- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
goccer
aktív tag
válasz
goccer #63332 üzenetére
Felraktam az opernwrt-t (suste bulid
), de kicsit elvesztem a sok lehetőségben, a WDS nem is nagyon jött össze. Ugyanakkor feltűnt, hogy van az enyémnél frissebb gyári fw is. Ment is a webrevert és az új gyári fw-vel már a TV is hajlandó együttműködni, úgyhogy problem solved
-
suste
veterán
válasz
goccer #63328 üzenetére
Openwrt + client-relayd beállítással szerintem nem lenne gond (DLNA-val sem).
Ráadásul a teljes sávszél átmenne ( (#63329) siddis is erre utalt ).Egyébként pont a WDS ahol simán át kéne mennie a DLNA-nak, viszont nem tudni mit művel a gyári fw WDS név alatt
. De eddig nem is jutottál el. A TV wifis nem kapcsolódása megint csak lehet gyári fw hiba.
-
goccer
aktív tag
válasz
goccer #63318 üzenetére
Sziasztok!
Megjött az új routerem (ASUS RT-AC1200G+), az 1043ND-t pedig wireless bridge módba kapcsoltam. Rájöttem, hogy gyárilag is tud WDS-t, tehát maradtam a gyári firmware-nél.
Leteszteltem a beállításokat, az al-routerként működő 1043ND-re rákötöttem egy PC-t, majd egy laptopot is kábellel. Mindkét esetben az elvárásoknak megfelelően működött a hálózat, mindenki kapott netet, mindenhonnan tudtam mindenkit pingelni.
Gondoltam ideje élesben is kipróbálni, levittem egy Samsung smart tv (D7000) mellé a routert, kábel bedug, de sajnos a hálózat sehol (se DHCP-vel, se statikus IP-t megadva). Annyit derítettem ki, hogy ha kézzel megadom default gatewwaynek az al-routert a fő-router helyett, akkor mintha egy lépéssel továbbjutna, de végül nem láttam értelmét tovább tesztelni, ezt mert net így se úgy se volt a tv-n.
Ugyanakkor, ha kiiktatom az 1043ND-t a hálózatból, akkor a fő router wifi-jén keresztül tud kapcsolódni a tv, csak a gyenge adaptere miatt folyamatosan elveszti a jelet (ezért szerettem volna kábellel hálózatot adni a cuccnak).
Mi okozza szerintetek, hogy azonos beállítások, topológia stb mellett a PC-k rendesen fel tudnak kapcsolódni a hálózatra WDS-en keresztül, míg a TV nem? Ez a TV fogyatékossága lehet, vagy elcsúszott valahol a konfigom? WDS helyett van esetleg valami más OpenWRT-s varázslat amit érdemes megpróbálnom?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ford topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest