- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20383 üzenetére
Azóta megint stock firm van rajta.
-
Xero
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20381 üzenetére
Már be is zártam a terminalomat 2 perce. Amikor az istennek sem hajlandó semmit mountolni akkor nem fogok neki imádkozni.
-
Xero
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20377 üzenetére
Igen azt próbáltam.
Nem lettem most vidámabb az az igazság.
Megpróbálok még futni pár kört aztán megy vissza az openwrt.
-
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5 #20371 üzenetére
Sajna ez se jó, egyszerűen felkiáltójel van mellette és nem látja portként egy recovery program.
-
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5 #20369 üzenetére
Köszi Intruder2k5, már azt is próbáltam, sajna nem megy azzal se.
-
kisninja
őstag
válasz
Intruder2k5 #20365 üzenetére
de sajnos
-
SVLaller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20270 üzenetére
persze, fel kell mérni az igényeket, ha belefér a router tudásába miért ne. de ha közben belassul a net, mert kínlódik a router procija a t_rre_ttel, hasheléssel, akkor meggondolandó.
-
válasz
Intruder2k5 #20270 üzenetére
jaja, ezt néztem én is, mérlegeltem, s rohadtul nem éri meg.
Tomato amugy csak arra a kevés cuccra van amit ott leírtak az oldalon?
Megy egy PM! -
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #20240 üzenetére
Felteszem luciból , tetszik az fw így első olvasatra remélem stabil lesz.
Köszönöm a segítségetB.U.É.K
-
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #20234 üzenetére
Gargoyle -t hogyan kell felrakni ssh-ból ?
Mi van a parancs végén linux vagy firmware ? -
Szabest
tag
válasz
Intruder2k5 #20190 üzenetére
értem, majd holnap pár restart után jelentkezem ismét
addig is köszi a tippeket! Jóéjt!
-
Szabest
tag
válasz
Intruder2k5 #20188 üzenetére
szerintem eddig nem volt ez, de eddig nem érzem hátrányát....viszont ez normális-e hogy
4477
root
/usr/bin/minidlna -P /var/run/minidln
0%
22%6289
root
/usr/bin/minidlna -P /var/run/minidln
0%
22%2 sorban is fut a dlna??
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #20162 üzenetére
Igen.
Ha IP-vel megy, akkor beállítanám a google DNS szervereit.
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #20160 üzenetére
Nem tudom pingelni sem.
Kipróbáltam azt, hogy a gépet dhcpre hagytam, hogy onnan kapjon Ip-t. Kapott is, de akkor sem érhető el.
A ruterre belépre telneten keresztül sem tudom pingelni az oldalakat. -
zso73
veterán
válasz
Intruder2k5 #20141 üzenetére
mekkora vagy !! Köszi !!!!!! itt állítom egy napja a netet az open miatt.
A gyári firm routerrel ment a net, a DD-sel nem. A kábel modem kikapsolása után megy.
Itt szívok egy napja vele.
Köszi !! -
Mucsi14
tag
válasz
Intruder2k5 #20113 üzenetére
53 1st day 00:12:39 DHCP NOTICE Dynamic IP(DHCP Client) obtained an IP successfully
52 1st day 00:12:39 DHCP NOTICE DHCPC:GET ip:c0a8000d mask:ffffff00 gateway:c0a80001 dns1:54022c01 dns2:54022e01 static route:0
51 1st day 00:12:39 DHCP NOTICE DHCPC Recv ACK from server c0a80001 with ip c0a8000d lease time 82800
50 1st day 00:12:37 DHCP NOTICE DHCPC Send REQUEST to server c0a80001 with request ip c0a8000d
49 1st day 00:12:37 DHCP NOTICE DHCPC Recv OFFER from server c0a80001 with ip c0a8000d
48 1st day 00:12:37 DHCP NOTICE DHCPC Send DISCOVER with request ip C0A8000D and unicast flag 1
47 1st day 00:12:37 DHCP NOTICE DHCPC perform a DHCP renewsajnos ez nekem kínaiul van
-
Mucsi14
tag
válasz
Intruder2k5 #20111 üzenetére
Sajnos nem segített
-
zso73
veterán
válasz
Intruder2k5 #20099 üzenetére
És van tipped, hogy miért nincs WAN-om ?
E szerint csinálom.
Státusz wifnél ott van az AP. De nincs net a gépen.
Beállítás,alap :átjáró,és DNS az AP-nak megfelelő router van megadva. Mi lehet a gáz ? -
zso73
veterán
válasz
Intruder2k5 #20099 üzenetére
Igazad van.
Bekapcsoltam. Már csak net kel, és open lesz.
-
zso73
veterán
válasz
Intruder2k5 #20093 üzenetére
Nem tévedek sajnos.
Administration,remote access,SSH management. Itt halvány a karika, és nem lehet állítani. Az előző verziós DD-nél még lehetett állítani. Be is tudtam puttyolni. Ott meg az open letöltéséhez nem volt net.
Más módja nincs a frissítésnek ? Pl: Az USB /mount meghajtóként , és onnan felrakni ?Esetleg van linked a legújabb openhez ? Ahogy nézem a régebbi verziót telepíti a leírás szerint....
-
stube
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20096 üzenetére
nem probléma
egy ideje tervezem fw cserét csak sose jutott rá idő
csak fura hogy ugyan azt osztotta ki amikor semmi beállítást nem tartottam meg -
Beppesz
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20076 üzenetére
Köszönöm szépen , megpróbálom !
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #20075 üzenetére
- Ha a Luci felületén frissítek, ott mindkét fajta firmware-t megadhatom? (sys/factory)
- Persze bepipálom, hogy tartsa meg a beállításokat.
- A 0.6-ból származó mentést (overlay.tar.gz) felhasználhatom majd 1.02-nél is? Tehát bele tölthetem? (Luci-n, vagy SSH-n "tar -C / -xzf /mnt/hdd/overlay.tar.gz" paranccsal?)
-
dozsabalint
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20062 üzenetére
Rendben, majd jövőre megkeresem. Annyira most nem sürgős.
-
Viktor X
tag
válasz
Intruder2k5 #20057 üzenetére
0 4 * * * reboot
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #20006 üzenetére
Köszi, kipróbálom.... ennél egyszerűbben nem is lehetne azt hiszem :-D
Hétvége akkor egyértelműen
* 18 * * 6-7 wifi up
* 21 * * 6-7 wifi downmár csak azt nem tudom, hogy az idő és dátum pontos-e....
de igen:
Wed Dec 28 18:09:16 2011
Távolsági LUCI alapján stimmel...
na majd megkérdem a rokont hogy korlátozzam le, hogy a gyerek tanuljon is néha... facebook elvonás :-D
Köszi mégegyszer! :-D
-
zso73
veterán
válasz
Intruder2k5 #20034 üzenetére
Téglázási veszély miatt kihagyom, akkor. Műxik, és nem is rosszul. A bugokat nem tapasztalom. Egyedül a fő routeremet nem érem el egyik gépről sem....... Ami átjárónak is meg van adva.
-
zso73
veterán
válasz
Intruder2k5 #20028 üzenetére
Igen ilyen megoldás féle. Én a webes felületről tenném fel. A gyárival raktam fel a DD-t is. Betallóztam amolyan windózos módon és feltoltam rá. Ez gáz ?
-
zso73
veterán
válasz
Intruder2k5 #20020 üzenetére
Tudja a bridge módot a firm ? A DD-vel tuti, műxik.
A DD-re rá lehet tolni egyből, vagy kell neki a gyári, és úgy rá az open ? -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #20016 üzenetére
A jelszót nem tudom! A Luci bejön, tehát nem halt meg a router, csak belépni nem tudok.
Ha most nyomkodom a rest gombot az nem segít?
-
zso73
veterán
válasz
Intruder2k5 #19938 üzenetére
A Factory, és a webflash között mi a különbség ? Ugyanaz a firm, csak valami más lehet...
1043 ND. A Factory van most felrakva.Van egyébként magyar leírás a DD WRT-hez ?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #20006 üzenetére
Igen, én is cron-os ütemezést javasoltam volna.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #20011 üzenetére
0.6 van fent. Annak a reseteléséről kérdezek. Ill. a beállítások visszaállításáról. Le van mentve az overlay.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #20009 üzenetére
Köszi!
...és a reset? -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #19994 üzenetére
Nem 1.02 hanem 0.6 van rajta.
Akkor azt hogy kell? -
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #19994 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy az újban benne van, én is feltettem már, de mostanában nem volt szükségem a restartra. Nézdd el nekem :-)
Továbbá a kolléga csak annyit írt, hogy Vargalex firm, azt nem hogy melyik verzió, és tudtommal csak ebben a 1.02-es verzióban van benne ez a feature :-D
Wifi ütemezésre nem tudsz vmit mondani... időben-napi osztásban kéne.... vmi olyan hogy hétközben este 3 órát legyen wifi, enyébként nem.... lehet vmi scriptet kell majd írni és azt időzíteni ..........
Alex come and save the day.... a hope so ;-)
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #19985 üzenetére
Köszi!
Ez volt a gond és így már meg is oldódott. -
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #19974 üzenetére
A mac cím első 6 számjegye kötelezően a gyártóra utal, a gyártónak egyedileg kiosztott prefix. Ha ez nem teljesül, akkor az az eszköz nem szabványos, tehát kukába vele.
Nem látom, mi szükség van a mac klónozásra akkor, amikor már nem nagy erőlködés kártyát regisztrálni egyik szolgáltatónál se. Szerintem semmi.
Egyébként meg persze, úgy módosítod a routered, ahogy akarod, de ha ezen módosítások hanyatlökik a szolgáltatást, akkor lehet, mégis inkább az isp-re kellene hallgatni. Például milyen vidám dolog megvenni egy használt gépet és utána döbbenni rá, hogy sokan még mindig klónoznak...
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #19958 üzenetére
Amúgy VNC lesz.
De köszi így rendben lesz, értem.
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #19969 üzenetére
kikerestem a konfigfájlját, megkapta a korábbi router címét, hogy tuti minden faja legyen (ugyanezen a paneles LANNET hálózaton még TVNetworkös időkben volt már nyűgöm ebből), de nagyívben ignorálta, maradt a csupanulla.
(#19968) vargalex csatlakozásnál ez is PPPoE, usernév/password kombóval lehet felmászni, de nem ADSL, nem a telefonhálózaton át megy, hanem optika a lépcsőházig, aztán meg routerek és UTP.
(#19970) bambano lehet, hogy valami a hálózattal van, mert onnan tudom, hogy nem csatlakozott be normálisan, hogy hülye IP címeket kapok. 10.10.10.64 és tsai
egyszerre, az adott firmware telepítése után jelentkezett a két probléma, ezért gondolom összefüggőnek őket.
nem nagyon vészes, mert ha egyszer kapok egy normális IP címet, onnantól hónapokig jó (bár a MAC address marad 0), azt a néhány havonta reconnectet meg kibírom, csak hát böki a csőrömet, no -
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #19969 üzenetére
Az engem is érdekelne, miért fél év után szakad meg a netje, miért nem rögtön... ilyen mac címmel nem hiszem, hogy szabad lenne működnie. lehet, hogy másnál is van valami gond, oda is beesik a csupa nulla és akkor felborul minden.
Szerk: egyébként meg a tapasztalat azt mutatja, hogy a router wan oldali mac címének buherálása később problémákhoz vezet. Jobb lenne megszokni, hogy azt nem bántja senki.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #19955 üzenetére
Most nincs itt a router, de holnap kell megcsinálnom.
Szóval "redirection" menü és ott hová, mit?Ezt kell kitölteni, csak?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #19945 üzenetére
Basszus ezzel jól megszenvedtem, de köszönöm szépen a segítséget!
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #19947 üzenetére
rá is kerestem itt,de a kérdéseket találtam én is.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #19938 üzenetére
Ja, hogy csak ennyi.
Felraktam, de egyfolytában bontja a kapcsolatot, egyes wifi ezközök nem látják. (Jól van kondfigolva).Most az lenne a kérdésem, hogy a gyári szoftvert simán visszarakhatom, ez esetben sem kell ügyeskedni?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #19919 üzenetére
köszi
Figyelem. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #19917 üzenetére
SSH-hoz kissé tanulatlan vagyok
ha ezt kifejtenéd hogy hogyan és mit figyeljek megköszönném.
Gondolom Putty kell vagyis hogy lépjek be és ott adjak ki valami parancsot.Ami érdekes hogy az előző verzió ilyet nem csinált.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #19909 üzenetére
Azt mar akkor bukod, ha elflasheled a routert, persze nem szolnak erte de akkor be kell vallalnod a 2-3-4hetes ügyintézést. Vagy soros porton eleszted. Akkor buksi.
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #19903 üzenetére
kipróbáltam, sajnos most sem enged be.
mindegy, csere lesz. -
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #19903 üzenetére
pffffffff, tök más helyen kerestem....
köszi szépen, mindjárt rádugom újra és megpróbálom.. -
f_sanyee
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19900 üzenetére
probalj megyozni.
a cpu csak szamolgat, max ha tul van terhelve akkor lassabb lesz a router... viszont ha a RAM tele van akkor nincs hova irkalni, es szepen ujraindul vagy lefagy...persze nem allitom hogy tobb ram megoldja a problemat.
milyen fw van a routeren? -
sziada5925
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #19897 üzenetére
A külső vinyó a routerről kapja az áramot, egy HUB-on keresztül, amibe még egy nyomtató van dugva, persze az általában ki van kapcsolva. Néha előfordul, hogy ha benyomom a nyomtatót, akkor csinál egy újraindulást a router. Ha több torrent letöltést elindítok, akkor tuti, hogy pár percen belül elszáll, és kidobja, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. Ezt csak a tápkábel kihúzásával lehet megoldani. Ha feltöltök többet, akkor "csak" újraindulgat.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19897 üzenetére
a CPU nem nagyon tud "elfogyni" ellenben a memoriaval. a halozati kabel nincs beudgva pedig valoszinuleg akkor jelenik meg amikor ujraindul a router....
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #19854 üzenetére
A swap ellenére is elszálll a router max egy félóra után.. Borzasztó instabil a transmissionnel.
Fizikai RAM-ot lehet esetleg bővíteni az eszközben?
-
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #19868 üzenetére
nem, nem sima logolással azonosítottam.
az eredeti subthread onnan indult, hogy mac cím és felhasználó azonosítás:
"Mi az, hogy MAC cím alapján beazonosítanak bárkit is könyörgöm?"
márpedig a kábeltv-sek mac cím alapján azonosítanak, még most is.
az adsl-nél meg a többi ppp-s vagy pppoe-s rendszert használó szolgáltatóknál erre nincs szükség, ott a ppp/pppoe usernév és jelszó páros azonosít, de kábeltv-n az user azonosításának második lépése a mac.Az más kérdés, hogy a mac regisztrációnak a folyamata egyszerűsödött az idők folyamán az user szempontjából nézve.
"a MAC cím egyezése, feltétele a netkapcsolat felépülésének": minimális módosítással én is ezt mondtam.
-
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #19861 üzenetére
Nem csak te
"Már nem a PC-t, hanem a modemet regisztrálják.": a modemet mindig is regisztrálták, a pc mac címét is regisztrálták mindig, most is, folyamatosan, csak eddig te adtad meg manuálisan, egy ideje meg már nem kézzel megy a dolog. -
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #19859 üzenetére
a upc-nél nem szűnt meg, a rubicomot nem ismerem.
szerk: törvényi szabályozás miatt nem is szűnhet meg.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #19852 üzenetére
Megcsináltam, most a free parancs mutatja a swap-ot.
Azt nem értem, hogy a Luciban is van lehetőség swap beállításra, de a jelek szerint nem csinál semmit.
Azt meg tudod mondani, hogy a router mit fog csinálni, ha lehúzzák róla a külső HDD-t?
Vagy előtte érdemes leállítani? -
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #19850 üzenetére
Ez most nem teljesen világos. Swap partíciót nem csináltam, az biztos.
Swap file-t létrehozhatok, de a külső ext2 vagy az ntfs partíción? Esetleg a belső flash-en?
Mekkorát, hogyan? -
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #19848 üzenetére
,Nem
Rádugtam egy USB HDD-t egy kicsi ntfs és egy nagy ext2 particióval.( Azt ext3-at nem volt hajlandó felmountolni.)
Csináljak swapot az ext2-esre? -
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #19843 üzenetére
Köszi, ez bejött!
De szerintem volt régebben olyan FW, amelyik megengedte az 500mW-ot is.
-
punk17
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #19836 üzenetére
Igazából nincs időm belőni, de egy korábbi írásod alapján ssh-n visszaraktam a gyárit
. Igazából az nem tetszett, hogy gyárival wifin 12MB/s tudtam másolni, OpenWrt alatt meg nem sikerült 5 MB/s fölé menni. De majd ha lemennek a vizsgáim neki ülök még 1x, főleg így, hogy simán visszarakhatom rá a gyárit
. Egyébként köszi a leírásod a visszaállításról
-
Gabesz128
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19808 üzenetére
Az általad linkelt parancs megfelelően átírt változatára hibát dob.
root@OpenWrt:/mnt# mount -t cifs //192.168.1.7/share /mnt -o guest,nounix,noserverino
mount: mounting //192.168.1.7/share on /mnt failed: No such deviceFurcsa is lenne nekem, ha jelszó nélkül be tudná mountolni.
Ötlet? -
pappkarcsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19813 üzenetére
Megnézzük
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19810 üzenetére
köszönöm..
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19807 üzenetére
aham. csak nem fogadja el a jelszot.
factory default done
admin/admines telneten nem enged be. otlet?
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19804 üzenetére
Nem sajna.. 7 mp után azt írja ki, hogy a frissítés sikertelen.
szeretném a pendriveomat media szerveként használni
mit tegyek?
-
Hell Knight
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19768 üzenetére
Kb 2 órája mászkálgatok ide oda a kezelő felületen de vagy én vagyok ilyen béna vagy nincs benne.
-
Hell Knight
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19766 üzenetére
A következő kérdésem, hogyan?
Adott 5 mac cím. Ebből 3 ra akarok sávszélesség korlátot rakni.
-
haribali88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19761 üzenetére
Igen. A sajátomról próbáltam... :$
Oks. Majd megpróbálom úgy is, ha lesz rá módom.
Köszi a helpet! :-)Már csak az a problem maradt, hogy a Media Serverem hiába állítottam be, mivel a TV nem lát egyetlen fájlt sem. :-(
Pedig az egészbe azért kezdtem bele, hogy ez jól működjön...
-
kovacszk
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19761 üzenetére
Ahogy mondod. Ha belső hálózatról próbálod neten keresztül elérni akkor válasznak ugyan azt az IP-t kapja mint amin ő is van ezért nem engedi.
-
haribali88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19759 üzenetére
winscp-n megpróbáltam az ssh portszámával és scp protokollal, és total commanderben is az ftp portjával, de egyikkel sem engedi. :S
-
haribali88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19756 üzenetére
Ez jó tipp volt. :-) Köszi, így okés.
-
haribali88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19754 üzenetére
Nem. Ez nem kerülte el a figyelmem. (najó, elsőre igen, de aztán mikor nem ment, elolvastam újra a portos részt, és utána próbáltam úgy is)
Egyébként 2221 a helyes port. De annyi féle FTP kapcsolódás és titkosítás van. De egyikkel sem engedi. :-(Host name: beírom az aktuális ip-címem
felhasználónév jelszó kitöltve (nem kerülte el a figyelmem, hogy be kell állítani jelszót a felhasználómnak)
De mi legyen a protocol, hogy működjön is? -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #19751 üzenetére
Nyilván találtak bugokat, amiket gyorsan javítani tudtak. Máskor is volt példa ilyesmire, hogy pár nap eltéréssel jöttek ki buildek. Bár most tényleg megszaladt, nagyon ráérnek dd-ék.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #19747 üzenetére
Szeptember óta csend volt, ne csodálkozz. Máskor sem jöttek ritkábban a buildek, csak nem ugrottak ekkorákat a verziószámokkal.
-
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #19747 üzenetére
a tp-link nem, de a buffalo igen
-
appel
őstag
válasz
Intruder2k5 #19712 üzenetére
...és a sysupgrade-es fájlt kell betallóznom v. esetleg a factory-t?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #19685 üzenetére
Ehhez a routerhez mit szoltok? Buffalo WZR-HP-AG300H Itt van róla egy review: [link] Kicsit olcsobban tudnam megvenni mint az elozo 2-t...
-
Chabee
tag
válasz
Intruder2k5 #19685 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ! A másik két típusú routerenek még utána nézek!
Üdv!
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #19663 üzenetére
eszemben sincsen tovább szívni vele
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #19661 üzenetére
be sem jön
tök süket
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #19659 üzenetére
igen, a 2543-ra és 2843-ra gondoltam, közben sikerült kigugliznom.
nem tudok a routerbe belépni. beszéltem a bolttal és elmondtam mi van, tapasztaltak már ilyet, teljesen tanácstalanok ők is, visszaviszem és elhozok ráfizetéssel egy 2843-at majd helyette. még mindig olcsóbban jövök ki így is, mint bármilyen asus vagy linksys routerrel, gari időről nem is beszélve. noha bevallom, hogy eddig nekem a tplink egy nagy fail és csak fejfájást okoz, de lehet, hogy csak én nyúltam egy rossz darabba bele, nagyon sokan elégedettek vele és azért mert nekem rossz, nem húzom le az egész márkát és magát a 1043-ast sem. egyedül a linksys az, amivel soha semmi bajom nem volt. a bolt pedig maximálisan korrekt. de 40ezret nem fogok most cisco-ért fizetni. viccnek tartom, főleg 2 év garival. -
somé
őstag
válasz
Intruder2k5 #19528 üzenetére
Neked és tupacamaru-nak is köszönöm, megvettem a WR841ND-s routert, tökéletesen működik.
-
Maybourne
tag
válasz
Intruder2k5 #19650 üzenetére
Köszi!
-
amargo
addikt
válasz
Intruder2k5 #19588 üzenetére
Áhhh köszi, sejtettem, hogy nem kellene felrakni utána olvasás nélkül.
Már ott tartok, hogy beruházok inkább egy d-link 825-re, ha jól vettem ki itt többen dicsérik. -
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5 #19588 üzenetére
Akkor jó ha van nálunk DKU kábel újraélesztéshez?
-
amargo
addikt
válasz
Intruder2k5 #19585 üzenetére
Azert irtam, mert ezek mar mind meg voltak. Olyan mintha csak switch kent menne, de kozben jelzi, hogy megy a wifi.. Pedig nem
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #19530 üzenetére
-
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #19524 üzenetére
Haveromnak volt egy 100 éves routere elvileg 100Mbps volt de vitte a 120Mbps-t is.
-
somé
őstag
válasz
Intruder2k5 #19524 üzenetére
Értem, köszönöm.
Utolsó kérdés, nekem a 25/3-as kábelnetemhez elég a WR841ND-s router, nem szükséges a 1043-as? (Nagyobbb sebesség nem nagyon lesz errefelé megfizethető) -
misisrac
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19277 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Ma megjött a kábelom és sikerült felélesztenem.
-
kissdl
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19463 üzenetére
A hiba nálam is fönt állt, kellett a pont a végére, de a TP-Link oldalán leírt útmutatóval megoldódott a kérdés...
Minden műxik tökéletesen... -
paprika3002
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19492 üzenetére
Elkaptam a grabancát.
Lehet a win7 driver az oka, vagy nem tom, de így ment nekem:
1. routert áramtalanít
2. usb kábelt kihúz
3. usb kábelt visszadug
4. routert áram alá
5. putty connect
6. tpl, de baromi gyorsanHatodikra összejött!
-
paprika3002
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19490 üzenetére
Lassabban halad, mint a luca széke.
A tüskék folyton letörtek a nyákról, vacakoltam vele 3.5 órát, aztán 10 perc alatt ráforrasztottam a vezetéket, az most stabil.
Idehaza csak win7 van, 32 és 64 bit. Először persze a 64-t erőltettem, a kábel driver meg se moccant. Áttértem a 32 bitre, és másodjára összejött.Van egy ilyen: http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd
Ami azt mondja, hogy az rx-et és tx-et fordítva kell bekötni:
Don’t forget that the TX pin of the serial port must linked to the RX pin of the router and the RX to TX!
Ti így csináltátok?Először így próbáltam, de meg se moccant a putty. Aztán megfordítottam az rx-tx kábeleket, akkor se történt semmi. Két restart után és vagy 8 putty connect után a com3-on végre megjelent a boot: http://dl.dropbox.com/u/2388496/boot.txt
Volt ilyen is persze:
Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...
de nem voltam elég gyors a tpl-hez. Azóta megint nem akar csatlakozni, bárhogy megy a restart. Tulajdon képpen mikor kell a putty-al csatlakozni?A végén egyébként ez van:
Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(31,2)
Persze tényleg nincs rádugva a vinyó...Köszi
-
paprika3002
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19485 üzenetére
A lábkiosztást innen vettem: http://www.hardwarebook.info/Pop-Port
A 6. és 7. lábon volt kapcsolat, ennek megörültem és kineveztem őket RX-nek és TX-nek. Ezekhez képest még a 2., 3. és 4. lábon volt vezeték kapcsolat, ezért gondoltam őket GND (charger), ACI és VOUT-nak.
Innen jött a tipp.
A nyákot megforrasztottam közben, szedtem szép tüskéket egy rossz chip-ről.
Szóval már itt toporgok, hogy melyik kábelt hova...
Minden segítségért hálás vagyok."ugye figyelembe vetted, hogy a linkelt lábkiosztás nem a kábelé, hanem a Nokia POP-Port kiosztása, tehát a kábel esetén ezt szemből nézd!"
Persze, erre figyeltem. -
paprika3002
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19483 üzenetére
Szia!
Köszi az infókat Intruder.
A kábelt pont így vágtam el, az 5. és 8. lábakhoz nem vezet kábel, viszont az 2., 3. és 4. lábakhoz igen.
A kábelemre ez van írva:
DKU-5
Type: DKU-5
EK21005771
Made in China CEEzért írtam, hogy bár darabra megvannak a vezetékek, de színben és lábkiosztásban nem stimmelnek. Kell ezzel törődni?
Gondolom egy hibás vezeték összerendeléssel akár tönkre is tehetem a routert...Köszi,
Tamás -
paprika3002
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19474 üzenetére
Szia!
írtam vargalex-nek, még várom a válaszát, addig is elkezdtem berhelni.
Szétkaptam a dku-5 kábelemet, van benne 5 vezeték + védő köpeny, eddig OK. A színekről olvastam, hogy ezer féle lehet, ezért kell mérni, azért leírom: piros, fehér, zöld, barna, sárga. A nokia csatlakozón van 13 láb, ha jól tudom az első a fémlapát, szóval megvan a 14, még ez is OK. Egy faint honlap a dku-5-ről: http://www.hardwarebook.info/Pop-Port
Namármost itt jön a bibi, mert a mérés szerint:
2. (1. láb) barna - Charger ground
3. (2. láb) sárga - Accessory Control Interface
4. (3. láb) zöld - 3.3 V Out
6. (5. láb) piros - FBus Rx / USB D+
7. (6. láb) fehér - FBus Tx / USB D-
Kell nekem törődni olyan apróságokkal, hogy mindenhol teljesen más színű vezetékeket és lábkiosztásokat találnak mások, vagy örüljek hogy megvan a GND, VOUT, RX, TX és hajrá?Köszi,
Tamás -
paprika3002
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19470 üzenetére
Szia!
DKU5 kábelem pont van, a CA42-nél lényegesen több lábbal. Ezzel talán megbirkózom.
Viszont forrasztó pisztolyom nem az igazi, a router alaplapján megtaláltam a helyét, még ez is összejöhet megfelelő szerszámmal. Utána viszont bizonytalan vagyok, még a leírás szerint is.
Valaki nem tudna társadalmi munkában besegíteni Budapesten az újratelepítésben? Nagyon hálás lennék + nem romlana tovább a helyzet.Köszi,
Tamás
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen egeret válasszak?
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest