- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
válasz
Intruder2k5 #33307 üzenetére
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33303 üzenetére
Lement, és visszajött minden. Köszi szépen
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33301 üzenetére
Valami nem jó :\
root@OpenWrt:~# e2fsck -pfv /dev/sda2
mnt: recovering journal
mnt: One or more block group descriptor checksums are invalid. FIXED.
mnt: Group descriptor 1536 checksum is invalid.mnt: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.
(i.e., without -a or -p options)Most próbálom -p nélkül
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33299 üzenetére
Azt tudok így is, hogy nem látja a router? Vagy PC-vel próbáljam? Az a baj, win van fent mindenhol.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Intruder2k5 #33296 üzenetére
Így van, tessék ajándékként értelmezni ezt a plusz fícsört. Ha ez vígasztal, nekem van olyan médialejátszóm, aminek szintén van NAS funkciója, de arra csak 1MB/s-el tudok írni... ha ekkora sebesség kell, akkor jobbfajta NAS-t, vagy HP Microservert kell venni.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #33290 üzenetére
Kap külön tápot. Más idős darab, ezért is gyanakodok a vinyóra. A hard disk sentinel mondjuk 100%/100%-ot ír...
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5 #33280 üzenetére
DKU-5-öt még csak csak megveszem, de a környéken már kikoptak a soros portok. Egy fiók mélyén talált USB-RS232 kábelhez nem volt driver amit megevett volna a win7. Nem 1xü
Eleve egy olyan USB-s kábelt kellene faragni amit megesz a W7 és "3V-os". Pl az oldal közepe táján látható "USB TTL RS232 Modul
Adatkábel építéshez."Köszi!
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Intruder2k5 #33277 üzenetére
Ezt a load különbséget mi okozza?
Vargalex: Értem. Csak az furcsa, hogy amikor legutóbb mountolva volt a pen, akkor is lassú volt, meg magas volt a load, de egyszer sem indult újra. Most pedig vagy fél tucatszor 2 óra alatt.
Más: Ha 14-es csatornára állítom a wifit, miért nem működik? A led sem világít.
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5 #33210 üzenetére
Van vkinek soros kábele és kedve megműteni?
-
Frenky89
addikt
válasz
Intruder2k5 #33236 üzenetére
Ezt tudja a pendrive, ami épp rajta van. Közvetlen gépre kötve meg szokott lenni a 6-7MB/s.
-
jbl
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33216 üzenetére
Abban a vasban nincs még recovery mód?
Hátha én azt tudnám. -
jbl
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33213 üzenetére
Oké nem csinálok semmit! Várok türelmesen.
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5 #33208 üzenetére
Már mind1, kinyírtam ....
Ugye nem sikerült neki felülírni a régi fw-t, mert csak. Újraindítás után csak a ledek villognak (a 4 LAN+ a WAN)A recvupd.exe sem vesz semmi életjelet.
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5 #33204 üzenetére
Haliho!
Köszi a gyors választ!
Hogyan teszem vissza a gyárit? Mennyire régit? Az uccsó gyári verzió visszarakása nem megy:
A WEB-es felület nem eszi meg, az
mtd -r write wr.bin linux
Unlocking linux ...
Writing from wr.bin to linux ... [e]Erasing mtd failed: linuxis hibára fut.
Openwrt-t hogyan tudom feltenni úgy, hogy most "Firmware: DD-WRT v24-sp2 (07/20/12) std" van rajta?
-
gahen
tag
válasz
Intruder2k5 #33190 üzenetére
kábelnet.
-
gahen
tag
válasz
Intruder2k5 #33186 üzenetére
Köszi. Akkor meg is nézem.
-
gahen
tag
válasz
Intruder2k5 #33184 üzenetére
Hát nem tudom, h a vargalex v1.1 (trunk, r30817) támogatja-e vagy sem. Legfeljebb kipróbálom.
Luciban Alapértelmezések visszaállítása: van. "A firmware kezdeti állapotának visszaállításához kattintson a "Visszaállítás végrehajtása" gombra (csak squashfs image-ek esetén lehetséges)." -
gahen
tag
válasz
Intruder2k5 #33181 üzenetére
Köszi.
A hard reset alatt a router hátulján a reset megnyomását érted? -
DoItYourself
addikt
válasz
Intruder2k5 #33133 üzenetére
Tegnap frissítettem az utolsó gyárira, de nem sokat javult a helyzet: az írás 2.5MB/s lett, az olvasás ~6.5MB/s. Viszont sikerült az ftp-t is beállítani rajta, a korábbival valamiért nem ment.
Ezt olvasgatom most, köszi a tippet. Azt hiszem belevágok ebbe az OpenWRT-be. Ha nem jelentkezek délig, akkor téglásítottam a routert.
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33141 üzenetére
Én is azt hittem de itt van mit történt:
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/' /etc/hotplug.d/block/50-startservices paranccsal szeretntem volna ezt elérni:
A meghajtó csatlakozásakor lefutó script futása is tiltva van. Az aktiválásához a /etc/hotplug.d/block/50-startservices script-ben az ENABLED változó értékét kell 1-re állítani, de ezt is írja a log-ban. Ha aktiválva van, akkor a szolgáltatások indítása után az USB ledet bekapcsolja.
de ezt az üzenetet kaptam
can't create temp file '/etc/hotplug.d/block/50-startservicestBmkl7': No space left on device
A jelszó változtatásnál pedig unsaved changes üzenet jelenik meg a jobb felsó sarokban és minden marad a régi beállításon
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33139 üzenetére
Igen csak az a baj, hogy így pont a QSS gomb konifigurálását és a transmision jelszavának megváltoztatását nem bírom megoldani
ha újra rakom a firmware-t akkor elvileg legyalul, kitöröl mindent és ha ezt a két dolgot az elején csinélom talán összejöhet -
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33137 üzenetére
Értem, akkor létezik az, hogy ennyi helyet foglal?
Egyre inkább az az érzésem, hogy újra kell formáznom, immár extroot-tal megtámogatva -
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33131 üzenetére
Hát akkor megvárom Alex-et. 5% szabad helyem van.
Lehet, hogy a varalex firmware telepítése után/közben ha bénáztam valami bentragadt a régi firmből (ddwrt)? Ennyire normális ha leterheli az 1.1.4 firm a router-t? -
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33129 üzenetére
Értem, akkor mit tanácsolsz? Ki lehet extroot-tal bóvíteni adatvesztés nélkül?
Vagy totálisan törölni és újra kell telepíteni? -
Norby86
őstag
válasz
Intruder2k5 #33094 üzenetére
Köszönöm a segítséget, extrooton gondolkodtam már, de még nem fogtam bele, viszont ez a vargalex féle open-wrt az első open-wrt rendszerem routeren, tehát az alap openwrt-t még nem próbáltam. Az teljesen slim, nincs benne csomag? Vagy az miket tartalmaz és TP-Link 1043ND esetén mekkora tárhely növekedéssel járna? Mert ahogy látom sajnos itt kilobájtokról beszélek csak, ez meg önmagában kb semmilyen csomagra nem elég, max egy két kiegészítőre.
Úgyhogy lehet extroot lesz a vége. Bár most reseteltem a routert és 60%-ra felment a tárhely, na de ez is csak pár száz kilobájt sajnos.
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33071 üzenetére
Ha-ha-ha!
Próbáltam kicsit magasztosan beszélni róla, de úgy látom nem érte el a kellő hatást.
-
csimmasz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32998 üzenetére
Lehet rosszul irtam de így volt beááítva.
A modem használja a pppoe kapcsolatot és a gyári ip címe a 192.168.1.1
A tplinkre meg átállłítottam a statikus ip címet a getwaiel együtt ami írtál.megjött rögtön a net és a modemet is el tudtam érni a hálón.
De egy ujraindítás után végelett, bármit áll ítottam semmi nem élesztette föl.De most rájöttem valamire, addig működnek a jó beállítások amíg ujra nem inditom, utána semmi sem működik.
Ha ismét resetelem a tplinket akkor megint beállítva a kapcsolatot működik az auto dhcp-s beállítás meg a statikus ip cím is a tp linken beálítva a következő ujraindításig.Utána csak akkor ha resetelem a tp linket
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32979 üzenetére
" OPENWRT-RŐL FRISSÍTÉS ESETÉN A SYSUPGRADE VERZIÓT HASZNÁLD!"
nos ez meg is volt de nem kapcsolta fel a pendriveomat, amit a vargalex féle formázóval csináltam
megjegyzem nekem a kernel más volt előtte (v1.02.1-ReBuilded verzió - 2.6.39.4-es kernel)
-
csimmasz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32981 üzenetére
Köszi.
Csináltam resetet mindenhol, beállítottam ahogy modtad és most van net.
elkiabáltam
Pont az első ujraindításig működött.
Tehát amit mondtál belőttem a modemet dhcp kiosztásra, beállítottam a tplinket autó dhcp-re egyből megjött a net még a modemet is láttam a hálón, gondoltam biztos ami biztos ujraindítom a modemet meg a routert is, el is szállt.
Próbáltam aztán a modemet dhcp kikapcsolásával a tplinket pedig statikusra állítva azokkal a címekkel amiket adtál.
Nem birom életre kelteni. -
csimmasz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32976 üzenetére
Halleluja!
3 napja szÍvok vele.
A gond az, hogy eleve nem látom a modemet mögötte, de az a kisebbik baj de netem sincs.
A modemen nem tudom állítani a 192.168.1.1 ezt mindíg visszaugrik. tehát a tplink megy 192.168.1.10 en próbáltam 192.168.2.1 en is.
Mint mondtam, modemen pppoe beállít, dhcp engedélyez, tplink wan kapcsolat automatikus kpcs... dhcp kiválaszt , nem akar menni, minden módon állítottam már mindent
Advanced routing fülön is beállítottam, hogy gatewai vagy routing attól függően , hogy hogyan használtam.
A legjobb az lenne ha a tp link kapcsolódna pppoen a modemhez de azzal nem tudok mit kezdeni nem megy.
Mindíg tiltott
Tűzfal kikapcsolva mindíg.
Tudnál adni némi támpontot, milyen ip címeket állítsak hova , hogy jólegyen?
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32974 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, cache törlés után már megy a kinézet.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32919 üzenetére
Köszi!
Végül is így utólag elég egyszerűen hangzik,közben meg mindenféle minidlna konfigolást bújtam a neten.
-
válasz
Intruder2k5 #32816 üzenetére
keresek hozzá magamnak egy foghijasan töltött forgótárast
-
Hunsaman
tag
válasz
Intruder2k5 #32742 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés:
Ez meddig tart? (kb 220GB adat 150 torrent) -
Hunsaman
tag
válasz
Intruder2k5 #32740 üzenetére
Ezek szerint a transmission, de nem is megy letöltésem. Mi lehet a gond?
Load average: 5.47 3.81 2.59 6/58 8284
PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
1129 1 root S 16392 56% 33% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
4 2 root SW 0 0% 7% [kworker/0:0]
6320 2 root SW 0 0% 5% [kworker/u:2]
1350 1 root S 3200 11% 4% /usr/sbin/nmbd -D
5 2 root SW 0 0% 4% [kworker/u:0]
953 780 root S 1620 6% 2% /usr/sbin/pppd nodetach ipparam wan i
178 2 root SW 0 0% 2% [mtdblock2]
96 2 root DW 0 0% 2% [kswapd0]
3 2 root SW 0 0% 1% [ksoftirqd/0]
1186 1 root S 1404 5% 1% hostapd -P /var/run/wifi-phy0.pid -B
452 2 root SW 0 0% 0% [usb-storage]
7681 2854 root S 1220 4% 0% /usr/sbin/dropbear -P /var/run/dropbe
1345 1 root S 3124 11% 0% /usr/sbin/smbd -D
8282 3203 root R 2536 9% 0% {luci} /usr/bin/lua /www/cgi-bin/luci
8284 3203 root R 2536 9% 0% {luci} /usr/bin/lua /www/cgi-bin/luci
8283 3203 root R 2532 9% 0% {luci} /usr/bin/lua /www/cgi-bin/luci
3203 1 root S 1576 5% 0% /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWr
1899 1 root S 1568 5% 0% {dynamic_dns_upd} /bin/sh /usr/lib/dd
780 1 root S 1512 5% 0% /sbin/netifd
637 1 root S 1512 5% 0% /sbin/syslogd -l 7 -C16 -
válasz
Intruder2k5 #32644 üzenetére
Köszönöm!
Akkor tehát USB-s kábelt kell keresnem (DKU-5, CA-42, vagy egyéb beépített max2323icvel rendelkező ,vagy TTL szintemelős telefonokosító kábel) és ehhez jó lesz a nokia DKU-5driver, és vélhetően még a portable TFTP serverre és PUTTYra (jó a sima exe is?) lesz szükségem a hadművelethez? Tolhatom egyből a vargalex1.1.5factory verziót fel - természetesen a törlések, s miegymások után?
Vagy a portable tftp firmvare upgrade progi kell nekem?
A samsungos RS232-es telefonokosító kábelt most nem tudom használni ugye?
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #32653 üzenetére
Szerintem is inkább korfüggő. A mai külső vinyóknak mindnek mennie kellene külsű táp nélkül. A belső vinyó + keretnél már lehetnek olyan veszteségek az érintkezési hibákból is, hogy neccesebb a dolog.
Én használtam Samsung S2 500GB-ot, és Toshiba 260GB van most, mindegyik hibátlanul ment/megy csak az USB kábelről, egyszer sem szakadtak le. -
Kissapka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32635 üzenetére
Hát szégyelld magad...
Annyit segítesz itt te is az embereknek, igazán áttérhetnél az openwrt-re...
Köszönöm szépen az eddigieket is, akkor esetleg Alextől érdeklődöm.
Üdv; Kissapka -
Kissapka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32578 üzenetére
Szia,
Nagyon köszönöm! Lassan teljes lesz a kép...
Még csak egyvalami...
Ha megváltoztatom a router belső ip-jét 192.168.1.1-ről 192.168.0.1-re akkor a vargalex firmben semmi máson nem kell módosítani, működni fog minden, ahogyan eddig?
Üdv; Kissapka -
Sebiferi
tag
válasz
Intruder2k5 #32628 üzenetére
Na...hát...igen.
Köszönöm! -
raidx
őstag
válasz
Intruder2k5 #32502 üzenetére
Az bizony úgy lehet!
Adott egy Belkin 7 portos HUB saját táppal, 2 HDD saját tápos, 1 webcam USB tápos és ha a HP Scennert feldugom (saját tápos) a Belkinnek is fel kell dugni a saját tápját mert nem stabil a WR1043ND vagy a Belkin Hub.
Pedig az egy Webcammal el kellene nekik bírni elvileg.
-
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #32537 üzenetére
Nem tudom milyen ftp kliens fut rajta (vargalex 1.1.4).
Az /etc/config mappában van dropbear fájl, de abban a 22-es portra hivatkozik
/etc/vsftpd.conf fájl van, de nem szerepel benne a "listen_port" tétel. -
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32496 üzenetére
Köszi.
Még egy kérdés. 1.1.5 -öt megkaptam 3600-ra Alextől, de a Port továbbítási szabályok nincsenek feltöltve mint az előzőben. Az ssh meg a transmission nem gond, de a lucihoz mit kell beállítsak, hogy https-en érjem el?
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #32482 üzenetére
EZAZ!!!
Köszi, jól működik!
Ezért kár lett volna telepítgetni bármit -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #32478 üzenetére
Ezt meg is találtam egy régi hozzászólásodban, de ehhez kell ugye az a sokminden, én meg nem akarok extroot-ot.
Az én józan paraszti eszem szerint, erre van valami állati egyszerű dolog is, mivel van lehetőség webről való fw frissítésre. Ugye ott is meg van adva, honnan szedje le, és gondolom az is be van állítva az fw-be, hogy hova tegye. Meg ugye ott van a csomagtelepítés Alex webhelyéről. Tehát léteznie kell egy fix parancssornak, amiben átírom a 2 paramétert, azt mehet akár luciból a futtatásnál. Vagy rosszul gondolom? Az fw letöltés valamiért más?
Köszi! -
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32471 üzenetére
aha...
hát így jártam, majd ha megérkezik az új firm majd újra telepítem a programjaimat.azért köszönöm!
z
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32469 üzenetére
hmm...
nem történt semmi, vagy kell reboot is?
eredetileg sda2 volt.. ott is kell lennie, mert sda1 swap megvan, sda3 meg az adat is megvan...z
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32418 üzenetére
Köszi, közben rájöttem. Túl hamar kérdeztem, bocsi. :S
A Tűzfal - Zónabeállításoknál állítottam lazára a dolgokat. -
Bélaaaa
őstag
válasz
Intruder2k5 #32406 üzenetére
Megpróba...
0-val nem jó, *-ra kiakad...
-
Kissapka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32399 üzenetére
Üdv.
Úgy tűnik.
Az új wr2543-asoknak már a gyári firmjük is 192.168.0.1. lett.
Az előbb szórakoztam vele én is... Gondolom a gyári firmek frissítése után sokan találkozni fognak ezzel.
Üdv; Kissapka -
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32398 üzenetére
Köszi az eddigi segítséget is!
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32389 üzenetére
bocsesz
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32386 üzenetére
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32384 üzenetére
aham, akkor már értem
még egy dologban segíts légyszi.
az mtd -r parancssor akkor mi pontosan, mert ha ott elszúrom, akkor gondolom vége a mesének -
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32382 üzenetére
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32376 üzenetére
Így már mindjárt más! Ezer köszi!
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Intruder2k5 #32372 üzenetére
Én beírtam, re-startoltam, de semmi eredmény....
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32337 üzenetére
thx
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32333 üzenetére
Értem, akkor ha putty-on telnet alatt jelentkezem be a 1043-ra akkor is megy a frissítése vargalex re ugye?
-
Bencsi89
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32323 üzenetére
Egyébként melyik könyvtár ez? Körbenéznék benne.
-
Bencsi89
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32317 üzenetére
Vargalex féle.
Hogy tudok ott felszabadítani egy kis helyet?
-
Bencsi89
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32315 üzenetére
root@OpenWrt:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 576 512 64 89% /
/dev/root 6656 6656 0 100% /rom
tmpfs 14676 5948 8728 41% /tmp
tmpfs 512 0 512 0% /dev
/dev/mtdblock3 576 512 64 89% /overlay
overlayfs:/overlay 576 512 64 89% /
/dev/sda2 487725264 136903628 326409264 30% /mnt -
Bencsi89
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32311 üzenetére
Közbe ezt már kinyomoztam, viszont hiába állítom át, nem menti el... Megpróbáltam mást is állítani kíváncsiságból, hogy sikerül-e de úgy tűnik nem engedi módosítani a beállításokat. Ha ssh alatt próbálom, akkor meg közli, hogy nem tudja menteni a fájlt.
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32309 üzenetére
Oksa,
-
Bencsi89
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32299 üzenetére
Most nézem, hogy firewallban a WAN-nál mind 3 érték accept, ez így gondolom nagyon nem frankó, viszont fogalmam sincs mikor és mitől állhatott át. Hogy is kell ezt állítani minden legyen reject?
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32304 üzenetére
Hoppsz, az tényleg lemaradt! Köszi!
A wifi beállítása kb úgy megy mint a ddwrt alatt? Vagy valami speckója amire figyelnem kéne? -
errrtu
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32302 üzenetére
rendben
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32170 üzenetére
Szia!
Végigolvastam elvileg mindent. Nos azért megkérdem jól értelmeztem-e a dolgokat. Jelenled ddwrt van fenn, így erre jutottam,
root@OpenWrt:~# cd /tmp/
root@OpenWrt:/tmp# wget http://users.atw.hu/owrt/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1.1.4.bin
root@OpenWrt:/tmp# md5sum openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1.1.4.bin
root@OpenWrt:/tmp# mtd -r write openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1.1.4.binSzóval akkor ez a 4 lépés, ha jól értettem.
Ha igen, akkor este neki is látok.
Az usb hdd-t hol lehet beállítani, hogy csak bizonyos userek láthassák? Lehet külön 2db partició rajta? Egyiket mindenki látná, a másikat a rendszergazdi -
st6rbuck
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32211 üzenetére
Leírnátok, hogyan kell a routert switch módba tenni? Nekem is T-s EPC3925 HGW-em van. Ha switch módba teszem a 1043ND-t, akkor ssh-n elérhető marad és milyen címen lehet elérni?
-
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #32267 üzenetére
Nem egészen.
Switch üzemmódban csak három port volt forward-olva a cisco-n és ez a három port a net felé nyitva volt. (tűzfalteszt)
Router üzemmódban az egész tplink DMZ-ben van és egyik port sem válaszolt a teszten.
Nyilván mert router üzemmódban a tplink tűzfala dolgozik, switch-ben meg nem.
Igazából nem értek hozzá, de nekem így (a második) sokkal megnyugtatóbb. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #32263 üzenetére
Hi!
Igen, így valóban lehet egy kis csúszás. Persze az ellenőrzés gyakorisága állítható.
-
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #32256 üzenetére
Nem volt DMZ-be rakva a tplink, csak három port volt a cisco-n átirányítva, hogy el tudjam érni a gépet a külvilágból. És az a három port az bizony nyitva volt. Teszteltem.
Tehát biztonság szempontjából a switch egy vicc. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #32206 üzenetére
Ahogy korábban írtam, ez sajnos attól függ, hogy az adott kábel hogyan van megvalósítva. Az én (most már csak volt) DKU5-öm pl. a Nokia pop portról vette a 3.3 V-ot, tehát kénytelen voltam a routerhez is bekötni, különben nem ment. Nem is tudom miért alkalmazzák ezt a megoldást, mikor az USB-n jelenlévő 5V-ból semmiből nem tartana előállítani a 3.3V-ot.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #32208 üzenetére
OpenWrt alatt, ahogy az előző hozzászólásomban írt külső szerverről történő WAN IP lekérdezés ugyan olyan gyakori, mintha az interface-tól venné. Illetve interface up-kor ugyan úgy újraindul, tehát semmi hátránnyal nem jár.
-
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #32211 üzenetére
Próbáltam a switch módot, csakhogy akkor ugye nincs firewall és a külvilág felé nyitva tátongnak a (21, 22, 9091) portok. Azt meg azért már mégsem
-
csimpas
tag
válasz
Intruder2k5 #32248 üzenetére
áramtalanítás valóban megoldotta.
köszi szépen -
fjanos951
tag
válasz
Intruder2k5 #32244 üzenetére
OK!
Majd körülnézek ott is. -
fjanos951
tag
válasz
Intruder2k5 #32233 üzenetére
Jó lenne egy user manual ZTE-hez, de a digi gondosan kivette a leírást a dobozból, már korábban kerestem, mert én is arra gondoltam, amit az előbb írtál. Köszi válaszaidat. Több mint 2 órája nem szakadt meg a kapcsolat. Teszt folyamatban.
Üdv. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #32241 üzenetére
ssh akart lenni csak elírtam
egyébként a restart-ra asszociáltam volna,gőzöm sincs miért telnetet írtam
pedig a putty-ot használom én is ssh kapcsolattal ha nem érem el a webes felületet ddns-el... -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #32239 üzenetére
jaja telnet
mindenre jó,csak tudni kell használni. -
fjanos951
tag
válasz
Intruder2k5 #32224 üzenetére
Nem tudom mit tud ez a modem. Ezen jön a TV, telefon és internet. 4db LAN portja van.
Az MTU milyen paraméter, mire szolgál? Nálam üresen van az a mező. -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #32217 üzenetére
Ha 1043-at cseréli gariban 1043-ra az tuti nem oldja meg a problémáját -szerintem ki sem cserélik egyébként.
Másik router esetleg, de lehetőleg ne olyanra amiben ugyanez a chip van.
Ha tutira akar menni, akkor a drágábbik gyártótól választ.
-
fjanos951
tag
válasz
Intruder2k5 #32216 üzenetére
Most 33 perce megy megszakadás nélkül. ZTE modem van.
-
fjanos951
tag
válasz
Intruder2k5 #32213 üzenetére
Hali!
Nálam optikán jön be, vagy milyen kábelre gondolsz? -
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #32208 üzenetére
Köszi a javítást
Ebben a ddns dologban nem voltam biztos, mivel én nem használom (t-home iptv mellett nem változik az ip), ip cím alapján érem el a tplinkre kötött vinyót (Ftp, transmission remote gui). És ehhez a t-home routeren nincs szükség forward-ra.
-
ugyeletes
tag
válasz
Intruder2k5 #32181 üzenetére
nem arrol van szo, hogy az 5 V-ot tilos rakotni a tplink-re, mert megfozi?
kizarolag 3.3-at szabad. az hol van a dku-n? -
LetoAtreides
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32201 üzenetére
Koszi!
Igy mar minden vilagos.
Sokat segitettel.
Egyebkent azert nem allitom be a T-Home-os routeren a DDNS-t, mert az csak a dyndns.org-ot tudja.Hulladék az a sz*r!
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32175 üzenetére
Szia!
Koszi a valaszokat. Az FTP-t sikerult reszben megoldanom.
Felvettem egy uj user-t, beallitottam, hogy az a konyvtar legyen a home konyvtara, ami szeretnem, hogy belepjen az FTP-n. Meg annyit kellett csinalnom, hogy a vsftpd.users fajlba beleirtam, hogy az uj user is tenylegesen kapcsolodhasson. (Meg jo, hogy van egy kis tapasztalatom a VI-al kapcsolatban.)
Egy gondom van mar csak, hogy oke, hogy abba a konyvtarba lep be, ami neki a home konyvtara, viszont ugyanugy vissza tud lepni a sima /mnt konyvtarba. Ezt hogyan tudom megakadalyozni?
A DDNS-el valoszinuleg az a gond, hogy a routerem egy T-Home-os Cisco-s router mogott van. A T-Home-os routeren ki van kapcsolva a wifi, a routernek adtam statikus IP-t a mac cime alapjan, tovabba a router statikus IP cimet (192.168.0.100), amit adtam neki, azt beallitottam a T-Home-os routeren DMZ-be. Port nincsen forwardolva a T-Home-os routeren, es amik forwardolva vannak a T-Link-es routeren, azok nyitva vannak rendesen, tehat mukodik a DMZ normalisan. Viszont a T-Link-es router azt hiszi, hogy az o wan cime 192.168.0.100, es gondolom ezt is akarja beallitani a no-ip.com-on. Mire kell ilyenkor allitanom, hogy honnan szedje az IP cimet?
Tovabba irtad, hogy a winyot csak akkor lehet lehuzni, ha leallitottam a routert. Lehet, hogy hulye kerdes lesz, de leallitas alatt azt erted, hogy siman huzzam ki a konnektorbol?
Ismet elore is koszi a valaszokat. -
larryking
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32176 üzenetére
Mivel notirol megy a dolog, így az mondom, hogy igen csak a wifi. A routerre van kábellel dugva a nas, a htpc és a tvm, wifivel lóg rajta az asztali, a lapos, iphone és ipad. Gyári fw van rajta, de megcsnálta openwrt és ddwrt alatt is. És ami a legnagyobb gond, hogy nem rég kezdte el. De pl tegnap, mikor beírtam a fórumba, egy 1170 db kb 4 mb-os képeket tartalmazó mappát másoltam volna, 2 percig ment, és lehalt. Az történt amit írtam, ezt követően, wifi visszajött, és folytattam a másolást 9 percig és minden rendben volt.
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #32181 üzenetére
Köszi!
A piros kábelen kívül mindegyik passzol. A piros sajnos valami ok mitt kiszakadt. Minden ellenálás nélkül ki tudtam húzni a dugó felőli oldalról.Közben is találtam bekötést.
Tx, Rxkb 70cm a kábel ami rajta van. Ez jelent átviteli problémát?
Pl 115200bps -nál? -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #32178 üzenetére
Hááááát....én pl azzal kezdtem anno
Azért kiváncsi lennék, hogy az illetőnek milyen fw van fent, mert a gyárival kapcsolatban még nem sok info jött ilyesmi hibáról -persze az is lehet, hogy aki gyárival használja, és nem is gondolkodik másban, az ide sem talál
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32170 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek ismét. Akkor megyek olvasni.
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32155 üzenetére
köszi!
-
fjanos951
tag
válasz
Intruder2k5 #32147 üzenetére
Ezzel nem működik, a gyári oldalon már nincsen olyan, ami megfelelne.
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #32085 üzenetére
Sajnos nem jó a driver a dku5 ca-42-s kábelemhez.
Ez egy Nokia 7210-s telefonhoz kompatibilis kábel. Azaz ez van ráírva a csomagolásra.
Gigatel Kft forgalmazza.
Kék színű az usb burkolata. -
raidx
őstag
válasz
Intruder2k5 #32083 üzenetére
Néha vissza csatolja rendesen, néha manuálisan kell. Viszont az összes telepítést, beállítást elfelejti. Webcam, Lighthttpd, stb. eltűnik a telepítése beállítása mindennek. Hiába az unmount, semmi sem segít.
-
RufuszX
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32107 üzenetére
Akkor végig csinálom még egyszer.
Köszönöm a segítséget!
-
RufuszX
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32102 üzenetére
Próbáltam már úgy is.
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #32097 üzenetére
-
RufuszX
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32091 üzenetére
NSA topicban a settingsre azt mondták működnie kellene. De akkor este nekifutok még egyszer a dolognak. Lehet gyalulom és alapoktól újrateszem. Egy próbát megér.
Igen, természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest