oltás gondot okozott, ott mit csinált volna a vírus. a szuri is csak sok-sok tüskefehérje...
de van, ahol már oltják az 5+ éveseket, úgy sem mi leszünk az elsők, figyelni kell a tapasztalatokra.
-
válasz
A covid lehetséges hatásairól viszont elég egyértelmű a tudományos nézet. Márpedig azt feltételezni, hogy az én gyerekem nem fogja elkapni, mindössze önámítás.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Ezzel a szöveggel talán leállhatnál, rendben? Éppen leállatoztál a hatalmas tudásoddal, de ne zavarjon. Írom mindezt tisztelettel....
Ha azt nézem max. annyiban "toltam ki velük", hogy oltottként csak nekik kellett menni iskolába 10 napig, mivel két osztálytársuk covidos lett, és a nem oltottaknak otthon kellett maradniuk. Az egyikért ott fohászkodtak a "nem állat" oltatlan szülők a kórházban........... -
válasz
Amennyi agyhalott ember/szülő van, lassan már nem csodálkozom semmin. Bár tudnak meglepetést okozni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #39070 üzenetére
miért, te hogy képzeled? én úgy, ahogy a szakemberek (nem a magyar megmondók) javasolják. egyelőre, ezekkel a v1.0 oltásokkal úgy fest, hogy félévente szuri lesz. jön majd durvább mutáció, meg jobb szuri, meglátjuk, hogy azok mit adnak ki.
-
Freddy76
addikt
válasz
"Állítólag értelmiségi, aki legalább a 2-t megkapta... Na Én meg pontosan tudom, hogy nem..."
Ez mit jelent? -
kolopele
nagyúr
válasz
Fél évente oltás nagy valószínűséggel, ellenben ha mindenki beoltatná magát, a gyerekeiket is, talán elég lenne évi egy mint az influenza esetén. Maszkot viszont zárt térben nem engedném levenni egyáltalán.
-
AMD Power
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #38835 üzenetére
Az nálam is "jól" van írva. Fura ahogy beírták. Bár sok jelentősége nem hiszem ,hogy lenne.
-
AMD Power
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #38717 üzenetére
Olvastam...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #38676 üzenetére
Módosítok: "Na ki került karanténba mert beteg lett?"
(az oltottak 60%-a covidos is volt már úgy hogy nagy meglepetés nem érne)
-
Vesa
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #38031 üzenetére
"Ez megint valami "mRNS a király, minden más xar" kategóriájú HIPE/Terendi hülyeség, vagy mi?"
Csak kb. 4-5 hsz.t kellett volna visszaolvasni, mert pont erről volt szó.
És nem, ez nem "megint valami mRNS a király, minden más xar" kategória, hanem a tudományos tényállás, amit tudományos módszerekkel mértek meg! -
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #38053 üzenetére
Nem. Az AZ-ban tök más vektor van (csimpánz adeno). A Sputnik egyik adagja és a JJ valóban ugyanaz.
"Bevett orvosi álláspont, hogy ne olyat adass be magadnak booster-ként, amit előtte kaptál..."
Igen tájékozott orvos lehet, aki általánosságban ilyet mond. -
válasz
Fire/SOUL/CD #38077 üzenetére
nekem is úgy jött a telefon a sputnikra és én sem gondolkodtam, kértem. akkor szerintem jól is döntöttünk. most is jó döntés, hogy felveszel egy harmadikat és az mrns.
(ők pedig sajnos rosszul döntenek, a tavaszi sputnikok eléggé lejárósnak tűnnek most a legfrissebb hírek alapján, én kifejezetten nyugtalan lennék most már vele -- elismerem, hogy nem erre számítottam eredetileg
)
-
válasz
Fire/SOUL/CD #38066 üzenetére
teljesen jó a pfizer a sputnikra, nagyon jó, de ha teheted, kérj modernát
-
válasz
Fire/SOUL/CD #38057 üzenetére
nem ennyire 1 bitesen. okkal feltételezhető, hogy a heterológ oltás erősíti a védelmet. most már mérések is vannak. arról is vannak mérések, szállingózó infók, hogy csodák nincsenek - blackv, fordulj el egy pillanatra! - a kínai, a lada és az opel astra a lexarabb önmagában. a sinóval valóban csodát tett az mrns, a linkelt táblázat szerint a vektorosokkal is. azt is tudjuk, hogy a 3x mrns is nagyon ütős védelmet ad.
amit nem tudunk, hogy meddig. azt majd eztán fogjuk megtudni.
ezekből én némi töprengés után arra jutottam, hogy booster = moderna, utána pfizer.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #38057 üzenetére
"Nem Én mondom, az az elfogadott álláspont, hogy ne olyan típusú 3. booster-t kérj, mint amit előtte kaptál, nem? Hát de."
Ez legfeljebb a kormány álláspontja, ami jellemzően nem igazán egyenlő a szakemberek véleményével.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #38053 üzenetére
(AZ is vektor, szóval Szputnyikra nem javasolják (főleg, hogy az Szputnyik 2 adenót tartalmaz, az egyik pont az, ami az AZ-ben és a JJ-ben is van, szóval ez tényleg értelmtlen lenne))
Nem az AZ-ben csimpánz adeno vírus van a másik kettő emberi. -
törölt tag
válasz
Azt nem tudom honnan vetted. Én nem a hungarikum rendszerből indulok ki. Izrael 3 Pfizer, USA is mRNA nagyon döntő többségében, nem a Janssent tolják a két Pfizeres embereknek. Szóval amikor odamegyek 2 Pfizeresként, azt mondom mRNA harmadiknak is. (nekem mindegy Pfizer vagy Moderna, bár utóbbiban kicsit több a kakaó van rá tanulmány 2 Pfizer + 1 Moderna "erősebb" 3 Pfizernél, de ezt alapból Mo-on nem adják, így nekem tökéletes a 3 Pfizer is erős természetesen)
Az mRNA technológiai előnye adható többször. A te esetedben azért az adenovírusos vakcinák koktéljánál előfordulhat a szervezet már nem fogadja el a harmadikat és nem lesz hatékony. Lásd az esetet, aki szakmai ajánlás ellenére a két Szputnyikra Janssent kért (gondolom EU igazolvány miatt) és most covidos, valószínűleg nem működött. -
válasz
Fire/SOUL/CD #38038 üzenetére
picit átnézhetnéd azért a linkelt cikket. mindegyik oltás jó, minden booster emeli a szintet, de vannak jobbak és rosszabbak. aki 3-iknak nem mrns-t kér, az például rosszul dönt (az első kettőn meg ugye már úgy sem tudunk választani), szóval joggal "hülyéznének le". ez nem hitvita, könyörgöm, ott vannak a számok. de nekem 8.
-
fatal`
titán
válasz
Miért kérne, mikor az mRNS hatékonyabb? Sputnikra AZ is mehet, csak kevésbé jó. Sputnikra JJ nem jó, ugyanaz a vektor. mRNS-nél nincs ilyen.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #38038 üzenetére
Jó, de a sorrend is számít nagyonis! mRNS-re sinót tudtommal még senki sem mérte ki. Én is nagyon kíváncsi vagyok egyébként.
-
válasz
"miközben egyértelmű, hogy nem azt kellene kérni?"
Ez hülyeség, a 3x mRNS leköröz kb minden egyebet, de neked se fogom az ominózus cikket előkeresni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37347 üzenetére
Ezt ki állította? Persze, hogy ez nem igaz ebben a formában. Szerintem kár ezen pörögni. Ha az oltás működik, akkor működik, nincs ezen mit ragozni.
-
Vesa
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37345 üzenetére
De mit tartasz féligazságnak? Covid esetén az államilag elrendelt kötelező oltásnak nincs sok esélye, mivel át van politizálva az egész, és sajnos az emberek többsége sem szakmai alapon tájékozódik, hanem politikai/ideológiai alapon. Innentől döglött az egész, mert ez egy szakmai kérdés és semmi köze ahhoz, hogy valaki amúgy melyik oldal meséjét eszi meg.
"Indiai példán" nem tudom mit értesz, Indiában igen durván tarolt a járvány, sőt, a most már világszerte pusztító Delta variáns is onnan érkezett, ott "fejlődött ki". Ráadásul Indiában igen meredek baromságokat szórtak még kormányzati szinten is, többek között, hogy az ima és a jóga megvéd a vírustól. Középkori ostoba szint kb.
-
Vesa
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37296 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, vagy valamit nem jól értemezel. A kötelező oltás célja mindig is az voilt, amit az első bekezdésben írtál és amit el is fogadsz ezek szerint. Ha van olyan igazolt hatású vakcina, mely képes fogni a terjedést, masszívan véd a súlyos lefolyás ellen és képes a járványból fakadó terheket csökkenteni, akkor mindenkinek érdeke, hogy a lakosság oltott legyen. Én is erről beszéltem, a jelenlegi kötelező oltásoknak is ez a célja! Ugyanakkor, ez cél csak akkor érhető el, ha az emberek nem kerülik meg a kötelező oltás felvételét és nem tagadják meg azt butaságból. Ha mégis megteszik, akkor igaz lesz amit írtam és felelősek lesznek a járvány kialakulásáért, mivel az említett cél -az oltással kialakított nyájimmunitás-, csak a népesség X%-ának beoltása után érhető el. Tehát minden különutas antivaxer veszélyezteti az egész társadalmat azzal, ha nem oltat! Nem írom le harmadszorra is a Romániai kanyaró járvány példáját, mert már kétszer megtettem és kiválóan szemlélteti a problémát. Amióta terjed a hülyeség a neten és már elég sokan utasították el az oltás felvételét, több évtizedes kanyarómentes időszak után ismét komoly járványok voltak lokálisan az országban, számos halálos áldozattal, akik mai napig élnének ha nincsenek az oltástagadó antivaxer idióták. Ráadásul a halottak között rengeteg gyerek is volt.
-
válasz
de miért forgatod ki a dolgot? nem csak az oltatlanok terjeszthetik a vírust, a delta óta úgy fest, hogy oltottak is, bőven. ettől függetlenül igaz, hogy az oltottak átlagosan:
- kevésbé terjesztik
- kevésbé kötik le az egészségügy erőforrásait
- kevésbé gyártják az új mutációkat, ami miatt újabb és újabb költséges évek jönnek
ha belegondolsz, már ez a kör is azért ilyen para, mert sok volt az oltatlan, terjedt a xar, csinált egy oltáskerülőbb mutációt. ezt lehet még csinálni pár évig, nyugi akkor lenne, ha már nem terjedne úgy, mert akkor mutálódni sem tudna úgy, és az oltások a maximumot hoznákszóval innentől az van, hogy az oltatlan barmája miatt végül tényleg nem lesznek túl jók az oltások, ő meg kiáll a térre a négy iq-jával és teleharsogja, hogy lám-lám, ő megmondta, szart sem érnek az oltások
, és nem is érti, hogy ezt hogy nem látják azok az okoskodó tudománypártiak, amikor ordítóan nagy igazság
-
válasz
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37244 üzenetére
Nem hinném, hogy arról lenne szó, hogy az oltottak "legyengített" vírusokat terjesztenének. (Legalábbis én sehol sem olvastam ilyet.) Ehelyett arról van szó, hogy oltottak között nehezebben terjed a vírus, mert
(a) kisebb eséllyel kapják el a vírust = nagyobb dózis kell hozzá,
(b) gyorsabb a gyógyulás, azaz kevesebb ideig terjesztik a vírust.Tehát az oltatlanokkal az a baj, hogy körükben akadálytalanul terjed a vírus, ezért a járvány terjed gyorsabban és szélesebb körben. És az mindenkinek rossz. Azaz az oltások nem az egyént hivatottak védeni, hanem a közösséget. Viszont a közösséget csak akkor tudják védeni, ha elegendően sokan vannak beoltva. (Hogy milyen arányban kell az oltás, az a vírus fertőzőképességétől függ. Wuhani változatnál elég lett volna 70%, Deltánál a 100% is kevés (önmagában, de esélyt adhat az egyéb védekezési formáknak).)
-
Vesa
veterán
válasz
Itt nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha a kötelező oltás segítségével eliminálható a járvány egy adott közösségben/országban, akkor az azt megkerülők/elutasítók az egész csoport egészségét és életét veszélyeztetik. Nem egyesével kell vizsgálni, hogy kitől kaptuk el, hanem össz-társadalmi szinten. Erről szól az oltások, és főleg a kötelező opltások történelme. Ezért hoztam példának a Román kanyaró járványokat az utóbbi évekből. Ahol betartják a kötelző kanyaró elleni oltás felvételét és így ki tud alakulni a társadalmi szintű védettség, ott nincs jelen kanyaró, nem létezik a probléma sem.
-
válasz
Amennyiben az "oltatlan" tábor kimerülne a minimum oltási kor alatti gyerekekben és az eü okok miatt nem olthatókban, tanyára visszavonult Robinsonokban, teljesen meg is érteném ezt a felelősségvállalás-dolgot.
Egyébként, a delta kb nulla suli, tömegközlekedés, stb + tűzparanccsal foganatosított real lockdownnal lassítható talán.
Innentől kezdve max jóindulattal SEM tudok "vigyázi" oltatlan "barátainkra". -
lafaty80
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #35966 üzenetére
Érdekelne, veled mi helyzet azóta?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #35956 üzenetére
oltva vagy, jót cselekedtél, gondolom/remélem szájfertőtlenítővel öblögettél, esetleg allergodilt nyomathatsz napi 2x már most, meg sós vizes orrmosás, torokfertőtlenítés. hadd hulljanak a kis g.cik addig is, amíg bekapcsol az immunrendszered!
és:
-
lafaty80
addikt
válasz
Nagyon kemény sztori, nehéz még beleképzelni is magam. De nagy respect neked
Reménykedjünk, hogy megúsztad... -
válasz
Mikor volt a 2.dózis? Remélhetőleg ezt a kört még +úszod
-
kolopele
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #35876 üzenetére
Senkinek nem volt kötelező tömegrendezvényekre menni, maszkot letenni, én sem tettem a családdal, még akkor sem, ha be vagyunk oltva mindannyian. Talán az embereknek olykor a józan eszükre kellene hallgatniuk (van olyan?), és nem másokban keresni állandóan a hibát (én is Fideszes vagyok amúgy, habár nem olyan meggyőződéssel mint pár éve még)
-
válasz
Fire/SOUL/CD #35864 üzenetére
Öőő, nem kéne neki bent pusztítani az oxigénpalackokat egy oxigénmaszk társaságában? VérO2 mérő akármitek (telefon, okosóra, mittudomén) van esetleg? Biztos, hogy ez a sz.r, nem valami egyéb? (tesztet csináltak/csináltatok?)
-
válasz
Hazaengedték?
-
UberMutant
őstag
válasz
ha túléli beoltatja magát ezután?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #35844 üzenetére
Jók vagyunk, köszönöm mindenkinek.
Már itthon vagyunk...(Lefolyt egy köcsög infúzió, meg szedni kell, ezt a favipravirt (vagy mi a tosz) de a kaposi doki is mondta, hogy ha nem visszük be, akkor game over...
(Kaposfüred (elkerülő) újra kellet éleszteni...)
Előéletemben az újraélesztés nem különleges számomra, de hogy ilyen "nátha" miatt, az durva volt...(Ha nem engem találnak meg kocsi miatt, akkor ez a kis hölgy már nem élne...)
-
bigdady
nagyúr
válasz
Tavaly februárban a gyerek elkapott valamit azt se tudtuk mi az a covid majd megfulladt a köhögéstől. Kórház azonnal, szerencsére hideg volt kint és a hideg levegő segített levegőt kapni neki amíg beértünk ahol jött a szteroid
-
syberia
veterán
válasz
(#35845): +1 mentő gyorsan, ilyenkor szteroid életmentő lehet
-
fatal`
titán
válasz
Mentő, azonnal.
-
Vesa
veterán
válasz
MENTŐ!!! Vagy SBO de azonnal!
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Mentő!!!
Ez a már a gyulladásos szakasz.
Kitartás egy kalappal!
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Mentő azonnal!
Jobbulást, kitartást!
-
viharhozo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #35538 üzenetére
A ketteshez: elvileg az oltopont elott vhol regisztralnak, itt kapsz a papirodra egy pecsetet, h benne vagy a rendszerben. Amig ez a papirod megvan, az oltoponton kerdes nelkul beoltanak. Fentebb volt pelda, h gyakorlatilag papir nelkul is beoltanak, de azt azert ki kell dumalni.
-
polonic
félisten
válasz
Ez oltópontja válogatja. Én választhattam, minden volt. És ajánlani is pfizert ajánlották kettő pfizer után. Pont tegnap írtam róla.
-
mpo
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35543 üzenetére
A 3.-nál nincs vakcinaválasztás sehol (a weboldalon)..
-
bigdady
nagyúr
válasz
Kecskeméten lehet vakcinát is választani. Mondjuk csak pfizer van éppen. Oltópont függő
-
Csatravi
senior tag
válasz
"A 3. oltással kapcsolatban lenne kérdésem (időpontfoglalásnál (EESZT) ugyebár nem lehet vakcinát választani)"
Ez így nem teljesen igaz. Lehet választani csak sajnos nem minden oltóponton. Másik oltópontot kell keresni a közelben ahol lehet választani. -
válasz
1. igen (de nem választhatsz szabadon feltétlenül, hanem követik a protokollt és azt ajánlják fel, ami előírt -- sote kórházakban biztosan)
2. töröltetni kell a foglalásod még ott helyben és regisztrálhatsz új időpontra. érdemes amúgy nagyobb oltópontokra menni, mert több vakcina van és jellemzően van mindenből
3. kérheted, de ha a protokolltól el akarsz térni, inkább hívd fel őket előre, hogy fognak-e adni olyat
-
Krinyo
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13644 üzenetére
"TÉNY: EÜ dolgozok max. szeptember kapják a 3. shot-t Pfizer-ből"
Ez a tény hol olvasható? Linket please. Ja, olyan nincs? Akkor mitől lenne tény? Marhaság.
-
Vesa
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #13644 üzenetére
Hatékonyság = Népszerűség
Az elérhető adatok alapján elég hatékony a spájzer. Mellékhatásai, vagy oltási reakciói ugyanúgy vannak, ezt szerintem senki nem vitatja. Hosszabb távon meg úgysem tudjuk, mi, mennyit fog érni. A mérhető adatokból most ez az állás, lehet, hogy ez később még változni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest