- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
esox
senior tag
válasz
vargalex #21526 üzenetére
Szia,
Luci alól csináltam a mountolást, és ott a mounting points alatt a kombóban ezt dobta fel a rendszer.
* * *
Az xtreamer mindenféle bohóckodás nélkül látja a a két samba share-t (az elérési út érdekes mindenesetre, de ezeket automatikusan így ismerte fel, be is tudok rájuk lépni, fájlokat is elérem) és a routeren nfs-el megosztott eszközt is. A többi share HaneWin NFS-es megosztás (ezeket akarom megszüntetni).Egyébként a hanewin-t ilyen beállításokkal használom, de érdekes módon ez is csak xp alól fut rendesen, win7-el ennek is bajai vannak.
-
Zolás
addikt
válasz
vargalex #21363 üzenetére
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy az új firmedben van-e wifi javítás. Egy régebbi firmedet használom, és havonta egyszer nem küldi ki a netet wifire. Kábelen van, wifin nincs net. A legutóbbi ilyen 49 napja volt, és most ismét előjött. Parancsból újraindításra sem adta be a wifit, csak ha kihúztam az áramból egy percre.
(0.92 trunk van fent jelenleg)
És nagyon szépen köszönöm a munkádat -
Truman
senior tag
válasz
vargalex #21363 üzenetére
Hát ennyit nem ér meg, hogy most megint kínlódjak vele, ráadásul a biztos megoldás tudata nélkül.
Most faszán működik a torrent, a sebesség meg elég ahhoz, hogy akadásmentesen tudjak nézni BDRip -eket róla közvetlenül. A másolást meg jobb híján kivárom.
Azért köszi, hogy segíteni próbálni. Persze tippeket továbbra is elfogadok mindenkitól. -
Truman
senior tag
válasz
vargalex #21358 üzenetére
Nincsen terhelve, a Transmisson megy, de pause -olva vannak a torrentek. Más számítógép nem csatlakozik a router -ez. (még a Wi-Fi is ki van kapcsolva).
Van itthon egy P4 -es gépem tartaléknak, teljesen szűz XP SP3 -van rajta telepítve, mindenféle sallang nélkül. Azon próbáltam ki az előbb, úgy hogy a Windows 7 -es gép ki volt kapcsolva. Ott még ennyi se volt az olvasási sebesség, persze az írás teljesen rendben volt.
Amúgy a router -re sem telepítettem semmi extrát, pl. FTP és DDNS sincs rajta. Nekem kizárólag a torrent volt a lényeg semmit más. Azon kívül minden úgy csináltam, ahogy az a tothszabi.info írva van. A vinyóval megint nem lehet probléma, mert kipróbáltam egy másik külső vinyóval is. A Win7 -es gépben Gigabites LAN van.
Ezek után csak a router a ludas, de hogy mi fogalmam sincs. Azt meg véggép nem értem, hogy miért javul meg, nagyon ritkán úgy 10-20 percre teljesen magától (például az előbb is azt hittem, hogy a force user miatt.).
-
esox
senior tag
válasz
vargalex #21346 üzenetére
Lucin állítottam jelszót persze, első lépés volt (leírásodban is és az angolt is vágom, szóval az biztos okés). SSH Access-t megnézem, de nem emlékszem, hogy bármi ilyenben is matattam volna. Az a fura, hogy pár napig működött a dolog, az exports fájlt is MC alól editáltam, amit putty-al értem el...az nfs-t is onnan telepítettem.
it's wierd.... -
suste
veterán
válasz
vargalex #21292 üzenetére
miniDLNA egy könyvtár 1 avival + 1 mp3, az eredmény ugyan úgy semmi
még avinyót sem rezdül meg, szóvalmintha nem isakarna pásztázni
minidlna-t nem lehet valahogy egyszerűen kikapcsoni?
próbálkoztam megint az ushare-rel, 1 könyvtárban kb 15fájl, legyilkot a a routert, de ugye élt a minidlna is lehet együtt nem az igazi.....
még valami ötlet?
-
Begi
senior tag
-
Begi
senior tag
válasz
vargalex #21286 üzenetére
Ez érdekes. És gondolom a db fájlban sem lesz semmi.
Ilyennel még nem találkoztam.
Esetleg kipróbáltad, hogy csak egy könyvtárat adsz meg neki, ahol csak 1 db média fájl van?Szabest: Igen sajnos a minidlna megeszik 30% ramot. Arra gondolok hogy az indexelő szolgáltatása miatt van, ami beállitott időnként ellenőrzi a könyvtárak tartalmát.
Jim74: Azért ez ne tántoritson el. Van egy pár fórumtárs, akinél vigan "szaladgál" a DLNA + Samu TV kombináció.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #21209 üzenetére
beírtam, de a kamerákra azt kapom hogy tiltva van, az FTP-re rá se tudok klikkelni, a router oldalára meg azt írja hogy nem megbízható....
letöltöttem a tanúsitvány és onnan már működött, de a kamerákra továbbra is azt kapom hogy
Ez a cím tiltva van
Ez a cím olyan hálózati portot használ, amelyet általában
a webböngészéstől eltérő célra szoktak használni.
A Firefox megszakította ezt a lekérést az Ön
védelme érdekében. -
Moric
aktív tag
válasz
vargalex #21242 üzenetére
Van rákötve egy Tv, ami képes dlna-ra, de az nem volt bekapcsolva. Nem is volt mit megosztania a routernek.
Azt néztem, hogy a Luci is képes leterhelni a routert, a fele ebből is adódhatott.Mikor nem volt rajta a hdd, akkor is hasonló load-ot produkált, nem volt jelentős különbség. A letöltés sebessége viszont háromszorosára nőt. Többször kipróbáltam, rákötött hdd-vel mindig jelentősen esett a letöltés sebessége.
-
Moric
aktív tag
válasz
vargalex #21240 üzenetére
Nem, nem néztem a top parancs kimenetét. A load-ot néztem a Lucin, az 0.6-0.8 között volt.
100%-ra nem állítom, hogy biztos semmi nem futott a routeren, elvileg nem szabadott volna. A swap-on kivül nem volt semmi adat lemezen, nem volt mit megosztania, csak az üres könyvtárakat.
-
M43g
aktív tag
válasz
vargalex #21221 üzenetére
Hát ez valóban szájbarágós lett
Köszönöm, a vizsgák után nekiállok, mert ismerem magam... ha nekikezdek, akkor tanulás helyett ezt fogom addig berhelni, amíg fizikailag lehetséges
Még egy gyors kérdés, használtam a gyorskeresést, de nem nagyon hozott eredményt:
-szervizben lehet bővíteni RAM-ot a routerben? vagy csak házilag?
-mi veszi legjobban igénybe, ami miatt érdemes lehet? fájlcsere a hálózaton, vagy torrentezés inkább? -
M43g
aktív tag
válasz
vargalex #21219 üzenetére
Most kipróbáltam az 1 és 13as csatornán, mert eddig "auto" volt. Nekem 25től 5-8ig szórnak az eredmények, a másik újabb laptopon 37. Még mindig nem az igazi, mert azon is jönnie kéne az 50-55-ös sebességnek. A ping viszont legalább lement 60ról 20-ra.
Ettől függetlenül lehet, hogy nálam sosem fog 25 fölé menni WLANon? Elég fura lenne egy n-es hálókártya, ami csak g-s sebességet tud...
Főleg annak tükrében, hogy a régi g-s routerrel stabilan hozta annak a szűk keresztmetszetét, most meg 8-15ös méréseim vannak leginkább, tehát mégsem nagyon lehet az én wlan kártyám a hunyó.Esetleg tudnál valami router for dummies írást ajánlani? Amiben szájbarágósan el van magyarázva, hogy érem el a routerre dugott USB-s HDDt pl, és nem úgy, hogy melyik scripttel érdemes mit csinálni... és akkor nem itt kérdezgetnék, hanem do it yourself alapon utána tudnék járni a problémáimnak
-
Mazsika
őstag
válasz
vargalex #21068 üzenetére
Helló.
Nem tudom mi az a samba megosztás... de hiszek neked, hogy arra vonatkozik.
Az FTP Server fülön elindítottam, de ettől függetlenül, el kéne érjem a csatlakoztatott eszközt, ha jól sejtem?!
Ha böngészőből akarom megnyitni, akkor nem is kér jelszót, de egyébként a gyáriak vannak beállítva, és ott az adminnak van FTP hozzáférése. De csináltam másik usert, is és azon is engedélyeztem, de mivel nem kérte sehol, így felesleges...
Lehet feldobnék én is egy Open-wrt-t ha lenne valami jó leírás/leírásod. Bár én nem szeretnék, ilyen parancssoros, ssh-s játékot... -
Szabest
tag
válasz
vargalex #21084 üzenetére
Köszi a tippet, majd 4 után ránézek ezekre amiket mondtál, lehet találok valami frisebb drájvert a karihoz, bár valami közel 5-6éves fujitsu siemens gyengeség....
Mode: Master | SSID: 1043ND
| Encryption: mixed WPA/WPA2 PSK (TKIP, CCMP)
Channel: 9 (2.452 GHz) | Tx-Power: 18 dBm
Signal: -42 dBm | Noise: -95 dBm
Bit Rate: 54.0 MBit/s | Country: USfirmwware: v1.01
Folyamatos ping logolást elmondod hogy kell rögzíteni pl (HDD-mre)???
-
esox
senior tag
válasz
vargalex #21069 üzenetére
ÁÁ köszi, szóval redirect. Szuper. Ebben az esetben fix ip-t kell hogy adjak az iptv boxnak, igaz? Amit mondjuk a MAC addresséhez rendelek, máskülönben a következő ki-bekapcsolás után mást fog neki adni a router így a redirect szabály nem jó helyre menne... Jól gondolom?
-
esox
senior tag
válasz
vargalex #21067 üzenetére
Szia, úgy látom az imageshack törölte....
Szóval vmi olyasmi volt a routeren hogy UDP 34172 allow és TCP 34172-es port szintén allow....
azt csináltam hogy luciban a fw szekciónaál felvettem ezt a portot UDP+TCP any hosttal, de semmi nem változott. A programújságot látom az itpv-n, de a streamet sajnos nem.ja ez volt a régi fw alatt upnp-ben:
ID App Description External Port Protocol Internal Port IP Address Status
1 DNA (TCP) 34172 TCP 34172 192.168.1.107 Enabled
2 DNA (UDP) 34172 UDP 34172 192.168.1.107 Enabled
3 Skype UDP at 192.168.1.113:4138 41383 UDP 41383 192.168.1.113 Enabled
4 Skype TCP at 192.168.1.113:4138 41383 TCP 41383 192.168.1.113 Enabled -
tupacamaru
veterán
válasz
vargalex #21035 üzenetére
Neked hogy sikerült? Mert nekem az a baj hogy a Public Address-nél 0.0.0.0 van, és így nem nem tud kívülről befelé fordítani. Itt kellene egy belső IP-nek lennie szerintem. Ha a Virtual Server-nél megcsinálom és beírom a router IP-jét akkor a DDNS-es regről is be tudok lépni.
-
tupacamaru
veterán
válasz
vargalex #21020 üzenetére
Nagyon úgy néz ki hogy csak kívülről érhető el at ftp. A Storage Sharing-nál lehet beállítani a megosztott meghajtót. Az Ftp Server-nél a portot, alap 21, a meghajtón elérni kívánt mappát, valamint itt látszik a külső internet cím is. Van még egy Media Server menü is, gondolom egyértelmű, meg egy User Accounts, ahol felhsználókat és azok jogait lehet beállítani. Na most én is ott járok mint a kolléga hogy nem érem el a megosztott könyvtárat. Nekem is van DDNS reg-em, de még nem sikerült rájönnöm a megoldásre sajnos.
De még próbálkozom.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #21000 üzenetére
az minden világos azzal semmi gond nincs!!! nekem az a fájl kellene amivel az ip címet frissíted....
lásd előzmény!!! amit megírtál neki ő meg írta hogy dobd be a közösbe de azt írtad neki hogy majd ha kell valakinek....
kösziui: azt hittem csak nekem kell ennyit dolgoznom éjjel is a gép előtt....
kitartás
képzelheted én is hogy vagyok ha most jutottam el odáig hogy ezt megkérdezzem..........
ókincsüvéééééé ezt a gyermekeim szokták énekelni az o wácsing mi helyett......
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #19323 üzenetére
szia, engem érdekelne ez a dolog, de nem találtam meg hogy hol írtad le ezeket a dolgokat... (lásd előzmény)
volt az a fájl amivel létrehoztad az ipket és fel lettek küldve egy tárhelyre, vagy hogy is volt? Azt szeretném amit szita mert törölték a dyndns regemet plusz ráadásul biztonságosabbnak tartom a saját tárhelyen átmenő dolgokat lévén hogy kameraképekről van szó és személyes adatokról......
Megértést és segítséget köszönöm -
esox
senior tag
válasz
vargalex #20918 üzenetére
Ismét köszi. Valamelyik este nekilátok újra a konfigurálásnak.
Ha fent van a firmware-ed, akkor putty-al pl be tudok lépni a router címén és tudom úgy is futtatni a parancsokat? A luci alatt lévő run command ablak, nekem vhogy nem tetszik és pl ha exports fájlt kell szekeszteni az nfs miatt, fingom nincs hogy csináljam luci alatti "consol" ablakban, a vi amúg sem a kedvencem. -
válasz
vargalex #20968 üzenetére
Van róla valami OpenWrt-s ticket, de nem tudom megnyitni, mert most katasztrófális a net itt melóban, úgyhogy csak a google találatig jutok...
De DD-WRT-ben is panaszkodtak már ugyanerre!
-
apuc
őstag
válasz
vargalex #20952 üzenetére
Többször is mértem, természetesen volt és van is ingadozás.
A 80/40-re való váltás előtt is és utána is ingadozik, de régebben 2 és 5-6 Mbit közt váltakozott, most 12-15-20 közt változik, úgy hogy netezés megy a többi gépemen is.Természetesen a lépcsőházunkban más is netezhet, ezekről nem tudok,de amikor legutóbb teszteltem elámultam hogy mennivel gyorsabb lett a gyereknél. -
esox
senior tag
válasz
vargalex #20842 üzenetére
Alex, felraktam a fw-det, szuper minden, de az iptv box most nem akar működni. Az a baj, hogy volt anno a gyári fw-n vmi beállítva, amit elfelejtettem feljegyezni. Ezért vissza kellene rakjam egy rövid időre a gyárit. Megoldható ez a luci alól a fw upgrade menupont alatt?
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
vargalex #20866 üzenetére
Szia,
Nem, nem változtattam, nem is használom.
Köszi Intruder a tippet, de mivel 5% szabad helyem maradt, így újfent semmit se tudok változtatni a router konfigján. Mindegy mit nyomkodot LUCI-ban, semmi se jut érvényre.Alex,
Küldök privátban elérhetőséget a routerhez, mert az én tudásom itt megint véget ér, csak újra tudnám flash-elni.
Hátha valami olyan bug ez, ami hasznos lehet másoknak is és nem csak a saját bénaságom.EIK
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
vargalex #20868 üzenetére
Swap van, Ext2, uShare-val az a baj, hogy ugyan látszólag működik mert fájlok neve megjelenik de samsung TVn dlna-n keresztül szeretném használni, és a TV mindenre azt írja hogy "nem támogatott fájl formátum". Ugyanakkor a minidlna-val meg minden működik, csak az mkv nem:S
Egyéb javaslat? -
Attesz
aktív tag
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
vargalex #20850 üzenetére
Köszi a tippet.
Lecseréltem az USB kábelt egy rövidebb, vastagabb darabra. Talán ez jobban szigetelt. 2:23 perce fut az egész, nem gyors, de lassú
CPU loadra 3,5 alatti számokat nem is látok. 2db torrent fut 400K/sec-es limittel, de inkább csak 250-300 között jönnek. A szabad hely megint elfogyott, 5%-ot ír, realtime graph-ok nem mennek.
Akkor ez most ilyen marad -
chros
őstag
válasz
vargalex #20824 üzenetére
Koszi mindenkinek, most mar latszik a vinyo! (2.5", lehuztam + a tap usb-t is kihuztam belole, majd vissza az egesz, igy mar latja).
Nos, viszont most a config-okkal van baj valszeg: eddig hdd nelkul ment, de a hdd-n levo configok (samba, transmission, stb...) a jok, de van ami a routeren a jo (pl. wan config, usb csatolo scriptek is valtoztak) ...
Akkor most mit kene tennem ???
Új hozzászólás Aktív témák
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest