- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- 69, 100, 200, 5000, 6000
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van már valakinek információja, hogy az időnként érkező kis kamatokkal mit kell kezdeni a az adóbevallásban?
Ne írjátok, hogy kis összeg és nem kell bevallani, mert nincs ilyen jogszabály! Mindent be kellene vallani és ha a bevallás vége 1000Ft alatt van nem kell befizetni. Nem egyenként számít.
Azt is tudom, hogy Belgiumban már levontak belőle, de ez sem érinti a bevallást csak a befizetendő összeget.
A kérdés ez az összeg vagyis hogyan kell kiszámolni? Hová kell beírni? Ez kamatnak számít? -
C64
őstag
Be van kapcsolva. Azt írja az automata, hogy nem engedélyezett tranzakció. Unicredit meg egyből visszadobja, hogy ez a kártya nem használható. Pedig érvényes a kártya. App is azt írja, hogy ez a tranzakció nem hajtható végre. Először azt gondoltam biztos letiltották a bankok a konkurenciát.
-
emcee825
csendes tag
válasz
-szabi- #8294 üzenetére
Ingyenes most is, legalábbis hét elején még az volt nekem.
Azt kell kiválasztani a pénzküldés módjánál, hogy pénz küldése egyenlegről és akkor ingyenes. Ha a gyors pénzküldés van kiválasztva (az talán az alapértelmezett), akkor azt bankkártyás feltöltést jelent, ami WISE esetén mindig is pénzbe került.
-
-szabi-
addikt
Hi
Nem vagyok benne biztos de úgy emlékszem legutóbb még ingyen utaltam wise-ről eurót euróra.
Most 15€ után lefogott 0,44€-t.
Rosszul emlékszem és sosem volt ingyen vagy mostanában megszűnt az ingyenesség? -
C64
őstag
Sziasztok. Mely bank engedi kp-t levenni atm-ből, mert otp, Raiffeisen és unicredit nem engedi.
-
Drughi
addikt
Még egy kérdés, mert ilyen sem volt még, mióta használom.
Nem saját számláról, hanem egy magyarországi, de idegen számláról fognak nekem utalni.
Milyen adatok kellenek, hogy meg is érkezzen a pénz és ez mennyi időt vesz igénybe? -
Drughi
addikt
Üdv,
A wise android appal van sorozatosan gondom, immár második telefonnal is csinálja, hogy nem kapom meg a push értesítést az online vásárlás engedélyezésére.
Eddig két különböző androidos telefonnal is csinálta, de mindkét esetben vegigzongoraztam az összes engedélyt és nem oldja meg a problémát.
Az app újra telepítése oldja csak meg egy ideig.Mi lehet a gondja?
-
emcee825
csendes tag
válasz
Herpike #8280 üzenetére
WISE esetén nincs hétvégi felár, sem havi kedvezményes váltási limit.
Mindig, minden esetben az aktuális középárfolyam + jutalékért cserébe vált.
Nem is muszáj előre átváltani a Forintot, csak akkor, ha sejthető, hogy kedvezőtlen irányba fordul az árfolyam (drágább lesz).Javaslom, hogy a WISE-ra történő beutalás saját néven lévő számláról történjen és esetleg érdemes a közleménybe (akár angolul) beleírni, hogy mi céllal történt. (pl.: for holiday spending). Én ezt a közlemény kitöltést csak akkor szoktam megtenni, ha pl. Államkincstárból utaltatok oda pénzt.
Ezek nincsenek sehol leírva, pusztán az évek tapasztalata beszél belőlem és teljesen szubjektív vélemény.
-
Herpike
tag
Sziasztok,
teljesen új vagyok ebben a világban, és elnézést lehet több primitív kérdés is lesz..., előre is sorry vagyok
Wise számlát szeretnék nyitni, mert csak ebben van MYR pénznem, amit utazás miatt vált szükségessé.
Az lenne a kérdésem, K&H-s vagyok. FT/FT utalok a Wise-ra, majd ott átváltom (EUR/MYR/USD), gondolom így működik.
Valamint, van valami korlátozás átváltások között, limitált egy hónapban az átváltható összeg?
Ha jut eszembe még valami, írnék, remélem kapok majd választ.
Köszönöm előre is. -
spiritex
veterán
válasz
UberMutant #8274 üzenetére
Teljesen alap utalás, és van, hogy 15-20 percig is eltart.
Wise (Ft egyenleg) --> Raiffeisen Bank (Ft számla) -
spiritex
veterán
"A pénzed kifizetése hosszabb időt vesz igénybe
Elnézést a várakozásért, szükségünk van még egy kis időre az utalásod feldolgozásához. Értesíteni fogunk a fejleményekről."
Ezzel az üzenettel ti is egyre gyakrabban találkoztok utalás után? Nekem az utóbbi időben 5-ből 3-nál ez van, régen mindig átment pár másodperc alatt az utalás... -
hhgygy
senior tag
válasz
spiritex #8267 üzenetére
2 éve használok magán és vállalkozóit, semmi gond nem volt. Feleségemnek is nyitottunk, semmi mozgás nem volt rajta 2 évig és csak kevés forint meg euró volt rajta. A napokban gondoltam, indítok egy átutalást, rögtön bekért egy közműszámlát, vagy banki kivonatot, amit azonnal el is fogadtak, kb. 5 perc telt el.
-
spiritex
veterán
válasz
dredjudge84 #8268 üzenetére
Értem. Köszi szépen! Tehát, ha esetleg kérnek valamit, az is gyorsan meg tud oldódni. Tőled mit kértek be, és hogyan oldódott meg ilyen gyorsan?
-
dredjudge84
őstag
válasz
spiritex #8267 üzenetére
Ezt senki nem fogja tudni biztosra mondani. Nálam 2 éve megy kb a wise hasonló módon, utánvétes csomagok bejövő utalás, kimenő utalás alkatrészekért, csak én a napi vásárlásokat és mondjuk az előfizetéseket is erről intézem és eddig semmi gondom nem volt egészen két héttel ezelőttig de az is egy éjszaka alatt megoldódott.
-
spiritex
veterán
Egy éve használom a sima (nem business), magán Wise-t egyéni vállalkozóként, és eddig nem volt semmi gondom vele. A megnyitásnál anno azt jelöltem be, hogy szabadúszó vállalkozó vagyok, aki a munkája ellenértékeit fogja megkapni a számlára. Egy bejövő és egy kimenő utalást sem állítottak meg, pedig minden bejövő és kimenő utalásnál volt közlemény (holott sokszor olvastam itt a topicban, hogy emiatt történnek megállítások, de nem), ami a hivatkozott számla sorszáma volt, amire jött (vagy ment pl. a könyvelőnek vagy a NAV-nak) a pénz. A Wise kártyával semmilyen magáncélú vásárlást nem hajtottam végre, csak számítógépes alkatrészeket vásároltam vele a munkámhoz, illetve pénzfelvételre használtam. A kérdésem az lenne, hogy ha mindent ugyanígy csinálok a jövőben is, akkor elvileg a továbbiakban is bízhatok benne, hogy nem ellenőrizgetnek semmit, és nem állítanak meg utalásokat? Mert olvastam itt olyat, hogy visszautalt a Wise összegeket a küldőknek, és ez nem túl szerencsés egy vállalkozásnál.
Előre is köszi, ha van valakinek tapasztalata e téren, és leírja azt. -
törölt tag
válasz
Oliverda #8264 üzenetére
oké... de olvastam már itt a fórumban olyan kommentet, ahol történt ilyen eset... végül is... minek felhívni a figyelme, bármire is igazad van.
A fenyegetéseid, meg no komment téged minősítenek, nem pozitív színben... különösen ünnepek idején... Elég szomorú... ennyit fűzök hozzá, mert amit írnék.... csak sajnálni tudlak...
-
-
törölt tag
Sepa nem függ országhatártól. Euró küldésére találták ki. Magyar bankoknál kérhetnek pénzt utalásért, legalábbis benne van sok számlacsomag leírásába...
De te Wise - Magyar Deviza számla vonatkozásba akarsz utalni az ingyenes. (számlacsomagnál a jóváírás részt nézd meg az vonatkozik rá) általában ingyenes. A küldésért szoktak pénzt kérni itthon.
-
Sziasztok!
Kb. 2000 EUR-t szeretnék magyar wise számláról utalni Magyarország-i számlára. Hogyan tudnám ezt a legolcsóbban megúszni?
A fogadónak mindegy, hogy EUR-ban, vagy HUF-ban kapja meg.Köszönöm a segítséget.
-
Krethx
aktív tag
Amúgy nekem tavaly is ellenőrizték az Account-omat.
-
jbnd-007
tag
válasz
dredjudge84 #8201 üzenetére
Nekem nincs most másik bankszámlám, akkor mi van? Max. az Államkincstáros appból tudok generálni valamit vagy beküldeni egy screenshotot. Egyáltalán mit bizonyít egy másik bankszámla egyenlege?
-
ACE-
addikt
válasz
batyus086 #8233 üzenetére
Nem igazán értem. Hol akarsz belépni? Ha azon a telefonon, amire várod a jóváhagyást, akkor nyilván oda nem fog menni, hiszen ki vagy jelentkezve... Ha a web-ről van szó, akkor ott azu alkalmazás beállításainál engedélyezve vannak az értesítések? Nem állítja az Android alvó módba az appot? Hosszan rányomsz a Wise-ra, majd jobb felül kis (i) ikon, ott ellenőrizd az értesítéseket, és az Akkumulátornál hogy nem korlátozott, bár nálam épp most Optimalizálton van és így is megy...
-
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
A Wise app egy ideje nem küld jóváhagyási kérést a telefonomra, így csak sms-el tudok belépni. Azt írja ilyenkor, hogy küldtek jóváhagyást a megbízható eszközömre, de erre a telefonra nem jön semmi. Mi lehet a gond? Próbáltam már a kilépés mindenhonnan lehetőséget is és új jelszót állítottam be, de az sem oldotta meg a gondot. -
zerodot
aktív tag
válasz
dredjudge84 #8226 üzenetére
Ha a rezsiszámla is jó lett volna, akkor szerintem lakcímigazolás kellett nekik.
-
Krethx
aktív tag
válasz
dredjudge84 #8226 üzenetére
Hazai bankok is igazoltathatnak. Nekem volt rá példa. 2017-ben még a Raiffeisen-nél voltam. Ekkor regisztráltam a Revolut-ra. Pénz feltöltés útán kb. 1 percre jött egy telefonhívás. Azonosítani kellett magam. Egyáltalán nem bántam. Amin meglepődtem hogy a Raiffeisen ilyen gyorsan is tud reagálni.
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #8224 üzenetére
Segítek, a havi kivonat TÉGED bizonyít, azaz hogy Te használod a saját számládat, és nem csak megtévesztéssel nyittatták veled, majd valaki egész más használja pénzmosásra... ennyi a lényeg. Bár mondjuk ha nem lenne magyar bankszámlát, nem tudom mit küldenél... Egyszerűbb lenne ilyen helyzetben a számlanyitásos azonosítást elvégezni, szelfi, személyi igazolvány fénykép, stb. De lehet hogy már ezt is tudják valahogy hamisítani, ezért inkább új adatot, kivonatot kérnek. Sosem tudjuk meg miért pont ezt kérik, de higyjétek el ez nem adatgyűjtés, hanem a saját és mások biztonságának fokozása érdekében történik.
-
dredjudge84
őstag
Jól leírtad a lényeget, én is így gondolom. Nálam napi használatban van a wise, értsd Tesco Lidl stb, és 2 éve rendszeresen havi szinten kb egyforma a Beérkező és kimenő összeg. Egy normális rendszer ez alapján már rég tudja, hogy adott usernél mi a megszokott forgalom, honnan jönnek be a pénzek stb. Ráadásul én csak a forint számlát használom oda érkeznek be utalások amik ráadásul belföldről jönnek nem pedig valami harmadik világbeli országból, így számomra érthetetlen ez az egész. Plusz most én feltöltöttem nekik egy utolsó havi magyar bankszámla kivonatot, azóta újra megy a wise, de kérdem én, ez mire is kell nekik, mit bizonyít egy havi kivonat?
-
ACE-
addikt
Azért vagy ilyen okos, mert fingod nincs hogy hogyan működnek ezek a megtévesztések, hidd el én tudom, és bár nagyrészt valóban user error, de az utólagos ellenőrzés igenis sokat segíthet a megfogásukban... És képzeld, az ellenőrzések nem random vannak, hanem egy meghatározott algoritmus alapján, amit SOHA nem fognak feléd kommunikálni, hogy éppen mi indította be. Pont ez benne a lényeg...
-
törölt tag
válasz
Oliverda #8197 üzenetére
A tévképzeteidet hagy meg magadnak, köszi. (ha nem olvasnám, hogy válaszolnák rá...)
Egyébként ez egy általános válasz volt, többször előkerül a probléma, hogy mi köze hozzám a Wisenak vagy másnak.
#8198 dredjudge84
Alternatív megoldási javaslat, ha nem oldódik meg írj a supportnak.#8200 cocka
Látod látod, kell azaz okos telefon... ma már... (vagy kölcsön kérsz ismerőstől, telepíted a wise-t és ott megcsinálod, majd törlöd a telefonjáról).Hát akkor sajnos krokodilkönnyes búcsú következik.
Kétlem, hogy érdekelné a wiset, inkább legyen ez mint bírság nekik.#8202-szabi-
Ez valami bug a rendszerükben vagy tényleg ennyire tolakodó lett a cég.
Vagy csak most érte őket utól a szabályozatlanság miatti büntetések rém képe, és elkezdtek cselekedni.... -
"Sajnos a mai bűncselekmények miatt nálunk is ezt kellene csinálni, mert rengeteg pénzt szívnak le a számlákról, de sajna a túl engedékeny szabályok miatt ezt meg is tehetik"
Ja hát ezzel az erővel tranzakciónként is igazoltathatnának. Akkor talán elkerülhető lenne, de még ez sem biztos, mert a lehúzások javarészt User error miatt vannak és ezen semmilyen banki ellenőrzés nem segít.
És hagyjuk már ezt a "Vagy megszoksz vagy megszöksz" mentalitást, mert nagyon nincs párhuzamban azzal, amiről beszéltek.
A bekeményített szabályokkal pont kitörölheti mindenki a hátsóját, ha a két ellenőrzés között User error van vagy kényszerítenek rá, hogy utalj.
Ahhoz, hogy gyanúsnak tűnjön egy tranzakció, folyamatosan figyelni kell az adott fiókon történt forgalmat.
Ha valaki több milliót utal a kezdetektől fogva, akkor az lehet a normális és az a gyanús, ha egyszer kevesebbet.. vagy ellenőrizzenek akkor, ha jelentőse, nagyobb összeget utalok a megszokottnál, de ne az legyen már a trend, hogy 100 utalás után egy ugyanolyat megállítanak, mert az nagyon nem illik sehova.
Vagy írják ki, hogy fél évente adatkontroll van.. és az is elfogadható. -
ACE-
addikt
A belga jogszabályok ennyivel szigorúbbak, mint a német vagy magyar. Sajnos a mai bűncselekmények miatt nálunk is ezt kellene csinálni, mert rengeteg pénzt szívnak le a számlákról, de sajna a túl engedékeny szabályok miatt ezt meg is tehetik. A belgák bekeményítettek, és ez így van jól. Igazold magad, küldd meg a megfelelő doksikat, vagy viszlát. Semmire nem kell készülnöd, rányomsz a fiók megszüntetésére és onnantól soha semmilyen adatot nem fognak kérni...
-
válasz
dredjudge84 #8216 üzenetére
Sziasztok!
Bár nekem még nem volt gondom vele, igza, hogy nem is vagyok régi tag, de jó lenne tudni, hogy mi az, amivel ezek az ellenőrzések elkerülhető, mire van szükség, hogy ne kelljen nekik állandóan azonosítani? Rajtuk kívül még egy osztrák és egy magyar bankkal vagyok kapcsolatban. Az előbbi tíz éve látott utoljára, az utóbbi meg kb 5. Rendszeresen utalok oda-vissza mindegyikről. Soha nem akartak még a belépésem óta azonosítani. A Wise-t sem értem. Regisztráltunk, Adatokat fényképeztünk, Szelfit csináltunk, Két lépcsős azonosítást alkalmazunk. Lehet, hogy készülni kell egy havi 1x-i Belga utazásra a személyes ellenőrzéshez is?
Ja és még annyit, hogy nem egy szeretetszolgálat. Mindennek megkéri az árát rendesen. -
dredjudge84
őstag
Az szívás. Amúgy szar a rendszerük. Két utalásnál kértek adatokat. Az első célba ért, de még mindig azt írja az app, hogy a figyelmemet igényli. Ez az ominózus mi a jövedelmed kérdés, amit hiába válaszolok meg olyan, mintha nem csináltam volna semmit. Újra és újra feljon az ablak. A másik utalásnál már doksit kértek, azt beküldtem, és elfogadták. Szóval most nem tudom rendben van e az account, vagy kell e még valamit megadni.
-
cocka
veterán
nem neked való ez az online lét
Van egy réteg, aki mindent is online, de főleg az okostelefonján intéz és van egy másik, aki hallani sem akar arról, hogy létezik internet, de a kettő között még van pár fokozat.
Én a kettő közt vagyok, próbálok mindent is online intézni, de lehetőleg okostelefon nélkül. Az meg nehogy már alapvető legyen, hogy webkamerám legyen.
Mondjuk annak is gratulálok, aki arcképet talál rólam a neten.és előírja hogy legyen webcamerád....
Utólag írta elő, jogi dolgokra hivatkozva. 3 évig mindegy volt.
maradni kell a standard fiat rendszerben, pl OTP bank
Tipikus feketén-fehéren látom a világot gondolkodás. Közöm nincs az OTP-hez, amikor volt, azt is bánom.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84 #8204 üzenetére
Nekem szűk 1 hetet adtak.
Mondom ez így kemény.
-
Qtyii
aktív tag
Egyébként sem nekem kéne bizonygatnom, hogy én vagyok én, hanem annak, aki szerint nem vagyok azonos a személyimen szereplő személlyel. Ja hogy nem tudja? Hát akkor sajnos krokodilkönnyes búcsú következik.
Azt hiszem jobb ha nem wise-ozol, sőt a revolut se ...nem neked való ez az online lét
nincs webcamerád akkor nehogymár az a cég legyen a hibás akihez reggelsz és előírja hogy legyen webcamerád.... de mindennek ellenére neked áll feljebb ha nem fog a cég szóba állni veled webcamera nélkül
Nem bántásból tényleg ...maradni kell a standard fiat rendszerben, pl OTP bankprobléma megoldva...
-
tomp
félisten
Az imént jött app értesítés miszerint erősítsem meg, hogy én léptem e be a fiókomba Argentínából...
Más kapott ilyen értesítést? -
-szabi-
addikt
válasz
Oliverda #8206 üzenetére
Megnéztem amiket linkeltél vagyis rákattintottam de .. hmm .. szóval nem sok mindent olvastam el.
Ha az én online €-s vásárlásaim meg a telefonos fizetéseim pénzmosás meg terrorizmus gyanúsak akkor gratulálok az alapos nyomozáshoz és egyszerűen klasszikusat idézve: hülyék. -
Oliverda
félisten
válasz
-szabi- #8205 üzenetére
- Wise követi az európai szabályozó hatóságunk, a Belga Nemzeti Bank (NBB)
és a
- A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről és a készpénzhasználat korlátozásáról szóló, 2017. szeptember 18-i belga törvény értelmében több információt kell gyűjtenünk mind az új, mind meglévő ügyfeleinktől.
- Az angol fordítást itt találod . — A19., 21., 22., 23., 26., 27., 28., 29., 30. és 33. cikkelyek részletesebb magyarázatot adnak -
-szabi-
addikt
válasz
gyulaszu #8203 üzenetére
Az OTP virtuális kártyám forint alapú szoktam is használni, de az nem alkalmas telefonos fizetéshez.
Viszont Wise-nál van forint és euro számlám is a virtuális kártyájuk arról emel amilyen pénznemben vásárolok és telefonos fizetésre is jó.
Szóval ebből a szempontból kényelmesebb.
Néhány száz € és pár 10e Ft ami rajta van.
Egy megfogott utalás okozta bosszankodás és a napokat igénybe vevő átutalás az érem másik oldala.
Ehhez jön, hogy mi közük a fő bevételi forrásomhoz!? -
dredjudge84
őstag
válasz
-szabi- #8202 üzenetére
Engem igazából nem zavarna, ha nem korlátoznának, hanem azt csinálnák hogy kérnének adatokat és adnak 30 napot teljesíteni és utána korlátoznának ha nem adom meg őket. De az hogy indítok egy utalást és megállítják hogy adatokra van szükségünk na az már felháborító. Nekem szerencsém volt mert beküldtem a kért bankszámla kivonatot és egy éjszaka alatt rendeződött a helyzet. De ezek után sürgős utalást nem merek tőlük indítani.
-
-szabi-
addikt
Olvasom itt többen, hogy jártatok a wise-al.
Ez valami bug a rendszerükben vagy tényleg ennyire tolakodó lett a cég.
Most azon gondolkodom kipucolom a számlákat mielőtt velem is vacakolni kezdenek.
Kizárólag a virtuális kártyát használom online és telefonos fizetésre.
Ennek van alternatívája? -
dredjudge84
őstag
Tőlem most bankszámla kivonatot kértek. Este feltöltöttem, hajnalra elfigadták. De ezzel a fő jövedelem ablakkal nem tudok mit kezdeni. Nem menti el, amit beállítok ott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest