- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #10039 üzenetére
Szerintem azt is érdemes lelőni. Igen, egyszerűen a transmission leállítása/indítása alá beteszed.
Nem vagy telhetetlen.
Ha vinyó csatlakoztatásakor akarsz valami indítani, akkor a /etc/hotplug.d/block könyvtárba kell a megfelelő scriptet tenni. Persze ott érdemes ellenőrizni, hogy már felcsatolásra került-e a kérdéses partíció.
10040: Igen, pontosan így. Természetesen az nem baj, hogy a samba a vinyón van. Indításkor lehet baj, ha még nem került felcsatolásra a meghajtó. Ezért érdemes oda egy ellenőrzést betenni, hogy létezik-e a könyvtár (az alábbi példa a /mnt/progik/etc könyvtár létezését vizsgálja):#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "BTN_1" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
if [ -d /mnt/progik/etc ] ; then
/etc/init.d/transmission start
/etc/init.d/vsftpd start
/mnt/progik/etc/init.d/samba start
# egyéb szolgáltatások indítása, csak te tudod, hogy mit kell elindítani
logger -t qssbutton "Services started."
else
logger -t qssbutton "Partition not mounted. Services are not started."
fi
else
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/vsftpd stop
/mnt/progik/etc/init.d/samba stop
# egyéb szolgáltatások leállítása, úgyis te tudod, hogy mi az, amit le kell állítani hozzá
# partíciók lecsatolása
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
logger -t qssbutton $i umounted
done
logger -t qssbutton "Most már lehúzhatod, WAZZ!!!"
fi
fi
fi -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #10037 üzenetére
Hi!
A /etc/hotplug.d/button könyvtárba kell létrehoznod egy file-t, amiben tetszőleges scriptet futtathatsz. Ennek a file-nak legyen a neve pl. qss. Az alábbi scripttel elvileg leállítod a transmission-t (a partíciót használó szolgáltatásokat le kell állítani) és umount-olod a partíciókat, illetve ha nem fut a transmission, akkor gombnyomásra elindítja (mert gondolom csatlakoztatáskor el is szeretnéd indítani):
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "BTN_1" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
/etc/init.d/transmission start
# egyéb szolgáltatások indítása, csak te tudod, hogy mit kell elindítani
logger "Services started."
else
/etc/init.d/transmission stop
# egyéb szolgáltatások leállítása, úgyis te tudod, hogy mi az, amit le kell állítani hozzá
# partíciók lecsatolása
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
logger -t qssbutton $i umounted
done
logger -t qssbutton "Most már lehúzhatod, WAZZ!!!"
fi
fi
fiPersze az is megoldható, hogy csatlakoztatáskor ne is kelljen gombot nyomni a transmission indításához.
-
-
válasz
nimfas #10005 üzenetére
Ezen a képen, jobb szélen, Options...
-
vargalex
Topikgazda
Nem lehet, hogy egy viszonylag nagy sebességű letöltés megy éppen a transmission-ban? Ha leállítod a transmission-t, nem normalizálódik az ftp letöltés sebessége?
A mount jónak tűnik, igaz én nem használok mount opciókat (rw, noatime), mert úgy vettem észre, hogy ext4 esetén minimálissal gyorsabb így.
-
Speeedfire
félisten
option 'open_file_limit' '60' //elég neki az 5 is
#option 'open_file_limit' '32' //elég 5 is és nem kell kikommentezni
option 'peer_limit_global' '200' //ez is lehet kevesebb, felesleges szerintem a sok kapcsolat, 150-100 elég neki
option 'upload_slots_per_torrent' '8' //ebből sem kell több 5-nélSok kicsi fájl másolás elég gázos dolog.
Egy top kimenet nem lenne rossz, torrentetés meg másolás közben, vagy külön-külön.
ErosenZold: Weben is lehet, illetve van sysupgrade. De biztonságosabb a sima factory.
Mr.Skynet: A legfrissebb az oldalamon van fent.
Nekem is több példány fut belőle, attól függ mennyi torrent fut egyszerre.
Neked is azt tudom ajánlani, hogy butítsad a transmissiont. Kevesebbet fog enni.
ext3+swap segítenek még a reboot ellen. -
-
-
-
Speeedfire
félisten
Pedig relatív elég friss az a pakk.
Igen költözés volt és ezeket a szemét cms-eket nem egyszerű..
De ha nem jön össze akkor inkább átkódolom sajátra, félig megvan....bár nincs fórum+profil, de talán az a legkevesebb...
Sajnos a régi tárhelyen sok volt a kimaradás, sokszor nem volt elérhető. A mostani szolgáltató már jó lesz, csak életre kell kelteni az oldalt. -
mik-oca
tag
Ilyenen Én is gondolkodtam..
Most az Asus WL500GP, csak áll tartalékban..
(be van állítva, ha valami elmegy a TP-Linken, akkor csak cserélek és a net megy rendesen)
Még használok egy másik Asus routert is (520GC) wifi bridge-ként az egyik távoli gép mellett.( minek vegyek wifi-s (USB-t, vagy kártyát) a gépbe, ha van még routerem) -
vargalex
Topikgazda
Milyen @samba-ra gondolsz?
Egyébként a symlink az, mint pl. a /etc/rc.d-ben az S60samba.Egyébként erre az opkg-link-re gondolok.
A Luci-t a /etc/config/uhttpd-ben tudod configolni. Ez a sor érdekes:
list listen_http 0.0.0.0:80
Itt a 80-at átírod másik portra és ennyi (és persze újraindítod).
Bár úgy érzem, hogy nálad ez teljesen felesleges, mert akár azt is megteheted, hogy a D-Link 66-os portjára érkező kéréseket forwardolod a TP-Link 80-as portjára. Így kívülről a 80-as portod zárva lesz. És természetesen az xxx.dyndns.org:66 címen éred majd el.
-
A 80-as port értelemszerűen akkor 80-as, ha azon éred el a LuCI-t, ha Te másikat használsz, akkor azt kell... Először is a D-LINK-en forwardolni kell a TP-LINK IP címére, és természetesen a 1043 tűzfalán is meg kell nyitni, hiszen hiába belső háló, neki ez akkor is WAN oldalról érkező kérés. Na de, ha a Transmission-t eléred kintről, akkor annak a mintájára ezt is be tudod állítani...
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Gondolom egyszerűen átírtad a START értékét 99-re. Ez így kevés. Ugyanis a rendszer nem közvetlenül a /etc/init.d scriptet indítja, hanem a neki megfelelő /etc/rc.d-ben lévőt. Ez samba-nál alapesetben S60samba. Ezt a symlinket az init script enable paraméterrel történő meghívása hozza létre a script-ben lévő START változó értékétől függően. Tehát, ha csak átírtad, attól még a /etc/rc.d-ben ugyan úgy S60samba-ként szerepel. Az átírás előtt kellet volna egy
/etc/init.d/samba disable
majd átírás után egy
/etc/init.d/samba enable
De ha már átírtad, akkor egyszerűbb egy
rm /etc/rc.d/S60samba
/etc/init.d/samba enableMajd egy reboot. Ha mégsem indulna (elképzelhető, hogy még ekkorra sem inicializál a HDD), akkor egyszerűen az init script-be a START=99 után tegyél be egy sleep 5-öt.
Szerk.: 9874: biztos, hogy az enable megvolt? Mi a /etc/rc.d tartalma? Ott van az S60samba?
-
nimfas
addikt
Beírtam így....
#!/bin/sh /etc/rc.common
# Copyright (C) 2008-2010 OpenWrt.org
. /etc/functions.sh
START=99
sleep 10
smb_header() {
local name
local workgroup
local description
local homes
.....De sajnos ugyanaz a problem... restart parancs és no process killed....
nem lehet esetleg a sorrenddel baj, hogy mittomén az usb nem indul el... vagy az fstab időben?
-
-
nimfas
addikt
Kieg.: Samba a külső wincsin van... lehet h. ezért nem akar elindulni automatice, ha reboot van? Netán a 60-as indulást írjam át pl. 90-re?
Vargalex... végül a 3. változatot választottam ;-) Hogy csak a listában szereplő userek hagyhatják el a passw-ben megadott dir-t. Köszi a választás lehetőségét! :-D
Még egy hülye kérdés:
ha root-ként lépek be van rá mód, hogy kilistázzam a user/passw párokat? Gondolom nem, de azért megkérdem :-D Azért felírtam papírra legalább itthon meglegyen :-D -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Egyszerűbb, ha a home könyvtárakat a /etc/passwd-ben állítod be. Majd a vsftpd.conf-ban több lehetőséged is van:
1. Mindenki csak a home-ját érje el. Ekkor a /etc/vsftpd.conf-ban:
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=NO2. Azon felhasználókat soroljuk fel, akik nem mehetnek ki a home-jukból. Ekkor a /etc/vsftpd.conf-ban:
chroot_local_user=NO
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_listMajd a /etc/vsftpd.chroot_list file-ban felsoroljuk azon felhasználókat, akik nem mehetnek ki a home-jukból
3. Azon felhasználókat soroljuk fel, akik kimehetnek a homejuk-ból. Ekkor a /etc/vsftpd.conf-ban:
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_listMajd a /etc/vsftpd.chroot_list file-ban felsoroljuk azon felhasználókat, akik kimehetnek a home-jukból.
-
Ezeket célszerű "Programkód" TAG-ek közé tenni, és akkor áttekinthetőbb...
Feb 17 23:30:01 crond[1216]: USER root pid 3578 cmd /mnt/addtorrents.sh
Feb 17 23:30:02 /mnt/addtorrents.sh: false added to transmission.
Feb 17 23:30:03 /mnt/addtorrents.sh: /mnt/hdd/watchdir/[nCore][mp3_hun]Presser_Gabor_-_Electromantic.torrent added to transmission.McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Queued for verification (verify.c:257)
Feb 17 22:46:38 transmission-daemon[1646]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Verifying torrent (verify.c:215)
Feb 17 22:47:57 finishTorrent: Torrent_dir: /mnt/hdd/downloads, Torrent name: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW
Feb 17 22:47:57 transmission-daemon[1646]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 22:47:57 transmission-daemon[1646]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)
Feb 17 22:47:57 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88a.zip
Feb 17 22:47:59 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88c.zip
Feb 17 22:48:00 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88g.zip
Feb 17 22:48:01 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88b.zip
Feb 17 22:48:02 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88d.zip
Feb 17 22:48:04 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88h.zip
Feb 17 22:48:05 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88f.zip
Feb 17 22:48:06 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88i.zip
Feb 17 22:48:07 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88j.zip
Feb 17 22:48:08 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88e.zip
Feb 17 22:48:09 finishTorrent: Unrar McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/CzW.rar -
Speeedfire
félisten
Szerintem hagyd, elég sok dolog bele van alapból forgatva már.
A trunkos abból jobb, hogy frisebbek a csomagok. Ellenben nincs extroot támogatás.Mondtam én, hogy ördög nem alszik.
kispal1980: Neked nem való a linuxos fw....ennyi kérdőjelet, felkiáltójelet....
Ha nem kapsz választ 1-2 órán belül akkor nem kell mégegyszer beírni....
Amúgy elég jó a doksija a ddwrt-nek, szépen neki lehet állni olvasni...
[link] -
vargalex
Topikgazda
-
Speeedfire
félisten
Megéri!
Kevesbb memóriát, cput eszik. Frisebbek a csomagok és ezzel együtt elérhetőek újabb szolgáltatások is.
kangoo70:
Az openwrt-nél is figyelni kell azért. Ott is megvannak szabva azért, hogy melyikre mit szabad. Meg ugye alapból az fw cserélnél figyelni kell ezekre.A trunk a legfrissebb fejlesztői változtatásokat tartamazza, újabb kernel mag. Javított csomagok.
Az fw maga a fő része az egésznek mint pl a windows. A csomag meg a program, mint pl a total commander.Ezt nem tudom neked megmondani, de szerintem valami script/program gondoskodik róla. Valószínűleg a hotplug.d.
Ilyen ez a community fórum.
-
Speeedfire
félisten
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nem tudom most tesztelni, de elképzelhető, hogy az a baj, hogy a zip file-okban vannak azonos file-ok (legalábbis sokszor szokták így tömöríteni). Így az unzip hívását kell kicsit módosítani (automatikus overwrite-ra állítani). Így a script:
#!/bin/ash
# posttorrent.sh by Killemov
logger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.rar > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unrar $file"
mkdir -p /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
unrar x -inul "$file" /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.zip > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.zip" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unzip $file"
unzip -o "$file" -d /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
if [ -d "/mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME" ]
then
cd "/mnt/hdd/unpacked_torrents"
then
do
done
else
then
do
unzip -o "$file" -d /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
logger -t finishTorrent "/mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fi
else
logger -t finishTorrent "$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fi -
vargalex
Topikgazda
Természetesen lehet manuálisan is indítani a scripteket. A kicsomagoló scriptet pl.:
/mnt/torrentrar.sh
Persze itt előtte még be kell állítani a használt környezeti változókat, hogy helyesen működjön. Tehát a teljes hívás:
export TR_TORRENT_DIR=download_konyvtar
export TR_TORRENT_NAME=torrent_konyvtar
/mnt/torrentrar.sh -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nem próbáltam, de elvileg a változó megadásával is mennie kellene, persze lehet, hogy valamit elírtam (lehet, hogy "-be kell tenni a /mnt/hdd/unpacked_torrents-et).
Egyébként a script átírása után szerintem nem szükséges újraindítani a transmission-t, úgyis a letöltés befejezésekor hívja meg a scriptet.
Természetesen a többszörös becsomagolás is kezelhető. Ha csak 2-szeres becsomagolásra számítasz, akkor egyszerűen a lényegi részt még egyszer le kell futtatni, de most már a /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME-ra. Valahogy így:#!/bin/ash
logger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
then
then
do
done
else
then
do
unzip "$file" -d /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
if [ -d "/mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME" ]
then
cd "/mnt/hdd/unpacked_torrents"
then
do
done
else
then
do
unzip "$file" -d /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
logger -t finishTorrent "/mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fi
else
fiEz elvileg (nem próbáltam) rar-ban lévő zip-et, zip-ben lévő rar-t, rar-ban lévő rar-t és zip-ben lévő zip-et is kicsomagol.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem valami ilyesmi lenne:
#!/bin/ash
UNPACK_DIR=/mnt/hdd/unpacked_torrents
cd "$TR_TORRENT_DIR"
then
then
do
mkdir -p $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
unrar x -inul "$file" $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
done
else
then
do
mkdir -p $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
unzip "$file" -d $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
done
else
fi
fi
else
fiSzerk.: A kicsomagolás célját kiraktam egy változóba, hogy csak egy helyen legyen szükséges módosítani, ha valakinek más lenne.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem ennek mennie kellene (logolással kiegészítve):
#!/bin/ash
cd "$TR_TORRENT_DIR"
then
then
do
unrar x -inul "$file"
done
else
logger -t finishTorrent "No rar files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
else
fiDe itt egy egyszerűsített, tesztelt megoldás.
-
-
vargalex
Topikgazda
Ha nem akarod törölni is a torrentet, akkor nem kell a transmission-remote. Egyébként távoli vezérlésre (mondjuk egy script-ből) kellhet.
Az eredeti script-el mi volt a baj? -
-
nimfas
addikt
vmit haladtam, de nem az igazi....
megírtam a posttorrent.sh file-t betettem a /mnt/ dirbe...
kiadtam a chmod +x /mnt/posttorrent.sh parancsot...
2 sort beírtam az /etc/config/transmission-be
option script_torrent_done_filename '/mnt/posttorrent.sh'
option script_torrent_done_enabledrestartoltam a torrent funkciót....
leszedtem egy torrentet amiben volt rar... de nem csomagolja ki..... -
vargalex
Topikgazda
Persze, megoldható.
-
DaniTm
csendes tag
Közben megtaláltam rá a megoldást!
WiFin laptopomban N-s kártya van, így 7-8MB/s el másolok laptopra. Kis teszt a filmekkel: HD 1080p -s filmet simán viszi, ha a lejátszóban kis +cache -t adsz neki!
A megoldás:
1. Kapcsold ki a wifi-t
2. Reboot
3. A wifinél HT mode -t állítsd 40MHz - 2nd channel below-ra.
4. Save & Apply
5. Wifi enable majd Save & Apply
6. Reboot
7. Kész-- Nem biztos, hogy 100% de jó lett így! --
-
CS_D
senior tag
A sambára gondolsz?
Webes felületen még sosem használtam, úgyhogy ezt nem tudom. Nekem a 2 konfig fájl beállításásval tökéletesn működött. Már jópárszor tettem újra a rendszert, és mindig ezt a két konfigfájlt használtam, mint amit már korábban linkeltem.
Viszont mindenképp a /mnt/... útvonalat kell használnod, ha felcsatolsz...
A maszkok pedig Unix CHMOD maszkok. Ha csak saját magad fogod használni, akkor 777. Ez a root jogosultsággal egyenlő.
Ez az én konfigomban szerintem a force user = root sor. -
gabipaci
őstag
http://192.168.1.103/web/download_mgr/p2p_download.html
címen lépek be a nas torrent felületére, és itt töltöm fel a torrent file-okat.
A problémám csak annyi, hogy nem lehet kijelölni a letöltendő állományt. Pl ha van egy 100GB-os filmográfia, és nekem csak egy dvd kell, akkor nem tudom azt az egyet letölteni, mint utorrent esetében, hanem az egész lejön.
Van a nas-ban ddns, akkor megpróbálom azt.
SSH-n keresztül ugyanúgy kell bejelentkezni, mint a routerre, csak más az ip?Na, nézegetem kicsit
Köszi -
CS_D
senior tag
A trunk firmware-t innen lehet letölteni.
De amit letöltesz az egy nagyon alap dolog. Szerintem luci sincs benne alapból. Viszont most eléggé át lett strukutálva az egész, így nem biztos, hogy Speedfire leírása alapján fel lehet telepíteni.
Én fordításnál tettem bele a lucit, és teljesen meg voltam lepődve, hogy másfajta luci pakkok vannak. Ennek ellenére lehetséges, hogy a pakkokban ugyanazok a csomagok vannak, így végülis részletekben fel lehet telepíteni.
-
CS_D
senior tag
Ahhoz, hogy lásd a sambát a luciban fent kell lennie a egy sambás kiegészítőnek a luciban.
Illetve, próbáltad, hogy a \\192.168.1.10 címen próbálod elérni a Sambát? Mert lehet, hogy más hálózati tartományban van a géped (nem Workgroup).
Fut a samba? ps kimenetében smdb -D és nmdb -D szerepel?
-
nimfas
addikt
Olyannyira nem megy, hogy még a Luci menüben sincs ott a Samba-s menü.... ami ugyan hibás oldallal ott volt (UTF-8 bejegyzés miatt), de most semmi :-S
Windowsban meg hiába nyomom a hálózat frissítést mint a hülyegyerek, nem megy, csak a saját gépemet látom.
Mediplayerről pedig látom a Tp-linken csücsülő Wincsit... akkor csak a számítógéppel lehet vmi gebasz, hogy azzal meg egyiket sem látom....
-
-
CS_D
senior tag
A TP-linken néhány rule-t kell megcsinálni, de ezek már valószínűleg léteznek Nálad, hiszen a D-link felől eléred a szolgáltatásaidat.
De azért a biztonság kedvéért:
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'Transmission'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '9091'
config 'rule'
option '_name' 'ftp'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '21'
option 'target' 'ACCEPT'A másik, amiről nem szabad elfeledkezni, hogy a transmissiont aktívvá kell tenni. Így meg kell nyitni a TP-linken a transmission által használt portot. Illetve a D-Linken ide meg kell csinálni egy redirectet, úgy ahogy a többi port esetén.
Ha a transmission az 50000-es portot használja, akkor a TP-linken ez kell a tűzfalba:
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'Torrent'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '50000'A D-linken meg egy DNAT-os forward az 50000-es portról a 192.168.1.10-re.
-
Jaaa... Na ezt tudtam volna, csak rosszul értettem a kérdést, és azt hittem, hogy a távoli elérésre gondolsz, amit igazából csak most kérdezel. Tehát nyilván a 192.168.1.10-es IP-t kell mindenre használnod, mivel jelenleg a TP-LINK WAN oldalán vagy. Így természetesen mindenre távoli elérést kell engedélyezned, amit használni akarsz, és a samba-ról valószínűleg le kell mondj.
-
CS_D
senior tag
Akkor innen már gyerekjáték lesz megoldani.
Létre kell hozni port forwardokat a transmission-höz és az FTP-hez.
A 9091-es portot meg a 21-est redirect-olod (DNAT) a 192.168.1.10-es címre.Ha a D-linken OpenWRT lenne, akkor így nézne ki: (csak ötlet képpen, hogy miket kell keresni a gyári firmware-ben) Szóval valami ilyesmit kell beállítani a D-Linken (ami az internet felé néz):
config 'redirect'
option 'src' 'wan'
option 'src_dport' '9091'
option '_name' 'transmission'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_ip' '192.168.1.10'
option 'target' 'DNAT'
option 'dest' 'lan' -
-
Daemon09
őstag
De, beírtam. Akkor kiveszem, hátha úgy jó lesz. Igen, be van az ntfs is elvileg, de megnézem azt is.
Swap-on már gondolkoztam én is, ma meg is csinálom, talán megoldja a problémát. Swap file-t gondolom az ext3-ra kell csinálni? Vagy megy ntfs alatt is?Köszi a segítséget és elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, nem nagyon vágom a linuxot még...
-
CS_D
senior tag
Természetesen a dyndnst a D-linken kell beállítani, mert az néz az internet felé.
Beállítod a dydns, majd egy forwardot is be kell állítani, hogy mondjuk a 9091-es portra érkező kérések a a TP-linkhez továbbítódjanak, így akkor az internet felől is meg tudod nézni a torrentek állapotát.
Ha a TP-linken frissítesz dyndnst, akkor szegény csak a D-linktől kapott IP-jét tudja elküldeni.
-
-
ikaru
csendes tag
Amit Intruder2k5 javasolt neked, aaz tuti mukodik a Dlink-524 eseten.
Amit CS_D javasolt neked (vagyis, hogy kapcsold ki a NAT funkciot a Dlink-524-en), az nem biztos, h kivitelezheto a Dlink-524-en. Ennek oka a kov.:
1. OpenWrt FW nincs Dlink-524-re (legalabbis en igy tudom)
2. Gyari FW webes feluleten pedig en nem lattam olyan funkciot, ami kikapcsolna neked a NAT-olast. (nekem is van ilyen Dlink-524-es routerem).DE abban igaza van, h switch-kent lehet hasznalni a Dlink 524-et, es ehhez nem kell semmit sem konfigolni. Egyszeruen kapcsold be a Dlink-en a wifit, es kosd ossze a Dlink egyik LAN portjat es a TP egyik LAN portjat egy halokabellel. Ennyi. Tulajdonkeppen ilyenkor a DLink 5 portos switch-kent mukodik (4 LAN port es 1 wifi port alkot egy switch-et).
Persze en most ezzel akartam okoskodni ...
-
CS_D
senior tag
Ha csak a wifi gyengélkedik torrent közben (és LAN-on van net), akkor lehet, hogy célszerűbb azt megcsinálni, hogy a TP-link van a net felé bekötve, és a D-link pedig a TP-nek egy LAN portjára téve.
TP-n a wifit kikapcsolni, és akor a D-Link csak a wifit szórná. Ha wifin keresztül a többi gépről át akarsz látni a TP-link felé, akkor olyan üzemmódba kell tenni, hogy csak switchként üzemeljen, és ne legyen hálózati címfordítás (NAT), meg hasonlók, hanem valójában a TP-linktől kapd az IP-t, miközben a D-linkhez csatlakoztál.
Egyébként én az OpenWRT wifi kezelésével nem vagyok megelégedve... A DIR-825-re vettem 2db 12dBi-s antennát, de még így is alig van lefedettség a lakásban. Ennél egy 2000 Ft-os router is jobbat produkál. Igaz gyárival sosem próbáltam, de én ezt az OpenWRT-nek tulajdonítom.
-
-
CS_D
senior tag
Nekem 80 megabites a letöltés, azaz 10MB/s.
Ennek ellenére, szégyen szemre vissza kell fognom 1,5 MB/s-ra, mert különben lefagy vagy újraindul. A feltöltés is ugyanennyire van limitálva.Szerintem a letöltéshez tartozó értékeid jók lesznek akkor is, ha nagyobb sávszélességet engedélyezel. Mert manapság már rengeteg a seedszerver meg nagy feltöltési sebesség, így igazából a 20 peer közül bőven elég egyet kifogni, akkor megfelelően tudja szolgáltatni az adatot.
A feltöltéshez 5 slotot engedélyeztünk torrentenként. Ez is lényegében elégnek bizonyul, hiszen, ha csak 1 torrented van, és azt a maximális számú leecher (nálad most 5) elkezdi tölteni, akkor sem tud 10 KB/s-nál többel tölteni fejenként (hiszen 50 KB/s-ban limitáltad). Ennyit még egy gyenge GPRS kapcsolat is bír, szóval nincs értelme több slotot nyitni, mert így is ki tudod használni a maximális sávszélességet.
Viszont fontos tény, hogy a letöltés jóval nagyobb erőforrásigényű, mint a feltöltés. Seedelni jóval kisebb CPU loaddal tudsz, mint leechelni (azonos sebességnél).
-
CS_D
senior tag
Ilyen sebességek mellé szerintem nagyon nagy túlzás ennyi peert illetve slotot nyitni. Felesleges erőforráspazarlás, így sok CPU időt takaríthatsz meg.
Ha a feltöltési sebesség 50 KB/s, akkor maximum 5 slotot nyitnék meg torrentenként.
Letöltésnél is nagyon sok a 60 peerhez való csatlakozás. 800 KB/s-os letöltésnél legfeljebb 25-re tenném.
Globálisan meg mondjuk 100-150.Szóval, ha ekkora sebességre korlátozod a torrent internethozzáférését, akkor én ezeket az értékeket javaslom:
option 'open_file_limit' '32'
option 'peer_limit_global' '125'
option 'peer_limit_per_torrent' '25'
option 'speed_limit_down' '800'
option 'speed_limit_up' '50'
option 'upload_slots_per_torrent' '5'Nekem DIR-825-öm van, ami processzorban erősebb, mint a TP-link, de még így is megterhelő neki a torrentezés.
-
CS_D
senior tag
Tehát azt szeretnéd, hogy ha lehúzod az USB-s eszközt, akkor legyen net és wifi?
Ezt nem az fstab-ban kell állítani.
Sajnos 2szer kell dolgozni.
- egyszer elindítod usb-s eszköz nélkül a routert, beállítod a network-öt és a wireless-t
- aztán pedig usb-t visszadugod, fstab felcsatolja az overlayt, és itt is megcsinálod a konfigolástÍgy akkor is megy majd a net meg a wifi, ha usb-s eszköz nélkül indítottad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest