- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
Egyébként a simple adblock-nál kötöttem ki, töröltem az alap hosts listát és ebből a Unified hosts + gambling + social-t adtam hozzá. A lényeg, hogy működik, nincs facebook ...stb.
-
xabolcs
őstag
Igen, ezt merlegelni kell, hogy a valtoztatasok megerik-e az ujratelepitest.
Az Image Builderhez keszitettek feluletet, ha csak nehany csomagot szeretnel betenni, eltavolitani, akkor hasznald azokat, pl. Chef Online Imagebuilder!
Egyebkent ha teszel fel valami virtualizaciot (pl. VirtualBox) vagy bekapcsolod a WSL-t, akkor nem kell igazi gepet szerezned!
WSL-bol is nagyon jol mukodik az IB! -
xabolcs
őstag
Amennyire fontosnak tartod a hibajavitasokat.
Az overlay miatt igyis-ugyis elfogy a maradek hely, ha felulirod, ha nem: a rootfs (es a kernel) particio nem irhato, csak az overlay rejti el a fajlok regi verzioit.
Ha kovetni szeretned a frissiteseket, akkor inkabb az Image Builderrel keszits egy image-et a kivant kiadasbol, s azt tedd fol! Abban benne lesznek a keszites pillanataban elerheto frissitesek.
Emiatt szoktam at Image Builderre es telepito szkriptekre: minel rovidebb ideig tartson a router ujratelepitese, beallitasa.
Az IB elore feltelepiti a csomagokat, igy a routeren nem kell internetet varazsoljak, hogy mukodjon az opkg, a szkriptek meg nagyban leegyszerusitik a beallitast. -
xabolcs
őstag
Valaszodbol arra gondolok, hogy feluletrol probalod beadni neki ezeket a parancsokat s nem kozvetlenul terminalbol.
Ha megis terminalbol dolgozol, akkor nincs otletem.
Viszont ha megsem, akkor legyszives probald ki onnan is! PuTTY, Windows Terminal, ssh tudnak a segitsegedre lenni! -
xabolcs
őstag
WinSCP-vel felmasolod a /tmp konyvtarba. Az a memoriabol foglal helyet.
De igen, USB hianyaban es a keves flash miatt sok feladatot nem adhatsz neki. Frissiteni WPA3 megtanitasa miatt lehetne, de gondolom az meg nem letszukseglet nalad.Ha nincs kulon radio hozza (pl. 2.4 GHz-n fogad, 5 GHz-n tovabb szorja, esetleg forditva), akkor csak minimalis atviteli sebessegre szamits!
1043ND-nek csak egy radioja van, igy szerintem adjal neki UTP kabelt es AP-modban hasznald!En az egyszeruseg kedveert a kliens eszkozokre bizom a roamingot, igy mindenutt az eredeti SSID + jelszo paros van beallitva.
-
xabolcs
őstag
A 18.06-ot az AP-hoz mondtam, ha esetleg le szeretned cserelni OpenWrt-re a DD-WRT-t.
A 1043NDv1-nek mar en sem adok routing munkat, hanem csak AP, WiFi kliens esetleg mesh kliens de leginkabb snapclient feladatokat.
-
xabolcs
őstag
Ahhh ... ne haragudj, hogy write-only uzemmodban voltam!
Azt hittem, hogy 1043ND v1-et kell feleleszteni.Ha van lehetoseged, probalj regebbi OpenWrt kiadasokat a 1043-asra! Az snapshot 5.10-es kernel mar csak 24 MByte hasznalhato memoriat hagy a 32-bol.
A V1-es TL-WA801ND-nek pedig csak 4 MByte flash-e van ... az utolso OpenWrt a 18.06-os.
Mukodik meg az az AP? Vagy kell neki a soros portos elesztes?
Ha esetleg mukodik, akkor DD-WRT alol:mtd -r write filename firmware
A filename ertelemszeruen a routerre felvarazsolt (pl. a /tmp konyvtarba) tl-wa801nd-v1-squashfs-factory.bin fajl.
-
xabolcs
őstag
No. Beuzemeltem. A Mesh-t. Eleg jo.
Szoval csinaltam egy 802.11s alapu mesh halozatot egy DIR-860L (19.07.8) + TL-WR1043ND v4 (19.07.8) + WolfSSL csomaggal.
40 MHz-es savot nem sikerult kicsiholni rajta: fel se jott a wifi, szerencsere 20 MHz-en nagyon jol teszi a dolgat.
A biztonsag kedveert tettem a TP-Link melle egy masik eszkozt, AP-nak, hogy az egyetlen radioegysegenek ne legyen mas feladata.A TP-Link-et lehet kiprobalom 21.02-vel is.
Sajnos a V1-et azota se neztem meg, hogy mi baja a TFTP kapcsolatokkal.
Van mar eszkozod?
-
xabolcs
őstag
Szia!
Jo az ar71xx is meg az ath79 is. Az utobbi az elobbinek a megujitott valtozata, es a 21.02-ben mar csak az ath79 van.
de az lenne a legjobb, amiben már elő van telepítve, ami ezekhez feltétlen kell (remélem nem bilibe lóg a kezem).
Mukodnie kell a 19.07 es 21.02 verzional is. Utobbinal a novekedo eroforrasigeny miatt mar lehet keves lesz a 32 MB RAM.
A bilibe logo kezet nehezen kerulheted el, de az ImageBuildert hasznalva keszithetsz olyan firmware-t, amiben a szukseges csomagok benne vannak, igy inditas utan mar csak a beallitasokat kell veglegesiteni.
En hamarosan egy V1-et es egy V4-et szeretnek ellatni hasonlo feladatokkal, mint te.
Ha megleszek az image-ekkel, szivesen odaadom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged