- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
iMaverick #71528 üzenetére
Én megkövezlek.
Szerverre (is) csak linux.
Nehogy már csak úgy bármikor újrainduljon, milyen dolog az?
Persze, mindenki azt használ, amit akar.
Egyébként én 2011-ben tértem le arról az útról, hogy routeren futtassak szerver feladatokat. Egy Seagate GoFlex Net képében. Majd 2014-ben áttértem én is x86 vonalra egy AsRock Q1900-ITX-el, amiben azóta csak HDD, illetve alaplap (AsRock J3455-ITX-re 2018-ban), RAM volt cserélve (villámkár miatt). -
petakpa1
őstag
válasz
iMaverick #71244 üzenetére
Az a gwlim által optimalizált FW volt, de abból a 18 és 19-es főverziójúak már csak a 64 MB-ra moddolt v1-esre telepíthetőek asszem.
Épp ezért használtam én a hivatalos 19.07.7-es FW-t utoljára 2021 tavaszán, de az bekapcsolt wifivel SFE engedélyezése mellett sem tudta nekem kihajtani az új 500-as netet, na meg persze 5G-s wifi sem volt rajta... Ezért került kb másfél éve szekrénybe az öregfiú.
Majd most meglátjuk mire megy akkor ha a Wifi-t a Cisco AP fogja szórni...
Egyébként ma du-n fel is kúszott rá a 19.07.10-es verzió
Egyenlőre még nincs semmi bekonfigolva rajta, csak két kliens vezetéken fel lett csatlakoztatva, és még WAN kábel sem lett bedugva. A fenti kép alapján azért szabad memória is van még szépen. Igaz ennél csak magasabb lesz majd a kihasználtság ahogy több kliens kapcsolódik mind vezetéken, mind az AP-n keresztül.
Továbbá még minimum 2 kiegészítő csomagot is telepítenem kell: WOL és DDNS, valamint jó lenne valami szebb skin is és magyar nyelv, de utóbbi kettőről azért le tudok mondani ha muszáj...
Viszont lennének még kérdéseim:
ip6 és wifi szolgáltatást egyáltalán nem fogom használni? Ezeket elegendő letiltani, vagy ezeket a csomagokat uninstallálni is érdemes?Laikusként azt gondolom, ha letiltom, akkor a flash-ben foglalja a helyet, de a memóriába be sem töltődik, nem foglalja a RAM-ot és a CPU-t sem terheli. Jól gondolom ezt?
Mivel csak pár addicionális csomagra lesz szükségem amik el fognak férni a tárhelyben, még úgy is ha ipv6 és wifi csomagok maradnak, ezért nem távolítanám el őket.
Ha viszont letiltva is fogyasztják RAM-ot és eszik kicsit CPU-t akkor lehet érdemes lenne eltávolítani őket.
Hogy működik openwrt, azaz linux ilyen szempontból?
Ja és az is kérdésem lenne még, hogy hol lehet azt beállítani, hogy DHCP milyen ip tartományban ossza a címeket klienseknek? Azt szeretném ha a 192.168.1.101 lenne az első ip cím amit kioszt a 192.168.1.100 helyett...
-
andaman
tag
válasz
iMaverick #71070 üzenetére
Rosszul gondolom, hogy ezzel https://www.tp-link.com/hu/business-networking/load-balance-router/tl-r470t+/ megoldható?
Három variálható WAN/LAN csatlakozó
A TL-R470T+ három cserélhető porttal rendelkezik, aminek révén lehet állítani, hogy LAN vagy WAN funkciót töltsön be, hiszen a router akár négy WAN portot is támogat, kielégítve a különböző internetes hozzáférési követelményeket egy készülékben. A routernek is van egy beépített intelligens terhelés elosztási rendszere, amely automatikusan kiválasztja a leghatékonyabb vonalat a forgalom és a sávszélesség-igény alapján, állandó hálózati rendelkezésre állást és megbízható Ethernet kapcsolatot nyújtva. -
petakpa1
őstag
válasz
iMaverick #70852 üzenetére
Sajnos a gwlim felé fork nem megy már fel v1-re, illetve csak a minibuild megy fel, abban viszont nincs Luci egyáltalán.
Az új Luci tényleg pofás, vajon 19-es főverziora kijön meg, vagy csak 20-asra már. Sajnos v1-re már nem jön ki a 20-as főverzio. 19-es lesz az utolsó
.
Esetleg új Luci verzió. Külön csomagból lehet szerintetek telepíteni majd v19 alá?
Te milyen hw-en használod a gwlim forkot?
-
Peltár
aktív tag
válasz
iMaverick #70675 üzenetére
Na jó, módosítom a kérdést , mára már felkészültem! Van egy (tényleg 1043N v5) ami ha ezt produkálná mint a WDR4300 akkor mit kéne tegyek, minden beállítása működik, ha újra indítom, akár lehetne rendszer routerem, de nem az. De a reboot, parancsnak és a FW upgrade-nek ellenáll gyáriról gyárit frissítenék. No nem megy különböző emberek írtak különböző hogyan érjük el a recovery módot. Kapcsoljam be majd gyorsan nyomogassam a reset gombot, tartsam benyomva a reset gombot + majd power be várjak 15-20s és létrejön failsafe kapcsolat ahol tudok TFTPD keresztül frissíteni Telnet kapcsolaton keresztül, ha előtte 192.168.0.66 lett a manuális IP cím. Én csak azt tudom elérni hogy a hogy a power led melletti napocska ha villog és megnyomom a reset gombot egy rövid időre, akkor a Jing és Jang led is villog de már gyorsabban, mint különben.
Megnéznék egy videót, hogyan néz ki amikor a wdr4300 bekapcsolom és gyorsan nyomkodom a reset gombot és átvált failsafe módba amit már telneten elérhetnék.
1 napom erre ment el. Megnéztem mindent elolvastam az OPENWRT routerhez írt TFTPD lépésről lépésre leírást. stb. Megnézetem hol veszek USB UART TTL átalakító kábelt ami tud 3.3v feszt és felismeri a win10, Linux vagy akármi. De ez lesz az utolsó amihez nyúlok ha múszáj. A múszáj meg mint tudjuk nagy úr. És még más kínzó eszközeim is vannak. -
Peltár
aktív tag
válasz
iMaverick #70667 üzenetére
Bocsi igazad van!
De minden TP-Link Router fórumról ide irányítanak, történetesen ott is Vargalex és Suste a
topic gazda. + Azt gondoltam, esetleg valami a komolyabb TP-Link routerekre jellemző
sajátosság, esetleg védelem. 3 TP-Link router volt eddig a kezeim között, mind a kisebb verziók, ott nem voltak ilyenek. Egyébként a saját fórumába is megírtam ugyan ezt, csak itt kaptam tanácsot kedves Vargalex fórumtárstól. -
Alien4
tag
válasz
iMaverick #70560 üzenetére
Hirtelen, laikusként egy appot feldobtam, aztán az itt található összes router az első 8 csatornán harcolt, körforgásban (panel). betettem fixen azt hiszem 13-ra. 70-80 körül így már leadott a router. igazából az s7 edge nem kap rendes sávszélt. az egy folyamatos hullámvasút, de ott nem jöttem még rá, mert wifin alig-alig jön... de mobilneten meg tolja rendesen.
-
SutPet
aktív tag
válasz
iMaverick #70394 üzenetére
Egy éve szeretnék nagyobbra váltani de a sok pingpongozás után közölte a nagy kék hogy nálam nem érhető el az 500-as csak a 100-as (teszem hozzá úgy hogy ha újat kötnék akkor rögtön engedi az 500-ast megrendelni... ) majd ha lesz fejlesztés FTTH-ra akkor tudok nagyobbat kötni.
-
SutPet
aktív tag
válasz
iMaverick #70392 üzenetére
Azt olvastam hogy hw nat csak gyárival van, nem foglalkoztam vele, 100/100-as netet kihajtja anélkül is. Este megnézem hogy a nas-ra továbbra is tudok e Gbit-el másolni.
De a lényeg jelenleg úgy néz ki hogy a firmware cserével megoldódott a probléma. Utóbbi napokban nem érzékeltem szakadozást. -
petakpa1
őstag
válasz
iMaverick #70236 üzenetére
Köszi.
Továbbra is 18.06.04. FW van a routeren. Próbaképp másolgattam egy 6 GB méretű fájlt a hálózaton lévő gépek között.
A gép: Egy régebbi laptop 2 GHz-es kétmagos AMD procival 4 GB memóriával, SSD-vel mely sata 2-es porton van, Gigabites hálókártya természetesen, OS: Windows 10
B gép: Sem mai darab 3,4 GHz-es néegymagos AMD APU, 12 GB RAM, SSD sata 3-as porton, Gigabites hálókártya természetesen, OS: Windows 7
Másolás A gépen belépve Windows intézővel történt megosztott mappák között, sebességet is a Windows intéző másolási ablakában olvastam le.
1) Amikor A gépről B-re mozogtak az adatok 103 MB/s, azaz 824 Mbps volt a sebesség, míg 2) Amikor B-ről A-ra akkor 85 MB/s azaz 680 Mbps.1)-es méréssel elégedett vagyok, azt nem tudom 2)-es mérésnél miért alacsonyabb a sebesség, de szerintem ennek okát inkább Windowsok hálózatkezelése körül kellene keresnem.
Ha esetleg visszarakom majd a Gwlim féle fastpath FW-t csinálok azzal is mérést, hogy kiderüljön LAN<->LAN sebességre van-e hatása FW-nek?
Logikailag azt mondanám nincs, mert LAN<->LAN forgalom esetén csak a routerbe épített switchen keresztül mozognak az adatok, magának a router CPU-jának és az azon futó szoftvernek nincs szerepe, de aki esetleg jobban ért ezen kütyük működési elvéhez majd kijavít ha rosszul gondolom -
bpmcwap
senior tag
válasz
iMaverick #70116 üzenetére
Egy néni van itt kb 70 éves. Neki hiába mondok bármit... Azt nem értem hogy adhat nekem hálózatba ipv6-ot... Mi a fenének oszt nekem ilyet, elég nehezen hihető, hogy hálón belül elfogynak az ipv4-ek... Plusz azt sem értem, miért nem tudok netezni, a telóm és a laptopon is elég új, szal tudnia kellene... Redmi7 HP 840elit és sehol nincs net, csak a hálózathoz csatlakozik. Ennyivel komplikáltabb az IPv6??? Mèg nem volt vele dolgom...
-
petakpa1
őstag
válasz
iMaverick #70017 üzenetére
Köszi, hogy próbáltok segíteni.
Kipróbálom ezt a wiresharkot.
LAN-os beállításban alig lehet valamit csinálni. Választhatok, hogy DHCP vagy statikus. Utóbbinál megadhatom ip-címet, hálózati előtagot, és dns1 és 2-t és ennyi
DHCP-vel egyébként kap ip címet a routertől, de és azt írja ki, hogy kapcsolat rendben, van internet elérés. Ami igaz is, csak borzasztó lassú sebességgel
-
zoger
tag
válasz
iMaverick #69995 üzenetére
Ok köszönöm. Akkor frissítem a firmwaret ezekkel: https://github.com/gwlim/Fast-Path-LEDE-OpenWRT/tree/master/Fast-Path/Dec-2017/TP-Link%20WR1043NDv1/32MB
gondolom először a factory utánna a sysupgrade. Ha nem tudom eladni lehet teszek vele egy próbát.
Vajon milyen sebességre számíthatok pppoe-n wan-lan között?Vissza lehet állni innen a gyári firmware-re?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
iMaverick #69986 üzenetére
Használtam már régen lede fastpath ideiglenesen 1043on, ment is 800zal, itt csak ennyit nyújt a digi1000, de nem volt tesztelve sok szál terhelése mellett.
Wdr4300-ra mi a menete a fastpath telepítésének, ha esetleg nem válna be, hogyan lehet visszavarázsolni a gyári megoldást?
-
gduck
addikt
válasz
iMaverick #69961 üzenetére
Szintén elmondhatom én is, hogy "Tegnap felraktam a sysupgrade-es verziót a korábbi gwlim féle "sima" FastPath-os OpenWRT/LEDE-re... Keep settings-et nem kértem..."
Sebességben nem látok eltérést, viszont a proci kihasználtság magasabb! Hiába no, ez még egy V1-es
1 Minute Load: 1.68 - Average: 1.54 - Peak: 1.83
5 Minute Load: 1.57 - Average: 1.50 - Peak: 1.59
15 Minute Load: 1.40 - Average: 1.35 - Peak: 1.42Szóval egyenlőre még tesztelgetem.
-
xabolcs
őstag
-
törölt tag
válasz
iMaverick #69716 üzenetére
Köszönöm, közben rájöttem (illetve láttam egy videót), tehát már elkezdtem, csak ugye ez az smb izé... A TV-t majd nemtom, lehet kérdezek - bár ott működik a media server cucc.
(#69715) woodworm : Na, közben firmware-t is frissítettem, de továbbra sem smb2. Visszacsinálom így: https://www.youtube.com/watch?v=2UtTZQAybpc
-
-
suste
veterán
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
iMaverick #69194 üzenetére
Érdemes lehet, de még szerintem futni kellene néhány kört. Egyrészt azért, mert fura, hogy gigabites switch-et közbeiktatva is előjön a jelenség, holott ilyenkor ugye a routerre kötött aktív eszköz gigabiten kapcsolódik, másrészt gduck topictárs 1043ND v1-el is ezt tapasztalja, holott én nem emlékszem ilyenre (pedig egész biztos, hogy használtam a régi céges Dell Inspiron N5110-el, amiben 100 Mbps-es LAN volt és az hozta a 94-95 Mbps-t).
-
fanti
addikt
válasz
iMaverick #69154 üzenetére
Ethernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . :
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : fd30:8d86:8794::b03
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : fd30:8d86:8794:0:681b:2d61:d66b:a41f
Temporary IPv6 Address. . . . . . : fd30:8d86:8794:0:1d28:9ba5:589e:bde7
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::681b:2d61:d66b:a41f%4
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.164.31
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :de hogy a webes felületem hová tűnt.....? mert hogy nem is volt!
a putty sem tud belépni.....fasza. -
-
chros
őstag
válasz
iMaverick #69125 üzenetére
"Namost ha ez így van,"
Es ugyanezt csinaltak az Archer C7 v2 es Archer C5 v1.2-vel is(#69126) fanti:
"A napokban vásároltam egy LG 55UJ6 TV-t, és annak is kihúztam egy kábelt a routerből,"
"ENNYIRE NEM VISEL EL MÁSIK AKTÍV ESZKÖZT A TL-WR1043N ??? CSAK VÉGPONTON LÉVŐ PC-T?"
Mukodnie kene ennek. Kabellel minden rendben? -
válasz
iMaverick #69114 üzenetére
Az mennyivel "jobb" mint a V3 FW-je? Elég stabil rendszert keresnék.
#69115 xabolcs: Ennyire még nem ástam bele magam, és elég kezdő vagyok a témában. Mivel csak wireless internet megosztásra lenne használva a router (2-3db notebook és telefon), ezért egy "kihegyezett" cucc nem lenne kihasználva.
-
Hyacinto
tag
válasz
iMaverick #69022 üzenetére
Köszi a választ.
Igen, olvastam csak a felhasználói felület probléma bizonytalanított el, meg hogy mindenki a v.4-et keresi. Nekem se usb nem kell, se cserélhető/levehető antenna, de gondoltam inkább rákérdezek "hiszen kérdezni a vásárlás előtt a legjobb"
.
Rendelem is megfele
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OTP Bank topic
- Viccrovat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- Futás, futópályák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest