- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dev89
tag
válasz
vargalex #4336 üzenetére
Abban tudnál segíteni, hogy virtualbox alatt ki szeretném próbálni az openwrt-t, de 3.2.4 és 3.2.8 alatt is megáll nekem indítás közben. Egyszer a root-ot nem tudja pl csatolni, máskor meg elszáll ext2-fs hibával, valamikor meg megáll egy ponton, de hibaüzenet semmi. A host egy windows 7 lenne.
-
-
dev89
tag
válasz
vargalex #4316 üzenetére
Aha, hát nekem mindenféleképp olyan router kéne ezek közül ami szépen magára települ. Külső eszközt csak akkor raknék rá, ha kerül is rá valami. Mert így tényleg semmi előnye az egésznek hiába a nagy flash..
A D-linken a különböző wrt-k kezelik normálisan a dual band-et automatikusan, mint akár a gyári? Valamint a gigabit oké, de az N-es wifi is full support--on van a jelenlegi wrt-k esetében? -
válasz
vargalex #4255 üzenetére
Szia!
Tovább léptünk.
Most boot-ol TFTP-ről, de nagyon lassan tölti át az image-t. Ahogy nézem, lesz vagy 15 perc, még átmegy rá, de megy, és ez a lényeg. Remélem nem akad el közben. Vagy ez így normális? Amúgy másik gépről próbaképpen egy pillanat alatt átjött a file, a tftp szerverről, és a router is GB-es kapcsolatot írt ki, szóval nem értem. Na de mindegy, ráérünk.Ja, és a kapcsolatsebességet meg a PUTTY-ban és a Windows eszközkezelőben is be kellett állítani, és így most megy.
Köszönöm!
Majd referálok, hogy mi történt...
-
-
válasz
vargalex #4226 üzenetére
Nem hinném, hogy a telefonról, mint akkumulátoros eszközről venné a feszültséget, mikor kézenfekvő, hogy a PC hálózatról megy. Nem beszélve arról, hogy simán telepítettem a kábelt a notira, ergo működik az elektronika, különben nem vette volna észre az új eszközt az USB porton.
De egy kicsit hagy OFF-oljak is, egy kérdés erejéig
Ha már a WL-500G Premium-nál tartunk, arra is jó ez a kábel? Oké, hogy soros port ez is, meg az is, de annak egy kicsit több lába van mint láttam az általad linkelt oldalon.RESET
GND 3.3V_OUT
UART_TX1 UART_TX0
UART_RX1 UART_RX0Szerencsére még nem volt szükség rá, így a routerben eddig nem jutott eszembe megnézni soha...
szerk.:
Azt hiszem, megvan a válasz!
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/files/serial_444.jpg -
válasz
vargalex #4226 üzenetére
Nem hinném, hogy a telefonról, mint akkumulátoros eszközről venné a feszültséget, mikor kézenfekvő, hogy a PC hálózatról megy. Nem beszélve arról, hogy simán telepítettem a kábelt a notira, ergo működik az elektronika, különben nem vette volna észre az új eszközt az USB porton.
-
-
adamka16
őstag
válasz
vargalex #4224 üzenetére
Nekem egy siemens soros kábelem van, pontos típust nem tudok mondani, de ezen is van egy külön kis elektronika a kábel másik végén, a csatlakozó előtt. majd csinálok róla képet, de talán lehetne kezdeni vele valamit.. nem?
nekem is újabb lapom van, nincs is rajt hátlapra kivezetve a com-port, de a csati helye hálisten megvan a lapon. Ha meg nem működne, akkor pendrive-ról indítom a régi jó p3-asom aztán kész...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #4225 üzenetére
Bár, attól függ, hogy a kábel honnan veszi a feszültséget (az én sorosom tuti, hogy a PC soros portjáról, és a másik végén nincs is csak a TX/RX/GND vezeték. Ugyanis a routeren az kimenet, ahogy az Asus WL-500gP-nél is.
-
donci7
csendes tag
válasz
vargalex #4142 üzenetére
Helló!
Köszönöm a segítséget!
Újraformáztam a swap-os 128 megás pendrive-ot, és így már normálisan lehet swapon-olni. (Eddig csak swapon sdb-ként lehetett felcsatolni, de ezt meg az fstab nem szerette, mostmár sdb1-ként lehet, és így már az fstab is felcsatolja.)Az UUID-vel fstab-ból swap: figyelmesen elolvastam az fstab leírását, és megtaláltam benne, hogy szüksége van a swap-utils csomagra, és így már lehet UUID-vel felcsatolni a swapot is fstabban.
Viszont az NTFS hddmet nem lehet fstabbal, úgyhogy arra pedig tökéletes lesz a leírásod szerinti megoldás. Mindjárt neki is állok átírni az /etc/init.d/usbdrive-ot
Köszönöm.
d
-
stone_henge
csendes tag
válasz
vargalex #4123 üzenetére
Pontosítok, ha a gépről pingelek, akkor a host nevet feloldja, tehát a dns-em elvileg ok, de a pingelésnél küldött packetek nem mennek el.
Ha be ssh-zok a routerre, akkor ott nincs gond, megy rendesen package-eket is tudok telepíteni, (opkg update az volt), csak a gépig nem jön el semmi.
Gondoltam már kábel hibára is, de a kábelcsere sem oldotta meg a problémát. -
direwolf
őstag
válasz
vargalex #4096 üzenetére
Hi!
Nekiveselkedtem tegnap este X-Wrt wikinek, de nem nagyon jutok dűlőre a telepítési leírással. Az a gondom, hogy nem olyan step-by-step mint Szabi openwrt-s blogja, és nekem így a 80%-a értelmezhetetlen.
Ha van vele tapasztalatod, legalább annyi, hogy firmware égetés után mik a kezdőlépések, azt megköszönném ha megosztanád. És még mielőtt nekifogok azt is fontos lenne tudnom, hogy a csomagkezelő ebben (10.03-ban) opkg, vagy ipkg? -
Gabesz128
csendes tag
válasz
vargalex #4110 üzenetére
Hi!
A restart sem segített. Marad a microsoft féle megoldás (újratelepítés). Csak azon gondolkodom melyik firmware-t tegyem fel.
Külföldi oldalakon (https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=22742&p=31) az szerepel, hogy az 10.03.1 RC3 wireless funkciója nem tökéletes (ezt ma én is tapasztaltam), ezért gondolkodom az 10.03.1 RC2-n, de kiváncsi vagyok mások véleményére is...
Ha visszatérek a 10.03-ra, akkor mindenféle probléma nélkül telepíthetem az RC3-hoz való programokat (etc/opkg.conf átírásával)? Gondolok itt elsősorban az 1.92-es transmission helyett újabbra, mert a sebességlimiteket elég furcsán kezelte. -
Gabesz128
csendes tag
válasz
vargalex #4093 üzenetére
Hello!
firewall.user-t visszaállítottam.
/etc/config/network tartalma:config 'interface' 'loopback'
option 'ifname' 'lo'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '127.0.0.1'
option 'netmask' '255.0.0.0'config 'interface' 'lan'
option 'ifname' 'eth0.1'
option 'type' 'bridge'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '192.168.1.1'
option 'netmask' '255.255.255.0'config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'dhcp'config 'switch'
option 'name' 'rtl8366rb'
option 'reset' '1'
option 'enable_vlan' '1'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '1 2 3 4 5t'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 5t'Kösz a segítséget!
-
Ta`uri
csendes tag
válasz
vargalex #4075 üzenetére
Koszi, akkor ez volt a problema, mar csak ahoz kene help hogyan tudom ezt megtenni, nemvagyok egy linux zseni
?
root@OpenWrt:~# opkg -dest usb install http://downloads.openwrt.org/snapshots/tr
unk/ar71xx/packages/php5_5.3.1-3_ar71xx.ipk
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/php5_5.3.1-3_ar71xx.ipk.
Installing php5 (5.3.1-3) to usb...
Collected errors:
* opkg_install_pkg: Package php5 md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'.
* opkg_install_cmd: Cannot install package php5. -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
vargalex #4076 üzenetére
Akkor a WAN az legyen dhcp-n a LAn meg csak 192.168.2.1 255.255.255.0 azt ennyi?
Most kipróbáltam ezt is de ez se jött be [link]De kipróbálom a te megoldásodat.
Csak mindig amikor a LAn részt állítom át akkor mindig a router csak tölt és nem történik semmi egy idő után azt lehet visszahozni telnettel. -
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #4014 üzenetére
Semmi konkrétat egyelőre. Lua alatt nagyon sok fájlt átnéztem már a fonera közösség oldalán, de a felépítése valami ramaty. Nem vagyok kezdő programozó de nálam kicsit kiverte a biztosítékot, 2 nap mert rá és semmi eredménye nem volt. A felépítését is csak sejtem, van egy template és van egy funkcion fájl, de... Ha gondolod nézd meg.
-
gyugyo79
addikt
válasz
vargalex #3952 üzenetére
Nálam amíg a tűzfalba ki nem nyitom a transmissionek a configjában beállított portot addig jól írja, hogy nincs bejövő kapcsolat. Ha kinyitom és újra indítom a tűzfalat akkor írja csak, hogy minden ok. Nem tudom, te hogy tesztelted a portokat vele, de ez csak és egyedül a configban beállított portot nézi meg, hogy azon keresztül a transmissin elérhető e éppen vagy sem.
Átírtad a configban a portot és újra indítottad a transmissiont amikor tesztelted ezt ? -
direwolf
őstag
válasz
vargalex #3950 üzenetére
No ezt most nem értem. Betettem a /etc/config/firewall végére ezt:
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '53415'A portscannerek mégis azt mondják, hogy nincs válasz (netes online, meg a transmission remote gui is)
Próbáltam a /etc/inid./network restart-ot is.Szerk:
Hoppá, most hirtelen jó lett! -
direwolf
őstag
válasz
vargalex #3944 üzenetére
Hi!
Thx, akkor megpróbálom megemelni az upload slotokat is.
A sávszél korlátozás a megadott időszakban amúgy direkt van, ezen kívül szeretnék többet elérni.Az upnp-vel nekem nincs semmi gondom, sőt nekem kimondottan tetszik, hogy minden restartnál új porton működik. Véleményem szerint így kevésbé támadható a rendszer.
-
-
Gabesz128
csendes tag
válasz
vargalex #3900 üzenetére
További próbálkozás után kiderült, hogy a LuCI kiegészítésed remekül működik (kösz), csak abba fagy bele, ha a Watch directory-hoz beírom a mobil winchester mountolt NTFS partíciójának mappáját (/mnt/hdd/torrent/incomplete).
A mappa létezik, a winchesterrel nincs gond, mert a letöltések illetve a config mappa ugyancsak itt tárolódik. A tünet az, hogy az átállítás újraindítás után "A kapcsolódás sikertelen" üzenetet dob fel a firefox.
Az autotrans 3.0 firefox kiegészítő beüzemelése sem sikerült. Látszólag minden OK (megadtam a user-password párost és a címet), de a feladatok valamiért nem adódnak át...
A fenti két kudarc után a feladatkiosztáshoz elkezdtem a transmission remote gui-t használni, ami jól működik, ennek ellenére kiváncsi lennék a másik két hiba okára.
ver: 1.92 (10363)
/etc/config/transmission:
config 'transmission'
option 'enable' '1'
option 'download_dir' '/mnt/hdd/downloads'
option 'preallocation' '1'
option 'alt_speed_enabled' 'false'
option 'speed_limit_up_enabled' 'false'
option 'blocklist_enabled' 'false'
option 'incomplete_dir_enabled' 'true'
option 'rename_partial_files' 'true'
option 'start_added_torrents' 'true'
option 'trash_original_torrent_files' 'true'
option 'watch_dir_enabled' 'true'
option 'dht_enabled' 'true'
option 'encryption' '0'
option 'lazy_bitfield_enabled' 'true'
option 'lpd_enabled' 'true'
option 'message_level' '0'
option 'pex_enabled' 'true'
option 'script_torrent_done_enabled' 'true'
option 'peer_port_random_on_start' 'true'
option 'port_forwarding_enabled' 'true'
option 'rpc_enabled' 'true'
option 'rpc_authentication_required' 'true'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'false'
option 'rpc_username' 'xxxx'
option 'rpc_password' 'xxxx'
option 'config_dir' '/mnt/hdd/torrent/config'
option 'speed_limit_down_enabled' 'false'
option 'proxy_enabled' 'true'
option 'proxy_type' '0'
option 'proxy_auth_enabled' 'true'
option 'ratio_limit_enabled' 'true'
option 'incomplete_dir' '/mnt/hdd/torrent/incomplete'
option 'watch_dir' '/mnt/hdd/watch'a generált settings.json fájl megfelelő része:
"watch-dir": "\/mnt\/hdd\/watch",
"watch-dir-enabled": trueValamiért azt érzem azért ettől hal meg, mert ez az utolsó bejegyzés a fájban, de persze ez nem túl logikus...
-
-
Gabesz128
csendes tag
válasz
vargalex #3763 üzenetére
Kösz a file-t, de nálam egyelőre inkább csak megtekinthetőnek tűnik a config, mert apró változtatások (pl.: incomplete directory helye) elmentése után sem működik az újraindítás után a transmission. A legnagyobb problémám, hogy a beállításokat máshol sem tudom szerkeszteni, mert a settings.json-ban elvégzett változtatások újraindítás után visszaíródnak az eredeti értékükre. Tud valaki segíteni, hogy hol tudom a transmission configurációját módosítani (leginkább az rpc adatokat szeretném)?
Kösz -
-
tomi7711
aktív tag
válasz
vargalex #3730 üzenetére
Futtattam az e2fsck-t. Végignézte, de semmi hibát nem jelzett... Ennek ellenére ma éjjel megint előjött a hiba
Sep 17 00:09:13 kernel: usb 1-1.4: reset high speed USB device using ar71xx-ehci and address 4
Sep 17 00:09:15 kernel: sd 1:0:0:0: [sdb] Media Changed
Sep 17 00:09:15 kernel: sd 1:0:0:0: [sdb] Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x08
Sep 17 00:09:15 kernel: sd 1:0:0:0: [sdb] Sense Key : 0x6 [current]
Sep 17 00:09:15 kernel: Info fld=0x0
Sep 17 00:09:15 kernel: sd 1:0:0:0: [sdb] ASC=0x28 ASCQ=0x0
Sep 17 00:09:15 kernel: sd 1:0:0:0: [sdb] CDB: cdb[0]=0x28: 28 00 00 22 4a 2e 00 00 f0 00
Sep 17 00:09:15 kernel: end_request: I/O error, dev sdb, sector 2247214
Sep 17 00:09:15 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #8193 offset 0
Sep 17 00:11:14 dropbear[2075]: exit after auth (root): Exited normally
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #40961 offset 0
Sep 17 00:14:14 kernel: ------------[ cut here ]------------
Sep 17 00:14:14 kernel: WARNING: at fs/buffer.c:1159 0x800fd4d8()
Sep 17 00:14:14 kernel: Modules linked in: fuse nf_nat_tftp nf_conntrack_tftp nf_nat_irc nf_conntrack_irc nf_nat_ftp nf_conntrack_ftp ipt_MASQUERADE iptable_nat nf_nat xt_NOTRACK iptable_raw xt_state nf_conntrack_ipv4 nf_defrag_ipv4 nf_conntrack ipt_R
Sep 17 00:14:14 kernel: Call Trace:[<800683a4>] 0x800683a4
Sep 17 00:14:14 kernel: [<800683a4>] 0x800683a4
Sep 17 00:14:14 kernel: [<8007cb80>] 0x8007cb80
Sep 17 00:14:14 kernel: [<800fd4d8>] 0x800fd4d8
Sep 17 00:14:14 kernel: [<800fe0d0>] 0x800fe0d0
Sep 17 00:14:14 kernel: [<800fd4d8>] 0x800fd4d8
Sep 17 00:14:14 kernel: [<81b4d7a0>] 0x81b4d7a0
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #2 offset 0
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #8193 offset 0
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #8193 offset 0
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #2 offset 0
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #65537 offset 0
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #40961 offset 0
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #65537 offset 0
Sep 17 00:14:14 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #81968 offset 0
Sep 17 00:14:15 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #82332 offset 0
Sep 17 00:14:15 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #2 offset 0
Sep 17 00:14:15 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #81968 offset 0
Sep 17 00:14:15 kernel: EXT3-fs error (device sdb1): ext3_find_entry: reading directory #65537 offset 0Lehet meghalt az SD kártyám? Vagy az usb hubot nem szereti?
-
donci7
csendes tag
válasz
vargalex #3741 üzenetére
A vinyó az külső tápos.
Én is ezért írtam, hogy érthetetlen a számomra, a Transmission-nek nem kéne, hogy ilyen bajt okozzon. De Transmission nélkül minden ok, nincs adatvesztés. Kipróbáltam a Transmissiont, és az előzőekben elmondott galiba történt, lecsatolás, file-rendszer check, az kijavította a hibát, adatvesztés, vinyó mountol a routerre, minden ok. Újabb próba, és ismét kezdődik minden előlről. Transmission nélkül olvasok, írok mindent csinálok a vinyóval, nem látok semmi gondot. Mondjuk írni keveset írtam rá, de azzal nem volt gond.
Speeedfire: Nem volt semmi problémám, míg el nem próbáltam indítani a Transmissiont. Áramszünet sem volt akkoriban.
Esetleg újra kéne telepítenem az ntfs-3g csomagot? Az lehet a felelős egy ilyen hibáért, vagy esetleg valami nem ok a mountolásban?
Amint leürítem a HDDt, megpróbálom újra a Transmissiont, lehet én szúrtam el valami config-ját, bár nehezen tudom elképzelni, hogy az ilyet okozna. 2Mb/192kb a netem. Ilyen net mellett le se kell szabályozni a Transmission sávszélességét gondolom, csak a peerek számát?Más:
Egy 128MB-os pendrive-ot beüzemelnék, hogy arra települjenek a csomagok, meg esetleg a swap.
Mit javasoltok? Itt írta valaki, hogy "swapnak nem egészséges pendrive-on". Miért is?
Ext2/3/4-re kell ehhez formázni a pent?
Ha a swap és a programok is ezen lennének, akkor 2 külön partíció kell?
Hogy tudom ezt megcsinálni? Hogy tudom a penre telepíteni a programokat? Mit kell ehhez átállítani/hogy kell máshogy telepíteni? -
-
Maximusz
aktív tag
-
-
beers
addikt
válasz
vargalex #3748 üzenetére
:
Miért van az, ha mac-hez rendelek ip-t, akkor restart után se kép se hang!
(mac jól van beírva és az ip is tartományon belül van)
Már 2* kellett telnettel kellett visszahozni a routert!Most néztem, csak a routernen lévő gépre lőttem be kívánt ip-t és mégis 143-as végűt kap!
De legalább nem halt meg!
Mintha más is mondta volna már ezt a 143-as ip-t a topicban!
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
vargalex #3699 üzenetére
megoldódott firmware frisstés, ip mahináció, statikus ip és minden baszogatás után.
Egyszerűen annyi volt miután minden fasságom visszaállítottam, h az Atheros5007eg wifi vezér driverét a 7.6xxxx verzióról a legutóbb frissített 7.7xxx verzióra cseréltem le. Kész idegbaj voltam mikor rájöttem -
SaNyEe
aktív tag
válasz
vargalex #3695 üzenetére
próbáltam, nem működött a javítás gomb, javasolta, h vegyem fel magammal a kapcsolatot. Amikor néztem az IP-t cmd-ben úgy tűnt mintha 2x kapna értéket, egyszer a 192.168.1.110, aztán vmi hexás kód.
Most megint csináltam, csatlakozás után valami teljesen irreleváns 169.xxx.xxx.xxx címet kapott az atheros wifi.Megcsináltam a route printeket is:
WIFI
UTPPlusz infó: most egy panelben vagyunk albiban, a hatókörben van egynéhány wireless pont, nem tudom ez mennyire zavarhat be.
-
-
donci7
csendes tag
válasz
vargalex #3568 üzenetére
A kmod-fs-ntfs csomag nincs fent. de a leírásban sem látom, hogy kellene. Amint tudom, felrakom, megpróbálom úgy.
a leírásban ezeket az installálásokat látom csak: (ext2 és 3-hoz valókat kihagyom)
opkg install ntfs-3g
opkg install block-mountmást nem, lehet kimaradt a leírásból?
A többi választ is köszönöm, remélem működni fog.
-
boatkiller
tag
válasz
vargalex #3561 üzenetére
Szia!
3.5" WD160Gb sata2 coolink külső házban.Az opkg install block-mount paranccsal nem ismerte fel, nem jelenítette meg. Kézi csatolással pedig mutatja elsőre. Viszont ami érdekes az az, hogy a vsftpd az látja igy is meg úgy is.
Még valami: szeretném formázni a hdd-t valahogy így 1.1Gb ext3
2. 512Mb swap
3. többi ext2 vagy ext3
és az 1. partícióra telepíteni pár dolgot, mert eléggé szűkös a router tárhelye.
Ebben az esetben hogy csináljam, mert a leírásban nem egészen így van és nem szeretném összeomlasztani a rendszert. -
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #3556 üzenetére
Közben megnéztem, az enyém a régebbi, a trunk-ban lévő /etc/init.d/cron már használja az uci_get függvényt (persze ott már az uci.sh-ban is megvannak a szükséges függvények):
#!/bin/sh /etc/rc.common
# Copyright (C) 2006 OpenWrt.org
START=50
start () {
loglevel=$(uci_get "system.@system[0].cronloglevel")
[ -z "$(ls /etc/crontabs/)" ] && exit 1
mkdir -p /var/spool/cron
ln -s /etc/crontabs /var/spool/cron/ 2>/dev/null
crond -c /etc/crontabs -l ${loglevel:-5}
}
stop() {
killall -9 crond
}Pedig alap BackFire-t írtál (ami nálam a 10.03-at jelenti), az enyém annál biztosan újabb.
-
direwolf
őstag
válasz
vargalex #3363 üzenetére
Hi!
Átállítottam megint, és megint eldobja a megadott IP-ről is.
Így néz ki a két luci lap:
Zones
Traffic control
A firewall config pedig így:
/etc/config/firewall
Lehet, hogy előrébb kéne hoznom a zone-ok elé az alsó rule-t? -
-
-
Beri
addikt
válasz
vargalex #3353 üzenetére
Így van. Alapvető router funkciók ellátásához openwrt-vel sem kell parancssorban tökölni. Viszont a dd megkímél a csomagok telepítgetésétől is. Leszeded, felrakod, bekapcsolod a funkciót a gui-ban és kész. Igaz, nincs meg a választás szabadsága, de hát más a koncepció.
OK, vannak mindenféle buildek openwrt-ből is, szintén készen az adott routerhez, kinek mi tetszik ugyebár. -
válasz
vargalex #3353 üzenetére
Pedig úgy látom, hogy valamikor nekifogtak, aztán sajnos abbamaradt...
http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/openwrt-atheros/cross/unstable/ -
Harley_D
csendes tag
válasz
vargalex #3292 üzenetére
Hell!
Vargalex nemtom egyenlőre tegnap délután óta csak 3 torrent megy egyszerre és azóta tökéletes, tudom ne legyek mohó
Azért köszi, a config-ot kipróbálom, hátha segít.
Bár a router teljesítménye sztem több, mert ha valamelyik file sharing oldalról töltök, jön full sebességgel és nincs gond, meg a samba-ban is 7-9MB/s között van az olvasás, az írást mondjuk még nem próbáltam. -
weinmaker
őstag
válasz
vargalex #3288 üzenetére
Ok! Köszi a tanácsot. Most egyenlőre kicseréltetem, mert szerintem nem tökéletes az usb-je ennek, remélem a következő már jó lesz, és akkor érdemes lesz bele egy kis időt ölni. Akkor kipróbálom az open wrt-t is a leírás alapján, bár jobban szeretem, ha nem parancssorból kell kínlódni (tudom kényelmes windows user).
-
Harley_D
csendes tag
válasz
vargalex #3289 üzenetére
25/5-ös t-home netem van, transmission-t még nem korlátoztam configban. Hát eddig a max fél óra volt amit próbáltam várni, de feladtam. Délután kipróbáltam, hogy csak 3 torrentet futtatok egyszerre, azóta úgytűnik stabil. Szerinted mire kellene korlátoznom a transmission-t? Jahh uptime-t most nem érdemes néznem szerintem, mert most megy rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest