- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
vargalex #69200 üzenetére
én is átnéztem pár külföldi fórumot, de valahogy nem írnak róla semmit.....
szerintem azért amiért nekem sem tűnt volna föl ez, ha maradok a gigás eszközöknél és a wifinél
Ja, elkábeleztem a T-Hómos SagemComtól (kábelmodem+router) az egyik asztali-pc-ig cat6-al, meg szintén cat6-al a TV-ig.
Az asztalin megvan a szolgáltatótól kapott 400-450megabit/s, a TV-nél is a böngészőből mérve a 90-100 megabit/s.
Ahogy lennie kell(ene).....tplinken is..... -
fanti
addikt
köszi a megerősítést!
lényeg, hogy van most a tulajdonomban 2db WR1043N V5 router, az egyiken a kolléga ajánlása szerinti OpenWRT van fönt, a másikon a gyári fw.
Mindkettővel ugyanaz van, azaz a WR1043N V5 hardverből nem kezeli jól a gigabitnél kisebb sebességű eszközöket.
Rendeltem egy öt portos 10/100/1000-es .
Ez a jövő héten jön meg, addig szégyenszemre visszatettem az öregecske 100megás TL-WR841N routert sviccsként, és így szépen kapja a TV a 75-95megabitet LAN-on lefelé.
Persze így a konyhában lévő gigabites asztali PC is csak 100megán sündörög, ami ugye nethez bőven sok, de torrenthez meg kevéske, de mint mondottam volt jön a sziccs.Kinek kell a két WR1043N V5 router?
Valaki megveszi?Az egyiken a gyári FW van, nem volt piszkálva, csak kétségbesésemben megvettem.
A másikon openWRT-s legújabb van.
Mindkettőnek megvan a saját tápja, és teljesen jól funkcionálnak, kivéve a gyevi bírót, azaz gigás eszközökkel pengetnek jól (pl. két gigás pc között lanon másoltam át az openWRT-sen 8 gigabájtos fájlt, 85- 110MB/s sebességgel.Ötezret kérek darabjáért + postát.
-
fanti
addikt
PONTOSAN!
"mert ha közbeiktatok a TV és a V5 közé egy gigabites switch-et, akkor se változik a helyzet..."
EZ KURVÁRA ÍGY VAN!!! EZ A V5 EGY NAGY SZAR! VESZEK EGY SÍMA GIGÁS SVICCSET 5K-ÉRT, OSZT CSÓKOLOM.....TP-LINK, KÖSZI!
-
fanti
addikt
Na a TL-WR1043N V5 - nél biztos nem jó az auto negotiation !!!
Két V5-el is próbáltam, ugyanaz!
A T-Hómos márkátlan SagemCom gigabites kábelmodem+router meg bármelyik pontján ad 100 megabitet akkor is ha az összes többibe gigabites eszköz van......
Köszi TP-Link!!!
Meg is untam az egészet, maradok WiFi-n a TV felé. Az legalább fix 60-70 megabit, igaz nem kábel, de nem is 25.....
Esetleg mér arra gondoltam hogy a WAN portot bevetni LAN-ként......?
Szerintetek?
OpenWRT alatt ezt hogy kell megcsinálni, vagy meglehet egyáltalán? -
fanti
addikt
Na gyerekik!
Routerhiba kizárva!!!
Egy ismerőstől kölcsönkaptam a saját TL-WR1043N V5-jét gyári legfrissebb fw-vel (ez volt az én kiinduló helyzetem is), és UGYANAZ VAN!!!
Ugyanúgy 25 megabitet mérek a laposon, amit ha átdugok a T-Home-os SagemCom Giga portjára, ott meg 96-ot!!!
Na? Erre varrjatok gombot!
-
fanti
addikt
Gyerekek!
Köszönöm a rengeteg segítő szándékotokat, de számomra nem átlátható az openwrt felülete. Valahogy vissza tudnám bűvészkedni a gyárit a kis V5-re?
Ebben kérhetném a segítségeteket.
Mi és honnan és hogy?
Vagy segítsetek nekem openwrt alatt konfigurálni wifit, meg LAN-t!
Mert tényleg sokkal bővebb a tudása és a funkcionalitása az openwrt-nek mint a gyárinak. -
fanti
addikt
válasz
woodworm #69161 üzenetére
kipróbáltam, de ugyanaz....
csak a gigás eszközökkel megy gigán, a 100-as laposon már csak 25megabit/s van.....bármit is csinálok. Nekem meg kéne a névleges 100....
a TV-n dettó ugyanaz a 20-25 megabit/s....
TELJES ESETISMERTETÉS :
Bejön a koax 500megabiten (ennyi az előfizetés, de 400 megvan általában) és belemegy a Téhómos SagemCom kábelmodem+routerbe. Ez az alapom, innen indulok mindennel. Itt a WiFi letiltva, 192.168.0.1-es IP címmel megy és ő a DHCP is egyben. Úgy konfigoltam be, hogy 192.168.0.4-től oszthat IP címeket, onnatól kezdve 10 darabot az eszközöknek.
Nos, ebből a SagemComból egy Cat6-os kábellel egy gigabites LAN portról megyek a nagyszobai gép gigabites portjára (sima ügy).
A SagemCom egy másik gigabites LAN portjára meg CAT6-al kötve megyek ki az előszobába a TL-WR1043N routerre, annak is az egyik gigabites (4db van neki) LAN portjára, így ő switchként üzemel.
Eddig tiszta.
Innen megyek tovább mindennel.
Egy másik gigás LAN portjából Cat6-al megyek a konyhai asztali PC-hez, és ott is mérem a 350 megabitet, vagy többet is.
Ugyanezen eszközön be van kapcsolva a WiFi is, és a kisszobában levő Xerox WiFi-s lézernyomtatót szolgálja ki alkalomadtán ha havonta nyomtatunk pár oldalt. Szépen működik eddig.És itt jön a csavar.
Az új TV-hez direkt elvezettem kábelcsatornázva egy Cat6-os madzagot ugyanezen eszköz szintén gigás LAN portján, tudván azt hogy a TV-ben csak 100megabites a port úgy is, de a kábeles kapcsolat még is csak stabilabb a WiFinél. Erre tessék, kapok 25megabitet a 100 helyett.....a prohardver TV-s topikjában is 70-80 megabiteket írnak ugyanerre az esetre, de nem 25-öt!!!
Ha a LAN kábelt kihúzom a TV-ből és engedélyezem a TV-n a WiFi-t, akkor hozza WiFin a TV a 60-65 megabitet.
De akkor mi a picsának építettem ki a LAN-os, Cat6-os kábelkapcsolatot a TV felé? Én hülye.Így megszületett a gondolat a hülye fejemben, hogy hátha sok a TV LAN elektronikájának a gigabit, és beteszek elé egy kis routert switchként használva.
Ezért kezdtem el kísérletezgetni a konyhai gépen, ami gyönyörűen dönget 350-400megabiten még torrent alatt is 32MB/s-el tölt az nCore ról.
Gyorsba bekonfigoltam egy régebbi kis TP-Link routert ami 100 megás portokkal rendelkezik, switchnek. Sebesség visszazuhant 25 megabitre.....
Na mondom, biztos a két eszköz vezérlője nem egyezik....előkaptam egy kis 100 megabites Tendát, gyors konfig, dettó 25 megabit....Na mondom, ha a TV-is 25, és a konyhai gép is 25 ha előtte van switch (kettővel is próbáltam, nyilván nem egyszerre) akkor nem valami a nagy legenda TL-WR1043N főszwitchemmel van??? Mert hogy nem tür meg maga és a konyhai asztali PC között aktív eszközt, és a TV-nek meg....ad annyit amennyit.....
Hogy nem bolonduljon meg az ember....
-
fanti
addikt
Na, van webes felületen végre, amit át is állítottam a lanomba passzoló 192.168.0.2-es címre!
Mostmár van egyidőben internet és webes felületem is!
Hogyan tudom visszaállítani a TPlink gyári förmwerét?
Mert amit a gyártó oldaláról letöltök, az nem megy vissza (bad format)....amugy a lanom topológiája :
-
fanti
addikt
válasz
iMaverick #69154 üzenetére
Ethernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . :
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : fd30:8d86:8794::b03
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : fd30:8d86:8794:0:681b:2d61:d66b:a41f
Temporary IPv6 Address. . . . . . : fd30:8d86:8794:0:1d28:9ba5:589e:bde7
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::681b:2d61:d66b:a41f%4
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.164.31
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :de hogy a webes felületem hová tűnt.....? mert hogy nem is volt!
a putty sem tud belépni.....fasza. -
fanti
addikt
válasz
vargalex #69140 üzenetére
Tudnál nekem openwrt-s linket adni, hogy kipróbáljam. v5 az enyém. köszönöm szépen!
ja, és egy pár sort, hogy miképp kell frissíteni és esetleg a régit lementeni ha mégsem....köszi!
az LG tv topikban egy komment :
"Na az lehet de azt is cáfolni tudom 150 mbit csatlakozik a tv a wifihez és azon is megy a 4k/50 megás film.
A router egy tp-link 1043 v2 (ddwrt firmware) ennél lehet látni a csatlakozási sebbeséget."vélemény?
-
fanti
addikt
válasz
vargalex #69138 üzenetére
Nemhiába Te vagy Topikgazda!
IGAZAD VOLT!
Lemértem egy 100megabites LAN vezérlős lapossal.......25megabit ott is.
Ha nem gigabites vezérlője van a Cat6-os dróttal csatlakoztatott eszköznek, akkor leseggel a router.
Még megnézem a lapost cat5-ös dróttal is, már csak a próba kedvéért.Lehet ennél a routernél a LAN portok sebességét szabályozni? Ha lehetne, hátha segítene az is.
ISMÉTELTEN KÖSZÖNÖM!!!
-
fanti
addikt
válasz
vargalex #69133 üzenetére
Szia!
"Nem lepne meg, ha a TV-n is csak 100 Mbps-es port lenne"
Igazad is van, a TV-n csak 100 megabites port van, NEM GIGÁS!De ez annyira bezavar a routernek? Hogy nem tudja ezt kulturáltan lekezelni? Hiszen ő gigabites. Akkor visszafelé 100megabit, mégvisszább 10 megabit a kompatibilitás, nem? Erre nem képes?
-
fanti
addikt
válasz
vargalex #69130 üzenetére
Természetesen!
A próba alatt a közbeiktatott routereken kikapcsoltam a DHCP-t, fix IP címet konfigoltam be, LAN-LAN (switch mód).
Nem lehet, hogy a TL-WR1043N-n kellene valamit állítani abban az esetben ha aktív eszközbe megy és nem egy PC-s végpontba?
Tanácstalan vagyok....
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem.
Adva van egy TL-WR1043N router a legújabb förmverrel, ami gigabiten kapja az egyik LAN portba a bejövő jelet (500 Mbit/s) és ezt osztja szépen tovább. Két asztali PC megy róla és WiFi eszköz is, egy nyomtató formájában.
Mindkét PC szépen működik a névleges sebességgel, azaz nagyjából az 500 Mbit/s a speedtest.net-el mérhető is.
A napokban vásároltam egy LG 55UJ6 TV-t, és annak is kihúztam egy kábelt a routerből, de a TV mindösszesen 25 Mbit/s-el megy a WebOS 3.5 alatt speedtest.net-el kimérve.
Ezt nagyon keveselltem.Elkezdtem foglalkozni a kérdéssel, és az egyik asztali PC-n ami szintén a routerről működik, elkezdtem kísérletezgetni. Elébe tettem egy TP-Link TL-WR841N routert, gyorsan felkonfigoltam, de ha közbeiktatom a PC és a TL-WR1043N közé, szintén csak 25 Mbit/s-t mérek....
Fogtam egy Tenda 300N routert, azzal is elvégeztem a kísérletet egy gyors konfig után, ugyanaz az eredmény!
ENNYIRE NEM VISEL EL MÁSIK AKTÍV ESZKÖZT A TL-WR1043N ??? CSAK VÉGPONTON LÉVŐ PC-T?
MITŐL VAN EZ?MERT ASZTALI PC-KEN HOZZA A TELJES SEBESSÉGET SZÉPEN, DE EGYÉB ESZKÖZÖN, PL. AZ ÚJ TV-N, VAGY HA ASZTALI PC ÉS A TL-WR1043N KÖZÉ BEIKTATOK EGY BÁRMILYEN ROUTERT, OTT MÁR LELASSUL 25Mbit/s-re...... Miért???
Köszi ha segítetek nekem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest