- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Értem, persze, és most van is két tp-linkem, mehetne aaz ismétlő mód. De nem az a célom hogy lefedjem vele a lakótelepet, csupán picit javítani szeretném a routertől két helyiséggel távolabb lévő konyhában a jelet. Értsd hogy a router melletti 83/50 sávszélből nem csak 1, 2 megabit maradjon. Ha lenne egy stabil 5-10 közötti, amin szépen lehet a böngészőt hajtani, boldog és elégedett lennék. Azért se a fél év garis 3600-at, se a tök új 1043-at nem áldoznám be ismétlőnek, annál többet érnek. A másik legfőbb gond az ismétlő elhelyezése lenne, a konyha nagyon pici és zsúfolt (panel), és a konektorok száma így is kevés, minden hosszabbítóval meg elosztóval van megoldva, nem férne már be egy plusz eszköz.
Szóval ha a wifi teljesítményt szerinted lehetséges ennyivel növelni, akkor felraknám rá az openwrt-t. -
dethroner
veterán
Köszönöm.
Mivel tiéd a termék, tőled szeretném megkérdezni hogy mit gondolsz, tudok a router wifi teljesítményén annyit növelni a gyárihoz képest hogy megéri nekem felrakni akkor, ha úgy érzem semmi más nem indokolja részemről, vagy inkább térjek vissza a gyárihoz és élvezzem hogy még 2 év garancia van rá? -
direwolf
őstag
Tudom, ez egy kényszermegoldás. Swapnek nem fogok egy vinyót üzemeltetni. Egy elfekvőben lévő 2 gigás sd erre pont jó. Sajna swap meg kell, mert anélkül random rebootok vannak. Én nem hinném, hogy ez a probléma, vargalex buildjével is ugyan így ment, és ott soha nem voltak erőforrás problémák. Sőt, akkor még extroot is volt!
-
direwolf
őstag
Szia suste!
Van egy fura problémám (most nem wds, azt sikerült beüzemelni
) Az van, hogy a 4g stickbe dugott microsd-re swap-elek, és a syslogot a második partícióra irányítottam (a 9092-n figyelő scriptjeitekkel partícionáltam, hogy ne legyen gond) 1024 kB-onként rotálva. Nálatok nem volt még olyan gond, hogy elkezdi megenni az erőforrásokat, és kb 2 nap után teljesen belehal a router? Azért gondolom, hogy a syslog csinálja, mert ilyenkor amíg még elérhető ssh-n, top-al a kworkerek zúzzák a system timeot. Most kikapcsoltam a syslog mentést, remélem így nem jön elő.
-
chros
őstag
Jo kerdes, en sem tudom. Egyebkent melyik verzioban forditottatok utoljara firmwaret? (revision number?)
@(#63769) betyarr: "lehet lejjebb váltok 200mbitre.ezt gondolom már simán viszi az openwrt,ugye?"
Ez sok dolgon mulik. Nekem pl, 74/20-as netem van, es beuzemeltem a cake qdisc-et smq-sript ala: ha maxon megy a dolog le es fel es wifi kliensek is vannak, akkor a load mar 1 koruli. -
direwolf
őstag
-
-
direwolf
őstag
Üdv suste!
WDS-el kísérletezek még mindig. Egészen pontosan mit kell beállítani a másodlagos AP-n, ha openwrt van rajta (alap CC, nem a tied) hogy menjen a client+wds illetve a wds ethernet? Nem kell szájbarágósan, elboldogulok vele, csak nem tudom mit kell beállítani.
Fő routerem 1043v1 suste 14.07 0.8.3. Wifi AP+WDS módban. -
Joker850403
csendes tag
Köszönöm, sikerült feltenni a frissítést
Viszont most az van hogy amint újraindult kb 1 percig elérhető volt a router aztán teljesen elérhetetlenné vált, osztott ki ip-t meg csatlakozok is hozzá de se a Luci se a 9092-es oldal nem érhető el.(kábelen csatlakozok)
Nem lehet hogy a hardver kezdi megadni magát??
-
Joker850403
csendes tag
-
Joker850403
csendes tag
Hello,
Jelenleg a legfisseb van rajta (suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin)
Rákapcsolódik a másik routerre, azzal nincs is semmi gond. Viszont amióta a 9092-es oldaol beállítottam a repeater funkciót azóta szinte elérhetetlen a router (1043-as). De amikor nagynehezen elérem (kábelle!) akkor látom hogy szinte 100%-os a jelerősség és valamiért mégsem továbbítja a LAN felé.
Dióhéjban: van egy speedport routermodem (tkom-os) sugároz wifit(Telekom Fon), amit el is tudok érni, mert van felhasználónév meg jelszó, de viszont az eszköz el van zárva tehát konfigurálás nem lehetséges (kéne az aljáról a belépési jelszó).
Ez a jel van fogva egy 1043v1-el ami látszólag egész jól működik, luci alatt látom is hogy csatlakozik meg minden. Aztán ez a router össze van kötve egy utp kábellel egy Netgear AP-val ami nem csinál mást csak amit kap lanon kiteszi wifire. Ezekkel eddig nem is volt gond, csak baromi lassú volt, majd valami oknál fogva a telekomos cucc bemondta az unalmast. Ezután jött az hogy lefrissítettem a firmware-t (1043-on) gondolva hogy lehet hogy valamivel jobb lesz majd a kapcsolat(0.8.1). Nem lett, sőt teljesen használhatatlan jelenleg.Következő lépésben megszereztem a speedport-os modem rendes wifi jelszavát amihez szintén repeaterként csatlakoztattam a leírtak alapján a 1043-at, ami szépen be is csatlakozik, máramikor luciban egyáltalán meg tudom nézni, mert amióta lefuttattam a repeater beállítást a 9092-ben azóta a 1043 szinte elérhetetlen
-
Maximusz
aktív tag
Szia!
tehát - a "régi" (vargalex-es) konfigban sok portom volt nyitva (http, vpn, 4-5 ip camera, tranmission control,stb..) - ezek ha jól olvasom nem fognak már működni, mert kell a knockd (vagy ez alapból nincs beállítva, és amit a végén írtál, az van "alapból" - tehát , hogy a portokra ha teszek egy szabályt pl:
config redirect
option name '102-IPCamera-Picture'
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option src_dport '21021'
option dest_ip '10.1.0.102'
option dest_port '80'
option proto 'tcp udp'akkor ez be fog menni, vagy nem fog bemenni, ha nem konfiguráltam még semmit?
Felfedeztem (persze, ha beleolvasok a readme-be, akkor nem csoda), hogy a két fw tűzfalbeállítások terén eltér.
Vargalex fw:
Global:
=====
Input : accept
Output : accept
Forward : reject
lan: accept, accept, reject
wan: drop, accept, reject (Maquerading MSS clamping)
Suste fw:
Global:
=====
Input : accept
Output : accept
Forward : reject
lan: accept, accept, accept
wan: reject, accept, reject (Maquerading MSS clamping)Az a baj, hogy az a fajta vagyok, aki szereti a config állományokat módosítani (!nem újat írni!) és szeretném érteni az "új" tűzfalam működését. Első körben a knockd-ot tanulmányozom, hogy ez mennyire működhet, ha szeretnék mobilról hazanézni az ip camerákra, előtte milyen szertartásra lesz szükségem, hogy menjen....
és hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, belső hálóról próbáltam a külső címekkel (amivel eddig nem volt gond --régi fw-- - a laptopomon is egyszerű volt beállítani a külső portot, ha a transmission-ra rá szerettem volna nézni, külső címmel - ezért próbáltam úgy). Kipróbáltam mobilnettel, és megy kívül a weboldal, amit szerettem volna elérni. Most a transmission-nal szenvedek, mert letöröltem , újra felraktam, és most is ugyan azt a hibát írja mint korábban (Connection rejected) - valamit nagyon elronthattam
"Knockd használat:
------------------Port kopogtató szerver beállítása (portnyitás közvetlen IP-re):
Az új webfelületre (9092/knockd) beleraktunk 3db linket, amik a különböző kopogtató kliensekre mutatnak (Android, iOS, WIN).
Az FW-ben lévő knockd alapértelmezetten fut (luci/rednszer/rendszerindítás), de mentés felrakása után a kopogató szerver nem aktív, engedélyezni és indítani kell a luci/rendszer/rendszerindítás fülön (knockd)!-Beállítás: a szerveren és a kliensen be kell álllítani a 3db TCP portot, amin kopogtatni akarunk, és a szerveren meg kell adni a nyitvatartási intervallumot és azt, hogy melyik portot nyissa ki, ha jó a kopogás.
(SSH, FTP, 9092, TM -re van előbeállítás, ezeket csak szerkeszteni kell.)-Működés: ha a kliens bekopogtat a WAN felöl, és a 3 port egyezik a szerveren, akkor a szerver megnyitja a beállított portot a bekopogó IP-re (csak erre az IP-re!).
A beállított idő leteltével a szerver megvizsgálja hogy aktív-e a kapcsolat, és ha nem, akkor zárja a portot.
Ha még aktív a kapcsolat, akkor továbbra is nyitva marad, és majd újra ellenőrzi a kapcsolatot a beállított idő múlva.ALAPÉRTELMEZETTEN CSAK A TRANSMISSION PORTJA VAN NYITVA FIXEN A TŰZFALBAN!
Az SSH, FTP, HTTPS -hez vannak szabályok, de inaktívak, ha valaki mégis fixen ki akarja nyitni őket a knockd használata helyett, akkor ezeket a szabályokat be kell kapcsolni (luci/hálózat/tűzfal/átirányítás+forgalmi szabályok)." -
Maximusz
aktív tag
Szia!
de hogy felesleges, már olvasom is
- közben (az éjszaka) hozzáérés nélkül változott a hiba
409: Conflict
Your request had an invalid session-id header.
To fix this, follow these steps:
When reading a response, get its X-Transmission-Session-Id header and remember it
Add the updated header to your outgoing requests
When you get this 409 error message, resend your request with the updated header
This requirement has been added to help prevent CSRF attacks.
X-Transmission-Session-Id: N2xRfmZqzxmnWkvSMXIioz6ApHyswmXEQLIfjZaENr8KXwW3elolvasom a reame-ket ami ide kapcsolódik, és megjavítom
uhttp-hez is van readme? - valamiért külső hálóról nem érem el a belső weboldalt ( port továbbítást elkészítettem) - ott ez a hiba:
Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server addresskipróbáltam, hogy hozzáadom az uhttpd confighoz ezt, de így sem jó :
option rfc1918_filter '0'
-
Maximusz
aktív tag
oké - megvan a fájlos csatolás "automatikusan" (rc.local) - transmission-t is beállítottam (ahogy vargalex fw-nél volt), és nem tudom behozni a webes felületet, ami fura, hogy a Suste 9092-es lapon a http:routerip:9092/cgi-bin/transmission.cgi -oldalon viszont listáz valamennyi torrentet (ami előzőleg benne volt a letöltési listában ) - ha nem jön be a 9091-es oldal, és külső kliens sem tud csatlakozni hozzá (Connection refused - hibát dob a Transmission Remote GUI - előtte ment) - akkor mit érdemes megnéznem, mi lehet a probléma?
alakul már - most ezt írja ki a weben :
404: Not Found
Couldn't find Transmission's web interface files!
Users: to tell Transmission where to look, set the TRANSMISSION_WEB_HOME environment variable to the folder where the web interface's index.html is located.
Package Builders: to set a custom default at compile time, #define PACKAGE_DATA_DIR in libtransmission/platform.c or tweak tr_getClutchDir () by hand. -
Maximusz
aktív tag
Szia!
ismét igazad van! - mostmár 0.8.3-at ír ki
a wifi-s időzítéssel kapcsolatban hogy érted a "kivétel" hozzáadását ?
ennyit fűz hozzá , de ebből nem látom, hogy kivételként felvette volna-e a bekattingatott wifi-ket
0 0 * * * /etc/hotplug.d/button/25-wifi_umount_reset off
-
sto1911
veterán
A forouter valami regi mocsok. A laptopon pl. nagyjabol stabil a kapcsolat, de a telefonon egyaltalan nem. Neha ugy eldobja, hogy csak router ujrainditas utan lesz a telon megint net - ami vagy 1 percig tart, vagy orakig. A telo jo, mert csak itt van gondja.
Ennek a routernek a jelet szerettem volna kiterjeszteni kicsit, de nem jott ossze. Csak a forouter hibajara tudok gondolni. -
sto1911
veterán
Azt hiszem 14.4. Barrier Breaker.
A kapcsolat ugy nezem letrejon, mert ugyanazt hibat/ill. problemas viselkedest tapasztalom, ha az extendelt halozatra csatlakozok, mint az eredetin.
Lehet van valami beallitasa, de mivel nem tudom a credentialst, ezert bakhatom... Resetelni se opcio. -
derrik
őstag
Akkor el fogod kerülni a kérdezősködést. Mert nem kérdezek többet.
Nem vagyok linux és más hasonló szakértő. Annyit szerettem volna dokumentumokat ,ha kell pc nélkül távolról el tudjak érni. Ha már ez a cucc megy állandóan. De jó lesz ahogy régen. Egy pendrive-on el hurcolom mint az előtt. -
derrik
őstag
OpenWrt vargalex v1.1.4 r33174
igazán semmit nem csináltam...beállítottam a hálózatokat, engedélyeztem a miniDLNA-t
Rádugom a Pendrive-ot akkor ext4 és három csatolható meghajtó
sda2 overlay ext4
sda mnt ext4SWAP
sda1 dev/sda1valószínű hogy nem tudom én rendesen felcsatolni, utánna a Samba-nál sem tudom be állítani.
Ugyan a mobil eszköz látja, de én se könyvtárat létrehozni sem írni nem tudok rá
De ez biztosan a rossz beállítás miatt van -
wark92
tag
Hol tudom beállítani a gépen a 40 mhz-t? Mitől ilyen gyenge a jel? Ezelőtt egy Tenda routerem volt olcsóbb is volt volt nem gigabites 2 antennás és 300mbps de azzal töltött 70-75 el. Ugyanazon a helyen van most az új, én is ugyanott vagyok és perpill 30-at ír a speedtest
-
btz
addikt
Nem vagyok benne ennyire mélyen a témában, de ha gyári a gyári szoftverét lecseréljük openwrt-re, attól még a bootloader (ami meghatározza hogy működik e a tftp) nem változok semmit, az marad az amit a gyárban rátettek? Esetleg nincs valami program, amivel aktiválni lehetne benne a tftp-t? Úgy értem, ha majd megcsináltatom, akkor utána arra gondoltam, hogy be kéne valahogy kapcsolni rajta a tftp-t, hogy a későbbiekben egyfajta gyors hibajavítási lehetőséget nyújtson.
Nem is értem, hogy miért tiltják le ezt a gyári bootloaderben? Azt nem merem gondolni, hogy azért mert direkt kiakarnak b...i az userrel. -
-
btz
addikt
Az a probléma hogy nem bootol be. Gyorsan villog a "napocska" led, majd pont 1-2 perc után felvillan az összes létező led pár másodpercre, majd ez kezdődik elölről.
Nem flashelés közben ment el a rendszer, egyszer csak a luci helyett egy bad gateway felirat jelent meg, majd áramtalanítottam, gondoltam majd resetelem, ahogy írtad, de nem lehet, ezt a folyamatos újraindulási ciklust csinálja.
Ha gondolod készítek róla egy videót, hogyan villognak a ledek. -
Failure
csendes tag
na ha én mindezt előre tudom....
Akkor időközben nem tégláztam volna meg a device-t azzal, hogy megpróbálok visszaflashelni rá egy gyári fw-t, ami persze egy "boot"-os verzió volt, amiről azóta azt olvastam, hogy azt nem lehet csak úgy visszapattintani rá.
Úgyhogy most van egy nightriderező kockám.Amúgy asszem nem az új fw-n múlt, mert itt azt írják, hogy 1.8-tól fölfelé már eleve túl új a boot loader, és mindenképp megszívja az ember.
Na most megpróbálok tftp szervert telepíteni, hogy vissza bírjak flashelni egy gyári fw-t valahogy.
-
Failure
csendes tag
a hw verzió mennyiben befolyásoló tényező az fw kapcsán?
Mint fentebbi hozzászólásomban írtam, ez egy V1-es vas, hogy azon belül mi, azt nem tudom, a gyári fw ennyi infot írt ki, amennyit az előző hozzászólásba bemásoltam. Felteszem a routeren lehet még valami fizikai felirat, de most melóhelyen vagyok, ezt most nem tudom megnézni.Viszont ma este meg fogom próbálni felpattintani az ajánlott http://owrt.uw.hu/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1021.bin fw-t.
Kérdésem, ha ez felmegy, utána a router máris munkakész, és elérhető a szokásos 192.168.1.1-en, vagy kell valami telnet/ssh varázslás megelőzőleg?
Van itt egy csomó régi guide, de nem tudom, hogy ezek melyik helytálló a fenti fw-hez, úgyhogy szívesen venném, ha a megfelelő irányba mutatnának az urak.
(illetve a hivatalosan openwrt fórumon látom, hogy emlegetnek egy WAN port bugot bizonyos fw verzióknál, ez az adott fw-t érinti, számítsak rá, vagy ne?)
-
OctoCore
tag
ha simán sysupgrade-t csináltam 0.8.1 -re akkor a 9092 not found volt, ezért azt tettem amit írtál, 0.7 ről feltettem a 0.7 repairt, utána a 0.8 repairt, és utána még mindig lassú volt a 9092 ezért onnan folytattam luciból a 0.8.1 és a 0.8.2 után lett ez és most gyors.
Közben megcsináltam amit írtál a clean gombra rányomtam, most már not found
-
mumtaz
senior tag
Akkor sok más választásom úgy sincs.
Bár ugye néztem, hogy a Gargoyle-ban benne van ilyen menüpont, ahol egyszerű beállítani a korlátot egy adott kliensre és ugye az is openwrt alapú. Ezért gondoltam, hátbha valaki esetleg "kimenekítette" az opciót Luci alá is.
Jó lett volna. -
Most már egyre jobban össze vagyok zavarodva ezzel a WDS-sel kapcsolatban. Nekem úgy tűnik, hogy működik szolgáltatói routerrel (pedig már megvettem a 1043NDv3-t) és egy openwrt-s eszközzel (Xiaomi Miwifi Nano) Mármint a csatlakozási része működik, egy gondom azért van vele: [link]
Lehet, hogy nem is a WDS működik, hanem a csatlakozó eszközök lettek okosabbak, és intelligensen váltanak az azonos nevű és paraméterű hálózatok között?
Direwolf (63350)
Na, nekem is működik, mégpedig úgy, ahogy te szeretnéd megcsinálni, a szolgáltatóé a fő, az openwrt az al-router kábelen összekötve, és még csak a WDS-t se kell feltétlenül bekapcsolni...
-
-
nimfas
addikt
Nekem lényegében csak a net, WiFi osztás megy rajta, minden más (ftp,samba, transmission) a GoFlexNet-en fut, picit combosabb hardver.
Majd a mobil net Wan részre kötést kell megoldani, mert ez az ADSL kiakaszt! Lassú és még szakadozik is....
Bela85... Hát hely az tényleg van... Hát innen átadom suste kollégának hátha meglesi a MiniDLNA config file-t, hátha ott nem stimmel valami. Én sosem használtam.
-
bela85
aktív tag
Helló!
Igen felvan csatolva, mivel arról megy a sok szolgáltatás.. ha nincs felcsatolva, akkor az angol menüs Luci jön be, tehát minden , illetve ahogy írtam is az előző hsz-ben, samba, transmission minden megy szépen.. itt a minidlna-nál tegnap valahogy összejött hogy látta az összes adatot, de ma újraindult a router (áramszünet) és azóta nem látja..
még annyi hogy vargalex fw-nál nem volt extroot-om.. ott simán ment minden.. csak elfogyott mindig a hely.. és amiatt is csináltam extroot-ot illetve frissítés gyanánt váltottam fw-t.
-
direwolf
őstag
"(#63187) RedCat
Nem a 4g-t nem támogatja, hanem te modemedet!
Másnál másik modemmel megy a 4g is."Mivel én mondtam, hogy nálam megy a 4G a ti buildetekkel (és ezt továbbra is állítom) kicsit árnyaljuk, hogy azért nem 100-as a dolog. A pc-be dugva a modemet 90/40 a speed, 1043 v1-ben 30/20. Lehet, hogy az init AT parancsokon kéne faragni, de az is lehet, hogy ennyit tud ez a felállás.
-
-
doberman
senior tag
hmmm apró ellenérv a parancssorozás ellen:
batch file az asztalon: előbb a putty kiépíti az ssh tunnelt, majd indítja a megfelelő alkalmazást (pl TR remote)
Putty cmd line howto -
pivot
csendes tag
köszi a választ... most épp nyomtatót keres a droidos "konica minolta print services", de már vagy 5 perce keres és semmi (szerintem csak a bizhub-okat támogatja). Ubuntu alól tudok nyomtatni foomatic driverrel (a foo2lava is ígéretes, bár még nem próbáltam), ezért gondoltam hogy valahogy megoldható az openwrt alól is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HyperX Cloud Flight Wireless
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged